Jump to content
Jahnny

2016 Copa América Centenario

Kuinka paljon Moyesin pitäisi saada aikaa osoittaa kykynsä Unitedin peräsimessä?  

44 members have voted

This poll is closed to new votes
 1. 1. Kuinka paljon Moyesin pitäisi saada aikaa osoittaa kykynsä Unitedin peräsimessä?

  • Kauden loppuun saakka. Jos neljättä sijaa ei pystytä saavuttamaan, uusi mies tilalle.
   10
  • Joulukuuhun asti. Elleivät otteet rupea paranemaan, monoa.
   7
  • Kaksi kokonaista kautta.
   10
  • 3-4 kautta.
   5
  • Sopimuksen mukaiset kuusi vuotta.
   12


Recommended Posts

copa-america-centenario-2016-2.jpg

 

 

Pohdin tässä hetken Paitsio.comin nykyistä aktiivisuutta ja tulin siihen lopputulokseen, että varmaankaan edes puolia tuosta viime vuoden arvokisojen kuudesta sivusta tuskin tullaan saamaan täyteen, mutta uutta ketjua siitä huolimatta tulille. Toivottavasti herättää kiinnostusta edes sen viikon ajan ennen kuin Euro 2016 laitetaan tulille. Alkulohkon otteluita pelataan alkaen 00:00, 01:30, 02:00, 02:30, 03:00, 03:30, 04:00, 04:30, 05:00 ja 05:30, joten ehkä joku aamuvirkeä tai yömyöhäinen näitä pystyy myös katsastamaan. Toisaalta eihän se pelkästään otteluiden katsominen tarkoita vain ja ainoastaan turnauksen seuraamista, vaan siitä voi olla muutenkin kiinnostunut.

 

 

Turnauksen taustasta

Copa América Centenario on siis turnaus, joka järjestetään neljän vuoden välein, mutta tällä kertaa poikkeuksellisesti vain vuosi edellisen jälkeen, sillä tällä juhlistetaan kunniakasta 100 vuotta kilpailun historiassa. Turnaus järjestetään myös nyt ensimmäistä kertaa Etelä-Amerikan ulkopuolella, kun isäntämaana toimii Yhdysvallat. Tarkoituksena tällä on kuvata enemmän sekä Etelä- että Pohjois-Amerikan yhtenäisyyttä keskenään. Kyseessä on myös maailman vanhin jalkapalloturnaus maajoukkueiden kesken. Tänä vuonna mukana on myös 12 joukkueen sijasta 16, jotka käsittävät kaikki 10 maata CONMEBOL:sta ja tuohon päälle siis 6 edustajaa CONCACAF:sta. Turnauksen voittaja ei kuitenkaan tule saamaan tällä kertaa paikkaa 2017 FIFA Confederations Cupiin, sillä Chile ansaitsi tuon paikan jo voittamalla 2015 Copa Américan.

 

Turnausta ajatellen on myös suunniteltu täysin uusi pokaali, joka ei kuitenkaan tule korvaamaan edeltäjäänsä, vaan tämä myönnetään pysyvästi sille maalle, joka onnistuu voittamaan kyseisen juhlavuoden turnauksen. Lisäksi jo aikaisemmin kiertänyt pokaali jatkaa matkaansa tämän vuoden voittajalle tuttuun tapaansa. Tämä uusi pokaali tulee saamaan pohjansa historiallisesta ensimmäisestä edeltäjästään ja saamaan värikseen hopean sijaan kultaisen.

 

Turnaus pelataan 10 eri stadionilla ympäri maata ja stadionien minimikapasiteetti oli 50,000. Otteluita tullaan pelaamaan Chicagossa, East Rutherfordissa, Foxboroughissa, Glendalessa, Houstonissa, Orlandossa, Pasadenassa, Philadelphiassa, Santa Clarassa ja Seattlessa. Näistä pienin on Orlandossa, Floridassa sijaitseva Camping World Stadium, jonka kapasiteetti on 60,219. Kyseessä siis Orlando Cityn kotistadion. Suurin puolestaan 92,542, joka sijaitsee Pasadenassa, Californiassa ja kantaa nimeään Rose Bowl. Kyseinen stadion toimi muun muassa LA Galaxyn kotistadionina vuosina 1996–2003.

 

Copa América Centenario alkaa 4. kesäkuuta ja avausotteluna toimii United States – 04:30 – Colombia. Seuraava ottelu, joka tuota seuraa onkin sitten Costa Rica – 00:00 – Paraguay, joka alkaa siis samana lauantaina puolenyön aikaan, jota seuraavat yöllä ottelut Haiti – 02:30 – Peru ja Brazil – 05:00 – Ecuador, jos viikonlopun haluaa käyttää jalkapallon parissa.

 

 

Joukkueet

- Argentina (CONMEBOL)

- Bolivia (CONMEBOL)

- Brazil (CONMEBOL)

- Chile (CONMEBOL) – (Copa América title holders)

- Colombia (CONMEBOL)

- Costa Rica (CONCACAF) – (Winners of 2014 Copa Centroamericana)

- Ecuador (CONMEBOL)

- Haiti (CONCACAF) – (Winners of Copa América Centenario qualifying play-offs)

- Jamaica (CONCACAF) – (Winners of 2014 Caribbean Cup)

- Mexico (CONCACAF – (Automatic qualifier)

- Panama (CONCACAF) – (Winners of Copa América Centenario qualifying play-offs)

- Paraguay (CONMEBOL)

- Peru (CONMEBOL)

- United States (CONCACAF) – (Hosts and automatic qualifier)

- Uruguay (CONMEBOL)

- Venezuela (CONMEBOL)

 

 

Lohkoarvonnat

Lohkot arvottiin viime joulukuussa ja isäntäjoukkue Yhdysvallat saivat automaattisesti paikkansa A-lohkosta. Tuolloin osallistuvista CONMEBOL-maista FIFA Rankingissa korkeimmalla sijalla oli Argentiina ja näin ollen maa sai automaattisen paikan D-lohkosta. B-lohkosta paikan sai Brasilia ja C-lohkosta puolestaan Meksiko, joiden taustalla oli historia maanosiensa eniten esiintyneinä maina viimeisen 100 vuoden aikana. Nämä päätökset saivat kritiikkiä sen puolesta, että esimerkiksi Uruguay on voittanut kuitenkin kaikesta huolimatta kahdesti World Cupin ja ennätykselliset 15 kertaa Copa Américan. Myös Chilen puolesta oltaisiin voitu perustella, sillä ovat kuitenkin hallitseva mestari.

 

 

Lohkovaihe

Joukkueiden kohdalla linkit todella lyhyisiin (01:00–02:00) ennakkovideoihin, jotka summaavat kätevästi osallistujan. En nyt ala mitään suurta ennakkoa tekemään, kun on sen verran vaikea odottaa mitään suurta menestystä.

 

A-lohko

- United States (H)

- Colombia

- Costa Rica

- Paraguay

 

B-lohko

- Brazil

- Ecuador

- Haiti

- Peru

 

C-lohko

- Mexico

- Uruguay

- Jamaica

- Venezuela

 

D-lohko

- Argentina

- Chile

- Panama

- Bolivia

 

 

Pudotuspelit

Na_ytto_kuva_2016_05_29_kello_3_50_54.pn

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Otetaan sitten vielä erikseen hieman omaa henkilökohtaista näkemystä tulevasta turnauksesta.

 

Omat odotukset kyseistä kilpailua kohtaan ovat korkealle. Viime kauden Copa América oli upeaa seurattavaa kesällä ja varsinkin Chilen ensimmäinen mestaruus oli sellainen hetki, joka jätti älyttömän hyvän maun suuhun. Lisäksi ottelut olivat viihdyttäviä ja Etelä-Amerikassa osataan tuo tunnelman luominen sen verran loistavasti, että siitä riitti kotikatsomoonkin. Mielenkiintoista onkin nähdä, että miten tuo saadaan tuotua Yhdysvaltoihin, mutta en uskalla lähteä epäilemään liikaa, sillä mukana on sellaisia maita, joiden kannattajat ovat poikkeuksetta aina intohimoisesti joukkueensa takana.

 

Brasilia

Kilpailuun lähtiessä muutamat joukkueet nousevat jälleen ylitse muiden. Vaikka Brasilia ei parhaimmalla miehistöllä monen mielestä liikkeellä olekaan, kiitos Dungan kyseenalaisten valintojen kuten muun muassa Thiago Silvan jättäminen ulos joukkueesta, niin kyseessä on siitä huolimatta ehdottomasti yksi parhaita maajoukkueista, mitä maa päällään kantaa. Brasilian kohdalla puhutaan mielenkiintoisesta yhdistelmästä kokemusta ja nuoruutta, ja vaikka Neymar edustaa kesällä Olympialaisissa isäntäjoukkue Brasiliaa eikä ole mukana, niin kyseessä on ehdottomasti yksi turnauksen suosikeista ellei se suurin ennakkosuosikki. Lisäksi joukkue sai ehdottomasti turnauksen helpoimman lohkon, joka nostaa varmasti odotuksia entisestään, kun ovat ottaneet mahdollisesti kolmekin loistavaa tulosta putkeen heti alkuunsa – vaikka Ecuador ja Peru ovatkin vastustajia, joita ei sovi kuitenkaan aliarvioida. Mukana kisoissa on useita huippupelaajia aina Liverpoolin keskikenttämies Philippe Coutinhosta venäläisseura Zenitin hyökkääjä Hulkiin, sekä tällä kertaa näyttää siltä, että Brasilialla on kerrankin kärkihyökkääjä joukkueessa, kun SL Benficassa uskomattoman hyvän kauden pelannut Jonas mahtui ryhmään lopulta Ricardo Oliveiran loukkaannuttua. Lisäksi 91 maaottelua pelannut Kaká tekee paluun Brasilian paitaan.

 

Argentiina

Jos joku ei Brasilialle suosikin viittaa halua edes harkita, niin se menee sitten seuraavaksi varmaan ehdottomasti Argentiinalle. Maan oma supertähti Lionel Messi, jota monet myös maailman parhaaksi tituleeraa, on jälleen mukana maajoukkuepaidassa ja tämä saattaa olla se vuosi, kun Messi vihdoin nostaa arvokisoissa pokaalin ilmaan. Argentiina nyt muutenkin on varmasti Sergio Agüeron, Ángel Di Marían, Gonzalo Higuaínin ja kumppaneiden johdolla yksi vaarallisimmista joukkueista hyökkäyssuuntaan paperilla, mutta on niitä suuria epäonnistumisen hetkiäkin nähty kuten viimeisen kahden vuoden aikana Chilea ja Saksaa vastaan. Toisaalta tuntuu myös, että joukkue on jälleen vuoden kokeneempi ja keskikenttä sekä puolustuskin alkaa näyttämään entistä vahvemmalta, tai jos ei voi näin kuvailla, niin ainakin vakiintuneemmalta. Lukuisia mielenkiintoisia nimiä löytyy joukkueesta ja varsinkin alkulohkossa odotan uusintaottelua Chilea vastaan, joka saattaa ratkaista lohkovoittajan. Bolivia tietysti nyt pienenä kiusankappaleena tuolla myös, mutta sanoisinkin vielä toistamiseen, että vain pienenä.

 

Muut joukkueet

Tuossa lyhyet sanat kahdesta selvästä suosikista, mutta mitkä muut maat saattavat edetä pitkälle? Heti kolmanneksi nostaisin Uruguayn, joka ei aina ole näyttänyt parhaimmaltaan, mutta sitten taas arvokisoissa on paljon hyvää historiaa ja uskoisin kiinnostuksen olevan kova tätä kilpailua kohtaan myös. Mielenkiintoista on myös nähdä Luis Suárez pitkästä aikaan arvokisoissa, joka saattaa olla suuri tekijä yhdessä Edinson Cavanin kanssa. Alkulohkossa tosiaan myös Meksiko, jota en lähtisi aliarvioimaan lainkaan ja saattavat olla potentiaalinen lohkovoittajakin Uruguayn edestä. Meksikolla on taitava ja hyvin tasapainoinen joukkue, joka pystyy laittamaan kampoihin valehtelematta kenelle tahansa muulle osallistujalle joten parhaana päivänä voisin odottaa etenevän jopa välieriin. Venezuela nyt ei paperilla vakuuta, mutta pieni yllätysmahdollisuus sinne. Jamaikaan en nyt valitettavasti usko, vaikka CONCACAF Gold Cupissa taistelivatkin finaaliin asti viimeksi.

 

Jos Argentiinan, Brasilian ja Uruguayn voisi listata kisojen niin sanotuiksi ennakkosuosikeiksi, niin potentiaalisimmat yllättäjät ovat varmaankin sitten Chile ja Kolumbia, sekä jo mainittu Meksiko. Sitten taas Uruguaysta täytyy mainita, että juuri nyt ei ole ollut mielestäni parhaimmillaan ja oikeastaan voisin pudottaa samalle viivalle näiden muiden kanssa. James Rodríguez, Alexis Sánchez ja Arturo Vidal mukaanlukien useat muut huippupelaajat ovat maailmanluokan tähtiä, jotka pystyvät ratkaisemaan otteluita omilla yksilösuorituksillaan. Jo pelkästään Chilen puolesta täytyy muistuttaa viime vuotta, kun Chile meni kilpailussa loppuun asti. Tällaisten joukkueiden edesottamukset ja mahdollisuus yllättää on aivan tervetullutta omissa papereissani.

 

Sitten täytyy vielä mainita Yhdysvallat, sillä isäntämaassa on jalkapallo ollut mukavassa nousussa jo vuosien ajan ja jatkuvasti näyttää paremmalta. Tietysti A-lohkoa voisi kutsua kuolemanlohkoksi Costa Rican, Kolumbian, Paraguayn ja Yhdysvaltojen johdosta, mutta uskon vahvasti Yhdysvaltojen mahdollisuuksiin edetä pudotuspeleihin. Tosin taas en yllättyisi muidenkaan mahdollisuuksista. Mukana on MLS:n suurimmat tähdet, nuoria huippulupauksia Euroopan sarjoista ja kokemusta. Eiköhän tuossa ala olemaan ne seitsemän parasta maata, vaikka loppujen lopuksi ei mitään selvää järjestystä voikaan luoda ennen kuin näkee jotain konkreettista.

 

Omista suosikeistani sen verran, että Chile saa jälleen huomionsa allekirjoittaneelta. On ollut hieno seurata joukkueen kehitystä viimeiset vuodet ja viime kesän menestys oli oikein tervetullutta. Olisi upea hetki nähdä maan nostavan jälleen pokaalin ilmaan, sillä tällä tämänhetkisellä sukupolvella siihen on mahdollisuus. Lähden myös tukemaan Pohjois-Amerikasta maita kuten Meksiko ja Yhdysvallat, jotka voivat mielestäni parhaimpana päivänä laittaa kampoihin näille jättiläisillekin, vaikka ehkä jopa selviä altavastaajia ovatkin. Meksikolta Rafael Márquez on jälleen mukana ja todennäköisesti pelaa viimeiset arvokisansa, mutta sitäkin enemmän huomiota saa Kyle Beckerman toisesta joukkueesta. Pelaaja, jota arvostan ja ihailen, sekä jota kohtaan koen voin samaistua. Vaikea uskoa, että kotikisat siivettäisivät Yhdysvallat loppuun asti, mutta kyllähän sitä voi aina toivoa. Neljäntenä olisin maininnut Claudio Pizarron edustaman Perun, mutta Pizarro ei valitettavasti mahtunut joukkueeseen. Mainitaan sitten Costa Rican ja Kolumbian väliltä ensimmäinen, sillä jättänyt positiivisen kuvan viimeisistä arvokisoista. Hyvin mahdollisesti jäävät alkulohkoon, jos ristiinpelaaminen ei tuo yllätyksiä, mutta sitten jatkopeleissä Kolumbialle pienet sympatiat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chile paineli edellisissä kisoissa pitkälle kotiedun auttamana, vaikka onhan Vidal ja Alexis huippumiehiä.

Taidat hiukka aliarvioida Uruguayta mun mielestä.. Luis Suarez, Cavani, Godin jne kaikki ovat paitsi huippuja myös kovia joukkuepelaajia ja valmentaja Oscar "El Maestro" Tabarez pitää huolen siitä että 

Uruguayn paidassa ei surffailla.. Don Luis voi milloin tahansa ratkaista minkä tahansa pelin yksittäisellä huikealla suorituksella, Uruguay voi olla musta hevonen!

 

Ihmetyttää tuo Kaka, mutta saahan se nimi jenkit katsomoon joukolla..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chile paineli edellisissä kisoissa pitkälle kotiedun auttamana, vaikka onhan Vidal ja Alexis huippumiehiä.

Taidat hiukka aliarvioida Uruguayta mun mielestä.. Luis Suarez, Cavani, Godin jne kaikki ovat paitsi huippuja myös kovia joukkuepelaajia ja valmentaja Oscar "El Maestro" Tabarez pitää huolen siitä että

Uruguayn paidassa ei surffailla.. Don Luis voi milloin tahansa ratkaista minkä tahansa pelin yksittäisellä huikealla suorituksella, Uruguay voi olla musta hevonen!

 

Ihmetyttää tuo Kaka, mutta saahan se nimi jenkit katsomoon joukolla..

Tietysti kotiedulla oli merkityksensä, mutta Chile pelasi läpi turnauksen myös parasta jalkapalloa, ja tämä tulee jokaisen ottelun katsoneelta.

 

En nyt tiedä, että miten aliarvioin Uruguayn. Mielestäni on ansainnut paikkansa vasta kolmantena ennakkosuosikkina Argentiinan ja Brasilian jälkeen, sillä kolmen suuremman tähtipelaajan jälkeen ei sitä huippulaatua juurikaan löydy. Onhan Uruguay ottanut hyviä tuloksia nyt viimeisen vuoden aikana, mutta on siellä muutama kyseenalainenkin tulos. Lisäksi viime kesän arvokisojen esitykset olivat surullista katsottavaa. Tämä ailahteleva vire sekä puolestaan hyvät otteet Chilelta ja Kolumbialta vähän supistavat tätä joukkueiden tasoeroa. Lisäksi mainitsinhan myös Uruguayn historian menestyneenä joukkueena. Pysyn edelleen sanani takana, että Uruguay on ennakkoon kolmas suosikki kahden jättiläisen jälkeen voittamaan kyseisen kilpailun, mutta päivästä riippuen voi kaatua muillekin aivan odotetusti – ja tämä ei kyllä mielestäni ole aliarvioimista. Sekä tiedän kyllä hyvinkin Cavanin, Godínin ja Suárezin kaltaisten pelaajien tason. Näistä varsinkin ensimmäistä olen viimeisen muutaman vuoden ajan puolustellut kuten myös toista, joka tosin pistänyt epäilijänsä hiljaiseksi vasta nyt Atletin menestyksen seurauksena. Tasoerot ovat kuitenkin näiden kahden suuremman jälkeen hyvin minimaalisia.

 

Vaikka Kaká pelaakin nykyään MLS:ssa, niin esiintyy edelleen huipputasollaan. Eri asia, jos mukaan tuotaisiin joku selvästi heikompi nimi jostain heikommasta sarjasta. Dunga on muutenkin päättänyt haistaa pitkät Euroopan rahakkaimmille seuroille. Pelaaja jonka Kaká sai kunnian korvata oli loukkaantunut Douglas Costa eli ei Kaká lähtökohtaisesti joukkueessa olisi edes ollut. Itse olen ainakin aivan tyytyväinen kyseiseen valintaan enkä ihmettele sitä lainkaan. Olisi Euroopasta joku parempikin pelaaja mahdollisesti tarjolla ollut, mutta yksikään maailmanluokan nimi ei brasilialaislegendan edestä saanut väistyä. Niin kauan, kun Kaká pystyy esittämään vastaavia otteitaan kuten vielä on nähty, niin omasta puolestani ei voi pitää mitenkään täysin väärin tehtynä päätöksenä. Tällä kaudella Orlando Cityssa 7 otteluun mukavat 2 maalia ja 5 maalisyöttöä (mukana maalissa joka 89. minuutti), sekä viime kaudella 12 maalia ja 12 maalisyöttöä (maalissa joka 138. minuutti).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kisat ovat jo alkaneet, kun aamuyöstä pelattiin avausottelu United States 0–2 Colombia. Isäntämaa siis aloitti turnauksen tappiolla, kun Kolumbia otti voiton. Avausmaalista vastasi Cristian Zapata ja jälkimmäisestä James Rodríguez rangaistuspotkusta.

 

Paraikaa pelataan ottelua Costa Rica – Paraguay. Ottelua on pelattu 40 minuuttia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Katselin hiukan Costa Rica-Paraguay ottelua, lämpöä oli reilut 30 astetta mikä teki ottelusta hidastempoisen, mutta oli muutenkin niin surkeata peliä etten taida enää näitä kisoja seurata. Oli sellaista Hollywoodia lähes koko pelin mitä ei vaan jaksa.

 

Onneksi viiden päivän päästä alkaa kunnon kisat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Katselin hiukan Costa Rica-Paraguay ottelua, lämpöä oli reilut 30 astetta mikä teki ottelusta hidastempoisen, mutta oli muutenkin niin surkeata peliä etten taida enää näitä kisoja seurata. Oli sellaista Hollywoodia lähes koko pelin mitä ei vaan jaksa.

 

Onneksi viiden päivän päästä alkaa kunnon kisat.

 

Aika lyhyestä otannasta teet kyseisen päätöksen. Muutama minuutti paperilla vähän heikommasta otteluparista, ja yhtäkkiä koko Copa América ei ole edes millään tavalla kunnollinen arvoturnaus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

On näitä Copa America-turnauksia tultu seurattua ennenkin ja ei nämä koskaan ole nousseet mitenkään ihmeemmälle tasolle. Lisäksi tuo aikaisemmin mainittu filmaaminen pistää erityisesti silmään juuri näissä karkeloissa. Mutta nauttikoon muut jos siltä tuntuu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

On näitä Copa America-turnauksia tultu seurattua ennenkin ja ei nämä koskaan ole nousseet mitenkään ihmeemmälle tasolle. Lisäksi tuo aikaisemmin mainittu filmaaminen pistää erityisesti silmään juuri näissä karkeloissa. Mutta nauttikoon muut jos siltä tuntuu.

 

Selvä tämä.

 

Ei nyt käydä läpi uusiksi viime arvokisoista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haiti ollut piristävä yllätys. Pelannut paljon hyökkäävämpää ja rohkeampaa futista kuin odotin ja ei Perulla nyt mitenkään helppoa ole ollut, vaikka 1-0 johtavatkin. Paolo Guerrero maalintekijänä, ja Perun maajoukkueen historian parhaana nyt.

 

Nyt 05:00 alkaa sitten Brasilian ja Ecuadorin välinen kohtaaminen. Brasilian avauskokoonpano on seuraava: Brazil (4-3-3): Alisson, Alves ©, Marquinhos, Gil, Filipe Luís; Elías, Casemiro, Renato Augusto; Willian, Jonas, Coutinho.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haiti ollut piristävä yllätys. Pelannut paljon hyökkäävämpää ja rohkeampaa futista kuin odotin ja ei Perulla nyt mitenkään helppoa ole ollut, vaikka 1-0 johtavatkin. Paolo Guerrero maalintekijänä, ja Perun maajoukkueen historian parhaana nyt.

 

Nyt 05:00 alkaa sitten Brasilian ja Ecuadorin välinen kohtaaminen. Brasilian avauskokoonpano on seuraava: Brazil (4-3-3): Alisson, Alves ©, Marquinhos, Gil, Filipe Luís; Elías, Casemiro, Renato Augusto; Willian, Jonas, Coutinho.

 

Ja tuohon loppulukemaan ottelu myös päättyi.

 

Haitilla lopussa mahdollisuudet tasoittaa, mutta pallo meni ohitse tyhjästä maalista. Teki varmaan pahaa tälle epäonnekkaalle pelaajalle ja sen sijaan onnistuessaan olisi ollut varmasti huikea hetki koko Haitin joukkueelle.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt 05:00 alkaa sitten Brasilian ja Ecuadorin välinen kohtaaminen. Brasilian avauskokoonpano on seuraava: Brazil (4-3-3): Alisson, Alves ©, Marquinhos, Gil, Filipe Luís; Elías, Casemiro, Renato Augusto; Willian, Jonas, Coutinho.

 

Kyseinen ottelu päättyi sitten lopulta 0-0. Olisin valehtelematta lähtenyt itsekin odottamaan tasapeliä.

 

Ihan katseltava matsihan tuo oli, mutta hirveästi ei maaleja olla vielä tässä turnauksessa nähty.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heti kolmanneksi nostaisin Uruguayn, joka ei aina ole näyttänyt parhaimmaltaan, mutta sitten taas arvokisoissa on paljon hyvää historiaa ja uskoisin kiinnostuksen olevan kova tätä kilpailua kohtaan myös. Mielenkiintoista on myös nähdä Luis Suárez pitkästä aikaan arvokisoissa, joka saattaa olla suuri tekijä yhdessä Edinson Cavanin kanssa. Alkulohkossa tosiaan myös Meksiko, jota en lähtisi aliarvioimaan lainkaan ja saattavat olla potentiaalinen lohkovoittajakin Uruguayn edestä. Meksikolla on taitava ja hyvin tasapainoinen joukkue, joka pystyy laittamaan kampoihin valehtelematta kenelle tahansa muulle osallistujalle joten parhaana päivänä voisin odottaa etenevän jopa välieriin.

 

Jos Argentiinan, Brasilian ja Uruguayn voisi listata kisojen niin sanotuiksi ennakkosuosikeiksi, niin potentiaalisimmat yllättäjät ovat varmaankin sitten Chile ja Kolumbia, sekä jo mainittu Meksiko. Sitten taas Uruguaysta täytyy mainita, että juuri nyt ei ole ollut mielestäni parhaimmillaan ja oikeastaan voisin pudottaa samalle viivalle näiden muiden kanssa. 

 

Taidat hiukka aliarvioida Uruguayta mun mielestä.. Luis Suarez, Cavani, Godin jne kaikki ovat paitsi huippuja myös kovia joukkuepelaajia ja valmentaja Oscar "El Maestro" Tabarez pitää huolen siitä että 

Uruguayn paidassa ei surffailla.. Don Luis voi milloin tahansa ratkaista minkä tahansa pelin yksittäisellä huikealla suorituksella, Uruguay voi olla musta hevonen!

 

En nyt tiedä, että miten aliarvioin Uruguayn. Mielestäni on ansainnut paikkansa vasta kolmantena ennakkosuosikkina Argentiinan ja Brasilian jälkeen, sillä kolmen suuremman tähtipelaajan jälkeen ei sitä huippulaatua juurikaan löydy. Onhan Uruguay ottanut hyviä tuloksia nyt viimeisen vuoden aikana, mutta on siellä muutama kyseenalainenkin tulos. Lisäksi viime kesän arvokisojen esitykset olivat surullista katsottavaa. Tämä ailahteleva vire sekä puolestaan hyvät otteet Chilelta ja Kolumbialta vähän supistavat tätä joukkueiden tasoeroa. Lisäksi mainitsinhan myös Uruguayn historian menestyneenä joukkueena. Pysyn edelleen sanani takana, että Uruguay on ennakkoon kolmas suosikki kahden jättiläisen jälkeen voittamaan kyseisen kilpailun, mutta päivästä riippuen voi kaatua muillekin aivan odotetusti – ja tämä ei kyllä mielestäni ole aliarvioimista. Sekä tiedän kyllä hyvinkin Cavanin, Godínin ja Suárezin kaltaisten pelaajien tason. Näistä varsinkin ensimmäistä olen viimeisen muutaman vuoden ajan puolustellut kuten myös toista, joka tosin pistänyt epäilijänsä hiljaiseksi vasta nyt Atletin menestyksen seurauksena. Tasoerot ovat kuitenkin näiden kahden suuremman jälkeen hyvin minimaalisia.

 

Ja niin vain viime yönä nähtiin ottelu Mexico 3–1 Uruguay.

 

Ottelu, jota moni odottivat ja tähän mennessä paras ottelu turnauksessa. Meksikolta todella hyvää peliä ja molemmilla tuli useampi paikka. Parempi kuitenkin voitti.

 

Meksiko meni 1-0 johtoon jo 4. minuutilla, kun Álvaro Pereira ohjasi keskityksen omaan maaliin ja Uruguay oli ongelmissa tuon jälkeen. Matías Vecino otti juuri ennen puoliaikaa toisen keltaisen kortin ja jätti kentän, jonka jälkeen Uruguay sai mahdollisuudet voittoon vasta 74. minuutin kohdalla, kun Andrés Guardado otti myös toisen varoituksen jättäen kentän ja Diego Godín onnistui tasoittamaan luvuiksi 1-1. Meksiko kuitenkin jatkoi hyviä otteitaan ja teki vielä 85. minuutilla toisen 2-1 osumansa Rafael Márquezin toimesta, jonka jälkeen vielä paketoi ottelun 3-1 lukemiin Héctor Herreran toimesta.

 

Ei tämä tulos sinänsä yllättänyt, koska kuten sanoin, niin en mielestäni aliarvioi Uruguayta, mutta otteet eivät heiltä ole vakuuttaneet, vaikka siellä maailmanluokan yksilöitä mukana onkin ja totesin Meksikon voivan voittaa tässä turnauksessa kyllä kenet tahansa. Parhaana päivänään varsinkin tällaisella esitykselläkin.

 

Ensi yönä sitten Panama – 02:00 – Bolivia, jota seuraa yksi kisojen odotetuimmista otteluista, kun luvassa on Argentina – 05:00 – Chile.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Talismaani puuttuu! Uruguay ilman Don Luisia ei vaan ole sama vaikka tasoihin tulivatkin. Cavani on hyvä hyökkääjä mutta ei mikään Luis. Oma maali ja punanen kortti, ja vastassa tiukka joukkue Meksiko mahtavasti kannustettuna lähes kotikentällään ( ei paljoo taivaansinistä katsomossa näkyny). Muslera kyllä nukkui Rafa Marquezin maalissa, mahtava kuti tosin! Uruguayn pelaajat menettivät keskittymistään muutenkin tuossa tilanteessa, Godin ja Gimenez kävi kuumina ko hellakoukku ennen maalia, Meksiko rankaisi kylmän viileästi.

Jatkoonpääsy vielä mahdollista mutta pudotuspeli muuttui pykälän vaikeammaksi. Pitäskohän herätä jo viideltä... Ehtis melkein kok matsin ennen töitä kattomaan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen alkanut vuoden alusta kannattaa USA:aa, tai amerikkalaisfanien keskuudessa tyypillisemmin USMNT eli United States men's national [soccer] team. Syitä on kaksi, joista ensimmäinen on se, että toivottavasti ehkä kenties muutan 'Muricaan' joskus tulevaisuudessa, jolloin viimeistään varmaan olisin alkanut joukkuetta fanittaa. Toinen syy on se, että tuntuu ettei riitä tarpeeksi fudista ja ainakin minun mielestäni fudista on kivempi katsoa kun pelissä on vähän jännitystä. Neutraalina en oikein 'osaa' matseja katsella, tosin kyllä niinkin välillä teen vaikka heikompaa tekisi mieli fanittaa. Fanittamisen merkiksi ostin Dempseyn numerolla 8 varustetun USA:n sinisen vieraspaidan, joka on kyllä omasta mielestäni hienoin paita jonka olen ostanut. Valitettavasti kävi niin, että uudistetut paidat tulivat myyntiin melkein heti sen jälkeen, jossa koristaa uudenlainen logo. Itse kyllä pidin enemmän vanhasta, tosin vaihto oli ehkä ihan perusteltu, kun entinen oli käytössä sen verran pitkään. Ehkä ajan kanssa sitten rakastun tuohon uuteen logoon...

 

usa-soccer-logo-comparison.jpg

USMNT (ja USWNT) julkisti uuden logon (oik.) helmikuussa, ensimmäistä kertaa 20 vuoteen.

 

Asiaan. Valitettavasti missasin turnauksen ensimmäiset matsit ja avausmatsin, jossa USMNT kävi häviämässä Kolumbialle. Noh, jos nyt positiivisen puolen siitäkin löydän niin Milan-puolustaja Cristián Zapata avasi vihdoin maalitilinsä maajoukkueessa ja ihan hienosta kulmakuviosta nätti viimeistely. Seuraavaksi USMNT:lle tulee vastaan Costa Rica ensi yönä klo 3 ja sen ajattelin katsoa, vaikka tuleekin niin myöhään (Milanin pre-season otteluita olen katsonut myöhempäänkin...).

 

Copa Américaa arvostan turnauksena ja viimevuotinen finaali ja erityisesti tiukan matsin päättäneet pilkut kruunasivat hienon ottelun ja loistavan turnauksen, jossa Chile ansaitsi voittonsa. Alle puolen tunnin päästä alkaa D-lohkon ottelu Panama-Bolivia, joka lienee turnauksen tähän mennessä ehkä heikoin ottelu jos katsotaan pelaajamateriaaleja, mutta toisaalta kuitenkin melko tasainen. Itse veikkaan kuitenkin, että Bolivia on hieman parempi, mutta joukkueen valmentaja oli kertonut, etteivät valmistautumiset turnaukseen ole menneet nappiin, tosin Panamallakin hieman sama juttu. Orlandon Camping World Stadiumilla pelattava ottelu oli vaarassa peruuntua, koska trooppinen myrsky nimeltä Colin iskenee Floridaan myöhään illalla tänään paikallista aikaa ja Floridan kuvernööri Rick Scott onkin julistanut hätätilan osavaltion 34 piirikuntaan (joita yhteensä 67) ja suurimpaan osaan Keski-Floridaa. Mutta toivottavasti matsi ehditään kuitenkin pelata ilman ongelmia, vaikka itse olisin kyllä siirtänyt ottelun vaikka huomiselle ja eri paikkaan. Toisaalta ymmärrän, etteivät lipun ostaneet olisi siitä lämmenneet.

 

Tässä avaukset Panama-Bolivia otteluun. Tosiaan luvassa siis sateinen ottelu.

 

CkTOJbdVAAEeK0C.jpg

CkTOn03VAAEilVt.jpg

 

Tämä on nyt ehkä yksi niistä harvoista otteluita, jossa jään neutraaliksi. Vaaka silti vähän kallistaa Panaman suuntaan, jonka uskon olevan hiukan heikompi. Mutta Panama on silti FIFA-rankingissa sijalla 56 eli 10 sijaa Suomea yläpuolella, kun taas Bolivia löytyy sijalta 79.

 

EDIT: Näemmä ei ihan vielä ole sade laskeutunut, joten saattaa tästä ihan kunnollinen ottelu tulla.

Edited by MrEskola

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olipa viihdyttävä ottelu  :thumbsup1: Panama yllätti todella positiivisesti, tosin nopea vilkaisu joukkuelistauksiin (kts. Panama ja Bolivia) matsin alussa paljasti, että onhan Panamalla nimekkäämpi joukkue. Ensimmäinen puoliaika, erityisesti ne ekat 20 minuuttia oli Panaman suvereenia dominointia, josta palkintona MLS:n Vancouver Whitecapsia edustava Blas Pérez viimeisteli Alberto Quinteron keskityksestä hienon joukkuemaalin 11. minuutilla. Puoliajan loppua kohden Bolivia pääsi myös paikoille, vaikka ne jäivät silloin vähäisiksi. Toisella puoliajalla Bolivia pääsi kuitenkin paremmin mukaan ja ehkä Panama otti vähän jalkaa pois kaasupolkimelta. Painostus johtikin sitten 54. minuutilla Juan Carlos Arcen tekemään tasoitukseen vaparin jälkitilanteesta, jossa Arce veti ykkösellä maalin kattoon komean maalin panamalaispakin lahjasta.

 

CkTlfq-WYAAnMTX.jpg

Panaman 35-vuotias konkari Blas Pérez (keskellä #7) iski tänään pelin avaus- sekä voittomaalin Boliviaa vastaan.

 

Sateen sekä tuulen voimistuminen toisella puoliajalla ei pelin laatua heikentänyt. Peli oli melko tasaista läpi toisen puoliajan, tosin minut positiivisesti yllättänyt Panama pelasi kyllä todella nätisti ajoittain ja laitureilla riitti jalkoja. Ehkä ne jalat sitten vähän loppuivat Bolivialta, jolla oli selkeästi kokemattomampi miehistö. 88. minuutilla toisen konkarin Luis Tejadan syöttö löysi erinomaisen juoksun tehneen Abdiel Arroyon, joka keskitti matalana poikittain ottelun sankarille Blas Pérezille, joka sijoitti pallon tarkasti vasempaan kulmaan tyhjään maaliin. Bolivia pääsi heti kuitenkin vaaralliseen paikkaan, mutta tällä kertaa Arce ampui ohi ja aika loppui lopulta kesken.

 

Mutta erittäin hyvää futista oli nähtävillä, vaikka joukkueiden nimet eikä pelaajalistat eivät kaikista hohdokkaimpia ollutkaan. Ainakaan ei ollut tylsää, sillä korttia nostettiin seitsemän kertaa, joista viisi näytettiin Panamalle. Summarum summarum, oli hyvä matsi ja tykkäsin erityisesti Panaman pelaamisesta. Valitettavasti tasan aamuviideltä alkava herkkupala Argentiina-Chile jää minulta välistä, koska yritän pitää unirytmini jotenkin inhimillisenä. Huomisyönä olisi kuitenkin tarjolla A-lohkossa USA-Costa Rica klo 3, jota en voi missata ja myöhemmin 5.30 Kolumbia-Paraguay. Toivottavasti nähdään viihdyttävä turnaus ja uusi symppis Panama yllättäisi, vaikka lohkon muut joukkueet ovatkin Argentiina ja hallitseva mestari Chile.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×