Jump to content
Sign in to follow this  
ippe

Manchester City 2016-17

Recommended Posts

0e00859bcb448e8557bc363943637e37.jpg

 

Avataan kausiketju myös Manchester Citylle, joka on suurten muutosten kourissa. Ensimmäinen ja ehkä näkyvin muutos on joukkueen logo. Vuodesta 1997 käytössä ollut logo sai vaihtua, eivätkä City-kannattajat koskaan ottaneet logoa omakseen. Nyt Citizensien logosta tuli liki 20 vuoden tauon jälkeen jälleen pyöreä ja myös aiemmasta logosta tuttu punainen ruusuke teki paluun.

 

Pep Guardiolan - historia

 

Kuten jokainen palstalla vähänkin pidempään viihtynyt ja meikäläisen tekstejä seurannut kirjoittaja tietää niin itse en kuulu Pep Guardiolan suurimpiin ihailijoihin. Katalonialainen tuli varsinkin FC Barcelonassa tutuksi lähes pakonomaiseen pallonhallintaan pyrkivästä pelitavasta, mikä ei miellyttänyt itseäni. Omasta mielestäni Guardiola pääsi myös valmiiseen pyötään, kun käytössä oli mm. maailman paras pelaaja Lionel Messi ja aikansa parhaat keskikenttäpelaajat Andres Iniesta sekä Xavi Hernandez. Guardiola jatkoi matkaansa Bayern Müncheniin Barcelonassa koutsatun neljän vuoden, kolmen liigamestaruuden, kahden Champions Leaguen ja yhteensä 14 voitetun pokaalin jälkeen. Oli sitten Guardiolasta henkilökohtaisesti mitä mieltä tahansa niin miehen saavutukset ovat kuitenkin kiistattomat ja kuten on aiemmin nähty niin täysin kyvytön manageri ei pärjää edes katetussa pöydässä maailman parhaiden pelaajien avustuksella, vaan Guardiolassa on sitä jotain, mitä vaaditaan huipputasolla menestymiseen. Münchenissä Guardiola viihtyi yhteensä kolme kautta. Bundesliigan mestaruuden Guardiola nappasi jokaisella kaudellaan ja palkintokaappi lihoi yhteensä seitsemällä pokaalilla, mutta paljon himoittu UCL-pokaali jäi haaveeksi, mikä varmasti jäi harmittamaan Guardiolaakin jälkikäteen.

 

Guardiolan aikakausi Manchester Cityssä

 

1. helmikuuta 2016 ilmoitettiin, että Pep Guardiola tulee siirtymään kauden päätteeksi Manchester Cityn riveihin. Samalla Guardiola on uransa suurimman haasteen edessä. Manchester Cityn materiaali on yksi liigan parhaista, mutta FC Barcelonan tai Bayern Mücnhenin tapaan Guardiola ei enää valmenna ylivoimaista suosikkia, vaan Valioliigassa 5-6 joukkuetta voi suhteellisen vakavalla naamalla ilmoittaa tavoitteekseen liigamestaruuden. Tämän jälkeen Guardiola ansaitsi myös hieman arvostusta meikäläisen taholta, mies oli valmis siirtymään maailman haastavimpaan jalkapalloliigaan ja jättämään taakseen automaattisen pokaalisateen.

 

Manchester Cityn kesä on kulunut tutuissa merkeissä. Maailman kovapalkkaisimmalle managerille on tarjottu totutun muhkea siirtokassa ja Manchester City onkin hankkinut jo kahdeksan uutta pelaajaa ja maksanut näistä siirtokorvauksina yhteensä noin £150 miljoonaa. Merkittävimpinä hankintoina mainittakoon toppari John Stones, keskikenttäpelaaja Ilkay Gündogan ja laituri Leroy Sane, joiden yhteenlaskettu siirtosumma on yli £100 miljoonaa.

 

1b6ab567d4827004a709c8bacc148eef.png

 

Pep Guardiola on tullut manageriurallaan tutuksi siitä, että hän suosii pelaajia, jotka sopivat hänen omaan palettiinsa. Tämä tarkoittaa, että paperilla tasokkaampi pelaaja ei automaattisesti nappaa itselleen avauksenpaikkaa, vaan paremmin palettiin sopiva, mutta periaatteessa absoluuttiselta tasoltaan heikompi pelaaja on usein Guardiolan suosiossa. Tämä näkyy melko hyvin esimerkiksi John Stonesin hankinnassa. Vajaalla £50 miljoonalla saa taatusti John Stonesia paremman topparin, mutta erinomaisesti peliä lukeva ja loistavan syöttötaidon omaava toppari sopii Guardiolan palettiin kuin nenä päähän. Thierry Henry sanoi taannoin SkySportsin asaiantuntijan roolissaan, että hän näkee John Stonesissa paljon samaa kun Gerard Piquessa kun tämä aikanaan liittyi Guardiolan Barcelonaan. Stones on vielä pelaajana raakile, mutta Guardiolan opastuksella hänessä on hyvinkin saumat kehittyä rakettimaisesti maailman topparieliittiin, kuten Pique aikanaan teki.

 

Manchester City 2016-17

 

Guardiolan avauskausi Manchester Cityssä on hyvin vaikeasti ennustettava. Pokaalisadetta tuskin odotetaan välittömästi ja City on rakentanut Guardiolalle otollista ympäristöä jo pitkään haalimalla taustatiimiinsä Guardiolan tuttuja FC Barcelonasta, Txiki Begiristan ja Ferran Soriano käyvät esimerkeiksi tästä. Guardiolalla on siis aikaa saada mylly pyörimään haluamallaan tavalla, mutta fakta on se, että Cityn pelaajamateriaalin, maksettujen siirtokorvausten ja Guardiolan statuksen huomioon ottaen menestystä odotetaan välittömästi. Uskon, että Manchester Cityn minimitavoite on haastaa mestaruudesta tulevalla kaudella eikä Guardiolakaan saa taatusti armoa mikäli pistepussi ei ala karttumaan alusta lähtien. En usko, että Pep saa missään nimessä kenkää vaikka kausi olisikin katastrofi, mutta kannattajien keskuudessa nokankoputus alkaa välittömästi, mikäli tulokset ovat heikkoja.

 

On hyvin mielenkiintoista nähdä, että millä tapaa Guardiola lähestyy Valioliigaa. Saa nähdä, että suosiiko mies kolmen topparin linjaa, peluuttaako mies perinteistä 4-3-3 palettia vai onko luvassa jotain täysin uutta? Oli totuus lopulta mikä hyvänsä on fakta se, että Guardiola tulee taatusti ihastuttamaan ja vihastuttamaan kierroksesta 1 lähtien.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cityllä tuntuu olevan pakka vähän sekaisin pari päivää ennen sarja-avausta. Harjoitusotteluita taisi kertyä vain neljä ja monet pelaajat lähtevät kauteen todella vähillä minuuteilla.

 

Puolustus on isoin murheenkryyni. Kompany ja Otamendi ovat loukkaantuneina sivussa ja Mangalaa ja Denayeria ollaan ilmeisesti ulostamassa joukkueesta. Mielenkiinnolla odotan minkälainen topparikaksikko CoMS:n nurmelle astelee. Uusista hankinnoista Gundogan ja Sane ovat myös sivussa.

 

Toisaalta City ei olisi voinut saada helpompaa sarja-avausta kuin Sunderland kotona. Saa nähdä saako Moyes jalkeille edes täyttä joukkueellista pelaajia.

 

Pepiin on myös kova luotto. Vaikka valmistautuminen kauteen on ollut kaukana ideaalista, uskon että Pep saa Cityn homman toimimaan varsin nopeasti ja joukkue voi haastaa jopa mestaruudesta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manchester City hassutteli eilen vahvalla avauksella Steaua Bucharestista 0-5 vierasvoiton. Cityn avaus oi liki identtinen Sunderland otteluun, mutta pari muutostakin nähtiin kun Otamendi tuli Kolarovin tilalle toppariksi ja Kolarov siirtyi vasemmaksi pakiksi pudottaen Clichyn penkille. Paperilla avaus oli siis jokseenkin seuraava:

 

2edbde5c0cab7c3094c5d3a0dc322dcc.png

 

Vastustaja oli mitä oli, mutta Cityn pelissä oli jo hyvin paljon Guardiolalle ominaisia piirteitä. Joukkue hallitsi palloa peräti 70 prosenttisesti ja laukoi yhteensä 24 kertaa joista 12 maalia kohden. 0-5 lukemat olisivat voineet olla vielä rumemmatkin, sillä Agüero tuhri avausjaksolla kaksi rangaistuspotkua ja Nolito kolisteli tolppia kahdesti ja Kolarovkin kertaalleen. Viidestä maalista kolme syntyi Agüeron lapikkaasta, Noliton ja Silvan vastatessa kahdesta muusta maalista. Raheem Sterling syötti Cityn kaksi ensimmäistä maalia ja mies vaikuttaa olevan aivan eri luokan pelaaja Guardiolan kuin Pellegrinin joukkueessa. 

 

Eliaquim Mangala, Yaya Toure ja Samir Nasri oli jätetty vallan kokoonpanon ulkopuolelle ja kyseisen kolmikko vaihtaneekin vielä maisemaa tämän ikkunan puitteissa mikäli ostajia vaan löytyy. Maalilla Caballero veti jälleen pidemmän korren penkillä istuneesta Joe Hartista ja miehen tulevaisuus Cityssä onkin vaakalaudalla, kun FC Barcelonan Claudio Bravo on vahvasti matkalla Citizenin riveihin. Hartin kaltaisen fanien keskuudessa pidetyn pelaajan kauppaaminen on Guardiolalta rohkea veto, mutta jos peliotteet ovat nähdyn kaltaisia niin eiköhän fanien suut pysy tukossa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×