Jump to content
Sign in to follow this  
Haltsu

Newcastle United 2016-2017

Recommended Posts

1410463700_fc-newcastle_united.png

 

NEWCASTLE UNITED

2016-2017

 

 

Lähtökohdat

 

Edellinen kausi päättyi katastrofiin, kun Koillis-Englannin jätti putosi jo toisen kerran seitsemän vuoden sisään Valioliigasta. 

 

Kuluneeseen kauteen lähdettiin Steve McClarenin alaisuudessa, joka värvättiin kesäkuussa 2015 joukkueen päävalmentajaksi kolmen vuoden sopimuksella. Tuo uutinen oli aikamoinen isku vyön alle, sillä mahdollisuuksia paljon kovempaankin nimeen kyllä oli. Tulevina viikkoina pelaajahankintoihin käytetyt 50 miljoonaa nostivat kuitenkin Toon Armyn mielialaa, seurakin asetti kauden tavoitteeksi sijoittua kahdeksan parhaan joukkoon. Georginio Wijnaldum, Aleksandar Mitrovic, Chancel Mbemba ja Florian Thauvin tulivat isolla kohinalla seuraan ja odotukset olivat totta kai katossa. Vain Thauvinin voi sanoa flopanneen totaalisesti, muilla kolmella otteet olivat enemmän tai vähemmän ailahtelevia, mutta kuitenkin potentiaalisia.

 

Joukkueen ollessa vielä tammikuussa 2016 putoamisviivan alapuolella, oli omistaja Mike Ashley jälleen pakotettu reagoimaan. Sisään tulivat Henri Saivet, Jonjo Shelvey, Andros Townsend sekä lainadiilillä Seydou Doumbia. Townsend oli todellinen menestys ja onnistuikin lopulta raivaamaan tiensä Englannin em-kisakoneeseenkin. Muiden tammikuun hankintojen vastuu väheni merkittävästi, kun McClaren potkittiin ulos seurasta helmikuun lopulla ja tilalle manageriksi astui kolmen vuoden mittaisella sopimuksella Rafael Benítez.

 

Benítez toi välittömästi uskoa ja tekemisen meininkiä tuohon joukkueeseen. Etenkin puolustuspelaaminen kehittyi merkittävästi. Valitettavasti tämä pääsi puikkoihin liian myöhään, eikä kerennyt pelastamaan seuraa putoamiselta. Mies on kuitenkin jatkamassa Newcastlessa myös Mestaruussarjassakin, eikä hän näin ollen aio käyttää sopimuksessaan olevaa klausuulia, jonka avulla tämä pääsisi irti tuosta maaliskuussa tekemästään sopimuksesta.

 

Benítez on parasta, mitä tälle seuralle on vuosiin tapahtunut. Tällä hetkellä  tuntuu todella hyvältä, vaikka seurani on vasta tippunut Valioliigasta. Mies saa vapaat kädet joukkueen uudelleen rakentamiseen, eli muutoksen tuulet puhaltavat. Vastaavanlaisia valtuuksia ei olla managerille/päävalmentajalle suotu Newcastlessa sen jälkeen, kun Ashley seuran osti vuonna 2007.

 

Benítezin jatko Newcastlessa on sen luokan juttu, että Newcastlen keskustan torilla tultaneen tapailemaan tänä iltana. Putoamisen jälkeiset kivut on hellittäneet ja valtaosa faneista on erittäin innoissaan ensi kaudesta - Mestaruussarjassa - mikä on ajatuksena täydellisen väärin. Newcastlen voi sanoa kuuluvan Valioliigan ylempään kastiin jo pelkkien kannattajiensa ja stadioninsa ansiosta. Sellaiseen ilmapiiriin, mitä kuluneen kauden päätöspelissä havaittiin, ei monen muun seuran kannattajat pystyisi.

 

On ollut hyvin epämääräisiä huhuja siitä, millaisella panostuksella ensi kauteen lähdetään. Sellaisen vaikutelman alaisuudessa kuitenkin olen, että useampi kymmenmiljoona tullaan joukkueeseen panostamaan kahden seuraavan siirtoikkunan aikana, mikä on totta kai ennenkuulumattoman paljon Mestaruussarjassa. Toisaalta se taas on välttämätöntä, kun seurasta tulee poistumaan useampi pelaaja putoamisen takia ja kun samaan aikaan visiitti Mestaruussarjassa pyritään jättämään yhden kauden mittaiseksi.

 

Tosiaan kuten sanottua, olen yllättävän optimistinen Newcastle Unitedin tulevaisuudesta. Suurin syy tälle on Rafa, jonka uskon hilaavan Newcastlen takaisin Valioliigaan heti vuoden päästä. Joukkueen runko on potentiaalinen Rafan alaisuudessa kuten nyt keväällä nähtiin. Lisäksi sieltä on nousemassa monta nuorta lupausta, joiden kehittymiselle Mestaruussarja on tasoltaan erittäin hyvä sarja. Tästä lähdetään rakentamaan uutta runkoa joukkueelle ja tämä projekti oli joka tapauksessa edessä tänä kesänä, vaikka oltaisiin säilyttykin. Mestaruussarja voi olla jopa parempi alusta tälle, kuin Valioliiga. Hyvä tästä tulee!

 

Sopimukset ensi kaudelle

 

Maalivahdit: Tim Krul, Rob Elliot, Karl Darlow, Freddie Woodman.

Puolustajat: Fabricio Coloccini, Paul Dummett, Jamaal Lascelles, Chancel Mbemba, Massadio Haïdara, Daryl Janmaat, Jamie Sterry.

Keskikenttäpelaajat: Jonjo Shelvey, Andros Townsend, Cheick Tioté, Jack Colback, Vurnon Anita, Moussa Sissoko, Georginio Wijnaldum, Yoann Gouffran, Henri Saivet, Florian Thauvin, Siem de Jong, Rémy Cabella.

Hyökkääjät: Aleksandar Mitrovic, Ayoze Pérez, Adam Armstrong, Emmanuel Rivière, Papiss Cissé.

 

Daryl Janmaatin ja Moussa Sissokon uskon olevan ensimmäisten lähtevien joukossa. Tim KrulinCheick Tiotén sekä Papiss Cissén sopimuksia on jäljellä enää yksi vuosi, mikä tekee heistäkin kiinnostavia kohteita muille seuroille. Sitten erikseen ovat nämä Yoann Gouffranit ja Henri Saivetit, joiden asemaa tulee tarkastella; palkat ovat liian suuret roolituksiin nähden. Rémy Cabella jatkanee Marseillessa, Florian Thauvin mahdollisesti niin ikään.

 

Sopimukset ovat katkolla Steven Taylorilla, Rolando Aaronsilla sekä Kevin Mbabulla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rafa Stays At United

 

Eli ihan uuden kolmen vuoden sopimuksen allekirjoitti. Myöhemmin lisää tulevasta valmennustiimistä.

 

"I am extremely pleased to be staying at Newcastle United.

"The love I could feel from the fans was a big influence for me in my decision to stay, as was my relationship with Lee Charnley and all the staff.

"This is a huge club and I wanted to be part of the great future I can see for Newcastle United."

- Rafael Benítez

 

"When we brought Rafa to the club in March, we knew he was a phenomenal manager and everything we have seen from him since has only served to reinforce that.

"We are therefore delighted to have secured his services for the next three years and I believe with Rafa as manager it gives us the best possible chance of returning to the Premier League at the first time of asking and delivering success for this football club beyond that.

"It is clear that Rafa has connected deeply with the club's supporters and we do not underestimate the role they have played in his decision to stay.

"He has captured the hearts and minds not just of the fans, but of everyone who has had the pleasure of working with him at the club thus far.

"As a world-class manager we had no doubt in our minds as to the importance of retaining him at Newcastle United."

- Lee Charnley

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fabio Pecchia, joka oli ollut Rafa Benítezin assarina Napoli-ajoilta asti, siirtyy Newcastlesta manageroimaan Hellas Veronaa. Vajaa vuorokausi meni korvaajan hankkimiseen, Mikel Antía on jatkossa Rafan oikea käsi.

 

Pelaajarintamalla ei hirveästi uutta. Fabricio Coloccini on jälleen puhunut halustaan palata Argentiinaan ja San Lorenzon riveihin, uskon että näin viimeinkin käykin. Tulopuolella uusin huhu on Celticissä Manchester Citystä lainalla oleva laituri Patrick Roberts. Ylipäätään kaikki huhuissa olleet pelaajat ovat olleet brittejä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tulevan kauden kotiasu on viimeinkin julkistettu. Paremman näköinen, kuin mitä nuo aiemmat nettiin vuotaneet kuvat antoivat ymmärtää. Selkäpuoli on pitkästä aikaa koko raidallinen, kultaisilla numeroilla ja kirjamilla. Hyvännäköinen.

 

0,,10278~14696606,00.jpg

 

0,,10278~14697477,00.jpg

 

Dwight%20Gayle%20has%20joined%20Newcastl

 

0,,10278~14697794,00.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sanoisin, että Newcastle sai paremman pelaajan kyn myi Andros Townsendin Palaceen ja hankki itse Matt Ritchien. Ritchie teki kuitenkin toissakaudella Bournemouthin riveissä Championshipissä käsittämättömät tehot 15+17 ja Ritchie on aika lähellä sarjan parasta pelaajaa. Hyviä liikkeeitä Newcastle on jo tehnyt ja varmaan tulee tekemäänkin. Varmaan tämä putoaminen nyt sytytti ne viimeisetkin lamput esim. Mike Ashleyn pääkopassa ja tämä älysi, että monen asian on muututtava ennen kuin Newastle voi palata entiseen loistoonsa Valioliigassa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Richie on Newcastlelta kaappaus, Gaylesta en ole niin varma vaikka eiköhän Championshipissä mies mene. Ostovoimaa Newcastlella on muihin Championshipin tiimeihin verrattuna on paljon enemmän joten eiköhän aika nopeasti Harakat nouse. Suora nousu on varmasti ainoa tavoite. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ensi kauden vieras- ja kolmosasu. Tulee vähän mieleen Boca Juniors & Anderlecht.

 

toondubs-700x461.jpg

 

Sellanen mielenkiintoinen fakta, että kausareita on nyt myyty 33K kappaletta, eli jo nyt enemmän kuin viime kaudella Valioliigassa. Sarjaportaasta huolimatta nyt on hyvä pöhinä päällä ja se on pitkälti managerin ansiota se.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ensimmäinen harjoitusottelu takana ja Irlannin maaperällä Bohemians kaatui numeroin 0-6. Maalintekijöinä Ritchie, Mitrovic, Gayle, Aarons, Thauvin ja Wijnaldum. Gaylen ja Ritchien ohella myös Sels, Hayden ja Gámez debytoivat. Aarons jouduttiin ottamaan vaihtoon loukkaantumisen takia (taas), mutta ilmeisesti ei mitään vakavempaa. Seuraava ottelu on keskiviikkona, Doncasterin vieraana. Muut pre-season ottelut ovat 23.7. Lokerenia, 26.7. Southendia ja 30.7. Vitesseä vastaan.

 

Lascelles toimi eilen kipparina ja on omasta mielestäni myös se, jonka pitäisi kantaa tuota nauhaa kädessään jatkossakin. Oli jo viime kauden loppupuolella niitä ainoita, jotka tsemppasivat ja parantivat tasoaan loppua kohden. Huikea ukko ja mikäli vaan jatkaa tuota kehittymistään, on tuossa meille ykköstoppari vuosiksi eteenpäin. Yhteispeli Mbemban kanssa on ollut hyvällä tolalla. Kaiken kaikkiaan juuri tällaisten nuorien varaan on loistava lähteä rakentamaan "uutta Newcastlea", kuka tietää kuinka pitkälle Benítez tulee meidät vielä viemäänkään - kunhan nyt ensin päästään takaisin Valioliigaan. Mutta joo, vaikea olla hehkuttamatta tätä uutta aikakautta joka oikein pursuaa potentiaalia. :) Tämä on se yleinen ilmapiiri Newcastlessa tällä hetkellä, mikä näkyykin sitten noissa kausarimyynneissäkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tämä on se yleinen ilmapiiri Newcastlessa tällä hetkellä, mikä näkyykin sitten noissa kausarimyynneissäkin.

 

Paljon myyty viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna? Onko paljon halvemmat kausarit nyt?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Paljon myyty viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna? Onko paljon halvemmat kausarit nyt?

 

Piti ihan kaivaa SkySportsin parin kuukauden takainen artikkeli esiin, eli noin 10 % laskivat kausareiden hinnat. Esim. kategoria kakkoseen kausarin sai vuosi sitten 578 punnalla, kun tällä kaudella siitä saa maksaa 520 puntaa. Yksittäisten lippujen hinnat ovat nekin laskeneet 30:stä 23:een puntaan, kun kotiotteluidenkin määrä on nyt ensi kaudella isompi.

 

Tämä artikkeli on 30.6.2015, mutta antaa toki jonkinmoista osviittaa vuoden takaisista lukemista, eli tuona ajankohtana oli myytynä vain reilut 17K kausaria. Pari viikkoa tuon artikkelin jälkeen seura olikin sitten tehnyt muutaman isomman hankinnan, mikä varmasti sitten nosti kausarimyyntiäkin. Tuon virallisempaa tiedottetta ei asiaan löytynyt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyviä hankintoja Newcastle on pystynyt tekemään. Ritchien siirto oli aika yllätys. Ihan Valioliigatason mies. Olisi voinut kuvitella, että olisi jatkanut Kirsikoissa. Toki tolla joukkueella Newcastle nousee melko varmasti takaisin Valioliigaan.

 

Huikea kausarimyynti tähän mennessä tälle tasolle. Harvan joukkueen stadion edes vetää, niin paljoa kuin Newcastle on myynyt pelkästään kausareita.

 

Kausareista tulikin mieleen, mites NUFC:n kotimatsiin onnistuu lipun hankinta kätevimmin?

Onko sama systeemi kuin muualla, että about kolme viikkoa ennen matsia liput tulee yleiseen myyntiin?

 

Olen kaverin kanssa marraskuussa Newcastlessa viisi päivää, niin tarkoitus on mennä katsomaan Newcastle vs Rovers. Köhköh sopivasti "osui" reissun ajoitus, kun oma jengi sattuu samaan aikaan tuolla suunnalla pelaamaan. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuosta lippujen hankinnasta en kyllä uskalla varmaksi sanoa, ei ole tullut yhtään seurattua sitä osiota viime vuosina. Itse olen tuolla vain kerran käynyt Valioliiga-matsin katsomassa ja siitäkin on rapiat viisi vuotta; silloin ostettiin liput ihan suoraan luukulta pari tuntia ennen ottelun alkua. Ihan hyvät paikat päätykatsomosta. Todennäköisesti tekisin näin jatkossakin. Mutta niin, tänään nyt tuli ainakin myyntiin ensimmäiset liput tuohon kauden ensimmäiseen kotiotteluun Huddersfieldiä vastaan 13. elokuuta, nekin tosin vain jäsenille.

 

Vieraskatsomossa tulee varmastikin olemaan tyhjyyttä tulevalla kaudella, mutta se alue on niin kaukana kentästä, ettei kyllä sen vuoksi niitä parhaimpia alueita näköalaltaan ole. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo luulen, että odottelen lippujen tulemista yleiseen myyntiin. Ensiksi ne tulee aina jäsenille. Tai sitten käyn perjantaina lipputoimistosta hakemassa liput matsiin.

Paikalla ei ole väliä. Toki mieluummin aina päätykatsomosta. Kaveri on Newcastlen kannattaja ja minun puolesta voidaan mennä kotipäätyyn, jos sieltä onnistutaan liput nappaamaan.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toissa päivänä pelattiin kesän toinen harjoitusottelu Doncasterin vieraana, 2-2 oli loppulukema. Ensimmäinen puoliaika oli heikkoa suorittamista eli Newcastle joutui 2-0 tappioasemasta puoliajalle. Hayden ja Ayoze tekivät Harakoiden osumat. Juuri Hayden sekä myöskin Gámez saivat paljon kehuja, Sels puolestaan oli epävarma ja aiheutti rynnimisellään Donnylle rangaistuspotkunkin.

 

Tänään homma jatkuu kello 18:30 Belgian maalla. Vastassa Sporting Lokeren. Sissoko ei ole vieläkään liittynyt joukkueen vahvuuteen vaan lomailee jossain Pattayalla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Twitterissäkin Newcastle-huuma alkaa kasvaa ja Rafalta odotetaan Newcastlen puikoissa suoranaisia ihmetekoja.

 

263393fd80c05b4eacf9a7a799091567.png

 

Championship näkyy ensi kaudella Viasatilla ja kun näitä pelejä tulee myös viikolla niin varmaan tulee ainakin Newcastlen otteluita väijyttyä ensi kaudella. Eiköhän Castle onnistu voittamaan koko sarjan, joten voisi jopa pistää pientä panostusta joukkueen mestaruudelle. Kahta peräkkäistä Championshipin voittoa en kylläkään uskalla pelata.

Share this post


Link to post
Share on other sites

0,,10278~14766253,00.jpg

 

Siinäpä kauden pelinumerot. Pari vaihtoa, eli Jamaal Lascelles ottaa numero kutosen, kun viime kaudella selässään oli 15. Uusi hankinta Matt Ritchie ottaa numeron 11, mikä on ollut Yoan Gouffranilla viime vuodet. Gouffran jatkaa numerolla 20.

 

Katse kohdistuu totta kai ensimmäisenä numeroon 9, jota kantaa jatkossa Dwight Gayle. Gayle sekä Aleksandar Mitrovic halusivat kumpikin tuon numeron itselleen ja Rafael Benítez oli jo kerennyt suunnitellakin jotain viimeistelyskabaa näille kahdelle, mutta lopulta sitten Mitro oli luopunut mahdollisuudesta ja näin ollen se on Gaylen numero jatkossa. Legendaarinen numero aikoinaan, mutta mitään Gaylelta pois ottamatta, ei ole enää "se" ikoninen numero Newcastlessa, jonka eteen piti paiskia töitä ja vakuuttaa tasonsa - totta puhuakseni viimeisin joka ns. vakuutti tasonsa oli Andy Carroll ja sekin oli vuonna 2010. Toivotaan, että Gayle räppää yli 20 liigamaalia Newcastlelle alkavalla kaudella - se on sellainen määrä, jonka viimeksi Alan Shearer on Newcastlessa ylittänyt.

 

Tosiaan Newcastlen seuraava kapteeni on Jamaal Lascelles, joka nimettiin tuohon virkaan tänä aamuna. Ei ollut yllätys, sillä Lascelles on ollut kapteenina kesän harjoitusotteluissakin ja noin muutenkin Rafan puheet tästä ovat olleet sitä luokkaa, ettei ole ollut muuta mahdollisuutta kapteeniksi, kuin Lascelles. Miehen kehittyminen keväällä yllätti kaikki ja oli niitä ainoita, jotka nostivat tasoaan mitä pidemmälle kevättä mentiin. Siis luvalla sanoen huikeaa suorittamista entiseltä Nottingham Forestin mieheltä, yllätti kyllä kaikki. On juuri sellainen kovaääninen pomottaja siellä kentällä, jota ollaan sitten Kevin Nolanin tässä seurassa kaivattu. Lascellesilla on jalat maassa ja varmasti pitkä sekä menestyksekäs ura edessään, jos pysyy ehjänä ja jatkaa tuota hurjaa kehittymistään. Nuori kaveri kapteeniksi 23-vuotiaana, mutta se vaan korostaa sitä faktaa miten kova ukko on kyseessä, jos saa Newcastlessa tuon ikäisenä kapteenin nauhan.

 

Huomenna alkaa kello 21.45! Ottelu näkyy sekä Viasatilta että VeikkausTV:stä, itsellä jää väliin. Toon Armya on paikanpäällä noin 7000 silmäparia. Avauskokoonpanoa on vaikea veikata, mutta se on varmaa että Rob Elliot, Tim Krul, Moussa Sissoko sekä Mitrovic (neljän ottelun pelikielto) ovat sivussa. Mutta jos jotain pitäisi harkkaotteluiden perusteella veikata, niin ehkä tällainen avauskokoonpano:

 

-------------------------Sels

Janmaat--Lascelles--Mbemba--Dummett

-----------------Anita--------Colback

Ritchie---------------Pérez--------------Aarons

------------------------Gayle

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tosiaan Newcastlen seuraava kapteeni on Jamaal Lascelles, joka nimettiin tuohon virkaan tänä aamuna. Ei ollut yllätys, sillä Lascelles on ollut kapteenina kesän harjoitusotteluissakin ja noin muutenkin Rafan puheet tästä ovat olleet sitä luokkaa, ettei ole ollut muuta mahdollisuutta kapteeniksi, kuin Lascelles. Miehen kehittyminen keväällä yllätti kaikki ja oli niitä ainoita, jotka nostivat tasoaan mitä pidemmälle kevättä mentiin. Siis luvalla sanoen huikeaa suorittamista entiseltä Nottingham Forestin mieheltä, yllätti kyllä kaikki. On juuri sellainen kovaääninen pomottaja siellä kentällä, jota ollaan sitten Kevin Nolanin tässä seurassa kaivattu. Lascellesilla on jalat maassa ja varmasti pitkä sekä menestyksekäs ura edessään, jos pysyy ehjänä ja jatkaa tuota hurjaa kehittymistään. Nuori kaveri kapteeniksi 23-vuotiaana, mutta se vaan korostaa sitä faktaa miten kova ukko on kyseessä, jos saa Newcastlessa tuon ikäisenä kapteenin nauhan.

 

Loistava valinta. Toivotaan pitkää uraa nuorukaiselle, jonka tarina Newcastlen kapteenina alkakoon nousulla takaisin pääsarjaan.

 

0,,10278~14765953,00.jpg

 

"It's an unbelievable feeling for a manager like Rafa Benitez to give me the captain's armband at a club like this. It is a lot of responsibility for a young player but I will always give my all because I want what is best for the team and the Club. It is such a proud moment for me and the biggest in my career so far. It is nice for someone to show that much trust in you, and I want to repay the manager's faith by leading this team back into the Premier League." – Jamaal Lascelles

Share this post


Link to post
Share on other sites

Newcastle starting 11:

Sels, Janmaat, Hanley, Lascelles ©, Dummett, Hayden, Anita, Colback, Ritchie, Perez, Gayle

Subs:

Darlow, Sterry, Gamez, Shelvey, Armstrong, Mbemba, Aarons

 

Onko tuo nyt sitten enemmänkin 4-3-3? Tai 4-4-2, jossa Anita on oikealla laidalla ja Ritchie vasemmalla, kuten on preseasonilla nähty. Joka tapauksessa...

 

14227449.jpg

 

Twitterin mukaan kausareita myyty nyt enemmän, kuin mitä Middlesbrough tai Sunderland yhteensä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seuran twitterin mukaan ainakin 4-4-2 kyseessä:

 

f390703cc35bcf83299df9aea7c4d24e.png

 

Anita on varmasti laidalla ihan mielenkiintoinen näky, mutta toisaalta laiturin ei ole aina pakko olla mikään tuulennopea harhauttelija vaan tuollainen Anitan kaltainen pelaajakin voi siellä pärjätä ihan hyvin ja kaiketi vastaavassa roolissa on harjoituskaudella ihan hyvin pärjännytkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

1-0 loppulukemat Fulhamille! Viimeiset 20 minuuttia näin, eikä ainakaan sen perusteella päästy kunnolla edes maalipaikoille. Yksi käsivirhe jäi viheltämättä, mutta eiköhän se tappion syy ole kuitenkin jossain muualla.

 

Tämä tulos nyt varmasti viihdyttää muita kuin Newcastlen faneja ottaen huomioon ne 50 miljoonaa, mutta olihan se ainakin itsellä tiedossa, ettei tässä sarjassa tule olemaan ainuttakaan helppoa peliä. Jokainen jengi haluaa kaataa eniten juuri Newcastlen, eikä niitä jokaista bussipuolustusta ole aina helppoa purkaa. Kuitenkin 45 ottelua vielä pelattavaa tälle uudelle joukkueelle, joka vielä hitsautuu yhteen. Näitä takapakkeja vaan tulee.

 

Seuraavaksi Huddersfield kotona.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse näin ottelusta ehkä ensimmäiset 65 minuuttia ennen kuin väsymys vei voiton. Avausjakso varsinkin oli aika mitäänsanomatonta peliä molemmilta joukkueilta. Kumpikaan ei päässyt kunnolla maalipaikoille, mutta Fulham loi muutaman kelpo paikan erikoistilanteista. Newcastlen topparit Lescelles ja Hanley olivatkin ongelmissa keskitysten kanssa ja lopulta sitten miltei kaksimetrinen Matt Smith puski Fulhamin johtoon vähän ennen taukovihellystä. 

 

Toisen jakson Newcastle aloitti hyvällä painostuksella ja Anita sekä Ritchie olivat vaihtaneet laitoja niin, että Ritchie pelasi tutummalla paikallaan oikealla laidalla. Ritchie ja Janmaat pelasivatkin pari kertaa ihan mukavasti yhteen, mutta vähän omaan näppäryyteensä taisivat lopulta kosahtaa kun kantapääjatkot menivät yli rajoista. Ainakin näkemäni ajan paras paikka siunaantui jossain 55 minuutin kohdilla Matt Ritchielle, kun pallo pelattiin vasemmalta laidalta takaviistoon skotlantilaiselle hyvällä laukaisusektorille 16-rajan sisään, mutta miehen kova matala laukaus osui suoraan Fulham vahdin jalkaan.

 

Mitä tuosta ensimmäisestä jaksosta jäi vielä mieleen niin Newcastle pelasi ainakin alkuun aika paljon pitkääpalloa. Ayoze Perez ja Dwight Gayle eivät näitä palloja juuri voittaneet eivätkä ehtineet juoksemaan palloja kiinni ennen niiden vierimistä yli päätyrajan. Perez ja Gayle ovat lopulta aika samanlaisia pelaajia ja eilen ei saatu kummastakaan irti parasta mahdollista terää. Kun Aleksandar Mitrovic vapautuu pelikiellosta niin hän ottanee paikan kärjestä. Tuollainen fyysinen kärki tuo takuulla ihan uuden ulottuvuuden Newcastlen peliin ja luo myös tilaa Perezin ja Gaylen kaltaisten pelaajien juoksuille.

 

Varmaan ihan odotettua, että alkuun vähän takkuaa. Avauksessa oli kuitenkin aika monta uutta ukkoa ja muutenkin Newcastle saa nyt tottua ennakkosuosikin asemaan sen sijaan, että pääsisi pelaamaan altavastaajana kuten Valioliigassa. Newcastle on kuitenkin ehdottomasti divarin laadukkain nippu ja se joukkue, jonka kaikki muut haluavat voittaa ja helpolla Castle ei tosiaan tule pisteitään saamaan. Ei eilisestä kannata kuitenkaan liikaa johtopäätöksiä vetää. Materiaali on valmentajaa myöden niin laadukas, että eiköhän se peli jossain vaiheessa osu uomiinsa ja silloin on vastustajilla ikävät oltavat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuo kukkupallo-taktiikka oli yllättävä ratkaisu, ensinnäkin kun katsoo hyökkäyspään pelaajien henk.koht. pituuksia ja toisekseen, kun harjoitusotteluissa meininki on ollut enemmänkin tuollaista maatapitkin-peliä ja se näytti toimivan ainakin tulosten valossa.

 

Mitrovic tosiaan oli hyvässä vireessä heti kun Benítez pääsi keväällä puikkoihin, mikä puoltaa sitäkin näkökulmaa miten tärkeä palanen tuollainen isompi rouhija on espanjalaisen pelikirjassa, jos se kukkupalloilu on sitten se taktiikka jolla aiotaan pärjätä. Mulle se on nykyään ihan sama miten pelataan, kunhan tulosta tulee. Ja onhan serbi muutenkin tasoltaan aivan eri luokkaa, kuin yksikään joukkueen muista hyökkääjistä. Ayoze saisi käydä vaikka vähän puntilla, sillä vaikka sitä taitoa on reippaasti niin eihän tuo tahdo pysyä pystyssä sitten millään. Tässä sarjassa se fakta tulee korostumaan vielä enemmän, kuin Valioliigassa.

 

Olikohan tuo nyt 13. peräkkäinen voitoton vierasottelu. Ensi lauantain kotipeli Huddersfieldiä vastaan on varmasti hyvin erilainen kuin eilinen koitos. Siihen peliin toivoisin Rafan muuttavan aloituskokoonpanoaan tällaiseksi:

 

--------------------------Sels

Janmaat---Lascelles--Mbemba---Gámez

-----------------Anita---------Diamé

Ritchie----------------Pérez-------------Aarons

----------------------Armstrong

 

Diamén uskon olevan todella tärkeä palanen tällä kaudella, sillä tämä tuo tuonne sitä kaivattua ryminää ja kokoa. Sissokon varaan ei enää uskalla laskea, sen verran tuntuu olevan katse jo muualla. Ei paljoa Newcastle enää kiinnosta, ainakaan lausuntojensa perusteella. Armstrong vaikutti ihan näppärältä kaverilta päästyään kentälle, mutta ei ole tämäkään ratkaisu tuohon "kukkupallo-taktiikkaan". Toisaalta olen kyllä skeptinen, ettäkö sillä tyylillä enää jatkettaisiin...

 

Norwich näyttää vahvalta, 0-3 johtivat Blackburnia jo 25 minuutin jälkeen ja nyt tilanne 1-4. Heillä toisaalta taitaa olla hyvin pitkälti sama jengi vieläkin kasassa, kuin mitä se oli heillä kaudella 2014-2015, jolloin viimeksi pelasivat divaria.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuossa kun Rover#9 vähän aikaa sitten kyseli lippujen hankkimisesta St. James' Parkille, niin sen verran pitää ottaa omia sanoja takaisin sen suhteen, ettäkö luukulta saisi hyvin lippuja ~ pari tuntia ennen ottelun alkua. Nimittäin nytkin ensi lauantain kotiotteluun Huddersfieldiä vastaan on jo myytynä se 52K paikkaa, eli tulee olemaan loppuunmyyty varmastikin jo ennen lauantaitakin. Voi toki olla, että tämä "huuma" laskee jos ei voittoja nyt muutamaan otteluun ole tullakseen, mutta Rafalution on niin vahvana kaupungissa tällä hetkellä, että ainakin tällä haavaa näyttäisi siltä että kotiottelut tulisivat olemaan jatkossakin hyvin pitkälti loppuunmyytyjä.

 

EFL Cupissa (eli tuttavallisemmin Liigacupissa) ensimmäinen vastus on Cheltenham Town Kakkosliigasta. Ottelu pelataan St. James' Parkilla 23. elokuuta kello 21:45.

 

Mainitaanpa tähän samaan, että Rolando Aarons on viimeinkin allekirjoittanut sen jatkosopimuksen, josta ollaan oltu huolissaan jo kohta kaksi vuotta. 20-vuotiaan aiempi sopimus olisi päättynyt ensi kesällä, mutta kirjoitti eilen uuden, viiden vuoden mittaisen jatkopahvin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eilinen matsi jäi taas näkemättä, mutta tuskinpa missasin mitään. 1-2 kotitappio Huddersfieldille on nöyryyttävää, mutta vielähän tässä on tosiaan aikaa suunnanmuutokselle. Keskiviikkona kello 21:45 jatkuu, Reading kotona.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×