Jump to content
Sign in to follow this  
Jahnny

Euro 2016 – Inhokkisi ja suosikkisi?

Kuinka paljon Moyesin pitäisi saada aikaa osoittaa kykynsä Unitedin peräsimessä?  

44 members have voted

This poll is closed to new votes
 1. 1. Kuinka paljon Moyesin pitäisi saada aikaa osoittaa kykynsä Unitedin peräsimessä?

  • Kauden loppuun saakka. Jos neljättä sijaa ei pystytä saavuttamaan, uusi mies tilalle.
   10
  • Joulukuuhun asti. Elleivät otteet rupea paranemaan, monoa.
   7
  • Kaksi kokonaista kautta.
   10
  • 3-4 kautta.
   5
  • Sopimuksen mukaiset kuusi vuotta.
   12


Recommended Posts

Koska kisat lähestyvät tässä hiljalleen, niin voisi tätä aluetta luoda aktiivisemmaksi. Varmasti itse turnausta koskien tulen jälleen tekemään pitkän avausviestin, jossa käsittelen itse Euro 2016:n kilpailuna, historiaa sekä joukkueet, mutta olkoon tämä hieman myöhemmin, kun kisajoukkueet ovat enemmän selvillä.

 

Nyt kuitenkin aloitetaan keskustelemaan siitä, että mitä maita kohtaan foorumisteilta löytyy antipatioita tai vastaavasti sympatioita. Suomi nyt ei valitettavasti mukana ole, mutta haluan kuulla, että mitkä muut Euroopan maat ovat tänä kesänä sellaisia, joille foorumistit täällä Paitsiossa toivovat menestystä ja mitkä taas sellaisia, joita toivoisi kotimatkalle mahdollisimman pian.

 

200px-Logo_de_l%27%C3%89quipe_de_France_200px-Federatia_Romana_de_fotbal.png200px-Federata_Shqiptare_e_Futbollit.svg200px-SFV_Logo.svg.png

170px-England_crest_2009.svg.png200px-Russian_Football_Union.png200px-Football_Association_of_Wales_logo230px-New_logo_SFZ.png

200px-DFBEagle.svg.png142px-Football_Federation_of_Ukraine.svg135px-Polish_Football_Association_logo.s175px-Northern_ireland_national_football

200px-Spain_National_Football_Team_badge150px-Czech_Republic_national_football_t200px-Turkish_Football_Federation_logo.p150px-Hrvatski_Nogometni_Savez.svg.png

 

200px-Belgium_urbsfa.png200px-FIGC_logo.svg.png200px-Ireland_Football_Team_Badge.pngSweden_national_football_team_logo.png

160px-Portuguese_Football_Federation.svg200px-Iceland_FA.png160px-Austria_mixed_COA.svg.png166px-MLSZ.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Äänestys lisätty suosikkeja koskien. Joukkuemäärän takia jakaantunut kahteen osioon, mutta valitkaa siis yhteensä 6 joukkuetta, jotka saavat suurimmat sympatiat ja kertokaa ihmeessä muillekin perustelut näille. Inhokkeja en laittanut äänestykseen, mutta tosiaan mielelläni kuulen niistäkin.

 

Suluissa lisätty entiset mestarit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ruotsille ja Venäjälle toivon eniten menestystä. Kolmanneksi eniten Irlannille, heidän meiningistään jäi positiivinen fiilis vuoden 2012 kisoista ja ne kannattajat olivat mahtavia siinä pelissä jossa Espanja vei voiton, mutta Irlannin kannattajat olivat todella omiensa puolella loppuun saakka vaikka tulikin aika ruma tappio. Kolme muuta jolle toivon vielä menestystä: Wales, Unkari ja Itävalta. Itävalta vaikuttaa hienolta maajoukkueelta, pelasivat loistavat karsinnat. Olisi myös kiva nähdä että Unkari ja Wales pelaisivat hyvän turnauksen!

 

Suurimmat antipatiat menee varmaankin Espanjalle, en ole koskaan tykännyt tuosta maajoukkueesta enkä tule tykkäämäänkään. Portugali on Espanjaan verrattuna loppujen lopuksi sympaattisempi ja Portugalin liiga on myös hieno, toivottavasti menestyvät paremmin turnauksessa kuin Espanja. Puolan maajoukkue ei kuulu suosikkeihini Espanjan lisäksi, Puolan joukkue ei ole koskaan itsessäni mitään hurraahuutoja herättänyt, jotenkin ärsyttävä maajoukkue ja samalla kuitenkin tylsä. Kolmas maa joka ei oikein säväytä on Belgia, viime MM-kisoissa tätä maajoukkuetta hehkutettiin ehkä liiankin paljon ja loppujen lopuksi turnaus ei heiltä mitenkään loistavasti sujunut, yliarvostettu maajoukkue sanoisin.

 

Jos joku asia pitää sanoa mikä harmittaa paljon näissä tulevissa kisoissa itseäni on tietenkin se että Kreikka ja Hollanti puuttuu näistä skaboista.

 

Siinä nyt tärkeimmät tämän asian tiimoilta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laitetaan nyt omatkin perustelut, jos muutkin siitä innostuisivat kirjoittamaan. Ääniä kuitenkin tullut mukavasti jo seitsemästä suunnasta.

 

Saksaa on aina mukava seurata, mutta jätin nyt tästä ulkopuolelle, sillä on nauttinut juuri menestyksestä ja tulee todennäköisesti etenemään jälleen pitkälle. Hieno joukkue, jonka menestystä on helppo tosiaan odottaa, mutta ei sitä nyt lähde senkin puolesta erityisemmin toivomaan. Tarkoitan kuitenkin myös, että en todellakaan pahastu, jos Die Mannschaft etenee pitkälle.

 

https://www.youtube.com/watch?v=xiQ7e5_yny4

 

Tässä kuitenkin sanalliset suosikeistani:

 

Belgia

Joukkue on materiaalinsa puolesta noussut huipulle ja on sitä ollut nyt viimeiset pari vuotta. Tätä joukkueen kehitystä on ollut hieno seurata 2010 eteenpäin, kun tuolloin 18-23 ikävuosia olleet pelaajat ovat kasvaneet parhaille ikävuosilleen ja tulos alkaa näkymään. Runko on pysynyt samana, vaikka muutama kokeneempi nimi onkin ehtinyt jäämään syrjään. Jonkin verran 2015 FIFA World Cupin aikaan tuo jatkuva ylihypettäminen ja muu vei maun, mutta nyt ollut jälleen mukavampi seurata kyseisen maajoukkueen otteita ja ihailla työn hedelmien puhkevan kukkaan. Jos puhutaan tuosta 2010 joukkueesta, niin on tavallaan hieno huomata kuinka avauskokoonpanosta mukana on edelleenkin oikeastaan kaikki paitsi maalivahti Logan Bailly ja tuolloin jo todella kokenut Daniel Van Buyten. Nyt kesällä kyseessä saattaa olla joukkue, joka todellakin menee turnauksessa pitkälle. Ehdottomasti kilpailun suosikkeja Espanjan, Portugalin, Ranskan ja Saksan kanssa, joista Belgian voisi odottaa saavuttavan välierät. Näen oikeastaan vain ja ainoastaan Espanjan, Ranskan ja Saksan ennakkoon parempina joukkueina. Todettakoon myös, että viime FIFA World Cupisa joukkueelta odotettiin mielestäni enemmän kuin oli syytä. Olihan kyseessä tasokas ryhmä pelaajia, mutta moni tuntui unohtavan, että kuinka nuori joukkue kyseessä myös loppujen lopuksi oli ja työtä olevan edelleen edessä – jonka jälkeen joukkueen suorituksia peilattiin aivan pahimpiin floppeihin asti. Sanoisin, että kyseessä oli hyvä joukkue jo tuolloin yllättämään, mutta se mustan hevosen leima jotenkin onnistuttiin unohtamaan kaiken hypen keskellä, vaikka kyseisessä turnauksessa oli mielestäni useampikin parempi joukkue mukana. Toivottavasti tällä kertaa kuitenkin nähtäisiin jonkin verran menestystä.

 

Englanti

Vähän yllättäen valitsin Englannin, mutta 2014 eteenpäin on Englantia ollut yllättävän mukava seurata, vaikka valmennuksen puolelta ei pelillisesti ole aina miellyttänytkään. Kuitenkin kyseessä on melko nuori ja mielenkiintoinen joukkue, jolta ei välttämättä samanlaista suorittamista odota kuin Belgian ja lisäksi mainitsemani neljän muun maan kohdalla. Tällä hetkellä Englannin joukkue on kuitenkin sellainen, jolla on potentiaalia yllättää ja pitkästä aikaan joukkue pääsee lähtemään arvoturnaukseen ilman niskaan heitettyjä aivan liian suuria odotuksia. Pääsevät pelaamaan ilman turhia paineita, mikä varmasti helpottaa nuorten pelaajienkin suorittamista nyt kesällä. Joukkueeseen on tällä hetkellä melko kova kilpailu ja toukokuun loppuun mennessä saattaa vielä nimet vaihtua sisään ja ulos nimilistassa. En usko, että Englanti nyt lähtökohtaisesti mitaleista taistelee, mutta kaiken mennessä putkeen, niin miksi ei. Onhan Englanti myös ehdottomasti aina yksi niitä joukkueita, joita tulisi arvokisoissa seurata.

 

Ranska

En tiedä paljoa enempää mielipiteitä jakavaa maajoukkuetta kuin Ranska, tai ainakin näin kovin usein tuntuu. Joukkue on vähän Belgian kaltaisesti kasvanut nyt parhaaseen ikään ja on silmissäni kisojen isäntäjoukkueen tulisi taistella vähintään pronssista, vaikka luonnollisestihan se kultamitali on ainoa päätavoite. Vähän olin jättämässä Ranskaa tästä kuuden joukosta ulkopuolelle, mutta Ligue 1 on kuitenkin ollut aina sarja, jota olen seurannut aivan yhtä paljon kuin esimerkiksi Englannin Valioliigaa, joka tietysti painaa vähän vaa'assa, sillä joukkue on täynnä näin ollen tuttuja pelaajia, joiden uran eri vaiheet ovat hyvinkin tutut. Lisäksi jonkinlaisena jalkapalloromantikkona ei voi työntää syrjään sitä vaihtoehtoa, että isännät nostaisivat pitkän turnauksen päätteeksi Pariisissa pokaalin ilmaan ja näyttäisivät maailmalle näiden viimeisen kymmenen vuoden katastrofien ja muiden jälkeen Les Bleus'n olevan takaisin Euroopan huipulla. Sitä tosin näyttävät olevankin, ja ovat oikeastaan aina olleetkin, mutta pieni näpäytys pokaalin muodossa olisi varmasti herkullista ranskalaisille.

 

Islanti

Pohjoismaita tulee aina tuettua ja Islanti lämmittää todella paljon sydäntä, kun heidän projektiaan tiiviisti seurannutkin. Lisäksi Islannin kaltaisen pienen jalkapallomaan arvokisapaikka on sellainen saavutus, joka näin suomalaisenakin on sellainen asia, että muistuttaa aina olevan edes jonkin verran toivoa paremmasta. Islanti ei tietenkään ole yllättänyt vain arvokisapaikallaan, vaan ylipäätään tuloksillaan ja tekemisellään, jonka seurauksena sitä toivoisi jonkinlaista menestystäkin palkinnoksi upeasta työstä, vaikka tämä paikka arvokisoista sitä jo omalla tavallaan onkin. Saa nähdä, että miten joukkue pärjää, mutta toiveissa ei ole kuin vain hyvää.

 

Ruotsi

Kovin usein tuntuu suomalaisilla olevan suuria antipatioita tuonne länteen, mutta itsellä ei juurikaan. Tietysti on aivan luonnollista, että Ruotsille ei mitään hyvää toivo, kun pelaavat Suomea vastaan, mutta olkoon vastassa mikä tahansa muu joukkue, niin hyvää tulostahan sitä toivoisi. Kuten jo sanoin, niin toivelistalta löytyy vain kaikkea hyvää muille pohjoismaalaisille joukkueille. Lisäksi Zlatan Ibrahimovic ei välttämättä arvokisoissa koskaan enää tämän jälkeen pelaa, joten senkin puolesta toivoisi, että sekä Zlatan että Ruotsi pelaisi onnistuneen turnauksen. En sano, että Islannilla ei ole minkäänlaista mahdollista yllättää suurempia, mutta Ruotsin näen todennäköisempänä tekemään sen, vaikka joukkue ei mikään vahvin olekaan. Odotukset ovat se, että jonkin verran saa olla pettynyt jälkikäteen, mutta toivotaan nty parasta.

 

Wales

Jälleen astetta pienempi jalkapallomaa, jonka tarina on ollut myös hienoa seurattavaa kohti arvokisapaikkaa. Matkalla on nähty laskuja ja nousuja sekä onneakin on tarvittu, mutta niin vain Wales lopulta onnistui saavuttamaan sen mitä ovat kauan odottaneet. Joukkue ei mikään nimekkäin ole, vaikka pari tähteä joukosta löytyykin, mutta jotain erityistä tässä nykyisessä ryhmässä on. Samanlaista yhtenäisyyttä ei kovin usein maajoukkuetasolla näe ja siinä on sellainen ominaisuus, joka on maajoukkuetasolla äärimmäisen arvokas. Hirveän helpolla kukaan ei varmasti Walesin puolesta lähde lyömään vetoa minkäänlaisesta menestyksestä, mutta parhaana päivänä tämä joukkue pystyy haastamaan kenet tahansa – mikä tosin pätee jokaiseen joukkueeseen. Sanon vain, että paperilla ei joukkue parhaimmasta päästä, mutta ansaitsee suuret sympatiat täältä ja tuo hyvä henki sekä tekeminen joukkueessa saattaa yllättää osan katsojista kesällä.

 

________________________________________

 

Suuria antipatioita ei juurikaan ole.

 

Lopuista joukkueistakin voin sanoa, että itseäni kiinnostaa suuresti myös joukkueiden esitykset Albanian, Itävallan, Kroatian, Tsekin, jo mainitsemaani Saksan, Irlannin, Portugalin, Sveitsin ja Turkin kohdalla. Joillekin näistä on löytynyt myös jonkinlainen pehmeä kohta. Varsinkin Albanian, Kroatian, Irlannin, Sveitsin ja Turkin kohdalla puhutaan joukkueista, joiden nimilistat näen sellaisina, että on pakko laittaa suuremman tarkkailun alle. Portugalin kohdalla ehkä tavallaan olisi hienoa nähdä Cristiano Ronaldon menestyvän arvokisoissa, sillä tällä hetkellä Portugalilla saattaa olla paras maajoukkue hetkeen, vaikka siellä muutama todella kokenutkin nimi mukana on. Mukana on kuitenkin myös runsaasti pelaajia, jotka ovat nyt viime kauden aikana pelanneet parasta jalkapalloaan tai vain muuten esiintyneet edukseen. Kuten jo sanoinkin, niin Belgian kohdalla toinen, jonka saattaisi odottaa yltävän jopa välieriin, mutta sitten taas toisaalta lopputulos voi olla aivan jotain muutakin.

 

Sitten taas Unkari, Italia, Pohjois-Irlanti, Puola, Romania, Venäjä, Slovakia, Espanja ja Ukraina ovat omalla kohdallani enemmän tai vähemmän sellaisia hajuttomia ja mauttomia. Jotenkin vain osa eivät ole herättäneet suurempaa kiinnostusta nyt, vaikka esimerkiksi Puola ja Venäjä omaavat mukavat nimilistat ja voivat olla jonkinlaisia yllättäjäkandidaatteja myös. Ei kuitenkaan mahdu aivan suurennuslasin alle.

 

Jos nyt jotain tulisi mainita, niin Unkarin, Pohjois-Irlannin, Romanian, Slovakian ja Ukrainan menestyminen näin etukäteen eivät kiinnosta juurikaan ainakaan vielä. Mitään niin kutsuttua vihaa ei tuonne suuntaudu, mutta melko mitäänsanomattoman mielikuvan jättävät juuri nyt tätä kirjoittaessani. Tietysti aina on mahdollisuus voittaa katsojat puolelle, ja en ole minkäänlainen poikkeus, katsotaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Englanti on aina arvokisoissa mulle numero 1,pienempiä suosikkeja on sympaattinen ja hyvät kannattajat omaava Irlanti jolta toivoisin yhtä positiivista ja ennakkoluulotonta esitystä kun 2002 MM-kisoissa.Belgia on myös ollut arvokisoissa jo pitkään mun suosikki ja nyt uusi sukupolvi monen vuoden hiljaiselon jälkeen on todella lupaava,toivottavasti menevät pitkälle.Puola menee myös symppiksiin.Englanti-Belgia olis hyvä finaali kisoille.Inhokkeja on aina etova Italia tosin silläkin on monia hyviä pelaajia ollut kautta aikojen joita ei vaan oo voinut inhota esim.Baggio ja Maldini.Espanja,Ranska on muut inhokit,sitten näissä kisoissa melko turhia joukkueita on esim. Albania ja Slovakia,en juurikaan näe tälläisiä joukkueita tarpeelliseksi näihin karkeloihin,toivottavasti olen väärässä ja molemmat osoittaisivat edes jonkinlaista tasoa peleissä,mutta olisin vaikka Hollannin ja Skotlannin nähnyt mielummin näiden tilalla.Kisojen suhteen olisi sellainenkin toivomus että Ukraina ja Venäjä kohtaisivat jossakin vaiheessa,toi niiden poliittinen tilanne toisi peliin kivan lisäjännitys momentin.Kiva myös nähdä oliko tää joukkueiden lisäys hyvä vai huono asia kisoille,kivahan se on että pelejä on enemmän mutta toivotaan ettei taso laske kun näitä ns.heittopussejakin on enemmän.Nää kisat vois mun puolesta olla Englannin,ei vaan oikein usko tohon Hodgsoniin managerina riitä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mukava huomata, että Wales saa näinkin suuret sympatiat foorumilla. Odotin kyllä alustavastikin, että varmasti kiinnostaisivat joukkueena monia, mutta suurin äänisaldo vähän yllätti.

 

Paitsio.com – Top 5

1. Wales (9 ääntä)

2. Islanti (7 ääntä)

3. Englanti (6 ääntä)

4. Ranska (5 ääntä)

5. Belgia, Irlanti, Ruotsi (4 ääntä)

 

Irlanti, Islanti ja Ruotsi myös näin pienempinä mukava nähdä nauttivan suosiosta. Saattaa olla myös, että ehkä myös arvioin ennakkoon hieman heikosti. Irlanti varmaan kuitenkin on kannattajiensa puolesta voittanut joidenkin kiinnostuksen puolelleen, kun taas Islanti varmaan niistäkin syistä, joita itsekin mainitsin. Ruotsikaan ei ilmeisesti täällä saa niin suuria antipatioita niskaansa, mitä ehkä tavallaan odotin. Belgia, Englanti ja Ranska taas on joukkueita, joita en näe yllätyksenä tuossa joukossa.

 

Espanjan ja Italian olemattomat äänisaaliit ehkä taas vähän yllättivät, mutta kai sitten moni alkaa olemaan täynnä viimeisen kahdeksan vuoden jälkeen Espanjaa eikä tuo enää herätä samanlaista viehätystä kuten aluksi. Italia taas saattaa olla jäänyt ilman ääniä, kun tuo puoli on ihan foorumillakin ollut kovin hiljainen ja ne vähätkään kirjoittelijat eivät tänne ole vielä ainakaan eksyneet. Albania, Romania, Slovakia, Turkki ja Ukraina myös täysin ilman ääniä, joka taas ei yllätä lainkaan, kun kuusi suosikkia tuli valita. Ehkä Albanian olisi voinut jonkinlaisena uutena pirteänä tuulahduksena saada jonkinlaiset sympatiat tai sitten Turkki, joka ei monessakaan asiassa jää muiden varjoon, mutta tällä kertaa ei.

 

Wales kuitenkin näyttää olevan foorumin niin kutsuttu ehdoton suosikki ja Islanti hyvänä kakkosena.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Näissä kv. matseissa harvemmin on inhokkeja. Joskus ärsytti Italia (erityisesti Maldinin aikana) kun en pitänyt siitä, että joukkue pääsee eteenpäin pelaamalla koko ajan "harmaalla vyöhykkeellä" eli myöhäiset ja liian kovat taklaukset ja Maldinin paidassaroikkumiset jotka jätettiin pääsääntöisesti viheltämättä.  

 

Englanti ehdoton suosikkini. Puolustuslinja on pettänyt viime kisoissa ja aivan maailmanluokan puolustuspään vahvistuksia kaipaisi toki jokainen joukkue (Terry on jo onneksi tipahtanut, ei vauhti yksinkertaisesti riitä enää, Cahill mukana aiheuttaa verenpaineen nousua). Keskikenttäpelaajista en kaipaa Sterlingiä ja hyökkääjistä Rooneyta. Sterling häviää aivan liikaa palloja ja Rooney ei ole enää riittävän tehokas, mutta pelaa joka matsin koska on hodgsonin luottopelaaja. Kärkeen pitäisi laittaa Kane + Vardy ilman muuta. Sturridge on hyvä kirittäjä penkillä, mutta ei viimeistelijänä aivan yhtä kliininen kuin tämä jo mainittu parivaljakko.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täältä tuli ensimmäinen ääni Italialle. Aina olen Azzurria sympatiseerannut ja niin nytkin vaikka tämänhetken joukkue ei suuria intohimoja herätäkään.

 

Näköjään oli pakko valita molemmista koreista vähintään yksi maa, tämän takia nousi itsellänikin Wales kuuden joukkoon kun muut olivat vielä mauttomampia maita.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Näköjään oli pakko valita molemmista koreista vähintään yksi maa, tämän takia nousi itsellänikin Wales kuuden joukkoon kun muut olivat vielä mauttomampia maita.

 

Tätä en itse huomannutkaan.

 

Olisi sitten täytynyt laittaa tasaisemmin 10 ja 10, niin olisi ollut helpompi asettaa äänet juuri niille kuin haluaisi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×