Jump to content
Sign in to follow this  
Sami Paakkanen

Nettilinkkejä psyykkiseen valmennukseen liittyen

Recommended Posts

Terve.

 

Aina tulee kahlailtua internetin ihmeellisessä viidakossa ja välillä on jotain kiinnostavaa luettavaakin. Jos törmäätte aiheeseen liittyviin sivustoihin tai teillä on jo jotain hyviä sivuja tiedossa niin heitäkää niitä toki tänne, voi muutkin aiheesta kiinnostuneet löytää ne helpommin.

 

 

Tällä linkin sivustolla (Suomen urheilupsykologinen yhdistys) on luettavana useita kirjoituksia psyykkiseen valmennukseen liittyen ja yksi kirjakin ilmaiseksi aiheesta. En suuremmin tässä ryhdy ruotimaan materiaalin laatua, jokainen voi itse arvioida sen ja ehkä löytää jotain itselleen:

 

http://supy.sporttisaitti.com/

 

 

 

 

Tässä tämä aiemmin jo laittamani sivusto, jossa englanniksi videoita ja tekstiä aiheeseen liittyen:

 

https://www.competitivedge.com/out-control-emotions

 

 

 

 

Kotimainen kilpaurheiluun liittyvä sivusto:

 

http://www.kihu.fi/julkaisut/luennot_ja_opetus/urheilu_ja_valmennus/

 

 

 

 

-Sami

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.hs.fi/tiede/a1460693140136?jako=7b33c7621fc68d6ce144e0a3d740b00c

 

Tässä artikkeli, jossa on puhuttu kosketuksen merkityksestä ja myös urheilussa. Asiaa oli tutkittu yliopistossa ja todettu toisiaan koskettelevien joukkueiden pärjäävän hyvin (koripallossa tehty tutkimus). Oliko ensin muna vai kana eli oliko joukkueessa hyvä meno ja jengi siksi kosketteli toisiaan vai tuliko hyvä meno koskettelun seurauksena. Pitäisi kait kaivaa tuo Jenkeissä tehty tutkimus esille.. yritin jo pikaisesti, mutta ei sattunut heti käteen..

 

-Sami

Share this post


Link to post
Share on other sites

Terve.

 

Tossa linkki tuubiin, jossa  Tampereen urheiluakatemian koulutuksesta pätkä. Aiheena psyykkisen ja fyysisen yhdistäminen toisiinsa. Psyykkinen puoli esillä melko vahvana. Käsittelyssä mielikuvat ja ajatukset, joiden avulla pitäisi hallita tunteita. Kikat taas hakusessa. Se mitä ei käsitelty oikein mielestäni oli tunteet. Niistä puhuttiin, mutta jotenkin sellaisina asioina joihin emme voi vaikuttaa.

Tunteista puhumalla voi oppia niiden kanssa pärjäilemään, ilman että tarvitsee mielikuvia treenailla. Ei ole oikotietä onneen, tämä on hidas prosessi. Oli hommassa hyvääkin juttua, kuten sanoittamisesta, mutta aika kevyesti sivusivat.. se vain mainittiin ja siitä lyhyt selitys kun yksi opiskelijoista kysyi aiheesta. Lyhyt osuus koulutuksessa psyykkisestä ja veikkaan ettei paljon enempää tätä tarjolla.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tällein vähän ku oon innokas, kävin Helsingin Sanomissa kirjoitetun jutun jälkeen avautumassa kiusamisesta kyseessä olleella hevos-foorumilla. Sain sen jälkeen yhteydenoton, jossa minua pyydettiin mukaan pieneen tapahtumaan puhumaan aiheeseen littyen. Olin mukana paneelissa, jossa aiheena netissä kirjoittaminen, bloggaaaminen, jota itse en edes tee. Kirjoittelen kyllä, mutta vähän eri tyylillä :mrgreen:  No, pärstä näkyville... uuu, kuumottavaa. Vähän aiheen vierestä, mutta hyvä pätkä tarttui videolle, kohta jossa kysyttiin tulevaisuuden visioo netissä kirjoittamisesta. Aggressio esille, samaa huttua, eiku juttua ku täällä kirjotellu:

 

https://www.facebook.com/playssonnet/videos/1281123015241821/

 

-Sami

 

ps. En oo naamakirjan käyttäjä, joten en oikein tiedä videon näkymisestä. Mulla se on toi linkin eka video..

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.mentalgamecoaching.ca/

 

Sain tämän kyseisen sivun linkin toisen foorumin käyttäjältä ja kävin katselemassa sivustoa. Kovin maistuu taas kerran rahastamiselta. Nuoret läppäilevät seinillä olevia palloja ja pelaavat kivoja, aivoja stimuloivia pelejä..- hinta vaan moiselle on aika suolainen ja miettikää oikeasti, mikä on hyöty? Muutama kerta pelaamassa jotain aivoja kehittävää peliä ei ole kovin ammattitaitoisen tekemisen meininkiä. Jos on paljon kokemusta, kuten tuolla paperilla tuntuu olevan niin luulisi ymmärtävän ettei moisilla hilavitkuttimilla ja parilla kivalla yhteisöpelillä vielä saada aikaiseksi mitään. Ehkä siellä ei oikeasti ymmärretä hommasta hevon humppaa tai sitten on keksitty kiva tapa rahastaa. 

Olen jostain ymmärtänyt, että korkean tason osaaminen syntyy erittäin suuresta määrästä harjoitusta. Ei aivot/mieli  kehity oikotietä.. Psyykkinen valmennus on kovaa työtä ja tuollainen parin kerran tapaaminen ja valmiiden kalvojen lueskelu on ihan yhtä tyhjän kanssa. Toki parempi kuin ei mitään, mutta kaukana edelleen korkeatasoisesta tekemisestä. Ei tarvita raketti-insinööriä ymmärtämään ettei muutama kerta kivoja pelejä tee sinusta vielä huippu-urheilijaa tai huippu joukkuetta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tässä yhdeltä erotuomarilta tullut linkki jakoon. Yle kirjoittanut jutun psyykkisestä valmennuksesta:

https://yle.fi/uutiset/3-10252847

Jutun juuri on samassa mitä olen täällä jankuttanut eli tunteet puheeksi ! Edelleen ongelma jutussa sisällä, joka minua puhuttaa.. yksilötyön suuri määrä. Joukkuelaji vielä niin pitäisi olla ryhmätyönä tehtyä pikemminkin !! Yksilöhomma ei hyvä.. Opetelkaa ryhmätyönä tekemään koko paska, saadaan sitä kautta hommaan vähän vauhtia tähän maahan ! Suomi kartalle urheilun saralla paremmin ! Hopi hopi ! Koulutusta hakemaan ryhmätyön osalta !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suomessa on taas lisää tohinaa tän homman ympärillä ! Olympiakomitea rykii hommaa eteen päin https://www.olympiakomitea.fi/2018/04/20/psyykkisen-valmennuksen-asiantuntijat-koolla-helsingissa/

 

PHUUH... Sama virsi soi vielä eli taas harhoitellaan keskittymään ja mielikuvien avulla. Eikö ne keksis jo pyörän uudestaan ja soittas vaikka Karpolle ! Oli tekstissä mainittu myös vuorovaikutussuhteet eli jokin on muuttumassa, ahkä jo tällä vuosituhannella.. Se on hyvä että tohistaan, mutta miten niin kyllä olisi varaa kehittää isosti ja toivottavasti sitä tekevät. Muutoksia kautta linjan tarvittaisiin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No niin ! Joku on ryhtynyt jo junnujakin valmentamaan ! :) 

https://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/448134-mentaalivalmennus-saavuttaa-jo-ruohonjuuritasonkin-koips-satsaa-psyykkiseen

 

Olipas vanha uutinen :D Noora on jo klubissa.. Jäi aika lyhyeksi tuo KoiPS:n pesti.

Täytyy taas todeta että tyypillinen psykologin tapa suhteutua asiaoihin.. kovin on järjestelmällistä ja kaavamaista, ainakin tuon lehtijutun perusteella: "Prosessimallinen koulutus on jaettu osa-alueisiin, joiden pääaiheet ovat motivaatio, palautteenanto sekä tunnetilojen tunnistaminen ja säätely."

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×