Jump to content
Sign in to follow this  
Jahnny

Chinese Super League 中超联赛

Recommended Posts

Chinese_Super_League_Logo_2.png

 

 

 

Avataan Kiinan pääsarjalle oma ketju, sillä tämä suurvaltio on jalkapallossa ollut hyvin paljon esillä nyt viimeisten vuosienkin ajan. Kiinalaiset liikemiehet ovat saaneet nimensä esille eurooppalaisessa jalkapallossa ja nyt sitten tavoitteena on nostaa Kiinan taso jalkapallomaana huippuunsa.

 

Tällä hetkellä uutisissa on ollut laajalti eri pelaajien siirrot Euroopasta Kiinaan jopa aivan uskomattoman suurilla siirtosummilla. Pelaajien lisäksi maa on houkutellut Euroopasta nimekkäitä valmentajiakin. Tässä ketjussa voi puolestani puhua sekä Kiinan jalkapallon kehityksestä että itse sarjasta, sillä tämä sarjan kasvattaminen suuremmaksi on vain yksi osa tätä Kiinan tavoitetta.

 

Näin lyhyesti voisi sanoa, että kun huomaa Kiinan pääsarjaan nousseen seuran hankkivansa riveihin useammalla miljoonalla italialaisesta suurseurasta avauskokoonpanon pelaajan, niin jotain on varmasti meneillään. Muun muassa Gervinhon ja monen muun siirto on ollut vain alkusysäys tulevalle, kun samaan aikaan kerrotaan kiinalaisseurojen kiinnostuksesta Zlatan Ibrahimoviciin ja maksavan suuria summia Ramiresista. Toivon, että tämä ei tule koskaan tapahtumaan, mutta nykyään en enää yllättyisi, jos joku kiinalaisseuroista rikkoisi maailman kalleimman pelaajan ennätyksen. Kilpailuhenkinen kansa, joka haluaa olla paras ja sitä valuuttaa nyt tuntuu löytyvän runsaasti. Jotain sanoo myös se, että sarjan seurat voivat kilpailla Jackson Martínezin ja Alex Teixeiran kaltaisista nimistä Atlético Madridin ja Liverpoolin kaltaisten seurojen kanssa.

 

Suoraa vertausta esimerkiksi Yhdysvaltoihin ei tässä voida tehdä, johon ovat monet uran ehtoopuolella olleet pelaajat siirtyneet, sillä Kiina on kasvanut suuremmalla tahdilla ja pystyvät hankkimaan aivan parhaassa iässä olevia huippupelaajia tai todella lupaavia nuoria. Esimerkiksi Ricardo Goulartia pidettiin Cruzeirossa pelatessaan yhtenä Brasilian lupaavimmista nuorista ja Renato Augusto oli parhaassa iässään, kun siirtyivät molemmat Brasiliasta Kiinaan. Tuosta nopeasta kasvusta kertoo myös jotain, että puhuttiin vajaa €10 miljoonasta, mikä liikkui sarjan ottelulähetysten ympärillä viime vuonna, kun tänä vuonna tuo lukema tulee olemaan lähemmäksi €200 miljoonaa.

 

Tällä hetkellä Kiinan pääsarjan varmasti tunnetuin seura on Guangzhou Evergrande, joka on voittanut 5x Chinese Super Leaguen, 2x AFC Champions Leaguen ja edenneet FIFA Club World Cupissa kertaalleen aina finaaliin asti, jossa kohtasivat FC Barcelonan. Goulart, Paulinho, Robinho ja Luiz Felipe Scolari ovat olleet tunnettuja nimiä viime vuosina ja kotiotteluiden keskimääräinen katsojaluku lähentelee 50 tuhatta. Robinhohan palasi jo brasilialaisseura Atlético Mineiroon.

 

alex-teixeira-shakhtar-donetsk-teixeira_

Alex Teixeira herätti tammikuun siirtoikkunassa myös Liverpoolin kiinnostuksen

 

Listaan vielä nopeasti seurat ja valtaosan ulkomaalaispelaajista (Nikica Jelavicin uusi seura Beijing Renhe pelaa toiseksi korkeimmalla sarjatasolla):

 

Guangzhou Evergrande Taobao (2015 AFC Champions League, 2015 Chinese Super League)

Aasialainen suurseura räjäytti potin nyt siirtoikkunassa, kun hankkivat riveihinsä Jackson Martínezin (€42m from Atlético Madrid). Lisäksi riveistähän löytyy vieläkin jo mainittu Ricardo Goulart (€15m from Cruzeiro). Kyseisessä seurassa pelaa myös Paulinho (€14m from Spurs), jonka siirrolle muistan monen naureskelleenkin ja Alan (€11m from RB Salzburg), joka esitti varsinkin UEFA Europa Leaguessa loistavia otteita.

 

Myös Lucas Barrios (€8,5m from Bor. Dortmund), Darío Conca (€8,2m from Fluminense), Alessandro Diamanti (€7,5m from Bologna), Elkeson (€5,7m from Botafogo) ja Alberto Gilardino (€5,5m from Genoa) ovat aikaisemmin edustaneet seuraa.

 

Jiangsu Suning (2015 Chinese Cup)

Seura järisytti futismaailmaa tammikuussa, kun hankkivat Alex Teixeiran (€50m from Shakhtar Donetsk), joka on myös ainakin vielä tällä hetkellä Kiinan sarjan historian kallein pelaajahankinta. Myös Ramires (€28m from Chelsea) jäi varmasti monen mieleen. Lisäksi Manchester Cityakin edustanut Jô (€2m from Al Shabab) löytyy joukkueesta kuten myös Kroatian maajoukkuettakin edustanut Sammir (€5m from Getafe CF).

 

Hebei China Fortune

Joukkue teki yhden siirtoikkunan merkittävistä hankinnoista, kun Gervinho (€18m from Roma) tuli seuraan. Tuon lisäksi Ersan Gülüm (€7m from Besiktas)Gaël Kakuta (€5m from Sevilla FC), Ezequiel Lavezzi (€5,5m from PSG) ja Stéphane Mbia (€6m from Trabzonspor) liittyivät seuraan. Lisäksi Kiinan pääsarjan sisällä siirtyi nimiä suurella siirtosummalla.

 

Saksassa ja Turkissa usean vuoden pelannut Edú pelasi myös kyseisessä seurassa, mutta on tällä hetkellä ilman sopimusta.

 

Shanghai Greenland Shenhua

Myös isoja hankintoja tehnyt seura, jonka nimekkäimpiä nyt tammikuussa oli Fredy Guarín (€13m from Inter) ja vastaavalla summalla kesällä siirtynyt Demba ba (€13m from Besiktas). Siihen päälle sitten Paulo Henrique (€4m from Trabzonspor) ja joukkueen kapteeni Giovanni Moreno (€4,5m from Racing Club). Mohamed Sissoko (free from Levante UD) tuli myös seuraan kesällä ilmaissiirrolla.

 

Arsenaliinkin yhdistetty Stoppila Sunzu (€3m from FC Sochaux), löytyy seuran riveistä, vaikkakin on nyt lainasopimuksella LOSC Lillessa.

 

Shangdong Luneng Taishan (2015 Chinese Super Cup)

Jäänyt vähemmälle huomiolle uutisissa, mutta seurasta löytyvät muun muassa Aloísio (€5m from São Paulo), Gil (€8,5m from Corinthians), Jucilei (free from Al Jazira), Wálter Montillo (€7,5m from Santos) ja Diego Tardelli (€5,5m from Atlético Mineiro).

 

Myös nykyään AS Monacossa pelaava Vágner Love (€6,15m from CSKA Moscow) on edustanut seuraa.

 

jackson-martinez-atletico-madrid_3407753

Jackson Martínez siirtyi Atlético Madridista kiinalaisseura Guangzhou Evergrandeen suurella siirtosummalla

 

Beijing Guoan

Seura näytti muskeleitaan siis aikaisemmin hankkimalla Renato Auguston (€8m from Corinthians), mutta nyt myös Burak Yılmaz (€8m from Galatasaray) on liittynyt seuran riveihin. Mainitaan nyt myös brasilialaiset Kléber (€4,3m from FC Porto) ja Ralf (€1m from Corinthians).

 

Shanghai SIPG

Aikaisemminkin jo mainittu Elkeson (€18,5m from GZ Evergrande) edustaa nykyään kyseistä seuraa, joka kertoo jälleen myös siitä, että rahaa liikkuu suuresti myös sarjan sisälläkin eikä vain ulkomaille. Myös tunnettu Asamoah Gyan (€9m from Al Ain) löytyy seuran riveistä kuten myös aikaisemminkin Kiinassa pelannut Darío Conca (€3m from Fluminense). Yksi mainittava siirto lienee myös Jean Evrard Kouassi (€2m from Hajduk Split), joka tuotti kroatialaisseuralle mukavat rahat.

 

Tianjin Teda

Oikeastaan ainoa mainittava nimi on Fredy Montero (€5m from Sporting CP), joka on jälleen esimerkki näistä parhaassa iässä olevista pelaajista, jotka siirtyvät Euroopasta Kiinaan. Olisihan noita muitakin nimiä jonkin verran, mutta Montero selvästi sellainen tunnetumpi nimi. Myös Ahmet Dursun (€3,5m from Besiktas) on edustanut seuraa, mutta ei enää.

 

Shijiazhuang Ever Bright

Nimekkäin pelaaja on varmasti Portugalin maajoukkuettakin edustanut Rúben Micael (€2,6m from SC Braga). Toisena sitten venezuelalainen Mario Rondón (€0,8m from Nacional), joka tuli Kiinaan myös Portugalista.

 

Chongqing Lifan

Seuran ykkösnimi on kyseistä kiinalaisseuraa kahdesti edustanut Emanuel Gigliotti (€0,5m from Boca Juniors, €2,75m from Boca Juniors).

 

Liaoning FC

Australian maajoukkuepelaaja James Troisi (free from Juventus) saapui seuraan ilmaissiirrolla Italiasta.

 

Changchun Yatai, Henan Jianye, Guangzhou R&F, Hangzhou Greentown & Yanbian Funde

Seuroilla ei vastaavia nimiä, vaikka pari muutama ulkomaalaista saattaakin löytyä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evergrandella ainakin löytyy rahaa taustalta, kun ison osan osakkeista omistaa Alibaba. Ihan kiva silti, ettei joukkue vilise täynnä muualta tulleita, vaan joukkue on pääosin kiinalainen edelleen. En tiedä sitten, onko kysymys siitä, ettei olla vielä ehditty haalimaan joukkeutta täyteen eurooppalaisia/brasseja, mutta hyvältä näyttää toistaiseksi. Jahnny varmaan tietää enemmän, että mikä se suuntaus on tämän osalta?

 

Jännityksellä myös odotan, että koska kiinalaisia alkaa siirtymään toiseen suuntaan ja milloin Kiinan maajoukkue alkaa menestymään. Muistan lueskelleeni, että kun Kiina pelasi Aasian mestaruuskisojen finaalissa, keräsi se huomattavan määrän kiinalaisia television ääreen, eli jonkinlaista kulttuuria sieltä löytyy. Kiinasta tuppaa nousemaan lajiin kuin lajiin huipulle väkeä, kun siellä vain päätetään, että nyt tässä menestytätään (tavalla tai toisella), joten eiköhän futiksessakin kohta ala näkymään tulosta. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evergrandella ainakin löytyy rahaa taustalta, kun ison osan osakkeista omistaa Alibaba. Ihan kiva silti, ettei joukkue vilise täynnä muualta tulleita, vaan joukkue on pääosin kiinalainen edelleen. En tiedä sitten, onko kysymys siitä, ettei olla vielä ehditty haalimaan joukkeutta täyteen eurooppalaisia/brasseja, mutta hyvältä näyttää toistaiseksi. Jahnny varmaan tietää enemmän, että mikä se suuntaus on tämän osalta?

 

Eiköhän tähän ole yhtenä syynä se, että kentällä saa sarjaotteluissa olla samanaikaisesti maksimissaan vain neljä ulkomaalaispelaajaa ja vaihtopenkillä yksi lisää, jos aivan oikein muistan. AFC Champions Leaguessa puolestaan saa ulkomaalaispelaajia olla nimettynä kokoonpanoon yhteensä seitsemän kappaletta. Tämän takia ei näitä pelaajia ulkomailta ole edes järkevää haalia turhan paljon, kun kaikki eivät välttämättä saisi vastuuta eri säännösten vuoksi.

 

Tällä tosiaan yritetään juuri estää tuo joukkueiden täyttyminen ulkomaalaispelaajilla ja edistää siinä sivussa oman maan pelaajien kehitystä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ezequiel Lavezzi on avannut taustaa siirrostaan. Pocho kertoo hylänneensä mahdollisuutensa siirtyä muun muassa Chelseaan, Manchester Unitediin ja Interiin.

 

“The plan for development of this club interests me. It is one of the reasons that pushed me to join the club, alongside the finances. I am fascinated by Chinese club. The player here is an interesting challenge. That is why I came here. I could have signed for Inter, Chelsea or Manchester United. But I took a decision to leave for China. It is an important decision in my career. The national team? Yes, it is probable that that is finished. But I have already taken the decision to play here. So now I will give everything for my club.”

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiinasta kuuluu taas:

 

Hulk set to join Sven-Göran Eriksson at Shanghai SIPG for £45.7m

 

Shanghai SIPG boss Sven-Göran Eriksson is set to sign Zenit St Petersburg striker Hulk for £45.7m - a record fee for an Asian club.
 
The fee has been agreed by the two clubs and the Brazil striker, 29, is expected in China this week to finalise the move.
 
Former England boss Eriksson is under pressure to improve results after slipping 12 points behind the Chinese Super League's leaders Guangzhou Evergrande.
 
Hulk, who scored four goals for the Russian club in last season's Champions League, was in the Brazil squad for the Copa America, but made just one appearance off the bench.
 
The previous record transfer fee paid by an Asian club was the £38m Jiangsu Suning paid Shakhtar Donetsk for Alex Teixera.
 
Hulk spent the early years of his career in his homeland and on loan in Japan, but he made his name with Porto, who he played for from 2008-12.
 
He moved to Zenit for a fee of £33m in 2012. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hulk to earn £320,000-a-week with Chinese Super League's Shanghai SIGP after completing medical
Zenit St Petersburg confirmed it accepted €55.8m (£46.2m) plus add-ons for the Brazilian, who will play under former England manager Sven Goran Eriksson
http://www.mirror.co.uk/sport/football/transfer-news/hulk-earn-320000-week-chinese-8316183?ICID=FB_mirror_MF

 

-----------------------

 

Hulk moves to China to play in Shanghai
The transfer fee has been agreed at 55.8 million Euros with the option of additional payments.
http://en.fc-zenit.ru/news/feed/2016/06/30/khalk-prodolzhit-kareru-v-kitae/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oscar tosiaan matkaa Kiinaan, kuten myös Carlos Tévez, josta tulee selvästi maailman kallispalkkaisin pelaaja. Ei haittaa, vaikka pennit putoilisivat taskusta, kun niitä on siinä putoamisen ajassa ehtinyt tulla jo moninkertainen määrä lisää.

 

Tuskin Boca Juniorsiakaan haittaa, sillä Carlitos teki heille tässä myös melkoisen rahallisen palveluksen ja dominointi Argentiinassa sekä Etelä-Amerikan kentillä on varmasti hyvässä jamassa.

 

1482978390436108.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Näköjään koti-ikäväkin poistuu, kun tarpeeksi laitetaan rahaa tiskiin... Luulisi Carlitoksellakin olevan sen verran tuloja vuosiltaan Englannissa ja Italiassa, että hän olisi sen uran oikeasti voinut lopettaa Argentiinassa, kuten ilmeisesti oli tarkoitus. Noh, Kiinassa palkka on jo niin järjetön, että ymmärtäähän tuon sinällään. Ja ehtiihän tuolta takaisinkin vielä Bocaan, ehkä.

 

Nyt myös uutisoitu Ronaldosta tehdystä 300 milj tarjouksesta. Järjetön summa, jolla Realin todellakin kannattaisi mies myydä. Onneksi Ronaldolla ei kaiken järjen mukaan ole haluja siirtyä jäähdyttelemään, vaan kunnianhimoa löytyy vieläkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Näköjään koti-ikäväkin poistuu, kun tarpeeksi laitetaan rahaa tiskiin... Luulisi Carlitoksellakin olevan sen verran tuloja vuosiltaan Englannissa ja Italiassa, että hän olisi sen uran oikeasti voinut lopettaa Argentiinassa, kuten ilmeisesti oli tarkoitus. Noh, Kiinassa palkka on jo niin järjetön, että ymmärtäähän tuon sinällään. Ja ehtiihän tuolta takaisinkin vielä Bocaan, ehkä.

 

Nyt myös uutisoitu Ronaldosta tehdystä 300 milj tarjouksesta. Järjetön summa, jolla Realin todellakin kannattaisi mies myydä. Onneksi Ronaldolla ei kaiken järjen mukaan ole haluja siirtyä jäähdyttelemään, vaan kunnianhimoa löytyy vieläkin.

Ei Tevez pelannut millään nälkäpalkalla Bocassakaan.Joidenkin lähteiden mukaan se olis tienannut siellä vuodessa 40 miljoonaa pesoa, joka on noin 2,5 miljoonaa euroa. Mut joo, toki jotain ihan muuta kuin palkka tuolla Kiinassa. Vissiin sen sopparissa on pykälä, että voi palata Bocaan jos ei sopeudu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllähän näitä niin sanottuja tähtinimiä alkaa olemaan tuolla jo melkoinen sikermä, ja tässä vain siis mainittavimmat:

 

BJ Guoan

- Renato Augusto (€8,00m from Corinthians) – joined in 2016

- Ralf (€1,00m from Corinthians) – joined in 2016

- Burak Yilmaz (€8,00m from Galatasaray) – joined in 2016

 

CC Yatai

- Marcelo Moreno (€2,47m from Grêmio) – joined in 2015

 

CQ Lifan

- Alan Kardec (€5,00m from São Paulo) – joined in 2016

- Emanuel Gigliotti (€2,75m from Boca Juniors) – joined in 2015

 

GZ Evergrande

- Jackson Martínez (€42,00m from Atlético Madrid) – joined in 2016

- Alan (€11,10m from RB Salzburg) – joined in 2015

- Ricardo Goulart (€15,00m from Cruzeiro) – joined in 2015

- Paulinho (€14,00m from Spurs) – joined in 2015

 

GZ H. Zhicheng

- Tjaronn Chery (€4,70m from QPR) – joined in 2017

 

GZ R&F

- Júnior Urso (€2,85m from SD Luneng) – joined in 2017

- Eran Zahavi (€7,23m from M. Tel Aviv) – joined in 2016

 

HB CFFC

- Aloísio (? from SD Luneng) – joined in 2016

- Gervinho (€18,00m from Roma) – joined in 2016

- Ersan Gülüm (€7,00m from Besiktas) – joined in 2016

- Gaël Kakuta (€5,00m from Sevilla FC) – joined in 2016

- Stéphane Mbia (€6,00m from Trabzonspor) – joined in 2016

 

JS Suning

- Jeong-Ho Hong (€6,00m from Augsburg) – joined in 2016

- Roger Martínez (€8,90m from Racing Club) – joined in 2016

- Ramires (€28,00m from Chelsea) – joined in 2016

- Alex Teixeira (€50,00m from Shakhtar Donetsk) – joined in 2016

 

Liaoning FC

- Anthony Ujah (€11,50m from Bremen) – joined in 2016

 

SD Luneng

- Papiss Demba Cissé (€5,85m from Newcastle Utd) – joined in 2016

- Gil (€8,50m from Corinthians) – joined in 2016

- Graziano Pellè (€15,25m from Southampton) – joined in 2016

- Jucilei (? from Al-Jazira) – joined in 2015

 

SH Shenhua

- Carlos Tévez (€10,50m from Boca Juniors) – joined in 2017
- Fredy Guarín (€13,00m from Inter) – joined in 2016

- Obafemi Martins (€2,70m from Sounders FC) – joined in 2016

- Demba Ba (€13,00m from Besiktas) – joined in 2015

- Giovanni Moreno (€4,50m from Racing Club) – joined in 2012

 

SIPG

- Odil Akhmedov (€7,00m from FC Krasnodar) – joined in 2017

- Oscar (€60,00m from Chelsea) – joined in 2017

- Elkeson (€18,50m from GZ Evergrande) – joined in 2016

- Hulk (€55,80m from Zenit) – joined in 2016

 

TJ Quanjian

- Axel Witsel (€20,00m from Zenit) – joined in 2017

- Geuvânio (€11,00m from Santos) – joined in 2016

- Jádson (€5,00m from Corinthians) – joined in 2016

 

TJ Teda

- Nemanja Gudelj (€5,50m from Ajax) – joined in 2017

- John Obi Mikel (free from Chelsea) – joined in 2017

- Fredy Montero (€5,00m from Sporting CP) – joined in 2016

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×