Jump to content
Sign in to follow this  
AnderH

Kausi 2016-17: Mourinhon opeilla uuteen kukoistukseen

Recommended Posts

440px-Manchester_United_FC_crest.svg.png

 

Manchester United:

kausi 2016-17

 

Mourinhon opeilla uuteen kukoistukseen

 

 

 

Manchester United lähtee jälleen kauteen toteuttamaan uutta projektia uuden managerin alaisuudessa. David Moyesin ja Louis van Gaalin epäonnistuneiden yritysten jälkeen ruoriin astuu nykyisistä seurajoukkuemanagereista se kaikkein menestynein, José Mourinho.

 

Viime kauden yhteenvetoa en rupea sen tarkemmin tekemään. Erinomaisen kausiraportin päättyneestä kaudesta voi lukea Ole Gunnarin tekemänä täältä. Todettakoon sen verran, että isoimmat plussat allekirjoittaneelle olivat nuorten esiinmarssi ja FA Cupin voitto yli vuosikymmenen tauon jälkeen. Isoimmat miinukset menivät tappavan tylsälle pelitavalle ja heikolle menestykselle Euroopassa ja Valioliigassa, josta LvG lopulta maksoi työpaikallaan – ihan ansaitusti.

 

 

José Mourinho

 

Seurat ja saavutukset: (kopioitu Needlesin viestistä)

 

2002 - 2004             Porto ( UEFA Champions League, 2 x liigamestaruus, UEFA Cup, Portugalin cup, Portugalin supercup)

2004 - 2007             Chelsea ( 2 x liigamestaruus, FA Cup, 2 x liigacup)

2008 - 2010             Inter Milan ( UEFA Champions League, 2 x liigamestaruus, Italian Cup, Italian Supercup)

2010 - 2013             Real Madrid ( liigamestaruus, Espanjan Cup, Espanjan Supercup)

2013 - 2015             Chelsea ( liigamestaruus, liigacup)

2016 -                      Manchester United

 

valmennusryhmä:

 

Assistant manager: Rui Faria

Coach: Silvino Louro

Coach: Ricardo Formoshino

Coach: Carlos Lalin

Coach: Emilio Àlvarez 

Analyst: Giovanni Cerra

 

Kuten edellä jo todettiin, Unitedin uusi manageri on José Mourinho (José Mário dos Santos Mourinho Félix).

 

Mourinho on ristiriitainen persoona, jota joko rakastaa tai vihaa. Tämä ominaisuus yhdistetään usein myös Manchester Unitediin, joten punaiset paholaiset tulevat olemaan alkavalla kaudella brittilehdistön suurennuslasin alla. Luvassa on varmasti hienoja haastatteluja ja lehdistötilaisuuksia.

 

Jos Manchester Unitedin viime kausi oli huono, oli Mourinhon kausi Chelsean peräsimessä täysi katastrofi. Chelsea lähti kauteen hallitsevana mestarina ja ennakkosuosikkina. Joulukuun 17. päivä lontoolaiset löytyivät kuitenkin sijalta 16 ja kaula putoamisviivaan oli vain piste. Tuo päivä oli myös Moun viimeinen Chelsean peräsimessä. Kaikkia syitä tuolle täydelliselle sukellukselle emme varmasti saa koskaan tietää ja on turha niitä alkaa tässä spekuloimaan, mutta nyt Josélla on kasvojen pesun paikka. Sekä Mourinho että United seurana haluavat tulevalla kaudella osoittaa kuuluvansa edelleen Valioliigan eliittiin.

 

Mourinho totesikin haastattelussaan, että Unitedin pitää unohtaa viimeiset kolme vuotta ja nyt on aika vaalia seuran perinteitä. Näiden perinteiden keskiössä on voittaminen, jonka eteen joukkue on heti lähtenyt tekemään töitä, kun ensimmäiset pelaajat palasivat lomiltaan Carringtoniin tällä viikolla. 

 

 

Pelaajat

 

Suluissa sopimuksen päättymisvuosi. Tiedot osoitteesta transfermarkt.co.uk

Vuosissa on laskettu mukaan mahdollinen optiovuosi.

 

Maalivahdit:

 

1 David de Gea (2019)

20 Sergio Romero (2018)

50 Sam Johnstone (2017)

 

Maalivahtien osalta ei pitäisi olla mitään epäselvää. De Gea on ykkönen ja Romero tuuraa kun on tarvetta. Johnstone on varalla, eikä minuutteja ykkösjoukkueessa ole välttämättä luvassa.

 

Hyvä homma, että Dave jatkaa nyt ainakin toistaiseksi seurassa. Lähtö olisi luonut Unitedille huomattavasti stressaavamman tilanteen siirtomarkkinoille tämän kesän osalta. Pätevän ykkösen saaminen olisi ollut todella kiven alla.

 

Puolustajat:

 

4 Phil Jones (2019)

5 Marcos Rojo (2019)

12 Chris Smalling (2019)

17 Daley Blind (2018)

23 Luke Shaw (2018)

25 Antonio Valencia (2017)

30 Guillermo Varela (2018)

33 Patrick McNair (2017)

36 Matteo Darmian (2019)

42 Tyler Blackett (2017)

43 Cameron B orthwick-Jackson (2020)

51 Timothy Fosu-Mensah (2017)

- Eric Bailly (2020)

 

Nykyisestä puolustusmateriaalista varmoja avaajia ovat Smalling ja Shaw, kunhan vain ovat kunnossa. Muiden pelaajien osalta onkin sitten huomattavasti epävarmempaa. Myös vielä auki oleva siirtoikkuna luo omat epävarmuutensta tälle osastolle.

 

En näkisi lainkaan mahdottomanan sitä, että nuori Eric Bailly nousisi heti avaukseen. Tällöin jäljelle jäisi teoreettiseen ykkösavaukseen yksi paikka jäljelle, josta etunenässä kilpailevat Valencia ja Darmian. Toivotaan, että Darmian pääsisi sille tasolle, jota häneltä on odotettu. Tämä pudottaisi Valencian penkille.

 

Shaw--Bailly--Smalling--Darmian

 

Yllä oleva puolustuslinja jättäisi ehkä liikaa kysymysmerkkejä kauteen lähdettäessä etenkin, jos tavoitteena on pelata tosissaan mestaruudesta. Pääseekö Shaw viime syksyn tasolleen? Mikä on Baillyn taso ylipäätään ja sopeutuuko liigaan? Onko Smallingista johtamaan mestarijoukkueen puolustuslinjaa? Jne.

 

Mainitsemattomista pelaajista ainakin Jonesille, TFM:lle ja CBJ:lle lienee tarjolla merkittävää roolia puolustuksen rotaatiossa. Blindin kohdalla pelkästään pelipaikka on iso kysymysmerkki: näkeekö Mourinho Blindin puolustajana vai keskikenttäpelaajana. Fyysisten ominaisuuksien puute voi ajaa Blindin siirtolistalle. Itse näen tulevaisuudessa Blindin paikan keskikentän rotaatiossa.

 

Rojolle on vaikea nähdä minkäänlaista roolia Josén joukkueessa virheherkkyydestään johtuen. Myös Blackettin päivät lienevät ohi Unitedissa, kun kerta Celticissäkään ei lähtenyt peli kulkemaan toivotulla tavalla. Taisi se vasenjalakaisuus on alunperin yksi isoimmista syistä, miksi LvG kaverin aikanaan nosti kokoonpanoon.

 

McNairin ja Varelan tulevaisuuksia on vaikea arvioida tässä kohtaa. Valitettavasti on vaikeaa nähdä kummankaan kohdalla roolia Unitedissa pitkällä tähtäimellä. McNairille laina voisi olla hyvä vaihtoehto tässä vaiheessa uraa ja kehitystä.

 

Keskikenttä:

 

 

8 Juan Mata (2018)

11 Adnan Januzaj (2018)

16 Michael Carrick (2017)

18 Ashley Young (2018)

21 Ander Herrera (2018)

27 Marouane Fellaini (2018)

28 Morgan Schneiderlin (2019)

31 Bastian Schweinsteiger (2018)

35 Jesse Lingard (2018)

44 Andreas Pereira (2018)

- Henrikh Mkhitaryan (-)

 

Keskikentän osalta Mourinholla on melkoinen savotta edessä. Sellaisia ”ihan ok” -pelaajia on montaa erilaista, mutta tasapainoiset laatupelaajat loistavat poissaolollaan. Mkhitaryan menee tähän katergoriaan, mutta hänet voidaan laskea myös hyökkääjäksi.

 

Bastin ja Carrickin parasta ennen on jo hyvän aikaa takanapäin, eikä edellä mainittu näytä pysyvän enää millään kasassa. Näiden herrojen johatjuutta ei tosin pidä vähätellä. Kokemus lienee yksi isoimmista syistä, miksi United tarjosi Carrickille vielä jatkoa. Molemmat toki ihan käyttökelpoisia pelaajia ja taistelevat avauspaikasta.

 

Fellaini ja Herrera saanevat ainakin ensi kauden aikaa osoittaa oman arvonsa joukkueessa. Molemmilla pelaajilla on kuitenkin puutteensa, joiden takia on vaikeaa nähdä keskeistä roolia Mourinhon Unitedissa, varsinkaan yhtään pidemmällä aikavälillä.

 

Itse uskon, että Mou saa Schneiderlinista paljon enemmän irti kuin sen, mitä viime kaudella LvG:n alaisuudessa nähtiin. Toivottavasti sieltä ei mitään Kantéa osteta vaan Morganilla annetaan kunnon näytönpaikka. Sotonissa kaveri oli kuitenkin ihan eri pelaaja kuin viime kauden Unitedissa.

 

Matalla saattaa hyvinkin olla siirto edessä muihin maisemiin, kuten kävi viimeksi kun hän pelasi Josén alaisuudessa. Everton ainakin on ollut viime aikoina huhuissa esillä. Persoonana Mataa kyllä katsoisi mielellään jatkossakin Unitedissa.

 

Januzaj, Lingard ja Young voitaisiin periaatteessa laskea hyökkääjiksi, kun mitään 4-4-2:a tuskin nähdään. Januzaj:lla on viimeinen mahdollisuus alkaa ottamaan kehitysaskelia Unitedissa. Laina toiseen Valioliiga-seuraan voisi olla paikallaan. Myös Pereiralla saattaa olla lainakomennus edessä. On vaikeaa nähdä, että kaveri saisi minuutteja ensi kaudella ykkösjoukkueessa.

 

Mikäli uusi avauksen keskikenttäpelaaja tulee, allekijoittaneen opitimi kolmen miehen keskikenttä näyttäisi tältä:

 

Schneiderlin–hankinta

Schweinsteiger

 

Ryhmitelmässä 4-2-3-1 tupla-pivotissa näkisin ensisijaisesti Bastin ja Morganin. Rooney pelaisi kärjen takana. Tällä pelatessa ensi kausi menisi ehkä ilman uutta kk-miestä.

 

Hyökkääjät:

 

7 Memphis Depay (2019)

9 Anthony Martial (2019)

10 Wayne Rooney (2019)

19 James Wilson (2019)

39 Marcus Rashford (2020)

48 Will Keane (2018)

- Zlatan Ibrahimovic (2017)

 

Hyökkäyksen tilanne lienee selkein maalivahtiosaston jälkeen ja laatuakin alkaa löytyä Zlatanin siirron myötä. Tälle osastolle tuskin on myöskään enää mitään isoa pelaajaa hakusessa.

 

Zlatan on kiistaton ykköskärki laidoille menevät sitten Mkhitaryan ja Martial.

 

Zlatan

Martial–Rooney–Mkhitaryan

 

 

Martial--Zlatan--Mkhitaryan

 

 

Tuossa lienevät hyökkäyspään ryhmitykset, kun kaikki pelaajat ovat käytettävissä.

 

Rashford ja Memphis saanevat hyvin vastuuta kauden mittaan. Rashford päässee pelaamaan omalla paikallaan piikissä, koska ei Zlatan enää tuossa iässä ihan joka peliä jaksa pelata. Memphis stunttailee milloin milläkin paikalla. Uskon vahvasti, että Mou saa kaverista enemmän irti kuin LvG. Josén pelitapa on kuitenkin huomattavasti sopivampi Depayn tyyppiselle pelaajalle.

 

Wilsonille laina toiseen Valioliiga seuraan lienee oikea vaihtoehto tällä hetkellä. Uskon, että Keanen aika Unitedissa tulee tällä kaudella päätökseen.

 

 

Uudet pelaajat

 

Mourinho oli selvästi skoutannut Unitedin peliä ja on hankkinut pelaajia niille paikoille, joilla tarve on ollut suurin. Bailly hankittiin osin tulevaisuuttaa silmällä pitäen, mutta en näe mitään syytä, miksei hän voisi olla avaaja ensi kaudella. Ei siellä sitä kilpailu ihan hirveästi ole. Jones kunnossa ollessaan olisi toinen realistinen avaaja Miken vierellä, mutta Jonesin kunnossapysymisen varaan on ihan turha laskea mitään.

 

Mkhitaryan pelannee oikealla laidalla. Tuo paikka oli viime kaudella todellinen murheen kryyni. Melkoinen tasonnosto, kun Lingard vaihtuu viime kauden top3-liigojen parhaaseen maalisyöttäjään, jolta puolustusvelvoitteetkin hoituvat erinomaisesti. Pelillisessä mielessä olen tästä hankinnasta eniten innoissani.

 

Zlatan tuo kaivattua laatua Unitedin hyökkäyspellin. Fyysiset ominaisuudet ovat nopeus poislukien edelleen ehdotonta huippuluokkaa. Pukukopissa Zlatanin johtajuus voi nousta arvoon arvaamattomaan. Kyseessä on pelaaja, jonka voitontahto on tasoa Roy Keane. Myös Rashford ja kumppanit voivat varmasti ammentaa paljon Zlatanin otteista.

 

 

Mahdolliset hankinnat

 

Mourinho puhui tällä viikolla neljästä uudesta pelaajasta. Näistä jo kolme on tehty. Todella hienoa, että pitkästä aikaa hankinnat ovat ajoissa tehtynä. Viimeinen hankinta tulee todennäköisesti keskikentän keskustaan. Eniten huhuissa ovat pyörineet viime aikoina ransakalaiskaksikko Blaise Matuidi ja Paul Pogba.

 

Itse en jotenkin jaksa tuosta Pogbasta täysillä innostua. Toki erinomainen pelaaja, mutta kyllä 100:n miljoonan keskikenttäpelaajan pitäisi kyetä dominoimaan myös pelirytmiä, eikä puolustusmotivaatio taida olla parhaasta päästä. Toki siellä olisi varmaan joku muu kaveri hoitamassa puolustusvelvoitteita keskikentällä. Veikkaan myös, että Raiola on heti tilaisuuden tullen hakemassa siirtoa eteenpäin Madridiin.

 

Matuidi voisi olla erinomainen pelaaja Box to box -roolissa sekä tupla-pivotissa että kolmen miehen keskikentässä. Vihreää valoa tälle jos kaveri liikkuu kohtuu hintaan.

 

 

Pre-season

 

Pelaajat, jotka eivät olleet arvokisoissa palasivat tällä viikolla harjoituksiin. Ensimmäinen harjoituspeli on 16.7. Wigania vastaan vieraissa. Tässä ottelussa lienee olevan käytössä melko reservipitoinen ryhmä. Loppujen pelaajien olisi tarkoitus palata joukkueen mukaan kiertueen alkuun menessä, jolle joukke lähtee 19. päivä kuluvaa kuuta. Suuntana on tänä vuonna Kiina, missä pelataan seuraavat ottelut

 

22.7. 13:00 BST Manchester United – Borussia Dortmund

25.7. 12:30 BST Manchester United – Manchester City

 

Mourinho on sanonut, että vaikka Smalling, Rooney ja Rashord lähtevät kiertueelle, heidän ei ole taroitus pelata pelejä. Tämä koskee varmaan myös muita kisapelaajia.

 

Kiinan pelien jälkeen United kohtaa Galatasarayn Ruotsissa 30. päivä. Viimeinen peli ennen Community Shieldiä on Wayne Rooneyn testimonial Evertonia vastaan 3. elokuuta.

 

 

Alustava Valioliigan otteluohjelma

 

Manchester-United-fixtures-566215.jpg

 

 

Ennakko-odotukset kauden alla

 

Mourinho sanoi avauspressissään, että Unitedin pitää päästä takaisin Mestarien Liigaan. Lähtökohtaisesti United kuitenkin lähtee pelaamaan suoraan mestaruudesta. Kärkijoukkueiden voimasuhteita on vaikea arvioida jo pelkästään, sen takia, että Unitedin lisäksi City ja Chelsea ovat vaihtaneet manageria ja ovat saaneet sisään ehdotonta eliittiä. Myös Klopp pääsee Liverpoolin kanssa ensimmäiseen täyteen kauteen, mikä tuo oman mausteensa kisaan UCL-paikoista. Tähän kun lisätään Arsenalin rutiinisuorittaminen, niin on vaikea nähdä, että joku muu joukkue pystyisi tämän viisikon ulkoupuolelta murtautumaan neljän joukkoon. Viime kausi tosin taas näytti, että Valioliigassa ei mikään ole varmaa.

 

 

Mourinhon nimeämisen jälkeen United nousi kakkossuosikiksi Cityn jälkeen vedonlyöntifirmojen kertoimissa. Tähän tietoon ja ennakolta hyviin hankintoihin nojaten voitaneen sanoa, että mestaruustaistelun odottaminen myös foorumilla on ihan oikeutettua. United on kuitenkin ollut sen verran syvällä viime aikoina, että itse olisin jokseenkin tyytyväinen ”pelkästään” tukevaan top3-sijaan. Muihin kilpailuihin on turha antaa mitään tavoitteita, koska arpaonnella on niin iso merkitys ja liigan tilanne vaikuttaa niihin panostamisiin, mutta Eurooppa Liigassa nyt ainakin alkulohkosta pitäisi mennä jatkoon, oli siellä vastassa ketä tahansa.

 

Kyllähän tässä vesi kielellä odottaa, että pääsee näkemään etenkin Zlatanin ja Mikin punanutussa. Vielä pitäisi kuukausi jaksaa odotella tosipelejä. Onneksi nämä arvokisat aina lyhentävät tätä odotusaikaa, kun finaalin jälkeen alkaakin melkein heti ensimmäiset pre-season-pelit.

 

Kohti uutta kukoistusta!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Otteluohjelmaan tullut muutoksia TV-lähetysten takia:

 

FIVE MATCHES SWITCHED FROM SATURDAYS

 

Following the live TV selections for August and September announced on Thursday, Manchester United can confirm that at least a further five matches will move from their provisional dates.

 

Manchester United v Stoke City
Now provisionally on Sunday 2 October

 

Chelsea v Manchester United
Now provisionally on Sunday 23 October

 

Swansea City v Manchester United
Now provisionally on Sunday 6 November

 

West Ham United v Manchester United
Now provisionally on Sunday 27 November

 

Manchester United v Tottenham Hotspur
Now provisionally on Sunday 11 December

 

Manutd.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lauantain ja Tiurin pelit tulevat MUTV:ltä mutta vielä ei ole tullut mitään pakettitarjousta peleistä, kuten aikaisempina vuosina. Vai onko joku bongannut jonkun tavan nähdä esim lauantain pelin? Onko kellään muuten tiedossa mitään keinoa saada näkyviin MUTV:ta suomessa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse tilaisin kyllä mielelläni MUTV:n kesän ajaksi netin välityksellä katsottavaksi, mutta kun tällaista mahdollisuutta ei jostain käsittämättömästä syystä ole, niin kaiketi taas striimailuksi menee pre-seasonin pelit. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tässä niitä tulee, nimittäin Kuvia Mourinhon ensimmäisistä treeneistä. Mkhitaryan ja Bailly ovat luonnollisesti joukkueen mukana, mutta Zlatan ei, ja ruotsalainen nähdään tositoimissa ehkä vasta Tourin jälkeen. 

 

Shaw  :)

mikymou.png

 

Jones näköjään elävien kirjoissa.. (Nuori kaveri oikealla on akatemian maalivahti Dean Henderson)

miky4.jpg

 

Bailly

miky2.png

 

Mickyllä muuten samantyyppiset Bundesliigapohkeet kuin Schweinilla ja Shaqirilla 

miky3.png

 

Lisää kuvia täältä:

Manutd.com

 

Video: https://twitter.com/ManUtd/status/753287911425003521

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ole Gunnar mietti Lingard-ketjussa Jessen kohtaloa Mourinhon tultua ruoriin. Siitä tuli mieleen yrittää hahmotella tulevan kauden joukkuetta. Mourinho tunnetusti tykkää toimia suhteellisen kapean ryhmän kanssa ja on huhuttu että hän aikoo luoda 24 pelaajan tiiviin ryhmään. Tehdäänpä oletus että hankitaan vielä Pogba ja muutama pelaaja lähtee huhujen mukaisesti. Joukkue voisi näyttää esim. tältä:

 

1. de Gea

2. Romero

3. Johnstone/Pereira

4. Valencia

5. Darmian

6. Smalling

7. Jones

8. Bailly

9. Fosu-Mensah

10. Shaw

11. Borthwick-Jackson

12. Carrick

13. Schneiderlin

14. Pogba

15. Herrera

16. Mkhitarian

17. x

18. y

19. Martial

20. Memphis

21. Young

22. Ibrahimovic

23. Rashford

24. Rooney

 

Näillä oletuksilla Lingard, Januzaj ja Pereira taistelisivat kahdesta viimeisestä paikasta. Jesselle luulisi siis löytyvän paikka joukkueesta. Toisaalta omaan silmään keskikentän keskusta näyttää tuossa hieman ohuelta ja itse pitäisin Schweinsteigerin joukkueessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään olisi vuorossa ensimmäinen pre-season-ottelu Wigania vastaan vieraskentällä. Ottelu alkaa Suomen aikaan 15:30. RedCáfen mukaan seuraavat pelaajat ovat käytettävissä:

 

GK: Sam Johnstone, Joel Castro Pereira, Dean Henderson

RB: Antonio Valencia, Guillermo Varela, 

LB: Tyler Blackett, Luke Shaw

CB: Phil Jones, Eric Bailly, Axel Tuanzebe

??: Timothy Fosu-Mensah, Daley Blind

CM: Michael Carrick, Ander Herrera

AM: Ashley Young, Henrikh Mkhitaryan, Jesse Lingard, Juan Mata, Memphis Depay

FW: Will Keane, James Wilson

 

Noista pelaajista avaus voisi olla seuraavanlainen:

 

ruAsG0W.png

 

Kokeilemisen arvoinen vaihtoehto olisi myös laittaa Micki keskelle ja Lingard oikealle

 

E. Mistähän mä ton Smallingin repäsin. :D  Bailly tilalle

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aika hyvän näköinen porukka kasassa vaikka tuosta vielä se kymmenisen pelaajaa vielä puuttuukin. Kesän ensimmäinen harjoitusottelu herättää aina lämpimiä tunteita ja uuden managerin ollessa puikoissa ottelu herättää tavallistakin enemmän mielenkiintoa. Esim. seuraavia asioita on mielenkiintoista seurata:

 

- Formaatio: 4-2-3-1 vai 4-3-3

- Miltä uudet hankinnat näyttävät, Bailly etenkin kun en paljon ole miehen pelejä nähnyt

- Luke Shaw'n paluu

- Millä pelipaikoilla TMF ja Blind tulevat pelaamaan

- Tuanzeben otteet

 

Onko muuten tietoa onko Januzaj ja A. Pereira jääneet vahingossa pois tuolta pelaajalistalta vai onko jotain vammaa tm.?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aika hyvän näköinen porukka kasassa vaikka tuosta vielä se kymmenisen pelaajaa vielä puuttuukin. Kesän ensimmäinen harjoitusottelu herättää aina lämpimiä tunteita ja uuden managerin ollessa puikoissa ottelu herättää tavallistakin enemmän mielenkiintoa. Esim. seuraavia asioita on mielenkiintoista seurata:

 

- Formaatio: 4-2-3-1 vai 4-3-3

- Miltä uudet hankinnat näyttävät, Bailly etenkin kun en paljon ole miehen pelejä nähnyt

- Luke Shaw'n paluu

- Millä pelipaikoilla TMF ja Blind tulevat pelaamaan

- Tuanzeben otteet

 

Onko muuten tietoa onko Januzaj ja A. Pereira jääneet vahingossa pois tuolta pelaajalistalta vai onko jotain vammaa tm.?

 

Taitaa olla kyse ihan vahingosta. Itse en ainakaan ole törmännyt uutisiin loukkaantumisista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cne6bOLWYAA2y-N.jpg

 

Perus 4-2-3-1:ltä näyttää, Micki 10-paikalla.

 

Blind näyttäisi aloittavan topparina, hauska tsekata cafen reaktiot...

 

Penkillä tasan 11 miestä eli kaikki päässevät tänään kentälle. Varmaan useimmat vaihdot tehdään puoliajalla, kuulemma Baillylle Mourinho aikoo antaa 65-70 minuuttia koska hän tarvitsee peliaikaa tottuakseen uuteen meininkiin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Micky ollut vakuuttava ensimmäisten 20 minuutin perusteella. Pelinäkemystä löytyy, ennemmin peluuttaisin häntä 10-paikalla kuin Rooneya.

 

... ja siitä olisi Memphis hyvin voinut niitata 1-0 armenialaisen laadukkaasta syötöstä. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rohkaiseva peli jatkoa ajatellen, ja tietysti voitto ja nollapeli lämmittävät aina mieltä. Liike oli hyökätessä aktiivisempaa kuin aiemmin ja tempoa oli ajoittain kiitettävästi, vaikka kyseessä oli pre-seasonin peli. Wigania tosin ei voi tämän päivän perusteella kummoisena mittarina pitää, olikohan näillä yksi laukaus koko pelissä. Toisella jaksolla Unitedin peli oli astetta valmiimman näköistä, asiaa kyllä auttoi Jässin luvattoman helposti lahjoittama 1-0-maali jonka Will Keane viimeisteli Matan syötöstä. Pereiralta täydellinen kääntölaukaus vähän myöhemmin ylänurkkaan ja peli oli sitä myöten taputeltu. Mukava nähdä monien junnujen saavan tärkeää peliaikaa alle ja nähtiinhän se Tuanzebe myös lopulta kentällä. Tästä on Mourinhon hyvä jatkaa työsarkaa, oli muuten aikas mahtavaa nähdä United-koutsi pitkästä aikaa sivurajalla ohjaamassa pelaajiaan ottelun tuoksinassa. 

 

Sivuhuomiona muuten sanottakoon, että oli kohtalaisen cringey mainos MUTV:llä. Sitä Indenpendence Dayn mainosta siis tarkoitan. Blind, like wind! https://www.youtube.com/watch?v=5YyUrlxnFww

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jose antoi todella ylistäviä lausuntoja Tuanzebesta:

 

"You can play 90 minutes or one minute and sometimes one minute is enough. With Axel [Tuanzebe] – 10 minutes is enough! [Laughs] The potential is there, you could see it immediately. You know him better than me of course as you’ve known for a few years and I’ve known him for a couple of weeks, but if anyone sees him for the first time then 10 minutes is enough to see the potential.

 

Toivottavasti United ei hanki alakertaan enää yhtään uutta pelaajaa. Mielummin näkisisin, että valmentaja antaisi hajaminuutteja ja liigacupin pelejä sekä Tuanzebelle, Fosu-Menhsahille ja Ro-Shaun Williamsille. Nyt Unitedilla on todella lahjakas vuosikerta tulossa puolustavien pelaajien suhteen, joista ei saisi kaikkia hukata. Redcafella joku vertasi jo kolmikkoa Pique/Shawcross/Evansiin, joista pidettiin jälkimmäinen ja ehkäpä heikoin pelaaja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hehe parhaat päivänsä nähneet Schweinsteiger ja Ibrahimovic ManU:ssa!?!

 

No voittamisen kokemusta joo!

Trollihan tää on, mutta pitää kysyä, että millä perusteella Zlatan on parhaat päivänsä nähny? Aika hyvin on pystynyt pitämään itsensä huippukondiksessa iästä huolimatta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Trollihan tää on, mutta pitää kysyä, että millä perusteella Zlatan on parhaat päivänsä nähny? Aika hyvin on pystynyt pitämään itsensä huippukondiksessa iästä huolimatta.

 

Ja sanoisin jopa, että vain parantunut vanhetessaan.

 

Basti tosin onkin sitten eri tarina.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×