Jump to content
Sign in to follow this  
20Legend

18.2. & 25.2. Europa League: FC Midtjylland - Manchester United

Recommended Posts

United tavoittelee illalla jatkopaikkaa junnupitoisella ryhmällä. 18 Tanskaan matkanneesta pelaajasta 10 on alle 23-vuotiaita. Kahdeksan sellaista pelaajaa, jotka voivat pelata laitapakkeina, ovat sivussa. Keskikentän ja hyökkäyksen tilanne ei onneksi näytä ihan niin pahalta. Toivotaan, että kaikki peliaikaa saavat vastaavat huutoon ja esittävät pirteitä otteita. Southampton tippui EL:n karsintavaiheessa Midtjyllandille, joten eiköhän siellä ymmärretä että ihan pubijengistä ei ole kyse. Sparvin pitäisi pistää parastaan vanhaa suosikkijengiään vastaan =)
 Unitedilta on matkustanut seuraavanlainen joukkue Tanskaan:

 

De Gea, Romero, Love, McNair, Smalling, Blind, Poole, Riley, Carrick, Herrera, Schneiderlin, Lingard, Pereira, Weir, Mata, Memphis, Martial, Keane.

 

 

Noista pelaajista saisi kasaan vaikka seuraavan XI:n: 

 

MEMPHIS

MARTIAL - MATA - LINGARD

CARRICK - SCHNEIDERLIN 

BLIND - SMALLING - MCNAIR - DONALD LOVE

DE GEA

 

Penkille jäisi seuraavat kaverit: Romero, Poole, Riley, Herrera, Pereira, Weir, Keane. Mielelläni näkisin, ettei avaukseen kuitenkaan laiteta liikaa junnuja samalla kertaa. Memphis piikkiin just for teh lulz.

 

Tällaisella areenalla muuten pelataan tänään, kapasiteettia ~11 500 eli karvan verran enemmän kuin Soneralla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Avataanpa sitten vielä tätä FC Midtjyllandin joukkuetta, joka varmasti useammalle melko tuntematon.

 

Joukkue menetti tammikuun siirtoikkunan loppupuolella useamman nimen, kun yksi avainpelaajista ollut keskuspuolustaja Erik Sviatchenko siirtyi Celticiin, vasen laitapuolustaja ja erikoistilannespesialisti Jesper Lauridsen lähti Esbjerg fB:n riveihin ja Morten Rasmussen – useimmat tuntevat kutsumanimellä Duncan – matkasi Aarhus GF:aan. Kuitenkin aivan varteenotettavia pelaajia sieltä löytyy eikä joukkueen tason voida sanoa mitenkään romahtaneen.

 

Tanskalaisseura uskoo syvästi omaan ideologiaansa ja läpi kauden muodostelma onkin ollut 4-1-4-1, jossa nuoret pelaajat kasvatetaan akatemiajoukkueiden läpi noudattamaan tätä pelifilosofiaansa, jossa puolustava keskikenttä nähdään usein yhtenä avainrooleista. Tuosta kertoo se miten seurassa tehdään kovat tutkimustyöt pelaajista, jotta oikeisiin rooleihin löytyvät juuri ne heille sopivimmat ja näin ollen parhaimmat nimet. Tällä hetkellähän tuo kyseinen rooli on hieman ohut, sillä nuori Jonas Gemmer lähti AC Horsensiin loppukauden mittaisella lainasopimuksella.

 

Kokoonpano

Maalivahtina joukkueesta löytyvät Mikkel Andersen, Ruotsin maajoukkuettakin edustanut Johan Dahlin ja nuori vasta 18-vuotias Andreas Raahauge. Näistä ensimmäinen on kuitenkin joukkueessa selvä ykkösmaalivahti ja avaa lähes varmasti tänäisessä ottelussa.

 

Oikeaksi laitapuolustajaksi on spekuloitu joukkueen kapteeni Kristian Bach Bakia, mutta tätä voitaisiin pitää melkoisena yllätyksenä, sillä ei tällä kaudella ole juuri vastuuta saanut ja jäänyt oikeastaan kokoonpanojen ulkopuolelle. Vaihtoehtoja olisikin André Ibsen Rømer tai sitten Tanskan maajoukkueessakin pelannut keskuspuolustaja Kian Hansen, joka tuolla tontilla on myös runsaasti esiintynyt. Vasemmalle laitapuolustajaksi sitten ainoana vaihtoehtona oikeastaan Tšekin maajoukkuepelaaja Filip Novák.

 

Keskuspuolustajaksi ollaan spekuloitu Fulhamista lainasopimuksella seuraan tullutta Nikolay Bodurovia, jota pidän hyvin epätodennäköisenä kuten Bach Bakia, sillä ei ole vielä edes debytoinut joukkueessa. Uskoisin näistä kahdesta pelipaikasta kilpailevan sellaiset nimet kuin Patrick Banggaard, jo mainittu Hansen ja Jim Larsen, joista kaksi jälkimmäistä muodostaisivat varmaan vahvimman parivaljakon, mutta toisaalta keskimmäisen jatkaessa oikeana laitapuolustajana koko kolmikko varmaankin täydentäisi puolustuslinjaa. Tietysti yksi vaihtoehto olisi myös suomalainen Daniel O'Shaughnessy, mutta tuskinpa pelaajaa nähdään tässä ottelussa.

 

Keskikentän pohjalle on vain yksi ja ainoa nimi, joka on jokaiselle suomalaiselle tuttu Tim Sparv. Valittiin myös viime kaudella sarjan tähtikentälliseen ja joukkueen parhaaksi pelaajaksi. Keskikentän oikealle laidalle sitten ykkösvaihtoehtona nopea Tanskan maajoukkuepelaaja ja joukkueen varsinainen huippulupaus Pione Sisto. Vasemmalle puolestaan joko Mikkel Duelund tai Itävallan maajoukkueessa esiintynyt Daniel Royer. Molemmat ovat pelanneet kaudella myös mukavan määrän otteluita oikealla. Duelund nähdään nuorena lupauksena, joka saanut hyvin vastuuta, mutta Royeria taas pidetään ehkä todennäköisempänä nimenä kokoonpanoon useamman vuoden kokeneempana pelaajana. Itse en yllättyisi nuoren tanskalaisen avauskokoonpanopaikasta, sillä FC Midtjyllandissa ei tosiaankaan pelätä antaa vastuuta nuorille pelaajille.

 

Keskikentän keskustaan sitten monet odottavat Harmeet Singhia ennakkoraporteissaan, vaikka ei edes saa edustaa seuraa, sillä pelasi UEFA Europa Leaguessa jo Molde FK:n riveissä. Ei ole Bodurovin lailla myöskään edes tehnyt vielä debyyttiaan joten tälle voidaan nyt hieman naurahtaa. Jos taas Ruotsin maajoukkueessakin pelannut Petter Andersson ei olisi loukkaantuneena, niin voisi olla yksi ratkaisu. Sen sijaan eiköhän keskikentän keskustan muodosta hyvinkin varmasti Arsenalista seuraan tullut todella lupaava nuori Kristoffer Olsson, joka ollut suuressa roolissa läpi kauden, sekä kokenut Tanskan maajoukkuepelaaja Jakob Poulsen. Suomalaishankinta Kaan Kairista ei ehditty rekisteröimään tähän joukkueeseen joten ei ole ainakaan mukana.

 

Kärkihyökkääjäksi sitten löytyvät Ebere Paul Onuachu ja Martin Pusic. Kyseiset pelaajat ovat jakaneet vastuun tällä kaudella aikalailla tasan, sillä molemmat ovat pelanneet 20 ottelussa. Uskotaan kuitenkin, että nyt viimeiseksi vastuussa enemmän ollut Onuachu on se avaava nimi tänään. Kertoisi myös jälleen jotain tästä uskosta nuoriin pelaajiin. Vasta 21-vuotias nigerialainen on nopea ja vahva kärkihyökkääjä, jolla on yllättäen kokoakin mukavat 201 senttimetriä joten saattaisi aiheuttaa mukavasti ongelmia vierasjoukkueen puolustukselle.

 

Joukkueen kapteenina on tällä kaudella toiminut sekä Poulsen että Sparv. Kumpikaan ei joukkueen siis varsinainen kapteeni ole, mutta veikataan nyt Poulsenin saavan tällä kertaa nauhan käsivarteensa.

 

Erikoistilanteista kulmapotkuissa ja vapaapotkuissa vastuuta jakavat Poulsen ja Novák, kun taas rangaistuspotkuja on enimmäkseen laukonut Poulsen ja Pusic.

 

FC Midtjylland (4-1-4-1)

Na_ytto_kuva_2016_02_18_kello_13_49_28.p

Substitutes: Raahauge, Ibsen Rømer, Royer, Døhr Thychosen, Mabil, Pusic, Ureña

Share this post


Link to post
Share on other sites

United tänään:

 

Martial

Memphis------ --Mata---------Lingard---

     Herrera----Carrick

---------Blind--------McNair-------Smalling------Love---

De Gea

 

Penkki: Romero, Poole, Riley, Pereira, Schneiderlin, Weir, Keane

 

johan on penkki  :lol:

 

E. Jaa De Gea loukkaantunut alkulämmöissä ja Romero aloittaa maalissa.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos olisin LvG:n pöksyissä ni kyllä mä ilmottaisin erosta tän pelin jälkeen. En pystyis ainakaan itse managerina elämään tilanteessa, että en saa joukkueeseeni minkäänlaista ryhtiä.

 

Niinpä loppukausi voitaisiin ihan hyvin mennä Giggsyn johdolla, jos jotakin boostia siitä saataisiin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taisi olla huonoin esitys SAFin jälkeisellä ajanjaksolla. Hyökkäys ei saa maaleja ja puolustus pärjäisi nippa nappa mestaruussarjassa. Eihän niille loukkaantumisille kauheasti voi, mutta voisivat edes antaa kaikkensa siellä kentällä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lammaslauma kentällä sekä kentänlaidalla. Itseluottamusta ei kenelläkään, Smallingkin kadottanut täysin otteensa. Vastustajan voittomaali oli puolustamisen laiskuuden huippu. Ei viitsi enempää kommentoida paitsi että Romero pelasti pari maalia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pirteästihän nuo FC Midtjyllandin pojat pelasivat.

 

Ottaen tosiaan huomioon, että siellä oli kentällä kaksi debytanttia ja joukkue ei ollut pelannut yhtään kilpailullista otteluaan talvitauon takia yli 2 kuukauteen (10 viikkoon).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pirteästihän nuo FC Midtjyllandin pojat pelasivat.

 

Ottaen tosiaan huomioon, että siellä oli kentällä kaksi debytanttia ja joukkue ei ollut pelannut yhtään kilpailullista otteluaan talvitauon takia yli 2 kuukauteen (10 viikkoon).

 

594x334.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jahas torstaina taas jatketaan vääntöä Tanskan jättiläisten kanssa, ja siitä 3 päivän päästä sunnuntaina on edessä ottelu Arsenalia vastaan. 3 peliä siis alle 6 vuorokauden sisään, mutta kierrätystä ei sattuneista syistä johtuen voida harrastaa. Katsotaan tilanne uusien loukkaantumisten osalta nopeasti. LvG varmisti seuraavien pelaajien loukkaantuneen Shrewsbury-ottelussa: 

 

- CBJ (kolhu?)

- Lingard (kolhu?)

- Keane (nivunen?)

 

CBJ ja/tai Lingard saattavat ehtiä torstaiksi pelikuntoon. Keane nyt arvatenkin lienee vähintään pari viikkoa sivussa. 

 

DDG:n loukkaantuminen on pelättyä lievempi, ja espanjalainen saattaa olla jo tällä viikolla käytettävissä. Midtjyllandia vastaan uskon kuitenkin Romeron vielä jatkavan. 

 

"Optimitilanteessa" avaus olisi sama kuin Shrewsburya vastaan. Schneiderlinia voisi ehkä lepuuttaa, mutta en välttämättä uskaltaisi laittaa kehiin samaa keskikenttäkaksikkoa kuin avausosassa. Lingardin poissaollessa Pereira tulisi tilalle ja sijoittuisi vasemmalle laidalle, Martial oikealle ja Memphis kärkeen. Tämä siis minun skenaariossani, ei LvG:n. CBJ:n tilalle ei olekaan muita kuin Riley. Aika pitkälle on jo tultu, kun Borthwick-Jacksonia ja Varelaa voidaan pitää kokeneina laitapuolustajina. 

 

Manchester United (4-2-3-1)

manumidj.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Schneiderlin on pelannut sen verran vähän, että jaksaa varmasti pelata nämä kaikki kolme ottelua. Mielestäni tämä olisi järkevääkin, jotta kaveri pääsisi takaisin hyvään formiin.

 

Mutta joo, eipä tossa loukkaantumisista johtuen kauheasti eri variaatiomahdollisuuksia ole. Toivottavasti asenne on kunnossa tanskalaisia vastaan. Mielenkiintoista nähdä lähteekö Midtjylland vain sumputtamaan johtoaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

United squad: Romero, Joel Pereira, Love, Varela, Poole, Rojo, Blind, McNair, Riley, Herrera, Schneiderlin, Carrick, Lingard, Mata, Andreas Pereira, Memphis, Martial, Rashford

 

Smalling ja CBJ eivät ole pelikunnossa.

 

Kun tuota pelaajalistaa katsoo niin melkein tekisi mieli lähteä kolmen miehen puolustuksella liikkeelle.

 

Martial - Lingard

Mata

Riley - Schneiderlin - Herrera - Varela

Blind - Carrick - McNair

Romero

Share this post


Link to post
Share on other sites

Paljon on tässäkin pelissä panosta, parhaimmillaan taistellaan ensi kauden europeleistä. Sinne pääsy saattaa vaikuttaa myös ensi kesän pelaajahankintoihin ja valmentajakuvioihin. Mielenkiintoista on nähdä, millainen avaus näistä miehistä saadaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×