Jump to content
Sign in to follow this  
Jahnny

Brasilia – Seleção Brasileira de Futebol

Recommended Posts

59cba2f949dee6e16afa7293a422cfd1.jpg

 

Brasilian maajoukkueelle ei ollut omaa ketjua joten tästä käyntiin mokoma. Myöhemmin voisi kirjoitella yhden jalkapallon suurimpien maiden historiasta enemmän avausviestiin, mutta nyt toistaiseksi mennään ihan tämän päivän asioilla.

 

Dunga on nimittäin valinnut maajoukkueensa 2018 MM-karsintaotteluihin Paraguayta ja Uruguayta vastaan. Nimilista on täysi 23 pelaajaa ja joukosta löytyy yllättäviäkin nimiä, jotka olisin itse korvannut toisin.

 

Maalivahdit

- Alisson (Internacional)

- Diego Alves (Valencia CF)

- Marcelo Grohe (Grêmio)

 

Puolustajat

- Alex Sandro (Juventus)

- Dani Alves (FC Barcelona)

- Danilo (Real Madrid)

- David Luiz (PSG)

- Gil (Shandong Luneng)

- Filipe Luís (Atlético Madrid)

- Marquinhos (PSG)

- Miranda (Inter)

 

Keskikenttäpelaajat

- Douglas Costa (FC Bayern)

- Fernandinho (Manchester City)

- Lucas Lima (Santos)

- Luiz Gustavo (VfL Wolfsburg)

- Philippe Coutinho (Liverpool)

- Renato Augusto (Beijing Guoan)

- Willian (Chelsea)

- Oscar (Chelsea)

 

Hyökkääjät

- Hulk (Zenit)

- Neymar © (FC Barcelona)

- Ricardo Oliveira (Santos)

- Roberto Firmino (Liverpool)

 

Luonnollisesti heti alkuun silmiin pistävät Gil ja Renato Augusto, jotka pelaavat Kiinassa, mutta ovat onnistuneet ansaitsemaan paikkansa maajoukkueesta. Lisäksi joukkueen ainoa kärkihyökkääjä on Brasiliassa pelaava Ricardo Oliveira, jolla ikää on nyt toukokuussa jo 36 vuotta. Mitä muutoksia sitten olisin itse joukkueeseen jälleen kerran tehnyt ainakin näiden pelaajien kohdalla?

 

- Gil >> Thiago Silva (PSG)

- Renato Augusto >> Alex Teixeira (Jiangsu Suning)

- Ricardo Oliveira >> Lucas Moura (PSG) / Jonas (SL Benfica)

 

On suorastaan suurin vääryys, että Dunga repi kapteeninnauhan Thiago Silvan kädestä, jotta se voitiin antaa joukkueen nuorelle tähtipelaajalle, mutta menee jo ymmärryksen rajojen ylitse, että tälläkin kaudella uskomattoman hyvin pelannut ja edelleen yksi maailman parhaista keskuspuolustajista – ellei jopa paras – on jätetty maajoukkueen ulkopuolelle ja sen sijaan urallaan vain neljäkymmentä ottelua Euroopassa, Valenciennesissa, pelannut Gil on otettu tilalle. Nykyään siis Kiinassa, jossa alla vasta viisi ottelua. Aivan käsittämätöntä. Jos Dungalla jotain henkilökohtaista Silvaa vastaan on, niin löytyisihän Brasilian paitaan mieluummin keskuspuolustajista vaikka Aderllan Santos (Valencia CF), Dante (VfL Wolfsburg), Jardel (SL Benfica), Leandro Castán (Roma), Naldo (VfL Wolfsburg), ja ei lista siihen loppuisi.

 

Jos nyt joku keskikenttäpelaaja sitten tulisi Renato Auguston tilalle valita, niin olkoon se sitten kaikista mahdollisista Alex Teixeira sitten, jos ei muu. Ilmeisesti Kiinassa kuitenkin pelaa Dungan mieleen olevia pelaajia, niin miksi ei sitten valitsisi samantien sellaista nimeä, joka on pelannut tällä kaudella Euroopassa suorastaan erinomaisen kauden ja ollut muutenkin mediassa suuresti esillä. Aluksihan joukkueessa oli kyseisen pelaajan tilalla Kaká (Orlando City), jota olisi sentään jonkin verran mieluummin katsellut, vaikka ei myöskään se ymmärrettävin vaihtoehto.

 

Viimeisenä sitten Ricardo Oliveiran valinta. Pian 36-vuotias kärkihyökkääjä ei voi olla se paras mahdollisuus, vaikka niitä kärkihyökkääjiä ei Brasilialla niin hirveästi olekaan. Miten olisi esimerkiksi tällä kaudella kolmekymmentä (30) maalia tehnyt Jonas? Ikää on 31 vuotta, mutta se ei nyt tähän voi olla mikään selitys. Toisena vaihtoehtona sitten PSG:n avauskokoonpanoonkin tällä kaudella murtautunut Lucas Moura, joka jostain syystä jää kerta toisensa jälkeen ulos Dungan joukkueesta. Pelannut myös loistavan kauden. Voisihan pelaajat kuten Hulk ja Neymar, Roberto Firminosta puhumattakaan, pelata kärkihyökkääjänä, sillä tuskin ainakaan heikommin esiintyisivät. Laidoille kyllä löytyy huipputason nimiä. Ei vain voi käsittää, että kyseisen päävalmentajan päässä liikkuu.

 

Marcelo (Real Madrid) on jäänyt joukkueesta myös ulos, mutta tuosta nyt ei tarvitse juurikaan valittaa, sillä Alex Sandro ja Filipe Luís ovat myös huippupelaajia.

 

Maalivahteja on odotetusti se kolme (3) kappaletta, sitten kaksi (2) oikeaa laitapuolustajaa, kaksi (2) vasenta laitapuolustajaa ja (4) keskuspuolustajaa, mutta ihmetyttää myös, että joukkueesta löytyy vain kaksi (2) keskikenttäpelaajaa, joita voisi edes kuvitella Brasilian kahdeksi alemmaksi keskikentäksi, kun taas hyökkääviä keskikenttiä löytyy kuusi (6) kappaletta, joista osan voisi kuvitella saavan pelipaikkansa ensisijaisesti laidalta. Historiaan nojaten tosin ainahan Brasilia on hyvin hyökkäyspitoinen joukkue ollut, mutta olisihan tuonne löytynyt myös jonkin verran puolustusorientoituneempiakin pelaajia kuten esimerkiksi todella hyvää kautta pelaava Allan (Napoli). Kärkihyökkääjiä sitten on se yksi (1) kyseenalainen, oikealle laitahyökkääjiä (1) ja nimeä keskikentältä lisäksi kuten myös vasemmalle yksi (1) ja sama tarina. Roberto Firminon rooli sitten saattaa olla laitahyökkääjänä, kärkihyökkääjänä tai keskikentällä hyökkäävässä roolissa, kuka tietää.

 

Tavallaan olen iloinen, että en maajoukkuevalmentaja ole ja ehkä Dunga sitten tietää mitä tekee, mutta melkoista ihmettelyä ovat nämä valinnat aiheuttaneet nyt viimeisten vuosien aikana.

 

Olisiko tämä miehistö sitten jotain tähän suuntaan:

 

Na_ytto_kuva_2016_03_17_kello_7_59_52.pn

 

Tuossa ylempänä on oikeastaan neljä hyökkäävää keskikenttää joten voisi kuvitella tuon kolmion kääntyvän toisinpäin. En tosin yllättyisi, jos Coutinho tai Oscar jäisi vaihtopenkille toisen pelatessa tuossa hyökkäävämmässä roolissa ja Fernandinho tulisi avaukseen Luiz Gustavon viereen.

 

Tässä kuitenkin olisi vielä oma valintani Brasilian maajoukkueeksi – tai edes jotain sinne päin, sillä melko hätäisesti tuli sutaistua, tuli laitettua myös mieleen ensimmäisenä tulleet kolmosvaihtoehdot ja varmasti jotain nimiä unohtuikin tai muuta:

 

Na_ytto_kuva_2016_03_17_kello_8_12_04.pn

 

Osa tosin saattaa olla jo jättänyt maajoukkuehaaveet ulkopuolelle, jos se brasilialaisten kohdalla on mahdollista. Tuli vielä mieleen, että Felipe Anderson (Lazio), Jonathas (Real Sociedad) ja Luiz Adriano (Milan) voisivat olla kanssa aivan hyviä vaihtoehtoja hyökkäykseen, joista kaksi jälkimmäistä myös puhtaita kärkihyökkääjiä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dunga on nimennyt 23 pelaajan miehistönsä tämän kesän Copa América Centenarioon.

 

Neymar ei ole mukana, sillä Dunga haluaa pelaajan olevan joukkueensa vetonaulana kesän Olympialaisissa, jotka pelataan Brasiliassa. Tässä oli mukana myös FC Barcelona, joka oli ilmeisesti valmis päästämään Neymarin vain Olympialaisiin, mutta ei Copa Américaan.

 

Goalkeepers

- Alisson (Internacional)

- Ederson (SL Benfica)

- Diego Alves (Valencia CF)

 

Defenders

- Douglas Santos (Atlético Mineiro)
- Rodrigo Caio (São Paulo)

- Gil (Shandong Luneng)

- Fabinho (AS Monaco)

- Marquinhos (PSG)
- Miranda © (Inter)
- Filipe Luís (Atlético Madrid)

- Dani Alves (FC Barcelona)

 

Midfielders

- Renato Augusto (Beijing Guoan)
- Elias (Corinthians)
- Lucas Lima (Santos)
- Willian (Chelsea)
- Philippe Coutinho (Liverpool)
- Douglas Costa (FC Bayern)

- Luiz Gustavo (VfL Wolfsburg)

- Rafinha (FC Barcelona)

- Casemiro (Real Madrid)

 

Forwards

- Gabriel (Santos)
- Ricardo Oliveira (Santos)

- Hulk (Zenit)

 

Vahvan joukkueen on Brasilia jälleen laittamassa liikkeelle, mutta kyllä jälleen ovat Dungan valinnat herättäneet suurta ihmetystä.

 

Maalivahdeissa ainoa yllätys on Marcelo Grohen (Grêmio) poissaolo, joka on nähty joukkueen kakkosmaalivahtina aikaisemmin. Puolustajista oikean laitapuolustajan tontilta jäi sivuun Fagner (Corinthians), joka oli aivan odotettavissa, ja vasemmalta puolestaan Alex Sandro (Juventus) ja Marcelo (Real Madrid), joita puolestaan on melko vaikea ymmärtää. Keskuspuolustajista ulos jäivät Gabriel (Arsenal), Jemerson (AS Monaco), David Luiz (PSG) ja Thiago Silva (PSG), joista olisi voinut useammankin valita parin toisen nimen tilalle.

 

Keskikentältä puolestaan ulos matkasta jäivät keskustasta Walace (Grêmio), Ganso (São Paulo), Alex Teixeira (Jiangsu Suning), yhtenä yllätyksenä Oscar (Chelsea), toisena yllättävänä Fernandinho (Manchester City), Allan (Napoli) ja vähemmän yllättävänä Kaká (Orlando City). Hyökkääjistä ei Dunga kelpuuttanut nimiä kuten Luan (Grêmio), Gabriel Jesus (Palmeiras), Roberto Firmino (Liverpool), Lucas (PSG), Felipe Anderson (Lazio) ja tämän kauden maalitykki Jonas (SL Benfica), joista olisi hyvinkin voinut nähdä useamman joukkueessa.

 

Monta nimeä jäi siis ulos, jotka ansaitsisivat paikkansa ja ihmettely on ihan aiheellista. Jossain joku kommentoi, että Dunga saattaa vain vastustaa näitä Euroopan rahakkaimpia seuroja ja tämän vuoksi on useaan otteeseen jättänyt selvästi maansa parhaimmat pelaajat joko vaihtopenkille tai kokonaan ulos joukkueesta.

 

Tässä kuitenkin mukana ja ulkona olevat kokoonpanot:

 

Copa América Centenario 2016

Na_ytto_kuva_2016_05_05_kello_18_52_45.p

 

...

Na_ytto_kuva_2016_05_05_kello_19_03_36.p

* Allan olisi ollut myös yksi vaihtoehto keskikentän pohjalle sekä Luan laitahyökkääjäksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ricardo Oliveira (Santos)

 

Loukkaantunut nyt ja tilalle tulee tällä kaudella 35 maalia tehnyt ja 17 maalisyöttöä antanut Jonas.

 

Ei voi kuin antaa aplodit kohtalolle, vaikka kenenkään loukkaantumista ei kuitenkaan koskaan toivo. Jonas kuitenkin on tämän kauden perusteella ehdottomasti ansainnut paikkansa maajoukkueesta ja olisi ehdottomasti kuulunut ensimmäisten nimien joukossa Brasilian hyökkäykseen. Hienoa, että paikka nyt kuitenkin lopulta tuli, vaikkakin tätä kautta.

 

https://www.youtube.com/watch?v=SYVnAxVwGLw

Share this post


Link to post
Share on other sites

Brasilia siis ulos Copa Américasta ja näin ollen Dunga vihdoin ulos Brasilian peräsimestä.

 

Saa nähdä, että onko Brasilian jalkapalloliitolla uskallusta tuoda maajoukkueeseen päävalmentaja ulkomailta, ja vielä sellainen nimi, joka ymmärtäisi valita joukkueeseensa oikeasti maansa parhaimmat pelaajat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×