Jump to content
Sign in to follow this  
Needles

José Mourinho - Manchester United (2016 -)

Recommended Posts

JOSÉ MOURINHO - THE REAL CHOSEN ONE?

 

 

Jose-Mourinho-Manchester-United-Deal-645

 

Jose Mourinhon joukkuekohtaiset saavutukset:

 

2002 - 2004             Porto ( UEFA Champions League, 2 x liigamestaruus, UEFA Cup, Portugalin cup, Portugalin supercup)

2004 - 2007             Chelsea ( 2 x liigamestaruus, FA Cup, 2 x liigacup)

2008 - 2010             Inter Milan ( UEFA Champions League, 2 x liigamestaruus, Italian Cup, Italian Supercup)

2010 - 2013             Real Madrid ( liigamestaruus, Espanjan Cup, Espanjan Supercup)

2013 - 2015             Chelsea ( liigamestaruus, liigacup)

2016 -                      Manchester United

 

 

Sen minkä piti tapahtua vuonna 2013, tulee tapahtumaan 27.5.2016. Jose Mourinho tullaan nimittämään Manchester United Football Clubin manageriksi. Vaikka hän on järjestyksessään seurahistorian 24. valmentaja, Josea voidaan luonnehtia Sir Alexin luonnollisena seuraajana. Hänessä yhdistyy kahden edeltäjänsä parhaimmat puolet (sopivan ikäinen, kokemusta Englannista, menestystä useammassa seurassa Euroopan korkeimmalla tasolla, loistava taktikko), mutta henkisen puolen valmentajana Mourinhoa verrataan todella paljon itse Sir Alexiin. Miehellä on ilmömäinen kyky saada yksilöt pelaamaan joukkueena, motivoituneena sekä kurinalaisesti. Toki kaikkien pelaajien kanssa homma ei vain toimi, mutta vastaavasti todella moni entinen pelaaja (varsinkin Inter-ajoilta) pitävät miestä maailman parhaana.

 

Now I coach the best players in the world, and the most important thing is not that you are prepared from the technical point of view; the most important thing is the relationship you establish with the person. Of course you need the knowledge, the capacity to analyse things. But the centre of everything is the relationship, and empathy, not only with the individual but in the team. And to have that empathy in the team we all must give up something. It’s not about establishing the perfect relation between me and you; it’s about establishing the perfect relation to the group, because the group wins things; it’s not the individual who wins things.

 

Mourinhoa pidetään varsin puolustusvoittoisena valmentajana, mutta tilastojen valossa asia on hieman moniulotteisempi. Miehen kolme edellistä liigamestaruutta (Chelsea 2015, Madrid 2012, Inter 2010) ovat tulleet kausina, jolloin hänen joukkueensa ovat tehneet myös eniten maaleja. Mourinhon joukkueet ovat varsinkin isoihin peleihin pelamaan pragmaattisemmin vastaiskujen kautta, mikä on varmasti tuota mielikuvaa ruokkinut. Brittilehdistön "United Way" -hehkuttajilta on tässä viime aikoina tuntunut unohtuvan, että seura ei ole ikinä ollut pelityyliltään Barcelona tai AFC Ajax. Nämä ovat olleet jo vuosia Manchester Unitedin sekä Fergusonin tavaramerkki:

 

 

 

Jose Mourinhon on kuitenkin myös pystyttävä Manchester Unitedissa uusiutumaan. Hänen entisissä seuroissaan menestyminen on saanut tulla oikeastaan tyylipisteistä välittämättä. Unitedissa häntä odottaa vuosikymmenten traditio nuorten pelaajien kasvattamisessa sekä kehittämisessä. Uutta Class of 92:ia tuskin on tulossa, mutta mielestäni on aivan realistista odottaa ja vaatia, että Mourinho pystyisi jatkamaan LVG:n aloittamaa työtä. Rashford, Martial ja TFM ovat sellaisia helmiä, joista voi kasvaa vaikka mitä. Olen kuitenkin tämän suhteen loppujen lopuksi varsin optimistinen. Mourinholla on varmasti seuran identiteetti hyvin tiedossa ja onhan hän ennenkin antanut nuorille pelaajille todella paljon vastuuta (Cech, Robben, Balotelli, Morata, Varane, Zouma). Sir Alexin lanseeraama If you're good enoung, youre old enough voi hyvinkin olla myös osa Mourinhon filosofiaa. Epäilijöitä miehellä tämän suhteen varmasti on, mutta toivottavasti Mourinho osoittaa pelot vääriksi.

 

Mourinhoa pidetään ennakolta lyhyen ajan projektivalmentajana, joka tulee toimimaan Unitedissa noin kolme vuotta. Itse haluan uskoa, että näin ei käy. Toivottavasti kulunut vuosi on opettanut miehelle paljon ja ehkä hionut pahimpia särmiä pois. Mourinhon pitkäaikainen unelma on nyt toteutunut ja hän on päässyt siihen työhön, mihin on jo kymmenen vuoden ajan halunnut. Omien sanojensa mukaan hän on valmis "juurtumaan" johonkin seuraan pidemmäksi aikaa, eikä enää halua haasteita eri puolilta Eurooppaa. Unitedissa hänelle on tähän elämänsä tilaisuus. Joukkueessa on runsaasti hyviä pelaajia, jotka kaipaavat parempaa ohjausta. Ikärakenne on hyvä. Unitedin valmentajalle annettavaa vaikutusvaltaa sekä työrauhaa ei edes voi verrata Chelseaan tai Real Madridiin. Seura on yksi maailman rikkaimmista sekä arvostetuimmista. Unitedin perinteet tukevat sitä, että tarpeeksi osaavalle managerille työ on kirjaimellisesti eläkevirka, vaikkei silverwarea joka kausi tulisikaan.

 

Itse suhtaudun Mourinhon tuloon todella positiivisesti ja odotan kautta kyllä innolla. Edellisestä kerrasta on jo muutama vuosi vierähtänyt. Jose Mourinho on valmentaja, kenestä voisi varmasti itse kukin kirjoittaa tekstiä sivukaupalla. Mutta avataan keskustelu itse valmentajasta näin, tarkemmat analyysit ensi kauden joukkueesta sitten kausiketjussa. Joskus EM-kisojen jälkeen.

 

Tervetuloa Jose! Bem-vindo ao Jose !

 

 

 

Millaiseen sijoitukseen olisit tyytyväinen Mourinhon ensimmäisellä kaudella?

 

Millaista jalkapalloa haluaisit nähdä Mourinhon peluuttavan?

 

Onko Mourinho mielestäsi hyvä vai huono valinta? Miksi?

 

Kuinka pitkään Mourinho tulee toimimaan Unitedin managerina?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt se on sitten varmaa. Welcome José!

 

https://twitter.com/ManUtd/status/736112790130151425

 

MOURINHO APPOINTED UNITED MANAGER

• Portuguese coach has won 22 trophies since 2003

José Mourinho will take over as manager of Manchester United from the 2016/17 season, signing a three-year contract with an option to stay at the club until at least 2020.

José, 53, has managed at the top level of European football for over a decade and in that time has won league titles and cups in four countries (Portugal, England, Italy and Spain), as well as winning the UEFA Champions League twice – in 2004 with FC Porto and in 2010 with Inter Milan.

Announcing the appointment, Ed Woodward said: "José is quite simply the best manager in the game today. He has won trophies and inspired players in countries across Europe and, of course, he knows the Premier League very well, having won three titles here.

"I’d like to take this opportunity to welcome him to Manchester United. His track record of success is ideal to take the club forward."

José Mourinho said: "To become Manchester United manager is a special honour in the game. It is a club known and admired throughout the world. There is a mystique and a romance about it which no other club can match.

"I have always felt an affinity with Old Trafford; it has hosted some important memories for me in my career and I have always enjoyed a rapport with the United fans. I’m looking forward to being their manager and enjoying their magnificent support in the coming years."

 

 

 

 

BBTCWaE.jpg

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja siitä lähti valmis teksti bittiavaruuteen. :)  Koitetaas uudestaan.

 

Kyllähän tässä on tuon virallistamisen jälkeen fiilis ollut kuin jouluaattona, vaikka melko varma homma tämä on ollut jo useamman päivän ajan.

 

Itse olin aina siinä uskossa, että Mourinho ottaa ohjat Unitedissa sen jälkeen, kun Sir Alex astuu syrjään. Kuten edellä on jo todettu: kolme vuotta on mennyt enemmän tai vähemmän hukkaan, mutta tässä sitä vihdoin ollaan. Huomionarvoista on, että nyt molemmat osapuolet - manageri ja seura - ovat huomattavasti viisaampia kuin kolme vuotta sitten. United tietää, että menestys ei ole minkään ylemmän voiman antama erityisoikeus ja Mourinho tietää, että myös hän voi epäonnistua todella pahasti.

 

Olin vielä talvella sitä mieltä, että Guardiola on luonnollinen LvG:n työn jatkaja. Tämä oli kuitenkin sillä oletuksella, että van Gaal olisi jatkanut vielä ensi kauden ja pallonhallintapeli olisi ollut valmista ns. maailman luokkaa. Eipä se peli sitten missään vaiheessa lähtenyt kulkemaan ja Guardiolakin päätyi naapuriin. Mielestäni Jose on kuitenkin tämän hetkiseen Unitediin parempi manageri kuin Pep. Tämä jo pelkästään kokemuksen takia. Guardiolan ura on ollut käytännössä pelkkää ruusuilla tanssimista. Mitä jos homma ei olisikaan lähtenyt heti kulkemaan Unitedissa? Kesällä aloittavan United-managerin on kuitenkin ihan pakko onnistua, muuten voisi edessä olla todella vaikeita vuosia. 

 

Mourinho lähtee pelamaan vain ja ainoastaan mestaruudesta. Muu sijoitus kuin ensimmäinen on pettymys. (vrt. van Gaal) Itse olisin kuitenkin tyytyväinen siihen, että Mourinho tekee sen, mihin van Gaalin piti kyetä päättynellä kaudella, eli top3-sijoitus oikealla mestaruustaistelulla. Tässä painaa voimakkaasti ensi kaudeksi koveneva kilpailu liigassa. Vielä on kuitenkin mahdoton arvioida kärkijoukkueiden voimasuhteista. FA Cuppiin on turha antaa mitään tavoitetta, koska arvalla on tässä kilpailussa niin suuri merkitys. Jos top3 on aikaisessa vaiheessa varmaa, voidaan Eurooppa Liigassa puolestani vetää junnuilla.

 

Seuraavan kolmen vuoden aikana haluan nähdä Unitedissa voittavaa jalkapalloa. Muut mieltymykset ovat vähempiarvoisia. Vastaiskujalkapallo on asia, jota olen kaivannut Sir Alexin ja jopa aina Ronaldon ajoista asti, jolloin Unitedin vastaiskupeli oli maailman parasta. Onneksi voittava vastaiskupeli ja Mourinho eivät ole substituutteja, joten tätä tultaneen tulevina vuosina näkemään. kysymys kuitenkin kuluu: Kuinka puolustusvoittoista ns. peruspelaaminen tulee olemaan? Hyökkäyspään erikoistilannepelaaminen saadan luultavasti jo ensi kaudella kuntoon. 

 

Toivon sydämeni pohjasta, että United on se seura, jossa José saa pidempää jatkuvuutta aikaan ja tämä yhteistyö jatkuisi ainakin sen neljä vuotta. En näe mitään syytä miksei se voisi jatkua pidempäänkin. Päättyneen Chelsea-stintin kolmas kausi oli toki täysi katastrofi, mutta sitä ennen Josén huonoin sijoitus kolmannella kaudella oli kolmas. Eikös Moun tarkoitus ollut rakentaa Chelseassa dynastiaa? Nyt hän pääsee kokeilemaan sitä virheistään viisastuneena Unitedissa, jossa perinteet ja ilmapiiri ovat myönteiset tälle tavoitteelle.

 

"Mourinho's Red Army!"

 

 

43t68Qv.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

josemourinho Back at work

 

jose2.png

 

"Summer with Euro 2016 and Copa America 2016"

 

Liittyyköhän kesän siirtokuvioihin, preseasoniin valmistautumiseen arvoturnausten aikana/jälkeen vaiko molempiin?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mielenkiinnolla odotan millä formaatiolla Mourinho aikoo joukkuetta peluuttaa. Ensimmäisellä Chelsea-stintillään Mourinho suosi 4-3-3 -systeemiä voimakkaalla keskikentällä ja vikkelillä laitureilla. Tämän jälkeen hän on suosinut lähinnä 4-2-3-1 -systeemiä. Mourinhon 4-2-3-1:ssä on yleensä hyökkäävä laituri/laitahyökkääjä, jolta odotetaan tehoja ja toisella puolella hyvin kahteen suuntaan pelaava laituri. 10-paikan pelaajasta Mourinho totesi viime vuonna näin:

 

“For me a number 10 does a lot of things, with the ball and without the ball. So for me a number 10 is a very special player in my team.

“With a system of two midfield players and one number 10, I demand a lot from a number 10.

“I like a number 10 to score goals. I like a number 10 to get in the box. I like a number 10 to score goals like Oscar's against Maccabi Tel Aviv.

“A number 10 for me is an eight-and-a-half when the team loses the ball, and the number 10 is a nine-and-a-half when the team has the ball.

“Who is my perfect number 10? Wesley Sneijder and Deco. Because they could defend, get in the box and finish goals? Yes.”

 

Nykyjoukkueesta Rooney ja Herrera voisivat sopia tuohon muottiin, mutta riittäisikö taso kuitenkaan?

 

Kaikenkaikkiaan nykyjoukkue sopii paremmin 4-3-3 - kuin 4-2-3-1 -systeemiin. Keskikentän alempaan kaksikkoonkaan ei löydy tällä hetkellä luontevaa kaksikkoa. Jos Schweinsteigerin voisi luottaa pysyvän kunnossa Schweini/Morgan -voisi olla tällainen, mutta kun tilanne on mikä on, selkeää kaksikkoa ei joukkueesta löydy. Rooneyakaan on vaikea nähdä double pivotissa. Sen sijaan on paljon hyviä keskikenttäpelaajia, joista muodostaa keskikentälle hyvä tasapainoinen kolmikko. Tähän liittyen Real tarjosi taas hyvän muistutuksen siitä, että alimman keskikenttäpelaajan ei tarvitse välttämättä ole pelinrakentaja; siellä voi peluuttaa destroyeriakin kunhan kaksi ylempää ovat pallollisena tarpeeksi hyviä.

 

Kun Martial pelaa vasemmalla, oikealle Mourinhon 4-2-3-1:een tarvittaisiin Willianin tapainen vahva kahden suunnan laitapelaaja. Nykyiset vaihtoehdot Lingard, Young ja Januzaj sopisivat paremmin 4-3-3:een, tosin kaksi ensinmainittua voisivat mahdollisesti toimia jollakin lailla 4-2-3-1:ssä, mutta eivät ole selkeitä vaihtoehtoja tuonne. Markkinoiltakin on helppo miettiä uusia laitureita 4-3-3:een, mutta Willian-rooliin ei oikein tule muita hyviä vaihtoehtoja mieleen kuin...Willian.

 

Eli 4-3-3 tuntuisi olevan vaihtoehto jolla kannattaisi edetä, mutta en ihmettelisi jos Mourinho kallistuisi 4-2-3-1:n suuntaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse olisin sitä mieltä, että Giggs voisi lähteä vähän pienempään seuraan päävalmentajaksi kokemusta hankkimaan. Ja sitten joskus viisaanpana ja kokeneempana ManUn päävalmentajaksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The Sun mainostaa, että United olisi palkannut John Peacockin Unitedin akatemiavalmennuksen konsultiksi. Kyseessä on siis herra, joka on menestynein juniorivalmentaja Englannissa johdattaen Englannin U17-joukkueen kahdesti Euroopan mestaruuteen vuosina 2010 ja 2014. Viime kaudella mies toimi Derby Countyn 1. valmentajana Nigel Pearsonin alaisuudessa. Peacock on toiminut ilmeisesti myös FA:n senior elite coach developmentin johdossa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

josemourinho Help the children @socceraid

jos1.png

 

josemourinho An honour to host Pele at my new house

jos2.png

 

josemourinho now is time to enjoy!!! produce preseason training sessions...

jos3.png

 

Laitetaas viimeinen kuva vielä käännettynä:

 

 

jos4.png

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täytyy kyllä tykkäillä tästä Josén tehokkuudesta oltuaan nyt ensimmäiset viikot Unitedissa. Carrickin, Rashfordin ja CBJ:n jatkosopimukset, 3 uutta hankintaa, ja Giggsin lähtö saatu jo junailtua. Olisko kerrankin myös niin, ettei Deadline dayn sekoiluja tällä kertaa nähdä. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×