Jump to content
Sign in to follow this  
Sami Paakkanen

Helsinki Cup 2016

Recommended Posts

Ja taas on viikko melkein vierähtänyt. Ihan huikeen hyvät kelit olleet katsojan kannalta ja fiilsi taas vanhaan tuttuun tapaan loistava kentänreunalla ! Paljon on pelejä tullut nähtyä. Oman pojan pelit toki, sitten muutamam entisen joukkueen peli, vähän sukulaispojan peliä, muutama ihan satunnainen ja sit tuttujen tuttuja katsomassa. Voi hemmetti miten mageet ollut taas.

 

Yksi ongelma on tuo 04 ikäisten sarja, jos ei ole eliittilohkossa niin kaikki loput joukkueet ovat samassa lohkossa. Ihan älytön järjestely. Olisivat jakaneet edes harraste ja kilpa sarjaan.. Nyt lukemat olleet aika övereitä ja tekemisen järjellisyys on minulta ainakin hakusessa. Olisi pojan joukkueen ehkä voinut tuonne eliittisarjaankin ilmoittaa, en tiedä mikseivät näin tehneet vaikka pojat nousivat pelaamaan karsintojen kautta aluesarjaa eli suhteellisen kovaa menevät..? Oliko valmentaja ovela..paljon maaleja ja voittoja pohjalla sekä suht helppoja pelejä joiden kautta energiaa säästyy / saa lisää ja sit loppurykäsy väsyneitä vastaan kohti turnauksen voittoa..? Saapa nähdä mitä tänään käypi.

 

Olin tuossa parin valmentajan vieressä kun keskustelivat siinä turnauksesta. Ongelma on vissiin ajankohta tällä hetkellä, ei tule euroopasta kovat jengit turnaukseen. Harmi niin. Olisi kiva saada turnaus, jossa olisi kovia euroopan kentiltä. Olisi tosi mageeta nähdä sitä tekemistä, jota he peleissä saavat aikaiseksi.

Eilen olimme katsomassa kun tuttu poika (HJK) oli pelaamassa Ranskalaista joukkuetta vastaan. Ennen peliä Ranskalaiset käyttivät psyykkisen valmennuksen kirjoista tuttua rentoutusharjoitusta ja makailivat kentän reunalla silmät kiinni (joka minusta ihan huu haa hommaa). Ranskikset sai pataa 2-0 ja minun usko omaan tapaani vahvistui ja tuo kirjojen höpölöpö sai taas kyytiä  :mrgreen:

 

Kenttiä joilla on tullut käytyä:

 

Tali, jossa käsittämätttömän hyvät nurtsit. Ehjät ja oikean pituiset !

 

Kallio eli brakun kenttä, jossa tekonurmi keskellä kaupunkia on ihan jees, katoaa betoni ympäriltä kun kentälle saapuu. Iso boonus on tuo katsomo, jossa varjoa tarjolla sitä kaipaaville.

 

Laajasalon nurmet ihan kuraa, liian pitkät ja monista kohdin rikki. Uusi iso tekis nurmikenttien vieressä tosin paikkaa tilannetta ja saa paikan/homman tuntumaan turnaukselta.

 

Käpylä se klassinen käpylä, raviksen alue on pyhättö. Kenttiä on vaikka muille jakaa ja pelejä voi katsella sydämensä kyllyydestä ! Olen ollut vain tekiksen reunalla, kulmakentällä ja en ole käynyt edes haistelemassa ison alueen tunnelmaa. Puskapissat parasta, vessat niin huitsin nevadassa. Bajassa kusella käyminen on muuten syntiä  :nono:

 

Tänään matka Töölön kentälle ja sen jälkeen tietää mistä siellä kyse. Onkohan katsomon remontti tiellä...?

Pojan joukkue pelaa kohta Töölössä KäPän edustusta vastaan. KäPän edustuksen valmentajat olivat eilen skauttaamassa poikien pelissä Ranskalaisia vastaan, ovat viissiin niin kovasti haluamassa jatkoon turnauksessa :) Vakavissaan ovat miehet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

KäPän edustukselta pataa äsken 2-0. Oli hyvä joukkue, joskin näyttivät jo aika väsyneiltä. KäPä:n pojilla veti jalat hapoille jo ekan puoliajan jälkeen. Pojat taisteli hyvin ja peli oli hyvää puolustamista, joskin hyökkääminen jäi puuttumaan tyystin KäPä:n kovan karvauksen ja poikien luovuuden puuttumisen  vuoksi. Hassuinta oli kentän laidalla KäPän ultrafanin kanssa käyty keskustelu. Hassu mies. Oli melko tosissaan kannattamassa KäPän poikia. Haukku kirosanojen kera Viikkareiden joukkueen suohon :) Olikohan kaikki muumit laaksossa :mrgreen: Ainakin viina haisi ja mies huusi. Toivottavasti ei ollut pelaajien vanhempia...

 

Katselin Legiruksen peliä TP:tä (Tornion Palloa) vastaan. Tornio ikävä kyllä hävisi, vaikka oli selkeästi parempi lähes koko pelin. Pojat loivat paljon maalipaikkoja, mutta huono tuurikin oli heidän osanaan. Juttelin jonkun Torniolaisen kanssa, olisiko ollut joukkueen toimihenkilöitä. Hän kertoi reissujen tänne olevan niin kalliita, etteivät siksi pohjoisesta tule kovin usein käymään. Hyvä jengi oli ! Reissun hinta on kuulemma 600 € per poika. Minua yllätti, että koulumajoitus oli vain 40 € halvempi kuin hotellissa asuminen.  TP:n valmentaja sanoi myös siirtymien olevan kovin hankalia, kun kentät ovat niin kaukana toisistaan. Ymmärtää sen, jos ei Torniosta ole omalla autolla tullut. Tähän jokin kiertävät bussit ratkaisuksi, kuten isoilla lentokentillä on..? Ehkä pieni raha bussikyydeistä? 5 € viikon lippu/per pelaaja niin saisi hieman kuluja peitettyä (osallistumismaksuun mukaan). Näkisin moisen laadun lisäämisenä ja se laatu houkuttelisi lisää joukkueita. Ei jokaista toimintaa / toimintoa voi laskea suoraan rahalla, onko se pieni yksittäinen toiminta rahallisesti kannattava, kokonaisuus ratkaiseee !

 

Rahastaminen on arsesta ! Eikö koulut pitäisi olla ilmaisia kaikille!? Ei ihme jos laji ei Suomessa kehity kun kaikesta on tehty rahastusta. Kuraa moinen toiminta ! Opetusministerille ja liikuntaministerille postia. Pitäisi saada hallitus tukemaan touhua ja turnaus pois rahastajilta. Parkkipaikkojen hintakin noussut, nyt 10 €. Aivan naurettavaa. Normisti kun käy Klubin pelejä katsomassa niin saa jättää ilmaiseksi, nyt joku urpo on keksinyt rahastaa tälläkin. Järjestäjät herätys ! Ei kukaan tule itä-helsingistä katsomaan omalla autolla pelejä tai saati yhtä peliä, jos pitää vielä 10 € parkkipaikasta maksaa. Yhden pelin katsominen 10 €, huh huh !! Tai lasten tuominen pelaamaan 10 €. Voi voi. Onko turnaus nyt Klubille ja Hongalle vain yksi iso tienaamisen tapa ja iso työryhmä miettii lisää rahastamisen keinoja? Sitä se taitaa olla. Tällä linjalla jos homma jatkuu ja kehittyy niin osallistujien määrä vähenee. KäPä taisi tehdä tyhmästi kun myi turnauksen pois..

 

Halu kehittää jalkapalloa tuntuu unohtuneen kaiken rahan taakse. Taidan tehdä koko elämäni tätä psyykkistä valmennusta vain "pyhällä hengellä", vastakaikuna tällä rahan hajulle. Tyhmää tuo pelkän rahan laskeminen. Helsinki Cupin toimistolla olin myös varmaan hieman suorasanainen, kun haukuin Töölön perinteisen kisatorin kaupalliseksi helvetiksi, johon en ole kovin innostunut menemään (kun pyysivät minua sinne lavalle puhumaan. Sanoin meneväni mielummin kentille Käpylään, Siltamäkeen, Taliin yms.). Hölmöä touhua. Eräs helsinki cupin järjestäjistä ei uskonut että joku voi pyyteettömästi tehdä jotain psyykkistä valmennusta.. En tietenkään täysin pyytettömästi tätä tee, on minullakin kunnianhimoa, mutta oma perimmäinen ajatus on nostaa lajin tasoa maassa. Ei ole vissiin uskottavaa. Ajattelun köyhyyttä.

 

Helsinki Cup paremmaksi:

 

Parkkipaikat ilmaiseksi. Koulumajoitus ilmaiseksi tai ainakin selkeästi halvemmaksi (lisäksi patjoilla rahastus tai vastaavasti oman roudaaminen mukana hankala homma). Bussit kiertämään kenttiä. Mitä muuta? Tasot joka ikäluokkaan eli harraste , kilpa ja eliitti.

 

 

-Sami

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×