Jump to content
Sign in to follow this  
ippe

Euro 2016 - Group D (Spain, Croatia, Czech Republic, Turkey)

Kuinka paljon Moyesin pitäisi saada aikaa osoittaa kykynsä Unitedin peräsimessä?  

44 members have voted

This poll is closed to new votes
 1. 1. Kuinka paljon Moyesin pitäisi saada aikaa osoittaa kykynsä Unitedin peräsimessä?

  • Kauden loppuun saakka. Jos neljättä sijaa ei pystytä saavuttamaan, uusi mies tilalle.
   10
  • Joulukuuhun asti. Elleivät otteet rupea paranemaan, monoa.
   7
  • Kaksi kokonaista kautta.
   10
  • 3-4 kautta.
   5
  • Sopimuksen mukaiset kuusi vuotta.
   12


Recommended Posts

1463751586_spain.pngCroatia-icon.png1463746468_czech-republic.png1365.png

 

Lohkoa D voidaan pitää näiden kisojen "kuolemanlohkona." Lohkosta nousee esille ensimmäisenä hallitseva mestari Espanja, joka tosin pääsee lähtemään kisoihin vailla ennakkosuosikin paineita heikosti sujuneiden MM-kisojen jälkeen. Tasaisen lohkon toinen suosikki on nimivahva Kroatian maajoukkue, jossa pelaa maailman suurimmista joukkueista tuttuja pelaajia tyyliin Luka Modric, Ivan Rakitic ja Mario Mandzukic. Lohkon kaksi muuta maata ovat oman karsintalohkonsa voittanut Tsekki ja aina vaarallinen Turkki.

 

Spain

Manager: Vicente del Bosque

Key Player: Sergio Ramos (Real Madrid)

 

Espanja oli karsinnoissa vakuuttava päättäen karsinnat saldolla 9/0/1 ja voittamalla lohkon C. Kyseisessä karsintalohkossa Espanjan kanssa pelasivat kisoihin edenneet Slovakia ja Ukraina sekä karsiutuneet Valko-Venäjä, Luxemburg ja Makedonia. Espanja on EM-kisojen menestynein joukkue yhdessä Saksan kanssa kolmella turnausvoitollaan ja on voittanut kaksi aiempaa turnausta. Espanjan turnausvoitot ovat siis vuosilta 1964, 2008 ja 2012.

 

Espanjalle kisat ovat mahdollisuus kasvojenpesuun, sillä maan MM-kisat päättyivät Brasiliassa 2014 nolosti alkulohkoon, kun hallitseva maailmanmestari hävisi kolmesta alkulohkon ottelustaan kaksi ja varsinkin kisojen avausottelussa Alankomaille kärsitty 1-5 tappio oli varmasti koko kansakuntaa nöyryyttänyt tapahtuma. Espanjan puolustus oli kyseisissä kisoissa paperia ja siksi nostankin avainpelaajaksi isojen otteluiden mieheksi profiloituneen Sergio Ramosin, jonka harteilla lepää paljon. Tietysti Espanjan puolustus on muutenkin nimivahva, mutta mikäli pelaajat koheltavat sinne tänne MM-kisojen tapaan on hankaluuksia luvassa tälläkin kertaa.

 

Espanjan maajoukkue on viime vuosina ollut monen muun maan tapaan muutosten kourissa, kun iäkkäämmät pelaajat ovat ripustaneet nappikset naulaan ja uusien pelaajien esiinmarssi on käynnissä. 2012 EM-kisat voittaneesta joukkueesta mm. Xavi, Xabi Alonso ja Fernando Torres ovat joko lopettaneet tai sitten vaan taantuneet siinä määrin, että maajoukkuekutsua ei ole enää tullut. Espanjan maajoukkueessa on peräti kahdeksan arvokisadebytanttia.

 

ab5a8e4ec2b7be81361ada9106937369.png

 

ca8b48018d43f8ba86af921a04a97d41.png

 

Croatia

Manager: Ante Cacic 

Key Player: Luka Modric (Real Madrid)

 

Kroatia selvisi kisoihin H-lohkon toiselta sijalta päättäen karsinnat saldolla 6/3/1. Kroatia jäi lohkossaan Italian taakse, mutta oli itse Norjan, Bulgarian, Azerbaidzanin ja Maltan. Kroatia on esiintynyt EM-kisoissa viidesti aiemmin, mutta ei ole koskaan yltänyt puolivälieriä pidemmälle. Kyseiseen vaiheeseen joukkue on päässyt kahdesti, vuosina 1996 ja 2008.

 

Kroatialla on kasassa erittäin laadukas joukkue, joskin täytyy mainita, että laatupelaajat ovat aika vahvasti painottuneet keskikentälle ja hyökkäykseen, kun taas puolustus ei kestä vertailua Euroopan kovimpiin maihin. Kroatian joukkueesta voisi nostaa esiin vaikka karsinnoissa 6 maalia iskeneen Ivan Perisicin, FC Barcelonan riveissä La Liigan voittaneen Ivan Rakiticin tai Juventuksen paidassa Scudetton napanneen Mario Mandzukicin, mutta Kroatian tähtipelaaja on itseoikeutetusti Luka Modric, joka on kiistatta yksi maailman parhaista keskikenttäpelaajista. Modric omaa erittäin hyvät syötöt eikä miehellä ole koskaan kiire pallon kanssa. Tarpeen tullen myös laukaus lähtee napakasti, mutta Modric on selkeästi enemmän tilanteiden rakentaja kuin niiden päättäjä.

 

Kroatia on omissa papereissani yksi kisojen potentiaalisista yllättäjistä ja maa voi laatupelaajiensa ansiosta mennä jopa päätyyn asti. Tasaisessa lohkossa Kroatialla on jopa mahdollisuudet lohkovoittoon, varsinkin kun otetaan huomioon Espanjan ailahtelevat otteet. Kilpailu tulee olemaan jo alkulohkossa kovaa, mutta Kroatian pelaajat ovat seurajoukkueissaan kovissa liemissä keitetty ja sopiikin kysyä, että seuraako menestys kroatialaisia nyt myös maajoukkueen puolelle.

 

1fc931a9c2eb149079feb3a8510b5198.png

 

b4c45c080d45570aaff5032e81ec9838.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Czech Republic


Manager: Pavel Vrba


Key player: Petr Cech


 


Tsekki kuten mainittu voitti karsintalohkon A, jossa se oli yhdessä kisoissa nähtävän Islannin, samaan lohkoon arvotun Turkin sekä Alankomaiden, Kazakstanin ja Latvian kanssa. Tsekin karsinnat päättyivät saldolla 7/1/2 ja maaliverkot venyivät maan molemmissa päissä sillä joukkue teki 19, mutta myös päästi 14 osumaa. Tsekin ja Turkin kohtaamiset karsinnoissa päättyivät voitoin 1-1, kun molemmat hakivat toisistaan vierasvoitot. Tsekin paras EM-kisasijoitus on vuodelta 1976, jolloin se voitti Tsekkoslovakiana mestaruuden. Itsenäisenä valtiona Tsekin paras sijoitus on toinen vuoden 1996 kisoissa ja mainittakoon vielä joukkueen välieräpaikka vuoden 2004 yllätyksen täyteisistä EM-kisoista.


 


Mikäli Tsekki mielii alkulohkostaan jatkoon, on sen puolustuspelin parannuttava karsintavaiheesta melkoisesti. Vaikka maa on UEFA:n maajoukkue rankingissa sijalla 13 esimerkiksi Kroatian edellä, niin voidaan Tsekistä silti puhua lohkon altavastaajana. Tsekin tähtipelaaja on ehdottomasti Chelseasta Arsenaliin viime kesänä vaihtanut huippumaalivahti Petr Cech, joka on myös maansa historian eniten maaotteluita pelannut pelaaja. Miehen huipputorjunnoille on tarvetta, sillä lohkon muut maat omaavat melkoisen tulivoiman. Hyökkäyspäässä paljon lepää pelintekijä Tomas Rosickyn harteilla, joka on Cech'n tapaan Arsenalin pelaaja.


 


Ei Tsekkiä voi missään nimessä lohkon heittopussina pitää, mutta arvontatulos otettiin varmaankin aika raskaasti maan jalkapallopiireissä. Toisaalta 4 pisteellä ollaan todennäköisesti jo jatkossa kolmannelta sijaltakin ja tähän Tsekillä on täydet mahdollisuudet.


 


ad6764ecda1a876d6f64e6163871951f.png


 


8ef561f61663195ed4dceb8a3840ff2b.png


 


Turkey


Manager: Fatih Terim


Key Player: Selcuk Inan


 


Turkki nappasi karsinnoista suoran jatkopaikan EM-loppukisoihin, vaikka oli lohkonsa kolmas Tsekin ja Islannin jälkeen saldolla 5/3/2. Lohkossa taakse jäivät Alankomaat, Kazakstan ja


Latvia, mutta vaikka Turkki hankalasta lohkosta jatkoon selvisikin, niin karsintoja ei voida pitää jättimenestyksenä, sillä esimerkiksi Latviaa joukkue ei onnistunut kaatamaan vaan jäi kahdesti 1-1 tasatulokseen. Turkin paras EM-sijoitus on vuodelta 2008 jolloin se eteni aina semifinaaleihin asti.


 


Turkilla on kasassa vahva joukkue, jonka runko muodostuu tuttuun tapaan Turkin pääsarjan Fenerbahcen, Besiktasin ja Galatasarayn pelaajista. FC Barcelonan riveissä nykyään pelaava tulisieluinen Arda Turan on joukkueen kapteenina vahva ehdokas joukkueen avainpelaajaksi, mutta nostan silti keskikentän keskustan Selcuk Inanin joukkueen tärkeimmäksi lenkiksi. Turkki on kärsinyt toppareiden loukkaantumisista, minkä johdosta keskikentän puolustava pelaaja Mehmet Topal pelannee topparina, mikä taas tarkoittaa sitä, että Inanin rooli keskikentällä kasvaa entisestään. Hyvän syöttövalikoiman ja painavan laukauksen omaava Inan onnistui karsinnoissa tekemään kolme maalia ja vaikka Turkilla onkin riveissään ehkä maailman paras vapaapotkujen laukoja Hakan Calhanoglu, niin eiköhän myös Inan tule jokusen vapaapotkun laukomaan.


 


c39b4b9b917dee0f0796327c6d092c6c.png


 


fb82c5add177ed6f050a92fa17dc693f.png


Share this post


Link to post
Share on other sites

Tämäkin lohko potkaistiin käyntiin ihan viihdyttävällä pelillä kun Kroatia voitti Turkin 1-0 lukemin. Kroatian maali oli komea kun heidän kulmansa jälkeen Selcuk Inan purki sokkona korkean pallon pois boksista, mutta Luka Modric oli kytiksellä ja pääsi tintaamaan suoraan vastapalloon pallon ohi Turkin maalivahdin. Kroatia oli ottelussa muutenkin se hallitsevampi osapuoli ja lukemat olisivat voineet olla isommatkin, osuihan Kroatia ylärimaan 2-3 kertaa ja siellä oli muitakin hyviä tekopaikkoja. Turkki sen sijaan jätti itsestään aika vaisun kuvan ja mikäli mielivät jatkoon niin Tsekki olisi pakko kaataa ja Espanjasta vähintään napattava tasapeli. Kroatialta sen sijaan lupaava startti kisoille ja joukkue osoitti jo kovan työmoraalinsa ja vaarallisten vastaiskujensa voiman. En usko, että olin kovin väärässä kun mutuilen Kroatiasta mustaahevosta näihin karkeloihin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kisat jatkuivat vähämaalisella linjalla Espanjan voittaessa Tshekin 1-0. Ainoa maali syntyi Barcelona-kaksikon yhteistyön tuloksena, kun Iniesta antoi muutama minuutti ennen loppua laadukkaan pallon maalin eteen, josta ylös nostettu Pique pääsi puskemaan alakulmaan. Eipä tuossa Espanja kovin vakuuttavaa kuvaa itsestään jättänyt. Maalinteko näyttäisi tuottavan vaikeuksia kuten ennen kisoja vähän ennakoitiin ja suoraviivaisuus sekä nopeus puuttuivat hyökkäyksistä. En silti lähtisi teilaamaan joukkuetta ihan vielä, avausottelu on aina avausottelu ja Tshekki sumputti keskikentän todella tiukasti. Tshekin harvat paikat rajoittuivat lähinnä erikoistilanteisiin. Kertaalleen Fabregas joutui pelastamaan pallon oman maaliviivan tuntumasta. 

 

Molemmilla joukkueilla on varmasti enemmän annettavaa kuin tänään nähtiin ja Tshekillä on myös yhä kaikki mahdollisuudet jatkoon, sillä Turkki ei eilisessä kamppailussaan ollut ainakaan vakuuttavampi. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se on muuten Kroatia ollut toistaiseksi kisojen paras ja vakuuttavin joukkue. Kroatia hyökkää erittäin väkevästi ja monipuolisesti ja puolustuskin on pitänyt hyvin. Kroatia iskee nopeasti vastaan laitojen kautta, kun laiturit Perisic ja Brozovic ovat erittäin työteliäitä pelaajia ja samaa voidaan sanoa oikeasta laitapakista Srnasta, joka sai Turkki ottelun jälkeen ikäviä uutisia kun tämän isä menehtyi. Kroatia osaa myös pitää palloa ja pelata pidempiä hyökkäyksiä, joissa varsinkin Modricin ja Rakiticin rooli korostuu. Ensi viikolla Kroatia ja Espanja vaikuttaisivat pelaavan lohkon ykköspaikasta ja tällä hetkellä jos pitäisi veikata niin Kroatia hoitaa homman kotiin.

 

Tsekki näköjään kaamealla tuurilla ja 90+2 pilkulla sai tasapelin ja meikäläinen menetti rahat pitkävetoon, voi v*tulla päähän taas...

Edited by ippe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Former Croatia manager Slaven Bilic on ITV: "It is very sad that we have to talk about this. We have an issue. It started six, seven, eight years ago. There are many fans who are against the Croatian FA and we are paying fines all the time. We have played games behind closed doors. It is unbelievable what those fans are doing.

 

"There is a riot between themselves. You can see the majority of the fans telling them not to do it. But some of them are on a mission. It is probably not the last time they will do it.

 

"They think the Croatian FA rarely plays in Split, they think it's all about Zagreb. It is a clash between the north and the south."

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eilisestä tappeluista ja soihduista vähän lisätietoa niille jotka eivät asiaa ole seurannut. Hässäkkä oli sovittu tehtäväksi jo n. Kuukausi takaperin 85 miinuutille. Ainakin osa viranomaisista osasi odottaa sitä. Puhetta oli ollut jopa erotuomarin vahingoittamisesta, jotta kroatia suljettaisiin kisoista ulos. "Fanit" pitävät nykyistä fudis liittonsa johtoa rikollisina, ei kroatteina ja ties minä mafiana. Joka on mun mielestä ymmärrettävä näkemys. Valta osa kroateista tietenkin nauttii pääsystä em kisoihin, jonka takia tappelu alkoi fanien kesken. Eivät halua kroatian lentävän kisoista ulos ja pitävät em näyttämöä vääränä paikkana protesteille. Mun mielipide on protestoida samalla lailla kuten lazio fanit aikoinaan, johdon toimistoon sisään ja kaikki kama mitä käsiin saa, ei ihmiset, ikkunasta ulos. Toimi lazion kohdalla. Ja mielipiteeni johtuu siitä että mitään muutosta ei ole tapahtunut eikä näytä tapahtuvan huolimatta esim. tuomiosta. Iltasanomissa jutun tynkä asiasta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rosickyn turnaus tosiaan ohitse. Todella valitettavaa, mutta ansaitsee kaiken arvostuksen jälleen asenteestaan:

 

"I forced it even when I had run out of steam and I paid for this. But hopefully, it was worth it. I sacrificed to get a point. I did absolutely everything, I couldn't do more. And this is the best feeling to leave the game."

 

Saldoksi jäi kuitenkin upea ulkosyrjäsyöttö Tsekin maaliin.

 

Kyseinen kommentti muistutti hieman viimeisestä ottelustaan Arsenalin paidassa, jossa kertoi tunteneensa lihaksensa repeävän, mutta pelasi ottelun siitä huolimatta loppuun asti, koska tiesi voivansa tehdä silti parhaansa, kun kaikki vaihdot oli jo käytetty. Tämän jälkeen ei Rosicky pelannut siis enää otteluakaan, vaan oli aina näihin arvokisoihin asti loukkaantumisensa vuoksi sivussa kunnes sai itsensä kuntoon maajoukkueeseen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tsekki 1–0 Turkki

Kroatia 0–1 Espanja

 

1. Espanja 9pts. (+5)

2. Kroatia 4pts. (+0)

= Tsekki 4pts. (+0)

4. Turkki 0pts. (-5)

 

Jos ottelut päättyvät näin, niin Kroatia ja Tsekki ovat samassa maalierossa, yhtä paljon tehtyjä maaleja, yhtä paljon päästettyjä ja keskinäinen ottelu päättyi 2-2. Ilmeisesti sitten katsotaan Fair Play-sääntöjä ja vähemmän pisteitä varoituksista ja ulosajoista saanut joukkue saa tuon toisen sijan.

 

Oliko tuon jälkeen sitten vielä mahdollisesti UEFA Ranking vai mentiinkö arvalla, niin en muista. Kuitenkin ihan realistiset tulokset huomiselle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lohko D:ssä tilanne on seuraavanlainen ennen illan otteluja:

 

kuv3.png

 

Espanja on tässä lohkossa jo varmistanut jatkopaikkansa, mutta Kroatia voi voitolla kiilata vielä lohkoykköseksi. Tshekki oli aika onnekas saadessaan pisteen Kroatialta, ja nyt joukkue pääsee yrittämään jatkopaikka tuon yhden tasapelin turvin. Tshekin niukalle voitolle tämä Turkki-ottelu haiskahtaa - joskaan joukkue ei ole liiemmin vakuuttanut - mutta en oikein näe että turkkilaisilla olisi enää pahemmin motivaatiota jäljellä. Lohkokolmosten vertailussa tshekkiläiset ovat nyt aika heikoilla, voitto kuitenkin muuttaisi tilannetta selvästi. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aleksandar Holiga‏ @AlexHoliga

There are several different media reports about another attempt of crowd incident in tonight's game

 

Aleksandar Holiga‏ @AlexHoliga

The most specific among them apparently comes from the Police Union, saying fans will try to attack the referee after 30 minutes of play.

 

---------------------------

 

Huoh. Kyllähän tämä pitäisi pystyä estämään, kun se on nyt jo mediankin tiedossa. Tosin kisoissa kaikki turvajärjestelyt ovat olleet enemmän tai vähemmän heikolla tasolla. Kyllähän sen edellisen pelin protestoinnitkin tiedettiin jo etukäteen, mutta ei sitä siltikään onnistuttu estämään.

 

En kyllä muutenkaan ihan ymmärrä miten tuomariin kohdistuva hyökkäys liittyy Kroatian palloliiton mafiaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kova isku Espanjalle tämä Perisicin maali. On tuo vasen jalka melko tappava kyseisellä keskikenttäpelaajalla, vaikka heikompi niin sanotusti onkin. Tosin kyllähän jo Bundesligassa vitsailtiin, että pelaajalla ei heikompaa jalkaa ole. Vaikkakin otti pienen kimmokkeen Piquén nappuloista, niin hyvä viimeistely. Oli tuossa myös vähän, jonka voi De Gea ottaa niskoilleen, mutta kaikki kunnia Kroatialle. Olisikohan Casillas kokeneempana kaverina ollut askeleen valmiimpana kyseisessä tilanteessa?

 

Ensi kierroksella siis Espanjalla edessä Euro 2012 loppuottelun uusinta Italiaa vastaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×