Jump to content
Sign in to follow this  
Jahnny

Euro 2016 – Final

Kuinka paljon Moyesin pitäisi saada aikaa osoittaa kykynsä Unitedin peräsimessä?  

44 members have voted

This poll is closed to new votes
 1. 1. Kuinka paljon Moyesin pitäisi saada aikaa osoittaa kykynsä Unitedin peräsimessä?

  • Kauden loppuun saakka. Jos neljättä sijaa ei pystytä saavuttamaan, uusi mies tilalle.
   10
  • Joulukuuhun asti. Elleivät otteet rupea paranemaan, monoa.
   7
  • Kaksi kokonaista kautta.
   10
  • 3-4 kautta.
   5
  • Sopimuksen mukaiset kuusi vuotta.
   12


Recommended Posts

160px-Portuguese_Football_Federation.svg          170px-FFF.svg.png

 

 

Turnaus lähestyy kohti loppuaan hyvät ystävät ja vain kaksi joukkuetta siis enää jäljellä taistelemassa Euroopan mestaruudesta. Monen toimesta ennakkoon osittain aliarvioitu, mutta kaikesta huolimatta näin pitkälle päässyt Portugali kohtaa mestarisuosikki Ranskan. Turnausmuotoiset kilpailut ovat kuitenkin siitä aina mukavaa seurattavaa, että yhdessä ottelussa voi tapahtua paljonkin eikä se mestarisuosikki olekaan aina niin varma. Tietysti moni asia on Ranskan puolella, mutta Portugalin mestaruutta ei voisi pitää jättimäisenä yllätyksenäkään enää. Niin paljon värikkäitä asioita on ehtinyt tämän viimeisen reilu kuukauden aikana tapahtua.

 

Ottelu pelataan siis tänään 22:00.

 

Kerrataan vielä joukkueiden taivalta sen verran, että Portugali saavutti siis jatkopaikkansa lohkopeleistä 3. sijalta pelaten 3 tasapeliä ja jääden Islannin ja Unkarin taakse. Tämä on aiheuttanut paljon kritiikkiä, että Portugali ei edes ansaitsisi paikkaansa turnauksen loppuottelusta. Pudotuspeleissä Portugali pudotti jatko-ottelun päätteksi ensin Kroatian 1-0, jonka jälkeen Puolan rangaistuspotkuilla (5)1-1(3). Ennen välieräottelua Walesia vastaan Portugali ollut johtoasemassa koko turnauksen aikana ainoastaan 23 minuuttia kunnes voitti Walesin lukemin 2-0. Ranskankin saavutusta on osittain vähätelty, sillä alkulohkossa vastassa olivat paperilla helpot Albania ja Romania, sekä Sveitsi, josta moni tosin odotti turnauksen potentiaalista mustaa hevosta. Ranska voitti lohkonsa ja sai vastaansa pudotuspeleissä Irlannin, joka oli lohkokolmantena päässyt jatkoon kaadettuaan Italian. Irlanti kaatui lukemin 2-1 ja seuraavaksi vastassa oli turnauksen yksi monien suosikeista, Islanti, jonka Ranska voittikin lukemin 5-2. Vieläkin Ranskaa epäiltiin ja välierissä Saksa oli poissaoloistaan huolimatta monien papereissa selväkin suosikki, ja Saksan maajoukkuepelaajilta tulikin pientä kuittailua Ranskan suuntaan, että kyseessä ei ole Islanti vaan Saksa. Niin vain Saksa jäi kuitenkin maaleitta Ranskaa vastaan, kun isäntäjoukkue marssi loppuotteluun 2-0 voiton turvin.

 

2016%2F7%2FFinal-Top-Image.jpg

 

Melko valovoimaisia nimiä tullaan näkemään kentällä tänään, joista ykkösenä ehdottomasti Antoine Griezmann. Ranskalainen syttyi aivan uuteen uskoon alkulohkon jälkeen, kun Didier Deschamps siirsi Atlético Madridin hyökkääjän laidalta keskelle Olivier Giroudin rinnalle. Hyvä kysymys ennen ottelua onkin, että yrittääkö Portugali estää Griezmannin aikeet jopa kahdella keskikentän pohjapelaajalla. Varsinkin fyysisempi ja siitä huolimatta nopeahkot pelaajat kuten William Carvalho ja Danilo Pereira ovat nimiä, jotka saattavat olla Fernando Santosin mielessä tällä hetkellä. Portugalin puolustuspäässä jonkinlainen mielenkiintoinen taistelu nähdään myös Giroudin ja Pepen välillä, joista jälkimmäisen paluu Portugalin kokoonpanoon olisi varmasti merkittävä. Nämä kaksi pelaajaa ovat voittaneet eniten pääpalloja koko turnauksessa ottelua kohden (Giroud 4,6/ottelu ja Pepe 4,0/ottelu). Pepe saattaa olla myös merkittävä vastaus Giroudia vastaan, sillä ranskalainen on katkonut syöttöjä toiseksi eniten pelaajista, jotka ovat pelanneet yli kolme ottelua tässä turnauksessa (3,4/ottelu), ja tähän väliin kokeneen puolustajan pelisilmä saattaa olla kova sana. Keskikentällä sitten nähdään myös nuoren Paul Pogban ja sitäkin nuoremman Renato Sanchesin kaksinkamppailuja. Hyökkäyspäässä Nani ja Dimitri Payet ovat pelaajia, joita tulisi pitää silmällä sekä viimeisimpänä Cristiano Ronaldon kamppailun Laurent Koscielnya voi nostaa esille.

 

Na_ytto_kuva_2016_07_10_kello_15_50_19.p

 

Portugalin kokoonpano on ollut hyvin paljon 4-1-3-2, jossa kaksi keskikenttäpelaajaa on levittänyt laidoille, mutta on osittain ollut myös enemmän 4-2-2-2, jossa kaksi jäänyt huomattavasti alemmaksi ja hyökkäysvastuu jää aina neljälle samalle ylimmälle pelaajalle. Viime ottelussa tuo muodostelma oli kuitenkin ehkä hieman enemmän 4-3-1-2, jossa selvempi hyökkäävä keskikenttä. Oli miten oli, niin maalivahtina pelaa Rui Patrício, jonka edustassa puolustuslinjaan Cédric, Pepe, José Fonte ja Raphaël Guerreiro. Pepe tosiaan ei vielä täydessä pelikunnossa ilmeisesti, mutta eiköhän aivan varmasti kentällä tänään ole. Keskikentältä suurimman vastuun puolustuksesta ottaa William Carvalho, jonka rinnalla Renato Sanches tekee työnsä molempiin suuntiin. Hyökkäävämpinä vaihtoehtoina siinä sitten João Mário ja Adrien Silva. Kahden kärkihyökkääjän paikat ottavat sitten puolestaan Nani ja joukkueen kapteeni Cristiano Ronaldo.

 

Na_ytto_kuva_2016_07_10_kello_16_02_59.p

 

Ranska puolestaan on vakiinnuttanut 4-3-3:n sijaan nyt tämän 4-2-3-1, joka todellisuudessa enemmänkin 4-2-2-2, muistuttaa. Maalissa siis joukkueen kapteeni Hugo Lloris ja puolustuslinjaan odotetusti Bacary Sagna, Samuel Umtiti, Laurent Koscielny ja Patrice Evra. Keskikentän pohjalle löytyy Blaise Matuidi ja Paul Pogba, jotka saavat yläpuolelleen Moussa Sissokon ja Dimitri Payetin. Hyökkäyksessä sitten tosiaan Olivier Giroud ja Antoine Griezmann.

 

Otteluun lähtiessä Ranska on historiaan nojaten selvästi niskan päällä, sillä viimeisestä 10 ottelusta Portugali on hävinnyt jokaisen Ranskalle, ja tämänkin puolesta Ronaldolta odotetaan suuria tekoja illan tullessa. Ranska puolestaan on kotikisojen huumassa ja alla vakuuttava voitto maailmanmestari Saksasta. Lisäksi Portugalin puolustus ei ole hirveämmin vakuuttanut ja jalat eivät saata riittää, kun Giroud pudottaa palloja juoksuun Griezmannille, Sissokolle ja Payetille. Portugalilla on alla koko turnauksessa vain yksi voitto, joka ei myöskään hirveän suurta luottoa anna. Uskon Ranskan toistavan tempun Saksaa vastaan ja voittavan 2-0, tai ainakin vähintään kahdella maalilla. Tietysti olen tavallaan positiivisesti yllättynyt, jos molemmissa päissä nähtäisiin maaleja.

 

https://www.youtube.com/watch?v=SGTqglowoZQ

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kovin paljoa ei ainakaan äänestyksen perusteella löydy luottoa Portugaliin eikä mikään ihme. Ranska aloitti turnauksen vähän puolivaloilla, mutta tuntuu parantaneen mitä pidemmällä on edetty. Paineet finaalissa ovat ranskalaisilla, mutta toisaalta hekin ovat jo yltäneet finaaliin joten kovin suureen mahalaskuun turnaus ei pääty, vaikka Portugali finaalissa pidemmän korren nappaisikin. Portugalin alakerta on turnauksessa ollut haparoiva ja tänään vastaan tulee turnauksen paras hyökkäys niin ennusmerkit ovat huonot. Jahnnyn tapaan vähän epäilen, että mahtaako Portugali laittaa molemmat William Carvalhon ja Danilon keskikentälle ja penkittää aika mitäänsanomattoman Silvan, jolloin Renato Sanches pääsisi vähän hyökkäävämpään rooliin ja puolustuslinja saisi paremmin tukea. Jos Ranska pääsee vapaasti häärimään 16-rajalla niin Giroudin seinäsyötöt, Payetin kaukolaukaukset ja Griezmannin oveluus ovat aika tappava yhdistelmä.

 

Itse odotan melko vähämaalista ottelua. Sanoisin, että 1-0 tai 2-0 Ranskalle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

CnBVEbhXgAIhMNj.jpg

 

Ei yllätyksiä kokoonpanoissa, Pepe ja Carvalho palaavat avaukseen ja Ranska jatkaa samoilla.

 

Kaksi supertaitavaa joukkuetta vastakkain ja eihän tästä voi odottaa kuin hienoa finaalia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen Ranskan puolella, mutta näin ikuisena pessimistinä Portugali vie jollain käsittämättömällä munkkimaalilla lisäajalla. Kaikesta huolimatta toivottavasti edessä on hieno ottelu! 

 

EDIT: Näittekö muuten turnauksen lopetusseremoniassa miten nätti hanuri oli tytöllä?! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tässä täysin Ranskan puolella ollaan, mutta jos Ronaldo nyt joutuu jo heti alusta sivuun, niin pakko sanoa sen harmittavan.

 

Kuitenkin ainoa syy, minkä takia tästä jotain Portugalille voisi toivoa, jos heidän voittoon ilta päättyisi. Vie jotenkin heti makua ottelusta, sillä kyllähän tämä vaatii ne parhaimmat kentälle ihan periaatteestakin. Ei sitä joka päivä kyseiselle henkilölle aivan heti väkisin mitään hyvää toivoisi, mutta toivottavasti pystyy jatkamaan loppuun asti.

 

Edit. Voihan... Hiljaiseksi vetää.

 

Mutta ei voi mitään, ottelu jatkuu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tässä täysin Ranskan puolella ollaan, mutta jos Ronaldo nyt joutuu jo heti alusta sivuun, niin pakko sanoa sen harmittavan.

 

Kuitenkin ainoa syy, minkä takia tästä jotain Portugalille voisi toivoa, jos heidän voittoon ilta päättyisi. Vie jotenkin heti makua ottelusta, sillä kyllähän tämä vaatii ne parhaimmat kentälle ihan periaatteestakin. Ei sitä joka päivä kyseiselle henkilölle aivan heti väkisin mitään hyvää toivoisi, mutta toivottavasti pystyy jatkamaan loppuun asti.

 

Meinasin jotain täysin samankaltaista kirjoittaa. Harmittaa ottelun ja Ronaldon itsensä kannalta se, että loukkaantuminen tapahtui (varsinkin näin alussa). Toki hyvä joukkue ei yhtä miestä kaipaa (vaikka onkin yksi maailman parhaista). Jos Ranska tänään voittaa, niin jossiteltavaa jää, pelasi Ranska miten hyvin tahansa. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

C.Ronaldon telominen Payetin suurin saavutus sitten alkulohkon?

 

Ranskan keskikentältä jos pitäisi nyt valita se 100m arvoinen kaveri niin se olisi tällä hetkellä kyllä Moussa Sissoko. Pogba jatkaa samalla linjalla kuten koko kisojen ajan. Pari ihan näppärää temppua, mutta kovin tehotonta ja paikallaan polkevaa on Pogban pelaaminen. Ranskan keskikentän ainoa valopilkku muutenkin Sissoko ja nimenomaan hyökkäyspäähän. Ranskan onneksi sieltä tosiaan puuttuu se C.Ronaldo tai muuten voisi käydä kylmät, kun Portugali pääsee juoksemaan keskikentältä läpi. Kantea kannattaisi ottaa nyt joko Pogban tai Matuidin tilalle hoitamaan keskikenttää myös puolustussuuntaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

C.Ronaldon telominen Payetin suurin saavutus sitten alkulohkon?

 

Ranskan keskikentältä jos pitäisi nyt valita se 100m arvoinen kaveri niin se olisi tällä hetkellä kyllä Moussa Sissoko. Pogba jatkaa samalla linjalla kuten koko kisojen ajan. Pari ihan näppärää temppua, mutta kovin tehotonta ja paikallaan polkevaa on Pogban pelaaminen. Ranskan keskikentän ainoa valopilkku muutenkin Sissoko ja nimenomaan hyökkäyspäähän. Ranskan onneksi sieltä tosiaan puuttuu se C.Ronaldo tai muuten voisi käydä kylmät, kun Portugali pääsee juoksemaan keskikentältä läpi. Kantea kannattaisi ottaa nyt joko Pogban tai Matuidin tilalle hoitamaan keskikenttää myös puolustussuuntaan.

 

Saa ny nähä miten finaali nyt etenee?

Share this post


Link to post
Share on other sites

C.Ronaldon telominen Payetin suurin saavutus sitten alkulohkon?

 

Ranskan keskikentältä jos pitäisi nyt valita se 100m arvoinen kaveri niin se olisi tällä hetkellä kyllä Moussa Sissoko. Pogba jatkaa samalla linjalla kuten koko kisojen ajan. Pari ihan näppärää temppua, mutta kovin tehotonta ja paikallaan polkevaa on Pogban pelaaminen. Ranskan keskikentän ainoa valopilkku muutenkin Sissoko ja nimenomaan hyökkäyspäähän. Ranskan onneksi sieltä tosiaan puuttuu se C.Ronaldo tai muuten voisi käydä kylmät, kun Portugali pääsee juoksemaan keskikentältä läpi. Kantea kannattaisi ottaa nyt joko Pogban tai Matuidin tilalle hoitamaan keskikenttää myös puolustussuuntaan.

1. puoliskolla näytti ainakin Portugalin Sanches kyttäävän koko ajan Pogban iholla, joten siinä ei hirveästi miehellä ollut tilaa tehdä mitään ihmeellistä. Tämä sitten antoi luonnollisesti Sissokolle enemmän tilaa nousta, kun Portugalin keskikentän fokus oli muualla. Tosin eipä tuo Pogba vapaata tilaa itselleen kohtalaisen passiivisella liikkumisellaan luonut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sympaattinen Eder pistää pallon maaliin!

 

Oliko sysipaskasti pelanneen Pogban valituksille loistavasti pelannutta Sissokoa kohtaan jokin järkevä syy vai mistä tämä johtui?

 

Yleensä en Ronaldosta tykkää ja ehkä jopa pienet antipatiat häntä kohtaan löytyy, mutta kyllä tässä toivoo mestaruutta hänelle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllähän tästä Ranskalle olisi mestaruuden täysin suonut. Ei pelkästään turnauksen esitysten vuoksi, vaan ihan kentän ulkopuolellakin tapahtuneiden asioiden takia. Henkinen mestari tämän turnauksen osalta. Ainoastaan Ronaldon takia voi olla osittain iloinen Portugalin puolesta, mutta ei näitä arvokisoja tulla muistamaan Portugalin voitosta, vaan aivan täysin eri asioista.

 

Onnittelut Portugalille. Positiivista tässä se, että enää ei taideta Portugalia yhden miehen joukkueeksi yhtälailla kutsua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllähän tämän Ricardo Carvalholle suo.

 

Ranskalta melkoinen mahalasku ja ei voi kuin ihmetellä miten munaton joukkue oli finaalissa. Deschampsille omat risunsa myös. Toki se on helppo näin jälkikäteen sanoa, mutta kyllä Deschampsinkin olisi pitänyt varmaan jossain vaiheessa ottelua tajuta, että Pogbasta ei ole tänään mitään hyötyä kentällä ja ottaa miestä vaihtoon. Payetin vaihtoa ei sinällään voi kritisoida sillä Payet oli taas aika saamaton, mutta edelleen ihmettelen sitä mistä Kingsley Coman on hypensä saannut. Anthony Martialia olisi itse ainakin heittänyt kehiin ennen Comania. Jahnny varmaan on eri mieltä, mutta Giroud oli taas kerran aika hyödytön kärjessä ja Gignac sai paljon enemmän aikaan ja oli myös lähellä ratkaista ottelun.

 

Portugalin koko turnauksesta puolestaan tuli hyvinkin vahvat vibat 2004 Kreikasta. Joukkue ei oikeastaan missään vaiheessa vakuuttanut, mutta eteni kuitenkin finaaliin asti ja sielläkin sitten onnistui vielä voittamaan. Maalit kuitenkin ratkaisevat ja Portugalin puolustuspelaaminen antoi mahdollisuuden voittaa otteluita vaikka joukkue ei hyökkäyspäässä missään vaiheessa häikäissytkään. C.Ronaldo ei mun mielestä ollut sympaattinen ennen loukkaantumistaan eikä kyllä ole sitä sen jälkeenkään. Helvetin hyvä pelaaja se on ja siitä ei pääse mihinkään, mutta onhan toi nyt samalla täysi egoisti. Kertonee jotain, että pokaalia nostaessa C.Ronaldo oli hakenut Nanilta kapteeninnauhansa takaisin ja laittanut sen käsivarteensa :lol:

 

Ehkä se Saksan ja Italian välinen puolivälierä-ottelu oli kisojen moraalinen finaali. Harmittavasti ottelukaavio meni nyt tällä tavalla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jahnny varmaan on eri mieltä, mutta Giroud oli taas kerran aika hyödytön kärjessä ja Gignac sai paljon enemmän aikaan ja oli myös lähellä ratkaista ottelun.

 

Tällä kertaa en sentään. Ainoastaan tuosta, että olisi taas kerran ollut, kun katsoo miten monessa maalissa on ollut kuitenkin mukana joko suoraan maalintekijänä tai -syöttäjänä, ja vielä lisäksi tarjoilemassa sen viimeisen pallon maalisyötön antaneelle pelaajalle. Finaali kuitenkin todella heikko, kuten muun muassa Payetiltakin, mikä tekee myös kovaa myöntää.

 

Sympaattinen vähän väärä sana kuvailemaan Ronaldoa, mutta kyllä tuota intohimoa, joukkueen hengen luomista ja taisteluhenkeä voi ihaillakin. Ronaldohan ei myöskään tuota kapteeninnauhaa hakenut, vaan Nani juoksi Quaresman kanssa Cristianon luokse ja sitoi tuon takaisin tähtipelaajan käteen, jonka jälkeen liittyivät muun joukkueen mukaan juhlimaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kansan vihollisen kanssa samaa mieltä, toi kapteenin nauhan ottaminen Nanilta oli epäjoukkuemainen teko. Mies halusi itselleen kunnian joka nyt ei tainnut tämän pelin osalta kovin suurissa määrin hänelle kuulua. Jos olisi osannut iloit a toisen suorituksesta, ei kadehtia sitä niin mies olisi ripustanut kapteenin nauhan Ederin käteen ! Toisaalta ehkä tuo nauha Ronaldolle kuului, kisojen ajan kapuna kuitenkin häärinyt..

Itse nukahdin kesken pelin. Alun shokki loukkaantumisen vuoksi suisti minut untenmaille. Olin ihan varma, että Ranska vie, sen verran kovia yksilöitä. Toki aika yksilöpelaamiseksi tuo jäikin, mitä aamulla ottelua uusintana katselin... Onneksi Ranska ei vienyt. Salaliittoteorioiden asiantuntijana mietin, oliko egoistin taklaaminen vaihtoon kuinka vahinko.. Näytti se normi tilanteelta mutta mutta..

 

-Sami

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ehkä heikkoa johtajuutta Ranskan valmentajalta. Hänen olisi pitänyt saada joukkue pelaamaan. Suhteellisen kohmeisen näköistä tekemistä. Yksilöt esillä ja vain puolittain. Jioukkuepelaaminen oli ihan lapsen kengissä. Toki aina voidaan sanoa, että se oli Portugalin hyvyyttä, kun Ranska näytti niin huonolta. Minä ajattelen valmentajan epäonnistuneen hommassaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 Toki aina voidaan sanoa, että se oli Portugalin hyvyyttä, kun Ranska näytti niin huonolta. Minä ajattelen valmentajan epäonnistuneen hommassaan.

Vai saiko Ranskan huonous(en uskalla nimiä mainita) Portugalin näyttämään hyvältä. Lohkovaiheessa kolme tasuria, sitten Kroatia, Puola ja Wales. Ei ihan huippumaita, mutta näin meni kaavio. Paras ei kyllä nyt voittanut minusta, tuli mieleen Kreikan EM-voitto joku aika sitten. Noh,nyt odotellaan valioliigan alkua. Akut lataukseen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ehkä heikkoa johtajuutta Ranskan valmentajalta. Hänen olisi pitänyt saada joukkue pelaamaan. Suhteellisen kohmeisen näköistä tekemistä. Yksilöt esillä ja vain puolittain. Jioukkuepelaaminen oli ihan lapsen kengissä. Toki aina voidaan sanoa, että se oli Portugalin hyvyyttä, kun Ranska näytti niin huonolta. Minä ajattelen valmentajan epäonnistuneen hommassaan.

Oho! Joukkue EM-finaalissa, siellä 1-0 tappio, sekin "jatko-ottelussa", ja joukkuepelaaminen muka ihan lapsenkengissä. Olisiko kenties erilainen ääni kellossa, jos Gignac olisi upottanut sen tolppalaukauksensa maaliin ja Lloris olisi torjunut Ederin melko kaukaa lähteneen vedon? Portugali pelasi melkoista bussia valtaosan ottelusta ja pyrki nopeista vastaiskuista sitten iskemään Ranskan päätyyn. Johtoasemassa Portugali tiputti vielä 9 miestä omalle kenttäkolmannekselle, joten siitä viimeistään oli aika vaikea päästä boksin sisälle tai edes laukaisusektorille. Statistiikkakin kertoo, että Ranska oli kuitenkin hitusen hallitsevampi pallonriistoja lukuunottamatta oikeastaan jokaisella osa-alueella eilen:

Kuten eilen nähtiin, niin yksittäisissä otteluissa menestyminen on aika pienistä asioista kiinni. Mielestäni melko turhaa alkaa osoittelemaan sormella tässä kohdin Deschampsia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Isoissa otteluissa ne yksittäiset valmentajat ovat aika isossa roolissa. En puhunut koko kisojen osalta hänen roolistaan. Tämä viimeinen peli ei mielestäni ollut kovin kummosita joukkuepelaamista Ranskalta. Asian voi nähnä monin tavoin. Ehkä minun tavassani on jotain perää ja ehkä sinun tavassasi lisää jotain perää. Mielenkiintoista kuulla usein selityksiä näistä tappioista. Usein miehillä ne ovat kovin teknisiä, mä tykkään enemmän henkisistä :P

 

Ja pitää sanoa, etten tainnut puhua Portugalin joukkuepelaamisesta mitään tuossa edellisessä kommentissani eli en ole vertaillut niitä. Kiinnitin jossain aiemmassa pelissä vain huomioni Ranskan joukkupelaamiseen ja se toimi silloin joukkueena, nyt se ei ollut sitä. Tilastoja voidaan tuijottaa vaikka kuinka, mutta jokin muu myös ratkaisee aina välillä...mikä lie.......

 

Minusta traktoriityttö on oikeassa eli Ranskan huonous auttoi Portugalin voittoon. Pitää vaan olla varovainen mitä puhuu, sitä ihmiset niin helposti loukkaantuvat kannattamansa seuran puolesta :P Ja hei, pelin alussa mä toivoin Ranskalle voittoa. Ronaldon loukkaantumisen jälkeen mieli muuttui, tosin olin olevinaan realisti ja nukahdin, ajattelin Ranskan vievän pelin helposti (sen verran hyvää joukkupelaamista ollut ajoittain muissa peleissä). 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kansan vihollisen kanssa samaa mieltä, toi kapteenin nauhan ottaminen Nanilta oli epäjoukkuemainen teko. Mies halusi itselleen kunnian joka nyt ei tainnut tämän pelin osalta kovin suurissa määrin hänelle kuulua. Jos olisi osannut iloit a toisen suorituksesta, ei kadehtia sitä niin mies olisi ripustanut kapteenin nauhan Ederin käteen ! Toisaalta ehkä tuo nauha Ronaldolle kuului, kisojen ajan kapuna kuitenkin häärinyt.

 

-Sami

Olenko ainoa, joka ei nähnyt Ronaldon menevän ottamaan kapteeninnauhaa itselleen, vaan Nani tuli itse ottelun päätyttyä Cristianon luokse ja sitoi sen hänen käteensä? Mikä ihmeen epäjoukkuemainen teko tuo oli, ja tuossa ottelun aikana muutenkin nähtiin kuinka paljon Ronaldo ajattelee nimenomaan joukkuettaan, mutta tosiaan nukahdit sanojesi mukaan kesken ottelun. Todella vaikea myös allekirjoittaa tuo, että mies olisi halumalla haalinut kunniaa itselleen tai olisi sitä muilta kadehtinut. Outoja väittämiä. Ja kuten sanoit, niin onhan kyseessä sentään joukkueen kapteeni.

 

Muuten en Deschampsin toimlnnasta ala keskustelemaan tai ottelustakaan, jos toinen ei sitä kokonaisuudessaan alusta loppuun edes nähnyt.

 

Todella valitettavaa muuten, että arvokisojen finaaliketju täyttyy alle sivun verran viesteistä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Korjasin yhteen tekstiin erheeni, luulin Ronaldon hakeneen itse nauhan Nanilta, kun näin hänen sitovan sitä käteensä takaisin. . . Olisi hän voinut sen antaa finaalin taputelleelle pelaajallekin, siis Ronaldo  ;)

 

No, suurimman osan ottelusta näin ja minusta Ranska ei pelannut kovin hyvin joukkueena. Jos joukkue ei pelaa hyvin joukkueena niin voiko silloin valmentajan suuntaan katsella? Pitäisikö siitä syyttää yksilöitä kentällä? Joukkueen hengen peliin puhaltaa viime kädessä valmentaja, hänen pitää tuntea pelaajansa ja aistia fiilis ennen ottelua ja löytää "se" juttu, jolla saa jengin pelaamaan parasta fudista juuri tuossa ottelussa. Väitätkö että puhun jotain ihan huuhaata tämän asian suhteen? En sano että tehtävä on helppo. Se on helvetin vaikeaa ja siinä jyvät erottuvat akanoista, varsinkin noin kovissa peleissä 80 000 ihmistä + ne muutamat miljoonat telkkarissa tuomitsemassa..

 

Olen itse ollut mukana poikani joukkueen jutuissa silloin joskus (enää en mene kirveelläkään, harrastakoon poika ilman hullua isäänsä). Olin parissa pelissä vaihtopenkillä ja yhden "hävityn" ottelun sain sanoilla käännettyä ihan toiseen ääripäähän. Pojat olivat tappiolla 3 tai 4 -0 puoliajalle tultaessa ja vastustaja teki kentällä pallon kanssa mitä halusi. Pojat pelasivat kuin pienet tytöt, arkailivat jokaiseen palloon menemistä. Sanoin tämän ääneen puoliajalla ja sanoin heidän voittavan vastustajan helposti, jos muuttaisivat asennettaan ja pojathan muuttivat. Hävisivätköhän yhtään kaksinkamppailua tämän jälkeen(pientä liioittelua) ja veivät pelin 5-4. Toki yksi pojista pisti kolme vaparia sisälle, kun ne junnupeleissä tuppaavat menemään kovin helposti. Olen useasti yrittänyt löytää "niitä" sanoja, joilla homman voisi kääntää, mutta vaikeaa se on, hiton vaikeaa. Pitää tuntea joukkue hyvin ja tietää jokaisen pelaajan sietokyvyn ja huumorintajun rajat, jotensakin niin, silloin voi puhua ja puheella nostaa joukkueen tasoa. Tämä esimerkki on vaan pienessä mittakaavassa, mutta niin se vaan menee. Minusta valmentaja on epäonnistunut tehtävässään, jos hän ei saa pelaajia pelaamaan loppuottelussa flow -tilassa. Sitä ei mielestäni Ranskan peli ollut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×