Jump to content
Sign in to follow this  
Jahnny

Dimitri Payet (West Ham 2015–)

Recommended Posts

Ammattilaisura

FC Nantes 2005–2007

AS Saint-Étienne 2007–2011

LOSC Lille 2011–2013

Olym. Marseille 2013–2015

West Ham 2015–

 

Na_ytto_kuva_2016_02_20_kello_9_17_47.pn

 

West Hamin sankarille myös oma ketju tulille.

 

Dimitri Payet on pelaaja, joka tuntuu aina todistavan epäilykset vääriksi. Nuorena FC Nantesin akatemiapelaajana yli kymmenen vuotta sitten Payet elätti itsensä vaatekaupassa työtä tekemällä ja useat eivät tuolloin edes uskoneet murtautuvan edustusjoukkueeseen tai ammattilaiseksi, vaikka taitava kaveri oli tuolloinkin. Tuo ei kuitenkaan koskaan pitänyt paikkaansa, sillä nopeastihan Dimi alkoi dominoimaan otteillaan Ranskan neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla ja vakuutti tuolloin reservijoukkuetta valmentaneen Stéphane Moreaun esityksillään sekä edustusjoukkueen managerin Serge Le Dizetin ja tekikin lopulta ammattilaisdebyytin 18-vuotiaana vuonna 2005.

 

Tuon jälkeen vuodet AS Saint-Étiennessa, LOSC Lillessa ja Olympique Marseillessa olivat aina hieman vuoristorataa. Harva uskoi, että Payet tulisi koskaan kehittymään huippupelaajaksi, vaikka jokainen on varmasti aina nähnyt kuinka lupaavasta kaverista on kyse. Sitä tasaisuutta ei kuitenkaan tuntunut löytyvän. Esiintymiset Ranskan maajoukkueessakin kertoivat tästä jotain, sillä Dimi teki debyyttinsä 23-vuotiaana vuonna 2010, mutta tuon jälkeen oli melko vaikeaa ajoittain arvailla, että olisiko Payet seuraavan maajoukkueryhmän mukana vai ei. Laurent Blanc kuitenkin tuntui antavan luottonsa pelaajaan, kun taas Didier Deschamps ei niinkään. Tästä siis syy myös epäilyksiin, että olisiko pelaaja Ranskan mukana kotikisoissa nyt 2016 vai ei.

 

Epätasaisuudesta vielä sen verran, että parhaana esimerkkinä oli viimeinen kausi LOSC Lillessa, kun elettiin vuotta 2013 ja Payet oli pelannut todella hyvän kevätkauden Ligue 1:ssa. Tuon jälkeen matka jatkui tosiaan Olympique Marseilleen, jossa taso putosi jälleen kunnes sitten olikin luvassa siirto Englantiin ja nimenomaan West Ham Unitedin riveihin. Epäilykset olivat aivan ymmärrettäviä, kun Slaven Bilic vahvisti joukkuettaan Payetilla, sillä ei tuo aika Marseillessa niin ihmeellistä lopulta ollut, vaikka viimeinen kausi olikin erinomainen ja saatiinkin jo vähän viestiä tulevasta. Tämä siirto Lontooseen oli kuitenkin näillä näkymin oikea ratkaisu, sillä Payet ei ole koskaan urallaan pelannut yhtä hyvää jalkapalloa ja näyttää siltä, että on vihdoin saavuttanut sen potentiaalinsa, mistä vuosia sitten paljon puhuttiin ja mihin osa sitten ei lainkaan uskoneet.

 

Tällä kaudella ollut West Hamissa ehdottomasti joukkueen tähtipelaaja, jota on ollut suorastaan ilo katsoa. Tuntuu, että jokainen Dimin teko kentällä on aina se oikea sekä tekee sen vielä äärimmäisen tyylipuhtaasti. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että Payet ansaitsisi ehdottomasti paikkansa ensi kesänä Deschampsin valitsemasta Ranskan maajoukkueestakin. Koko Englannin pääsarjankin parhaimpia pelaajia pelipaikallaan, sanoisin.

 

https://www.youtube.com/watch?v=qTgkz4wrabk

"We've got Payet..."

Share this post


Link to post
Share on other sites

Didier Deschamps on kommentoinut Dimin tilannetta maajoukkuetta ajatellen:

 

Didier Deschamps on Dimitri Payet: "He has some very attractive statistics out on the left. But it is also a question of competition."

 

Didier Deschamps on Dimitri Payet: "I have no problem with his attitude. It is a choice about football based on the other competition."

 

Didier Deschamps on Dimitri Payet: "He does not perform the same for France as he does for his club."

 

Tuossa siis osa poiminnoista. Twitterissa ihmiset kirjoittelevat myös, että Didi olisi aivan suoraan myös todennut Payetin olevan ulkona hänen maajoukkueestaan ensi kesänä. Aivan naurettavaa kerrassaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Luin tässä päivänä yhtenä jutun, jossa käsiteltiin Payet'n asemaa maajoukkueessa ja siinä nostettiin esille, että Deschamps haluaa pitää joukkueen yhtenäisenä ja Didierin mielestä Payet saattaisi rikkoa joukkueen harmoniaa. DD ei arvostanut, kun Payet soitti suutaan mediassa. Onhan Payet kuitenkin pelannut useamman kerran Didin alaisuudessa maajoukkueessa ja ehkä vähän ikävästi sattui, että Payet'n viimeiset ottelut maajoukkueessa olivat tappiot Belgialle ja Albanialle, joten kovin hyviä näyttöjä ei Dimitri antanut silloin. 

 

Sen enempää Dimitriä tuntematta on vaikea ottaa enempää kantaa. Didi haluaa panostaa joukkueen sisäiseen dynamiikkaan ja odottaa tiettyjen pelaajien hyväksyvän penkillä istumisen ja odottaa heidän silti kannustavan joukkuetta. Nasrikin ulostettiin joukkueesta, koska miestä ei kiinnostanut tukea joukkuetta, ellei päässyt itse pelaamaan. 

 

Ja Payet ei ole pelillisesti mitenkään korvaamaton Ranskalle, joten sen puolesta Payet saattaa hyvinkin jäädä ulos joukkueesta. Pienen oljenkorren avaa Valbuenan heikot esitykset ja mahtuuko Benzema ja Valbuena samaan joukkueeseen? DDn on aivan pakko ottaa Benzema joukkueeseen ja se saattaa tarkoittaa Valbuenan tipahtamista. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo, eihän ne Payetin näytöt niissä matseissa kovin hyvät olleet - mutta eipä dominoinut ihan samaan tapaan silloin seurajengissäänkään. DD on aika herkkähipiäinen kaveri, aitoranskalaiseen tyyliin.

 

Mikäs siinä. Jääpä paukkuja ensi kautta varten, kun ei tarvitse möyriä kesää arvokisoissa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi olla, että tosiaan aika mielenkiintoisia tilastoja.

Vai mitä Didi?

Kyllä se voisi ottaa peukun pois pepusta ja myöntää.

 

Toki sen ymmärtää, että siellä on kilpailua tolle mestalle.

Ja sen ymmärtää, että maajoukkueessa pitää käyttää ne näyttötsänssit mitä saa. Ehkä Timppa ei ole vetänyt niissä niin nappiin. Ja joku muu on. Silloin on tietenkin vaikea pudottaa ketään, mutta...

Ei se silti selitä, ettei mahdu edes rinkiin.

Ben Arfa ja Valbuena!? Didi, joku on nyt snadisti tuhma!

 

Tämä Didin kieriskely ja selkeä haluttomuus myöntää, ettei ulkopuolelle jättämisellä ole nyt enää muuta perustetta kuin Didin mutu, kertoo kuitenkin yhtä selkeästi myös viisikymppisen miehen hormonaalisesta vaihtelusta.

Oli miten oli.

 

Sen voin tällein vinkkinä heittää Didille, että suoritusten, yksilötaidon ja tilastojen lisäksi Dimitri Payet on tämän hetken yksi parhaista erikoistilanteiden antajista.

Tsiigaileppa Didi.

Tämä on allekirjoittaneen mielestä sellainen ase, jota Ranskalla ei yksinkertaisesti ole varaa jättää käyttämättä.

Sen lisäksi, että se on tämän hetken iskussa pelillisesti valovuoden esim. Ben Arfaa, Valbuenaa tai jopa Martialia edellä, sen lisäksi sen vaarallisuus erikoistilanteissa on jo sitten  aivan eri galaksilta.

Lisäksi Payet osoitti kykenevänsä täysin kivuttomasti vaihtamaan Ranskasta valioliigaan.

Ja oli aivan pitelemätön heti alusta. Länsipekonijalitsupotkuyhdistyksessä.

Toisin kuin esim. saman ikäinen Ben Arfa, joka jokseenkin floppasi valioliigassa tai lainalla Hull:issa.

Miettii, että jos Payet saa vierelleen vielä älykkäästi liikkuvia ja hyviä pelaajia, eikä mitään Markoja ja Arskoja.

28v., kokemusta ja selkeästi kykyä muokata peliä.

Kovia näyttöjä, paitsi jos on jotain henkilökohtaista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tässä Evening Standardin juttu ja Dimin kommentit, sillä ranskalainen valittiin Lontoon parhaaksi jalkapalloilijaksi tämän kauden osalta.

 

West Ham star Dimitri Payet named Player of the Year at the 2016 London Football Awards

 

West Ham star Dimitri Payet has taken one of the top gongs at the 2016 London Football Awards after being named as the Premier League Player of the Year.
 
The Frenchman won the award, chosen by an expert panel of journalists, former players and representatives of London's 15 professional clubs, at a gala ceremony in Battersea on Thursday for his superb performances in his debut season in England.
 
Payet, who was signed by West Ham from Marseille last summer, has hit the ground running in the top flight since arriving from Ligue 1 and already has nine goals and eight assists in all competitions this season.
 
Such has been his form this term that Payet managed to pip Tottenham striker Harry Kane, Chelsea's stand-out player of the season Willian, Watford forward Odion Ighalo and Arsenal playmaker Mesut Özil to the award.

 

Speaking about the award, Payet said: "It is of course an honour and a great joy for me to receive this award after only one season here.
 
"It’s the first time in my career that I have received a personal award like this. Last year, I won Best Passer in Ligue 1, but this is the first time I have been named best player.
 
"Being recognised like this after only one season here is particularly special, especially when I saw the nominations for this award. They are all great players and vital to each of their clubs, so that gives even more value to this award.
 
"I hope that this can be start of lots of trophies, especially for the team, because the team is always the most important."
 
Meanwhile, the Hammers were also recognised for their work in the community after winning the London Community Project of the Year award for their Moore Family Foundation Project.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dimi on ensimmäinen Hammers-pelaaja sitten Di Canion, joka on pystynyt yhden kauden aikana luomaan kaksinumeroiset tehot sekä maaleissa että maalisyötöissä.

 

Tällä kaudella siis 28 otteluun 10 maalia ja 10 maalisyöttöä kaikissa kilpailuissa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt on taas yksi Ranskan maajoukkuekoutsi kömpinyt päiväunilta ajamaan lehdistöä pois häiritsemästä.

U21-koutsi vertaa Payetia Cantonaan, koska ne on kummatkin show-miehiä. Tai jotain.

Mä en näe tätä. Näkeekö joku muu?

Cantona ja Payet?

 

Ja siksi ne siellä Englannissa diggailee Dimppaa, kun se on sellainen show-mies.

Ja tämä on ilmeisesti tarkoitettu jonkinlaiseksi pohjimmiltaan miinusmerkkiseksi vertaukseksi, koska sillä on ilmeisesti tarkoitus selittää Payetin kova suosio Briteissä, sekä se miksi sitä ei nähdä Ranskan maajoukkueessa. Koska se on sellainen Cantona tyyppinen show-mies.

Nekö siellä Ranskassa ei rakasta show-miehiä ja diivoja?

Sellaisia joiden ihon alle pääsee parilla lauseella ja ne vetelee sua sen jälkeen hedarilla tai jollain halvalla ninjapotkulla maasta a'la Zidane?

 

Mitä ne on siellä Ranskassa nähneet mitä me ei olla?

Payet on näyttänyt rauhalliselta, nöyrältä ja tiimipelaajalta. En mä ole ainakaan vielä nähnyt, että se olisi leijunut jossain. En kentällä, en lehdistössä. Päinvastoin.

Jos se on joskus junnuna ollut mulkku ja taiteilija niin se kuuluu asiaan.

Eikä vain pelkästään kaikkein lahjaikkaimpien kohdalla, vaan se kuuluu ihan normaaliin kehitykseen.

Kuinka pahasti sen on täytynyt sekoilla, jos ne vieläkin muistaa?

 

Jos Timppa on junnuna ollut lahjakas niin ei se nyt voi olla mikään vaalea pottatukka Mark Noble, joka juoksee kentällä vain neljään ilmansuuntaan, koska ei sen boltsin kanssa tiedä mitä tekee.

Olisi se outoa, että kundille olisi jäänyt maine junnuvuosilta, joka vaikuttaa näin pahasti kundin mahdollisuuksiin päästä monen vuoden huippuesitysten jälkeen maajoukkueeseen.

Ei varmasti ole ainoa huippupelaaja, joka on junnuna ollut snadisti enemmän tai vähemmän molo.

Tai yhä on.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tohon U21-valkun avautumiseen ei voi olla muuta tekijää taustalla kuin DD.

 

Sammakot osaa tehdä ruokaa ja viinejä plus keskustella tekosyvällisiä. Johtajiksi niistä ole ollut ikinä, missään.

 

Dettmankin sanoi ajastaan siellä, että ei voi kukaan järkevä ihminen toimia maassa, jossa yli puolet valveillaoloajasta menee syömisen ja juomisen miettimiseen ja tekemiseen.

 

Liian herkkähipiäistä sakkia mihinkään. Vai tuleeko kellekään mieleen erinomasta ranskalaista johtajaa?

 

Joo ei mullekaan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt kirjoitetaan vahvasti Ranskassa, että Payet olisi ansaitusti mukana Deschampsin valitsemassa maajoukkueessa, joka kohtaa tässä kuussa Alankomaat ja Venäjän. Joukkue julkistetaan tänään.

 

Hienoa, jos näin on.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt kirjoitetaan vahvasti Ranskassa, että Payet olisi ansaitusti mukana Deschampsin valitsemassa maajoukkueessa, joka kohtaa tässä kuussa Alankomaat ja Venäjän. Joukkue julkistetaan tänään.

 

Hienoa, jos näin on.

 

Ja kyllä!

 

Näin siis kävi ja Payet palaa maajoukkuepaitaan – ansaitusti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja kyllä!

 

Näin siis kävi ja Payet palaa maajoukkuepaitaan – ansaitusti.

Kunhan ei nyt vaan sattuis mitään. Molemmissa vastustajan jengeissä on niitä traktoreita lanaamassa.. Olishan se toki niin Hammersia, niin Hammersia, jos joku oma treeneissä tekis Dimille "Ashtonit".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Payet jatkoi tänään jälleen dominoimista. Ollut Ranskan ehdottomasti parhaimpia jälleen.

 

Tällä hetkellä ottelun voittomaali on Dimin nimissä, vapaapotkusta, jonka jälkeen rakensi vielä Comanillekin maalipaikan, josta seurasi 4-2 lukemat Venäjää vastaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Payet jatkoi tänään jälleen dominoimista. Ollut Ranskan ehdottomasti parhaimpia jälleen.

 

Tällä hetkellä ottelun voittomaali on Dimin nimissä, vapaapotkusta, jonka jälkeen rakensi vielä Comanillekin maalipaikan, josta seurasi 4-2 lukemat Venäjää vastaan.

 

Tässä vielä tuo Dimin vapaapotkumaali.

 

Nous avons Payet, Dimitri Payet,
Je ne pense pas que vous comprenez.
Il est l'homme de Super Slaven, Il est meilleur que Zidane,
Nous avons Dimitri Payet!
 
2016%2F3%2FPayet-Top-Image.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×