Jump to content
Sign in to follow this  
Jahnny

Paris Saint-Germain F.C. 2016/2017 & 2017/2018 – The Dream Hunter

Recommended Posts

Kuten lupasin edellisessä kausiketjussa, niin pidän tämän avausviestin lyhyenä, sillä periaatteessa omaksi iloksenihan tätä pystyssä pidän.

 

Na_ytto_kuva_2016_07_05_kello_12_21_28.p

 

PSG 2016/2017 – The Dream Hunter

 

 

Uusi aikakausi on alkamassa ja unelmien saavuttaminen jatkuu todenteolla. Seuran puheenjohtaja Nasser Al-Khelaïfi lupasi kesäksi suuria muutoksia, joiden seurauksena pystyttäisiin tulevaisuudessa täyttämään tavoitteet entistä paremmin. Haluttua menestystä ei vielä ole Champions Leaguessa tullut ja nykyisellä koostumuksella siitä ei pystytty enää haaveilemaan. Vaikka Ranskassa neljä pokaalia tulikin, niin Euroopassa on ollut tyytyminen puolivälieriin neljä vuotta putkeen – ja tälle halutaan nyt muutos.

 

Suurimpia muutoksia seurassa onkin tapahtunut jo uuden managerin muodossa, kun Europa Leaguen muodossa Eurooppaa valloittanut Unai Emery saapui Pariisiin erinomaisesti onnistuneen pestinsä jälkeen Sevillasta, ja Laurent Blanc sai kiitoksensa tehdystä työstään. Pelaajista Zlatan Ibrahimovic jätti seuran legendana ja jatkoi matkaansa Manchesteriin sopimuksettomana pelaajana. Emery puolestaan toi seuraan jo entisestä seurastaan Grzegorz Krychowiakin, jonka lisäksi Pariisiin saapuivat myös Hatem Ben Arfa ja Thomas Meunier.

 

Yksi itselleni merkittävimmistä asioista, mitä Al-Khelaïfi on painottanut, on seuran toiminta siirtomarkkinoilla. PSG on viimeisen neljän vuoden aikana sinetöinyt paikkansa yhtenä Euroopan suurimmista seuroista, jolla myös kansainvälisesti tunnettu status – eikä näin ollen viime vuosien supertähdille ole enää vastaavaa tarvetta. Joukkuetta halutaankin rakentaa jatkossa enemmän muuten meritoituneilla pelaajilla, jotka eivät kanna päänsä päällä vastaavaa sädekehää kuten esimerkiksi Zlatan. Tämä tarkoittaa, että Emery pystyy rakentamaan paljon kilpailukykyisemmän joukkueen myös seuran sisällä, jolloin avauskokoonpanon nimet eivät ole kiveenhakattuja, vaan pelaajat kykenevät auttamaan toisiaankin kehittymään paremmiksi. Lisäksi Pariisista löytyy yksi parhaimmista akatemioista, joista löytyy lahjakkaita nuoria pelaajia, jotka nyt tulevat varmasti saamaan entistä enemmän vastuuta uuden managerin alaisuudessa, sillä Emerylta löytyy kyllä hyviä esimerkkejä nuorten pelaajien nostamisesta suurempaan tietoisuuteen. Tähän liittyen myöskään Leonardo Araújoa tuskin nähdään ainakaan vielä takaisin Pariisissa houkuttelemassa näitä suurimpia nimiä, sillä Al-Khelaïfi uskoo Olivier Létangin pystyvän hoitamaan tehtävänsä pelaajamarkkinoilla.

 

PSG Squad 2016/2017

Joukkueesta löytyy tällä hetkellä 29 pelaajaa, joista 7 ovat oman akatemian kasvatteja. Koko ryhmästä tällä hetkellä 15 pelaajalta löytyy Ranskan kansalaisuus. Siirtoikkunaa on kuitenkin vielä jäljellä ja voisin olettaa mahdollisesti ainakin 2-3 pelaajan lähtevän, sillä roolia tulevalla kaudella on vain hyvin vaikea nähdä. Lisäksi Al-Khelaïfi on luvannut vielä 1-2 suuremman profiilin hankintaa, joiden seurauksena ei varsinkaan pystytä kilpailuttamaan jokaista pelaajaa keskenään.

 

Ykkösmaalivahdiksi on huhuttu Emeryn valitsevan nuoren Pariisin oman kasvatin Alphonse Aréolan, joka pelasi Villarrealissa viime kaudella aivan loistavan kauden ja oli ehdolla Liga BBVA:n parhaimmaksi maalivahdiksikin. Kauan olen Aréolaan uskonut ja odottanut mahdollisuuden tulevan, mutta en uskonut sen aivan vielä tapahtuvan. Merkillinen tämä ratkaisu olisi myös Kevin Trappin kannalta, joka saapui seuraan vasta viime kesänä. En tosin yllättyisi, jos Trapp pelaisi ottelut Champions Leaguessa, Coupe de Francessa ja Coupe de la Liguessa, kun taas Aréola saisi vastuun Ligue 1:ssa. Salvatore Sirigu näin ollen lähtisi seurasta, joka ei suurena yllätyksenä enää tässä vaiheessa tule. Ykkösjoukkueeseen on nostettu mukaan myös lupaava Rémy Descamps.

 

Puolustuksesta löytyy ihan mukava määrä nimiä, joista suurimpana joukkueen kapteeni Thiago Silva. Silva saa vierelleen todennäköisesti valtaosassa otteluista joko David Luizin tai Marquinhosin, joiden lisäksi voisin uskoa Emeryn alaisuudessa myös nuoren Presnel Kimpemben saavan enemmän vastuuta kuin aikaisemmin. Laitapuolustajista oikealle löytyy Serge Aurier, jolla kaikesta viime kaudella sattuneesta huolimatta uskon tulevaisuutta seurassa olevan. Kilpailijaksi kuitenkin saapui Club Bruggesta myös Thomas Meunier, joten ei Aurierin paikka joukkueessa välttämättä varma ole, vaikka huomattavasti parempana pelaajana pidänkin. Lisäksi löytyisi vielä Youssouf Sabaly, joka pystyisi pelaamaan sekä oikealla että vasemmalla, mutta en välttämättä usko vastuuta tulevan ja näin ollen lainasopimuksella toiseen seuraan voisi olla hyvä ratkaisu. Vasemmalla sitten avaa varmaankin jatkossa Layvin Kurzawa, vaikka Maxwell vielä vuoden jatkosopimuksen tekikin. Kuitenkin – kuten jo mainittu – niin on alkamassa uusi aikakausi ja kokeneemmat nimet saavat väistyä. Lucas Digne saapui lainasopimukseltaan takaisin Pariisiin, mutta uskoisin toisen lainan olevan edessä tai mahdollisesti pysyvänkin siirron, sillä kolme vasenta laitapuolustajaa on hieman liikaa. Pitäisin kuitenkin Dignen omistuksessa, sillä näen hyvän tulevaisuuden nuorella puolustajalla.

 

Keskikentälle puolustavaan rooliin hankittiin Sevillasta tosiaan Grzegorz Krychowiak, joka tulee ottamaan Thiago Mottan roolin joukkueesta, sillä italialainen tulee todennäköisesti jättämään seuran tämän kauden päätteeksi. Lisäksi rotaatiosta löytyy Benjamin Stambouli. Yksikään näistä ei kuitenkaan välttämättä mahdu avauskokoonpanoon Emeryn suosimassa 4-2-3-1:ssa, vaikka Krychowiak luottopelaajana seuraan saapuikin. Mahdollisuus tosin olisi myös tutumpi, mutta taktisesti muunnellumpi 4-3-3. Keskikentän ykkösnimiä ovatkin siis Blaise Matuidi ja Marco Verratti, joista jälkimmäinen onkin jo palannut hyvissä ajoin täyteen harjoituskuntoon, minkä näen tässä vaiheessa todella positiivisena uutisena. Lisäksi löytyy huippulupaus Adrien Rabiot, jonka uskon tekevän sen lopullisen läpimurtonsa Emeryn alaisuudessa, jos sitä ei vielä viime kaudella tullut. Selvästi hyökkäävämpään rooliin sitten on Javier Pastore.

 

Hyökkäyspäähän tosiaan hankittiin Hatem Ben Arfa, joka todennäköisesti pelaa laitahyökkääjänä tai kärkihyökkääjän alapuolella hyökkäävänä keskikenttänä. Kilpailua tarjoaa Lucas ja toisen paikan avauskokoonpanosta ottaa mitä todennäköisimmin Ángel Di María. Hyökkäykseen löytyy myös nuorta verta Jean-Kévin Augustinin ja Jean-Christophe Bahebeckin muodossa, joista jälkimmäinen palasi seuraan lainasopimukseltaan Saint-Étiennesta. Molemmat pystyvät pelaamaan sekä kärki- että laitahyökkääjänä. Tuohon päälle sitten vielä ykkösjoukkueeseen nostettu Nanitamo Ikoné ja ennestään tutumpi Hervin Ongenda. Hyökkäyksestä päävastuun tulee kuitenkin ottamaan tämän kauden ykkösvaihtoehto kärkihyökkääjäksi – Edinson Cavani.

 

Na_ytto_kuva_2016_07_05_kello_14_05_04.p

 

Allez Paris!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pariisin pre-seasonille ollaan mahdutettu tähän mennessä neljä ottelua, ja nämä ovat:

 

13/07/2016: PSG – West Brom (Friendly)

25/07/2016: Inter – PSG (Int'l Champions Cup)

28/07/2016: Real Madrid – PSG (Int'l Champions Cup)

31/07/2016: PSG – Leicester City (Int'l Champions Cup)

 

Jokainen yläpuolella olevista otteluista lisäksi televisioidaan.

 

Kausi alkaakin sitten elokuussa ja tässä alkukauden neljä ensimmäistä ottelua:

 

06/08/2016: PSG – Olym. Lyonnais (Trophée des Champions)

12/08/2016: SC Bastia – PSG (Ligue 1)

20/08/2016: PSG – FC Metz (Ligue 1)

28/08/2016: AS Monaco – PSG (Ligue 1)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pariisin pre-seasonille ollaan mahdutettu tähän mennessä neljä ottelua, ja nämä ovat:

 

13/07/2016: PSG – West Brom (Friendly)

25/07/2016: Inter – PSG (Int'l Champions Cup)

28/07/2016: Real Madrid – PSG (Int'l Champions Cup)

31/07/2016: PSG – Leicester City (Int'l Champions Cup)

 

Yläpuolella olevista otteluista ensimmäinen päättyi lukemiin 2-1, jossa Rabiot ja Lucas maalintekijöinä, kun David Luiz teki puolestaan oman maalin West Bromille. Ottelun Interia vastaan katsoinkin ja tuossakin todella pirteää pelaamista. Ben Arfa ollut nyt otteluissa kärkihyökkääjänä sekä Interia että Real Madridia vastaan. Inter kaatui lukemin 3-1, kun Aurier onnistui maalinteossa kahdesti ja Kurzawa kertaalleen. Jovetic puolestaan kavensi rangaistuspotkusta, joka annettiin virheellisesti Lucasin estettyä laukaus olkapäällään.

 

Nyt viimeisenä sitten kaatui Real Madrid lukemin 3-1. Ottelun heti alussa Ikone näytti potentiaaliaan, kun 18-vuotias pujotteli yksin kuuden Real Madridin pelaajan välistä ja viimeisteli vielä tyylikkäästi ohitse Casillan. Tuota seurasi vielä Meunierilta kaksi maalia, joista ensimmäinen oli hieno voimakas kaukolaukaus heikommalla jalalla suoraan yläkulmaan. Madridilaisten maalista vastasi Marcelo rangaistuspotkusta.

 

Aika hyvin voidaan kiteyttää siis, että laitapuolustajat ovat onnistuneet loistavasti hyökkäyssuuntaan, kun kolme nimeä on tehnyt kolmeen otteluun yhteensä viisi maalia. Muutenkin nuoret ovat olleet todella vakuuttavia. Ensisijaisesti nostaisin ylös Callegarin, Kimpemben, Ikonen, kuin myös maininnat Georgenille ja Nkunkulle. Kimpembe pelannut hyvin puolustuslinjassa ja kun Silva taisi eilen loukkaantua, niin aivan tervetullutta esiinnousemista, vaikka Aurier saattaakin olla edellä keskuspuolustajaksi David Luizin tai Marquinhosin rinnalle.

 

Ei ole PSG muuten päästänyt pre-seasonilla vielä maaliakaan pelitilanteesta. Itseasiassa saldona vain kolme päästettyä maalia, joista kaksi rangaistuspotkuista ja kolmas sitten se myös epäonnekas oma maali.

 

Seuraavaksi sitten sunnuntaina aamusta PSG – 06:30 – Leicester City, jossa tuore Englannin mestari pääseekin ottamaan ensimmäisen maistiaisensa, että millainen taso se Euroopassa onkaan. Siitä sitten viikon päästä alkaakin jo kausi.

 

https://www.youtube.com/watch?v=3YHIbHMVh0Q

Share this post


Link to post
Share on other sites

Puolessa välissä kautta voidaan ehkä päivitellä jonkin verran.

 

Kausi aloitettiin Trophée des Championsilla, joka on tällainen totutumpi tapakin jo ollut viime kausina, vaikka ensi kauden alkuun tätä ei välttämättä luvassa olisikaan. Tuosta siis vakuuttava 4–1 voitto Lyonista ja kaiken piti näyttää hyvältä kauteen lähtiessä.

 

Toisin on kuitenkin käynyt. Unai Emeryn on ollut odotettua vaikeampi sisäistää pelitapaansa joukkueeseen ja oikeastaan vasta nyt vähän ennen talvitaukoa alkoi ottelut näyttämään oikeasti siltä miltä pitää. Ligue 1:n sarjataulukossa tällä hetkellä 3. sijalla, kun sarjaa johtavaan Monacoon on eroa 3 pistettä ja toisena olevaan Niceen 1 piste. Äärimmäisen mielenkiintoista kautta siis eletään Ranskassa pitkästä aikaan. Ensi kausi saattaa olla sitäkin mielenkiintoisempi, kun Lille, Lyon ja Marseille tulevat mukaan. Voittoja on joukkueella toiseksi eniten sarjassa, 14 kappaletta, mutta 3 tasapeliä ja 4 tappiota ovat vaikeuttaneet kautta huomattavasti.

 

Coupe de Francessa pelataan viikon päästä 32 parhaan joukossa, jossa vastassa Rennes. Coupe de la Liguessa otettiin nyt paikka loppuottelussa, kun tänään kaatui Bordeaux vakuuttavalla 4–1 vierasvoitolla. Edinson Cavani rikkoi myös siinä sivussa Pauletan 109 maalin rajapyykin ja seuraavaksi tavoitteleekin Zlatan Ibrahimovicin 156 maalia. Oli miten oli, niin Coupe de La Liguessa tulee sitten viimeiseksi vastaan joko Monaco tai Nancy, jotka pelaavat finaalipaikasta Monacon kotona tänään 25. päivä tammikuuta.

 

UEFA Champions Leaguessa arvonta antoi lohkovaiheeseen Arsenalin, Ludogorets Razgradin ja Baselin. Arsenalia vastaan nähtiin syksyn jännittävimpiä kohtaamisia 1–1 ja 2–2 tasapelien merkeissä, mutta lohkovoitto lipesi lopulta Arsenalille, kun bulgarialaisseura tuli hakemaan Parc des Princes'lta 2–2 tasapelin. Arvontaonni pudotuspeleissä sitten tarjosi vastaan FC Barcelonan, jonka kanssa tämän kauden päätteeksi on sitten pelattu yhteensä 8 kertaa vain 5 kauden sisään, sillä joukkueet on siis arvottu vastakkain kausina 2012–2017 jopa 4 kertaa.

 

Pelaajista sen verran, että...

Lucas on vihdoin vakiinnuttanut paikkansa joukkueesta, mitä on odotettukin. Yhteensä 29 ottelua tällä kaudella, jossa syntynyt 11 maalia ja 7 maalisyöttöä. Tämä on eniten esiintymisiä koko kaudella ja vain Blaise Matuidi on pelannut yhtä paljon.

Edinson Cavani on ottanut ykköshyökkääjän tittelin itselleen ja on tällä kaudella tehnyt 27 ottelussa yhteensä 28 maalia ja antanut lisäksi 1 maalisyötön. Näistä 6 on syntynyt Champions Leaguessa, jossa siis 6 ottelua. Ranskan pääsarjassa Cavani on tällä hetkellä vähintään 38 maalin tahdissa. 

- Thiago Motta on ottanut runsaasti vastuuta, sillä Grzegorz Krychowiak on kärsinyt loukkaantumisista. Italialaiskonkarilla on tällä kaudella kolmanneksi eniten esiintymisiä Lucasin ja Matuidin jälkeen 27 ottelulla.

- Alphonse Aréola on ottanut paikkansa joukkueen ykkösmaalivahtina, joka on iloinen uutinen, sillä onhan kyseessä sentään seuran oma kasvatti ja ikääkin vasta 23 vuotta.

- Tammikuussa seura on hankkinut Julian Draxlerin, joka saapui Wolfsburgista €40 miljoonan siirtosummalla. Saksalainen otti kuitenkin pienen kolhun toissapäivänä harjoituksissa ja saattaa olla sivussa viikonloppuna. Draxler aloitti uuten todella vahvasti, sillä ensimmäisissä 3 ottelussaan teki jo 2 maalia, ja näytti muutenkin todella lupaavalta, mikä nyt ei sinänsä yhtäkään pelaajaa vähänkään seurannutta yllättänyt.

- Seuraan saapui myös 20-vuotias argentiinalainen huppulupaus Giovani Lo Celso, jonka Paris lunasti CA Rosariosta viime kesänä €10 miljoonan siirtosummalla, mutta saapui Pariisiin vasta nyt joulukuun viimeinen päivä. Debyytti on vielä tekemättä, mutta odotukset ovat hyvin korkealla tämän pelaajan osalta.

 

Kausi jatkuu sunnuntaina kauden yhdellä merkittävimmistä otteluista, kun Parcilla pelataan Paris – 22:00 – AS Monaco.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unelman tavoittelu jatkuu, joten jatketaan vielä samalla ketjullakin.

 

FC Barcelona on tosiaan antanut Neymarille luvan siirtyä Pariisiin. Kyseessä on 5 vuoden sopimus ja Neymarin €222 miljoonan sopimus on maksettu. Brasilialaisesta tulee siinä sivussa 2022 World Cupin lähettiläs ja arvokisojen kasvot. Ainoa, minkä kanssa tässä tapellaan on LaLigan johto, joka ei ole halukas päästämään näin suurta rahantekijää sarjalle pois.

 

Na_ytto_kuva_2017-08-03_kello_16.00.44.p

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Paris julkaisi omalla YouTube-kanavallaan hyvän videon Neymarin tunnelmista Parcilla, kun pelaaja esiteltiin kotiyleisölle ensimmäistä kertaa. Ei mennyt kuitenkaan kauan kunnes LaLigan puolelta vedettiin video alas vedoten tekijänoikeusrikkomuksiin.

 

Tässä kuitenkin vähän materiaalia Neymarin ensimmäisistä hetkistä Pariisissa, jotka toimivat ainakin toistaiseksi:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olin valmis antamaan muuan brasilialaiselle mahdollisuuden, mutta nyt ylitti rajan. Neymar otti siis yhteen Cavanin kanssa eilen ottelussa ja sen jälkeenkin. Ottelussa Neymar yritti viedä rangaistuspotkua ennen pallon Matadorilta ja myöhemmin Dani Alves ei antanut palloa Cavanille vapaapotkua varten, vaan odotti, jotta Neymar saapui paikalle.

 

Twitterissa hyvin tiivistetty tilanne:

 

"So apparently Neymar has 'unfollowed ' Cavani on Instagram. Bloody princess, remember when Zuniga 'killed' him at the World Cup.'"

 

"Cavani doesn't deserve this crap, he has sacrificed himself for PSG, playing out of position with Zlatan for years, without complaining."

 

"Yeah, yeah, and I'm the Matador so please fu** off."

 

"52 goals in 51 games for PSG since taking over as main forward from Zlatan. I think Cavani deserves a little respect."

 

"Cavani and Neymar were restrained by Thiago Silva from fighting in the dressing room last night. Cavani then left through a back door." (L'Équipe)

 

"Catalan outlet SPORT say Neymar has requested that Cavani will be sold ASAP. Hopefully this is true." #FreeCavani
 
DKGd9TfXUAI7IK2.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×