Jump to content
Sign in to follow this  
ippe

EURO 2016 Semi-Finals

Kuinka paljon Moyesin pitäisi saada aikaa osoittaa kykynsä Unitedin peräsimessä?  

44 members have voted

This poll is closed to new votes
 1. 1. Kuinka paljon Moyesin pitäisi saada aikaa osoittaa kykynsä Unitedin peräsimessä?

  • Kauden loppuun saakka. Jos neljättä sijaa ei pystytä saavuttamaan, uusi mies tilalle.
   10
  • Joulukuuhun asti. Elleivät otteet rupea paranemaan, monoa.
   7
  • Kaksi kokonaista kautta.
   10
  • 3-4 kautta.
   5
  • Sopimuksen mukaiset kuusi vuotta.
   12


Recommended Posts

f5b5f74e5eca647e6540d360a416164d.png

 

Vähiin käy ennen kuin loppuu kuuluu vanha sanonta, mikä pitää paikkansa ainakin EM-kisojen 2016 kohdalla. Jäljellä on enää kolme ottelua eli semi-finaalit ja sitten kirsikkana kakun päällä itse finaali. Keskitytään kuitenkin ensin kahteen semi-finaali otteluun.

 

Portugal - Wales

 

Ensimmäisessä kamppailussa kohtaavat turnauksessa viisi tasapelia pelannut Portugali ja turnauksen yllättäjä Wales. ottelun ylle tumman varjon tuovat loukkaantumiset ja pelikiellot. Portugalilta on varmuudella sivussa pelikieltoa kärsivä keskikenttäpelaaja William Carvalho, mutta myös Pepen, Raphael Guerreron ja Andre Gomesin pelikunto on kysymysmerkki pienten vammojen vuoksi. Walesin puolelta puolestaan joukkueelle elintärkeä Aaron Ramsey kärsii pelikieltoa ja myös erinomaiset kisat topparina pelannut Ben Davies on sivussa pelikiellon vuoksi. Portugalin ja Walesin kohtaaminen henkilöityy ennen kaikkea Real Madridin laitureihin Cristiano Ronaldoon ja Gareth Baleen. Madrisissa Bale on Ronaldon varjossa, mutta näissä kisoissa waleslainen on ollut seuratoveriaan paremmassa iskussa tehden tehot 3+1 Ronaldon ollessa 2+2 lukemissa. Ronaldo ja ennen muuta Bale ovat jo kertoneet, että kamppailu ei ole kahden supertähden vaan kahden joukkueen välinen mittelö, mutta mainitut pelaajat ovat kuitenkin selkeästi joukkueidensa tähtipelaajia ja todennäköisesti myös kaksi parasta eurooppalaista jalkapalloilijaa, joten jonkinlainen vertailu näiden herrojen välillä on ihan luonnollista.

 

6749ad5ba8a75af3f970c73a1311e138.png

 

Yllä WhoScoredin ennakoimat avauskokoonpanot eikä noihin oikeastaan mitään lisättävää. Walesin puolella James Collins tulee Ben Daviesin tilalle toppariksi ja Jonathan Williams korvannee Aaron Ramseyn keskikentällä, ellei sitten esim. Andy King nouse avaukseen. Portugalu jatkanee viime kamppailuista tutulla kokoonpanolla sillä erotuksella, että Danilo Pereita korvaa William Carvalhon keskikentän pohjalla.

 

Saksa - Ranska

 

Toisessa kamppailussa kohtaavat Saksa ja Ranska. Heti EM-kaavion tultua julki oli kohtuu selvää, että Saksa ja Ranska iskevät yhteen jo välierissä ja niin myös lopulta kävi. Tässä kamppailussa pelikiellot ja loukkaantumiset verottavat ainoastaan Saksan joukkuetta, mikä kääntää vaakakuppia Ranskan suuntaan. Saksalta ottelun joutuvat varmuudella jättämään väliin pelikieltoa kärsivä Mats Hummels sekä loukkaantuneet Sami Khedira ja Mario Gomez. Myös Benedikt Höwedesin ja Bastian Schweinsteigerin pelikunto on kysymysmerkki ja varsinkin jälkimmäinen pelaaja pudonnee pois avauksesta. Bastianin penkitys esimerkiksi Emre Canin kustannuksella on kuitenkin Saksalle lähinnä hyvä uutinen liikkuvaa Ranskaa vastaan. Ranska pääsee siis lähtemään tähän otteluun ilman minkäänlaisia loukkaantumisia tai pelikieltoja.

 

a7064f767a35537052436790f4d5db3b.png

 

Saksa palannee takaisin neljän pelaajan puolustuslinjaan Hummelsin loukkaannuttua. Emre Can noussee avaukseen Schweinsteigerin tilalle ja hyökkäyskin menee hieman uusiksi loukkaantumisten vuoksi. Draxler ja Götze tekevät paluun avaukseen, kun taas nollan maalin Müller nousee takaisin yksinäiseksi kärjeksi. Ranska jatkanee Adil Ramin pelikiellon päättymisestä huolimatta tismalleen samalla avauksella, joka kukisti Islannin 5-2. 

 

Portugali ja Ranska ovat suosikeita omissa otteluissaan, mutta tässä vaiheessa mikä tahansa on mahdollista. Wales on jo yllättänyt kaikki ja olisiko viidellä tasapelilla tähän vaiheeseen edenneen Portugalin pudottaminen nyt lopulta niin suuri yllätys? Ennen turnausta kukaan tuskin uskoi Walesin finaalipaikkaan, mutta se nyt on tässä vaiheessa täysin toissijaista. Saksa on aina kova loukkaantumisista huolimatta ja avaukseen mahdollisesti nouseva Emre Can on takuulla täynnä energiaa. Saksan kohdalla katse kohdistuu kuitenkin maalintekijöihin, jotka ovat näissä kisoissa heidän osaltaan loistaneet poissaolollaan. Ranska tuskin maaleitta jää ja mikäli Saksa haluaa tästä pelistä jotain niin maaleja olisi tehtävä. Ehkä Mario Götze nousee taas ratkaisijaksi kuten MM-Finaalissa? Niin tai näin, nautitaan peleistä niin kauan kuin niitä tulee!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Walesiin vahva usko edelleen. Sanotaan 2–1 voitto ja finaalipaikka.

 

Balelta odotan paljon ja Kingin täyttävän paikan keskikentältä, kun joukkueen turnauksen paras pelaaja on tänään sivussa. Ginger Pelén esitykset kiinnostavat myös puolustuslinjassa.

 

Edit.
 

We’ve got Pelé, Ginger Pelé,
I just don’t think you understand,
He’s Super Slavs man,
He’s better than Zidane,
We’ve got Ginger Pelé!
 
Pitänyt ainakin tähän asti Ronaldon täysin pihdeissä, vaikka selostamosta uskottiinkin tämän olevan nimenomaan Walesin heikkous.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllähän tässä nyt valitettavan suuri ero on, kun nähdään Walesin hyökkäyksen ja keskikentän todellinen taso, jos Bale luetaan pois. Kertoo karua kieltä siitä, että kuinka tärkeä poissaolo Ramsey on. Eivät pysty kilpailemaan portugalilaisille kollegoilleen nyt juuri lainkaan taitotasolla, kun liian paljon kaatunut Balen hartioille.

 

Ronaldolta hyvä esitys sekä ratkaissut tämän ottelun joukkueelleen maalillaan ja maalisyötöllään.

 

Myös mielenkiintoinen klippi, kuinka Ronaldo kapteenin elkein sai Moutinhon rangaistuspotkukilpailuun mukaan Puolaa vastaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ansaitusti Portugali loppuotteluun.

 

Ei voi kuin kiittää Walesia esityksistä tässä turnauksessa. Upea matka oli. Yksi hienoimmista joukkueista ja kannattajatkin aivan ehdotonta kärkikastia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Breaking | Sami Khedira & Mario Gomez pictured heading to training with the rest of the Germany squad this morning. Was Löw bluffing?

 

Umtiti jatkaa Ranskan avauskokoonpanossa, vaikka Rami olisi käytettävissä ja Koscielny pääsisi ns. omalle puolelleen puolustuslinjassa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt on Saksalla sellainen nippu, mitä ainakin itse olen heiltä odottanut.
Neuer; Kimmich, Boateng, Höwedes, Hector; Schweinsteiger, Can; Draxler, Kroos, Özil; Muller

 

Olin aikaisemmin tänään sitä mieltä, että Ranska on ennakkosuosikki tähän otteluun ja jopa "nöyryyttää" Saksaa, mutta tuo rosteri vaikutti minut siitä, että tämä peli on aivan 50/50. Erittäin mahtava asia, että Emre Can saa mahdollisuutensa tänään. Toivottavasti ottaa samanlaisen komennon kentällä, kuin Poolin kevään kovissa otteluissa. Draxler tulee myös olemaan kova sana tänään.

 

Itse odotin Ranskalta Kantea avaukseen, mutta Kante saakin pysyä penkinpuolella ja Matuidi-Pogba parivaljakko jatkaa keskikentän pohjassa. Sissoko tulee keskikentän ylempään kolmikkoon Payetin ja Griezmannin kaveriksi.

 

Huikea ottelu varmasti luvassa ja se kisojen todellinen finaali (ei se Saksa-Italia sitä vielä ollut :) ). Emre Canin takia toivoisi Saksalle voittoa, mutta sympatiat on aina kuitenkin mennyt Ranskan suuntaan. Veikataan Ranskalle tiukkaa 2-1 voittoa, mutta mahdollisesti vasta jatkoajan jälkeen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

9 englantilaisseuran pelaajaa kentällä. Sanoiko joku, että Valioliiga on "fraud"?

 

Loistava peli tähän mennessä, Saksa näyttää erittäin vahvalta tälläkin miehistöllä.

 

E1: Nyt siunaantui läpiajo väärälle pelaajalle. Giroudin saatua pallon tiesi aika tarkkaan, mitä tulee tapahtumaan.

 

E2: Bastin käsivirheen seurauksena pallo pilkulle ja Griezmann laittaa isännät varmasti johtoon. Mielestäni aivan oikea tuomio.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huh! Erittäin hyvä ottelu käynnissä, joka todellakin pitää hereillä. Tuo Ranskan maali teki todella hyvää, sillä sen verran pitkän jakson aiemmin Saksa pyöritti ja Ranska oli ottavana osapuolena, niin peli todellakin syttyy liekkeihin toisella jaksolla kun Saksan on puskettava enemmän kohti maalia, joka avaa taas lisäpaikkoja Ranskalle vastahyökkäyksiin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvä. Ranska voitti ja Griezman eikun porskuttaa. Outo peli kun ensin Ranska 45 minuuttia melkein sillassa ja sitten rankkarimaali. Toinen puoliaika tasaisempi kuitenkin vaikka Saksa tieten yritti tasoitusta väkisin. Müller ja Özil ei oikein näissä kisoissa väläyttänyt. Kokonaiskuva aika hajuton ja mauton. Pogba taas rupeaa kelpaamaan Manuunkin jo satasella, ainakin minun puolesta. :hug:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei se 2-1 hirveän kaukana ollut ;) Lloris oli eilen mies paikallaan ja sai torjuttua saksalaisten maalintekoyritykset. Ranska puolestaan iski tehokkaasti Griezmannin johdolla.

Odotin toisella jaksolla, että Saksa vetää aivan uuden vaihteen vielä silmään ja Ranska joutuu ns. paniikkiin, mutta Ranska klaarasi upeasti toisen jakson ja pääsi vielä se toisen vapauttavan osuman iskemään.

 

Kyllä nyt on Ranskalle pedattu kotikisojen mestaruus kuin tarjottimella. Portugalin pitäisi näin karkeasti sanottuna olla vain suupala Ranskalle, mutta kyllä tuostakin finaalista hyvä näytön varmasti saadaan. Ranskan tuskin tarvii muuttaa mitään finaaliin, samalla avauksella vain liikenteeseen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvä. Ranska voitti ja Griezman eikun porskuttaa. Outo peli kun ensin Ranska 45 minuuttia melkein sillassa ja sitten rankkarimaali. Toinen puoliaika tasaisempi kuitenkin vaikka Saksa tieten yritti tasoitusta väkisin. Müller ja Özil ei oikein näissä kisoissa väläyttänyt. Kokonaiskuva aika hajuton ja mauton. Pogba taas rupeaa kelpaamaan Manuunkin jo satasella, ainakin minun puolesta. :hug:

 

Aika tasaista vääntöähän tuo loppujen lopuksi oli ensimmäisen puoliajan osalta, jossa molemmissa päissä tapahtui. Saksalla oli ehkä enemmän palloa ja puolittaisia maalipaikkojakin, mutta Ranskalle puolestaan tuli useampi niistä parhaimmista mahdollisuuksista tehdä maali.

 

Aika merkillinen valinta nostaa Saksan joukkueesta ylös huonoimpina juuri Müller ja Özil. Müller nyt ei turnauksessa saanutkaan mitään aikaan, sillä tuhlaili lukuisia ja lukuisia maalipaikkoja, eikä saanut palloa maaliin rangaistuspotkustakaan. Alaspäin tosin antoi hyvän panoksen ja asenne oli kohdallaan. Ei saanut Özil myöskään maalia pilkulta, mutta koko Saksan pelihän pyöri kyseisen keskikenttäpelaajan kautta. Tuohon lisäksi ilman Özilin maalia Italiaa vastaan, ei Saksa olisi edes välierissä välttämättä ollut. Lisänä upea maalisyöttö Schweinsteigerin maaliin Ukrainaa vastaan, jonka seurauksena kapteenille laitettiin joissain piireissä jo sankarin viittaa tämän turnauksen osalta. Kertoo myös jotain Özilin tärkeästä roolista, sillä ainoastaan Nani, Patrício ja Ronaldo ovat tässä turnauksessa pelanneet enemmän minuutteja. Tähän päälle voisi mainita, että aina niin flegmaattinen ja laiska saksalainen oli myös ainakin ennen eilistä ottelua voittanut joukkueelleen eniten palloja hyökkäyskolmanneksella koko turnauksessa. Syöttötilastot ja luodut maalipaikat ovat aivan kärkikastia, jonka lisäksi vielä puolustussuuntaan vakuuttavaa tekemistä. Ei Özil turnauksen tähdistökentälliseen mahdu millään, mutta aika montaa muuta pelaajaa voisi kritisoida Saksalta ennen, vaikka kyseinen pelaaja tuntuu helppo kohde olevankin.

 

Jotenkin outo kommentti myös siinä mielessä, että Özil saa turhan raskasta kritiikkiä, mutta eilistä lukuunottamatta muuten todella heikon turnauksen pelannut Pogba on yhtäkkiä heittämällä helposti £100 miljoonan punnan arvoinen ja enemmänkin.

 

Näin muuten upeaa nähdä Ranska loppuottelussa ja toivottavasti menevät aivan päätyyn asti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Aika merkillinen valinta nostaa Saksan joukkueesta ylös huonoimpina juuri Müller ja Özil.

En toki huonoimmiksi valinnut, mutta tietenkin jotenkin ennakkoon odotti että nämä kaverit ovat avainpelaajia Saksan joukkueessa joten tietenkin heiltä odottaa niitä maaleja ja "ihmetekoja" ym. Jonkunhan nämä tiukat pelit on ratkaistava kuten Walesin Bale ja Ranskan Griezmann hyvänä esimerkkinä. Hyökkääjä elää maaleilla, puolustajat puolustaa,eh? Tietenkin apuja saa antaa mol.puolin.

Pogba on ailahteleva, myönnän mutta niinhän nuo maailmalla ovat arvioineet sinne 80-100 punnan luokkaan. Taidot tiedetään, vuosia enempi edessä kuin takana, toivottavasti. Kehityshän vielä oletettavasti jatkuu.Ostaisin toki halvemmallakin Manuun ja Cityn edestä vielä halukkaammin. 

 

Onneksi tämähän on vain minun mielipide. Ranskalle toivon mestaruutta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×