Jump to content
Sign in to follow this  
Jahnny

Euro 2016 – Group E (Belgium, Ireland, Italy, Sweden)

Kuinka paljon Moyesin pitäisi saada aikaa osoittaa kykynsä Unitedin peräsimessä?  

44 members have voted

This poll is closed to new votes
 1. 1. Kuinka paljon Moyesin pitäisi saada aikaa osoittaa kykynsä Unitedin peräsimessä?

  • Kauden loppuun saakka. Jos neljättä sijaa ei pystytä saavuttamaan, uusi mies tilalle.
   10
  • Joulukuuhun asti. Elleivät otteet rupea paranemaan, monoa.
   7
  • Kaksi kokonaista kautta.
   10
  • 3-4 kautta.
   5
  • Sopimuksen mukaiset kuusi vuotta.
   12


Recommended Posts

200px-Belgium_urbsfa.png200px-Ireland_Football_Team_Badge.png200px-FIGC_logo.svg.pngSweden_national_football_team_logo.png

 

Kuten aakkosissa edeltäväkin lohko, niin tässä on toinen, jonka voi mieltää myös niin sanotuksi kuolemanlohkoksi. Mukana on siitä mielenkiintoiset joukkueet, että mukana on yksi ennakkosuosikeista oleva Belgia, jonka menestys näissä arvokisoissa voi olla oikeastaan mitä tahansa, vaikka moni paljon odottaakin. Siitä enemmän myöhemmin. Lisäksi Irlanti kannattajineen on ollut hienoa seurattavaa ja joukkuetta tunnutaan ehkä vähän aliarvioivankin. Italialla on yksi heikoimmista kokoonpanoista koskaan mukana, mutta mielestäni joukkuetta ei tulisi missään nimessä siitä huolimatta lukea pois näistä karkeloista. Ruotsi taas on näin pohjoismaalaisesta näkökulmasta luonnollisesti hyvää seurattavaa.

 

Pidän nyt lupaukseni ja avausviestin valitettavan lyhyenä aikataulullisista syistä, sillä otteluita pelataan jo huomenna ja varmasti jollain on sitä ennen jo jotain sanottavaa.

 

Belgium

Manager: Marc Wilmots

Key Player: Kevin De Bruyne (Manchester City)

 

Tällä hetkellä FIFA Rankingin maailman toiseksi paras joukkue Belgia on tosiaan yksi kisojen suurimmista suosikeista. Paras saavutus kyseisessä kilpailussa on vuodelta 1980, kun Belgia eteni aina loppuotteluun asti. Näihin karkeloihin joukkue saavutti paikkansa voittamalla karsintalohkonsa saldolla 7/2/1. Muut joukkueet mukana olivat Wales, Bosnia Hertsegovina, Israel, Kypros ja Andorra.

 

Joukkueen kapteeninnauhaa kantaa tällä kertaa Eden Hazard, sillä Vincent Kompany on sivussa loukkaantumisen vuoksi kuten keskuspuolustajaparinsa Nicolas Lombaerts. Hazardin kausi Chelseassa ei mikään onnistunein ollut, mutta maajoukkueessa oli silti joukkueensa paras maalintekijä karsinnoissa viidellä osumallaan. Joukkueen tähtipelaaja on kuitenkin viimeisimpään seurajoukkuekauteen nojaten Kevin De Bruyne. Tuo Belgian hyökkäyspeli De Bruynen johdolla ja Romelu Lukakun kaltaisten maalintekijöiden kanssa onkin suuri asia, kun taas puolustuspelaaminen ei ole erityisesti vakuuttanut. Lisäksi viimeiset esitykset Norjaa ja Suomea vastaan ovat herättäneet hieman kysymysmerkkejä, mutta ehdottomasti kyseessä on kaikesta huolimatta joukkue, joka voi mestareiksi itsensä julistaa turnauksen päätyttyä, jos kaikki menee putkeen.

 

hazard-belgium-eden-hazard-eden-hazard-b

Heikomman kauden pelannut Eden Hazard kantaa Belgian kapteeninnauhaa Vincent Kompanyn poissaolon vuoksi.

 

Na_ytto_kuva_2016_06_12_kello_23_08_02.p

 

Na_ytto_kuva_2016_06_12_kello_23_12_56.p

 

 

Ireland

Manager: Martin O'Neill

Key Player: Jonathan Walters (Stoke City)

 

Irlanti on yksi näistä Valioliiga-pelaajia täynnä olevista maista, joka saavutti paikkansa kesän arvokisoista. Irlanti tuli karsintalohkossaan kolmanneksi Saksan ja Puolan jälkeen, kun muut maat olivat Skotlanti, Georgia ja karsintoihin mukaan tullut Gibraltar. Irlanti sai paikkansa lopulta paikkansa pudottaessaan Bosnia Hertsegovinan ottelussa arvokisapaikasta. Irlanti on pelannut kyseisessä kilpailussa myös aikaisemmin vuosina 1988 ja 2012, jolloin matka päättyi molempina kertoina lohkovaiheeseen.

 

Kuten jo todettu, niin paljon ei Irlannilta odoteta tässä lohkossa, mutta näkisin parhaana päivänä mahdollisuudet olevan yllättykseenkin. Joukkue on kuitenkin täynnä Valioliigassa pelaavia hyviäkin pelaajia. Jon Walters ehkä se ykköstähti ollut viime aikoina, vaikka ei mitenkään erityisesti muiden yläpuolelle nousekaan. Teki karsinnoissa joukkueelleen viisi maalia kuten myös kokenut kapteeni Robbie Keane. Tarpeen tullen joukkueesta löytyy myös kokemusta ja tekniikkaa riittäväksi, vaikka tyypillinen fyysinen joukkue kyseessä onkin. Pelaajista nostaisin vielä ylös yhtenä pelaajana ehdottomasti Séamus Colemanin, jota pidän aivan yhtenä kokoonpanon parhaimmista nimistä, vaikka ei puolustajana aina riittävästi kunniaa tunnukaan saavan.

 

jonathan-walters-republic-of-ireland-net

Jonathan Walters on yksi Irlannin johtotähdistä.

 

Na_ytto_kuva_2016_06_12_kello_23_24_14.p

 

Na_ytto_kuva_2016_06_12_kello_23_33_00.p

 

 

Italy

Manager: Antonio Conte

Key Player: Leonardo Bonucci (Juventus)

 

Kestomenestyjä Italia on jälleen odotetusti mukana, mutta joukkue ei ole montaa vielä vakuuttanut suurien poissaolojen vuoksi. Italia saavutti arvokisapaikkansa häviämättä otteluakaan saldolla 7/3/0, kun taakse jäivät Kroatia, Norja, Bulgaria, Azerbaidzan ja Malta. Paras saavutus Italialta kyseisessä kilpailussa on vuodelta 1968, kun joukkue voitti Euroopan mestaruuden.

 

Sivussa Italialta tosiaan ovat nimet kuten Claudio Marchisio ja Marco Verratti, jotka ovat nostaneet esille useita kysymysmerkkejä keskikenttää kohtaan. Suurta kritiikkiä on myös saanut valinta Thiago Mottan ja 10-paidan välillä. Myös hyökkäysosasto ei ole montaa vakuuttanut, sillä tuolla ollaan nähty useampaakin nimeä, joista tällä hetkellä kuitenkin ykkösnimeksi on noussut Graziano Pellè, joka oli myös Italian paras maalintekijä karsinnoissa kolmella osumallaan. Italian vahvuudet ovatkin ehdottomasti puolustuspäässä ja Juventuksen miesten muodostama tuttu puolustuslinja, maalivahti Gianluigi Buffonia unohtamatta, ovatkin varmasti avaintekijöitä Italian mahdolliseen menestykseen. Catenaccion kautta siis mennään ja nostetaan puolustuspäästä ylös loistavan kauden pelannut Leonardo Bonucci, joka myös aivan maailman huippua pallollisessa pelissään.

 

graziano-pelle-england-italy-friendly_32

Italian joukkueessa on tällä kertaa mukana useampi monelle tuntemattomampikin nimi.

 

Na_ytto_kuva_2016_06_12_kello_23_42_29.p

 

Na_ytto_kuva_2016_06_12_kello_23_51_48.p

 

 

Sweden

Manager: Erik Hamrén

Key Player: Zlatan Ibrahimovic (PSG)

 

Itselleni lohkon omalla tavallaan mielenkiintoisin joukkue, sillä tapana on aina ollut tukea Pohjoismaita arvokisoissa. Ruotsilla kuten muillakin tässä lohkossa on mahdollisuus niin jäädä lohkonsa viimeiseksi kuin yllättää kaikki hyvillä tuloksilla. Ei kuitenkaan mikään ehdoton suosikki, mutta siitä huolimatta jonkinlainen potentiaalinen yllättäjä menestyksen puolesta. Ruotsihan jäi karsintalohkossaan Itävallan ja Venäjän taakse, jonka jälkeen pelasi Tanskaa vastaan arvokisapaikasta ja Ruotsihan siitä sitten lopulta pidemmän korren otti. Paras saavutus Ruotsilla on kilpailun historiassa vuodelta 1992, kun joukkue pelasi aina välierissä asti.

 

Joukkueen ehdoton ykköstähti on kapteeni Zlatan Ibrahimovic, joka pääsyy Tanskan unelmien murskaamiseen olikin. Zlatan teki myös Ruotsille karsinnoissa 11 maalia, mikä odotetusti joukkueensa paras suoritus maaliosumien osalta. Suluissa joukkueena PSG, mutta todellisuudessahan pelaaja on vapailla markkinoilla joten senkin puolesta mielenkiintoista seurata, että mihin Ibrahimovic lopulta päätykään ensi kautta ajatellen. Vaikka joukkueessa onkin absoluuttinen maailmanluokan ykköstähti kuten Ibrahimovic, niin joukkueen yhtenäisyys on yksi tärkeistä asioista tulevien otteluiden kannalta. Tasainen nimilista, joista keskikentältä monelle tuntemattomampi nimi Emil Forsberg on seuraamisen arvoinen ja puolustuksesta ehdottomasti nuori Victor Nilsson Lindelöf on nimi, jolta odotetaan paljon tulevina vuosina ja saattaa olla se nimi, josta kuoriutuu joukkueen ykköstähti Ibrahimovicin väistyessä. Todellinen huippulupaus kyseessä.

 

zlatan-ibrahimovic-sweden-euro-2016_3472

Zlatan.

 

Na_ytto_kuva_2016_06_13_kello_0_07_57.pn

 

Na_ytto_kuva_2016_06_13_kello_0_17_37.pn

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt on avausviesti päivitetty ja äänestys lisätty. Huomista mielenkiinnolla odotellen.

 

Irlanti ehdottomasti vaikea vastustaja ja pystyy kaatamaan Ruotsin, mutta Ruotsille tässä voittoa toivotaan. Belgia ja Italia ei kumpikaan ole vakuuttanut, ja maaleja tuskin pahemmin nähdään. Ehkä Belgian pääpelivoimaiset pelaajat pystyvät sen yhden maalin eron tekemään, mutta saa nähdä.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Belgiasta:

Tuntuu, että valmentaja on esteenä suuremmalle menestykselle. Toiseksi, niin tässä pelissä Origi on saanut aikaiseksi piikissä enemmän kuin Lukaku 75 minuutin aikana jolloin mies sitten Origiin vaihdettiin. Lukaku vaatii hänelle täysin räätälöidyn pelitavan, että hänestä paras saadaan irti. Kosketus miehellä on myös aika huono, joten yhteispeli ei ota onnistuakseen. Suoraviisuutta ja laidoilta palloa boksiin Lukaku tarvitsee. 

Tietty Belgian keskitykset Lukakulle olleet tänään luokattomia. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samaa mieltä Belgiasta ja Wilmotsista.Joukkue täynnä hyviä pelaajia mutta taktisesti todella köyhää.

Italiasta vaikka en itse ole ikinä pitänyt niin täytyy nostaa hattua tuolle niiden puolustukselle,täydellisen varmaa työskentelyä ja noilla otteilla menee taas kisoissa pitkälle,plus tietenkin Buffon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Italia voitti Ruotsin aika keskinkertaisen esityksen jälkeen 1-0. Eder teki voittomaalin aivan ottelun loppuhetkillä, olisiko ollut 88' minuutilla ja näin Italiasta tuli ensimmäinen lohkovoiton varmistanut joukkue. Aikamoinen teko joukkueelta, jonka moni asiantuntijakin tuomitsi jo turhan vanhaksi ja heikoksi. Itse pidän tuollaisesta Italian ajattelutavasta, että pidetään ensin oma pää puhtaana, niin kyllä joku sen yhden maalin käy sitten vähintään tekemässä. Tuolla kaavalla voidaan mennä näissä kisoissa vielä aika pitkälle, varsinkin kun yksikään suuri maa ei ole onnistunut sen suuremmin vakuuttamaan.

 

4d36d3b10ab0a7b6e286cb5c67888830.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hienosti Ruotsi taisteli tänään, mutta maali jäi saamatta, ja näin ollen päättyi myös Zlatanin ura Ruotsin maajoukkueessa.

 

Vähän hiljaiseksi vetää, kun viime kuussa oli sama tilanne Pariisissa ja nyt sitten kotimaansa paidassa. Useita hienoja hetkiä nähtiin Ibrahimovicilta tässä vuosien aikana ja jää ehdottomasti historian kirjoihin yhtenä parhaimmista, ellei parhaana.

 

zlatan_ibrahimovic_sweden_psg_by_rated_g

 

https://www.youtube.com/watch?v=6IZVeF04lFs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×