Jump to content
Sign in to follow this  
Jahnny

Arsenal F.C. 2016–2017 – We Are The Arsenal

Recommended Posts

Arsenal-advert.jpg

 

Itseasiassa, jätetäänkin tuo avausviesti juuri tähän muotoon, sillä mikään ei Arsenalia seurana ja seuran kannattajaryhmää tällä keskustelufoorumilla paremmin kuvaa. En olisi pari kautta sitten uskonut, että Arsenalin osiota seuraisi vastaava kohtalo aktiivisuuden puolesta kuin PSG:n puolella on ollut alusta asti.

 

Voidaan yhtä hyvin leikkiä, että tämä viime kauden avaus hoitaa saman viestin perille tälläkin kaudella.

 

Harjoituskaudesta voidaan nostaa esille joitain asioita. Nuoret ovat saaneet hyvin vastuuta kuten odotettuakin ja arvokisoissa loistavasti esiintyneet Arsenalin pelaajat alkavat vasta nyt pääsemään takaisin joukkueen mukaan. Kausi alkoi harjoitusottelulla RC Lensia vastaan, jota ei tullut oikeastaan Arsenalin takia katsottua, vaan toiveissa oli nähdä Lensin maineikkaan katemian helmiä kentällä. Ottelu päättyi 1-1 tasapeliin. Tuota seurasikin sitten viikon päästä ottelu MLS All-Starsia vastaan, joka oli kahtena viimeisenä vuotena voittanut 2-1 lukemin sekä FC Bayernin että muuan Spursin. Tuo voittoputki katkesi kuitenkin, kun Arsenal otti puolestaan vastaavat lukemat MLS:n parhaimmistosta. Melkoinen tähtisikermähän siellä vastassa olikin. Nyt viimeisimpänä sitten oteltiin vielä meksikolaista Chivasia vastaan, josta 3-1 tulos. Guadalajara ehkä se tunnetumpi nimitys, kun Chivasilla viitattiin enemmän MLS:ssa pelanneeseen meksikolaistaustaiseen seuraan, joka nykyään yhdistynyt Chivas Guadalajaraan.

 

Pelaajista ovat maalivahdeista Cech, Martínez ja Ospina saaneet tasaisesti vastuuta ja työskentelyssä ei valittamista. Myös Macey on saanut mahdollisuutensa ja ottanut ilmeisesti jonkinlaisen harppauksen kehityksessään. Szczesny puolestaan on matkaamassa Romaan vielä toiseksi kaudeksi lainalle, ilman osto-optiota.

 

Puolustajista Debuchy on tuntunut olevan melko näytönhaluinen. Ehkä taustalla tuo lainasiirto Bordeauxiin, joka ei kuitenkaan tuonut paikkaa Ranskan maajoukkueesta kesän arvokisoihin. Kuitenkin parhaat pelivuodet alkavat vähenemään ja Arsenalissa voisi menestystä vielä tullakin. Eiköhän Debuchy tule saamaan vastuuta tällä kaudella Bellerínin takana, kun Jenkinsonkin vielä sivussa loukkaantumisen vuoksi pitkälle syksyyn. Ainakin nyt harjoitusotteluissa on Debuchyn otteet miellyttänyt itseäni. Vasemmalla jatkavat Monreal ja toisena vaihtoehtona Gibbs. Keskuspuolustajaksi löytyy tällä hetkellä tuore hankinta Holding, joka on yllättänyt itseni todella ja tässä saattaisi olla sellainen nuori potentiaalinen nimi, jota odoteltukin. En yhtään ihmettele, että minkä takia nuorukainen on itse nimennyt idolikseen Adamsin. Lisäksi tietenkin on Gabriel ja Koscielny, sillä Mertesacker voi huonolla tuurilla olla sivussa aivan loppuvuoteen asti. Chambersia en välttämättä näe puhtaana keskuspuolustajana, vaan tällä hetkellä enemmänkin puolustuksen ja keskikentän yleismiehenä. Tosin tulevaisuudessa Chambers varmaankin tulisi muodostamaan hyvän parivaljakon Holdingin kanssa, joka toi Englannille kultamitalit tänä kesänäkin. Tietysti ei voi unohtaa myöskään Bielikia, joka saapui seuraan puolustavana keskikenttänä, mutta tuon jälkeen haluttiin vahvistavan puolustuksellisia ominaisuuksia ja nyt pelannutkin sitten keskuspuolustajana, ja vakuuttanut kyllä hieman enemmän kuin Chambers. Jos uutta hankintaa ei keskuspuolustukseen saada tehtyä, niin on aivan mielenkiintoista nähdä, että kuka puolustuksesta löytyykään Liverpoolia vastaan.

 

Keskikenttä on Arsenalilla ehdottomasti yksi Euroopan parhaimmista edelleen. Pohjalle löytyy useampikin nimi Coquelinin, Elnenyn ja Xhakan muodossa, joiden lisäksi Cazorla, Ramsey ja Wilshere ovat aivan kelpo vaihtoehtoja toiseksi myös. Nuorista myös Zelalem on nyt pelannut tuollaista vastaavaa roolia kuin Cazorla. Tosin Cazorla, Ramsey tai Wilshere aloittaa varmaankin ylempänä keskikenttää alkukaudesta, sillä Özil ei ole välttämättä vielä alkukaudesta mukana pitkän turnauksen jälkeen tuohon hyökkäävän keskikentän rooliin ja muita vaihtoehtoja on oikeastaan aikalailla vain laidallakin viihtyvät Iwobi ja Reine-Adelaïde. Ramsey on siis jo palannut joukkueeseen ja pelaa ilmeisesti joko huomenna Viking FK:ta vastaan tai sitten sunnuntaina, kun Arsenal kohtaa harjoitusottelussa Manchester Cityn. Laidoille on huhuttu vahvistuksia, mutta tuonne tarjontaa löytyy jo tällä hetkellä jo aikaisemmin mainittujen lisäksi myös muun muassa Alexisin, Campbellin, Gnabryn, Oxlade-Chamberlainin ja Walcottin muodossa. Eikä kai voi täysin unohtaa huippulupausta, joka kantaa nimeä Willock. Täytyy muuten tähän väliin mainita, että Xhakan tulo joukkueeseen on lämmittänyt kummasti. Kyseisen pelaajan asennoitumisesta huokuu kuinka rakastaa tätä urheilulajia ja edustaa juuri Arsenalia. Tulee mieleen jossain määrin yksi Podolski.

 

Hyökkäys tai kärkihyökkääjän rooli taas on sellainen aihe, johon en haluaisi edes mennä, sillä tulee jo korvista ulos tämä kaikki, mitä on jälleen saanut lukea jatkuvasti. Surullinen fakta kuitenkin on se, että Arsenalilla on tällä hetkellä ainoastaan yksi riittävä kärkihyökkääjä ja se on Giroud. Toisena vaihtoehtona sitten Akpom ja tietysti Walcott. Welbeck on myös loukkaantuneena pitkälle syksyyn, Sanogo tuskin jatkaa joukkueessa suuressa roolissa ja Asano puolestaan on nimi tulevaisuutta ajatellen, jonka lisäksi uskon japanilaisella löytyvän tulevaisuus Arsenalissa enemminkin laitahyökkääjänä. Kärkihyökkääjäosastolle tulisi siis pakosti hankkia yksi vahvistus. Ongelma ei ole se, että hyökkääjän tulisi olla parempi kuin Giroud, joka syrjäyttäisi ranskalaisen vaihtopenkille pysyvästi, vaan se, että löydettäisiin kärkihyökkääjä, joka pystyisi jakamaan vastuun Giroudin kanssa. Nykyinen ykkösvaihtoehto kyllä tekee hyviä maalimääriä joukkueelle, mutta se mitä kyseiseltä yhdeltä pelaajalta vaaditaan, niin olisi varmasti saavutettavissa, jos kaikki paineet eivät olisi yhden pelaajan hartioilla. Muuten maalittomat putket saavat surullisemman kuvan aikaiseksi, kun on vain yksi pelaaja, jota voisi syyttää – koska ei ole edes muita pelaajia.

 

Harjoituskauden onnistujat ovat olleet tähän mennessä omissa silmissäni Akpom, Debuchy, Holding, Oxlade-Chamberlain ja Xhaka. Näistä Chamberlain pelaa viime kesän tapaan niin hyvin, että täytyy vain toivoa pelaajan olevan huomaamatta, kun kausi varsinaisesti alkaa, jos pystyisi jatkamaan vastaavia esityksiään.

 

Ja tosiaan huomenna perjantaina pelataan Viking FK – 21:30 – Arsenal, jota seuraa sunnuntaina Arsenal – 20:00 – Manchester City.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Jahnny avauksesta. Katselen tässä Arsenalin ja Cityn välistä harjoitushöntsää ja ensimmäisenä tulee silmään se, että Arsenal on muuttunut. Pallonhallinta selvästi Citylle, mutta Arsenalille selvästi maalintekoyritykset. Joukkue edelleen tarvitsisi sitä maailmanluokan hyökkääjää, mutta sellaiset pelaajat, kuin Elneny, Xhaka, Campbell, Iwobi ja Bellerin tekevät Arsenalista arvaamattoman joukkueen. Vaikka joukkueeseen ei ole ostettu Xhakaa (ja niitä muutamaa tulevaisuuden hankintaa) lukuunottamatta ketään, niin mielestäni Arsenal on vahvistunut. Ei ehkä niin paljoa, kuin vastustajansa, mutta silti Arsenal tulee olemaan tämän kauden musta hevonen. Jos joukkue johonkin kaatuu, niin keskuspuolustajiin tai huippuhyökkääjän puutteeseen. Muuten joukkue on valmis taistelemaan, jos ei Valioliigan voitosta, niin ainakin siitä "Wenger -trophystä". 

 

EDIT: Ja Gabriel sairastuvalle Merten seuraksi. Kausihan menee persiilleen ennenkuin kerkeää alkaakaan  :mrgreen:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Katsoin kanssa tuon ottelun. Mukavaa futista oli tarjolla ja tuntui kuin olisi katsonut Valioliigaa, sillä ystävyysmielisestä harjoitusottelusta ei tuntunut olevan tietoakaan. Aikalailla tultiin jaloille ja jotenkin tuntui alusta asti, että kohta joku loukkaantuu. Lopultahan sitten aivan lopussa Gabriel saatiinkin vajaan kymmenen minuutin jälkeen kannettua paareilla pois kentältä. Ikävän näköisesti polvi taittui tuon Iheanachon yli-innokkaan taklauksen johdosta.

 

Saa nähdä nyt, että avaako Liverpoolia vastaan Holdingin vieressä Bielik vai Chambers. Koscielnya ei nyt mielellään kylmiltään laittaisi kukaan kehiin, sillä huonolla tuurilla on sitten ranskalainenkin kuukauden verran vähintään sivussa. Sinänsä luottavaisin mielin kohti ensi viikonloppua, sillä Holding on ollut todella vakuuttava ja kaikki huomio nuorukaisen ympärillä on tämän kesän perusteella ollut ihan aiheellista, kun siis viitataan tähän harjoituskauteen sekä Toulon Tournamentiin. Chambers tosiaan Englannin alle 21-vuotiaiden maajoukkueesta tuttu pari Holdingille.

 

Näin muuten Akpomilta todella hyvä kesä ja onnistui maalinteossa neljä kertaa harjoitusotteluissa. Akpom oli Bielikin, Reine-Adelaïden ja Willockin kanssa yksi nimistä, joista Wenger sanoi kahden tekevän läpimurron ykkösjoukkueeseen kuten Iwobi teki viime kaudella ja Bellerín sitä edeltävällä.

 

Tänään oli Walcott ottelun paras pelaaja ja jatkuvasti vaarallinen. Tiukkaa tekee päättää, että aloittaako Liverpoolia vastaan oikealla laidalla vai Oxlade-Chamberlain, joka myös pelannut hyvän harjoituskauden. Tänään Theolle tosiaan maali ja maalisyöttö, jonka lisäksi periaatteessa ansaitsisi tilastomerkintöihin toisenkin maalisyötön tuon Cazorlan niin kutsutun kosketuksen sijaan, sillä rakensi ottelun voittomaalin täysin omalla oikein ajoitetulle liikkeellään. Cazorla esiintynyt myös kovalla tasolla joten odotukset ovat suuret kauteen lähtiessä.

 

Liverpoolia vastaan nähdään varmaan aikalailla tämä sama kokoonpano kuin tänään, eli: Cech; Bellerín, Chambers, Holding, Monreal; Coquelin, Xhaka; Chamberlain, Ramsey, Iwobi; Alexis, johon siis muutoksena Chambers eikä Gabrielia.

 

Näin muutenkin hyvin samat mietteet Matin kanssa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Who's To Blame For Arsenal's Downfall?

From once invincibles to a permanent top 4 team and nothing more, we find out what the fans think. 

 

Allekirjoitan kyllä täysin tuon, että on mukavaa kuinka Arsenalin puhutaan olevan ulkona mestaruuskamppailusta, ja kuinka viime vuosi oli Arsenalin ainoa mahdollisuus. Tällä asenteella itsekin lähestyn kautta, eli katsotaan miten käy. Sisimmissäni kuitenkin elää tieto, että Arsenal pystyy haastamaan mestaruudesta, mutta on mukava tunne, kun ei tarvitse olla mukana keskustelussa. Tilanne ei kuitenkaan ole vastaava kuin Leicester Citylla, sillä Arsenalin vaarallisuus varmasti kuitenkin tiedostetaan.

 

Muutenkin tuo videon aivan viimeinen kommentti on aika hyvin samassa linjassa omien ajatuksieni kanssa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaikki sanottava ottelusta on Liverpoolin kausiketjussa.

 

Tässä joukkuerakennetta katsottavaksi, jota voi käydä vertailemassa kauteen 2003/2004.

 

Arsenal 2016/2017

 

Expenditure = £32,5m

Players in = 4

Income = £2,5m

 

First team squad cost in total = £238m

Players in need of registration (out of 25 allowed) = 24

Non-homegrown players (out of 17 allowed) = 15

Average age = 25,71 years

 

First Team Squad (31)

 

Age = Age shown is the age the player was at the time.
HG = This player is homegrown.
U21 = Under-21.
British = This player is British.
Captain = This player has held primary captaincy at Arsenal.
Transfer Fee
 
Goalkeepers (3)
- Petr Cech (34, £10,9m)
- Damián Martínez (23, HG, £1,3m)
- David Ospina (27, £3,16m)
 
Defenders (10)
- Héctor Bellerín (21, HG, U21, £350k)
- Calum Chambers (21, HG, U21, British, £11m)
- Mathieu Debuchy (31, £10m)
- Kieran Gibbs (26, HG, British, free)
- Rob Holding (20, HG, U21British, £2m)
- Carl Jenkinson (24, HG, British, £990k)
- Laurent Koscielny (30, £8,45m)
- Per Mertesacker (31, Captain, £8m)
- Nacho Monreal (30, £8,55m)
- Gabriel Paulista (25, £11,2m)
 
Midfielders
- Santi Cazorla (31, £11,9m)
- Francis Coquelin (25, HG, free)
- Mohamed Elneny (24, £6,88m)
- Alex Oxlade-Chamberlain (23, HG, British, £7m)
- Mesut Özil (27, £35,7m)
- Aaron Ramsey (25, HG, £4,8m)
- Jeff Reine-Adelaïde (18, U21, £1,5m)
- Jack Wilshere (24, HG, British, free)
- Granit Xhaka (23, £26,7m)
 
Forwards
- Chuba Akpom (20, HG, U21, British, free)
- Joel Campbell (24, £930k)
- Olivier Giroud (29, £9,6m)
- Serge Gnabry (21, HG, U21, £90k)
- Alex Iwobi (20, HG, U21, free)
- Alexis Sánchez (27, £34m)
- Yaya Sanogo (23, £390k)
- Theo Walcott (27, HG, British, £7m)
- Danny Welbeck (25, HG, British, £16m)
 
On Loan

GK - Wojciech Szczesny (26, HG, free)

DF - Julio Pleguezuelo (19, U21, £400k)

MF - Dan Crowley (19, HG, U21, British, £1m)
MF - Jon Toral (21, U21, £310k)
 
U21 & Reserves (who have signed professional contracts with Arsenal)
GK - Dejan Iliev (21, U21, free)
GK - Hugo Keto (18, U21, £55k)
GK - Matt Macey (21, HG, British, £100k)
DF - Kristopher Da Graca (18, U21, £80k)
MF - Ismaël Bennacer (18, U21, £175k)
MF - Krystian Bielik (18, U21, £2,3m)
MF - Vlad Dragomir (17, U21, £71k)
MF - Samuel Galindo (24, £410k)
MF - Kelechi Nwakali (18, U21, £3m)
MF - Ben Sheaf (18, HG, U21, £280k)
MF - Gedion Zelalem (19, U21, free)
FW - Takuma Asano (21, £800k)
FW - Yassin Fortune (17, U21, £1,5m)
FW - Ainsley Maitland-Niles (18, HG, U21, British, free)
FW - Donyell Malen (17, U21, £70k)
FW - Stephy Mavididi (18, HG, U21, British, free)

Share this post


Link to post
Share on other sites

en valitettavasti  peliä nähnyt, kun olin reissussa, mutta ehkäpä tulos kertoo kaiken.. jos toppareina pelaa Holding ja Chambers, niin en itse ainakaan odota voittoa - veikkauksessa oli risti, joka ei ollut kaukana.

 

tuossa aiemmin valiteltiin Arsenalin foorumin masennusta, niin eiköhän tuo Wengerin tapa johtaa ole tämän aiheuttanut. Tylsäksi on muuttunut siirtomarkkinat, ajetaan vain junioreita sisään ja toivotaan, että niistä jotain joskus kehittyisi. Ei tällasella mentaliteetilla fanien toiveita herätellä ja se näkyy kannattamisessa. ei mulla itsellä ole mitään uskoa mestaruuteen tällä kaudella. ManUn hankinnat, Ibra + Pogba kertoo kaiken.. Jos fanit haluaa tyytyväiseksi, on joka(toinen) vuosi hankittava se yksi kova nimi, enkä Xhakaa sellaiseksi laske.

 

Xhaka on ainut valmis pelaaja tälle kaudelle. Toppareista kaksi on saikulla ja yksi lepäilee vielä.. tilalle on sitten vain nuoria, joiden kokemus ei vain riitä tälle tasolle. Hyökkäykseen on siis vain Theo tällä hetkellä.. Ok maali tuli, missas rankun, ei voi varmaan häntä kuitenkaan syyttää tappiosta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

https://youtu.be/PFE-lw7rUL4?t=4m54s

Tuli twitterissä vastaan. Kannattaa katsoa tosta 4.54 kohdasta eteenpäin. Vaikuttaa siltä, että ensimmäistä kertaa Arsenal uransa aikana Arsene Wenger on saamassa fanien enemmistön paineen niskaansa. Rahan käyttämistä on ennenkin vaadittu, mutta noi Wenger out laulelut alkaa voimistua..

Share this post


Link to post
Share on other sites

https://youtu.be/PFE-lw7rUL4?t=4m54s

 

Tuli twitterissä vastaan. Kannattaa katsoa tosta 4.54 kohdasta eteenpäin. Vaikuttaa siltä, että ensimmäistä kertaa Arsenal uransa aikana Arsene Wenger on saamassa fanien enemmistön paineen niskaansa. Rahan käyttämistä on ennenkin vaadittu, mutta noi Wenger out laulelut alkaa voimistua..

 

Oli Al Simmonsilta hieman kovaa kielenkäyttöä kommentiosiossa, mutta mun mielestä listas kyllä pitkälti asioita, jotka itteäkin ottaa kupoliin Wengerin toiminnassa:

 

"I will continue simply because I'm also fucked off...

1. Says "look at Real Madrid who have they bought" - firstly how the fuck can this cunt have the audacity to compare us to the team that has won ELEVEN champions leagues when we have NONE! Secondly the reason Real haven't strengthened their forward line is because they've already SPENT almost €300 MILLION on the 4 time Balon D'Or winner, Benzema AND Gareth fucking Bale ffs!!!

 

2. Says when asked about lack of signings "Look as I said before if it's 100 million then it's 100 million but we have to have 100 million" "It doesn't matter if the player is 32" (contradicting himself after already saying) "Age is one of 4 factors when signing a player" Errrrrrr well then why the fuck did you say NO to buying Higuain??? AND why the fuck haven't you activated Griezmann's release clause already Mr. Wenger????!!!!!

 

3. Lies to fans here's one right here in fact.... "Giroud and Podolski are not RVP'S replacement" (4 years later and Man United have already replaced RVP before us)

 

4. Sold RVP to United

 

5. Man United then go on to win the PL the very next season courtesy of RVP's goals ffs!

 

6. Only sold RVP for £24m

 

7. Sold Nasri and Clichy to Man City who who both had a part to play in winning the PL for City just like RVP did for United

 

8. Embarrassed the whole club with 8-2 to M.U. 6-0 to Chelsea 5-1 to Liverpool 6-3 to Man City 5-1 to Bayern 4-0 to Southampton Losing to Wigan Losing to Sheffield Wednesday Losing to Watford Losing to Birmingham Losing to A.Villa (there's probably more)

 

9. Never apologises for the abysmal performances like the ones I mentioned in no.8 NEVER!!!

 

10. Blamed US the FANS that pay his £23,000 A DAY wages for him fucking up what was the easiest PL EVER!!!

 

11. Says we should be more like Liverpool fans!!!

 

12. Makes excuse after excuse after excuse for as to why he hasn't won a major trophy in over a DECADE!!!"

Share this post


Link to post
Share on other sites

En yläpuolella olevaa ala sen enempää kommentoimaan, sillä mukana on niin paljon ylireagointia ja vähän on tunnuttu keksimälläkin keksiä, jotta olisi vähän jotain lisää valitettavaa.

 

Kaikkia ottaa päähän, ja se on ymmärrettävää. Manageri, seurajohto, mutta en itse anna puhtaita papereita kannattajillekaan. Tuo kohta, että tulisi olla enemmän kuin Liverpoolin kannattajat, niin siinä on omalla tavallaan pointtiakin. En tiedä missä yhteydessä tämä on joskus muka mainittu, mutta ainakin jonkinlaisen kunnioittavamman ja näkyvämmän lähestymistavan voisivat Arsenalin kannattajat ottaa tähän mielipiteidensä esiintuomiselle. En itse ainakaan saa aivan kiinni tuosta ajatuksesta, että kun omat pelaajat ovat tulossa ottelun jälkeen kiittämään, niin huudetaan "Wenger out" sydämen kyllyydestä. Tarkoituksena on tehdä vastustajan pelaajien olo mahdollisimman epämukavaksi – ei omien. Vaikka seuran toiminta ei nyt miellytäkään, niin mentaliteetti pitäisi olla silti samalla se, että niitä pelaajia tuettaisiin, sillä heidän selkärangan lopullinen menettäminen olisi ehkä pahinta tähän väliin, mitä voisi sattua – ja varsinkin, jos se tapahtuisi oman käden kautta. Mieluummin sitten kävelisi stadionilta ulos sen sijaan, että keskittyisi vain huutamaan suustaan mitä sieltä ulos pääseekään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mieluummin sitten kävelisi stadionilta ulos sen sijaan, että keskittyisi vain huutamaan suustaan mitä sieltä ulos pääseekään.

 

Tässä olen samaa mieltä, jos ei miellytä, niin jaloilla äänestäminen on reilumpi vaihtoehto. Eihän kaikki ole samaa mieltä, osan mielestä se on ok, että pelaillaan joka vuosi tsämppiliigaan ja jätetään ostamatta se terävin kärki. Pelataan pelit B-korin miehillä niin hyvin kuin osataan.. Taas kerran sitä salaa toivoo sukellusta, mutta ei Wenger taida koskaan mitään suurempaa mahalaskua tehdä.. Tasasen varmaa taapertamista..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eihän kaikki ole samaa mieltä, osan mielestä se on ok, että pelaillaan joka vuosi tsämppiliigaan ja jätetään ostamatta se terävin kärki. Pelataan pelit B-korin miehillä niin hyvin kuin osataan.. Taas kerran sitä salaa toivoo sukellusta, mutta ei Wenger taida koskaan mitään suurempaa mahalaskua tehdä.. Tasasen varmaa taapertamista..

 

Eihän tuo nyt hyväksyttävää ole omasta mielestäni, mutta aikalailla olen itse ainakin valmis tyytymään tähän mitä on – jos mitään ei tapahdu. Varmasti annan kritiikkini ja kerron suoraan ne asiat, mitkä eivät miellytä, mutta siinä vaiheessa tulee jo astua ainoastaan pelaajien taakse ja uskoa näiden nimien pystyvän suoriutumaan mahdollisimman hyvin. Managerista ja seurajohdosta voidaan sitten puhua enemmän keväällä, mutta joukkue tarvitsee työskentelyrauhan, vaikka seurajohto sitä ei ansaitsisi. Ei tässä kuitenkaan missään suuressa kriisissä olla vain sen takia, että tietyt asiat ollaan tehty erilailla tai jätetty tekemättä. Kyseessä on edelleen yksi Englannin parhaimmista seuroista ja materiaaliltaan ei Arsenalissa olla kylläkään siinä tilanteessa, että tulisi automaattisesti odottaa ja tyytyä johonkin kuudenteen sijaan.

 

Tietenkin myönnän itsekin sen, että tällä hetkellä sijoitus näyttää olevan välillä neljästä kuudenteen, mutta ei vielä voi sanoa, että eikö keväällä sijoitus voisi olla parempikin. Avauskierroksella ikävä tappio Liverpoolille, joka ei tosin silti vakuuta itseäni sen puolesta, että Liverpool – tai Spurs – olisi erityisen Arsenalia edellä, vaikka näin annetaan uskoa. Vaikka suuria muutoksia ei joukkueessa ole tapahtunut, niin pohja on mielestäni todella hyvällä tasolla verrattuna muihin, joissa otetaan vasta ensiaskeleita. Tietysti uskallan myös sanoa, että vain Arsenalin tehdessä pari avainhankintaa lisää, voisi uskoa jo vahvasti seuraavallakin kaudella luvassa olevan Champions League. Tasainen kausi edessä ja vaikeaa tulee olemaan muillakin.

 

Suurin merkki tästä, että negatiivisuus alkaa ottamaan valtaansa, on ehkä ollut itselläni se, että olen huomannut viime huhtikuun jälkeen kaiken niin sanotun positiivisen hetkellisen innostuksenkin jo kadonneen. Esimerkiksi tässä muistelin kausia vuosien 2006 ja 2013 välillä, kun ei juuri mikään myöskään ollut lohdutuksen aiheena, mutta siitä huolimatta niistä jäi useat hyvät hetket mieleen. Seuraavat kaudet ja FA Cupit olivat jatkumoa, vaikkakin menestyksen tullessa myös hieman piristävää lukuisten pettymysten seassa. Tällä hetkellä ei ehkä ole mitään, jota voisi edes odottaa. Ei ole mitään näkemystä siitä, että mihin suuntaan tässä on Arsenal seurana menossa. Tekisi varmasti hyvää, jos tietäisi sen suunnan olevan edes alaspäin, jotta voisi pohtia, että mitä olisi tehtävissä. Sen sijaan tilanne on yhtenä patsaana paikoillaan eikä edes linnut raaski ***kantaa asian päälle. Niin väritöntä on katsoa vierestä tällä hetkellä seuran elinkaarta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suurin merkki tästä, että negatiivisuus alkaa ottamaan valtaansa, on ehkä ollut itselläni se, että olen huomannut viime huhtikuun jälkeen kaiken niin sanotun positiivisen hetkellisen innostuksenkin jo kadonneen. Esimerkiksi tässä muistelin kausia vuosien 2006 ja 2013 välillä, kun ei juuri mikään myöskään ollut lohdutuksen aiheena, mutta siitä huolimatta niistä jäi useat hyvät hetket mieleen. Seuraavat kaudet ja FA Cupit olivat jatkumoa, vaikkakin menestyksen tullessa myös hieman piristävää lukuisten pettymysten seassa. Tällä hetkellä ei ehkä ole mitään, jota voisi edes odottaa. Ei ole mitään näkemystä siitä, että mihin suuntaan tässä on Arsenal seurana menossa. Tekisi varmasti hyvää, jos tietäisi sen suunnan olevan edes alaspäin, jotta voisi pohtia, että mitä olisi tehtävissä. Sen sijaan tilanne on yhtenä patsaana paikoillaan eikä edes linnut raaski ***kantaa asian päälle. Niin väritöntä on katsoa vierestä tällä hetkellä seuran elinkaarta.

Kiteytit kyllä joukkueen tilan erittäin osuvasti.. patsaana paikoillaan..

 

Johtuuko se sitten siitä, että itseltäkin alkaa usko loppua, vai siitä, että negatiivisuutta tulee joka tuutista. Itsekin olen aivan viime vuosiin asti ollut joukkueen takana ja toiminnan takana. Järkevää joukkueen rakentamista tiukalla budjetilla. Mutta kun joukkueen kuuluisi kuulua suuriin, ei ainuttakaan Champions-liiga voittoa, valioliigamestaruuksiakaan ei ole vuosikymmeniin ;) .. pari kuppia tuli nyt vasta parina vuotena.. ongelma on kuitenkin siinä, että joka ikinen kausi tulee se syvä kuoppa jossain vaiheessa kautta. Nyt kaks peliä takana ja heti 5 pistettä jääty ManUsta, jonka mestaruuteen tällä kaudella taitaa suurin osa väestä uskoa. Jose pystyy tuolla porukalla helposti tekemään vaikka triplat... joukkue oli jo tasainen ja muutama täsmähankinta teki lopun.. Zlatan jos pysyy pelikuntoisena saattaa jopa 30 maalia rikkoontua.. Tällaista tunnetta ei saa millään tämän hetken Wengerin joukkueesta, joukkue on harmaata massaa.. yksilöt ratkaisee pelejä, nyt joukkueena koitetaan edelleen kuljettaa se pallo maaliin... Joukkueen paras pelaaja taitaa olla Kos, joka koittaa epätoivoisesti pitää oman maalin puhtaana, muiden koheltaessa..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vertailua entisen ja nykyisen välillä, sekä miten tähän nykyiseen tilanteeseen päädyttiin.

 

Täytyy allekirjoittaa kaikki mainittu. Tämä yksi syy, minkä takia Xhakan hankinta lämmittää mieltä suuresti, ja on juuri sellainen pelaaja, mitä Arsenal myös tarvitsi – vaikka eräissä leireissä tunnutaankin naureskelevan miten rahoja käytettiin Arsenalin puolella "jälleen yhteen turhaan hankintaan keskikentälle, joka ei tuo mitään uutta joukkueeseen".

 

https://www.youtube.com/watch?v=s7iyY4QoZ-I

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei täällä henkseleitä paukutella, mutta jos nyt nuo kaksi tulevat niin joukkue alkaa olemaan kasassa. Ei mikään käsittämätön pelkoa aiheuttava paketti, mutta mielestäni valmiimpi joukkue, kuin vuosiin. Ongelma on vain siinä, että moni kilpailija on mennyt vielä enemmän eteenpäin. 

 

Näinhän tuo taitaa olla. Tosin ihan hyväkin asia, että Arsenalin niskoille ei kasata turhan suuria paineita, koska kaikki huomio on kasaantunut manchesterilaisseurojen ympärille.

 

Sinänsä Arsenal mielenkiintoisen suurennuslasin alla ollut, että alkukesästä puhuttiin selvästi yhtenä haastajana mestaruuteen. Tuon jälkeen ehti kaksi keskuspuolustajaa loukkaantua ja seuraa pidettiin yleisesti yhtäkkiä maksimissaan kuuden parhaan joukossa, kun taas esimerkiksi Liverpool ja Spurs olivat selvästi suurempia mestarisuosikkeja. Tämä kaikki, vaikka Arsenal ei joukkueena loukkaantumiset sivuutettuna ollut heikentynyt, vaan ennemminkin vahvistunut muuan sveitsiläisen tulon myötä. En itse tosin uskonut, että siirtoikkunan päättymisen jälkeen voitaisiin puhua mestaruudesta, mutta lähtökohtaisesti kuudennen sijan odottaminen on mielestäni ylireagointia. Arsenalilla kuitenkin joukkueena vahvin pohja ja lähtee tutummasta asemasta entistä vahvempana tähän kauteen, joka tosin on jo alkanut. Tietysti papereissa mestaruudesta tulisi haastaa, mutta en usko rahkeiden tuohon riittävän. Sen sijaan paikka jälleen neljän parhaan joukossa tulisi olla ihan realistinen tavoite.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mustafi on kyllä Arsenalilta hyvä hankinta! Ja vieläpä tarpeellinen! Uskon, että tulee olemaan täyden siirtosummansa arvoinen, vaikka itse en henk.koht pidä toppareiden suurista hinnoista. Se on kuitenkin erittäin suurennuslasin alla oleva pelipaikka. Toki nyt painoi vaakakupissa se, että Valencia sai nyhdettyä Arsenalilta paljon lisää, koska tiesi Arsenalin olevan vähän selkä seinää vasten. All things considered, hyvä hankinta!

Xhaka jos saa rikealttiuttaan karsittua niin hyvä hankinta siinäkin, vaikka mitä jostain olen lukenut että tulevaisuuden kapteeni, niin se on mielestäni liioiteltua.

Perezin näen arpana ja hakuna, mikä voi onnistua, mutta luulen, että penkki kutsuu ja ei hirveän suuria tehoja voi odottaa. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jostain olen lukenut että tulevaisuuden kapteeni, niin se on mielestäni liioiteltua.

 

Nuoresta iästään huolimatta jo huippuluokan keskikenttä, jolla selvästi johtajaominaisuuksia. Ei ollut ihan vahingossa Borussia Mönchengladbachin kapteeni tai kantanut nauhaa myös Sveitsin maajoukkueessa. Tuon lisäksi, kun vielä katsotaan Arsenalin nykyryhmää, niin ei sieltä oikein soveltuvampaa ratkaisua voisi kuvitella parin tai muutaman vuoden päästä löytyvän.

 

Mönchengladbachissa viime kaudella ei ollut sattumaa, että Schubert luotti Xhakaan uutena kapteeninaan, vaikka tarjolla olisi ollut muuten kokeneemmat Sommer ja Stindl myös. Muistaakseni jo FC Bayernissakin vaikuttanut Vogel kuvaili sveitsiläiskeskikenttää synnynnäisenä johtajana aikanaan FC Baselissa, ja samat kehut ovat jatkaneet toistoaan Bundesligassa. Xhakan valinnan takana oli, että Granit nähtiin pelaajana, joka pystyi ottamaan vastuun joukkueesta ja kääntämään negatiivisen suunnan huonon alkukauden jälkeen. Xhaka näytti viime kaudella äärimmäistä kypsyyttä kentällä ja tuo johtajuus näkyi pelaajan kentällä ollessaan entistä näkyvämmin ja Euro 2016:ssa nähtiin Sveitsin kisoissa ehkä komentavampi ja äänekkäämpi Xhaka kuin koskaan ennen. Tämä Schubertin valinta tuli todistettua oikeaksi ja Mönchengladbachin kausi kääntyi Xhakan lopullisen esiintulon jälkeen täysin ja päättyi neljänteen sijaan.

 

Ehkä kaipaisin vähän lisää perusteluja sille, että minkä takia joukkueen ehkä selvästi eniten johtajaominaisuuksia omaavaa pelaajaa, jolla on vielä nuoresta iästään huolimatta runsaasti kokemusta, myös kapteenina, ei voisi spekuloida tulevien vuosien Arsenal-kapteeniksi? Tai lähinnä, että minkä takia tämä koetaan liioitteluna. On tuolla muissakin seuroissa sellaisia ratkaisuja, joita voisi reilusti helpommin lähteä kyseenalaistamaan.

 

Mainitaan vielä näistä varoituksista ja riskialttiudesta, niin kaikki voivat sen myöntää, että alkukaudesta tulos oli näiden puolesta Saksassa heikkoa, mutta kun sai kapteeninnauhan käsivarteensa, niin lokakuun viimeisestä päivästä toukokuuhun ja näin ollen kauden loppuun, ei Xhaka nähnyt koko kautena enää kuin yhden kerran keltaisen kortin. Se, että tulee Liverpoolia vastaan tekemään debyyttinsä äärimmäisen vaikeaan paikkaan ja yrittää näytönhaluillaan ratkaista ottelua vielä toiseen suuntaan 86' kohdalla, niin ei tätä väitettä käännä jälleen täysin toisinpäin. Ehkä joku voisi jopa todeta pilke silmäkulmassa johtaneen myös vähän esimerkillään. Leicester Citya vastaan nähtiin jälleen se rauhallinen ja keskikenttää hallussaan pitävä sveitsiläinen komentaja, joka teki ottelussa jopa yhden rikkeen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arsenalilta loistava esitys 3-1 vierasvoitossa Watfordista. Ilo oli katsella kyseistä ottelua ja Arsènekin oli yllättävän aktiivisesti mukana kentän laidalla totuttuun verraten. Lämmittää mieltä mukavasti.

 

Eihän tässä voi oikein kritisoida pelaajista yhtäkään. Alexis oli ottelun paras pelaaja maalilla ja maalisyötöllään. Walcott saisi myös pelata useammin tällaisia esityksiä, sillä ei jäänyt tänään muuta kuin chileläisen varjoon. Cech sai olla rauhassa maalillaan, vaikka siellä yksi tuplatorjunta olikin. Päästetty maali nyt oli sellaista pinballia, että ei oikein osaa paljon mitään sanoa. Äkkiseltään näytti, että Watfordin pelaaja olisi ollut jopa paitsiossa, jonka polvesta pallo sitten maalintekijä Pereyralle kimposi. No, samapa tuo. Özilia oli myös hieno seurata ja yhteispeli varsinkin Alexisin kanssa on ihailtavaa. Keskikenttä muutenkin höystettynä Cazorlalla ja Xhakalla on myös aivan omaa luokkaansa.

 

Ehkä laitapuolustajilta olisin odottanut hieman enemmän, mutta toisaalta Bellerín paransikin reippaasti toiselle puoliajalle ja oli aivan eri pelaaja, vaikka ei ensimmäinenkään puolikas mikään heikko ollut, vaan enemmän vain sellaista perussuorittamista toisin kuin muilla, jotka olivat enemmän elementissään. Monreal ilmeisesti taisi loukkaantua, mutta ei pientä kolhua kummempaa. Mukana jälleen maajoukkuetauon jälkeen.

 

Jotenkin omalla tavallaan piristävää nähdä myös Wilsheren tulevan kentälle jälleen vaihdosta.

 

Mainitaan vielä loppuun, että Xhaka on aivan uskomaton pelaaja juuri siinä mitä tekee. Voitti pallon joukkueelleen kymmenen kertaa, katkoo, purkaa, riistää, suojaa, taklaa, näpäyttelee syötöt omille, joista nähtiin tänään muutama aivan maaginen pidempi syöttö, mitä sai ihailla jo Bundesligassakin. Oli myös ajallisesti eniten pallossa, joka kertoo myös pelaajan tärkeydestä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse en vakuuttunut esityksestä, vaikka lukemat näin omien veikkauslappujenkin kannalta olivat hyvät. Ennustelin ketsuppipullon aukeamista, ja maaleja oltaisiin voitu saada enemmänkin aikaan, mutta Watford pääsi välillä kunnolla niskan päälle, ja tilastojen mukaan voitti mm. maalintekoyritykset. Vielä voidaan laittaa alkukankeuden piikkiin, mutta ensi viikolla voi tulla hankalat paikat jos päästetään Southamptonia samalla lailla mukaan.

 

Itse olin myös Xhakan esitykseen erittäin tyytyväinen. Toinen hankinta Holding oli jälleen kyllä vakuuttava, mitä nyt yhden pahan harhasyötön jossain välissä heitti. Hänestä voidaan saada kyllä aika loistava peluri tulevaisuudessa, upea löytö.  :thumbsup1: Ox sitten taas ei vakuuttanut ollenkaan, seuraavassa matsissa taitaa penkki kutsua. Giroud tähän vielä kehiin ja pikkuhiljaa vireeseen, niin avot. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×