Jump to content
Sign in to follow this  
ippe

Euro 2016 Group F (Portugal, Austria, Iceland, Hungary)

Kuinka paljon Moyesin pitäisi saada aikaa osoittaa kykynsä Unitedin peräsimessä?  

44 members have voted

This poll is closed to new votes
 1. 1. Kuinka paljon Moyesin pitäisi saada aikaa osoittaa kykynsä Unitedin peräsimessä?

  • Kauden loppuun saakka. Jos neljättä sijaa ei pystytä saavuttamaan, uusi mies tilalle.
   10
  • Joulukuuhun asti. Elleivät otteet rupea paranemaan, monoa.
   7
  • Kaksi kokonaista kautta.
   10
  • 3-4 kautta.
   5
  • Sopimuksen mukaiset kuusi vuotta.
   12


Recommended Posts

portugal.png275px-Austria_mixed_COA.svg.pngIceland_FA.png8c6b33a73877dd3bb6cc054076577848.png

 

 

EM-kisojen viimeisen alkulohkon muodostavat Portugali, Itävalta, Islanti ja Unkari. Paperilla lohkon kärkipaikan ratkaisevat Portugali ja Itävalta, mutta Islanti on taatusti tarmoa täynnä kun reilun 300 000 asukkaan saarivaltion ylpeys esiintyy jalkapallon arvokisoissa ensimmäistä kertaa. Lohkon neljäs maa Unkarihan selvisi kisoihin samasta karsintalohkosta kuin Suomi, joten heidän pelejä katsellessa voidaan ainakin ajatella, että "mitäs jos sittenkin."

 

Portugal

Manager: Fernando Santos

Key Player: Cristiano Ronaldo

 

Portugali selvisi kisoihin voitettuaan karsintalohko I:n saldolla 7/0/1. Portugalin taakse alkulohkossa jäivät Albania, Tanska, Serbia ja Armenia. Portugali on esiintynyt EM-kisoissa kuudesti ja maan paras sijoitus on 2004 vuoden kotikisojen toinen sija.

 

Joukkue koostuu Portugalin liigan pelaajista, mutta mukana on tuttuun tapaan pelaajia myös aivan maailman huippujoukkueista. Portugalista ei voida puhua yhden miehen joukkueena, sillä sen verran laadukas nippu heillä on kasassa, mutta joukkueen tähtipelaajasta ei ole kahta kysymystä.

 

Portugalin avainpelaaja on ilman muuta Cristiano Ronaldo, joka on Euroopan, ellei jopa koko maailman paras jalkapalloilija. Ronaldo kärsi karsintojen aikaan loukkaantumisista, mutta teki jälleen viisi maalia, jotka nostivat hänet myös kaikkien aikojen eniten maaleja tehneeksi pelaajaksi EM-kisojen historiassa, mikäli myös karsinnat lasketaan mukaan. Cristiano Ronaldon tahti viime vuosina on ollut, uusi kilpailu – uusi ennätys, ja saakin nähdä mitä Ronaldo tarjoaa jalkapalloihmisille tällä kertaa. Ronaldo on kuitenkin kisojen seuratuimpia pelaajia ja hänen treenatuilla harteillaan lepäävät myös Portugalin menestystoiveet.

 

477ee1999ad33063f089fdf47c36ac6d.png

 

0582405c1c7e0108fb721498816883d6.png

 

Austria

Manager: Marcel Koller

Key Player: David Alaba

 

Itävalta oli karsinnoissa erinomainen ja voitti oman G-lohkonsa 9/1/0 saldolla häviämättä otteluakaan. Samalla Itävalta selvisi kisoihin ensimmäistä kertaa karsintojen kautta, vuoden 2008 kisoissahan Itävalta debytoi, mutta tällöin myös isännöi kisoja yhdessä Sveitsin kanssa. Kotikisoissaan Itävalta oli paperia jääden alkulohkossa kolmannelle sijalle, mutta maan jalkapallo on edennyt harppauksin sitten noiden kisojen.

 

Itävallalla on kasassa tasainen joukkue, jonka suurin osa pelaajista pelaa Keski-Euroopan pääsarjoissa ja varsinkin Saksan Bundesliigassa. Itävallan joukkueen tähtipelaaja on ilman muuta Bayern Münchenin David Alaba, joka on seurajoukkueessaan pelannut vasenta pakkia, topparia, laituria ja lähes kaikkia mahdollisia pelipaikkoja, mutta maajoukkueessa Alaban paikka on keskikentän keskustassa, josta hän pääsee vaikuttamaan peliin mahdollisimman paljon. Uskaltaisin jopa väittää, että David Alaba on maailman monipuolisin jalkapalloilija, jonka pelistä ei yksinkertaisesti heikkoa osa-aluetta löydy. Hieman ihmettelenkin median puheita, joissa odotetaan Alaban puhkeavan kukkaan tässä turnauksessa. Tietysti suurelle yleisölle Alaba ei ehkä Bayernin avauksen paikastaan huolimatta ole yhtä tunnettu pelaaja kuin esimerkiksi Real Madridin Marcelo, mutta aika paha Alaban on enää mitään selkeitä kehitysaskelia ottaa, koska kyse on jo nyt erinomaisesta pelaajasta.

 

4b30da436141aa4bf29db3991ab2a1b0.png

 

3c472dc08b7ecba65684679e1da31006.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iceland


Manager: Lars Lagerbäck & Heimir Hallgrimsson


Key Player: Gylfi Sigurdsson


 


Islanti selvisi maan historian ensimmäisiin arvokisoihinsa nappaamalla lohko A:n toisen sijan Tsekin jälkeen. Islanti jätti taakseen jalkapallon suurmaat Turkin sekä Alankomaat ja hieman pienemmät Kazakstanin ja Latvian. Islanti päätti karsinnat saldolla 6/2/2.


 


Islannin joukkue koostuu hyvin pitkälti pohjoismaalaisten joukkueiden pelaajista, mutta onpa heillä muutamia kavereita myös Euroopan kovimmissa pääsarjoissa, kuten Englannissa, Italiassa ja Saksassa. Joukkueen avainpelaaja on Englannin Valioliigan Swanseaa edustava Gylfi Sigurdsson. Mies iski karsinnoissa peräti kuusi maalia ja on varsinkin erikoistilanteissa maailmanluokkaa. 10-paikan pelaaja omaa erinomaisen laukauksen ja osaa myös jakaa palloa taitavasti. Mies on Islannin tärkein yksittäinen pelaaja näissä kisoissa ja mikäli Sigurdsson jatkaa hyvää virettään niin Islanti voi napata jopa jatkopaikan.


 


e579dbf1779560a3c7379d9c7ce8d50e.png


 


c73df70cc6d74a6a9a0d8e67afc60ebf.png


 


Hungary


Manager: Bernd Storck


Key Player: Balazs Dzsudzak


 


Unkari selvisi EM-kisoihin historiansa kolmatta kertaa. Joskin kaksi aiempaa esiintymistä ovat 1964 ja 1972 jolloin kisoja pelattiin neljällä maalla, niin kyllähän Unkarilla aika pitkä tauko Eurojalkapallon huipulta jo tulikin. Maa eteni kisoihin sijoittumalla heikoimman mahdollisen karsinta lohkon, eli lohkon F kolmanneksi Pohjois-Irlannin ja Romanian jälkeen saldolla 4/4/2. playoff-vaiheessa maa kaatoi Norjan yhteislukemin 3-1 ja nappasi näin paikkansa lopputurnauksesta. Unkarin taakse lohkossa F jäivät siis Suomi, Färsaaret ja Kreikka.


 


Unkarin joukkue on suurelle ja vähän pienemmälle yleisöllekin aika vieras. Bursasporin Balazs Dzsudzakin ja Hannoverin Adam Szalain nimet pomppaavat esiin pelaajalistasta. Muut ovat aika vieraita pelaajia. Taitavan Dzsudzakin varassa lepää paljon, mutta mieskin on vähän taantunut parhaista vuosistaan, jollin kaveria vietiin vahvasti mm. Liverpoolin ja Tottenhamin riveihin.


 


17f6cbe9069516244c50430dccb45515.png


 


9a352dbb843feeaedf551ed9d8e90264.png


Share this post


Link to post
Share on other sites

Olihan tässä parit mahdollisuudet maaliinkin, mutta onhan Portugali selvästi parempi joukkue – parempi kuin valtaosa ennakkoon odotti, vaikka joukkuehan on kasvanut huomattavasti vahvemmaksi tässä viime vuosien aikana, kun useampi uusi tasokkaampi nimi on noussut maajoukkuerinkiin mukaan.

 

Nyt linja tiiviinä seuraavan puoliajan ja varsinkin pystyynjuoksut täytyy välttää Portugalilta. Keskityksissä tuskin tulee niin paljon ongelmia, vaikka onhan Ronaldo vaara niissäkin. Toivotaan nyt edes yhtä maalia Islannille.

 

Islannin kannattajat muuten dominoivat yleisön puolella.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei tossa Portugalilla nyt oikein muuta ongelmaa ole ollut kuin se, että maalinteko on tuottanut valtavasti vaikeuksia ja Unitedin ex-kärkikaksikko - varsinkin Ronaldo - on tuhnuillut kärjessä tilanteen toisensa perään. Ongelmana on myös ollut se, ettei keskityksiä annettaessa boxissa ole yleensä tarpeeksi omia pelaajia. Keskikentän pelaaminen on kuitenkin toiminut aika mukavasti eikä puolustuskaan mitenkään huono ole ollut muutamaa lapsusta lukuun ottamatta. Suurempia maita vastaan alakerta voi toki joutua enemmän vaikeuksiin kun Carvalho ja Vieirihna laitetaan kunnon testiin. Se on joka tapauksessa melko varmaa, että ellei Ronaldo ala pikku hiljaa löytämään tehojaan, lähtö tulee aika nopeasti näissä kekkereissä. Joukkueen kapteenilta ja selkeältä tähtipelaajalta odottaisi huomattavasti enemmän. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei sota yhtä miestä kaipaa, mutta olisiko Portugali parempi ilman Ronaldoa?

Joskus tuntuu että vaikka kaveri on pelaajana aivan uskomaton, niin syökö se sitten muilta pelaajilta tilan/tehot? Vähän sama kuin Zlatan. Joko hän ratkaisee tai sitten ei kukaan. Kun rupeaa tarkemmin miettimään niin kumpiko parempi Ruotsi ja Zlatan vai tuntematon Islanti eli joukkue jossa ei ole supertähteä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kun rupeaa tarkemmin miettimään niin kumpiko parempi Ruotsi ja Zlatan vai tuntematon Islanti eli joukkue jossa ei ole supertähteä?

 

Jos Zlatanin ottaa pois, niin ei tuo Islannin joukkue ole juuri Ruotsia nimellisesti 'tuntemattomampi'.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unkari oli todella hyvä,etenkin eka puoliaika oli tosi hyvä.Ihan mahtavaa venymistä ja joukkueen kasvamista peli peliltä.Eipä tarvi paljoa ihmetellä miksi Suomi ei ole kisoissa,Unkarin taso on ihan eri maailmasta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×