Jump to content
ippe

Englannin Valioliiga 2016/17

Kuinka paljon Moyesin pitäisi saada aikaa osoittaa kykynsä Unitedin peräsimessä?  

44 members have voted

This poll is closed to new votes
 1. 1. Kuinka paljon Moyesin pitäisi saada aikaa osoittaa kykynsä Unitedin peräsimessä?

  • Kauden loppuun saakka. Jos neljättä sijaa ei pystytä saavuttamaan, uusi mies tilalle.
   10
  • Joulukuuhun asti. Elleivät otteet rupea paranemaan, monoa.
   7
  • Kaksi kokonaista kautta.
   10
  • 3-4 kautta.
   5
  • Sopimuksen mukaiset kuusi vuotta.
   12


Recommended Posts

f6c332f4213392c800ace332261dc769.png

 

Englannin Valioliiga on täällä taas! Kausi 2016/17 käynnistyy viikon kuluttua eli 13.8.2016. Ennen kuin luodaan katseet tulevaan sanotaan vielä muutama sana upeasta viime kaudesta.

 

Kausi 2015/ 16 - Yllätysten kausi

 

Kausi 2015/16 oli ikimuistoinen, yllätyksellinen ja luultavasti paras kausi Englannin Valioliigaa koskaan. Ennen kautta spekuloitiin, että mestaruus matkaa joko hallitsevan mestarin Chelsean, Manchester Cityn tai Arsenalin palkintokaappiin ja uskoivatpa ainakin Manchester United kannattajat myös omiensa mahdollisuuksiin, mutta toisin kävi. Vain kautta aiemmin Englannin Valioliigaan noussut Leicester City yllätti kaikki kun vahvan syksyn jälkeen joukkue ei taipunutkaan kauden mittaan vaan säilytti asemansa sarjan kärjessä läpi kauden. Leicetser vaihtoi kesällä manageria kun Ketut edellisen kauden päätteeksi hyvään vireeseen luotsannut Nigel Pearson sai lähteä ja tilalle tuli Claudio Ranieri - mies menneisyydestä - jonka nimitys lähinnä nauratti koko Valioliigaa, mutta tyylikäs italialainen sai viimeisennaurun johdettuaan joukkueensa sensaatiomaiseen mestaruuteen. Leicesterin mestaruuden todennäköisyys ennen kautta oli 1/ 5000, mikä kertoo omaa kieltään saavutuksen ainutlaatuisuudesta.

 

Myös sarjan häntäpäässä nähtiin yllätyksiä kun perinteiset Aston Villa ja Newcastle United putosivat sarjaporrasta alemmas. Varsinkin Newcastlen putoaminen sarjasta oli yllätys, sillä joukkue teki kesällä suuria panostuksia ja Castlen piti sijoittua sarjassa keskikastiin. Ehkä pahiten suli kuitenkin hallitse mestari Chelsea, joka oli syksyllä jo lähellä putoamisviivaa ja seilasi managerinsa Jose Mourinhon kanssa katastrofista toiseen. Lopulta Mourinho sai kenkää ja tilalle pestattu Guus Hiddink nosti seuran sijalle kymmenen, mutta kulunnutta kautta tuskin muistellaan lämmöllä Chelsean leirissä.

 

4ebe839d5676e5100ae2ffe94e53f3cb.jpg

 

Kausi 2016/17 - Huippumanagerien esiinmarssi

 

Sitten kohti tulevaa. Näin ennakkoon kautta on tietysti vaikea ennustaa jos luvassa on viime kauden kaltaista ilotulitusta, mutta ainakin näin ennen kauden alkua voidaan nostaa esiin sellainen asia, että huippumanagerit ovat rantautuneet vihdoin ja viimein myös Englantiin. Joseph "Pep" Guardiola vaihtoi Bayern Münchenistä Manchester Cityynja Juventuksen sekä Italian maajoukkueen hurjaan lentoon siivittänyt Antonio Conte siirty Chelsean peräsimeen. Jose Mourinho nimetettiin Manchester Unitedin manageriksi ja onpa Valioliigassa jo entuudestaan sellaisia velhoja kuin Jürgen Klopp, Mauricio Pochettino, Arsene Wenger ja Claudio Ranieri. Itse olen kritisoinut Valioliigan valmennuksen tasoa niin kauan kuin jaksan muistaa ja tuntuu, että vasta viime vuosina muutama muukin on herännyt tähän tosiasiaan, joka on johtanut esimerkiksi siihen, että aiemmin maailman parhaana tunnettu liiga on valahtanut liigojen välisessä rankngissa jo kolmanneksi Espanjan ja Saksan taakse. Nyt voidaan kuitenkin sanoa, että Valioliigassa valmennus on huipputasoa ja maailman kymmenestä parhaasta valmentajasta ehkä puolet on Valioliigassa. Mielenkiinnolla seurataan, että kuinka kauan Contelta ja Guardiolalta menee Valioliigaan sopeutumiseen ja kuinka kovaa jälkeä Klopp onnistuu tekemään ensimmäisellä kokonaisella kaudellaan. 

 

e5e92e01198da5b1b79f9b6d33c7f17e.png

 

Edellä mainitut huippumanagerit ovat taatusti monelle tuttuja ja ajattelin tämän avausviestini päätteeksi käydä lävitse vielä sarjanousijat, jotka eivät välttämättä ole suurelle yleisölle aivan yhtä tuttuja.

 

Burnley  - Championship 2015/16 Winners

 

Burnley teki Championshipiin vain kauden mittaisin visiitin, kun se nousi takaisin Valioliigaan voittamalla Championshipin. Joukkue teki sarjassa eniten maaleja (72) ja päästi toiseksi vähiten (35) voittaen sarjan neljän pisteen erolla toiseksi tulleeseen. Burnleyn managerina toimii edellisen liigavisiitin tapaan Sean Dyche ja pelaajistokin on aika samanlainen kuin kaudella 2014/15 jolloun Burnley pelasi Valioliigassa. Nostaisin joukkueen avainpelaajksi Englannin maajoukkuringissä olevan maalivahdin Tom Heatonin, toppari Michael Keanen ja kärkipelaaja Andre Grayn. Manchester United kasvatti Keane oli viime kauden Championshipin parhaita toppareita ja iski vahvana pääpelaajana peräti viisi maalia. Kärkipelaaja Andre Gray oli Championshipin paras maalintekijä 23 maalillaan ja myös alusti 8 maalia. Hankintoja Burnley on toistaiseksi tehnyt aika maltillisesti ja merkittävin kolmesta hankinnasta on islantilainen Johann Berg Gudmundsson, joka pelasi kesän EM-kisoissa jokaisen Islannin ottelun. Mikäli Burnley haluaa säilyä sarjassa niin muutama laatuhankinta on pakko tehdä ja omaan silmään keskikentän keskusta on ainakin aika ohut Valioliigaan. 

6d74939acec6a82bd5af20c2883b99b2.png

bdeabe611a67f25f9db1c4d711076eac.png

 

Middlesbrough - Champioship 2015/16 Runner-Up

 

Boro on Burnleyhin verrattuna liikkeellä hyvin erilaisella ideologialla. Ovet käyvät seurassa tiuhaan tahtiin ja manageri Aitor Karanka on saanut käyttöönsä hyvän siirtokassan jo Championshipissä. Boro tuli Championshipissä toiseksi tehden sarjassa kahdeksanneksi eniten maaleja (63) ja päästi sarjassa vähiten (31) maaleja. Varsinkin kotikentällä joukkueen puolustus oli täyttä rautaa kun 23:ssa kotiottelussa oma verkko heilui vain kahdeksan kertaa. Karankan miehistö kärsikin siten jonkin sortin maalinteko-ongelmista, mistä kertoo omaa kieltään se, että joukkueen paras maalintekijä David Nugent teki sarjassa vain kahdeksan maalia. Tähän ongelmaan seura haki ratkaisua jo viime kaudella kun se hankki Jordan Rhodesin Blackburnista peräti £11 miljoonalla ja mies onnistuikin tekemään 18 otteluun 6 maalia. Viime kauden avainpelaajaksi nostettakoon Liverpool taustaa omaava toppari Daniel Ayala, joka oli Keanen tapaan sarjan parhaita toppareita ja suuri syy siihen, että Boron puolustus oli liigan paras.

 

Kesällä Boro on hankkinut peräti seitsemän pelaajaa ja luultavasti lisää on vielä tulossa. Nostetaan listasta esiin Barcelonasta tuttu Victor Valdes ja Manchester Citystä ja Sevillasta tuttu lainakärki Alvaro Negredo.

 

82331121505520693952af880a3358b2.png

b18a5e1a77a4077ce1b77cbb5e641e25.png

 

Hull City - Championship 2015/16 4th/ Playoff Winners

 

Hull City nouseen Burnleyn tapaan takaisin Valioliigaan vain yhden divarissa vietetyn kauden jälkeen. Hull teki Championshipissä kolmanneksi eniten maaleja (69) ja päästi Burnleyn tapaan toiseksi vähiten maaleja (35). Hull City on tällä hetkellä erittäin hankalassa tilanteessa silläSteve Brucen jätettyä seuran Hull on ilman manageria ja myös viime kauden yksi tärkeimmistä pelaajista eli Mohamed Diame lähti seurasta Newcastleen. Hull kärsii lisäksi loukkaantumisista ja nousuhuuma uhkaa haihtua nopeasti materiaalin ollessa tällä hetkellä Valioliigan heikoin. Hullin avainpelaajista nostettakoon esiin keskikenttäpelaaja Jake Livermore ja kärkipelaaja Abel Hernadez, joka viimeisteli viime kaudella 21 maalia. Molemmat pelaajat olivat Hullin mukana myös toissa kaudella jolloin seura putosi Valioliigasta. Epävarmuudesta johtuen hankintoja ei ole tehty käytännössä lainkaan.

 

669fcb0693f8177f588f991486a5994c.png

Edited by ippe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mielestäni joukkueet voidaan jakaa kolmeen kategoriaan. Mestaruudesta kamppaileviin joukkueisiin, keskikastiin ja putoamista vastaan kamppaileviin joukkueisiin. Varsinkin keskikasti on älyttömän laaja ja periaatteessa sijat 7-15 voivat mennä aivan miten hyvänsä. Listaan alla jonkinlaisen rankingin joukkueiden välisten voimasuhteiden mukaan.

 

Manchester City

Arsenal

Manchester United

Chelsea

Liverpool

Tottenham

Leicester

West Ham

Everton

Southampton

Stoke City

Watford

Middlesbrough

Bournemouth

Crystal Palace

Swansea

West Bromwich

Sunderland

Burnley

Hull City

 

Mielestäni sinisellä maalatuilla joukkueilla on mahdollisuus voittaa Valioliiga kaudella 2016/17. Vihreällä maalatut joukkueet muodostavat todennäköisesti keskikastin ja punaisella maalatut joukkueet pelaavat putoamista vastaan. Varsinkin keskikastin ja putoamistaistelussa olevien joukkueiden väliset tasoerot ovat noin yleisellä tasolla pienentyneet ja siellä voi useatkin joukkueet olla nappikaudella aivan europaikkojen tuntumassa, kun taas heikolla kaudella putoamispeikko saattaa väijyä pitkälle kevääseen.

 

Mielenkiinnolla seuraan miten Leicester jatkaa upean viime kauden jälkeen ja UCL-taival tuo totta kai uuden vivahteen heiden tekemiseensä. West Ham on myös vahvistunut viime kaudesta ja seura on valmis ottamaan taas uuden askeleen eteenpäin. West Bromwich Albion sai hiljattain uudet omistajat, mutta alkaako Tony Pullisin passiivinen pelitapa olla jo aikansa elänyt. Joukkue painii maalinteko-ongelmien kanssa ja viime kaudella puolustuspelikään ei enää toiminut vanhaan malliin. Myös Sunderland, Burnley ja Hull City ovat ilman satsauksia putoamistaistelussa. Tällä hetkellä Hull City näyttää varmalta putoajalta enkä yllättisi, mikäli Tiikereistä tulisi kauden mittaan pisteautomaatti paremmille seuroille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ipeltä aika tyhjentävä aloitus viikon päästä alkavaan ja mitä todennäköisimmin erittäin herkulliseen kauteen. 

Itselle oikeastaan ainoastaan selvää on se, että Hull tulee olemaan heittopussi ja jopa Derbyn pienin keräämäpistemäärä voi löytää nyt voittajansa. Toki tämän sanottuani Hull tietenkin yllättää ja selvittää itsensä keskikastiin. Lähtökohdat ovat kuitenkin murheelliset. Steve Bruce onneksi lähti, siinä on Allardycen kanssa sellaiset koutsit joita ei voi sietää. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuli tässä mieleen ajatus, kun tuo kausiveikkaus jäi ainakin omalta osaltani täysin laskettua, kun painoi arvokisat päälle ja voimat oli muutenkin lopussa, niin voisiko tuon korvata yksinkertaisesti tässä ketjussa äänestysosiolla?

 

Jokaiseen kohtaan saa äänestyksessä aina 20 vaihtoehtoa, eli yhtä monta kuin seuroja on mukana sarjassa. Nämä äänestykset voisivat olla esimerkiksi:

- Mitkä joukkueet pelaavat itsensä Eurooppaan? (valitse 5)

- Mitkä joukkueet putoavat sarjasta kauden päätteeksi? (valitse 3)
- Mitkä joukkueet voittavat Cupin (FA Cup, League Cup)? (valitse 2)

 

Näitä valintoja voitaisiin sitten perustella, kun jokainen kertoisi, että missä järjestyksessä uskoisivat 5 parhaan seuran sijoittuvan, mitkä löytyisivät UCL:sta, mitkä UEL:sta ja mitkä jäisivät ulos. Lisäksi vähän kertoa, että minkä takia mikäkin seura olisi putoamassa ja lopuksi, että mitkä seurat voittaisivat FA Cupin ja League Cupin. Saisi siinä sivussa varmasti hieman keskusteluakin aikaiseksi, kun tulisi jonkin verran yllättävämpiäkin vastauksia.

 

Äänestys olisi muutenkin ihan mukava tapa, jolla saataisiin foorumistien mielipiteitä kuuluviin, koska hyvin usein niitä ei välitetä kuitenkaan kirjoittaa, vaikka niistä jotain sanottavaa olisikin. Muutaman napin painaminen sen sijaan on kaikille riittävän helppoa ja yksinkertaista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lisäsin äänestyksen liigan mestarista ja kolmesta putoajasta. Mielestäni cupeista on turha pitää äänestystä eikä top 4 ennustus vaikuta yhtä hauskalta kuin mestarin ennustus.

 

Kertokaa toki mielipiteenne joukkueiden voimasuhteista myös äänestyksen lisäksi!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mestarin veikkaaminen tuntuu tällä kertaa tavallistakin vaikeammalta. Ehkä jopa kuudella joukkueella on suht realistiset mahdollisuudet mestaruuteen. Kaikilla on omat vahvuutensa ja omat heikkoutensa ja jokaisen joukkueen kohdalla on helppo löytää syitä miksi joukkue ei mestaruuteen asti yllä. Täytyy kuitenkin yrittää laittaa top 6 jonkinlaiseen järjestykseen:

 

1. Manchester United

 

United, City ja Chelsea taistelevat mestaruudesta luullakseni hyvinkin tasapäisesti. Unitedin kohdalla näen vähiten epävarmuustekijöitä, joten hieman vastahakoisesti nostan sen ykkössuosikiksi. Joukkue on vahvistunut selkeästi ja nyt on ruorissa manageri, jonka johdolla on vaikea nähdä niin paljon yllättäviä tappioita kuin edellisen managerin aikana. Keskikentän tasapaino on pieni kysymysmerkki. 4-3-3 ja Rooneyn penkitys tuntuu loogiselta ratkaisulta, mutta voi olla että Mourinho suosii ainakin aluksi tuttua 4-2-3-1:ä ja tämä voi kostautua pistemenetyksinä. Puolustuksesta puuttuu johtaja ja joukkueen sopeutuminen uuden managerin systeemeihin voi kestää hetken.

 

2. Manchester City

 

Puikkoihin saapui ehkä maailman paras manageri. Joukkueeseen on hankittu Pepin näköisiä pelaajia (Stones puolustukseen ja Gundogan keskikentälle) ja voi sanoa joukkueen hieman vahvistuneen. Voi kestää hetkensä ennen kuin Pepin systeemit alkavat toimia ja ainahan se on pieni riski kun kehissä on manageri, jolle valioliigamaailma on uusi kokemus. Keskuspuolustuksen tason riittävyys on kysymysmerkki ja keskikentän keskusta ei Gundoganin ollessa sivussa näytä mestarijoukkueen keskustalta.

 

3. Chelsea

 

Joukkuetta on vahvistettu maltillisesti mikä voi olla ihan järkevääkin. Mutta onko viime kaudella keskikastiin sijoittuneesta joukkueesta nyt mestariksi? Puolustuksen taso epäilyttää, samoin se pystyvätkö Hazard ja Costa nostamaan tasoaan riittävästi viime kaudesta. Conte on tähän asti työskennellyt Italiassa ja nyt on edessä uusi haaste. Itselläni on kovempi luotto Guardiolan sopeutumiseen kuin Conten.

 

4. Liverpool

 

Kasassa alkaa olla nopea ja melko urheilullinen joukkio, Kloppin näköinen joukkue. Joukkue tulee hyötymään europelien puutteesta ja tästä johtuen voi nousta jopa neljän joukkoon. Puolustuksen ja keskikentän keskustan taso ei kuitenkaan riitä tämän korkeammalle. Tulee kuitenkin pelaamaan vauhdikasta peliä ja voi antaa muille huippujoukkueillekin välillä kyytiä.

 

5. Tottenham

 

Nuori kehittyvä joukkue, vaikea uskoa romahdukseen. Viime kaudella se mestaruus olisi kuitenkin pitänyt ottaa, tällä kaudella taso kärjessä on kovempi ja Spursin taso ei riitä aivan huippusijoille.

 

6. Arsenal

 

Tällä kaudellako se vihdoin tapahtuu: Arsenal jää top4:n ulkopuolelle ja Tottenhamin taakse? Joukkue ei ole sinänsä heikentynyt, mutta puolustuksen loukkaantumistilanne voi viedä paljonkin pisteitä. Hyökkäävien keskikenttien pelipaikoille laatua löytyy tututusti, mutta edelleen se aivan huippukärki puuttuu. Xhaka on hyvä hankinta keskikentälle, mutta pystyykö kuitenkaan olemaan ratkaiseva tekijä. Ehkä ei.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lisäsin äänestyksen liigan mestarista ja kolmesta putoajasta. Mielestäni cupeista on turha pitää äänestystä eikä top 4 ennustus vaikuta yhtä hauskalta kuin mestarin ennustus.

 

Kertokaa toki mielipiteenne joukkueiden voimasuhteista myös äänestyksen lisäksi!

Ideahan tuossa oli nimenomaan, että saisi suuremman haarukan, koska nämä yhden joukkueen äänestykset eivät ole yksinkertaisesti toimivia sen takia, että kovin moni äänestää vain suosikkiaan, ja vaikka eivät äänestäisi, niin muiden joukkueiden voimasuhteet eivät tule tietoon siitä huolimatta. Tämän takia juuri esimerkiksi 3-5 parhaan äänestäminen antaa selvemmän kuvan, että mitkä joukkueet ovat korkeammalla ja tulisi parempaa kuvaa näkemyseroista, koska ei jokainen kuitenkaan jaksa täällä kertoa muita sijoituksia, vaan äänestävät sitä suosikkiaan mestariksi ja se on sitten siinä.

 

Jos äänestettäisiin 3-5 parhaasta, niin voisi äänimäärän turvin päätellä, että olisiko esimerkkinä Chelsea lähempänä 2. sijoitusta kuin 6. sijaa. Eikä tätä tarvitsisi lähteä päättelemään parin henkilön viesteistä ketjun sisältä, jotka ovat vaivautuneet mietteitään kirjoittamaan. Tällä hetkellä 10 äänestäjästä vain 1 on vastannut ja avannut valintojaan. Nyt yksi joukkue ei anna mitään varsinaista vastausta meille, vaan jonkinlaisen mahdollisen mestarisuosikin, joka todennäköisesti tulee vielä monella vaihtumaankin.

 

Kuten Mozzer tuossa totesi, niin mestarin veikkaaminen on liian vaikeaa, ja vähän värilasit päässä sitten varmaan päädyttiinkin Unitediin, vaikka kaksi muutakin oli vaihtoehtoina. Nämä 3-5 vaihtoehtoa olisivat tässäkin toimineet paremmin, kun kyseinen nimimerkki olisi voinut valita Chelsean, Cityn ja Unitedin taistelemaan kolmesta ylimmästä sijasta, tai viidestä ylimmästä, riippuen valintojen määrästä. Nyt Chelsea ja City jää äänestyksessä täysin merkityksettömiksi ja ainoa vastaus, mikä saadaan, on että United olisi mestari, ja muista seuroista ei äänestyksen perusteella ole tietoakaan ellei lähde etsimään viestiä viestiketjusta tietämättä, että onko äänestäjä sellaista edes kirjoittanut.

 

Muutenkin mielenkiintoisimmat sijoitukset ovat nimenomaan ne, jotka kertovat, että kuka ei pääse esimerkiksi Eurooppaan ensi kaudella, koska tuossa on suurin määrä erilaisia näkemyksiä.

 

Oli pakko avata nyt tätä ajatusta taustalla, minkä takia lähdin edes ehdottomaan tähän ketjuun lisäksi äänestystä.

 

Äänestin itse nyt vain esimerkkinä West Hamia. Tällä hetkellä äänestys kertoisi siis, että mestaruudesta taistelisivat City, Hammers, Liverpool ja United, kun taas Arsenal ja Chelsea jäisivät yksimielisesti neljän parhaan ulkopuolelle. En usko, että asia kuitenkaan näin on, mutta oikeaa vastausta emme saa sarjataulukon ylemmän kastin voimasuhteista, koska voimme valita vain yhden, ja ehkä valitsemme vain oman suosikkimme.

 

Uskon Liverpoolin ja Unitedin suosiolla äänestyksessä olevan myös jotain tekemistä sen kanssa, että valtaosa foorumisteista kannattaa nimenomaan näitä kahta seuraa. Ei nyt aivan sattumaa ole, että Merseyside2 ja Torres9 äänestävät Liverpoolia ylitse muun muassa Unitedin, kun taas Berba, Iqhmael, Mozzer ja Ole Gunnar toimivat päinvastoin. Useampi vaihtoehto pakottaisi valitsemaan laajemmalla säteellä seurat, vaikka se oma suosikki saisi siitä huolimatta paikkansa joukosta. Kaikkia kiinnostaa myös varmasti enemmän, että miten paljon uskotaan esimerkiksi Spursin mahdollisuuksiin saavuttaa paikka Euroopasta, ja mitä mieltä foorumistit ovat seuroista, jotka eivät omiin suosikkeihinsa lukeudu.

 

Lisäksi esimerkiksi neljän parhaan äänestäminenhän on nimenomaan yhtä hauskaa kuin pelkän mestarin äänestäminen, sillä tuossa saadaan selville lisäksi mestarisuosikki ja äänestystulos on kaiken lisäksi puolueettomampi.

 

Toimivuuden voi huomata jo välittömästi vertaamalla äänestykseen tämän kauden putoajista, kun äänet ovat jakautuneet tasaisemmin, mutta siitä huolimatta voidaan nähdä suosikit.

 

Loppuun vielä, että eikö kaikinpuolin tasaista kautta kannattaisi katsastella esimerkiksi juuri 4 seuran osalta eikä 1 vähän satunnaisen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eihän tosta äänestyksestä voi mtn top 4 sijoitus johtopäätöksiä vetää, vaan jokaisen henkilön yksittäisestä mielipiteestä tulevasta mestarista. Koska kysytään mestaria niin ei voida vetää johtopäätöksiä top 4 sijoituksista sen perusteella, tai itse en hoksaa logiikkaa sen takana että tosta laskee kuka sijoittuu top 4 ja kuka ei. Kysymyshän sen määrittää, miten vastausta tulee lukea. 

Mutta noin muuten koska mestarin ennustaminen on etukäteen vaikeaa niin voisi toki äänestää vaikka top 6 tjsp. Toki voi tehdä kuten Mozzer ansiokkaasti, eli äänestää mestari ja sitten avata vähän lisää viestillä. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pienimmät todennäköisyydet antaisin Citylle, Spursille ja Chelsealle.

 

Pitäisin Cityä pienenä ennakkosuosikkina tässä vaiheessa. 165 miljoonaa puntaa tänä kesänä laitettu pelaajiin ja Guardiola siihen päälle. Tottenhamilla on sama valmentaja ja parhaat pelaajat vuoden kokeneempia. Penkille on hankittu lisää syvyyttä ja preseasonilla peli on ollut varsin vakuuttavaa. Chelsealla ei ole europelejä rasitteena, joten pitäisin heitä mustana hevosena. Varsinkin, jos saavat Lukakun hankittua.

 

Unitedin veikkaisin löytyvän sijoilta 3-4. Uusi valmentaja, avauksessa paljon uusia pelaajia ja todella lyhyt preseason alla. Alkukaudella tulee pakostikin pistementyksiä. Jos pysyvät kärjen tuntumassa helmikuulle ja peli paranee viikko viikolta, kaikki on mahdollista. Uskoisin Mourinhon Unitedin olevan täydessä iskussa vasta vuoden päästä. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eihän tosta äänestyksestä voi mtn top 4 sijoitus johtopäätöksiä vetää, vaan jokaisen henkilön yksittäisestä mielipiteestä tulevasta mestarista. Koska kysytään mestaria niin ei voida vetää johtopäätöksiä top 4 sijoituksista sen perusteella, tai itse en hoksaa logiikkaa sen takana että tosta laskee kuka sijoittuu top 4 ja kuka ei. Kysymyshän sen määrittää, miten vastausta tulee lukea. 

 

Mutta noin muuten koska mestarin ennustaminen on etukäteen vaikeaa niin voisi toki äänestää vaikka top 6 tjsp. Toki voi tehdä kuten Mozzer ansiokkaasti, eli äänestää mestari ja sitten avata vähän lisää viestillä. 

 

Laitoinkin vähän mutkia suoriksi, että jos oletetaan esimerkiksi näiden neljän taistelevan mestaruudesta, niin voisi olettaa myös näiden neljän olevan sarjataulukon neljä parasta joukkuetta, kun muut eivät ole saaneet ääniä. Tämän äänestyksen muodon takia, koska sitä ei rakennettu vastaavaan alkuperäistä tarvetta, kun ehdotus käsitteli kärkikastia – ei sitä yhtä mestaria, jota tällaisena kautena on typerää lähteä edes arvailemaan, tai suosimaan, miten sen nyt tekeekään.

 

Tuossa aika hyvin aikaisemmassa viestissä perustelin juuri tuota vastaan, että tuosta nimenomaan ei pysty katsomaan foorumistien näkemystä neljästä parhaasta ja sen takia useampi vaihtoehto olisi toimivampi ratkaisu, kuten alkuperäinenkin ehdotus oli. Ongelma kohta juuri tuo, että nykyinen äänestys antaa neljä mestarisuosikkia, mutta ei sitä totuutta, että mitkä seurat oikeasti odotetaan löytyvän esimerkiksi neljän parhaan joukosta.

 

Lisäksi tosiaan tuo, että yksi valinta rajoittuu hyvin usein värilaseilla tehtyihin valintoihin ja mielestäni tuo yhden valinnan kysymys ei toimi edes vastaajana itselleen loppupeleissä – toisin kuin, jos täytyisi tehdä neljä valintaa ja saataisiin laajempi tulos. Yksinkertaista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pitäisin Cityä pienenä ennakkosuosikkina tässä vaiheessa. 165 miljoonaa puntaa tänä kesänä laitettu pelaajiin ja Guardiola siihen päälle.

Niin. Manu on käyttänyt transfermarktin mukaan n. 157 miljoonaa puntaa (+Ibra ilman siirtokorvausta) tänä kesänä ja Mourinho siihen päälle. Kyllä kaiken järjen mukaan Manun pitäisi olla siellä mestarisuosikken joukossa Cityn kanssa noilla resursseilla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin. Manu on käyttänyt transfermarktin mukaan n. 157 miljoonaa puntaa (+Ibra ilman siirtokorvausta) tänä kesänä ja Mourinho siihen päälle. Kyllä kaiken järjen mukaan Manun pitäisi olla siellä mestarisuosikken joukossa Cityn kanssa noilla resursseilla.

 

City on käyttänyt eniten rahaa tänä kesänä + olivat sarjatulukossa Unitedin edellä + palkkasivat Bayernin mestarivalmentajan. 

 

Kyllä ykkössuosikin paineet ovat tiukasti Etihadilla. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

City on käyttänyt eniten rahaa tänä kesänä + olivat sarjatulukossa Unitedin edellä + palkkasivat Bayernin mestarivalmentajan. 

 

Kyllä ykkössuosikin paineet ovat tiukasti Etihadilla. 

 

Lieneehän se sanomattakin selvää, että Cityllä ei voi tälle kaudelle liigassa olla kuin yksi tavoite. Ja samat sanat voi kyllä laittaa myös Unitedille. Uusi valmentaja ja uusia pelaajia toki, mutta kun valmentaja on tasoa Mourinho ja uudet pelaajat Zlatania ja Pogbaa niin joku 3-4 sija on kyllä melkoinen alisuoritus ManU:lta. Mestaruudesta pitää pystyä tuolla porukalla taistelemaan ja Mourinhokin lienee ihan samaa mieltä.

 

Ensimmäinen puoliaika Valioliigaa tämän kauden osalta takana ja Hull City johtaa hallitsevaa mestaria 1-0. Leicester sai omaa peliä kulkemaan puoliajan loppua kohden ja siellä oli Vardyllä pari loistopaikkaa, mutta ei vielä ole ainakaan Vardy viime kauden tasolla. Keskikentällä on sellainen Kanten kokoinen aukko joka kyllä on näkynyt Leicesterin pelissä. Puolustuksessa puolestaan Robert Huthia kaivattiin vierailijoilta. Tämä Hernandez ei nimittäin vakuuta alkuunkaan. Hullin maalissakin keskittyi lähinnä halailemaan Huddlestonea. Hullilta esiin voisi nostaa ehdottomasti Curtis Daviesin joka on pelannut puolustuspäässä loistavasti ja oli antamassa oman osansa tuohon avausmaaliinkin. 

 

Maalihan oli Hullin puolelta hienosti pelattu. Morgan jäi Daviesin jalkoihin pääpallossa, Smaikkeli teki minkä pystyi, mutta irtopallossa ei sitten ollut yksikään sinipaita hereillä. Kuten sanottu niin Hernandez ei esim. reagoinut palloon millään tavalla vaan piti kaksin käsin vain kiinni Huddlestonesta. Maali taidettiin lopulta merkata Diomandelle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja heti kauteen melkoinen yllätys, kun Hull City otti 2-1 voiton Leicesteristä. 

 

Toisen puoliajan alkuun pallo heti pilkulle, kun Huddlestone rikkoi Graytä. Rike tosin tapahtui alueen ulkopuolella joten heti ensimmäiseen peliin nähtiin myös ensimmäinen iso tuomarivirhekin. Hull kuitenkin kuittasi tuon osuman suht nopeasti, kun Leicesterillä oli vaikeuksia saada purettua Elmohamadyn keskitystä. Pallo tippui suoraan Snodgrassille joka tykittikin pallon varmasti voimalla alanurkkaan. Leicester ei kovin kummoista takaa-ajoa saannut lopulta aikaiseksi. Vardy jatkoi siitä mihin ensimmäisellä puoliajalla jäi. Ahmed Musa oli kuitenkin varsin pirteä tänään ja eiköhän nigerialainen tule kauden aikana aiheuttamaan nopeudellaan suuria vaikeuksia monelle puolustukselle.

 

Huthin tulo keskuspuolustukseen auttanee Leicesteriä, mutta kuten sanottu niin keskikentälle ei ainakaan vielä ole löytynyt Kanten korvaajaa ja mikäli tuohon ei saada ratkaisua niin vaikealta näyttää Leicesterin kausi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evertonilta ihan hyvä startti ja avauspuoliaika, mutta toisella puoliskolla alkoi jalka painaa vähän liikaa. Spurs ei kotijoukkueen onneksi kuitenkaan päässyt viimeistelemään tuota tasoitusmaalia enempää maaleja. Harry Kane Vardyn tapaan aika varjoissa tänään ja toisella puoliajalle kentälle tullut Vincent Janssen olikin paljon vaarallisempi kuin mitä Kane. Fysiikka on Janssenilla kyllä kohdillaan Valioliigaa silmällä pitäen ja eiköhän hollantilainen tällä kaudella ihan tiheään tahtiin verkkoja heiluttele. Tänään oli myös yksi avopaikka jolla olisi voinut kruunata debyyttinsä, mutta Steekelenburg veti pidemmän korren.

 

Everton taisi tosiaan olla Koemanin mukaan 70% kunnossa joka näkyi toisella puoliajalla. Ja vaikka selostaja nyt tuota Deulofeun hyökkäyspelaamiseen niin kyllähän Evertonin hyökkäyspelaaminen Lukakua kaipasi. Vaihdosta kentälle tullut Konekaan ei tuonut Evertonin peliin juuri mitään joten ehkä siellä pitää käydä vielä markkinoilla hakemassa hyökkäyspäähän vahvistusta, ja vielä enemmän jos Lukaku tuosta vielä lähtee.

 

Muissa otteluissa ei pahemmin yllätyksiä nähty. Ellei nyt WBA:n voittoa Palacesta voi sellaisena pitää. Boro otti pisteen Stokelta Negredon debyyttimaalilla 

 

Guardiola tiputtanut Hartin penkille ja Caballero aloittaa maalilla tänään. Kolarov Stonesin toppariparina ja Yaya Toure ei ole tänään mahtunut edes penkille asti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

cityeh235.jpg

 

CITY XI | Caballero, Sagna, Stones, Kolarov, Clichy, Fernandinho, Silva ©, Nolito, De Bruyne, Sterling, Aguero #cityvsafc #mcfc

 

Ihan mielenkiintoinen kokoonpano tosiaan Cityllä. Caballero maalissa, Kolarov topparina ja Silva keskikenttäpelaajana. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Valioliigan mestari kaudella 2016/17

 

Myönnän suoraan, että veikkasin Unitedia puhtaasti lasit silmillä. Realistisesti arvioituna United, City ja Chelsea ovat hyvin samalla viivalla, ja mikä vain noista joukkueista voi viedä pokaalin. Kaikissa kolmessa seurassa on tosin tapahtunut niin paljon muutoksia, että todellisen iskukyvyn arviointi on aika vaikeaa. Uskon kuitenkin, että tällä kaudella suurimmat resurssit omaavat seurat palaavat valtaan. 

 

Valioliigan putoajat kaudella 2016/17

 

Hull, Watford ja Liverpool. Näitä ei varmaan tarvi perustella? Bournemouth voi tosin olla myös liipaisimella, vaikea toinen kausi jne. Burnley tulee myös taistelemaan putoamista vastaan, mutta tällä kertaa säilyy niukasti. Borolla materiaali näyttäisi riittävän parhaiten nousijoiden osalta. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Januzaj pääsi kentälle 65 minuutin kohdalla.

 

E1 Defoe tasoittaa pelin Borinin ja Rodwellin esityön jälkeen 1-1:een. Januzaj myös mukana alustamassa osumaa.

 

E2 Mcnair seuraavaksi sisään keskikentälle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guardiolalle debyytissä melkoinen lahja ja sillä täydet pisteet. Pallonhallinta ja syöttömäärä oli sitä tuttua Guardiolaa, mutta muilta osin Cityn pelaaminen ei sitten vakuuttanut. David Silva tossa keskikentän keskustassa aika näkymätön uusiksi laitettu puolustus täysin levällään Sunderlandin maalissa. Sunderland hinasi itsensä hyvin vielä tasoihin, mutta sitten jostain ihmeen syystä piti ottaa McNair Defoen tilalle. Kuinka monta kertaa nämä "puolustaja hyökkääjän tilalle ja kilpikonnaksi"-vaihdot oikein onnistuvat? Sunderland lopetti pelaamisen tasoitusmaalin jälkeen kokonaan ja tyytyi ottamaan hyökkäyksiä vastaan. Ja aika usein lopputulos on juurikin tämä, varsinkin, kun vastustaja on huippupelaajia täynnä.

 

Kauden ensimmäisestä ottelusta ei kauheasti kannata johtopäätöksiä vedellä, mutta jos City on liigan "team to beat" tällä kaudella niin eiköhän mestaruuskamppailuun ilmoittaudu aika monta joukkuetta.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×