Jump to content
Sign in to follow this  
ippe

EURO 2016 - Round of 16

Recommended Posts

46990bd61c0a07d46d398a13f729be65.png

 

24 lopputurnausjoukkueesta on jäljellä 16, kun käyntiin pyörähtävät EM-kisojen 2016 pudotuspelit. Tämä Round of 16 -vaihe pelataan ensimmäistä kertaa EM-kisojen historiassa, koska aiemmin alkulohkoista on selvinnyt jatkoon maksimissaan kahdeksan joukkuetta, jolloin on pelattu suoraan neljännesvälierät eli Quarter-finalit.

 

Turnausjärjestelmää kritisoitiin jonkin verran ennen kisoja ja kisojen aikaan, ja lopulta kolmella pisteellä selvisi alkulohkoista pudotuspeleihin. Ehkei tämä nyt suoraan kerro heikkotasoisista pudotuspeleistä. Itse näen asian enemmänkin niin, että alkulohkot olivat pääosin erittäin tasaisia ja usea joukkue todella ansaitsi paikkansa jatkossa. Alla näkyy vielä kertauksen vuoksi lohkokolmosten ranking, jonka perusteella valittiin jatkoon neljä joukkuetta lohkonsa voittaneiden ja toiseksi tulleiden maiden lisäksi.

 

17a3c4d18c5ce2bd33c9a8088ff95333.png

 

Mainitaan vielä se, että Sveitsi ja Puola ovat jo tässä vaiheessa yltäneet EM-historioidensa kovimpaan saavutukseen. Wales, Slovakia., Pohjois-Irlanti ja Islanti sen sijaan menivät kisadebytantteina komeasti pudotuspeleihin heti ensiyrittämällä ja Wales vielä komeasti lohkonsa voittajana.

 

Ajateltiin Jahnnyn kanssa, että avataan kullekin pudotuspelivaiheelle oma ketjunsa niin ei tarvitse suotta yksittäisille ketjuille omia ketjujansa avata, kun mielenkiinto kaikkia ottelupareja kohtaan ei ole aivan yhtä suurta. Mitään vuoroja ei ole jaettu sen suhteen, että kuka kirjoittaa minkäkin vaiheen ketjun niin kättä pystyyn vaan muutkin jos innostusta löytyy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

20b95d0f00e8ad236abad8164b435a58.png

 

Tänään homma pyörähtää klo. 16.00 käyntiin Sveitsin ja Puolan välisellä kohtaamisella. Sveitsi oli itselleni alkulohkoissa pettymys jääden viiteen pisteeseen voittamalla Albanian ja pelaamalla tasan Romanian sekä Ranskan kanssa. Olisin odottanut maalta sellaista 6-7 pinnan alkulohkoa, mutta ennen kaikkea joukkueen peli-ilme oli pettymys. Yhdestä päästetystä maalista huolimatta varsinkin kahdessa ensimmäisessä ottelussa puolustus oli helisemässä ja vasta Ranskaa vastaan käyttöön otettu passiivisempi taktiikka tuntui tilkitsevän omaa päätä. 

 

Puola sen sijaan pelasi tuloksien valossa mallikkaan alkulohkon nappaamalla lohkon C-voittaneen Saksan tavoin 7 pinnaa. Toisaalta Puolan maalinteko oli vaikeaa, kun se teki vain kaksi maalia, mutta Puola on lohkonsa voittaneen Saksan kanssa ainoa maa, joka ei ole näissä kisoissa päästänyt maaliakaan, mikä on erinomainen suoritus. Puolan hyökkäyksen tehottomuuden suhteen syyttävä sormeni osoittaa Arkdiusz Milikiä, jolla on ollut useampikin huipputontti, mutta Ajaxin hyökkääjän ruuti on ollut märkää, vaikka sen yhden maalin tekikin. EM-kisojen yksi kovimmista kärjistä Robert Lewandowski on keskittynyt enemmän tarjoiluun ja on pelannut Milikin alapuolella, Itse pyöräyttäisin tämän kaksikon toisinpäin eli Lewa selkeästi ylimmäksi pelaajaksi, sillä hänen viimeistelynsä on kuitenkin eri tasolla Milikin vastaavaan verrattuna.

 

 

1534673c24d54ac6ccac4a646d8e15c8.png

 

WhoScored sivusto ennakoi ylläolevaa avausta. Puolan laituri Kaputska on pelikiellossa, joten Grosicki nousee hänen tilalleen avaukseen. Muuten tuskin juuri muutoksia nähdään kummankaan jengin kokoonpanoon. Sveitsin kohdalla on pieni mielenkiinto, että aloittaako kärjessä maalipaikkoja tuhlaillut Haris Seferovic vai vasta 19-vuotias superjunnu Breel Embolo, joka ei ole pelikäsityksellään häikäissyt, vaikka fyysisiltä ominaisuuksiltaan huippuluokkaa onkin.

 

Ennakoin tasaväkistä ja vähämaalista ottelua, mutta kyllä Puola tässä niskanpäällä on. Sanotaan vaikka 1-0 voitto Puolalle Lewandowskin avatessa maalihanat.

Sveitsin ja Puolan välinen kamppailu lienee erittäin tasaväkinen mittelö, mutta Puola on tässä parissa niskanpäällä. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Shaqiri teki sitten yhden turnauksen upeimmista maaleista saksapotkusta. Hattu pois.

 

Kyllähän tässä Sveitsin puolelle kallistuu sympatiat jostain syystä ja olikin mukava nähdä tasoitus. Nyt sitten jatkoaika.

 

Xhakalta ensimmäinen vähän heikompi ottelu. Puolalta mielenkiintoinen seurata Krychowiakia, joka on yhdistetty Pariisiin €45 miljoonan siirtosummalla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Valitettavasti rangaistuspotkuilta Puola sitten jatkoon. Tuntuvat olevan aina nuo turnauksen parhaimmat pelaajat, jotka epäonnistuvat. Puolalla on nyt kyllä hyvät mahdollisuudet edetä finaaliin asti.

 

Puolan pelaajilta typerä ratkaisu mennä tuulettamaan Sveitsin kannattajien eteen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja Wales sen kuin porskuttaa, hyvä niin. Pohjois-Irlantikin näin muuten aika sympaattinen joukkue ja sinänsä harmittaa, että eivät ole kannattajineen enää mukana. Walesilla kuitenkin enemmän annettavaa jatkossa.

 

Huvittavaa, että kisojen muistettavin pelaaja ei saanut peliaikaa minuuttiakaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään 3 peliä joissa syntynyt 3 maalia. Tässä viimeisimmässä kumpikaan jengi ei ole osunut edes tolppien väliin kahden tunnin aikana. Nämä kisathan ovat nyt kuin LVG-palloa parhaimmillaan!

Eipä pudotuspeleissä koskaan niin hirveästi maaleja olla nähty, kun molemmat lähtökohtaisesti varovaisempia ja voitto on ainoa, mikä kelpaa.

 

Esimerkiksi viime kisoissa ei maaleja nähty juuri kuin Saksan otteluissa ja loppuottelussa. Parissa ottelussa 0-0, josta rangaistuspotkuille ja muutamassa ei toinen joukkue onnistunut maalinteossa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En muista milloin viimeksi olen nähnyt näin surkean ottelun kuin Kroatia-Portugali. Vähän jättäneet muutenkin kylmäksi ottelut, lukuunottamatta Englanti-Wales ja Unkari-Portugali kamppailuja.

Ja heti ratkaisu kun kirjoittelen tätä :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kroatia-Portugali matsi hipoi ehkä tylsintä ikinä näkemääni jalkapallomatsia.

Siinä pyörittiin varmaan 85min+jatkoaika pelistä keskikentällä eikä tehty mitään.Ehdottomasti kisojen paskin ja varovaisin peli,toivottavasti pelin suuntaus ei ole tämä kun panokset kovenee.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kolme ottelua, kaksi jatkoaikaa ja yksi maalin erolla päättynyt ottelu takana. Mielestäni ensimmäinen pudotuspelipäivä ei juuri yllätyksiä tarjonnut. Sveitsi - Puola ottelussa näin Puolan hienoisena suosikkina ja lopulta he sen ottelun rankkareissa veivätkin. Brittien kohtaamisessa Wales voitti odotetusti Pohjois-Irlannin ja illan viimeinen ottelu Kroatia - Portugali oli ennakkoonkin aikamoinen kolikonheitto. Kroatian ja Portugalin tilanne oli sikäli hyvin erilainen, että Kroatiaa on hehkutettu läpi kisojen ja voittivathan he jo Espanjankin, siinä missä Portugali oli saanut osakseen moitteita ja eteni jatkoonkin vain kolmen tasapelin turvin. Ei siinä mitään, Portugali kun jatkaa samaa tahtia niin voittavat EM-kultaa voittamatta yhtäkään ottelua varsinaisella peliajalla, se olisi varmaan jonkin sortin ennätys se...

 

Tänään sitten Ranska - Irlanti, Saksa - Slovakia ja Belgia - Unkari. Eilisestä poiketen tänään kussakin pelissä on selkeä suosikki, mutta mitään läpihuutojuttua tuskin on luvassa yhdellekään joukkueelle. Eilen nähtiin ihan hyvin, että mikä se homman juoni on pudotuspeleissä ja tänään se varmaan vaan korostuu, kun altavastaajat lähtevät erittäin passiivisesti liikkeelle. Eipä olisi mikään yllätys jos kussakin ottelussa jäädään alle 2,5 maalin ja joku kamppailuista venyisi aina jatkoajalle tai rankkareille asti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kroatia-Portugali matsi hipoi ehkä tylsintä ikinä näkemääni jalkapallomatsia.

Siinä pyörittiin varmaan 85min+jatkoaika pelistä keskikentällä eikä tehty mitään.Ehdottomasti kisojen paskin ja varovaisin peli,toivottavasti pelin suuntaus ei ole tämä kun panokset kovenee.

 

Mä odotin todella kuumaa kohtaamista. Mutta olikin aika anti kliimaksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ranska sitten jatkoi odotetusti matkaansa, vaikka alku varmasti monet säikäyttikin, kun Irlanti meni johtoon Bradyn jäätävällä rangaistuspotkulla.

 

Ranskalta nähtiin niitä ominaisuuksia, joita potentiaaliselta mestarilta odottaakin, eli tappiotilanteessa pystyivät kääntämään toisella puoliajalla ottelun ja olivat loppujen lopuksi selvästi parempi joukkue. Payet oli magiaa hyökkäyspäässä ja Griezmannilta hyvää viimeistelyä. Antoine pelasi muutenkin nyt vähän vapaammin keskellä sekä Giroudilta vahva esitys ja tuo hyökkääjän raataminen tuolla ylhäällä useammankin puolustajan keskellä johti sitten lopulta voittomaaliinkin. Keskikenttä teki myös tehtävänsä Matuidin ja Pogban osalta, kun taas Kanté oli tällä kertaa todella heikko. Järkevä ratkaisu Deschampsilta vaihtaa pois ja siirtää Dimi keskustaan.

 

Yllättävän vähän näyttää aktiivisuutta löytyvän, vaikka on meneillään arvokisat ja jo pudotuspelit. Sääli sinänsä, jos vertaa esimerkiksi kahden vuoden taakse.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Järkevä ratkaisu Deschampsilta vaihtaa pois ja siirtää Dimi keskustaan.

 

Oliko tosiaan noin? En nähnyt peliä, mutta studiossa höpöttivät että Grizu siirrettiin kymppipaikalle toiselle puoliajalle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oliko tosiaan noin? En nähnyt peliä, mutta studiossa höpöttivät että Grizu siirrettiin kymppipaikalle toiselle puoliajalle.

Omaan silmääni sekä Griezmann ja Payet pelasivat keskemmällä, joista ensimmäinen ikään kuin toisena keskushyökkääjä, mistä teki juoksuja Giroudin pudotuksiin. Payet puolestaan löysi itsensä ajoittain hieman syvemmältäkin.

 

Tosin molemmathan ovat aina Ranskan taktiikassa ahkerasti leikanneet sisään. Eikä tässä mitään uutta ollut.

 

Kuitenkin paperilla Payet oli enemmänkin tuossa 4-3-3:n keskustassa Matuidin ja Pogban sijaan, kun Kanté otettiin pois. Coman tuli laidalle, jossa piti leveyttä, kun Griezmann tuli enemmän Giroudin kanssa keskustaan. Oli numerot sitten miten vain, niin vaihto oli joka tapauksessa hyvä päätös Deschampsilta, mikä tässä se pääpointti oli.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ehkä jotenkin yllättävä ratkaisu Löwiltä valita Özil rangaistuspotkun vetäjäksi, mutta vain koska kentällä oli myös Müller – vai oliko yllättävä ratkaisu sittenkään?

Özilillä urallaan tätä ennen 11 rangaistuspotkua, joista viimeistellyt 8 ja epäonnistunut 3 kertaa (onnistunut 73% tarkkuudella). Sitten kylläkin taas, jos katsotaan kentällä olleita pelaajia, niin ei tuolla oikein ollut kuin Müller toisena vaihtoehtona, sillä nimet kuten Podolski, Schürrle ja Schweinsteiger ovat vaihtopenkillä. Müllerin saldo urallaan 32 rangaistuspotkua, joista 26 tehtyä maalia ja 6 epäonnistunutta (81%).

 

Muut vaihtoehdot sitten olisivat Gómez (15/22 = 68%) ja vähemmälle vastuulle näissä jäänyt Kroos (2/2 = 100%). Joku Draxler nyt ei ole urallaan koskaan edes rangaistuspotkua laukonut.

 

Toisaalta taas Müllerilla ei niin hirveästi historiaa ole maajoukkueessa rangaistuspotkuista (2/2 = 100%). Sinänsä tämä valinta ei siis oikein yllättävä ollut, kun Özilillä maajoukkuehistoriassa oli tätä ennen täydellinen saldo (5/5 = 100%), joten oli siinä mielessä täysin ymmärrettävää, että Löw uskoo edelleen luottomieheensä. Kozácikilta hieno torjunta myös joten sinnekin kunniaa. Mainitaan vielä Gómezin vastuun olleen maajoukkueessa vähäinen (1/1 = 100%).

Share this post


Link to post
Share on other sites

No joo.. Gomez ja Müller ovat molemmat kovan luokan maalintekijöitä ja itse olisin ainakin noita ennen Öziliä tyrkyttänyt ampumaan rankkaria. Kroos myös toinen varma ja hyväpotkuinen kaveri. Ja eikös Hummelskin ole Dortmundissa jonkun verran rankkareita ampunut?

 

Ranska-otteluun vielä se, että en edelleenkään ymmärrä Comanin hypetystä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No joo.. Gomez ja Müller ovat molemmat kovan luokan maalintekijöitä ja itse olisin ainakin noita ennen Öziliä tyrkyttänyt ampumaan rankkaria. Kroos myös toinen varma ja hyväpotkuinen kaveri. Ja eikös Hummelskin ole Dortmundissa jonkun verran rankkareita ampunut?

 

Ranska-otteluun vielä se, että en edelleenkään ymmärrä Comanin hypetystä.

 

Olisin siis itsekin valinnut Müllerin ennen Öziliä, mutta tuossa ei ollut mitään yllättävää, että Löw oli tämän valintansa tehnyt, sillä se oli palvellut täydellisesti aina aikaisemminkin. Ehkä osittain saattoi painaa myös Müllerin heikko saldo tältä kaudelta, joka oli 8 onnistunutta 12 yrityksestä (67%), siis tämän Özilin erinomaisen maajoukkuesaldon lisäksi. 

 

Hummels tosiaan on myös ottanut urallaan vastuuta näistä varsinkin Dortmundissa, jossa 2 onnistunutta ja 1 epäonnistunut. Maajoukkueessa sitten 2 onnistunutta myös. Dortmundissa tuo vastuu nyt perustui lähinnä siihen, että vaihtoehdot rangaistuspotkuihin olivat yhdessä vaiheessa todella vähäiset.

 

Omissa papereissani valitsisin ehkä Saksan maajoukkueesta vetäjiksi kentällä ollessaan (ei tarvitse olla samaa mieltä):

1. Lukas Podolski – (Career Total: 20/22 = 91%; Germany Total: 3/4 = 75%)

2. Bastian Schweinsteiger – (Career Total: 9/11 = 82%; Germany Total: 5/6 = 83%)

3. Thomas Müller – (Career Total: 26/32 = 81%; Germany Total: 2/2 = 100%)

4. André Schürrle – (Career Total: 5/7 = 71%; Germany Total: 0/0 = 0%)

5. Mesut Özil – (Career Total: 8/11 = 73%; Germany Total 5/5 = 100%)(Career Total: 8/12 = 67%; Germany Total: 5/6 = 83%)

6. Mario Gómez – (Career Total: 15/22 = 68%; Germany Total: 1/1 = 100%)

7. Toni Kroos – (Career Total: 2/2 = 100%; Germany Total: 1/1 = 100%)

8. Mats Hummels – (Career Total: 4/5 = 80%; Germany Total: 2/2 = 100%)

 

Tuohon Comaniin täysin sama.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ite en taas ymmärrä koko Ranskan hypetystä,alkulohkossa surkea Irlanti piti Ranskaa koko ekan puoliajan ihan pihdeissä eikä Ranska olisi tasoitusmaaliaan saanut jos tuomari olisi viheltänyt oikein Irlannille kulmapotkun.Nythän Ranska sai väärintuomitun maalipotkun mistä maali sitten tulikin.Ranskan kaksi parasta jannua katsoo kisoja kotona,Ribery ja Benzema.Ribery tosin lopetti jo maajoukkueessa mutta oli ennen kisoja valmis pyörtämään päätöksensä.

Saksa kyllä näyttää taas mestarisuosikilta vaikka Slovakia aika heikko onkin ollut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Englannille tai Islannille hyvä uutinen on se, että N'Golo Kante ja Adil Rami ovat Ranskalta sivussa puolivälierästä korttitilien täyttymisen takia. 

 

Tänäänhän tosiaan tuo kierroksen todellinen herkkupala pelataan klo 22.00 alkaen. Vaikea sanoa kumman voittoa tässä enemmän toivoo. Olisihan se hauskaa nähdä piskuisen Islannin painelevan lädien kustannuksella puolivälieriin, mutta toisaalta haluaisi nähdä Englantia vähän enemmän vielä tässä turnauksessa. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

De Gealta heikompi ottelu jälleen ja voi ottaa tuon maalin täysin omaan niskaansa. Vaikka onkin Casillasia edellä paperilla, niin onhan kyseessä oleva joukkueen kapteeni myös edelleen huippuluokan maalivahti. De Gealta jotenkin puuttuu täysin sitä johtajuutta tuolla maalilla ja en koskaan odottaisi Buffonin tai Casillasin esimerkiksi vain nielevän tuotakaan maalia johtanutta tilannetta, vaan varmasti oltaisiin kuultu hieman kritiikkiä puolustajillekin, kun neljä italialaista juoksevat aivan vapaana irtopalloon.

 

Tuskin maalivahti kuitenkaan vaihtuisi, vaikka Espanja tästä jatkaisi, sillä olisihan tuo todella paha isku luottamukselle kohti pelaajaa, jonka nämä tulevat vuodet pitäisi sinne maalille laittaa.

 

Tässä muuten tuo Vázquezin reaktio, kun hänet valittiin maajoukkueeseen:

 

"Congratulations." – "What for?"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Italiaaaaaaaaaaaaa! On kyllä mahtava joukkue, jossa ei puolustusta lukuunottamatta tähtipelaajia ole, mutta Italia on kisojen paras joukkue. Joukkue hyökkää ja puolustaa yhdessä ja jokainen pelaaja tekee kaikkensa toisten sekä joukkueen puolesta. Hieno katsella tuollaista taistelua ja taktisesti erinomaista jalkapalloa. Italia tulee olemaan hankala vastustaja kenelle tahansa tässä turnauksessa eikä se enää tässä vaiheessa yllättäisi jos maa menisi aina päätyyn saakka.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×