Jump to content
Sign in to follow this  
Jahnny

(Friendly Match) 31/08/2016: Germany – 21:45 – Finland @ Borussia-Park (Mönchengladbach)

Recommended Posts

200px-DFBEagle.svg.png          150px-Huuhkajat_logo.svg.png

 

 

Suomi valmistautuu alkaviin karsintoihin ystävyysottelulla Saksaa vastaan ensi viikon keskiviikkona 31. elokuuta kello 21:45. Ottelu pelataan Borussia Mönchengladbachin kotistadionilla Borussia-Parkilla.

 

Alla Suomella on nyt siis tasokkaita harjoitusotteluita, joissa vastaan ovat asettuneet Puola, Norja, Belgia ja Italia. Paljon negatiivista on ollut ilmoilla tuloksista, mutta kyllä näistä positiivisuudetkin on löydettävissä. On ainakin omasta mielestäni tärkeää, että Suomi ja nimenomaan pelaajat pääsevät näyttämään tasonsa Euroopan parhaimpia vastaan ja samalla pystytään kehittymään taktisesti tehokkaammin, sillä lähtökohtaisesti Suomi on kuitenkin otteluihin lähdössä useimmiten altavastaajana. Mikään Madagaskar ja Mauritania ei meitä edesauta.

 

Nyt siis kohdataan Saksa, jonka kanssa Suomella tosin ollut suhteellisen hyvä historia tuloksellisesti. Nyt ei oikein voittoa voida lähteä odottamaan, mutta en olisi voinut paljoa parempaakaan tapaa valmistautua kahteen tulevaan kilpailulliseen koitokseen. Parhaimmillaan hyvä tulos Saksastahan saattaisi tarkoittaa henkisten lukkojen avautumista, kun lähdetään haastamaan seuraavaksi Kosovo.

 

Joukkueita tullaan julkaisemaan huomenna ainakin Suomen osalta, joten palataan sitten jälleen asiaan. Saksalta mainitaan sen verran, että Lukas Podolski ja Bastian Schweinsteiger ovat eläköityneet maajoukkueesta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hans Backe piti tänään siis pressitilaisuutensa 13:15, ja tulihan se tuossa väijyttyä.

 

Mitä nyt jotain poimintoja voisi mainita, niin pelaajaryhmään on valittu nyt 22 nimeä. Tämän viikon aikana olisi tarkoitus täydentää ryhmää siis vielä yhdellä pelaajalla. Mukana on myös ensikertalainen Albin Granlund. Backe kehui 26-vuotiasta vasenta laitapuolustajaa juoksuvoimaiseksi pelaajaksi, joka on ansainnut tämän kauden näytöillään paikkansa maajoukkueesta. Granlund pystyy pelaamaan myös oikealla laidalla.

 

Tämän kauden osalta Backe kehui myös muun muassa Thomas Lamin ja Niklas Moisanderin siirtoja, joista varsinkin Lamin valinta lähteä Nottingham Forestiin ja vastuun saaminen tuolla on lämmittänyt Huuhkajien päävalmentajan mieltä. Puhui myös positiivisesti pelaajien kuten Roman Eremenkon ja "maalikone" Teemu Pukin maalivireestä. Eero Markkanen sai myös omat positiiviset kommenttinsa. Joel Pohjanpalon kohdalla puhui mielissään tilanteesta Bayer Leverkusenissa, jossa saksalaisseura päävalmentaja Roger Schmidtin johdolla on ilmaissut halunsa pitää Pohjanpalon joukkueessa mukana tämän kauden ajan. Lisäksi Javier Hernándezin ja Stefan Kießlingin vakavammat loukkaantumiset ovat avanneet mahdollisuuden minuutteihin Bundesligassa.

 

Suurin kysymys varmasti monella on Përparim Hetemaj'n tilanne Suomen maajoukkueessa. Ilmeisesti tulevaisuutta ei olla vielä päätetty, mutta Hetemaj'n pyynnöstä Chievo Veronan keskikenttä ei tule edustamaan Suomea karsintojen ensimmäisessä ottelussa toista kotimaataan vastaan. Huuhkajat arvostavat pyyntöä ja uskovat Përparimin olevan mukana jälleen lokakuussa.

 

Tim Sparv näin muuten suurimmista nimissä poissa, sillä on vasta palannut loukkaantumisestaan. Kuten myös Joona Toivio, joka on loppuvuoden sivussa.

 

Finland National Team Squad

 

Goalkeepers

- Lukas Hradecky (Eintracht Frankfurt, Germany) (29/0)

- Niki Mäenpää (Brighton & Hove Albion, England) (26/0)

- Jesse Joronen (Fulham, England) (2/0)

 

Defenders

- Niklas Moisander © (Werder Bremen, Germany) (51/2)

- Kari Arkivuo (Häcken, Sweden) (46/1)

- Jukka Raitala (Sogndal, Norway) (31/0)

- Markus Halsti (Midtjylland, Denmark) (28/0)

- Jere Uronen (Genk, Belgium) (19/0)

- Paulus Arajuuri (Lech Poznań, Poland) (15/1)

- Juhani Ojala (Free Agent) (15/0)

- Janne Saksela (RoPS, Finland) (4/0)

- Albin Granlund (IFK Mariehamn, Finland) (0/0)

 

Midfielders

- Roman Eremenko (CSKA Moscow, Russia) (72/5)

- Kasper Hämäläinen (Legia Warsaw, Poland) (52/8)

- Alexander Ring (1. FC Kaiserslautern, Germany) (37/1)

- Rasmus Schüller (Häcken, Sweden) (17/0)

- Joni Kauko (Randers, Denmark) (7/0)

- Robin Lod (Panathinaikos, Greece) (7/0)

- Thomas Lam (Nottingham Forest, England) (5/0)

 

Forwards

- Teemu Pukki (Brøndby, Denmark) (49/8)

- Joel Pohjanpalo (Bayer Leverkusen, Germany) (20/4)

- Eero Markkanen (AIK, Sweden) (5/0)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuossa miehistössä on mukana omaan silmääni 5 laitapuolustajaa, joka laittaa pohtimaan, että nähtäisiinkö sittenkin 4-4-2. Tuo ehkä onkin mahdollinen ratkaisu Kosovoa vastaan, mutta Saksaa vastaan voisin uskoa muodostelman olevan puolustavampi 5-3-2, jolla harjoitusottelut nyt kevätkin pelattu.

 

Uskoakseni Hrádecky avaa maalivahtina, kun taas Mäenpää ja Joronen odottaa vuoroaan. Laitapuolustajina sitten Arkivuo ja Uronen, kun taas varavaihtoehtoina Raitala ja Granlund. Keskuspuolustukseen varmoja nimiä ovat Arajuuri ja paluun tekevä kapteeni Moisander. Luulen, että Saksaa vastaan kolmanneksi keskuspuolustajaksi tulee vielä Halsti tai Lam, joista jälkimmäinen voisi sitten Kosovoa vastaan puolestaan pelata keskikentän keskustassakin. Keskuspuolustajia mukana sitten myös Ojala ja keskikentän keskustaan Lamin niin sanottu kakkosmies olisi Kauko. Keskikentän keskustaan sitten rinnalle Eremenko, joka jakaa vastuun Lodin kanssa. Lod voisi olla mielenkiintoinen nähdä kyllä avauskokoonpanossakin. Oikealla puolella Ring ja vasemmalla Schüller, joiden kanssa rotaatiossa toimii Saksela. Kärkihyökkääjiä on vaikea veikata, mutta eiköhän Pukki avaa, sillä ei tuolle maalivireelle ole tällä hetkellä kilpailijaa monestakaan suunnasta Eurooppaa. Rinnalle sitten voisi tulla kuka tahansa, mutta lähdetään arvailemaan kokeilunhalusta, että Markkanen aloittaa. Seurajoukkueissaan hiljaisemmin esiintyneet Hämäläinen ja Pohjanpalo sitten vaihdosta mukaan.

 

Hyvin haastavaa spekuloida tuota ryhmää, ei voi muuta sanoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juttelin tuossa saksalaisen frendin kanssa ja kertoi, että Bastian Schweinsteiger pelaisi vielä yhden ottelun ja tämä ottelu Suomea vastaan olisi nimenomaan Bastin hyvästit. Kerran siis vielä mukana.

 

Muista 22 nimestä Saksan osalta ei ole vielä tietoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No niin, nyt on Saksakin saanut ilmoitettua joukkueensa otteluihin Suomea ja Norjaa vastaan.

 

Mukana on 24. pelaajana Julian Brandt, joka tuskin pelaa tässä ottelussa, sillä Bastian Schweinsteiger pelaa vain Suomea vastaan, joka siis näin ollen saksalaisen jäähyväisottelu maajoukkueelle.

 

Germany National Team Squad

 

Goalkeepers

#1 - Manuel Neuer (FC Bayern, Germany) (71/0)

#12 - Bernd Leno (Bayer 04, Germany) (1/0)

#22 - Marc-André ter Stegen (FC Barcelona, Spain) (6/0)

 

Defenders

#2 - Shkodran Mustafi (Valencia CF, Spain) (12/1)

#3 - Jonas Hector (1. FC Köln, Germany) (20/1)

#4 - Benedikt Höwedes (FC Schalke 04) (40/2)

#5 - Mats Hummels (FC Bayern, Germany) (50/4)

#14 - Emre Can (Liverpool, England) (7/0)

#16 - Jonathan Tah (Bayer 04, Germany) (1/0)

#17 - Niklas Süle (1899 Hoffenheim, Germany) (0/0)

#21 - Joshua Kimmich (FC Bayern, Germany) (5/0)

 

Midfielders

#6 - Sami Khedira (Juventus, Italy) (65/5)

#7 - Bastian Schweinsteiger © (Manchester Utd, England) (120/24)

#8 - Toni Kroos (Real Madrid, Spain) (71/11)

#9 - André Schürrle (Bor. Dortmund, Germany) (55/20)

#10 - Mesut Özil (Arsenal, England) (79/20)

#11 - Julian Draxler (VfL Wolfsburg, Germany) (24/2)

#13 - Thomas Müller (FC Bayern, Germany) (77/32)

#15 - Julian Weigl (Bor. Dortmund, Germany) (1/0)

#18 - Max Meyer (FC Schalke 04, Germany) (1/0)

#20 - Karim Bellarabi (Bayer 04, Germany) (10/1)

#24 - Julian Brandt (Bayer 04, Germany) (1/0)

 

Forwards

#19 - Mario Götze (Bor. Dortmund, Germany) (56/17)

#23 - Kevin Volland (Bayer 04, Germany) (6/0)

 

Na_ytto_kuva_2016_08_26_kello_15_23_41.p

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arkivuo loukkaantui BK Häckenin ottelussa ja ei pelaa Saksaa vastaan mitä todennäköisemmin. Kova isku Suomelle.

 

Mahdollisesti näin ollen Raitala tai Saksela avauskokoonpanoon. Ei kai Halsti ja Lam ole myöskään täysin poissuljettuja vaihtoehtoja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään olisi sitten ottelua edessä. Hiljaista on totuttuun tapaan kuten täällä kuuluukin olla.

 

Sain tällaista kuvaa hampurilaisesta lehdestä, miten ennakoivat tuolla Saksan suunnalla kokoonpanojen olevan. En nyt tuota Suomen ryhmää lähde allekirjoittamaan, mutta saksalaisten joukkue näyttää hyvin mahdolliselta, paitsi tuostakin löytyy Gómez, joka ei ole edes mukana.

 

Na_ytto_kuva_2016_08_31_kello_12_16_51.p

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hauskaa huomata muuten miten Saksassa uskotaan suomalaisten pelaajien kykyihin enemmän kuin Suomessa.

 

Yleinen käsitys on se, että Pohjanpalo ja Pukki ovat todellinen vaara, jotka kykenevät tekemään 1-2 maalia Saksan verkkoon, jonka lisäksi Saksan nähdään voittavan kyseinen ottelu mahdollisesti vain 1 maalilla, tasapelikään ei olisi katastrofi, ja niin edelleen. Suomalaisten silmin sitten taas ei ole minkäänlaisia odotuksia ja olisi suorastaan ihme, jos Suomelta onnistuisi kuka tahansa edes maalin tekemään. Tasapeli olisi suuri asia meille näin yleistäen.

 

Kai siinä on vain jokin ajatusmaailma takana, että me ollaan niin huonoja ja muut on hyviä. Saksassa taas osataan arvostaa vastustajaa, mutta ei kuitenkaan aleta nöyristelemään kuten täällä. Ja onhan Suomen tulokset muutenkin olleet historiassa Saksaa vastaan hyviä. Oliko vuodelta 1999 viimeiset 2 tappiota, jonka jälkeen 4 tasapeliä, ja näitä tappioita ennen oli sitten jotain tulosta siinä välissä ja seuraava tappio löytyykin vuodelta 1989. En nyt lähde tarkistelemaan, mutta joskus näitä lueskelin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hauskaa huomata muuten miten Saksassa uskotaan suomalaisten pelaajien kykyihin enemmän kuin Suomessa.

 

Yleinen käsitys on se, että Pohjanpalo ja Pukki ovat todellinen vaara, jotka kykenevät tekemään 1-2 maalia Saksan verkkoon, jonka lisäksi Saksan nähdään voittavan kyseinen ottelu mahdollisesti vain 1 maalilla, tasapelikään ei olisi katastrofi, ja niin edelleen. Suomalaisten silmin sitten taas ei ole minkäänlaisia odotuksia ja olisi suorastaan ihme, jos Suomelta onnistuisi kuka tahansa edes maalin tekemään. Tasapeli olisi suuri asia meille näin yleistäen.

 

Kai siinä on vain jokin ajatusmaailma takana, että me ollaan niin huonoja ja muut on hyviä. Saksassa taas osataan arvostaa vastustajaa, mutta ei kuitenkaan aleta nöyristelemään kuten täällä. Ja onhan Suomen tulokset muutenkin olleet historiassa Saksaa vastaan hyviä. Oliko vuodelta 1999 viimeiset 2 tappiota, jonka jälkeen 4 tasapeliä, ja näitä tappioita ennen oli sitten jotain tulosta siinä välissä ja seuraava tappio löytyykin vuodelta 1989. En nyt lähde tarkistelemaan, mutta joskus näitä lueskelin.

 

Ymmärrän täysin pointtisi. Jostain kumman syystä Suomi on pärjannyt hyvin Saksaa vastaan. Ehkä heidän pelityyli sopii meille paremmin kuin esim. jonkun eteläeuroppalaisen maan tai sitten kyseessä on monen asian summa. Tässä ne tilastot on:

 

14.10.09 Täysi peliaika SAKSA 1:1 SUOMI
 
 
10.09.08 Täysi peliaika SUOMI 3:3 SAKSA
 
 
06.10.01 Täysi peliaika SAKSA 0:0 SUOMI
 
 
02.06.01 Täysi peliaika SUOMI 2:2 SAKSA

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin. Ihan vaan tilastoja katsomalla saksalaiset varmasti saavatkin Suomen kärkikaksikosta pelottavan duon. Toinen pelaa Bundesligassa ja toinen paukuttelee maaleja huvikseen Tanskan liigassa. Varmasti kaikki suomalaisetkin odottavat etenkin Pukilta enemmän kuin mitä hän maajoukkueessa on esittänyt, sillä Suomen paidassa Pukki on viime vuosina ollut suoraan sanottuna todella huono.

 

Jahnnyn kokoonpano lienee aika lähellä totuutta. Mielenkiinnolla odotan etenkin Lamin esiintymistä, jos nyt kentälle pääsee. Toki ex-klubilainen Schüller on myös tarkan seurannan kohteena.

 

Heitetään lopputulokseksi 2-2. Maalintekijöinä Arajuuri ja Jolle Suomelta ja Saksalta Brandt sekä Hector.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lod mukava nähdä avauskokoonpanossa Schüllerin sijaan.

 

Pukin poissaolo Hämäläisen kustannuksella yllättävä, mutta kelpaahan tämäkin.

 

Halsti ja Lam löytyvät molemmat avauskokoonpanossa, mutta eivät näytä pelaavan kuten odotin, vaan Halsti keskikentällä ja Lam puolustuksessa. Näin ovat tosin seurajoukkueissaankin asettuneet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Saksan avauskokoonpano on muotoa: ter Stegen; Kimmich, Mustafi, Süle, Hector; Schweinsteiger, Meyer; Bellarabi, Götze, Brandt; Volland.

 

Mukava sekoitus kokemusta ja nuoruutta siis. Basti tosiaan tulee vaihtoon 60' kellossa kuten sovittu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pohjanpalo ollut kyllä todella pirteä. Saksalla melko kokeileva kokoonpano, mutta ainakin alussa Suomi lähti urheasti mukaan taistelemaan. Toivottavasti ei liikaa pelätä sitä tappiota harjoituspelissä, vaan koitetaan hiota niitä hyökkäyskuvioita parempia vastaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vähän vaisua meidän maajoukkueelta. Ei toi Saksa ny niin kova oo... Olis voinu rohkeemmin pelailla, se nautinto tulee monesti mageista jutuista, ei noiden tuloksesta pelaattujen maalien seurauksena. Nuori pelaajamme (arvaa kuka) teki rohkean suorituksen ja sai pelin auki tuona hetkenä. Vähissä oli moiset fiilistelyn paikat koko peliä ajatellen. Äijät näytti osittain olevan jäässä, vaikka kyseessä treenipeli. Ihme touhua. Onkohan ne aina jäässä? Räikköset, jäämiehet.. Uusi nimi maajoukkueelle. Räikköset. kuulostaa vähän paskalta kotimaiselta saippuaserjalta, jolta pelikin usein näyttää tuon suuren loukkaantumisen vuoksi. Eipä ny jaksa enempiä jauhaa.

 

-Sami

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen itse ainakin tyytyväinen tähän esitykseen.

 

Kävin livekeskustelua ottelusta vastustajan kannattajan kanssa, niin oli tuossa hetkiä, kun Saksan oli vaikea uskoa maalia saavan – kunnes se sitten tuli. Näki vähän miten tuo viiden puolustajan linja on uusi monelle ja nyt oli jälleen eri pelaajat suorittamassa. Oikea ja vasen keskuspuolustaja tuntuvat välillä levittäessään unohtavan tiivistää takaisin, joka jättää laitapuolustajat taas täysin ulos pelistä sekä siinä sivussa yhteen kohtaan puolustuslinjaa aukon, jota sitten jokin satunnainen pelaaja saa tulla yleensä myöhässä paikkailemaan keskikentältä. No, nämä ovat korjattavissa ja pienellä onnella ei tuotakaan maalia olisi syntynyt. Özilin osuma sitten taas oli täyttä tuuria, kun Arsenalin keskikenttä yritti syöttää, mutta pallo kimposi Arajuuren kautta tolppaan ja sitä kautta omaan verkkoon. Lopputulokseksi Suomi olisi mielestäni ansainnut 0-1 tappion, kun taas Saksan suunnalta todettiin 1-1 olleen oikeutettu joukkueiden esitysten puolesta. Kehut siinä sivussa saivat Moisander, Pohjanpalo ja Uronen. Lukemat siis kuitenkin 0-2, mutta tuo ei välttämättä kerro kaikkea. Sinänsä mukava vain kuulla tuollainen näkemys ulkopuoliselta ja varsinkin vastustajalta, sillä jos Suomi pystyy antamaan kuvan, että paremmilla joukkueilla on oikeasti suuria ongelmia murtautua puolustuksen läpi, niin se on hyvä merkki. Epämukava vastustaja on oikeinkin mukava tässä tapauksessa, koska se olemme me.

 

En tiedä sitten, että millaisia rohkeampia suorituksia tuolta joukkueelta olisi voinut odottaa. Pohjanpalolta ja Uroselta mielestäni suhteellisen rohkeaa yrittämistä ja pelasivat ihan asenteella ajoittain. Se taas, että pelaaminen näyttää hyvin paljon kuin olisi tapahtunut juuri sähkökatkos, niin ei ainakaan tässä tapauksessa sen negatiivisempi asia ollut. Joukkue oli puolustuksellisesti todella hyvä ja se on tärkeää tulevia karsintoja ajatellen. Tämä ei ehkä miellytä jokaista katsojaa, mutta tuloksellisesti se on tärkeää. Otetaan myös huomioon, että Suomelta puuttuivat keskikentältä avauskokoonpanosta pelaajia kuten Eremenko, Hetemaj ja Sparv. Varsinkin kaksi ensimmäistä ovat nimiä, jotka olisivat tällaisessa ottelussa ehkä tuoneet jonkinlaista itsevarmuutta, luovuutta ja sähäkkyyttä enemmän. Oikealta laidalta puuttui myös Arkivuo, joka usein ollut suuressa roolissa vastahyökkäyspelissä, kun taas Raitala on enemmän puolustussuuntaan kunniakkaasti keskittynyt ratkaisu. Jos nyt otetaan huomioon vielä Toivion poissaolo ja Pukin aloittaminen vaihtopenkiltä, niin yhteensä kuuden avauksen pelaajan voidaan sanoa olleen poissa.

 

Tästä on peliesityksen puolesta suhteellisen hyvä olo lähteä kaatamaan Kosovoa. Puolustussuuntaan ei tulisi olla suuria ongelmia, mutta tietysti vähän vaikuttaa myös se, että jatketaanko tällä 5-3-2:lla. Erona myös se, että Suomi tulee pitämään palloa varmasti hyvin paljon enemmän, kun Eremenko palaa keskikentälle ja tasoero tulee muuttumaan. Varmasti tullaan näkemään myös enemmän maalipaikkoja kuin tänään, ja ehkä sitten tuollaista hieman aktiivisempaa ja rohkeampaa peliäkin kaipaavat voivat olla ihan mielissään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×