Jump to content
Sign in to follow this  
LowRidingMonkey

Ykkönen 2016

Recommended Posts

Avataas tälläinen. JJK:n matkassa mennään ja nousu olisi tietysti toiveissa. Viime kauden tapaan mielenkiintoinen ja jännittävä kausi varmasti tulossa. Ei yllättäisi jos KPV tekisi pskemit ja painelisi samoilla vauhdeilla Veikkausliigaan. Ainakin kauden alku on mennyt putkeen. Myös Haka on aloittanut puhtaasti kahdella voitolla. Osa (JJK:n) peleistä tulee valitettavasti jäämään välistä vaikka fanseatista ilmeisesti voi myös jälkeenpäin katsella(?) jos ei paikanpäälle pääse. Harmi ettei kaikki jengit ole siellä mukana. TPS:lla taitaa olla viime kauden tapaan joku oma striimi, oli kyllä laadukas juttu ainakin sen yhden matsin perusteella mikä tuli viime kaudella nähtyä.

 

JJK - EIF 3-0 (1-0)

 

13’ Zacharias Ekström []

42’ Niko Markkula 1-0 rp

59’ Saku Leppänen 2-0

63’ Toni Tahvanainen 3-0

65’ Emerik Grönroos []

79’ Lamin Jaiteh []

 

Pitkästä aikaa Harjulla! JJK aloitti kotipelinsä Ykkösessä komealla voitolla EIF:a vastaan. Lukemat tosin jokseenkin mairittelevat kotijoukkuetta. Molemmilla oli kuitenkin muutama hyvä maalipaikka ja paremmalla viimeistelyllä myös vieraille olisi ollut tarjolla merkintää niin maali- kuin pistesarakkeisiin. Vieraspiste Kotkasta ja nyt kotivoitto, ei lainkaan hullumpi kauden aloitus JJK:n osalta.

 

Ottelun alkuminuuteilla kumpikin joukkue pääsi aika kivasti maalipaikoille, mutta viimeistely jätti prantamisen varaa. Ensin parin minuutin jälkeen JJK oli lähellä maalintekoa, mutta Mikko Mannisen yritys muutamasta metristä jäi löysäksi ulkosyrjätuikkaukseksi. Heti perään oli EIFin Lamin Jaitehin vuoro yrittää. Ville Viljala JJK:n maalilla pelasti kulmaksi. 10 minuutin jälkeen Viljala oli jälleen torjuntahommissa, kun Kettuvahdin torjuntaa joutui ihmettelemään Sasa Jovovic. Ensimmäistä maalia saadaan odotella avausjakson lopulle. Iiro Järvisen mainio kuljetus rankkarialueella tuottaa rangaistuspotkun. Niko Markkula laukoo pallon varmasti maaliin ja JJK:n 1-0-johtoon!

 

Tunnin lähestyessä JJK:n toinen osuma on lähellä. Toni Tahvanainen pääsee väliin EIF-puolustajan puskuun, mutta ei saa nostettua pallo yli maalivahti Timothy Murrayn. Hetkeä myöhemmin Harjulla kuitenkin päästään juhlimaan kotijoukkueen toista maalia. Saku Leppänen saa pallon kulmapotkun jälkeen 16 metriin ja laukoo pallon hienosti vasemman tolpan kautta maaliin, 2-0! Muutama minuutti eteenpäin ja kotiyleisö saa lisää aihetta juhlaan. Tommi Kari syöttää ja Tahvainen laukoo etukulmasta pallon maaliin, 3-0! Vartti jäljellä ja JJK hakee lisää maaleja. Tahvanaisen ohjaus Markkulan keskitykseen ei kuitenkaan löydä maalia päin. I.Järvinen ehtii vielä hukkaamaan puolittaisen läpiajon laukomalla yli ja Benno Hanslian ohjaa pallon maalin edestä hyvä Mannisen vahvan esityön jälkeen.

 

Ville Viljala Muutama erinomainen torjunta. Lisäksi keskityspallot jäivät varmasti näppeihin. Vakuuttava esitys.

Niko Markkula Rankkari varmasti sisään. Pari ihan hyvää keskitystä. Ajoittain pientä hakemista puolustuspelissä.

Antto Tapaninen Boudilta varmaa pelaamista. Katkoi hyvin ja pallokin pysyi hyvin hallussa.

Matti Lähitie Ei aivan Tapanisen tasoa, mutta perusvarmaa luutimista.

Matti Kohonen Ei paljon noussut hyökkäyksiin. Puolusti ihan ok. Yksi hieno liukkarikatko jäi erityisesti mieleen.

Saku Leppänen Hieno maali. Perusvarmaa peliä keskikentällä.

Tommi Kari Syötti yhden maalin. Täytti paikkansa.

Iiro Järvinen Hankki rankkarin hienolla kuljetuksella. Missasi yhden huipputontin. Muutamassa tilanteessa hieman lepsu, mutta pääosin ihan laadukasta tekemistä.

Mikko Manninen Muutamia taiturimaisia väläyksiä, mutta ihan täydellä höyryllä ei Manu vielä puksuttanut.

Samu Suoraniemi Vikkelä ja innokas, ns. ratkaisupallo hieman niin ja näin. Positiivistä värinää kuitenkin.

Toni Tahvanainen Kotidebyytissä kivasti maalin makuun. Tekemisen meininkiä. Jonkinmoista hilskamaisuutta havaittavissa, mutta hieman parempana versiona (ainakin tässä pelissä).

 

Benno Hanslian (78’ Suoraniemi) Kerran ehti puolittaiseen maalipaikkaan.

Topi Järvinen (90’ Tahvanainen) Ei ehtinyt vaikuttaa pelin kulkuun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

JJK - GrIFK 1-0 (0-0)

 

46’ Daniel Stevens []

77’ Saku Leppänen 1-0

 

Harjulla jatkettiin kotivoittojen merkeissä myös JJK:n kauden toisessa kotiottelussa. Tällä kertaa jännitystä riitti loppuun saakka eron ollessa vain yksi maali. Peliesityksessä jäi vielä kehitettävää, mutta kolme pistettä ilahduttaa jokaisen Kettu-fanin sydäntä. Kaksi kotiottelua, kuusi pistettä ja nolla päästettyä maalia. Trendi jonka soisi jatkuvan koko kauden.

 

Alku oli JJK:n kannalta kivikkoinen, kun puolustuksessa oli ongelmia niin pallottomana kuin pallon kanssakin. GrIFK saikin luotua muutaman vaarallisen tilanteen ottelun ensimmäisen 10 minuutin aikana. Onneksi vieraiden viimeistely ei ollut parasta A-ryhmää ja maali(t) jäi(vät) tekemättä. Pitkästä sivurajaheitosta tuli heti parin minuutin jälkeen mylläkkää maalille, mutta lopulta siitä selvittään. GrIFK-pelaajan laukaus ei onnistu kunnolla. Heti perään Ville Viljala ja Antto Tapaninen estävät maalin syntymisen hyvä torjunnalla / blokilla. 10 minuutin jälkeen JJK sai parempaa otetta pelistä. Muutama Niko Markkulan ja Tommi Karin juonima kulmapotku tuotti sinänsä ihan hyvää painetta GrIFK:n maalille vaikkakaan aivan vaarallisimmat paikat jäivät puuttumaan. Samu Suoraniemi pääsi laukomaan kerran, mutta voima jäi puuttumaan. Johannes Ström vieriaden maalilla nappasikin matalan kudin helposti syliinsä. Kertaalleen pallo jo vieri kohti maalia, mutta sen verran hitaasti ettei Daniel Stevensillä ollut ongelmia purkaa tilannetta. Jakson puolivälin jälkeen JJK:n Toni Tahvanainen saa pallon maaliin.  Maalia ei kuitenkaan hyväksytä, koska tuomari katsoo Tahvanaisen rikkoneen tilanteessa. Katsomoon näytti enemmänkin siltä , että maalivahti Ström törmäili oman puolustajansa kanssa. Hetken päästä Iiro Järvinen oli varsin hyvässä vetopaikassa, mutta laukoi hieman vasemmalta ohi. Claudio Matronen vaarallinen syöttö oikealta laidalta lipui maalin edestä lopusta takakulmasta ohi, kosketuksen päässä maalista. Faton Seferin wondergoal yritys päätyy reippaasti maalin yli vitonen ennen taukoa.

 

Toisen jakson alkuun JJK saa tukun kulmapotkuja, mutta ne jäävät taas enemmänkin hyvän idean tasolle. Samu Suoraniemi pääsee kertaalleen laukomaan, mutta osuma pallon on heikko. GrIFK.n Daniel Langhoff on ainakin puolittaisessa maalipaikassa takakulmalla pitkän heiton jälkeen. Viljala saa peitettyä kulmaksi. Toni Takamäen laukaus kulmapotkusta nousee maalin yli. Tunnin kieppeillä Mikko Manniselta nähdään pari laukausta. Ensimmäinen tilanne tulee I.Järvisen hyvän kuljetuksen jälkeen. Veto menee maalin ohi. Toisen vetopaikan Manu hakee hyvällä kuljetuksella, mutta ei saa kunnon laukausta aikaan. Vartti ennen loppua Tapaninen pääsee puskemaan kulmapotkusta, mutta ilman suurempaa onnistumista. Hetken päästä maalinteko vihdoin onnistuu. Settyslas Loutelamio hoitaa pallon boksiin. Aleksis Lehtonen saa väännettyä pallon Saku Leppäselle jonka laukaus painuu verkon perukoille, 1-0! Viimeisen 10 minuuttisen aikana Tapaninen katkoo loistavasti GrIFK-pelaajan läpiajo yrityksen. Vieraatkin saavat pallon maaliin muutama minuutti ennen loppua, mutta tilanne on paitsio. Loutelamio pääsee vielä laukomaan tulisesti, mutta Ström selvittää etukulmasta vaikka hieman pomputteleekin.

 

Ville Viljala Aloitti kovin rauhattomasti ja tuntui kimpoilevaan maaliltaan hieman päättömästikin. Rauhoittui pelin edetessä.

Niko Markkula Hyvää hyökkäysten tukemista. Pientä viilausta ratkaisupalloon niin tehojakin alkaa tulemaan.

Antto Tapaninen Muun puolustuksen tapaan alku oli epävarma. Paransi kuitenkin roimasti pelin edetessä. Katkoi varmasti ja pariin otteeseen erittäin näyttävästikin.

Matti Lähitie Skarppasi pelin edetessä ja hoiti tonttinsa kunnialla.

Matti Kohonen Hankalan alun jälkeen paransi peliään. Hyökkäyspäähän ei juuri apuja.

Mikko Manninen Manun kauttahan se peli paljon pyöri ja ainakin ajoittain varsin hyvin.  Viimeistelyyn terävyyttä niin alkaa maalejakin tulemaan.

Saku Leppänen Pääsi edellisessä pelissä ensimmäistä kertaa maalin makuun Ykkösessä ja oli näköjään niin kiva tehdä maali ettei malttanut olla iskemättä toisessa pelissä putkeen. Maalin lisäksi perusvarmaa puurtamista.

Tommi Kari Hienoa taistelua keskikentällä. Pääsi katkoihin/riistoihin. Pallon kanssa myös varsin pirteä.

Iiro Järvinen Peruspelaaminen hyvällä tasolla. Muutama hyvä kuljetus.

Samu Suoraniemi Jäi kovin vähille palloille pelin kulkiessa enemmän oikean laidan kautta. Liikkuu aktiivisesti molempiin suuntiin.

Toni Tahvanainen Paiski kovasti hommia, mutta tällä kertaa ei palkintoa maalin muodossa. Oli parikin kertaa (hieman epäreilustikin) tuomarin hampaissa.

 

Settyslas Loutelamio (72’ Manninen) Pääsi kertaalleen laukomaan terävästi. Rakentamassa maalia.

Aleksis Lehtonen (72’ Tahvanainen) Tuttua Aksua, kovaa työtä niin pallottamana kuin pallon kanssa. Syötti maalin tai ainakin oli vahvasti auttamassa maalin syntymisessä.

Topi Järvinen (90+4’ Kari) Puolisen minuuttia taisi ehtiä olemaan kentällä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

JJK - Jaro 1-1 (0-1)

 

2’ Alibek Aliev 0-1

20’ Thomas Kula []

59’ Seth Paintsil []

65’ Iiro Järvinen 1-1

 

Voitto- ja nollapeliputki napsahtivat poikki, mutta tappioton saldo sentään säilyi JJK:lla Jaron käydessä vierailulla Harjulla.

 

Jaro aloitti vahvasti ja tekikin maalin heti reilun minuutin pelin jälkeen. Kulmapotkusta pallo pelattiin Walter Moorelle joka keskitti päätyyn Seth Paintsilille. Paintsil syötti maaliin eteen josta Jamar Dixon oli jo siirtää pallon maaliin. Osuma palloon jäi kuitenkin heikoksi, mutta lopulta Alibek Aliev sai tökättyä pallon maaliin takatolpalta. 1-0 Jarolle. Viiden minuutin jälkeen JJK:lla oli paikan tynkää tasoitukseen. Antto Tapaninen sai päätään väliin Tommi Karin vaparikeskitykseen takatolpalla , mutta osuma pallon jäi heikoksi. 15 minuuttia oli pelattu, kun Mooren syötöstä Paintsil oli hyvässä vetopaikassa rankkarialueen sisällä. Vieraiden harmiksi ja kotijoukkueen onneksi laukaus karkasi selvästi maalin yli. Heti 20 minuutin jälkeen JJK:lla oli hyvää painetta Jaron maalilla. Pallo liikkui Mikko Mannisen ja Aleksis Lehtosen kautta Iiro Järviselle jonka laukaus kimpoili Jaro-pelaajien kautta kuin flipperissä, mutta lopulta puolustus selvitti tilanteen. Puolen tunnin lähestyessä Papa Niang pääsi laukomaan 16 kulmilta, mutta laukaus nousi maalin yli. 30 minuutin kohdalla Tapaninen pääsi puskemaan kulmapotkusta. Maali oli lähellä, mutta Moore ja Emil Öhberg saivat pelastettua tilanteen. Järvinen pääsi laukomaan heti perään toisen kulmapotkun jälkeiseen irtopalloon rp-alueen ulkopuolelta. Vasemmalta ohi painui Järvisen kuti. Thomas Kula laukoi hetkeä myöhemmin 20 metristä maalin yli. Aliev oli tuplata vieraiden johdon, mutta laukaus Paintsilin syöttöön meni maalin ohi. Myös Johan Brunell pääsi yrittämään maalintekoa. Niang antoi vaparin keskialueelta ja Brunell pääsi laukomaan suoraan ilmasta. Hieman yli.

 

Tunnin lähestyessä Manninen pääsi laukomaan rp-alueen kulmalta, suoraan Öhbergin syliin. Hieman tunnin jälkeen JJK tasoitti. Pallo liikuteltiin vasemmalta laidalta puolustuksen ja keskikentän keskustan kautta oikeaan laitaan. Manninen keskitti rankkarialueelle ja Järvisen laukoi reilusti 10 metristä pallon maaliin suoraan ilmasta, 1-1! 80 minuutin kieppeillä Tapaninen pääsee puskemaan ilman suurempaa tulosta ja toisessa päässä Niang laukoo 20 metristä maalin yli. Lisäajan alkuun Kula laukoo kaukaa suoraan Ville Viljalan syliin. Viime hetkillä Jaro saa vielä vapaapotkun oikealta laidalta. Vaarallinen pallo takatolpalle josta Tapaninen selvittää kulmaksi. Kulma ei tuota ihmeempää tilannetta ja ottelu päättyy tasapeliin.

 

Ville Viljala Alkuun joutui ryntäilemään maaliltaan katkoihin. Kunnon torjunta ei kertynyt, kun Jaron vedot painuivat ohi ja yli.

Niko Markkula Ihan kohtuullinen peli. Hyökkäyspäässä olisi voinut olla hieman terävämpi vaikka pari hyvää nousua tekikin. Puolustuspeli koheni pelin edetessä.

Antto Tapaninen Jälleen erinomainen. Katkoi useamman kerran hyvin. Varsin lopun vaparikeson katko oli loistava kahta Jaron pelaajaa vastaan.

Matti Lähitie Meni aikalailla ohi mitä tapahtui, mutta joutui tulemaan vaihtoon avausjakson lopulla. Siihen asti pärjäsi varsin hyvin.

Matti Kohonen Alkuminuuttien haparoinnin jälkeen pelasi hyvin. Hoitaa tontinsa alaspäin, mutta hyökkäyspeliin tuo juurikaan apuja.

Saku Leppänen Peruspeliä ilman suurempaa loistoa tai mokia.

Tommi Kari Pari hyvää palloa vapareista, mutta muutoin melko näkymätön.

Mikko Manninen Hakeutui muutamaan otteeseen hyvin vetopaikkoihin. Laukaukset saivat vain olla parempia. Hieno syöttö tasoitusmaaliin.

Iiro Järvinen Loistava viimeistely Manun keskitykseen. Varsinkin pelin alussa täysin pimennossa.

Settyslas Loutelamio Sinänsä pirteää yritystä, mutta voimattomuus kaksinkamppailuissa esti parhaan loiston.

Aleksis Lehtonen Ei saanut kunnolla palloja vaaran alueilla. Palloton(kin) peli normaalia vaisumpaa.

 

Joona Itkonen (39’ Lähitie) Paikkasi erittäin hyvin Lähitietä puolustuksen keskustassa.

Toni Tahvanainen (68’ Lehtonen) Vielä vähemmillä palloilla kuin Aksu (jos vain mahdollista).

Benno Hanslian (83’ Loutelamio) Ei ehtinyt tai päässyt kunnolla esille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jazz - JJK 2-2 (1-0)

 

45' Elias Ahde 1-0

63' Gabriel Moret Wirtz []

63' Tommi Kari 1-1

75' Iiro Järvinen 1-2

83' Benno Hanslian []

85' Aleksi Nurminen []

90+5' Ahde 2-2

 

Pahan makuinen tasapeli jäi JJK:n käteen Jazzin vieraana. JJK oli kenttäpelissä hieman hallitsevampi, mutta eipä se mitään lohduta. Maalipaikat menivät kuitenkin aika tasan. Kyrsii kyllä pahemman kerran tapa miten JJK antoi voiton lopussa pois. Loppuhetkien vaparista olisi pitänyt pitää pallo omilla eikä hakea kolmatta maalia. Ensi kerralla samassa tilanteessa pelataan ehkä paremmin.

 

JJK aloitti tällä kertaa varsin pirteästi. Etenkin verrattuna aiempien pelien alkuminuutteihin. Pari kulmapotkua vieraat saivat hankittua, mutta ei kuitenkaan kunnon maalipaikkoja. Vartin kohdalla Mikko Manninen syötti oikealta laidalta ja Topi Järvinen pääsi laukomaan. Lauri Pirhonen Jazzin maalilla torjui eteensä ja Samu Suoraniemi laittoi irtopallon maaliin. Suoraniemi oli kuitenkin paitsiossa ja maalia ei hyväksytty. Heti perään Elias Ahde on karata maalintekoon toisessa päässä. Ville Viljala tulee hienosti vastaan aivan rankkarialueen rajalla ja hieman ylikin torjuen Ahteen yrityksen. 20 minuutin kohdalla Järvinen pelaa seinän Aleksis Lehtosen kanssa, mutta tuhrii laukauksen reilusti maalin yli. Puolen tunnin jälkeen Justus Lehto(?) riistää pallon Niko Markkulalta 20 metriä JJK:n maalista. Syöttö rp-alueelle tavoittaa Ahteen jonka laukauksen Viljala torjuu kulmaksi. Parisen minuuttia eteenäpäin ja Järvinen laukoo irtopalloon joka tulee Jazz-puolustuksen purusta. Pirhonen torjuu hyvin. Jazz karkaa taukojohtoon, kun Matti Lähitie ei saa katkottua Lehdon syöttöä ja Ahde laukoo pallon Viljalan ohi maaliin, 1-0.

 

Pian tunnin jälkeen Samu-Petteri Mäkelällä on loistotilaisuus tehdä Jazzille toinen osuma Ahteen tehdessä vahvan esityön. Mäkelä kuitenkin kompuroi ratkaisevalla hetkellä eikä saa siirrettyä palloa maaliin muutamasta metristä. Heti perään JJK kuittaa tasoihin vapaapotkusta. Kettu-kapteeni Tommi Kari laukoo 20 metristä upean kudin ja pallo nousee muurin yli pudoten juuri riman alle, 1-1! Pari minuuttia myöhemmin JJK:lle on tarjolla jo johtomaalia. Manninen mestaroi ja tarjoilee Benno Hanslianille paikan. Hanslianin laukaus jää löysäksi ja Pirhonen napsii pallon helposti. Andrades Daniel Sanchez puikkelehtii vaarallisesti rankkarialueella, mutta Antto Tapaninen saa kuin saakin puolustettua onnistuneesti. Vartti jäljellä, kun JJK lähtee vastahyökkäykseen Jazzin kulmapotkun jälkeen. Hanslian syöttää ja Iiro Järvinen laukoo pallon takakulmaan, 2-1 JJK:lle! Lisäajalla tapahtuu varsin runsaasti. Heti ensimmäisellä minuutilla Waltteri Riihimäen kääntösyöttö löytää takakulmalta Ahteen jonka laukaus pienestä kulmasta menee sivuverkkoon. JJK:lla ratkaisun paikkaa tämän jälkeen. Ensin lauotaan pomppupallosta hieman maalin ohi ja hetkeä myöhemmin Kari nostaa vaparin boksiin ja I.Järvisen laukaus menee sekin maalin ohi. Tätä kuviota ei olisi pitänyt pelata vaan pallo olisi pitänyt hallussa. Jazz pääsee rankomaan katkerasti tästä virheestä. Mäkelän keskitys pomppii Lähitien katkoyrityksestä huolimatta takakulmalle ja Ahde ohjaa pallon maaliin, 2-2.

 

Ville Viljala Pari hyvää torjuntaa. Ensimmäisessä maalissa lähti ehkä turhaan vastaan.

Niko Markkula Harvinaisen heikko peli. Menetteli palloja pariin otteeseen pahoissa paikoissa.

Antto Tapaninen Ei ollut Boudikaan viime otteluiden tasolla vaikka pari hyvää katkoa ottikin.

Matti Lähitie Missasi ratkaisevasti katkon molemmissa Jazzin maaleissa.

Matti Kohonen Puolustuksen varmin.

Saku Leppänen Jäi aikalailla näkymättömiin.

Tommi Kari Komea vaparimaali jäi parhaiten mieleen suunsoiton ohella.

Mikko Manninen Juoni laidallaan varsin hyvin.

Aleksis Lehtonen Pallottomana kovasti töitä. Pallon kanssa hieman aseeton.

Samu Suoraniemi Teki paitsiomaalin, mutta muuten ei jäänyt sen suuremmin mieleen.

Topi Järvinen Pari ainakin kohtuullista paikkaa, mutta viimeistely heikkoa.

 

Benno Hanslian (46' Suoraniemi) Loistava syöttö 2-1-maaliin. Parissa ratkaisun paikassa hieman pehmeä. Varsin pirteä kokonaisuus silti.

Iiro Järvinen (59' T.Järvinen) Hyvä viimeistely vastahyökkäyksestä. Lopussa oli toinenkin paikka.

Toni Tahvanainen (90+3' Lehtonen) Jämäminuutit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Morjens! Piitkästä aikaa eksyin tännekin :)

 

Olinpa tuolla paikan päällä UK:lla äsken, ja pelihän meni just noin niinku kerroitkin. Toki myös voisin sanoa, että Jazzin lasien takaa katsottuna, myös Jazzilla oli avaimet ennen JJK:n tasoitusta jopa 3-0, ainakin 2-0 johtoon. Juurikin tuosta paikasta jonka SP ryssi miljoonan taalan avoimesta paikasta!! En tiedä miten enää pystyi? Vastassahan oli enää tyhjä maali....

 

Siis varsin ansaittu lopputulos kuitenkin 2-2, ja Jazzille eka piste! :)  Ahde 2 maalin tekijänä palkittiin parhaana :thumbsup1:

 

Niin ja maininnan ansaitsee myös JJK:n äänekäs kannattajaporukka, joka oli saapunut Poriin! :thumbsup1:  Muutenhan pelissä oli varsin vähän yleisöä, ilmoitettiin reilu 500, mutta ei siellä varmaan ollu kyl kuin max 300... ? Eihän Jazzin peleissä juuri ole väen paljoutta ollut viime vuosina, mutta nyt kiekkovälierä vei loputkin katsojat pesästä....

Share this post


Link to post
Share on other sites

JJK - KPV 3-0 (1-0)

 

23’ Iiro Järvinen []

27’ Saku Leppänen 1-0

40’ Tommi Kari []

48’ Dawda Bah []

50’ Washilly Tshibasu []

60’ Kari 2-0

62’ Matthew Mendy []

83’ Kim Palosaari []

83’ Niko Markkula 3-0 rp

 

JJK nappasi komean voiton, kun Ykkösen kärkiottelussa kaatui sarjakärki KPV. JJK:n voiton avaimet olivat vahva koko joukkueen puolustaminen sekä pari komeaa kaukolaukaus maalia. KPV:lla oli pari huippupaikkaa, mutta JJK sai pidettyä vieraat pääosin vaarattomana. Kolmesta maalista huolimatta hyökkäyspeli kaipaa vielä parannusta JJK:lla.

 

JJK kärsi jälleen kerran heikosta alusta ja KPV olikin rokottaa jo toisella minuutilla. Irakli Sirbiladze jatkoi pitkän rajaheiton päällään Washilly Tshibasulle jonka yritys parista metristä kolisteli tolppaa. Tshibasu pääsi laukomaan 10 minuutin tienoilla toistamiseen. Tolppaa ei tällä kertaa tarvittu apuun vaan Teppo Marttinen JJK:n maalilla torjui varmasti vangiten pallon syliinsä. 20 minuutin kohdalla JJK:n pääsi hieman hyökkäämään KPV:n hallinnan jälkeen. Iiro Järvinen rymisteli maalille kolhien samalla KPV:n maalivahti Joonas Myllymäkeä. Muutamaa minuuttia myöhemmin JJK sai kulmapotkun. Pallo päätyi 20 metriin Saku Leppäselle joka vastustajan lievästä ahdistelusta huolimatta pääsi laukomaan. Ja mikä laukaus se olikaan. Pallo painuu upeasti oikeaan yläkulmaan, 1-0! Puolen tunnin jälkeen JJK:n maalille syntyy kovaa painetta, mutta vaikka nahkakuula pyöriikin (tai paremminkin jumittaa) hetken aikaa maalin edustalla saa kotijoukkue lopulta hoidettua tilanteen. Ennen taukoa Tshibasu laukoo varsin reippaasti maalin yli ja Mikko Mannisen yritys päätyy maanuoliaisena Myllymäen syliin.

 

Toinen jakso vanhenee pari minuuttia ja Leppänen hakee jo toista wondergoalia. Tämä yritys ei aivan ole avausjaksolla nähdyn tasoa ja Myllymäki vetääkin tällä kertaa pidemmän korren. Hyvä jopa erinomainen kokeilu kuitenkin. Tunnin kohdalla Tshibasulla on loistava paikka tasoittaa. Sirbiladze jatkaa rinnallaan pallon Tshibasulle viiteen metriin, mutta Marttisen loistava pelastus estää tasoituksen ja saman tien Ketut kuittavaat toiseen päähän. Tommi Kari on maalintekijänä. Kettu-kapteenin maali ei kalpene Leppäsen osuman rinnalla, sillä myös Karin osuma on upea kaukolaukaus. Kari saa pallon 25-30 metrissä ja tällää vastustamattoman kudin Myllymäen ulottumattomiin oikeaan yläkulmaan, 2-0! 70 minuutin lähestyessä myös Manninen hamuaa wondergoal-kimaraan mukaan. Manun yritys ei kuitenkaan tähän yllä sillä Myllymäki nappaa pallon varmasti. Kim Palosaarelle on tulla kavennuspaikka vartti ennen loppua. Palosaari on päästä karkaamaan läpi, mutta Marttinen ja puolustus saavat hoidettua tilanteen. Marttiselta erinomainen vastaan tulo. Viimeisen kympin alkuun JJK saa rankkarin, kun Palosaari rikkoo kulmapotkutilanteessa Antto Tapanista. Niko Markkula astelee laukojaksi ja toimittaakin pallon varmasti verkon perukoille, 3-0! Myllymäki on hyvin mukana, mutta ei mahda mitään vasempaan yläkulmaan painuvalle laukaukselle. Loppuhetkillä Benno Hanslian vielä lähellä maalintekoa. Laukaus hienon kuvion päätteeksi lipuu aavistuksen maalin ohi.

 

Teppo Marttinen Loistava kausidebyytti. Nyrkkeili hyvin kulmat ja nappasi keskityspallot. Pari vahvaa vastaan tuloa sekä torjuntaa.

Niko Markkula Pari kolme loisteliasta kuljetusta ja varma maali rankkarista. Kärsi krampeista ottelun loppupuolella ja tulikin vaihtoon heti maalinsa jälkeen.

Antto Tapaninen Jatkoi erinomaista kauttaan. Takuuvarmaa luutimista puolustuksen sydämessä.

Matti Lähitie Ei jäänyt topparipariaan heikommaksi vaan esitti myös vahvoja otteita.

Honar Abdi Puolusti hyvin. Tuki hyökkäyksiäkin ihan ok.

Saku Leppänen Fantastinen maali jäi tietysti parhaiten mieleen.

Tommi Kari Pelasi isolla sydämellä. Myös kapteenin jalasta irtosi näyttävä osuma.

Mikko Manninen Perushyvää ”neppailua”. Pari hyvää vetopaikkaa. Loukkasi takareittään ja joutui vaihtoon toisella jaksolla. Toivottavasti ei mennyt pahasti.

Iiro Järvinen Perusvarmaa työtä. Pallolliseen peliin olisi kaivannut hieman lisää.

Benno Hanslian Haastoi muutaman kerran hyvin. Voimaväännöt päättyivät järjestään tappioon. Eli varsin perusbennoa siis.

Aleksis Lehtonen Piti ajoittain palloa hyvin, mutta ei tunnu pääsevän millään maalipaikoille. Työmoraali vahva, mutta tehoja kaivataan.

 

Joona Itkonen (67’ Lähitie) Jälleen vahva esitys vaihtopelaajan roolissa. Avauksen toppariksi on vain vaikea murtautua Tapaninen-Lähitie-kombon ollessa maagisessa iskussa.

Samu Suoraniemi (71’ Manninen) Tykkään kovasti Samun työteliäästä tyylistä. Ei näkynyt suuremmin ylöspäin, mutta hoiti puolustuspään hienosti. Putosi pakiksi Markkulan tullessa vaihtoon.

Toni Tahvanainen (84’ Markkula) Keskikentän oikealle laidalla. Pääsi kertaalleen laukomaan, mutta pallo karkasi reilummalti ohi/yli.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeps, tänään Turussa jumbofinaali TPS-Jazz. Siinä pelissä pelataan tympeetä Antsa Mertarantaa lainaten "äärimmäisen tärkeistä pisteistä" !

 

Todella nyt on sellaset kyseessä, oikeestaan voitto on Jazzille (varmasti toki Tepsillekin) ainoa vaihtoehto, jos mielitään pelata tulevaisuudessakin ykköstä....

 

Muuten, Lowridinmonkey, mikä on JJK:n meininki tällä kaudella? Esitykset ovat olleet positiivisia, eli pelataanko ihan tosissaan noususta takasin V-liigaan?

 

Kuten mainitsin jo edellisessä viestissä, kannatusjoukot viikko sitten Porissa oli positiivinen ilmestys! :thumbsup1:   Olikko muuten itte mukana? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Muuten, Lowridinmonkey, mikä on JJK:n meininki tällä kaudella? Esitykset ovat olleet positiivisia, eli pelataanko ihan tosissaan noususta takasin V-liigaan?

 

Kuten mainitsin jo edellisessä viestissä, kannatusjoukot viikko sitten Porissa oli positiivinen ilmestys! :thumbsup1:   Olikko muuten itte mukana? :)

 

Kyllä nousu ainakin pelaajien tavoite on ja miksi ei olisi. Viime kaudella oli karsintapaikka jo lähellä joten vähintään siihen pitäisi tällä kaudella pystyä. Hyvin on tosiaan kausi alkanut. Mitä nyt tuo Jazz-pelin tulos tökkii vähän vastaan. Ei passaisi menetellä tuollain voittoja. Etenkin, kun muut näyttävät pyyhkivän porilaisilla lattiiaan menen tullen. 2016 on Ketun/Kettujen vuosi. :smile:

 

Harjun Pojille tosiaan massiivinen :thumbsup1:  En ollut paikan päällä Porissa vaan Huuhkaja-tv:n kautta tuli katseltua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juu, semmonen peli Jazzilla eilen sitte Turuus, tuo noi niin... ei siitä sit sen enempää....

 

Kyllä nyt ui porilainen potkispallo suhteellisen syvällä! Nicefutis, Jazz... no meidän MuSa sentään pelannu mallikkaasti alkukauden kakkoses! :thumbsup1:

 

Kuudesta pelistä 1 piste?! :sob:  En mä nyt V-liigaan nousua orotellukaan, mutta että näin... Jonkunmoista alisuorittamista!

 

Seuraava peli vieraissa Grania vastaan, on voitettavissa, ja voitettava, muuten alkaa olla vitsit vähissä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jazzille tappio Granille 1-1 (todellakin voidaan nyt puhua tappiosta), ja kun TPS vei Oulussa täyden potin, näyttää tilanne vahvasti siltä ettei UK:lla pelata ykköstä ensi vuonna, ainakaan Jazzin toimesta.

 

Ero putoomisviivan yläpuolelle 7 pistettä, ja Jarolla viel yksi peli vähemmän pelattuna. Toki 7 pistettä ei ole vielä tässä vaiheessa juttu eikä mikään, mutta kun sarja on tosi tasanen, edellä olevat jengit napsii tasasesti pisteitä sieltä sun täältä... Ja ennen kaikkea pisteitä tässäkin pallopelissä ja sarjassa saa parhaiten VOITTAMALLA pelejä!! :/  

 

Seuraava vastus KPV, eli ei hurjasti odoteltavissa.... Veikkaanpa myös ettei kauheasti ole tätä menoa yleisöä odoteltavissa lehtereille, ellei ilmasta kaljaa ole tarjolla ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

TPS - JJK 5-1 (2-0)

 

19' Ilari Mettälä 1-0

22' Mikko Hyyrynen 2-0

66' Abukar Mohamed 3-0

74' Hyyrynen 4-0

79' Hyyrynen 5-0

84' Settyslas Loutelamio 5-1

 

Ihan kiva peli. Ainakin jos on suosikkijoukkue on TPS. Näin JJK:n fanina ei juuri mieltä lämmittänyt illan anti. Ketun vuosi on toki vieläkin mahdollinen, mutta kesäkuu ei näytä olevan vuoden paras kuukausi. Helppo reseptihän pelin parantamiseen ainakin periaatteessa on. Puolustus kuntoon ja paikoista palloa maaliin niin alkaa taas voittojakin tulemaan. Sunnuntaina uusi yritys, kun AC Oulu saapuu Harjulle.

 

JJK aloitti varsin pirteästi. Samu Suoraniemi pääsi laukomaan 25 metristä kolmannella minuutilla. Laukaus nousi maalin yli. Hetkeä myöhemmin Suoraniemen rajaheitto pomppi rankkarialueella Tommi Karille. Kettukapteeni ei hänkään saanut laukaustaan maalia päin. Toisessa päässä Oskari Jakoselta hyvä leikkaus oikealta laidalta, mutta TPS:n kannalta harmittavasti laukaus mäjähti päin Mikko Hyyrystä. 10 minuutin lähestyessä Hyyrynen puskee vaarallisesti viidestä metristä keskityspalloon, Teppo Marttinen JJK:n maalilla pelastaa kulmaksi. Aleksis Lehtonen on lähellä viedä JJK:n johtoon pian Hyyrysen tontin jälkeen. Laukaus 16 metristä painuu aavistuksen tolpan väärälle puolelle. 20 minuuttia alkaa olemaan täynnä, kun TPS menee johtoon. Ilari Mettelä pääsee kuljettamaan pallon rankkarialueelle kovin vapaasti Suoraniemen ja Joona Itkosen seuratessa leppoisasti vierestä. Pakkien ihmetellessä vierestä pääsee Mettälä laukomaan pallon tolpan kautta maaliin, 1-0. Kari järjestää seuraavasta hyökkäyksestä tasoituspaikan Topi Järviselle. Laukaus vapaasta paikasta noin 10 metristä menee kuitenkin maalin ohi. Mahdollinen tasatilanne onkin pian kahden maalin takamatka, kun TPS osuu jakson puolessa välissä kulmapotkusta. Marttinen ei pääsee kunnolla palloon Sami Rähmösen kulmapotkussa ja pallo tulee suoraan Hyyryselle. EX-Kettu laukoo pallon armotta maaliin, 2-0. Puolen tunnin kieppeillä Kari antaa hyvän pallon vaparista. Omille se mene, mutta jatko tulee Miro Tenhon päästä. Pallo Tenhon nupista tarkoituksella tai ei, Oskari Forsmanin haltuun. Heti perään T.Järvinen pääsee puskemaan Karin keskitykseen, ohi menee. Toni Tahvanainen on lähellä kavennusta kulmapotkusta, mutta saa puskunsa vain ylärimaan. Juri Kinnunen pääsee laukomaan Tahvanaisen puskun molemmin puolin, kumpikin yritys maalin ohi. Vitonen ennen taukoa Mettälä hakee toista osumaa, mutta laukoo suoraan Marttiselle.

 

Iiro Järvinen pääsee kokeilemaan maalintekoa toisen jakson alkuun vastahyökkäyksestä. Pallo karkaa maalin yli. Mettälä kuljettaa hyvin vetopaikkaan rp-alueen kaarelle. Matala laukaus on hieman hankalahko Marttiselle, mutta Kettu-vahti selvittää. Niko Markkulalta hyvä nousu toisessa päässä, Forsman on jämäkkänä etukulmalla ja torjuu. Tunnin lähestyessä Mettälä on taas aiheuttamassa ongelmia. Maltilla rakennettu vetopaikka jää maalia vaille, kun pallo sujahtaa niukasti maalin ohi. Tunnin jälkeen Marttinen pelastaa loistavasti kulmaksi Jakosen ohjauksen Kinnusen vaparikesoon. Ilo jää kuitenkin lyhyt aikaiseksi, kun TPS tekee kolmannen maalin kulmasta. Pallo ajautuu/puretaan rp-alueen kaarelle Abukar Mohamedille joka laukoo taitavasti vastapalloon hienon kudin tarkasti vasempaan alakulmaan, 3-0. JJK:lla on heti perään kaksi loistavaa tilaisuutta maalintekoon. Aleksis Lehtonen nostaa parista metristä ylärimaan ja irtopallosta Tahvanaisen pusku on jo uppoamassa maaliin, mutta Rähmönen pelastaa loistavalla saksipotkulla maaliviivalta. T.Järvisenkin laukaus jää hetkeä myöhemmin Forsmanin haltuun JJK:n painostaessa. Riku Sjöroos laukoo terävästi 16 tuntumasta 20 minuuttia ennen loppua. Marttinen nostaa riman yli. Parisen minuuttia eteenpäin ja taas ropisee JJK:n päässä. Kinnunen antaa vaparikesityksen ja pallo menee jotenkin maaliin jostain Hyyrysen tai JJK-puolustaja Honar Abdin kautta. Hyyryselle osuma kuitenkin merkataan, 4-0. Viisi minuuttia eteenpäin ja Hyyrynen kruunaa iltansa. TPS-hyökkääjä ohitaa Itkosen ja tuikkaa pallon ohi Marttisen, 5-0. Vitonen ennen loppua JJK saa hieman lohtua. Settyslas Loutelamio syötetään läpi (kuka mahtoi olla?) ja Seti upottaa pallon maaliin varmalla kudilla 16 metristä, 1-5! Mohamed ja Hyyrynen oat vielä rakennalla yhden osuman, mutta Mohamed laukoo hyvän kuvion päätteeksi aavistuksen hätäisesti ja heppoisesti pallon suoraan Marttiselle.

 

Teppo Marttinen Pari hyvää torjuntaa. Joku osuma olisi ollut torjuttavissa.

Niko Markkula Pari hyvää nousua. Puolustuspeli ei vakuuttanut.

Honar Abdi Ei pärjännyt kaksinkamppailuissa ja oli muutenkin aikalailla hukassa.

Joona Itkonen Kovin jäi heppoiseksi Hyyrysen käsittelyssä.

Samu Suoraniemi Aloitti pirteästi ja siihenpä se sitten jäi.

Tommi Kari Kettujen pirteämpää kaartia. Antoi muutaman hyvän keskityspallon/syötön joista kaverit olisivat kyllä voineet laittaa palloa maaliin.

Saku Leppänen Tasapaksua tekemistä. Ei loistoa, mutta välttyi pahemmilta mokiltakin.

Iiro Järvinen Varsin näkymättömiin jäi IIro tällä kertaa.

Topi Järvinen Alkuun täysin pimennosssa. Pääsi kuitenkin pariin maalipaikkaan. Karin tarjoilusta olisi pitänyt laittaa pallo maaliin.

Toni Tahvanainen Sinäsä jäi aika näkymättömäksi, mutta ponnahti pari kertaa esiin ylärimapuskullaan ja viivalta pelastetulla puskulla.

Aleksis Lehtonen Mikä Aksua vaivaa? Ei lainkaan samaa säpinää kuin viime kaudella totuttiin näkemään. Näkyvimpänä antina nosta ylärimaan ja useampi paitsio.

 

Settyslas Loutelamio (73' Lehtonen) Mallikas viimeistely JJK:n ainoaan osumaan.

Matti Kohonen (73' Leppänen) Ei varsinaisesti tuonut muutosta puolustukseen parempaan tai huonompaan suuntaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aletaan Aurajoellakin heräileen, viimiset kolme peliä 3-0-0 ja maaliero 11 - 2 Tepsulle. Ei huono, edellisen viestin sanoja lainaten "ainakaan Tepsun kannattajille"....  :)

 

Jazzilla seuraava peli KPV:ta vastaan, 0p ennusteena, sen jälkeen tän hetkinen jumbofinaali Jaroa vastaan vieraissa, max 1p ennusteena, taitaa muut mennä menojaan....

Share this post


Link to post
Share on other sites

JJK - AC Oulu 0-3 (0-1)

 

3’ Aristote Mboma 0-1

43’ David Ramadingaye []

62’ Mboma 0-2

69’ Toni Tahvanainen []

80’ Jair []

85’ Rasmus Karjalainen []

87’ Mboma 0-3

89’ Topi Järvinen []

90’ Niko Markkula []

 

JJK:n murheellinen kesäkuu sai jatkoa, kun AC Oulu haki Harjulta kolme pistettä. Kovinkaan suuriin riemun kiljahduksiin ei Kettupaitojen esitys antanut aihetta. Hyökkäyspäässä peli meni aika junnaamiseksi. Vaikka pelissä oli välillä ihan hyvääkin otetta, ei maalipaikkojen rakentelu oikein ottanut onnistuakseen. Ratkaisuhetkillä syöttövalinnat olivat usein vääriä. Pelattiin laitaan, kun keskellä olisi ollut mies hyvässä paikassa jne. AC Oulu olikin hyökkäyspelissään tai ainakin viimeistelyssä selvästi terävämpi eikä puolustuskaan jäänyt sen heikommaksi. Pisteet lähtivätkin täysin ansaitusti vieraiden matkaan. Lauantaina uutta matoa koukkuun, kun KTP saapuu Harjulle. Alle kolme omiin olisi kiva.

 

AC Oulu löi ottelulle alkutahdit nopealla maalilla. Pari kolme minuuttia oli pelattuna, kun Gilberton vahva nousu oikealta poiki ottelun avausmaalin. Gilberto haastoi onnistuneesti JJK-puolustaja Honar Abdin ja laukoi. Teppo Marttinen torjui osittain, mutta pallo jäi pyörimään maalin eteen. Aristote Mboma oli Antto Tapanista terävämpi maalin edessä ja tuikkasi pallon maaliin, 1-0 AC Oululle. 10 minuutin jälkeen JJK sai hyvää painetta Johannes Wentin vartioimalle ACO-maalille. Ensin Tapanisen laukaus kimpoilee uudeksi kulmasta. Toisesta kulmapotkusta Saku Leppäselle vetopaikka 16 tuntumasta, mutta hieman yli nousee kuti. 20 minuutin lähestyessä JJK saa jälleen useamman kulman peräkkäin. Mitään kovinkaan vaarallista ei kuitenkaan nähdä. Iiro Järisen yli mennyt laukaus on parasta mitä on tarjolla. Puolen tunnin kohdalla AC Oulun toinen maali jää tolppaosuman päähän. Vaparikeskityksestä tullut Mboman(?) pusku on yllättää Marttisen, mutta tolppa on tällä kertaa maalivahdin paras kaveri. Tämän jälkeen JJK:n Samu Suoraniemi ja Oulun Rasmus Karjalainen pääsevät kokeilemaan maalintekoa. Kummankin pelaajan yritys ei löydä edes maalia päin. Karjalaiselta varsin näyttävä kuljetus vetopaikkaan, mutta laukaus ei ollut muutoin hyvän suorituksen tasolla. Vielä ennen taukoa JJK:lta hyvää painetta, mutta niin Aleksis Lehtosen kuin Tapanisenkin vedot jäävät ilman toivottua tulosta.

 

JJK aloitti toisen jäkson terävästi ja Wentinin vartioimaa maalia päästiinkin uhkaamaan useamman vedon verran. I.Järvisen ja Niko Markkulan vedot oululaisten maalivahti torjui kulmiksi. Välissä Benno Hanslian laukoi maalin yli. Hieman 50 minuutin jälkeen Toni Tahvanaiselta hyvä taistelu boksissa. Tahvanainen kaadetaan enemmän tai vähemmän rankkarin makuisesti, mutta tuomarin pilli ei soi. Hetkeä myöhemmin Gilbertolta hyvä kuljetus joka päättyy matalaan laukaukseen. Marttinen torjuu varmasti alakulmasta. Tunnin jälkeen Oulu ja Mboma tekee toisen maalinsa. Marttinen lähtee kauas maaliltaan katkomaan Gilberton puolustuksen taakse tullutta syöttöä, mutta Mboba ehtiikin palloon ensin ja laukoo pallon tyhjään maaliin, 2-0. Vartti jäljellä, kun JJK on lähellä kavennusmaalia. Settyslas Loutelamion pusku kulmapotkusta jää ehkä hieman heppoiseksi ja Wentin saa pelastettua alakulmasta. Hetkeä myöhemmin Loutelamion keskityspallosta Hanslian pääsee puskemaan, mutta tämäkään yritys ei päädy verkon perukoille. Oulun Mboma on päästä iskemään kolmannen, kun Tapanisen palautus Marttiselle jää vajaaksi. Matti Lähitie taistelee loppuun asti ja saa pelastettua pallon väljemmille vesille lähes maaliviivalta. 80 minuutin kohdalla JJK on vapari hyvästä paikasta, Markkulan laukaus karkaa yli. Muutama minuutti ennen loppua Mboma saa hatullisen täyteen, kun hyökkääjä ohjaa maalin edestä kolmannen maaliinsa Karjalaisen hyvän poikittaissyötön jälkeen, 3-0. Marttinen venyy vielä hienoon torjuntaan viime hetkillä.

 

Teppo Marttinen Toisessa maalissa virhearvio vastaantulossa. Pari hyvää torjuntaa, mutta kokonaiskuva jokseenkin epäarma.

Niko Markkula Pari hyvää kuljetusta, kuten Marsulla tuppaa usein olemaan. Ns. final ball taritsee lisää laatua.

Antto Tapaninen Muutamia hasseja ja muutamia näyttäviä suorituksia.

Matti Lähitie Hieno pelastus maaliviivan tuntumasta. Vähemmän ongelmissa kuin Tapaninen.

Honar Abdi Aloitti heikosti ja oli suurissa ongelmissa Gilberton kanssa. Paransi pelin edetessä ja pääsikin nousemaan varsin hyvin hyökkäyksen tueksi.

Saku Leppänen Kamppailuvoiman puute vaikeutti peliä. Ihan kohtuullinen pallon kanssa.

Topi Järvinen Jalat käyvät kovaan tahtiin, mutta ajatus ja pallo eivät meinaa pysyä mukana.

Tommi Kari Useampi heikko syöttö omalla kenttäpuoliskolla 20-25 metrissä joista jouduttiin ongelmiin. Suu kävi peliä paremmin.

Iiro Järvinen Yritys oli, mutta kuten muillakin tulosta jäätiin kaipamaan.

Samu Suoraniemi Peruspuurtamista ilman suurempaa impactia.

Aleksis Lehtonen Sai pidettyä välillä hyvinkin palloa, mutta ei päässyt kunnolla haastamaan puolustusta. Oli muutaman kerran hyvin keskustassa vapaana vaaranpaikoilla, mutta ei koskaan saanut syöttöä.

 

Benno Hanslian (46’ Suoraniemi) Haastoi pari kertaa hienosti, mutta tehokkuus uupui lopulta Bennoltakin.

Toni Tahvanainen (46’ Lehtonen) Hankki melkein rankkarin.

Settyslas Loutelamio (72’ Kari) Bennon tapaan pari hyvää haastoa. Oli lähellä tehdä maalinkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

JJK - KTP 3-0 (2-0)

 

31’ Mikko Manninen 1-0

35’ Manninen 2-0

51’ Niko Ikävalko []

62’ Joona Itkonen []

70’ Tommi Kari []

90’ Shane McFaul []

90+1’ Niko Markkula 3-0 rp

 

JJK pääsi eroon kolmen ottelun tappioputkesta, kun KTP kaatui Harjulla komeasti 3-0. Vieraat olivat niskan päällä ensimmäisen 10 minuuttisen, mutta sen jälkeen JJK alkoi saamaan otetta. Se ote toi kaksi maalia avausjakson loppupuolelle ja vahvan otteen voitosta. Toisella jaksolla kotkalaiset pääsivät muutamaan hyvään maalipaikkaan, mutta viimeistely sakkasi, eikä kotivoitto lopulta sen suuremmin ollutkaan uhattuna. Viime hetkillä vielä loppulukemia kaunisteltiin rangaistuspotkusta.

 

KTP aloitti hyvin ja sai painetta JJK:n maalille. Kolme kulmapotkua jäi kuitenkin vieraiden saldoksi alkuminuuttien hallinnastaan. Vartin lähestyessä JJK alkoi saamaan (hyökkäys)peliään uomiinsa. Muutama hyvä tilanne rakentuikin Jere Pyhärannan vartioimalle maalille. Mikko Manninen ja Saku Leppänen olivat hyvissä vetopaikoissa jotka Pyhäranta selvitti hyvillä torjunnoilla. Benno Hanslian järjesteli Toni Tahvanaiselle vetopaikan. Juuso Salonen sai blokattua JJK-hyökkääjän laukauksen tarkasti ajoitetulla liukkarilla. Tahvanaisella oli myös puskupaikka, mutta pusku meni roikkuna maalin yli. Puolen tunnin jälkeen kotijoukkue teki nopeasti kaksi maalia. Hanslianilta hyvä haasto vasemmalta ja syöttö Manniselle. Manu laukoi pallon maaliin reilusta viidestä metristä, 1-0! Muutamaa minuuttia myöhemmin Manninen oli jälleen maalinteossa. Tällä kertaa Tommi Karin syötöstä (Tahvainen ja Iiro Järvinen myös syöttökuviossa mukana) pallo ohi Pyhärannan aivan vasempaan alakulmaan ja JJK johtaa 2-0! Hieman ennen taukoa Teppo Marttinen torjuu hyvin etukulmasta Ville Oksasen laukauksen.

 

Manninen on iskeä toisen jakson alkuun kolmannen maalin, mutta puolustus/maalivahti ehtii viime hetkissä väliin kulmapotkun arvoisesti. 50 minuutin kohdalla Sebastian Dolivon kaukolaukaus tuottaa ongelmia Marttiselle joka torjuu eteensä. Irtopallosta tulee toinen yritys Niko Ikävalkon lapikkaasta jonka Marttinen torjuu hyvin kulmaksi. Hetki eteenpäin ja Ikävalko on loistopaikassa.Hienosti nopeilla syötöillä rakennettu tilanne päättyy laukaukseen niukasti maalin ohi. Tunnin lähestyessä Marttinen torjuu tyylikkäästi Aleksi Tarvosen vedon 16 metristä joka ottaa pienen kimmokkeenkin Antto Tapanisesta. Tunnin jälkeen Jussi Aalto täräyttää vapaapotkun ylärimaan. Hieman yli 70 minuuttia pelattu, kun Manninen on taas aiheuttamassa ongelmia kotkalaisille. Laukaus saadan kuitenkin blokattua kulmaksi. Kulmapotkusta tulee vetopaikka Leppäselle jonka veto putoaa maalin katolle. Matti Lähitielle pelataan lyhyen kulman jälkeen paikka boksiin, mutta puolustus ehtii vedon tielle. Vajaa vartti jäljellä, kun Aleksis Lehtonen tarjoilee loistopaikan Hanslianille. Hanslianin sijoitus painuu hieman maalin ohi täysin vapaasta paikasta. Hetkeä myöhemmin Hanslian luikertelee vetopaikkaan reiluun viiteen metriin, Pyhäranta torjuu komeasti etuyläkulmasta. Lehtosen laukaus 16 metristä jää voimattomaksi ja Pyhäranta nappaakin pallon helposti. Viime hetkillä JJK:lle vielä rankkari, kun Shane McFaul rikkoo Hanslianin syötöstä maalipaikkaan päässyttä Lehtosta. Niko Markkula laukoo rankkarin varmasti vasempaan kulmaan. Pyhäranta on hyvin mukana, mutta ei mahda mitään, 3-0!

 

Teppo Marttinen Pari hyvää torjuntaa. Muutenkin ekehonkieli edellispelejä varmempi.

Niko Markkula Laitto rp:n varmasti sisään. Hyvää yhteispeliä Mannisen kanssa.

Antto Tapaninen Perusvarmaa luutimista.

Matti Lähitie Varmaa puolustusta. Hyökkäyspäässä pääsi kertaalleen vähintään kohtuulliseen maalipaikkaankin.

Joona Itkonen Aloitti hieman hapuilevasti, mutta pelasi lopulta varsin hyvin.

Saku Leppänen Hyvä tasapainoinen esitys keskikentän pohjalla.

Tommi Kari Taisteli hyvin vaikka välillä lensikin kamppailuissa kuin märkä rätti. Hyvä passi Manun toiseen maaliin.

Mikko Manninen Erittäin vahva paluu loukkaantumisen jälkeen. Kahden maalin lisäksi toi varmuutta ja juonikkuutta pallolliseen peliin.

Iiro Järvinen Teki hyvin hommia. Pallon kanssa olisi toivonut ”jotain” lisää.

Benno Hanslian Haastoi hyvin ja hukkasi useamman maalipaikan. Syötti yhden maalin.

Toni Tahvanainen Pari paikkaa oli.

 

Aleksis Lehtonen (66’ Tahvanainen) Hankki rankkarin.

Samu Suoraniemi (86’ Manninen) Muutama minuutti lopusta, ei jäänyt sen ihmeellisemmin mieleen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Radio Kompassi@radiokompassi 1 t1 tunti sitten

@JJK1923'n paluumuuttaja Tomi Petrescu ja @TommiKari piipahtivat kylässä - käy kuuntelemassa ->

 

http://www.radiokompassi.fi/uutiset/pitka-kierros-maailmalla-takana-tomi-petrescun-paluu-jjkhon-tuo-kokemusta-ja-esimerkkia

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

JJK - TPS 2-0 (0-0)

 

46’ Aleksis Lehtonen 1-0

76’ Lucas Gabrielsson []

80’ Tommi Kari 2-0

87’ Rasmus Holma []

 

JJK:lle kerrassaan mainio 2-0-voitto TPS:a vastaan. Avausjaksolla vierailla oli kenties paremmat paikat, mutta ei mitään kovinkaan mahtitontteja kuitenkaan. Toisella jaksolla JJK teki kaksi hienoa maalia ja sai pidettyä Tepsin hyvin poissa vaarallisilta paikoilta. Yksi pahempi tilanne raitapaidoilla taisi toisella 45 minuuttisella olla, vaikka palloa suuren osan pitivätkin.

 

TPS sai ottelun alkuun pari kulmapotkua. Mitään kovin vaarallista eivät vieraat niistä pystyneet rakentamaan. Rasmus Holma(?) puski pallon maalin ohi. Sekin tilanne oli lopulta JJK-vahti Teppo Marttisen hallinnassa. Aleksis Lehtonen on karata läpi, mutta irtautuminen on hieman kankeahko ja TPS:n puolustus ja maalivahti Oskari Forsman saavat hoidettua hyvältä/pahalta näyttäneen tilanteen. 10 minuutin paikkeilla Jonni Peräahon(?) laukaus päätyy matalana Marttisen haltuun. Pian 10 minuutin jälkeen JJK rakentaa hienosti maalipaikan. Tommi Kari löytää vasemmalta Benno Hanslianin. Hanslian syöttää rankkarialueelle nousevalla Iiro Järviselle jonka laukaus sujahtaa oikealta aavistuksen ohi TPS-maalin. Toisessa päässä Marttinen torppaa päädyn tuntumasta tulleen vaparin kulmaksi. Kulmapotkusta ex-JJK Jani Virtasen antama pallo napsahtaa tolppaan. Jakson puolenvälin jälkeen JJK on tehdä upean maalin. Kari keskittää vasemmalta ja oikean pakin tontilta noussut Niko Markkula tällää suoraan syötöstä. Laukaus menee kuitenkin maalin ohi. Puolen tunnin jälkeen Marttinen torjuu Riku Sjöroosin vedon eteensä. Puolustus on hyvin auttamassa ja irtopallo saadaan nopeasti pois maalin edestä. Lehtosen yritys toisessa päässä ei puolestaan työllistä Forsmania sen enempää vaan menee ohi. Jakson loppuun vielä molemmille vahdeille torjunnat. Marttinen torjuu Sjöroosin vedon ja Forsman Lehtosen.

 

Toinen jakso saa loistavan alun JJK:n kannalta. Pallo on saatu hädin tuskin liikkeelle, kun Saku Leppäseltä tulee hieno pystysyöttö Topi Järviselle. Järvinen syöttää boksiin ja Mikko Manninen jatkaa pallon 16 metriin Lehtoselle. Aksu tällää pallon unelmakudilla aivan yläpesään, 1-0! Tunnin paikkeilla JJK:lla on pari kulmaa, mutta pahin tilanne niistä tuleekin Kettupaitojen maalille TPS:n vastahyökkäyksestä jälkimäisen kulmapotkun jälkeen. Ilari Mettälällä on loistava paikka tasoittaa, mutta Marttisen mahtitorjunta estä nämä aikeet. 10 minuuttia ennen loppua nähdään valtaisan hieno maali. JJK rakentaa taidolla, maltilla ja mikä ettei ripauksella onneakin peliä alakerran kautta. Pallo liikkuu (lähes) koko joukkueen voimin hyökkäyspäähän ja lopulta vasempaan laitaan Samu Suoraniemelle. Suoraniemi löytää maalin edestä täysin vapaana olevan Tommi Karin ja Kettukapteeni sijoittaa pallon varmasti ohi Forsmanin, 2-0! Kauden komein osuma, ainakin Kettulasien läpi katsottaessa. TPS:llä vielä lopussa pari tilannetta. Ensimmäisen Marttinen torjuu hyvin alakulmasta. Toisessa tarvitaan Antto Tapanisen apua, kun pallo nostetaan Marttisen. Tapaninen ehtii siivoamaan pallon väljemmille vesille maalin edestä.

 

Teppo Marttinen Otti varmasti keskityspallot ja vedot. Pari hieman epävarmempaa hetkeä.

Niko Markkula Pari rakettimaista nousua. Lähellä paukuttaa komean osuman.

Antto Tapaninen Yhtä hutikuita lukuun ottamatta varsin nappisuoritus. Hyvä pelastus lähes maaliviivalta.

Matti Lähitie Loistavaa peliä kaikin puolin.

Joona Itkonen Puolusti hyvin ja pärjäsi myös pallon kanssa.

Saku Leppänen Rauhallinen pallon kanssa. Vahva alustus ensimmäiseen maaliin pystysyötöllä.

Tommi Kari Mainiota ahertamista niin ylös kuin alaspäin. Jakeli hyvin palloa laidoille. Pääsi kivasti maalinkin makuun.

Mikko Manninen Ei parhaassa loistossaan, mutta muutama väläytys. Kuten taidokas jättö Aksun maalissa.

Iiro Järvinen Yksi hyvä paikka avausjaksolla, mutta jäi kokonaisuudessaan hieman pimentoon. Tauolla pois.

Benno Hanslian Pari makeaa keskitystä/syöttöä. Hiipui jonkin verran toisella jaksolla. Parissa tilanteessa, kun olisi ollut hieman terävämpi niin olisi voinut päästä maalintekijöiden listalle.

Aleksis Lehtonen Latasi näyttävän maalin ja sai ajoittain jatkettua hyvin palloja omille. Palaa takaisin SJK:n riveihin.

 

Topi Järvinen (46’ I.Järvinen) Vahvasti mukana sekä 1-0, että 2-0-maaleissa.

Samu Suoraniemi (62’ Hanslian) Antoi viimeisen passin 2-0-osumaan.

Settyslas Loutelamio (90+1’ Lehtonen) Ehti pyörähtämään kentän puolella hetken aikaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jaro - JJK 0-2 (0-0)

 

50' Tommi Kari []

68' Benno Hanslian 0-1

85' Niko Markkula 0-2 rp

87' Markkula []

 

JJK haki Jaron vieraana voiton ja ponnahti Ykkösen piikkipaikalle. Kovan työn takana oli voitto. Jaro oli hieman hallitsevampi vaikkakaan se ei juuri maalipaikoissa lopulta näkynyt. Oikeastaan molemmilla joukkueilla oli vaikeuksia luoda maalipaikkoja. JJK sai toisella jaksolla muutaman erinomaisen tilanteen ja pari maaliakin lopulta nähtiin. Hyvältä näyttää...

 

Jaron Walter Moore on päästä iskemään jo avausminuutilla JJK:n alakerran hapuillessa. Moore tuikkaus menee vieraiden onneksi hieman maalin ohi. Benno Hanslian hakee JJK:lle avausmaalia laukauksella 16 tuntumasta. Veto painuu vasemmalta ohi. Mikko Manninen saa pallon Niko Markkulalta rankkarialueelle, mutta veto on ponneton ja päätyykin suoraan Emil Öhbergin haltuun. 10 minuutin kohdalla Jarolla on varsin hyvä tilanne. Antto Tapaninen missaa katkon ja Josue Soto pääsee syöttämään päädystä maalin eteen. Alberto Alvarado Morin saa laukauksen aikaan, mutta Matti Lähitie saa blokattua. Vartin lähestyessä Markus Kronholm laukoo reilusta 20 metristä yli. Hetkeä myöhemmin Morin laukoo Ville Viljalan syliin. Toisessa päässä Toni Tahvanaisen veto/keskitys hoidellaan Öhbergin toimesta väljemmille vesille. Jakson puolenvälin jälkeen JJK saa vapaapotkun vasemmalta laidalta. Tommi Karin keskitys löytää Mannisen(?), jonka pusku painuu oikealta ohi. Papa Niangin laukaus 25 metristä vie pallon maalin ohi. Puolen tunnin jälkeen Kronholm tällää Niangin syötöstä päin Lähitietä. Niang laukoo muutamaa minuuttia myöhemmin reilusti yli. Hieman ennen taukoa Viljala ottaa hyvän torjunnan Johan Brunellin puskiessa Thomas Kulan vaparikesoon.

 

Jaro avaa myös toisen jakson tilanteiden rakentelun. Soto ampuu vapaapotkun 25 mettristä yli. Jonas Emet on seuraavana laukomassa vaparia. 20 metristä lähtenyt yritys jää hieman löysäksi ja Viljala napsii pallon alakulmasta. Soto pelaa tämän jälkeen mainion puskupaikan Emetille vitosen viivalle. Viljalan loistopelastus pitää kotijoukkueen edelleen ilman maalia. Myös Kula saa yrittää vaparista. Muurin kautta maalin ohi menee tämä kokeilu. Markkulalle avautuu huippupaikka viedä JJK johtoon reilun tunnin kohdalla. Öhber pomputtelee keskityspallon kanssa pahemman kerran ja boksiin noussut Markkula pääsee irtopalloon. Öhberg ja/tai Moore(?) pääsee kuitenkin sen verran pallon tiellä, että tuloksena on vain kulmapotku. Pari minuuttia eteenpäin ja JJK onnistuu maalinteossa. Mannisen syöttö oikealta löytää Hanslianin joka laukoo 16 metristä tarkasti oikeaan alakulmaan, 1-0 JJK:lle! Muutama minuutti eteenpäin ja Toni Tahvainen on lähellä tuplata Kettujen johdon. Tahvis ei aivan pääse kiinni Samu Suoraniemen keskitykseen ja Öhberg saa napattua pallon syliinsä. Topi Järvinen on seuraamassa hakemassa JJK:lle toista osumaa. Laukaus vapaasta paikasta pilkun tuntumasta menee hieman vasemmalta ohi. Soto laukoo 10 ennen loppua 25 metristä yli. Viitisen minuuttia ennen loppua JJK saa rankkarin. Vastahyökkäyksestä Suoraniemen(?) syöttö boksiin Tahvanaiselle jää hieman taakse, mutta JJK-hyökkääjä saa kuitenkin pallon haltuun. Jaron puolustaja rikkoo Tahvista rankkarin arvoisesti. Tuttuun tapaan Markkula astelee pallon taakse. Varma laukaus oikeaan alakulmaan ja JJK johtaa 2-0! Jaro ei saa enää aikaan kummoistakaan loppukiriä. Kula laukoo kertaalleen. Viljala ottaa helpon torjunnan.

 

Ville Viljala Varmaa peliä tolppien välissä. Pari erittäin hyvää torjuntaa ja pari hieman helpompaa koppia.

Niko Markkula Hyvä rankkari ja yksi loistava katko. Ylöspäin normaalia vaisumpi.

Antto Tapaninen Pari epävarmempaa hetkeä.

Matti Lähitie Raudan luja esitys.

Joona Itkonen Perusvarmaa peliä ylös ja alas.

Tommi Kari Yksi mainio pallo vaparista. Muutoin aika tasapaksua peliä.

Saku Leppänen Ei virheitä jos ei suurempaa loistoakaan.

Mikko Manninen Syötti avausmaalin, mutta oli muutoin aika näkymätön.

Iiro Järvinen Ei päässyt kunnolla esille JJK hyökkäyspelin ollessa aika heppoista. Loukkasi takareittään ja joutuikin vaihtoon jo vajaan tunnin kohdalla.

Benno Hanslian Teki tärkeän 1-0-maalin. Yritti haastaa vaikka haastot välillä hieman pehmoisiksi jäivätkin.

Toni Tahvanainen Pari paikan puolikasta.

 

Topi Järvinen (57' I.Järvinen) Yksi loistopaikka josta olisi pitänyt tehdä.

Samu Suoraniemi (69' Hanslian) Pari hyvää keskitystä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jalkapallon ihmeellinen maailma on kuljettanut Gaël Etockin Kamerunista Jyväskylään

JJK ilmoitti kesällä mielenkiintoisesta pelaajahankinnasta, kun Barcelonan maineikkaan La Masian viisivuotisen akatemian läpikäynyt kamerunilainen Gaël Etock kiinnitettiin loppukaudeksi kettupaitaan. 23-vuotias hyökkääjä kävi Radio Kompassilla kertomassa Joona Itkosen kanssa kertomassa tarinaansa ja joukkueen kuulumiset.

 

Etock siirtyi jo 11-vuotiaana Barcelonaan, ja englantilainen suurseura Chelsea osti hänet myöhemmin itselleen. Vuodet Chelsean pelaajana johtivat kuitenkin pelkkään lainakierteeseen Israelissa, Portugalissa ja Belgiassa, ja myös loukkaantumiset ovat vaivanneet vuosien varrella

....
http://www.radiokompassi.fi/uutiset/jalkapallon-ihmeellinen-maailma-kuljettanut-gael-etockin-kamerunista-jyvaskylaan

Share this post


Link to post
Share on other sites

JJK - Jazz 2-0 (0-0)

55' Matti Lähitie []
58' Gael Etock 1-0
69' Leroy Maluka []
75' Samuli Virtanen []
75' Samu-Petteri Mäkelä []
76' Niko Markkula 2-0 rp
89' Ville Viljala []

 

JJK:lle irtosi keskiviikkona pistepotti hieman nihkeämmälläkin esityksellä, kun Jazz kaatui parilla toisen jakson maalilla 2-0. Syöttöjen laatu jätti paljon parantamisen varaa muutamasta hienosta viritelmästä huolimatta. Puolustuspeli oli sen sijaan varsin hyvin uomissaan eikä Jazz juuri tilanteisiin päässytkään. Tärkeä voitto JJK:lle ja taistelu kärkipaikasta jatkuu kiivaana.

 

Lievästä JJK:n hallinnasta huolimatta avausjakso ei juuri maalipaikkoja tarjonnut. Antto Tapaninen pääsi pari kertaa puskuun erikoistilanteista, mutta ei saanut aivan parhaita nikkauksia aikaan. Lauri Pirhonen Jazzin maalilla pääsikin kovin helpolla. Niko Markkula teki muutaman hyvän nousun laidalta. Yksi niistä toikin kohtuullisen vetopaikan, mutta laitapakin laukaus painui maalin ohi. Joona Itkonen oli täräyttää jakson lopulla pallon kaukovedolla yläkulmaan, mutta Pirhonen pelasti kulmaksi. Jazz pääsi iskemään muutaman kerran vaarallisen näköisesti vastaan JJK:n harhasyöttöjen jälkeen. Myös Jazzin syöttöpeli kangerteli eikä porilaiset oikein saaneet potentiaalisia tilanteita hyödynnettyä. Jos ei ollut Pirhosella Jazz-maalilla juuri hommia niin Ville Viljala JJK:n tolppien välissä pääsi vieläkin helpommalla.

 

Toisen jakson alkuun hieman terävämpää peliä JJK:lta. Benno Hanslianilta vahva nousu vasemmalta parin Jazz-pelaajan ohi ja syöttö Iiro Järviselle. Järvinen ei kuitenkaan saa palloon kunnon osumaa ja pallo painuu maalin ohi. Tunnin kieppeillä Saku Leppäseltä vahvaa peliä pallon kanssa 20 metriä Jazzin maalista. Syöttö Gael Etockille joka pääsee hyvään paikkaan. Laukaus tarkasti tolpan juureen ja JJK 1-0-johtoon! Jazzilla on tasoituksen paikkaa hetkeä myöhemmin. Itkonen arvioi keskityspallon väärin ja pallo pomppaa pakin yli Justus Lehdolla. Itkonen paikkaa arviointivirheensä blokkaamalla Lehdon laukauksen. Etock on lähellä toista osumaa, mutta 20 metristä lähtenyt laukaus menee niukasti vasemman tolpan väärälle puolelle. Mikko Manninen peippailee rankkarialueen vasemmalla puolella ja syöttää taaksepäin Järviselle. Laukaus vastapalloon menee kuitenkin suoraan Pirhoselle. JJK saa rangaistusotkun noin vartti ennen loppua. Manninen nostaa pallon rankkarialueelle Samu Suoraniemelle joka joutuu Samuli Virtasen rikkomaksi. Jokseenkin helposti näytti tulevan tämä rankkari. Niko Markkula ei jätä rankkarissa mitään mahdollisuutta Pirhoselle. Jazz-vahti väärään kulmaan ja pallo vasempaan yläkulmaan, 2-0! Loppussa ei sen suurempaa tapahtumaa ja JJK nappaa voiton.

 

Ville Viljala Ei tarvinnut juurikaan hikoilla. Hoiti harvat tilanteen puolikkaat varmasti.
Niko Markkula Varma rankkari ja hyviä nousuja.
Antto Tapaninen Vahvaa puolustamista. Pari ainakin kohtuullista puskupaikkaa.
Matti Lähitie Toppariparinsa veroista puolustamista. Hyökkäyspäässä ei yhtälailla esillä.
Joona Itkonen Pääosin mainiota peliä puolustusalueella.
Saku Leppänen Hieno alustus Etockin maaliin. Ajoittain hyviä syöttökuviota.
Iiro Järvinen Pari puolikasta paikkaa, mutta vedot eivät olleet ihan a-luokkaa.
Mikko Manninen Ihan ok yhteispeliä Markkulan ja Etockin kanssa.
Gael Etock Mainio haltuunotto ja viimeistely 1-0-osumassa. Syöttelee hyvin. Voidaan odotella vieläkin parempaa kunhan kunto kohoaa.
Benno Hanslian Muutama hyvä haasto.
Toni Tahvanainen Asenne on kunnossa, mutta kaikki muu tuntuu mättävän enemmän tai vähemmän.

 

Settyslas Loutelamio (64' Etock) Pari hyvää kuljetusta.
Samu Suoraniemi (68' Hanslian) Hankki rankkarin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

KTPJJK 5-0 (2-0)

 

19’ Jussi Aalto 1-0

22’ Matti Lähitie []

44’ Aleksi Tarvonen 2-0

53’ Juuso Laitinen []

56’ Ville Viljala []

66’ Mikko Manninen []

68’ Antto Tapaninen []

69’ Ville Oksanen 3-0

71’ Aalto 4-0

89’ Samu Suoraniemi []

90+1’ Kaarel Usta 5-0

 

JJK päätti sitten vetää kunnon sukelluksen ja ottaa kunnolla turpaan. 0-5-tappio KTP:lle kauden huonoimmalla tai toiseksi huonoimmalla pelillä. TPS-vierastappio oli myös jotain tätä luokkaa. Vaikeahan se on pelata jos syöttöpeli ei kulje eikä puolustuspäässä pysy vastustajat ojennuksessa. KTP oli kyllä erinomainen suorastaan loistelias.

 

Jo ottelun alusta lähtien oli selvää, että KTP oli se joukkue joka peliä vie. JJK ei päässyt pitkiin aikoihin kunnolla edes keskialueen yli. Jussi Aalto pääsikin hätyyttelemään Ville Viljalan vartioimaa JJK-maalia jo kolmen minuutin kohdalla. Laukaus 16 metristä meni maalin yli. 10 minuutin kohdalla Juuso Laitinen kokeilee vapaapoktusta reilusta 20 metristä. Viljala selvittää nyrkkeilemällä. Muutamaa minuuttia myöheemin keskialueen pallon menetys JJK:lta ja kotkalaiset iskevät vastaan. Aalto sortuu kuitenkin jokseenkin hätäiseen ratkaisuun ja laukoo melko kaukaa. Viljala torjuu helposti. 20 minuutin lähestyessä kotijoukkueen hallinta tuo tuloksen maalin muodossa. Isaac Kannah ohittaa oikealla laidalla parikin JJK-pelaajaa ja syöttää sen jälkeen keskustaan Aallolle. Aalto laukoo pallon komeasti 16 metristä yläriman kautta maaliin, 1-0. Jakson puolen välin molemmin puolin KTP on pari vapaapotkua. Valeri Minkenen laukoo ensimmäisen aivan 16 tuntumasta oikealta. Viljala torjuu matalan kudin varsin helposti. Hetkeä myöhemmin on Aallon vuoro yrittää hieman vastaavasta paikasta. Metrin kaempaa noin suunnilleen. Viljala selvittää tämänkin. Puoli tuntia siihen meni ennen kuin JJK saa jotain aikaan. Gael Etockin laukaus jää kuitenkin hyvään KTP-puolustajaan blokkaukseen. 40 minuutin lähestyessä JJK:lta pientä painostusta. Tommi Karin vapari menee hieman vasemmalta ohi. Mikko Mannisen laukauksen Jere Pyhäranta torjuu hyvin. Etockin toinenkin veto jää puolustukseen. Toisessa päässä Ville Oksanen on lähellä maalintekoa, Viljala pelastaa kulmaksi. Hetki ennen taukoa KTP onnistuu. Aleksi Tarvonen pelaa seinän Aallon kanssa ja nostaa sen jälkeen pallon maalin etukulmasta yli vastaan tulevan Viljalan, 2-0.

 

Tauolla kentälle päässyt Samu Suoraniemi on puolittaisessa tilanteessa 50 minuutin kohdalla. Suoraniemi saa pallon rangaistusalueen vasemmalle laidalle, mutta laukaus jää puolustajaan. Kanneh karkaa heti perään läpi, mutta ratkaisussa kestää ja Joona Itkonen ehtii estämään pahemmat takaiskut. Tomi Petrescu laukoo vajaan tunnin kohdalla vapaapotkusta maalin ohi. Tunnin toiselle puolelle siirryttäessä Manninen keskittää ja Toni Tahvanainen on päineen välissä. Ei kuitenkaan sen suurempia ongelmia Pyhärannalle joka torjuu varmasti. Juuri ennen 70 minuutin täyttymistä KTP osuu kolmatta kertaa. Keskialueen pallon riistosta vastahyökkäys ja Oksanen laukoo pallon maaliin, 3-0. Pari minuuttia myöhemmin lisää lunta JJK:n tupaan. Kanneh syöttää päädystä ja Aalto viimeistelee varmasti, 4-0. Manninen on tuoda lohtua Kettupaidoille. Laukaus kaukaa keskialueen puolelta yllättää vastassa olleen Pyhärannan. Pallo kimpoaa ylärimasta juuri ja juuri maalin puolelle, mutta maalia ei koskaan hyväksytä. Livetilanteesta toki hankala nähtävä. Sopi toki täydellisesti ottelun kuvaan. Aalto hamuaa lisäosumia viimeisen kympin alkuun. Viljala nyrkkeineen on näiden haaveiden tiellä. Etock lähettää jälleen yhden vedon joka blokataan. Vitonen jäljellä. Matias Lindforsilta mainio kuljetus vasemmalta, mutta maali jää tekemättä Viljalan torjuessa. Irtopallosta Kaarel Usta laukoo maalin yli. Saku Leppäsellä on kavennuspaikka, mutta pusku painuu yli. Viime hetkillä Suoraniemi kataa läpiajoon edenneen Oksasen(?) ja saa punaisen. Laitinen laukoo seuranneen vaparin yli. Lisäajalla Usta nautiskelee vielä maalin kulmalta 5-0 Aallon ja Lindforsin(?) esityöstä.

 

Ville Viljala Muutamia hyviä torjunta.

Niko Markkula Yksi hyvä nousu/kuljetus hyökkäyspäässä.

Antto Tapaninen Kolmannessa maalissa heikko syöttö Leppäselle josta KTP iski vastaan. Eikä muutenkaan vakuuttanut.

Matti Lähitie Kaikin puolin heikkoa peliä.

Joona Itkonen Yksi hyvä kamppailuvoitto ei paljoa lohduta muutoin surkeassa pelissä.

Tommi Kari Monen muun tapaan nihkeä ilta.

Tomi Petrescu Sai välillä pallon omille.

Mikko Manninen Teki hienon maalin vaikka sitä ei lopulta hyväksyttykään. Muuten ei sitten loistanutkaan.

Gael Etock Pari kertaa oli tarjolla jonkinmoista paikkaa, mutta hieman heikot ensimmäiset kosketukset veivät parhaan terän.

Benno Hanslian Ei suurta panosta ottelun kulkuun.

Toni Tahvanainen Kerran pääsi puskemaan, mutta siinäpä se.

 

Saku Leppänen (46’ Kari) Muutama hyvä syöttö. Puolustuspelissä ongelmia.

Samu Suoraniemi (46’ Hanslian) Otti turhan punaisen.

Jasin Abahassine (82’ Petrescu) Ei päässyt peliin kiinni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

JJKEIF 1-3 (0-0)


 


48’ Niko Markkula []


50’ Saku Leppänen 1-0


62’ Juuso Aalto 1-1


82’ Aalto 1-2


86’ Benjamin Källman 1-3


 


JJK:n synkkä viikko sai jatkoa, kun EIF hallitsi haastavat olosuhteet paremmin ja haki voiton Harjulta. Olihan se voitto tarjolla myös JJK:n otettavaksi, mutta tällä kertaa näin. Hyökkäyspelistä puuttui ratkaisevasti terävyyttä EIFin vastaavaan verrattuna. Nousuhaaveet ovat vielä elossa, mutta otteiden ja etenkin tulosten on parannuttava pikaisesti.


 


JJK:lta kohtuullinen alku ja Niko Markkula ja Mikko Manninen laittoivat hyvät keskityspallot boksiin. Kummankaan keskityksiin ei kuitenkaan aivan löytynyt omista jatkajaa. Markkula oli lähellä maalintekoakin, mutta EIF-puolustus hoiti viime hetkillä pallon väljemmille vesille Timothy Murrayn oltua ensin vaikeuksissa Tomi Petrescun laukauksen kanssa. Vartin paikeilla Ville Viljala torjuu pari kertaa EIFin saadessa parempaa otetta. Boubacar Kindan laukauksen torjunnassa on hieman onneakin, kun pallo lipsahtaa Viljalan alta juuri tolpan paremmalle puolelle Kettu-vahdin kannalta. Toisessa päässä Honar Abdi kokeilee hieman kauempaa. Murray torjuu helposti. Puolen jakson jälkeen Gael Etock laukoo Mannisen hienon syötön jälkeen, Murray torjuu mainiolla vastaantulolla. Jatkotilanteesta Etock on syöttäjänä ja Tommi Kari laukojana. Murray on tämänkin vedon tiellä ja torjuu etukulmasta. Benjamin Källman karkaa läpi vajaan puolen tunnin kohdalla. Viljala torjuu erinomaisesti. Vajaan 40 minuutin kohdalla Toni Tahvanainen yrittää katkaista maalitonta putkeaan, Murray vetää pidemmän korren Tahvanaisen päästessä laukomaan Saku Leppäsen syötön jälkeen. Jakson lopussa Etockin ja Leppäsen vedot blokataan.


 


JJK ottaa johtoaseman toisen jakson alkuhetkillä. Petrescu antaa vaparin oikealta aivan 16 kulmalta ja Leppänen puskee pallon etukulmaan, 1-0! Pian tunnin jälkeen EIF kuittaa tasoihin. Juuso Aalto taituroi pallon 16 metristä takakulmaan, 1-1. EIF siirtyy johtoon kulmapotkusta viimeisen kympin alkuun. Aalto laukoo rp-alueen vasemmalta laidalta ja pallo painuu (tuulen avustuksella) etukulmasta sisään, 2-1 vieraille. Muutamaa minuuttia myöhemmin Källman päättää vastahyökkäysen maaliin. Källman ohittaa Antto Tapanisen ja Samu Niemisen ja laukoo pallon ohi Viljalan, 3-1. Benno Hanslianin keskitys on mennä tuulen avustuksella suoraan maaliin viimeisellä minuutilla, mutta Murray saa kuin saakin torjuttua maalin yli.


 


Ville Viljala Muutama hyvä torjunta. Maaleille ei mahtanut sen suuremmin.


Niko Markkula Muutama hyvä kuvio Manun kanssa ja pari terävää nousua.


Antto Tapaninen Ei täysin huono, mutta parempaakin on nähty.


Samu Nieminen Katseli pariakin maalia turhan läheltä.


Honar Abdi Pelasi rohkeasti pallollisena. Yksi komea liukutaklaus. Voisi olla ajoittain aggressiivisempi pallottomana.


Saku Leppänen Oliko se sitten kauden kuudes osuma? Muutoin ilon aiheet aika vähissä.


Tommi Kari Vähäiseksi jäi kapteenin anti. Lopussa vaihtoon hieman nilkuttaen.


Mikko Manninen Pari väläytystä paremmasta, mutta tehottomaksi jäi Manun peli.


Gael Etock Laukaukset jäivät puolitiehen. Liikkui kovin heikosti/laiskasti.


Tomi Petrescu Hieno pallo Leppäsen maaliin ja pari muutamakin kohtuullsta keskitystä.


Toni Tahvanainen Joku paikka siinä taas oli, mutta ei vaan mene sitten millään.


 


Benno Hanslian (69’ Petrescu) Pari kolme hyvää palloa maalille, mutta jatkia ei löytynyt niistä yhteenkään.


Jasin Abahassine (73’ Tahvanainen) Ei jäänyt sen suuremmin mieleen.


Settyslas Loutelamio (87’ Kari) Ei ehtinyt näyttää osaamistaan.


Share this post


Link to post
Share on other sites

JJK GrIFK 4-2 (1-0)


 


18’ Saku Leppänen 1-0


51’ Gael Etock 2-0


66’ Etock 3-0


72’ Toni Tahvanainen 4-0


83’ Claudio Matrone 4-1


85’ Matrone 4-2


 


JJK palasi voittokantaan muutaman pelin tauon jälkeen, kun GrIFK kaatui Harjulla maali-iloittelussa. AC Oulun pelatessa tasapeli Jazzia vastaan ja TPS:n hävitessä KPV:lle ponnahti JJK Ykkösen kärkeen.


 


Gael Etockille pääsi laukomaan ottelun alkupuolella pariin otteeseen. Ensimmäisen vedon GrIFK-vahti Toni Vuorinen torjui loistavasti Etockin laukoessa viidestä metristä Honar Abdin hyvästä syötöstä. Toinen nousi maalin yli. Vajaan 20 minuutin kohdalla JJK menee johtoon kulmapotkusta. Tomi Petrescu keskittää ja Settyslas Loutelamio jatkaa pallon takakulmalta Saku Leppäselle joka laukoo pallon maalin muutamasta metristä, 1-0! Hetkeä myöhemmin vieraat ovat lähellä tasoitusta kulmapotkusta. Pusku painuu aavistuksen maalin ohi. Jakson puolessa välissä Daniel Langhoff syöttää Petter Meyerin puolittain läpi, mutta GrIFK-kapteeni laukoo niukin naukin oikealta ohi. Puolen tunnin jälkeen Abahassine tarjoilee Etockille, mutta Etockin laukaus 16 metristä blokataan Elja Heiskasen toimesta. Abahassine on parisen minuuttia myöhemmin lisätä JJK-johtoa, mutta Vuorinen saa kuin saakin pidettyä pallon kentän puolella. Vajaan 40 minuuttia pelattu, kun Lassi Luoto laukoo upean kaukovedon pitkän rajaheiton jälkitilanteesta. Ylärima pelastaa ensin JJK:n takaiskulta pallon pysyessä juuri ja juuri kentän puolella ja jatkotilanteesta paitsio estää GrIFK:n tasoituksen vaikka Faton Severi pallon maaliin saakin puskettua.


 


Toisen jakson alkuun Etock osuu. Samu Suoraniemi tarjoilee oikealta laidalta takakulmalle. Etock ei saa palloa maaliin vielä ensimmäisellä yrityksellä puolustuksen blokatessa, mutta toinen uppoaa ja JJK johtaa 2-0! Perään Suoraniemen keskityksestä pääsee kokeilemaan Loutelamio jonka pusku nousee kuitenkin selvästi maalin yli. GrIFK:lla on kavennuksen paikkaa. Niko Markkula syöttää pallon suoraan Timo Mikkoselle rp-alueen kaaren tuntumaan. Ville Viljala venyttää komeaan torjuntaan ja pitää kotijoukkueen kahden osuman etumatkalla. Tunnin jälkeen Etock tuplaa maalisaldonsa. Abdi tarjoilee ensin Loutelamiolle joka puolestaan löytää Etockin. Pallo varmasti vitosen tuntumasta oikeaan alakulmaan, 3-0! 20 minuuttia ennen loppua Toni Tahvanainen vie JJK jo 4-0-johtoon! Etock tarjoilee loistopassin oikealta ja Tahvis kiittää ja kuittaa suoraan ykkösellä tarkasti vasempaan alakulmaan pilkun tietämiltä. Muutamaa minuuttia myöhemmin Tahvanainen on osua toisen kerran, mutta pusku Abdin keskitykseen kajahtaa tolppaan. Etock hakee hatullista täyteen vapaapotkusta, nousee niukasti oikeasta yläkulmasta yli. Viimeisen kympin alkuun Iiro Järvinen petaa Etockille tontin, mutta laukaus menee päin puolustajaa. Tämän jälkeen GrIFK osuu kahdesti nopeaan tahtiin Claudio Matronen toimesta. Ensin Matrone kuljettelee keskialueen låpi ohittaen helposti pari JJK:n pelaajaa ja laukoo rp-alueen tuntumasta vasempaan alakulmaan, 1-4. Heti perään Matrone laukoo rp-alueen sisältä Meyerin syötöstä pallon oikeaan alakulmaan, 2-4. Tahvanainen on iskeä pallon maaliin upean haltuunoton jälkeen, mutta laukoo ylärimaan.


 


Ville Viljala Pari hyvää torjuntaa


Niko Markkula Ei päässyt parhaaseen iskuun. Tutut nousut jäivät aika vähiin. Pari pahaa pallon menetystä.


Antto Tapaninen Perusvarma esitys.


Matti Lähitie Ei suurempaa loistoa, ei isoja mokia.


Honar Abdi Pallon kanssa vahvaa peliä eikä pallottomanakaan mikään lapanen.


Tommi Kari Jäi aika pimentoon.


Saku Leppänen Kolmas ottelu tällä kaudella GrIFK:a vastaan ja joka kerta ottelun avausmaali (aiemmissa peleissä myös ainoa maali).


Tomi Petrescu Pari hyvää kulmapotkua jäi mieleen.


Gael Etock Taituroi hienosti pallon kanssa. Kaksi maalia ja yksi syöttö ei lainkaan hassumpi iltapuhde. Paikkoja useampaankin osumaan.


Settyslas Loutelamio Pirteää peliä. Pääsi hyvin puolustajista ohi.


Jasin Abahassine Muutama hyvä kuvio Etockin kanssa.


 


Samu Suoraniemi (46’ Petrescu) Vahva sisään tulo toiselle jaksolle. Keskitti vaarallisesti ja onnistui haastamaan puolustusta.


Toni Tahvanainen (69’ Abahassine) Maaliton putki meni vihdoin poikki. Pelin jos ei koko kauden komein haltuunotto ennen ylärimavetoa ottelun lopussa.


Iiro Järvinen (80’ Kari) Pari väläytystä.


Share this post


Link to post
Share on other sites

JJKJaro 3-1 (1-0)

 

13’ Iiro Järvinen 1-0

53’ Samu Suoraniemi 2-0

67’ Samu Alanko 2-1

77’ Fortune Macomba []

78’ Niko Markkula []

87’ Walter Moore []

88’ Markkula 3-1 rp

 

JJK nappasi makean voiton Harjulla maanantaina, kun kovavireinen Jaro kaatui maalein 3-1. Näin JJK jatkaa Ykkösen piikkipaikalla neljä kierrosta ennen loppua.

 

Jaro aloitti pienellä painostuksella ja saikin pari kulmapotkua. Pientä vaaraa niistä JJK-maalille aiheutuikin, mutta ei kuitenkaan maalia. JJK sen sijaan osui omasta kulmapotkustaan hieman 10 minuutin jälkeen. Iiro Järvinen pääsi laukomaan rankkarialueen ulkopuolelta ja pallo upposi Jaro-maalin vasempaan nurkkaan, 1-0! Jakson puolivälissä Papa Niang rakentelee itselleen hyvän paikan, mutta Ville Viljalan mainio jalkatorjunta pitää kotijoukkueen johdossa. Puolen tunnin kohdalla Honar Abdilta hyvä nousu, laukaus menee sivuverkkoa viistäen maalin ohi. Matti Lähitie puskee hieman ennen taukoa niukasti maalin yli Tomi Petrescun sivuvaparista tulleesta keskityksestä.

 

Samu Suoraniemi on tehdä maalin heti toisen jakson alkuun, mutta laukoo hieman vasemmalta ohi 16 metristä. Niang tarjoilee paikan Bino Bamballe jonka laukaus karkaa maalin yli. Joni Remesaho on heti perään päästä tasoittamaan, mutta Viljala ja puolustus selvittää viime hetkellä. Saman tien toiseen päähän. Gael Etock syöttää ja Suoraniemi karkaa läpi. Varma viimeistely yli vastassa olleen Emil Öhbergin ja JJK johtaa 2-0! Tunnin kohdalla Thomas Kula pääsee laukomaan 16 tuntumasta, suoraan Viljalan syliin. Tommi Kari kokeilee hieman kauempaa tunnin jälkeen, Öhberg selvittää ilman suurempia ongelmia. Jaro tulee maalin päähän vajaan 70 minuutin pelin jälkeen. Samu Alanko tällää 20 metristä vastustamattoman laukauksen takayläkulmaan, 1-2. Heti perään pallo käy JJK-maalin ylärimassa, tilanteessa tosin taisi olla paitsio. Viimeisen kympin alkuun Saku Leppänen laukoo vaparin hieman maalin yli. Hetkeä myöhemmin Etock puskee sivuverkkoon Järvisen keskityksestä. Parisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan täyttymistä Walter Moore kaataa Järvisen ja JJK saa rankkarin. Niko Markkula laukoo pallon varmasti maaliin aivan vasempaan yläkulmaan, 3-1! Jaro hakee pikaista kavennusta. Kulan vapari painuu rimaa hipoen maalin yli.

 

Ville Viljala Pari hyvää pelastusta.

Niko Markkula Kuljetukset päättyivät turhan usein pallon menetykseen, kun syöttö ei lähtenyt ajoissa. Rankkarin viimeisteli varmasti.

Antto Tapaninen Vahva puolustamista.

Matti Lähite Erinomaista peliä Lähitieltä.

Honar Abdi Alkuun hieman ongelmissa, mutta paransi pelin edetessä. Jokunen hyvä nousu ja yksi varsin napakka kutikin.

Tomi Petrescu Ei juuri esillä muuten kuin vaparien ja kulmien antajana.

Tommi Kari Karimaisen kovaa taistelua ja huutelua.

Saku Leppänen Tasaisen varmaa peliä.

Samu Suoraniemi Loistavassa iskussa. Teki hienon maalin ja oli muutenkin nopeine jalkoineen uhka Jaron alakerralle.

Iiro Järvinen Aktiivista peliä niin pallon kanssa kuin ilmankin. Komea avausmaali. Puolustuspelissä välilä hieman kevyt.

Jasin Abahassine Piti välillä hyvin palloa. Toisinaan pysäytti turhaan nopeasti edenneen hyökkäyksen.

 

Gael Etock (46’ Petrescu) Taiturimaista pallon hallintaa turhia hötkyilemättä. Mahtava syöttö Suoraniemen maaliin.

Toni Tahvanainen (90’ Suoraniemi) Jämäminuuteilla.

Benno Hanslian (90+3’ Abahassine) Vielä jämemmillä minuuteilla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

JJKKPV 0-1 (0-1)

 

15’ Irakli Sirbiladze 0-1

40’ Mike Banner Jr []

50’ Timo Rauhala []

52’ Harri Heiermann []

55’ Niko Markkula []

64’ Dawda Bah []

 

JJK:lla oli mahdollisuus ottaa askel kohti Veikkausliigaa tai ainakin karsintoja, mutta se jäi sunnntai-iltana ottamatta KPV:n hakissa pisteet Harjulta maalein 0-1. Kotijoukkueella oli omat paikkansa vaikka voittoon saakka, mutta viimeistelyn heikkous ja hyvin puolustaneet kokkolalaiset estivät nämä aikeet. Sama vanha murheenkryyni toi Kettupaidoille tappion, kun vieraat tekivät maalinsa kulmapotkusta.

 

Viiden minuutin kohdalla KPV rakentelee ottelun ensimmäistä tilannetta. Kovasti näytti paitsiolta, mutta avustavan lippu ei kuitenkaan noussut. Onneksi JJK onnistui tilanteen selvittämään. Heti perään Gael Etock testailee toisessa päässä KPV-vahti Joonas Myllymäen torjuntataitoja. Hyvät näyttävät olevan ainakin tämän tilanteen perusteella ja Etockin käteen jääkin tyhjä arpa. Pian 10 minuutin jälkeen Irakli Sirbiladzella on paikka viedä vieraat johtoon. Ville Viljala torjuu kuitenkin hyvin takakulmalta. Hetkeä myöhemmin KPV ja Sirbiladze onnistuvat maalintekoaikeissaan. Kulmapotku on selvästi kookkaampien kokkolalaisten heiniä ja Sirbiladze puskee pallon etukulmaan ohi voimattomana räpiköivän Viljalan, 1-0 KPV. 20 minuuttia pelattu ja Etock on jälleen aiheuttamassa pään vaivaa vieraiden alakerralle. Honar Abdilta keskitys, Tommi Kari jatkaa ja Etock pääsee laukomaan. Kulmapotkuksi menee, kun Myllymäki torjuu loistavasti. Puolen tunnin jälkeen KPV rakentaa tilanteen kulmapotkusta. Mike Bannerin laukaus painuu maalin ohi. Muutama minuutti ennen taukoa Jasin Abahassine laukoo terävästi ja Myllymäki torjuu hyvin alakulmasta kulmapotkuksi. Viime hetkillä vielä JJK:lta kovaa painetta, mutta kulmapotkuja kummempaan ei kotijoukkue pysty vieraiden puolustaessa tiukasti.

 

Toisen jakson alkuun Abahassinelta kovaa vääntämistä. Pakki roikkuu tiukasti JJK-hyökkääjässä. Abahassine saa kuitenkin vedon aikaan, mutta Myllymäki torjuu. Toisessa päässä rakennellaan taas paikkaa kulmapotkusta. Sirbiladzen(?) pusku osuu omaan pelaajaan joka on paitsiossa. Felix Gustavsson karkaa JJK:n kulmapotkun jälkeen läpi. Laukoo kuitenkin ihmeellisen aikaisin ja vielä suoraan Viljalalle. Vajaan tunnin kohdalla JJK saa vaparin aivan rankkarialueen tuntumassa. Etockin laukaus jää muuriin ja jatkopallonkin saa KPV:n pelaaja(t) blokattua. Tomi Petrescun pienestä kulmasta tullut pusku ei tuota Myllymäelle vaikeuksia ja KPV-vahti napsiikin pallon varmasti käsiinsä tunnin jälkeen. Hetkeä myöhemmin Samu Suoraniemelle avautuu vetopaikka, mutta laukaus jää torsoksi. Mikko Manninen ja Settyslas Loutelamio rakentavat hyvän paikan Abahassinelle. Abahassinen ohjaus menee kuitenkin maalin yli. Etock on paikassa vajaa viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Henri Myntti blokkaa, puskettuaan ensin Benno Hanslianin keskityksen purkupallon suoraan Etockille. Lisäajan loppupuolella JJK:lle vapari rankkarialueen rajan läheltä. Matti Lähietien veto jää muuriin ja irtopallostakaan ei saada palloa maaliin asti.

 

Ville Viljala Kulmapotkuissa ongelmiassa, kun sirbit ja myntit kasaantuivat maalille.

Niko Markkula Tuttuja hyviä nousuja muutamia. Sai pariin otteeseen kovasti jaloille. Antoi toki takaisinkin päin.

Antto Tapaninen Pientä haahuiliua parissa tilanteessa.

Matti Lähitie Jalalla tuli välillä kiire.

Honar Abdi Muutama hyvä nousu pallon kanssa.

Tommi Kari Syöttöpeli välillä kovin heikkoa.

Saku Leppänen Varsin perusvarmaa peliä.

Mikko Manninen Ihan ok kiemurointia, paras terävyys kuitenkin hieman kateissa.

Gael Etock Pari kolme paikkaa oli joista olisi maalin voinut tehdä. Liikkutti hyvin palloa.

Samu Suoraniemi Jokunen vauhdikas haasto, mutta ihan yltänyt huippuunsa.

Jasin Abahassine Pari paikka oli joista jälkimmäisestä olisi pitänyt tehdä.

 

Tomi Petrescu (63’ Kari) Ei löytänyt avaimia KPV-lukon aukomiseen.

Benno Hanslian (71’ Suoraniemi) Ei suurempaa impactia.

Settyslas Loutelamio (79’ Markkula) Vaihtopelaajista näkyvin. Hyvällä jalalla liikkeellä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

JJKAC Oulu 2-0 (1-0)

 

8’ Mikko Manninen 1-0

55’ Manninen 2-0

81’ Tommi Kari []

83’ Anselmi Nurmela []

90+3’ Honar Abdi []

90+4’ Aristote Mboma 2-1 rp

 

JJK:n upea kausi päättyi lopulta nousujuhliin, kun voitto viimeisellä kierroksella AC Oulua vastaan varmisti Ykkösen kärkipaikan ja suoran nousun Veikkausliigaan! Aivan huikea juttu!

 

JJK:lta terävä alku peliin. Tommi Kari testailee vapaapotkullaan ACO-vahti Tommi Lindholmin hereillä oloa jo ensiminuuteilla. Lindholm on hereillä ja koppaakin Kettu-kapteenin vaparin varmasti syliinsä. Kotijoukkue pääsee kuitenkin nopeasti maalin makuun, kun Mikko Manninen vie JJK:n johtoon vajaan 10 minuutin kohdalla. Manu karkaa oululaisilta ja sijoittaa pallon aivan vasemman tolpan juureen, 1-0! Hetkeä myöhemmin Manninen on jälleen maalipaikassa. Tällä kertaa Lindholm vetää pidemmän korren ja torjuu hienosti Mannisen laukauksen. Vajaan vartin kohdalla Oulu on lähellä tasoitusta. Hyökkäys vasemmalta laidalta ja päädyn kautta päättyy Aristote Mboman laukaukseen aavistuksen takakulmasta ohi pienen kimmokkeen kautta. Seuranneesta kulmapotkusta pientä painetta Ville Viljalan maalille. Viljala torjuu Lassi Nurmoksen lähentelyt etukulmasta. 20 minuuttia kellossa ja Antto Tapaninen pääsee laukomaan kulman jälkitilanteesta. Puolustus välissä ja tuloksena uusi kulma, mutta se ei johda mihinkään suurempaan. Jakson puolessa välissä Lindholmille on sattua köpelösti pallo jalassaan, mutta maalivahti saa kuin saakin selvitettyä tilanteen Karin kovasta paineesta huolimatta. Puolen tunnin jälkeen Lindholm torjuu mainiosti Toni Tahvanaisen terävän laukauksen. Viitisen minuuttia ennen taukoa Oululta hyvä hyökkäys joka päättyy laukaukseen sivuverkkoon.

 

Toisen jakson alkuun Oululle vapari hyvästä paikasta. Jairin laukaus aavistuksen maalin ohi. JJK vastaa kuitenkin myös toisen jakson ensimmäisestä maalista. Iiro Järvinen tarjoilee ja Manninen viimeistelee tarkasti ohi Lindholmin, 2-0! Tunnin jälkeen vieraille jälleen vapari hyvästä paikasta. Viljala torjuu. 20 jäljellä ja Viljala on jälleen pallon tiellä, kun pusku pallo on upota alakulmaan. Viimeisen kympin alkuun ACO saa vaparin aivan 16 tuntumasta. Laukaus sivuverkkoa heiluttaen ohi. Lisäajalla Oulu saa rankkarin. Mboma laukoo pallon nikomarkkulamaisella varmuudella maaliin, 1-2. Peli kuitenkin päättyy heti maalin jälkeen ja JJK:n nousujuhlat alkavat!

 

Ville Viljala Pari hyvää torjuntaa. Jalalla ajoittain heikohko pitempien potkujen kanssa.

Niko Markkula Puolusti hienosti. Ei noussut ihan hirveästi hyökkäyksiin. Muutaman kerran kuitenkin terävästi.

Antto Tapaninen Varmaa luutimista. Loukkasi polveaan toisella jaksolla ja joutuikin tulemaan vaihtoon.

Matti Lähitie Toppariparinsa tapaan erittäin väkevää peliä.

Honar Abdi Rohkea pallon kanssa vaikka välillä sortuikin pallon menetyksiin.

Tommi Kari Pelasi aivan käsittämättömän suurella kettusydämmellä keskikentän keskustassa. Halusi todella voittaa ja se näkyi.

Saku Leppänen Ei osunut ainakaan omiin silmiini sen suuremmin hyvässä tai pahassa.

Mikko Manninen Konkari otti isoa roolia tärkeässä paikassa tekemällä kaksi maalia. Hatullinenkin oli tarjolla.

Iiro Järvinen Nätti syöttö voittomaaliin ja perus iiromaista sähinää.

Benno Hanslian Kovasti yritti haastaa ja välillä onnistuikin, mutta keskitykset olivat pääosin heikkoja.

Toni Tahvanainen Kovaa työtä pallottomana. Aika pimenossa kuitenkin suurelta osin.

 

Samu Nieminen (65’ Tapaninen) Paikkasi varmasti Tapanisen loukkaantumisen.

Jasin Abahassine (80’ Tahvanainen) Kymppi lopusta. Enemmän puolusutksen apuna kuin hyökkäyspään pelotteena.

Samu Suoraniemi (88’ Järvinen) Muutama minuutti lopusta ilman sen kummempaa esillä oloa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×