Jump to content
Sign in to follow this  
Jahnny

(Friendly Match) 26/03/2016: Poland – 18:30 – Finland || 29/03/2016: Norway – 21:00 – Finland

Recommended Posts

150px-Huuhkajat_logo.svg.png135px-Polish_Football_Association_logo.s200px-Norges_Fotballforbund_-_Norway_Nor


Suomi pelaa siis nyt seuraavalla maajoukkuetauolla kaksi ystävyysottelua. Viimeksi päästiin kokeilemaan muita Pohjoismaita vastaan, kun vastassa olivat Islanti ja Ruotsi. Nyt sitten on vuorossa Norja sekä hieman kovempana palana Puola. Vain hyvä asia, että päästään pelaamaan tasokkaampiakin vastustajia vastaan.

Tässä näihin kahteen otteluun valitut pelaajat:

Maalivahdit
- Lukás Hrádecky (Eint. Frankfurt)
- Jesse Joronen (Fulham)
- Niki Mäenpää (Brighton)

Puolustajat
- Paulus Arajuuri (Lech Poznan)
- Kari Arkivuo (BK Häcken)
- Ville Jalasto (HJK)
- Thomas Lam (PEC Zwolle)
- Niklas Moisander © (Sampdoria)
- Valtteri Moren (Waasl. Beveren)
- Joona Toivio (Molde FK)
- Jere Uronen (KRC Genk)

Keskikenttäpelaajat
- Roman Eremenko (CSKA Moscow)
- Markus Halsti (D.C. United)
- Perparim Hetemaj (Chievo Verona)
- Kasper Hämäläinen (Legia Warszawa)
- Robin Lod (Panathinaikos)
- Alexander Ring (Kaiserslautern)
- Janne Saksela (RoPS)
- Rasmus Schüller (BK Häcken)
- Tim Sparv (FC Midtjylland)

Hyökkääjät
- Joel Pohjanpalo (F. Düsseldorf)
- Teemu Pukki (Brøndby IF)

Yläpuolella olevaa listaa katsoessa nokkelimmat varmaan huomaavatkin, että pelaajia on vain 22 kappaletta eli yhdelle lisäykselle ollaan jätetty vielä tilaa. Ihan vain hyökkäysosastoa katsoessa voisi olettaa, että Eero Markkanen, Akseli Pelvas, Riku Riski, Roope Riski ja Berat Sadik olisivat sellaisia nimiä, joista yksi vielä tulisi maajoukkuepaitaan nyt maaliskuun loppuun. Ehkä tässä saatetaan jännittää myös tanskalaista Brian Hamalaista, jonka Backe on uutishuhujen mukaan kutsunut maajoukkueeseen, mutta toinen Genkissa pelaava vasen laitapuolustaja ei ole sanojensa mukaan vielä päätöstään tehnyt. Hienoa kuitenkin, että näissä mahdollisissa tulevissa maajoukkuepelaajissa ollaan hereillä, sillä vahvistushan Hamalainen olisi.

Toinen asia, jonka haluan mainita on se kuinka vähän nykyään maajoukkueessa on näitä kotimaan sarjassa pelaavia. Tällä kertaa Veikkausliigasta mukaan tulivat vain pitkään ulkomaillakin pelannut Jalasto ja sitten Saksela. Voi olla edes jokseenkin iloinen siitä kuinka monet suomalaiset ovat alkaneet viime vuosina löytämään niitä itselleen sopivia seuroja ulkomailta ja oikeastaan lähestulkoon kaikki ovatkin seurajoukkueissaan saaneet suurempaakin roolia.

 

Na_ytto_kuva_2016_03_14_kello_23_42_09.p

Maalivahti Lukás Hrádecky (Eint. Frankfurt).

Maalivahdeista Hrádecky on ollut tällä kaudella Bundesligan parhaimpia maalivahteja ja yksi syy siihen miksi seurajoukkueensa oikeastaan taistelee vielä sarjassa pysymisestä. Mäenpää taas on saanut vastuuta FL Championshipissa, vaikka ei Brightonin ensimmäinen vaihtoehto maalivahdiksi olekaan. Nuorempi maalivahti Joronen sitten samassa sarjassa Fulhamissa varavaihtoehtona. Lukás nyt varmasti se Suomen maalivahti näissä otteluissa.

Puolustajista Arkivuo on esiintynyt tutulla tasollaan jo pitkän aikaa ja on jälleen maajoukkueenkin mukana. Saa nähdä, että löytyykö konkarilta roolia oikean laitapuolustajan lisäksi myös vasemmalta, jossa seurajoukkueessa pelaa ottelusta toiseen ja missä roolissa Backe on pelaajan Allsvenskania seuratessaan enemmän nähnyt. Lisäksi tästä voisi kertoa jotain, että vasemmalle ei olisi muuten vaihtoehtoina oikeastaan kuin Uronen, joka nyt on päässyt täyteen pelikuntoon ja pelasikin Belgiassa avauskokoonpanossa viikonloppuna. Oikealle näitä varsinaisia vaihtoehtoja on sitten Klubiin siirtynyt Jalasto, joka voi myös keskuspuolustajana pelata. Eikä unohdeta myöskään Toiviota, joka on Moldessa esiintynyt erittäin hyvin ja nimettiin juuri joukkueensa uudeksi kapteeniksi, ja Joona on siis pelannut seurajoukkueessaan nyt enimmäkseen oikeana laitapuolustajana, vaikka Huuhkajissa rooli on ollutkin keskuspuolustajana.

Varsinaisia keskuspuolustajia on tietysti maajoukkueeseen paluun tekevä joukkueen kapteeni Moisander, joka pelasi erinomaisen ottelun Sampdorian puolustuslinjassa nyt viikonloppuna ja on alkanut palata siihen huippukuntoonsa loukkaantumisen jälkeen. Sitten Arajuuri, jonka huippuvire on laskenut, vaikka Puolassa perussuorittamista onkin nyt ollut. Hyvin maajoukkueessa esiintyneen Pauluksen paikka avauskokoonpanossa saattaisikin olla vaarassa Toivion hyvien seurajoukkue-esitysten vuoksi. Kolmantena sitten Moren, joka ei vielä ole Belgiassa pystynyt murtautumaan avauskokoonpanoon pysyvästi ja viimeisenä mukana myös Lam, joka myös keskikentällä puolustavammassa roolissa on nähty.

 

Na_ytto_kuva_2016_03_14_kello_23_44_16.p

Suomen kapteeni ja keskuspuolustaja Niklas Moisander (Sampdoria).

Keskikentälle löytyy Moskovassa pelaava Suomen ykkösnimi ja sanoisin koko joukkueen ainoaksi huippupelaajaksi lukeutuva Eremenko. Roman kärsi vaikean syksyn myös loukkaantumisten vuoksi, mutta on nyt löytänyt pelivirettään Venäjän pääsarjaa johtavan seurajoukkueensa riveissä. Rooli on vaihdellut nyt hyvin paljon, sillä ajoittain suomalaista hyökkäävää keskikenttää on nähty kärkihyökkääjänä, puolustavana keskikenttänä ja nyt pelipaikka on vakiintunut ainakin toistaiseksi keskikentän vasemmalle laidalle. Huuhkajissa rooli löytyy mitä todennäköisimmin myös tuolta vasemmalta laidalta tai keskikentän keskustasta, jossa Backe ilmeisesti pelaajan itse näkee. Itse ainakin odotan mielenkiinnolla, että miten muun muassa Eremenko esiintyy maajoukkueessa nyt uuden päävalmentajan alaisuudessa.

Toinen suhteellisen suuri nimi joukkueessa on Sparv, joka on Tanskassa kehittynyt sarjan parhaaksi pelaajaksi pelipaikallaan ja nähdään seurajoukkueensa tärkeimpänä pelaajana nauttien myös vastuusta kapteeninnauha kädessä. Hyviä esityksiä Sparvilta on nähty myös Euroopassa muun muassa Manchester Unitedia ja Southamptonia vastaan. Lisäksi maajoukkueen vakionimiin lukeutuva Hetemaj on jälleen mukana ja kuten Eremenkon kohdalla, niin rooli tulee olemaan todennäköisesti joko vasemmalla laidalla tai keskikentän keskustassa olettaen muodostelman olevan jatkossakin 4-4-2. Hetemaj on myös Sparvin tavoin kasvanut suureksi nimeksi seurajoukkueessaan ja pelasi jälleen täydet minuutit kapteeninnauha kädessä, kun Chievo pelasi tasapelin Milania vastaan.

Ring sitten taas on vaihtoehto keskikentän keskustaan tai oikealle laidalle. Todennäköisesti vaihtoehtojen rajoitteisuuden vuoksi pelaa oikealla. Lodia on Backe kuvaillut myös pelaajaksi, joka pystyisi laidalla pelaamaan, mutta jotenkin näkisin Robinin keskustassa. Lisäksi sitten löytyy BK Häckenissa nyt kapteenina vastuuta nauttinut Schüller, joka menee hieman samaan kategoriaan eli pelipaikka olisi keskustassa, mutta maajoukkueessa roolin voisi olettaa löytyvän laidalta. Mukana on myös Halsti, joka nyt ainakin keskikentän keskustaan on vaihtoehtona, mutta myös kokeneena yleismiehenä voisi mennä aivan jokaiselle pelipaikalle puolustukseenkin. Tämän maajoukkueen yllätysvalintana voidaan pitää Sakselaa, joka vakuutti Backen nopeudellaan Islantia ja Ruotsia vastaan sekä näin ollen ansaitsi paikkansa maajoukkueesta.

 

Na_ytto_kuva_2016_03_15_kello_0_03_07.pn

Hyökkäävä keskikenttä ja Suomen ykkösnimi Roman Eremenko (CSKA Moscow).

Merkkasin keskikenttäpelaajiin Hämäläisen, joka seurajoukkueessaan tuossa hyökkäävän keskikentän roolissa pelaakin, mutta mainitaan vasta nyt, sillä maajoukkueessa näen Kasperin vain ja ainoastaan kärkihyökkääjänä. Ihan vain vaihtoehtojen määrän takia sekä sen, että en näe toimivaa roolia käytetyssä muodostelmassa nopealle pelaajalle kuin Hämäläinen, joka on myös vahva pääpelissä sekä viimeistelemään.

Selviä kärkihyökkääjiä ilman myöhäisiä lisäyksiä ovat tällä hetkellä Pohjanpalo ja Pukki. Pohjanpalo on esiintynyt maajoukkueessa erinomaisesti, mutta seurajoukkueessa on ollut aivan älyttömän huono. Lisäksi nyt vastuu on vähentynyt todella ja oliko niin, että sivuutettiin kokoonpanostakin hetkeksi, sillä oli käynyt käyttämässä vapaa-aikansa hieman väärään aikaan yökerhoissa. Pukki taas on Huuhkajissa ollut heikompi, mutta seurajoukkueessa esitykset ovat olleet hyviä, vaikka maalihanat ovatkin olleet nyt enemmän tukossa. Tähän kuitenkin voidaan kertoa yhdeksi syyksi se, että Teemun rooli on löytynyt Brøndbyssa nykyään enemmänkin laitahyökkääjänä tai hyökkäävänä keskikenttänä, jossa keskittynyt enemmänkin rakentamaan peliä muille. Saa nähdä siis, että miten tämä nykyinen tilanne molemmilla pelaajilla heijastuu otteisiin maajoukkueessa.

Lyhyesti, jos jonkinlaista kokoonpanoa tulisi tehdä, niin tasaisesti kaksi pelaajaa pelipaikkaa kohden jaettuna (pl. maalivahti ja toinen kärkihyökkääjä, koska vain 22 pelaajaa) voisi joukkueen nähdä näin:

 

Na_ytto_kuva_2016_03_15_kello_0_13_26.pn

* Jos pelaajamäärää ei näin tasoita, niin Arkivuo tutulle pelipaikalleen oikeaksi laitapuolustajaksi ja Toivio kilpailemaan pelipaikasta Arajuuren kanssa.

* Toivio tosin oikeana laitapuolustajana mahdollistaisi ehkä paremmin Urosen nousut hyökkäykseen vasemmalta.

* Pohjanpalo ei välttämättä ansaitse nykyisten otteidensa puolesta paikkaansa Hämäläisen edeltä, mutta laitetaan näin, kun kerran varsinainen kärkihyökkääjä.

Edit.

Mainitaan tänne loppuun tulleen ilmi, että Hamalainen ei voi Suomea edustaa, sillä ei omistanut kaksoiskansallisuutta, kun pelannut aikaisemmin Tanskan nuorten maajoukkueessa. Backe kuitenkin on kommentoinut, että vielä löytyisi toinenkin pelaaja hihasta, mutta ei ole kertonut nimeä vielä julkisuuteen.

Mauricio Albornozilla (Åtvidabergs FF) ainakin taitaa Suomen kansallisuus olla kuten veljellään Miikolla, joka edustaa Chilen maajoukkuetta. Mauricion oikea etunimihän on Anssi ja Mauricio on vasta pelaajan toinen nimi. Pelipaikaltaan kyseessä on keskikentän keskustan pelaaja, joka myös keskuspuolustajana pelaa. Toivotaan nyt kuitenkin, että Backella olisi jokin tasokkaampi nimi, sillä Albornozilla ei nähdäkseni asiaa edes Suomen maajoukkueeseen ole. Tosin nuo Backen kytkökset Allsvenskaniin voisivat jotain kieliä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Puola on kutsunut 16 pelaajaa maajoukkueensa mukaan. Voidaan varmasti olettaa, että vielä lisää on tulossa. Tässä kuitenkin tuo nimilista tähän mennessä:

 

Maalivahdit

- Artur Boruc (Bournemouth)

- Lukasz Fabianski (Swansea City)

- Wojciech Szczesny (Roma)

- Przemyslav Tyton (VfB Stuttgart)

 

Puolustajat

- Kamil Glik (Torino)

- Lukasz Piszczek (Bor. Dortmund)

- Bartosz Salamon (Cagliari)

 

Keskikenttäpelaajat

- Jakub Blaszczykowski (Fiorentina)

- Grzegorz Krychowiak (Sevilla FC)

- Maciej Rybus (Terek Grozny)

- Pawel Wszolek (Hellas Verona)

- Piotr Zielinski (Empoli)

 

Hyökkääjät

- Kamil Grosicki (Stade Rennais)

- Robert Lewandowski © (FC Bayern)

- Arkadiusz Milik (Ajax)

- Lukasz Teodorczyk (Dynamo Kyiv)

 

Na_ytto_kuva_2016_03_17_kello_4_36_54.pn

Joukkueen kapteeni, ykkösnimi ja kärkihyökkääjä Robert Lewandowski (FC Bayern).

 

Jos tuon ryhmän haluaa liikutella hieman laajemmin eri pelipaikoille, niin Rybus olisi melko todennäköinen pelaamaan vasempana laitapuolustajana, jota on Puolan maajoukkueessa sekä seurajoukkueessakin tehnyt. Vasemmalle laidalle taas voisi siirtyä ainakin keskelle merkattu Wszolek, vaikka Grosicki on tuolla myös pelannut. Ja viimeisenä sitten kärkihyökkääjän paikalta Milik voidaan pudottaa hyökkääväksi keskikentäksi, jossa on myös Puolan maajoukkueessa esiintynyt.

 

Na_ytto_kuva_2016_03_15_kello_14_29_52.p

* Tyton jää kuvan ulkopuolelle maalivahdeista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nuo loput 7 paikkaa Puolan maajoukkueesta täydennetään Puolan pääsarjan pelaajilla.

 

Maalivahtia tuskin mukaan enää otetaan, vaikka Ekstraklasasta löytyisikin vasta 18-vuotias huippuluokan potentiaalin omaava Bartlomiej Dragowski (Jagiellonia), jota on pidetty jopa italialaista Donnarummaa suurempana lupauksena.

 

Muita pelaajia, jotka nyt varmaan ensimmäisenä jonosta löytyvät, niin ovat varmaankin oikeaksi laitapuolustajaksi Artur Jedrzejczyk (Legia Warszawa), joka on lainalla FC Krasnodarista, keskuspuolustajaksi Piotr Celeban (Slask Wroclaw), puolustavaksi keskikentäksi Karol Linetty (Lech Poznan), keskikentän vasemmalle laidalle Szymon Pawloski (Lech Poznan), hyökkääväksi keskikentäksi Maciej Gajos (Lech Poznan) ja kärkihyökkääjä Marcin Robak (Lech Poznan). Viimeisenä mainittu Robak tuskin myöskään mahtuu, sillä kärkihyökkääjiä joukkueessa on jo kolme kappaletta. Mutta tuossa nyt ainakin 5 mahdollista nimeä ja päälle sitten ainakin Lechista ja Legiasta löytyy kyllä nimiä täyttämään loput paikat kuten myös Jagielloniasta, Pogonista ja Wislasta.

 

Saa nyt kuitenkin nähdä, että kenet Adam Nawalka joukkueeseensa valitsee.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Norjan päävalmentaja Per-Mathias Høgmo puolestaan on valinnut maajoukkueeseensa huomattavasti täydemmän nimilistan, kun 22 pelaajaa ympäri Eurooppaa on löytänyt tiensä maajoukkuepaitaan. Yksi paikka siis vapaana vielä Norjallakin, joka tullaan täydentämään hieman myöhemmin.

 

Tässä kuitenkin joukkue, joka nyt ainakin mukana:

 

Maalivahdit

- André Hansen (Rosenborg BK)

- Rune Jarstein (Hertha BSC)

- Ørjan Nyland (FC Ingolstadt)

 

Puolustajat

- Haitam Aleesami (IFK Göteborg)

- Omar Elabdelloui (Olympiakos CFP)

- Vegard Forren (Molde FK)

- Even Hovland (1. FC Nürnberg)

- Martin Linnes (Galatasaray)

- Stefan Strandberg (FC Krasnodar)

- Jonas Svensson (Rosenborg BK)

 

Keskikenttäpelaajat

- Jo Inge Berget (Malmö FF)

- Valon Berisha (RB Salzburg)

- Stefan Johansen (Celtic)

- Joshua King (Bournemouth)

- Fredrik Midtsjø (Rosenborg BK)

- Håvard Nordtveit (Bor. M'gladbach)

- Martin Ødegaard (Real Madrid)

- Ole Kristian Selnæs (AS Saint-Étienne)

- Per Ciljan Skjelbred © (Hertha BSC)

- Ruben Yttergård Jenssen (Kaiserslautern)

 

Hyökkääjät

- Adama Valentin Diomande (Hull City)

- Alexander Søderlund (AS Saint-Étienne)

 

Na_ytto_kuva_2016_03_17_kello_4_23_52.pn

Joukkueen ykkösnimi ja puolustava keskikenttä Håvard Nordtveit (Bor. M'gladbach).

 

Melkoinen nimilista Norjallakin loppujen lopuksi on, vaikka ovatkin esiintyneet melko huonosti viime vuosina. Nordtveit joukkueen ykkösnimi, mutta Eremenkon kaltaisia huippupelaajia ei Norjalta löydy. Muita mainitsemisen arvoisia tuosta listasta ovat ehdottomasti myös Forren, Jarstein ja kapteeni Skjelbred. Yhtenä yllätyksenä pidän Markus Henriksenin (AZ) poissaoloa, mutta toisaalta onhan tuo yksi paikka vielä täydennettävissä.

 

Tosin katsoessa tuota viestin lopussa olevaa kokoonpanoa, niin täydentäisin joukkuetta yhden pelaajan verran itse ainakin vasempana laitapuolustajalla, laitapelaajalla tai hyökkäävällä keskikentällä. Olettaen, että esimerkiksi Berget ja King ovat pelaajista sellaisia, jotka mahdollistavat 4-4-2 muodostelman käytön siirtyessään kärkihyökkääjiksi, joka tarkoittaisi ehkä yhden laitapelaajan uupumista, vaikka Ødegaard tuossa oikealle varmaan siirtyisikin. Esimerkkinä täydentämään joukkuetta olisi Lars Vilsvik (Strømsgodset IF), joka on urallaan pelannut laitapuolustajaa sekä oikealla että vasemmalla. Sitten laitapelaajaksi keskikentälle voisi olla Tarik Elyounoussi (1899 Hoffenheim), jonka poissaoloa voidaan pitää pienenä yllätyksenä. Hyökkääväksi keskikentäksi sitten taas nostaisin jo mainitun Henriksenin.

 

Na_ytto_kuva_2016_03_17_kello_4_27_42.pn

Joukkueen kapteeni ja keskikenttä Per Ciljan Skjelbred (Hertha BSC).

 

Norja pelaa siis 4-4-1-1 muodostelmalla, johon pelaajat tuntuvat suhteellisen hyvin löytyvän. Joukkueen ykkösmaalivahtina toimii Jarstein, kakkosena Nyland ja kolmantena sitten Hansen. Ei mitään yllätyksiä pitäisi siis olla. Veikkaisin kuitenkin, että joko Jarstein tai Nyland pelaa ottelun Suomea vastaan ja toinen pääsee näyttämään kykyjänsä ottelussa Viron kanssa.

 

Oikeana laitapuolustajana pelaa Elabdellaoui, toisena kelpo vaihtoehtona sitten Linnes ja löytyy pelipaikalle kolmaskin eli Svensson. Hyvässä kunnossa kyseinen pelipaikka, jos esimerkiksi Suomen vastaavaan tilanteeseen lähdetään vertailemaan. Vasempana laitapuolustajana sitten ainoana oikeastaan vaihtoehtona Haitam Aleesami. Keskuspuolustajina uskoisin avaavan parivaljakko Forren ja Nordtveit, joista jälkimmäinen myös sekä puolustavana keskikenttänä että oikeana laitapuolustajana pelaa. Muita vaihtoehtoja keskuspuolustajiksi ovat siis Hovland ja Strandberg.

 

Na_ytto_kuva_2016_03_17_kello_4_31_10.pn

Joukkueen huippulupaus ja hyökkäävä keskikenttä Martin Ødegaard (Real Madrid).

 

Keskikentän keskustaan on Norjalla laittaa Johansen, joka saattaisi myös kärkihyökkääjän alapuolella hyökkäävänä keskikenttänä pelata. Varmana nimenä voidaan keskustaan mainita kapteeninnauhaa kantava Skjelbred. Keskustaan löytyy myös Midtsjø ja Selnæs. Keskikentän vasemmalle laidalle löytyy Berget, joka otettiin joukkueeseen varmasti myös yhdeksi vaihtoehdoksi kärkihyökkääjäksi. King aikalailla samanlainen tapaus, jonka voi asettaa sekä molemmille laidoille että kärkeen. Vasemmalle löytyy myös Berisha ja Jenssen, jotka molemmat ovat myös keskustassakin pelanneet. Huippulupaus Ødegaard ottaa paikkansa joko hyökkäävänä keskikenttänä, keskustasta tai oikealta laidalta.

 

Kärkihyökkääjän paikasta kilpailevat tasaisesti Diomande ja Søderlund. Søderlund pelaa statukseltaan suuremmassa sarjassa ja seurassa, mutta Diomande saattaisi olla tulevaisuudessa se nimi, jota Norjan paidassa nähtäisiin enemmän.

 

Toisaalta tuota toista vasemman laitapuolustajan puutetta saattaa paikata keskikenttäpelaaja Midtsjø, joka ainakin Rosenborgissa on myös kyseisessä roolissa ajoittain pelannut.

 

Tässä kuitenkin pelaajat omilla pelipaikoillaan, poislukien King, joka enemmän vasemmalla ja kärkihyökkääjänä on seurajoukkueessaankin pelannut, mutta on oikeastaan paras vaihtoehto oikealle, jossa muistaakseni on maajoukkueessa joskus näistä nimistä pelannutkin:

 

Na_ytto_kuva_2016_03_17_kello_4_14_36.pn

Share this post


Link to post
Share on other sites

Puola on kutsunut 16 pelaajaa maajoukkueensa mukaan. Voidaan varmasti olettaa, että vielä lisää on tulossa. Tässä kuitenkin tuo nimilista tähän mennessä:

 

Maalivahdit

- Artur Boruc (Bournemouth)

- Lukasz Fabianski (Swansea City)

- Wojciech Szczesny (Roma)

- Przemyslav Tyton (VfB Stuttgart)

 

Puolustajat

- Kamil Glik (Torino)

- Lukasz Piszczek (Bor. Dortmund)

- Bartosz Salamon (Cagliari)

 

Keskikenttäpelaajat

- Jakub Blaszczykowski (Fiorentina)

- Grzegorz Krychowiak (Sevilla FC)

- Maciej Rybus (Terek Grozny)

- Pawel Wszolek (Hellas Verona)

- Piotr Zielinski (Empoli)

 

Hyökkääjät

- Kamil Grosicki (Stade Rennais)

- Robert Lewandowski © (FC Bayern)

- Arkadiusz Milik (Ajax)

- Lukasz Teodorczyk (Dynamo Kyiv)

 

Yläpuolella olevaan listaan täydennykseksi tulevat:

 

Puolustajat

- Artur Jedrzejczyk (Legia Warszawa)

- Igor Lewczuk (Legia Warszawa)

- Michal Pazdan (Legia Warszawa)

- Jakub Wawrzyniak (Lechia Gdansk)

 

Keskikenttäpelaajat

- Ariel Borysiuk (Legia Warszawa)

- Tomasz Jodlowiec (Legia Warszawa)

- Bartosz Kapustka (Cracovia)

- Filip Starzynski (Zaglebie Lubin)

 

Ainakin Hämäläinen tulee kohtaamaan tuttuja pelaajia useamman kappaleen, kun 8 uutta nimeä siis kaikki Ekstraklasasta ja näistä 5 ovat Kasperin seuratovereita.

 

Näistä nimistä oikeaksi laitapuolustajaksi Jedrzejczyk, vasemmaksi Wawrzyniak sekä keskuspuolustajiksi Lewczuk ja Pazdan. Keskikentälle puolustavaan rooliin tulevat Borysiuk ja Jodlowiec, kun taas Kapustka ja Starzynski hyökkäävämpään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Markus Halsti (D.C. United) ei ole kuntoutunut ajoissa loukkaantumisestaan ja näin ollen jää maajoukkueesta ulkopuolelle.

 

Ryhmää on täydennetty ja korvaajaksi tulee Jukka Raitala (Sogndal). Lisäksi tuon viimeisen paikan joukkueesta ottaa Tim Väyrynen (Dynamo Dresden).

 

Voisikohan tästä Raitalan mukaantulosta hieman päätellä, että joko Lam tai Uronen saisi roolinsa keskikentältä. Mahdollisestihan asia oli näin jo aikaisemmin ja Halsti nähtiin enemmän puolustavampana vaihtoehtona, mutta kuka tietää. Eli laitapuolustajina Arkivuo, Jalasto, Raitala ja Uronen sekä keskuspuolustajina taas Arajuuri, Moisander, Moren ja Toivio. Keskikentän keskustaan sitten Eremenko, Lam, Lod ja Sparv sekä laidoille Hetemaj, Ring, Saksela ja Schüller. Maalivahteina Hrádecky, Joronen ja Mäenpää sekä nyt neljänä kärkihyökkääjänä Hämäläinen, Pohjanpalo, Pukki ja Väyrynen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään pelataan muuten Puola – 21:45 – Serbia.

 

Jos jotain nyt kiinnostaa katsoa, että millainen joukkue sieltä on Suomea vastaan asettumassa ensi lauantaina. Tosin taitaapa jäädä monelta katsomatta, kun ei edes oma maajoukkue herätä ajatuksia tai mielenkiintoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hongan ja TPS:n välinen vääntö Tapiolassa vie mielenkiinnon. Klo 19:00 alkaen. Suomen ottelut luonnollisesti katson.

 

E: no ei kyllä vie, kun ottelu pelataan hallissa, vaikka ulkona on loistava sää pelaamiseen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hongan ja TPS:n välinen vääntö Tapiolassa vie mielenkiinnon. Klo 19:00 alkaen. Suomen ottelut luonnollisesti katson.

 

E: no ei kyllä vie, kun ottelu pelataan hallissa, vaikka ulkona on loistava sää pelaamiseen.

 

Ja hyvinhän tuon ehtii, sillä pelataankin 21:45. Oli toisen tietokoneen kello väärässä ajassa.

 

Poland (4-2-3-1)
Lewandowski ©
Grosicki - Milik - Blaszczykowski
Krychowiak - Zielinski
Rybus - Glik - Salamon - Piszczek
Fabianski

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään siis vastassa Norja, ja ottelu pelataan 21:00 alkaen.

 

Suomen avauskokoonpano:

 

Finland (4-4-2)

Lod - Pukki

Hetemaj - Sparv - Eremenko - Arkivuo

Moren - Arajuuri - Toivio - Jalasto

Mäenpää

 

Jos nyt oletetaan kuitenkin, että tuo yläpuolella grafiikka, minkä Huuhkajat oli laittanut ulos, niin ei ole aivan se mitä nähdään. Jotenkin haisisi ilmassa myös 5-4-1 tuota katsellessa, eli:

 

Finland (5-4-1)

Pukki

Hetemaj - Sparv - Eremenko - Lod

Arkivuo - Moren - Arajuuri - Toivio - Jalasto

Mäenpää

 

Tosin vähän tuohon malliinhan tuo väkisin muokkautuisi, kun Arkivuo puolustusorientoituneempi pelaaja keskikentän nelikosta ja Lod laskeutuu tuolta hyökkäyksestä myös jonkin verran alemmaksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuohon 5-4-1 (käytännössä 5-3-1-1) muodostelmaanhan tuo kaiken järjen mukaan muotoutuu. Mielestäni Suomen materiaalin ja pelaajiston huomioon ottaen ihan hyvä idea Backelta. Arajuuri keskelle ja hänen vierelleen suht hyvin peliä avaavat Toivio ja Moisander. Myös Lam sopisi hyvin tuohon rooliin. Wing backeiksi molempiin suuntiin töitä tekevät Uronen ja Arkivuo. Keskustaan Sparv puolustavampaan rooliin ja Eremenko hieman ylempänä pyörittämässä peliä. Keskustan "laidoilla" sitten kovaa työtä tekevät Hetemaj ja Ring. Tässä taktiikassa Hämäläinen jää hieman ilman roolia, mutta ei voi mitään. Ja tämä oli siis oma ihanneavaukseni kyseisellä taktiikalla, kun kaikki ovat käytettävissä.

 

Jalasto on omalta osaltani mielenkiintoista nähdä laidalla, sillä mies kykenee pelaamaan myös topparina. Nyt Ville pääsee hyökkäämään ja nousemaan ihan kunnolla. Myös Morenia sekä Lodi on kiva nähdä pitkästä aikaa.

 

Ps. Fanseat on kyllä Elisa Viihteen omistajalle erinomainen viritelmä. EM-karsintojen ottelutkin näkyivät tuolta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Allekirjoitan kyllä tuon Livöpoolin tekstin, että tämä mahdollinen viiden puolustajan linja on aivan tervetullut ajatus. Nyt ei lähdetä pelaamaan estetiikasta vaan tuloksesta.

 

Norjan avauskokoonpano:

 

Norway (4-4-2)

Diomande - Gulbrandsen

Berisha - Nordtveit - Skjelbred © - Ødegaard

Aleesami - Strandberg - Hovland - Elabdellaoui

Nyland

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuomari viheltää kuin mikäkin ämmä. Olkoon se kumpi tahansa joukkueista, niin jokainen minimaalinenkin kontakti on automaattisesti rike. Vähän harmi, että tekee itse pelistä näin rikkonaista.

 

Suomen peliin voi olla tyytyväinen. Oikeastaan ensimmäisen viidentoista minuutin aikana nähtiin Norjalta vähän enemmän, mutta puolustuspeli oli vakuuttavaa. Yhden maalipaikan Norja sai, kun keskitys otti kimmokkeen Jalaston jalasta ja suuntautui etutolpalle.

 

Viiden puolustajan linjaan olisi voinut siirtyä jo Paatelaisen aikana, kun laitapelaajia Suomella ei juuri ole ollut. Nyt nähdään laitapuolustajat hyvin hyökkäävässä kuten ennenkin ja nousut on mahdollisia samanaikaisestikin, mutta omassa päässä on aivan erilaista varmuutta kolmen keskuspuolustajan voimin.

 

Jalastosta nyt huomaa sen, että kyseessä ei mikään hyökkäävä laitapuolustaja ole, vaan huomattavasti puolustavampi kaveri. Kuten kaikki tietävätkin, että ei keskuspuolustajan tonttikaan mikään tuntematon ole. Olisikin mielenkiintoista nähdä Uronen tilalla ja Arkivuo tuolla oikealla, joka nyt kuitenkin loukkaantui ja tilalle tulikin Raitala. Lisäksi Moren ei vakuuta itseäni, vaan suuren eron tekisi varmasti Moisanderin läsnäolo, jos olisi pelikuntoinen. Tänäänkin nähty pari muutama kertaa tilanne, jossa Moisanderin pallovarmuudella ja pelinlukutaidolla olisi ratkaisut olleet aivan erilaisia. Lisäksi tämä kolmen keskuspuolustajan taktiikka palvelisi Moisanderiakin varmasti, kun tuossa pelaa seurajoukkueessakin.

 

Saa nähdä, että tuleeko vaihtoja nyt puoliajalla, mutta ainakin itse olen näin kokonaisuudessaan suhteellisen tyytyväinen peliin, vaikka aina se parempaakin olisi voinut olla. Kuitenkin puolustussuuntaan vahvaa tekemistä ja ottelun alun jälkeen, tai sanotaanko puoliajan loppua kohden, pallo alkoi kulkemaan paremmin keskikentälläkin ja onnistui Suomi rakentamaan pari maalipaikkaakin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Schüller ja Joronen kentälle, Lod ja Mäenpää pois.

 

Jalasto ei tosiaan ole ihan vahvimmillaan noin hyökkäävässä roolissa ole. Itsekin olisin halunnut nähdä Urosen kentällä ennemmin kuin Raitalan, mutta antaa Backen nyt kokeilla. Ja tosiaan myös Morenin tilalle kaipaisin pallovarmempaa ja enemmän peliä avaavaa pelaajaa.

 

Hyvin dominoi SMJK katsomossa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja puolustus nukahtaa. Käsittämättömästi pallo tulee kaikkien pelaajien läpi takatolpalle, jossa Jalasto oli auttamattomasti myöhässä ja pallo tyhjiin. Tätä ennen Raitalalta löysää puolustamista.

 

Ja heti seuraavassa tilanteessa Eremenko laukoo tolppaan.

 

Pukki pois, Hämäläinen sisään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Raitala höntyili ikävästi keskikentälle Hetemaj'n tontille, jonka seurauksena muu puolustuslinja ei pysynyt enää tiiviinä, vaan joutuivat pienenä aaltoliikkeellä tekemään liikkeen sivulle, joka aiheutti repeämän keskuspuolustajien sekä Jalaston väliin ja näin ollen takatolpalle tyhjän tilan. Nordtveitilta hyvä keskitys ja Berget viimeisteli maaliin.

 

Ei tässä nyt kuitenkaan niin erityisesti ota päähän, kun tässä niin monista uusista asioita kyse ja Raitala mikään ykkösvaihtoehto tuolle tontille tule olemaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×