Jump to content
lfcsmith

Antonio Conte

Recommended Posts

Chelsean uusi manageri on tänään sitten esillä Italian sopupeliskandaalin takia. Italian päässä mies haluttaisiin istumaan 6 kk tuomiota pelitulosten järjestelemisestä, kertoo BBC. Antonio Contenhan pitäisi kesän EM-kisojen jälkeen ottaa Chelsea vastuulleen. Italiassa Conte on jo kärsinyt toimitsijakiellon samasta asiasta, mutta oikeuslaitoksessa prosessi on kesken.

Kun laki on kaikille sama, ennustan, että Conte aloittaa Lontoossa sovitusti.

Tästä voivat sitten muut jatkaa vaikka sen pohtimista, mitä valinta merkitsee Chelsealle. Kohtuumielenkiintoisia manageri/päävalmentajanimiä ensi kaudella sarjassa.

Edit. Kun olen nyt tietokoneen ääressä, pistetäänpäs tuo BBC-uutinen tähän:

 

An Italian prosecutor wants incoming Chelsea boss Antonio Conte to get a six-month suspended prison sentence and fine over his alleged role in a match-fixing case, according to his lawyer.

Conte, who denies any wrongdoing, is accused by prosecutors in the city of Cremona of "sporting fraud".

The case focuses on 2011, when he was in charge of Siena in Serie B.

The 46-year-old former Juventus boss will become Chelsea head coach after managing Italy at Euro 2016.

Conte has already served a ban imposed by the Italian soccer federation in connection with the 2011 case.

Prosecutor Roberto di Martino has cited a match against Albino Leffe, claiming Conte knew of match-fixing efforts. He requested the sentence and 8,000 euro fine in a closed-doors hearing in Cremona on Tuesday.

Conte's lawyer, Leonardo Cammarata, said the defence is due to make its final statement to the court on 11 April and a verdict is due in mid-May.

A Chelsea spokesman said the club would not comment on an ongoing investigation.

Share this post


Link to post
Share on other sites

4c8177b51d63c04844738340a4463825.png

 

Tuollainen "ihan ok" tason recordi Contelle muodostui Juventuksen käskyttäjänä. Juventuksessa Conte teki tulosta ennen muuta 3-5-2 systeemillä, joka oli varsinkin puolustussuuntaan erinomainen. Juventus päästi tällä taktiikalla Conten komennossa kaudella 11/12 liigassa ainoastaan 20 maalia. Pirlo pelasi keskikentällä alimpana pelintekijän roolissa ja yläpuolella sitten työteliäät Pogba, Marchisio ja Vidal vuoronperään. Myös hyökkäävämpi 4-2-4 muodostelma on ollut Contella käytössä useampaankin otteeseen ja saa nähdä millä systeemeillä Conte lähtee ensi kaudella valloittamaan Valioliigaa. Italian maajoukkue on Conten komennossa pelannt 4-3-3 systeemillä ja varmaan se on se lähtökohta myös Chelseassa. Oli muodostelma paperilla mikä hyvänsä niin luvassa on tiukkaa puolustuspeliä, nopeita hyökkäyksiä ja vahvaa keskikenttäpeliä. Eiköhän Chelsea nouse ensi kaudella mestaruustaisteluun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Conten oikeudenkäynti tosiaan koskee sitä, että Conte olisi tiennyt ottelutulosten järjestämisestä, mutta ei olisi asiasta ilmoittanut eteenpäin. Koko jutun lähteenä ja avaintodistajana toimii entinen Siena-pelaaja joka itse on tuomittu ottelutulosten järjestämisestä pelikieltoon joten tältä pohjalta väittäisin syyttäjän jutun olevan hieman hatara. Toki mulla ei ole minkäänlaista käsitystä italialaisesta laista, mutta kovin harvassa maassa tuollaisesta tuskin tulisi tuomiota.

 

Kuten jo aikaisemmin sanoin niin kyllä tämä Conten pestaaminen tuntuu olevan se kaikista järkevin vaihtoehto Chelsealta. Joku Guardiola on kieltämättä huippumanageri, mutta väittäisin Chelsean nykytilanteen sopivan paljon paremmin Contelle. Conten siirtyessä Juventuksen peräsimeen oli Juve sijoittunut kaksi kertaa peräkkäin seitsemänneksi jota siis seurasi Conten alaisuudessa kolme peräkkäistä mestaruutta. Valioliiga tosin on kilpailutilanne hieman kovempi ja ottaen tosiaan huomioon sen, että Guardiola siirtyy Cityyn pohjattoman kassan kanssa ja Mourinhon todennäköinen ManU-pesti lisää haastetta entisestään. Mestaruuspuheet nyt muutenkin voi heittää hetkeksi jäihin ja ensi kaudeksi se päätavoite on ehdottomasti palata takaisin UCL-piireihin.

 

Kausi ilman europelejä on taloudellisesti ja kilpailullisesti iso isku Chelsean kokoiselle seuralle, mutta samalla näkisin sen myös isona mahdollisuutena. Contella on tähän mennessä kokemusta vain Italiasta ja kielitaito englannin suhteen vielä hieman hakusessa joten jonkinlaisesta pehmeästä laskusta voitaneen tässä tapauksessa puhua. Varsinkin, kun kesä on EM-kisojen ja USA:n preseason-kiertueen takia aika hektinen. 

 

Pelisysteemin osalta 3-5-2 on varmastikin se mistä Conte on enimmäkseen tunnettu, mutta sen mitä itse olen lukenut ja nähnyt niin aika turhan voimakkaasti on Conten pelkäksi 3-5-2-mieheksi tupattu leimaavan. Väittäisin Conten olevan aika monipuolinen pelisyystemiensä kanssa ja sillä pelataan mihin pelaajat parhaiten soveltuu. Nimilläkään paidassa ei tuntuisi olevan minkäänlaista vaikutusta vaan ne pelaa jotka peliajan ansaitsee ja esim. juurikin Conten alaisuudessa Paul Pogba pääsi kasvamaan siihen mitä ranskalainen nykyään on.

 

Varjopuolella sitten voisi todeta, että Conte on ehkä turhan samanlainen kuin Mourinho. Tosin minun mielestäni se on vain ja ainoastaan positiivinen asia, mutta Mourinhon kuten myös Conten alaisuudessa pelaaminen vaati pelaajalta myös äärimmäisen paljon ja kun katsoo miten esim. tällä kaudella iso osa pelaajista ei ollut valmis laittamaan kaikkea peliin niin onko sama ongelma edessä myös Conten alaisuudessa? Ero varsinkin leppoisan Hiddinkin alaisuudessa pelaamiseen tulee olemaan todella iso. Miehen kielitaito myös asettaa omat varjonsa tälle pestille. Conte on jokseenkin tunnettu pukukopissa räjähtävistä taukopuheistaan ja sitä kautta taisteluhengen luomisesta. Miten Conten ajatukset kääntyvät puheiksi vieraalla kielellä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Antonio Conte acquitted of doing nothing to prevent match-fixing

 

Antonio Conte todettu syyttömäksi noihin ottelumanipulaatiota koskeviin syytteisiin. Tuomarin mukaan syytteillä ei ollut mitään pohjaa. Eli tässä kävi kuten oli odotettuakin ja Conte pääsee näin ollen siis EM-kisojen jälkeen astumaan Chelsean puikkoihin täysin odotetusti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

https://streamable.com/e/3w3k

 

Antonio Conten ensimmäinen haastattelu englanniksi. Jos kielen osaamisen osalta oli joitain kysymysmerkkejä ilmassa niin aika hyvää englantia Conte tuossa näyttää puhuvan. Ja lempisana englannista onkin verbi "to fight" joka lupaa kyllä hyvää :)

 

Muutenkin nyt mitä on katsellut EM-kisoja niin Conten Italia varmaan tähän mennessä vakuuttavin joukkue. Puolustuspelaaminen todella vakuuttavaa ja hyökkäyksiin lähdöt näytti olevan aika tehokkaita ja nopeita.

Share this post


Link to post
Share on other sites

'I hope we can surprise people, that there is a small flame flickering that can grow into a blazing inferno.' - Antonio Conte

 

 

Siinä Conten eilinen pressitilaisuus. Englantia puhuu ihan ymmärrettävästi vaikkakin joutui sanojaan hieman miettimään. Senkin takia ei varmasti saannut sanottua ihan kaikkea sitä mitä olisi halunnut, mutta eiköhän tuo ajan kanssa ala yhä paremmin sujumaan. Pääpaino jutuissa kuitenkin oli se, että töitä aiotaan tehdä kunnolla ja se on nimenomaan Conten tapa toimia. Cobhamissa parina treenipäivänä on myös Conten mukaan nähty motivoitunutta sakkia. Yksi kysymys oli tuosta kolmen alakerrasta johon Conte vastasti, että sillä ei ole mitään merkitystä. Formaatio katsotaan sen mukaan mikä nähdään parhaaksi oli alakerrassa sitten kolme tai neljä puolustajaa.

 

Hyvät vibat jäi tuosta ja kaikesta vähän hehkuu se, että mikäli pelaajat vain omaksuvat Conten toimintatavat ja kaikki saadaan vetämään samaa köyttä niin hyvä tästä tulee. 

 

CnZPGd0WcAAz0-v.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×