Jump to content
Sign in to follow this  
20Legend

Marcus Rashford (Man Utd 2016-)

Recommended Posts

Marcus Rashford

  • Nationality: 189.png?lm=1396275477  England
  • Birth Date: Oct 31, 1997 (age 18)
  • Place of birth: Manchester
  • Squad No: #19
  • Position: CF
  • Foot: right
  • Height: 1.80m
Senior Career
Manchester Utd 2016–

Rashford1.jpg

 

Tosi niukasti oli tullut nähtyä tämän kaverin otteita ennen viime viikkoa, mutta huh huh mikä sisääntulo edustusjoukkueeseen nuorukaisella! Olin todella yllättynyt miten kypsä pelaaja on kyseessä. Rashford teki Arsenalia vastaan kaksi hallittua viimeistelyä, mutta vielä enemmän olin innoissani kolmannen maalin esityöstä. Rashfordin kuljetus rangaistusalueelle, rauhallinen pyörähdys pallon kanssa ja syöttö Herrreralle oli silkkaa seksiä. 

 

Olisi mukava nähdä Marcuksen saavan peliaikaa jatkossakin toipilaitten palatessa ruotuun. Ehkä tällainen yhdistelmä voisi olla kokeilemisen arvoinen? Ominaisuudet Rashfordilla puoltavat nimenomaan kuitenkin keskushyökkääjän paikkaa. Lingardin paikalla hänestä tuskin saisi kovin paljoa irti. 

 

--------RASHFORD

DEPAY - MATA - MARTIAL

 

Tässä ihan mielenkiintoinen BBC:n juttu:

 

Marcus Rashford: Man Utd teenager tipped for bright future

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miten Unitedin leirissä nähdään tämän Rashfordin nousun monen tietoisuuteen verrattuna pari vuotta vanhempaan James Wilsoniin, jonka kohdalla nähtiin hyvin vastaavaa hypeä aluksi? Näin lähtökohtaisesti. Ainakin itselläni oli käsitys, että Wilsonin nyt moni kuitenkin saattoivat jo tietää, sillä ei United-leirin ulkopuolellakaan kaikille ollut mikään tuntemattomin nimi, kun noin kuukauden vanhempana debyyttinsä sai – ja myös 2 maalia heti Valioliigassa onnistui tekemään. Voisiko olla, että Rashfordin ilmestyminen monelle lähes aivan täysin puskista on yksi syy miksi pelaajan kohdalla rummutetaan nyt huomattavasti enemmän ja ehkä hieman turhan paljonkin? Siihen taas, että onko tämä kaikki tällä hetkellä aiheellista, niin tullaan vastaamaan vasta tulevaisuudessa.

 

Tällä kaudella Wilson jäänyt kuitenkin aikalailla huomiotta, vaikka pääsi Valioliigassa ja Cupissakin pelaamaan. Tosin nyt ollutkin sitten Brightonissa lainasopimuksella eikä lainapelaajia yleensä ihmiset jaksa kummemmin seurata.

 

Niin ja lisätään viestiin vielä sen verran, että eipä Rashfordia oikein voi nähdä tällä hetkellä kuin kärkihyökkääjänä. Jos nuorukaista jatkossakin tuolla tontilla halutaan jopa ennen Martialia peluuttavan, niin oikealle laidalle sitten Lingard, Martial tai Mata, vasemmalle Depay, Lingard tai Martial ja kärjen alapuolelle hyökkääväksi keskikentäksi Herrera, Lingard tai Mata, ovat oikeastaan ne ainoat loogiset vaihtoehdot tähän loukkaantumissumaan katsoessa. Eiköhän moni päätyisi nimenomaan Martialiin, Mataan ja Memphisiin, kun taas Lingard voisi toimia enemmänkin varamiehenä jokaiselle ja Herrera sitten noihin keskikentän keskustan tonteilla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wilsonin tehdessä debyyttimaalejaan Unitedin hyökkääjätilanne ei ollut yhtä tuskainen kuiin tällä kaudella, joten kun yhtäkkiä omista junnuista ponnistava pelastaa debyytissään joukkueen Eurooppa-liigassa jatkoon ja toisessa pelissä kaataa Arsenalin, on hypeen hiukan enemmän syytäkin kuin Wilsonin kohdalla. Varsinkin kun tällä kaudella faneilla on ollut ilonaiheita surullisen vähän.

 

Mutta jos tilannetta katsoo täysin sivusta, onhan tuo tämänhetkinen hehkutus täysin ylimitoitettua. Mutta en toki pistä pahakseni jos Rashfordin  huippuotteet jatkuvat useammankin pelin putkena :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miten Unitedin leirissä nähdään tämän Rashfordin nousun monen tietoisuuteen verrattuna pari vuotta vanhempaan James Wilsoniin, jonka kohdalla nähtiin hyvin vastaavaa hypeä aluksi? Näin lähtökohtaisesti. Ainakin itselläni oli käsitys, että Wilsonin nyt moni kuitenkin saattoivat jo tietää, sillä ei United-leirin ulkopuolellakaan kaikille ollut mikään tuntemattomin nimi, kun noin kuukauden vanhempana debyyttinsä sai – ja myös 2 maalia heti Valioliigassa onnistui tekemään. Voisiko olla, että Rashfordin ilmestyminen monelle lähes aivan täysin puskista on yksi syy miksi pelaajan kohdalla rummutetaan nyt huomattavasti enemmän ja ehkä hieman turhan paljonkin? 

 

James Wilson oli todella hypetetty kaveri junnuissa ja iski debyytissään kyllä kaksi maalia. Maalit tulivat kylläkin täysin merkityksettömässä ottelussa Hullia vastaan, kauden lopussa Giggsin vetovastuulla. Kuitenkin sitten isommalla otannalla ei ole saanut toistaiseksi mitään isompaa aikaan. Rashford on ollut ehkä pienempi stara junnuissa, mutta nyt on tehnyt kahteen Unitedille isoon peliin (EL:n toinen osaottelu ja top4:n kannalta elintärkeä Arsenal-peli) neljä maalia. Eli on kyllä pientä eroa jo havaittavissa näyttöjen suhteen. 

 

Wilson on todella hyvä viimeistelijä, ei Valioliiga-tasolle viime näkemältä (vielä) tarpeeksi vahva, eikä kovinkaan nopea. Wilson näytti usein pojalta miesten peleissä, ainakin mitä tulee tilannekovuuteen. Toki otanta on vielä pieni, mutta Rashford vaikuttaisi olevan nopeampi, liikkuvampi ja jopa valmiimpi fyysisesti. Lisäksi hänellä on nyt paljon parempi sauma lyödä läpi, kun edessä ei ole Rooneya, Van Persietä ja Falcaota. Joukkue on pääsemässä vihdoin hyvään vireeseen, Rashford sopii hienosti nykyiseen hyökkäyspalettiin ja isoja pelejä on tulossa ensi kuussa. Pöytä on nätisti katettu pojulle, kun samalla Wilson istuu penkillä Brightonissa. 

 

Katsotaan nyt ihan rauhassa, mutta hyökkäyspeli vaikuttaisi toimivan nyt siihen malliin, että jokainen minuutti Rashfordille on kuin laittaisi rahaa pankkiin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wilsonin tehdessä debyyttimaalejaan Unitedin hyökkääjätilanne ei ollut yhtä tuskainen kuiin tällä kaudella, joten kun yhtäkkiä omista junnuista ponnistava pelastaa debyytissään joukkueen Eurooppa-liigassa jatkoon ja toisessa pelissä kaataa Arsenalin, on hypeen hiukan enemmän syytäkin kuin Wilsonin kohdalla. Varsinkin kun tällä kaudella faneilla on ollut ilonaiheita surullisen vähän.

 

Ja Rashford on Manchesterin omia poikia, mikä ainakin paikallisten fanien kohdalla lisää hypeä ihan toiseen potenssiin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyviä kommentteja yllä.

 

Lisäisin vielä, että junnuissa Rashford on pelannut enimmäkseen laiturina ja vasta viimeisen vuoden ajan enemmän kärjessä. Eli ihan mahdollista, että Marcus tällä kaudella vielä laidallakin nähtäisiin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja uutta sopimusta ollaankin jo rustaamassa, 15 000€/viikko. Eli tuollainen kevyt korotus nykyiseen 1500€/viikko palkkaan. Onhan nuo palkat aika kovia, 18v kaveri tienaa 720 000€ vuodessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

rasfffo.png

 

VAN GAAL: RASHFORD CAN HANDLE MEDIA GLARE

 

Louis van Gaal believes Manchester United’s breakout star Marcus Rashford has the personality to handle his overnight fame - but he would like the media to leave his striker in peace.

 

Rashford scored a memorable brace on his senior debut in the must-win Europa League tie against FC Midtjylland at Old Trafford. Incredibly, the 18-year-old bagged another clinical double against Arsenal on Sunday after retaining his starting place in the absence of the injured Anthony Martial.

 

The Academy graduate was named Man of the Match against the Gunners with 82 per cent of fans' votes on Twitter and he has since earned a nomination for the club’s Player of the Month award for February. It’s not bad, considering he was playing with the Under-18s just a few weeks ago.

 

Rashford will hope to feature again on Wednesday when Watford visit Old Trafford in the Barclays Premier League and van Gaal spoke positively about him during his pre-match press conference at the Aon Training Complex, though he admitted he would prefer the press not to go overboard.

 

“First, I think that the media have to leave him in peace,” van Gaal explained. “When you are in front of his house and that kind of stuff, I don’t think that is beneficial for a boy of 18 years old.

 

“Give him the time to be 18 years old, and we shall guide him also in that way. But he is a very modest guy, so I don’t think that shall be a problem. Of course, when you have so much attention from the media, it can go in another way. I believe he shall keep his feet on the ground.”

 

Van Gaal also spoke about his theatrical dive to the ground when remonstrating with the fourth official during the 3-2 win over Arsenal, reiterating his stance that should not have acted in that way out of respect for the refereeing team. While he maintains he was right to complain about the Gunners' behaviour on the pitch, the Dutchman insists he will not make a habit of entering the technical area.

 

“It is not a part of my philosophy, because I don’t think you can influence the game from that spot,” he told the press. “But I am not a clown; I am Louis van Gaal, I am a human being and a manager.

 

“The players have to think on the pitch and not the manager. Sometimes I help them with these actions but I help them more to train in the brain what I have said. I have trained them for 18 months and they are seeing the solutions on the pitch. I have experience that you cannot influence the game - the players are influencing the game by themselves.”

 

Manutd.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

rasbeks.jpg

 

davidbeckham When a young kid that loves the club he is at and loves the game he is playing this is what you get... The excitement in Marcus's face after scoring against our rivals is exactly what a kid his age should look like... It's refreshing and pleasing to see... Congrats to Marcus on another great day

 

https://www.instagram.com/p/BDOdpeqTWaf/?hl=en

Share this post


Link to post
Share on other sites

7 maalia 12 esiintymisessä on aika vakuuttava saldo 18-vuotiaalta Rashfordilta. Vielä kun muistetaan hänen pelaavan joukkueessa, joka luo kunnon maalintekopaikkoja keskimäärin 1-2 kappaletta ottelua kohden. Tehokkuudessa ei paljoa ole valittamista: 

 

rasse3.png

 

Toivottavasti saa näytönpaikkoja myös ensi kaudella, kuka silloin sitten valmentajana onkaan. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tämähän se huoli onkin. Jos Bildiä on uskominen niin Mou olisi tulossa ja kaikki tietää miehek huonon recordin nuorten pelaajien nostamisessa ykköjoukkueeseen. Paljon on juttuja myös ollut että hän haluaisi näyttää osaavansa kouluttaa myös nuoria pelimiehiä. Mutta nythän tilanne on Rashfordille kuin sadusta, tyhmä valmentaja myy kaikki hyökkääjät ja sitten ne viimeisetkin loukkaantuu. Tämän jälkeen vielä 4 häkkiä kahteen ekaan todella tärkeään peliin - eli kaikki tähdet on myös olleet puolella. Nythän van gaal lypsää tästä kaiken irti sanomalla että tämän takia porukkaa pistettiin ulos kesällä (tosin osittain tähän voi uskoakin).

Share this post


Link to post
Share on other sites

. Nythän van gaal lypsää tästä kaiken irti sanomalla että tämän takia porukkaa pistettiin ulos kesällä (tosin osittain tähän voi uskoakin).

 

Voihan se hyvinkin olla totta että LvG näki nuorissa olevan potentiaalin ja siksi lähtijöitä oli niin paljon. Itsekin pelkään miten nuorten käy kun Mourinho sieltä 95 prosentin varmuudella on kesällä tulossa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voihan se tietysti olla, että Rashford ja mahdollisesti CBJ laitetaan jossain vaiheessa joka tapauksessa lainalle. TFM olisi kyllä juuri Mourinhon näköinen pelaaja nuoresta iästään huolimatta, joten hänelle voisi kuvitella suurempaa roolia. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odottelen edelleen sitä director of footballia Unitediin, kenen tehtävä olisi huolehtia siitä pitkän tähtäimen visiosta. Mourinho pääsisi näin sitten keskittymään siihen ydinosaamiseensa, eli käytettävissä olevan pelaajiston valmentamiseen. Eikä miehen recordi ole niin kamala kuin luullaan. Mou antoi Zoumalle vastuuta Chelseassa ja Varanelle Madridissa. Nosti mm. Moratan edustukseen. Ei kai se miehen vika ole, ettei Chelsean akatemiasta ole noussut Valioliiga-tason pelaajia pitkään aikaan?

 

Moni on varmasti eri mieltä, mutta tämän kauden junnuista näkisin vain kolmella olevan eväitä läpilyöntiin. 

 

- Marcus Rashford (AMR / ST)

- Timothy Fosu-Mensah (DC / DM)

- Cameron Borthwick-Jackson (DL)

 

Itselleni riittää, että nämä saavat ensi kaudella vastuuta. Pereira ja Januzaj voisivat lähteä jonnekin Hollantiin lainalle, Varelalla & Lingardilla ei ole niin väliä. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miksi ihmeessä Rashford pitäisi laittaa lainalle. Kaveri näyttänyt jo tällä kaudella kykynsä viimeistellä...mitä se olisi jos tarjoilu vielä pelaisi! Turhaan laittaa lainalle pelaajaa jolla oikeasti hyvät mahdollisuudet jatkaa siitä mihin on tähänkin asti pelannut.

 

Lingard on mielestäni hyvä rotaatiopelaaja ja oma kasvatti, joten en häntäkään pois laittaisi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samaa mieltä Rashfordin, Fosu-Mensahin ja Borthwick-Jacksonin osalta, eli näillä kolmella on eväät läpilyöntiin ja vaikka kuinka pitkälle.

 

Sensijaan Pereiralle, Lingardille ja tietyin varauksin Januzajlle antaisin lisäaikaa esim. lainasopimusten myötä.

 

Varela on ollut yksinkertaisesti katastrofaalisen huono, eli ei jatkoon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Varela on ollut yksinkertaisesti katastrofaalisen huono, eli ei jatkoon.

 

Allekirjoitan itsekin väittämän, että Guillermo Varela tuskin on välttämättä sen tasoinen pelaaja, josta aletaan tulevaisuuden Unitedia rakentamaan. Katastrofaalisen huono on kuitenkin tässä kohtaa pienoista liioittelua ja aliarvioimista kyseistä pelaajaa kohtaan. Kaikki kilpailut mukaan lukien Varela on pelannut kuluvalla kaudella 11 ottelua, joista vain yhdessä ottelussa uruguaylainen on mielestäni esiintynyt heikosti. Sehän oli tietysti Eurooppa Liigan kotiottelu Liverpoolia vastaan. Ensimmäinen osaottelukaan ei ihan nappiin mennyt, mutta siitä ottelusta oli vielä vaikeampi löytää yhtä ainutta onnistujaa koko joukkueesta. Muissa peleissä Varela on sitten kuitenkin suoriutunut vähintään tyydyttävällä tasolla. Varela on niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaan ollut jopa parempi verrattaessa häntä joukkueen kahteen selvästi kokeneempaan laitapuolustajaan, Rojoon ja Darmianiin. 

 

Pereirasta ja Lingardista olen kanssasi samaa mieltä, joskin saattaisin pitää jälkimmäisen mieluummin Unitedissa kuin lähettäisin lainalle. Januzaj'lle sen sijaan kuulisin mielelläni myös lisäperusteluja; mitä sellaista Adnan on viimeisten kahden vuoden aikana esittänyt, että hänet kannattaisi pitää Unitedissa? Näyttöpaikkoja Adnan on kuitenkin saanut huomattavasti esim. Pereiraa enemmän niin Unitedissa kuin Dortmundissa ollessankin. 

 

Tämä nyt meni vähän sivuun itse aiheesta, mutta eipä tällä laudalla muutenkaan sitä keskustelua liikaa ole. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Januzaj'lle sen sijaan kuulisin mielelläni myös lisäperusteluja; mitä sellaista Adnan on viimeisten kahden vuoden aikana esittänyt, että hänet kannattaisi pitää Unitedissa? Näyttöpaikkoja Adnan on kuitenkin saanut huomattavasti esim. Pereiraa enemmän niin Unitedissa kuin Dortmundissa ollessankin. 

 

 

Samaa mieltä Varelasta.

 

Januzaj'ta en lähtisi kesällä myymään, kun ei miehestä kunnon siirtokorvaustakaan saisi. Mourinhon pieneen ryhmään Adnan tuskin mahtuu, mutta lainapesti vaikka Evertonissa tai PSV:ssä voisi olla paikallaan. Ikääkin on kuitenkin vasta 21 vuotta, ehkä mies vielä puhkeaa kukkaan säännöllisen peliajan myötä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×