Jump to content
Sign in to follow this  
Jahnny

(Manager) Unai Emery (Paris 2016–2018)

Recommended Posts

Teams Managed

Lorca Deportiva 2004–2006

UD Almería 2006–2008

Valencia CF 2008–2012

Spartak Moscow 2012

Sevilla FC 2013–2016

Paris 2016–

 

Yksi futismaailman kuumimmista managereista on valinnut Pariisin seuraavaksi etapikseen. Unai Emery teki itsestään historiallisen managerin voittamalla viime kauden päätteeksi Europa Leaguen kolmatta kertaa peräkkäin Sevillassa (2014, 2015, 2016).

 

Na_ytto_kuva_2016_06_28_kello_20_38_39.p

 

Emery on nuori manageri, jolla ikää on nyt 44 vuotta. Baskin perheessä on jalkapallossa historiaa, sillä hänen isänsä, isoisänsä ja setänsä olivat kaikki ammattilaisjalkapalloilijoita. Emeryn oma pelaajaura ei koskaan ottanut tuulta suuremmin alle, vaan tie Real Sociedadista päättyikin pian alemmille sarjatasoille kunnes loukkaantuminen päätti uran lopusti Lorca Deportivassa, jonka manageriksi Emery nousikin. Tämä oli käännekohta ja voi vain arvailla, että nähtiinkö Emeryssa potentiaali jo tuolloin. Menestys Lorcassa toi mahdollisuudet Almériassa ja Valenciassa, joista ensimmäisessä Emery voitti sarjanousun Liga Adelantesta pääsarjatasolle ja heti ensimmäisellä kaudella Liga BBVA:ssa sijoitti sarjassa kahdeksanneksi, jota voi pitää jo hyvänä saavutuksena.

 

Valenciassa Emery onnistui saavuttamaan kolmannen sijan kolmesti, vaikka jokaisella kaudella menetti seuran parhaimmat pelaajansa muille seuroille. Emery kuitenkin jätti seuran, koska kannattajat eivät olleet tyytyväisiä, sillä seura ei kykenyt haastamaan Barcelonaa ja Real Madridia. Valenciasta ura jatkui Spartak Moscow'n riveissä, josta matka jatkui pian Sevillaan. Sevilla tarvitsi managerin, joka pystyisi rakentamaan tasapainoisen joukkueen ja aloittamaan täysin uuden projektin. Sevilla ei varmasti ole hetkeäkään tätä päätöstä katunut, sillä Emery teki juuri kaiken vaaditun ja enemmänkin tuoden menestyksen takaisin Sevillaan.

 

Taktiselta puolelta Emery peluuttaa 4-2-3-1, joka ei kovin paljon Pariisissa edeltävien managerien suosimasta 4-3-3:sta eroa.

 

Puolustaessa joukkue prässää korkealta ja pyrkii levittämään vastustajan puolustuksen hajalle toisistaan. Laidoilla hyökkäävät pelaajat ovat juoksuvoimaisia ja nousevat aina vastustajan rangaistusalueelle asti, kun taas kärkihyökkääjä laskeutuu keskikentän tasolle tukemaan puolustustehtävissä. Keskikentän pohja pyrkii lukemaan mahdollisuudet katkoihin ja laitapuolustajat ovat hyvin pian jo tukemassa. Tämän tarkoitus on pakottaa maalivahti pelaamaan leveälle, jonka seurauksena laitapuolustajat joutuvat paineen alle kolmen pelaajan toimesta. Tämä mahdollistaa myös nopealla liikkeellä kuuden ylimmän pelaajan muodostavan tiiviimmän linjan keskikentälle. Mitä syvemmälle omalle puolelle tilanne etenee, niin muodostelma muotutuu sitä enemmän muotoon 4-4-2, jossa hyökkäävä keskikenttä toimii toisensa kärkihyökkääjänä. Vastahyökkäykset olivat varsinkin Sevillassa yksi vaarallisimmista aseista. Sinänsä mielenkiintoista nähdä, että miten tämä näkyy Ligue 1:ssa, kun PSG on kuitenkin se hallitsevampi osapuoli oikeastaan poikkeuksetta. Tosin sitten taas Champions Leaguessa voisi nähdä Emerylta löytyvän muutama uusi sivu pelikirjaan, joita edeltäjältään ei nähty. Muutenkin odotan enemmän nopeatempoisempaa jalkapalloa kuin mistä saatu nauttia nyt viime kaudet, sillä ottelut ovat olleet välillä vain pallonhallintaa omassa päässä.

 

Pelinrakentelussa keskikenttä vaatii yhden selvästi puolustavan pelaajan, joka laskeutuu rakentamaan peliä aina keskuspuolustajien tasolle. Hyökkäävä keskikenttä on hyvin liikkuva, joka laskeutuu myös alas hakemaan palloa ja rinnalla sitten kahden suunnan pelaaja, mutta voitaisiin jopa puhua melko puhtaasti kahdesta kahden suunnan pelaajasta ja yhdestä puolustuslinjaa suojaavasta.

 

unai-emery-sevilla-liverpool-europa-leag

 

Emeryn kolme ottelua, joissa taktinen osaaminen oli huipussaan voisivat olla UD Alméria 2–1 Real Madrid (2007–08 Liga BBVA), jolla seura varmisti sijoituksen kahdeksan parhaan joukosta, Valencia CF 3–1 Sevilla FC (2013–14 UEFA Europa League: Semi-Final: 2nd Leg), jossa Sevilla ratkaisi viime hetken maalilla paikan loppuottelusta vierasmaalisäännön turvin ja oli alku tulevien kausien menestykselle, sekä Sevilla FC 2–2 FC Barcelona (2014–15 Liga BBVA), jossa Sevillan voittajaluonne oli tunnistettavissa ja kiitos Emeryn osaamisen joukkue nousi kahden maalin takaa tasoihin, sekä näillä kahdella ylimääräisellä pisteellä olisi ollut suuri merkitys paikasta Eurooppaan, jos Sevilla ei olisi tämän jälkeen sitä saavuttanut joka tapauksessa voittamalla Europa Leaguen.

 

Emerylla on myös historiaa nuorten pelaajien kehittämisessä. Tilanne tulee nyt olemaan todella paljon erilainen, sillä sen sijaan, että nämä nuoret lahjakkuudet päästettäisiin Euroopan suuriin ja rikkaisiin seuroihin, niin Emery on nyt itse yhdessä niistä. Merkittävää tämä on sen puolesta, että Pariisista löytyy yksi maailman parhaimmista akatemioista ja lisäksi muita toimipisteitä ympäri eri maanosia, joista näitä nuoria lahjakkuuksia löytyy. Muun muassa Jordi Albasta, Éver Banegasta, JoaquínistaJuan Matasta, David Silvasta ja David Villasta voi Emery ottaa kunnian itselleen.

 

Na_ytto_kuva_2016_06_28_kello_20_39_47.p

 

Paris Saint-Germain have appointed former Sevilla boss Unai Emery as their new coach on a two-year contract.
 
Emery replaces Laurent Blanc, who departed the French champions on Monday after three years in the job. He led Sevilla to three consecutive Europa League titles, before leaving the club earlier this month.
 
"It is with great pride that I agreed to become the Paris Saint-Germain coach," said Emery.
 
"The club has become one of the biggest in Europe over the past few seasons and I am both happy and honoured to be able to help realise its great ambitions. I am eager to meet up with my new players as well as the people who work tirelessly every day to help the club grow.
 
"I know that an immense fervour exists around the Paris Saint-Germain and I will be giving my best to ensure its millions of fans have a great deal to cheer about."

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yksi mahdollinen muodostelma PSG:ssa Emeryn alaisuudessa:

 

Na_ytto_kuva_2016_06_28_kello_20_50_11.p

 

* PSG:n kerrotaan tarjonneen €25 miljoonaa Grzegorz Krychowiakista ja päässeen sopimukseen jo henkilökohtaisista ehdoista. Puolalaisen sopimuksessa on €45 miljoonan ulosostohinta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Emeryn menestyksen salaisuutena pidetään hänen epätavallisia valmennusmetodejaan. Hänet tunnetaan jopa tunteja kestävistä videopalavereista, joissa hiotaan erityisesti erikoistilanteiden yksityiskohtia. Almería oli kaudella 2007–2008 yksi Primera Divisiónin vähiten maaleja tehneistä joukkueista, mutta suuri osa maaleista tuli juuri monipuolisten kulma- ja vapaapotkukuvioiden seurauksena. Harjoituksissa Emery peluuttaa usein kahta täyttä 11 pelaajan kentällistä vastakkain ilman palloa, jotta pelaajat oppivat liikkumaan kentällä oikealla tavalla.

 

Tummettuun kohtaan liittyen voisin odottaa Emeryn saavan varsinkin Edinson Cavanista paljon irti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yksi mahdollinen muodostelma PSG:ssa Emeryn alaisuudessa:

 

 

Na_ytto_kuva_2016_06_28_kello_20_50_11.p

 

* PSG:n kerrotaan tarjonneen €25 miljoonaa Grzegorz Krychowiakista ja päässeen sopimukseen jo henkilökohtaisista ehdoista. Puolalaisen sopimuksessa on €45 miljoonan ulosostohinta.

Vieläkin näyttää kuin puuttuisi jotain, nyt kun Ibrahimovic ei ole enää joukkueessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vieläkin näyttää kuin puuttuisi jotain, nyt kun Ibrahimovic ei ole enää joukkueessa.

 

Vähän aikaa vaatii, että tähän tottuu. Hyökkäyspäähän voisi odottaa jotain hankintaa, sillä Rabiotinkin rooli tuossa enemmän keskikentällä. Toisaalta tuossa on useampi nuori huippulupaus odottamassa vuoroaan.

 

Ehkä muodostelma olisi kuitenkin lähempänä 4-3-3, jossa Krychowiak esimerkiksi tullessaan ottaisi paikan avauskokoonpanosta.

 

Lisää kuitenkin siirtohuhuissa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×