Jump to content
Sign in to follow this  
Jahnny

(FIFA World Cup 2018: Qualifier) 05/09/2016: Finland – 21:45 – Kosovo @ Veritas Stadion (Turku)

Recommended Posts

231px-Huuhkajat_logo.svg.png          Kosovo_FA.gif

 

 

Suomi aloittaa karsintansa Kosovoa vastaan maanantaina 5. syyskuuta kello 21:45. Ottelu pelataan Turussa, Veritas Stadionilla, ja tarkoituksena olisi ainakin itselläni tuonne matkata ottelua katsastamaan.

 

Ottelusta kirjoitan enemmän lähempänä, mutta tästä voitte käydä lukemassa jonkin verran Kosovon maajoukkueesta. Viimeisessä viestissä myös hieman poimintoja kosovolaistaustaisista jalkapalloilijoista, jotka ovat saattaneet saada kutsua edustamaan maajoukkuettaan: Kosovo – Kombëtarja kosovare e futbollit

 

Meille tuttu Perparim Hetemaj on ainakin vahvistetusti saanut kutsun Kosovon maajoukkueeseen, mutta päätöstä ei ilmeisesti olla vielä tehty. Jonkin verran saadaan varmaankin huomenna suuntaa, kun Suomi nimeää joukkueensa tähän otteluun ja edeltävään harjoitusotteluun Saksaa vastaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille tuttu Perparim Hetemaj on ainakin vahvistetusti saanut kutsun Kosovon maajoukkueeseen, mutta päätöstä ei ilmeisesti olla vielä tehty. Jonkin verran saadaan varmaankin huomenna suuntaa, kun Suomi nimeää joukkueensa tähän otteluun ja edeltävään harjoitusotteluun Saksaa vastaan.

 

Hesarissa on Perpan tilanteesta:

 

SUOMEN jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Hans Backe julkisti keskiviikkona joukkueen, joka kohtaa ensin maaottelussa Saksan ja sen jälkeen MM-karsinta-avauksessa Kosovon.
 
Merkittävin poissaolija on Perparim Hetemaj, jonka valintaa synnyinmaansa Kosovon ja Suomen välillä on spekuloitu siitä saakka, kun Kosovo Suomen lohkoon sijoitettiin.
 
”Juttelin Perpan kanssa pari viikkoa sitten, ja hän sanoi, ettei halua pelata toista kotimaataan vastaan. Ymmärrän hänen tilanteensa, ja kunnioitan hänen vaikeaa päätöstään”, Backe kertoi maajoukkueen tiedotustilaisuudessa.
 
”Kosovo-pelin jälkeen juttelemme tulevaisuudesta, nyt puhuimme vain karsinta-avauksesta.”

 

 

Tässä joukkueen kokoonpano Saksaa ja Kosovoa vastaan:

 

Maalivahdit:
Lukas Hradecky, Niki Mäenpää, Jesse Joronen
 
Puolustajat:
Jere Uronen, Kari Arkivuo, Albin Granlund, Niklas Moisander, Juhani Ojala, Paulus Arajuuri, Jukka Raitala, Janne Saksela, Markus Halsti
 
 Keskikenttä ja hyökkäys:
Joni Kauko, Thomas Lam, Robin Lod, Roman Eremenko, Rasmus Schüller, Kasper Hämäläinen, Alexander Ring, Teemu Pukki, Joel Pohjanpalo, Eero Markkanen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mielenkiinnolla odotan, että millaisen ryhmän Kosovo lopulta saa kasaan. Ei kauan tarvitse enää odottaa.

 

Tässä viestiä Saksa-ottelua koskevasta ketjusta:

 

Hans Backe piti tänään siis pressitilaisuutensa 13:15, ja tulihan se tuossa väijyttyä.

 

Mitä nyt jotain poimintoja voisi mainita, niin pelaajaryhmään on valittu nyt 22 nimeä. Tämän viikon aikana olisi tarkoitus täydentää ryhmää siis vielä yhdellä pelaajalla. Mukana on myös ensikertalainen Albin Granlund. Backe kehui 26-vuotiasta vasenta laitapuolustajaa juoksuvoimaiseksi pelaajaksi, joka on ansainnut tämän kauden näytöillään paikkansa maajoukkueesta. Granlund pystyy pelaamaan myös oikealla laidalla.

 

Tämän kauden osalta Backe kehui myös muun muassa Thomas Lamin ja Niklas Moisanderin siirtoja, joista varsinkin Lamin valinta lähteä Nottingham Forestiin ja vastuun saaminen tuolla on lämmittänyt Huuhkajien päävalmentajan mieltä. Puhui myös positiivisesti pelaajien kuten Roman Eremenkon ja "maalikone" Teemu Pukin maalivireestä. Eero Markkanen sai myös omat positiiviset kommenttinsa. Joel Pohjanpalon kohdalla puhui mielissään tilanteesta Bayer Leverkusenissa, jossa saksalaisseura päävalmentaja Roger Schmidtin johdolla on ilmaissut halunsa pitää Pohjanpalon joukkueessa mukana tämän kauden ajan. Lisäksi Javier Hernándezin ja Stefan Kießlingin vakavammat loukkaantumiset ovat avanneet mahdollisuuden minuutteihin Bundesligassa.

 

Suurin kysymys varmasti monella on Përparim Hetemaj'n tilanne Suomen maajoukkueessa. Ilmeisesti tulevaisuutta ei olla vielä päätetty, mutta Hetemaj'n pyynnöstä Chievo Veronan keskikenttä ei tule edustamaan Suomea karsintojen ensimmäisessä ottelussa toista kotimaataan vastaan. Huuhkajat arvostavat pyyntöä ja uskovat Përparimin olevan mukana jälleen lokakuussa.

 

Tim Sparv näin muuten suurimmista nimissä poissa, sillä on vasta palannut loukkaantumisestaan. Kuten myös Joona Toivio, joka on loppuvuoden sivussa.

 

Finland National Team Squad

 

Goalkeepers

- Lukas Hradecky (Eintracht Frankfurt, Germany) (29/0)

- Niki Mäenpää (Brighton & Hove Albion, England) (26/0)

- Jesse Joronen (Fulham, England) (2/0)

 

Defenders

- Niklas Moisander © (Werder Bremen, Germany) (51/2)

- Kari Arkivuo (Häcken, Sweden) (46/1)

- Jukka Raitala (Sogndal, Norway) (31/0)

- Markus Halsti (Midtjylland, Denmark) (28/0)

- Jere Uronen (Genk, Belgium) (19/0)

- Paulus Arajuuri (Lech Poznań, Poland) (15/1)

- Juhani Ojala (Free Agent) (15/0)

- Janne Saksela (RoPS, Finland) (4/0)

- Albin Granlund (IFK Mariehamn, Finland) (0/0)

 

Midfielders

- Roman Eremenko (CSKA Moscow, Russia) (72/5)

- Kasper Hämäläinen (Legia Warsaw, Poland) (52/8)

- Alexander Ring (1. FC Kaiserslautern, Germany) (37/1)

- Rasmus Schüller (Häcken, Sweden) (17/0)

- Joni Kauko (Randers, Denmark) (7/0)

- Robin Lod (Panathinaikos, Greece) (7/0)

- Thomas Lam (Nottingham Forest, England) (5/0)

 

Forwards

- Teemu Pukki (Brøndby, Denmark) (49/8)

- Joel Pohjanpalo (Bayer Leverkusen, Germany) (20/4)

- Eero Markkanen (AIK, Sweden) (5/0)

Share this post


Link to post
Share on other sites

En itsekään valitettavasti paikalle pääse, vaikka aivan naapurissahan ottelu pelattaisiinkin. Kotisohvalta kuitenkin annetaan kaikki tuki.

 

Uskon, että Suomi hallitsee peliä ja nollapeli olisi todella tärkeää tuloksen lisäksi, sillä tuo olisi palkitseva suoritus, kun puolustuspeli ollaan saatu näennäisesti hyvään kuntoon. Mahdollisuudet pitäisi olla vähintään yhteen maaliin ja optimistina voisin nähdä kolmekin syntyvän. Kosovo varmasti vaikea vastustaja – vaikeampi kuin moni olettaa – sillä tämä tilaisuus ja ensimmäinen kilpailullinen ottelu merkitsee kosovolaisille todella paljon. Sieltä tullaan varmaan melko aggressiivisesti päälle heti alkuun ja suomalaisten tehtävä onkin pitää pakka kasassa, pitää selkä suorana paineen alla, ottaa peli haltuun ja rauhoittaa ottelun asemat omaksi edukseen. Taitotasoltaan Suomella on kuitenkin nimiä, joista useampikin menisi varmasti Kosovon avauskokoonpanoon.

 

Vastustajan pelaajista tahdon nostaa ylös joukkueen kapteenin Samir Ujkanin. Maalivahti pelaa Italian toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, mutta kokemusta on Albanian maajoukkueesta useita otteluita sekä Italian pääsarjasta Genoan ja Palermon seurajoukkueista. Puolustava keskikenttä Fanol Perdedaj on pelannut kohtalaisen uran Saksassa, jossa saanut jalkapallo-opetuksensa Hertha BSC:ssa, jonka jälkeen pelannut suurimman osan urastaan 2. Bundesligassa. Sitten löytyy saksalaissyntyinen vasen laitapuolustaja Leart Paqarada, joka Perdedaj'n kaltaisesti on kasvanut jalkapalloilijaksi Saksassa ja käynyt Saksan nuorisomaajoukkueissa esiintymässä. Bayer 04 Leverkusenissa sitten tuli tutummaksi, josta vasta 21-vuotias Paqarada on edennyt myös 2. Bundesligaan, jossa edustaa SV Sandhausenia. Nuori ilmeisesti lupaavakin keskikenttä on Valmir Sulejmani, joka edustaa Saksan pääsarjatasolla pelaavaa Hannover 96:ta, jota voisi myös seurata. Viimeisenä sitten Enis Alushi, jolla kokemusta Saksasta huomattavasti enemmän. Oli suuressa roolissa viime kaudella FC St. Paulissa, jota tuli seurattua itse lukuisten otteluiden verran. Teki siirron 1. FC Nürnbergin riveihin kesällä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suomen avauskokoonpano: Hrádecky; Raitala, Arajuuri, Moisander ©, Lam, Uronen; Halsti, Eremenko, Lod; Pohjanpalo, Pukki.

 

Vaihdossa: Mäenpää, Joronen, Granlund, Ojala, Ring, Markkanen, Schüller, Moren, Mattila, Kauko, Saksela, Hämäläinen.

 

Aikalailla juuri sellainen avauskokoonpano, joka itselläkin oli toiveissa. Hämäläinen ja Markkanen vaihdosta tuomaan erilaisia vaihtoehtoja. Ring myös jalkoja keskikentälle ja muutama puolustussuuntaan vahvempi ratkaisu myös löytyy.

 

Saa nähdä, että onko Moisander oikeastikin keskimmäisenä keskuspuolustajana kuten grafiikassa, sillä tornimainen Arajuuri olisi se luontainen vaihtoehto. Backekin kutsui Lech Poznanin puolustajaa tietynlaiseksi johtavaksi pelaajaksi puolustuslinjassa, joten odottaisin olevan keskimmäisenä, Moisanderin vasemmalla ja Lamin oikealla.

 

Tunnin päästä mennään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kosovon avauskokoonpano: Ujkani ©; Perdedaj, Pnishi, Rrahmani, Paqarada; Kryeziu, Alushi, V. Berisha, Rashica; Bunjaku, B. Berisha.

 

Kokoonpano oltiin julkaistu hieman eri muodossa, jossa Alushi oli Rrahmanin sijaan keskuspuolustajana, jota pelipaikkana on myös pelannut. Uskon kuitenkin, että puhtaana keskuspuolustajana Rrahmani siirtyisi puolustuslinjaan ja puolustava keskikenttä Alushi ylemmäksi. Lisäksi Rashica on laitahyökkääjä enkä usko pelaavan vasemman laitapuolustajan Paqaradan sijaan päinvastaisilla pelipaikoilla. Bunjakua puhuttiin laidalle, mutta eiköhän avaa kärkihyökkääjänä omalla paikallaan. Kryeziun paikka saattaa löytyä sitten oikealta laidalta, vaikka onkin hyvin puolustusorientoitunut pelaaja ja pelannut uransa lähinnä keskikentän keskustassa puolustavammassa roolissa ja oikeana laitapuolustajana. Valon Berisha on myös pelannut enemmän vasemmalla laidalla, mutta myös keskikentän keskustassa, joten eiköhän tässä ole Kosovolla se luovempi ratkaisu kärkihyökkääjien alapuolelle. No, pian sen näkee. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laitetaan vielä tuo niin kutsuttu Kosovon unelmakokoonpano, jonka YLE näytti hetki sitten, jos joltain meni ohitse:

 

A. Januzaj (Sunderland) – A. Mehmeti (Stabæk) – X. Shaqiri (Stoke City)

P. Hetemaj (Chievo Verona) – B. Dzemaili (Bologna) – G. Xhaka (Arsenal) – V. Behrami (Watford)

S. Mustafi (Arsenal) – L. Cana (FC Nantes) – T. Xhaka (FC Basel)

S. Ujkani (Pisa)

 

Liittyen siis, jos Kosovo saisi käyttöönsä kaikki parhaimmat pelaajansa ympäri Eurooppaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Saa nähdä, että onko Moisander oikeastikin keskimmäisenä keskuspuolustajana kuten grafiikassa, sillä tornimainen Arajuuri olisi se luontainen vaihtoehto. Backekin kutsui Lech Poznanin puolustajaa tietynlaiseksi johtavaksi pelaajaksi puolustuslinjassa, joten odottaisin olevan keskimmäisenä, Moisanderin vasemmalla ja Lamin oikealla.

 

Näytti grafiikassa olevan nyt juuri näin, eli oikealta vasemmalle Lam, Arajuuri ja Moisander.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kosovon avauskokoonpano: Ujkani ©; Perdedaj, Pnishi, Rrahmani, Paqarada; Kryeziu, Alushi, V. Berisha, Rashica; Bunjaku, B. Berisha.

 

Kokoonpano oltiin julkaistu hieman eri muodossa, jossa Alushi oli Rrahmanin sijaan keskuspuolustajana, jota pelipaikkana on myös pelannut. Uskon kuitenkin, että puhtaana keskuspuolustajana Rrahmani siirtyisi puolustuslinjaan ja puolustava keskikenttä Alushi ylemmäksi. Lisäksi Rashica on laitahyökkääjä enkä usko pelaavan vasemman laitapuolustajan Paqaradan sijaan päinvastaisilla pelipaikoilla. Bunjakua puhuttiin laidalle, mutta eiköhän avaa kärkihyökkääjänä omalla paikallaan. Kryeziun paikka saattaa löytyä sitten oikealta laidalta, vaikka onkin hyvin puolustusorientoitunut pelaaja ja pelannut uransa lähinnä keskikentän keskustassa puolustavammassa roolissa ja oikeana laitapuolustajana. Valon Berisha on myös pelannut enemmän vasemmalla laidalla, mutta myös keskikentän keskustassa, joten eiköhän tässä ole Kosovolla se luovempi ratkaisu kärkihyökkääjien alapuolelle. No, pian sen näkee. 

 

Korjataan tähän vielä sen verran, että Bunjaku on yksinäisenä kärkihyökkääjänä. Bernard Berisha vasemmalla laidalla, Rashica oikealla. Kryeziu siis yksin keskikentän pohjalla ja rinnalla Alushi ja Valon Berisha. Muodostelma siis perinteisen 4-1-4-1 sijaan 4-4-2.

 

Kosovo: Ujkani ©; Perdedaj, Pnishi, Rrahmani, Paqarada; Kryeziu; Rashica, V. Berisha, Alushi, B. Berisha; Bunjaku.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tärkeään paikkaan tuli puoliaika. Johtoasema lukemin 1–0 on hyvä. Ei Kosovo huono ole ollut, vaikka se nyt ei mikään yllätys ollutkaan, jos joukkue ei aivan täynnä arpoja katsojalle ole.

 

Tietysti voisi tässä paljon paremminkin pelata. Paljon tuntuu Eremenko saavan roskaa niskaansa tuon yhden epäonnistuneen maalipaikan jälkeen ja nyt sitten jokainen virhe suurennuslasin alla. Kuitenkin mielestäni aika hyvällä sykkeellä vääntänyt, antanut painetta ja uhrautunut muutaman kerran riistämään palloa. Ottaen huomioon vielä myös sen kuinka vähän aikaa ja tilaa Romalle tunnutaan antavan. Tästä syystä pallottomana ehkä näkyvämpi kuin pallollisena. Pukiltakin se viimeinen silaus puuttuu, mutta ainakin suurella sydämellä yrittää.

 

Arajuuren maalille oli pakko hymyillä. Oikea mies sai sen, vaikka kaksi tässä viestissä mainittua ehkä ansaitsisivat myös onnistumisen. Saisi huutelijat hiljaiseksi, kun ei se Roma sinne Venäjälle lähde muuta kuin seurajoukkueen osalta, vaikka kuinka toivoisi. Tässä siis viittaus naapurifoorumin meininkiin.

 

Taitaa olla koko Paitsio.com lähtenyt paikalle katsomaan, kun ei juuri kommenttia ottelun osalta ole.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olipa suuri pettymys toinen puoliaika. Kyllähän tästä voitto oli otettavissa, mutta niin vain Kosovokin tasapelin ansaitsivat. Ei tämä mikään tusinajoukkue ollut, jolle tappio tuli, vaikka tällainen mentaliteetti taitaa kotisohvilla ollakin.

 

Onnittelut Kosovoon, vaikka suuresti harmittaakin.

 

Jonkinlaista jossittelua voi aina keksiä tuosta kuinka Kosovo ansaitsi rangaistuspotkun hyvin paljon vastaavasta tilanteesta, mistä Suomella jätettiin taas tilanne viheltämättä. Molemmissa pallo oli jo ehtinyt poistua tilanteesta, kun taklaus tuli.

 

Pilkusta riippumatta, niin Kosovo ansaitsi tasapelin, ja ei voi kuin niellä tämän illan katkerana. Lähtevät voittajina kotiin, vaikka eivät kolmea pistettä saaneetkaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olipas taas turhauttavaa katsoa tuota Suomen pelaamista. Jotenkin paistaa jonkinasteinen huolimattomuus jokaisen otteista. Helppoja syöttöjä menee minne sattuu ja puolustamisessa ei tunnut olevan kommunikointia juuri ollenkaan. En voi käsittää miten tuossa 1-1 maaliin johtaneessa tilanteessa voi toinen laita olla noin auki. Varsinkin, kun Suomi johti ottelua niin voisi kuvitella, että puolustamiseen käytettäisiin sitäkin enemmän energiaa. Ja kyllähän toi Roma nyt aivan päin perseitä tänään pelasi. Ei voi minkään. Taso riittää niin paljon parempaan, että toi esitys ei vain kelpaa.

 

Tuli muuten melko vahvat Venäjä-vibat noista lukuisista Kosovo-lipuista katsomosta. Suomessa toki paljon kosovolaisia, mutta ei muuten menisi missään muualla läpi tommonen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huoh. On tää kyllä ihan saat*nan raskasta. Joka kerta sitä lähdetään toiveikkaana stadionille ja käytännössä aina saa pettyä. Koska tähän tottuu?

 

Kohta bussilla takaisin Helsinkiin. Aamulla klo. 7.00 herätys. Kaikkea sitä meneekin tekemään.

 

 

Analyysejä pelistä ei tässä vaiheessa kykene tekemään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seuraavaksi sitten Islanti vieraissa ja Kroatia kotona lokakuussa.

 

Ei varmaan tarvitse edes mainita, että tänään oli paperilla ehkä se helpoin ottelu, mutta voiko kukaan edes väittää tässä lohkossa olevan helppoja otteluja? Tulee varmasti paljon ristiinpelaamista kuten tänään, kun kaikki joukkueet pelasivat 1–1 tasapelin. Pakko kai tässä on vain mennä eteenpäin, vaikka todella huono fiilis tänäisestä ottelusta jäikin. Ei kuitenkaan pidä lähteä peilaamaan tätä ottelua seuraavaan. Yksi asia olisi päättynyt tänään toisin, niin olisi aivan erilaiset tunteet pinnassa varmasti kaikilla. Rehellisesti voidaan myöntää, että Suomella on mahdollisuudet ottaa pisteitä muistakin otteluista – aivan kuten Kosovollakin oli tänään Suomesta.

 

Arkivuo, Perparim Hetemaj ja Sparv sitten ensi ottelussa ehkä mukana, jotka ovat tärkeitä palasia. Ainakin Arkivuota olisin kaivannut oikealle laidalle ja Sparvia keskikentälle. Tuntui Eremenko tekevän pallollisena kahden pelaajan työt, joka sitten ei onnistunut kuin ajoittain, kun siellä oli kolmekin kosovolaista heti merkkaamassa miehen pois. Ensimmäisen puoliajan pystyin vielä hyväksymään, koska pallottomana antoi panoksensa joukkueelle, mutta toisella puoliajalla hävisi sekin taistelutahto, kuten aika monelta muultakin. PE:n kanssa samaa mieltä, että kyllä tällaiselta huippuluokan keskikentältä saa ja tuleekin odottaa enemmän. Lam on todella lupaava kaveri, mutta vähän tuntui olevan ajoittain hukassa. Toivio on saanut paljon kritiikkiä, mutta tuntuu luotettavammalta. Joonaa ei kuitenkaan tarvitse odotella vielä seuraaviin otteluihin. Ehkä lopussa olisin Mehmet Hetemaj'n kaltaisesti odottanut Markkasta kentälle, kun Suomi sai lisäajalla vielä neljä erikoistilannettakin ja viimeisen puolen tunnin aikana yritettiin välillä vähän avuttomastikin löytää liikkeen kadottanutta Pohjanpaloa. Olisi sitten edes koolla paikannut Markkanen näitä puutteita, vaikka toisaalta vähän epätoivoinen ratkaisu olisi tuokin ollut.

 

Paljon toisessa ketjussa sai Backe kritiikkiä siitä, että ei ole suomalainen. Ainakin sanoi ottelun jälkeen suoraselkäisesti miten asiat on eikä kuultu sitä vastaavanlaista lässytystä kuten viime karsinnoissa totuttiin.

 

Edit. Viimeiseen lisäyksenä, että tuli vastaan kommenttia kuinka Backen mukaan Suomi olisi ansainnut enemmän – vai odottanut enemmän? En tiedä, mutta kyllähän tuossa taisi mainita myös suoraan, mitkä asiat eivät onnistuneet ja olleen pettynyt tulokseen. Myönsi myös vastustajan tänäisen paremmuuden. Olkoon. Asiallisia ja järkeviä pointteja sieltä kuitenkin suusta tuli ulos, joka vaihteeksi jotain uutta.

 

Joku varmaan heittää kävyllä tai pahemmalla, kun tämän totean, mutta tuossa Eremenkon tilanteessa oli Ujkani todella hyvin mukana ja voi antaa kehut myös maalivahdin onnistumiselle. Ei mikään turha nimi ole muutenkaan siellä, vaikka ei kaikille tuttu olekaan. Tietenkin Suomen kannalta tuosta olisi tullut maali viimeistellä, mutta voi sitä joskus antaa kunniaa myös vastapuolelle. Jos olisi ollut joku tunnettu maailmanluokan nimi tuossa torjumassa, niin olisi ollut maalivahdin hyvyyttä, mutta nyt tilanteesta saatiin luotua pelkkää Roman huonoutta, vaikka luonnollisesti näissä on aina molemmista kyse.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Backe sanoi myös ottelun jälkeen haastattelussa että kaksi seuraavaa peliä ovat helpompia kuin eilinen, ihmeellinen kommentti kun vastassa on Islanti ja Kroatia jotka nyt on pakko arvostaa korkeammalle tasolle kuin Kosovo.

Oma aavistukseni on ettei Backe jatka karsintojen loppuun asti, onhan tuo peli niin aneemisen näköistä ja tuloksetkin ovat mitä ovat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Backe sanoi myös ottelun jälkeen haastattelussa että kaksi seuraavaa peliä ovat helpompia kuin eilinen, ihmeellinen kommentti kun vastassa on Islanti ja Kroatia jotka nyt on pakko arvostaa korkeammalle tasolle kuin Kosovo.

 

Eikö sanonutkaan, että otteluihin on osittain helpompi valmistautua, sillä joukkueet ovat tutumpia ja käsiteltävää materiaalia on enemmän? Näin ainakin käsitin ja vastaavia kommentteja kuultiin sekä pelaajilta että valmennukselta ennen otteluakin.

 

Ei kai kukaan nyt voi sanoa tarkoittavansa juuri sitä, että esimerkiksi Kroatia olisi vastustajana helpompi puhtaasti yleisen tasonsa puolesta. Sen sijaan tällaisesta näkökulmasta lausunnon ymmärtäisi. Tietysti myös siltä kannalta, että Suomi pääsee pelaamaan sitä omaa peliä, mutta sen voi nyt sivuuttaa.

 

Itse en osaa ennakoida vielä, että miltä ruotsalaisen tulevaisuus näyttää, mutta en usko potkujen olevan ajankohtaiset ainakaan vielä. Annettu aikaa valmistautua kovatasoisissa harjoitusotteluissa, joista ei voi tulosten valossa luoda johtopäätöksiä ja nyt vasta yksi karsintaottelu alla. Tästä syystä, jos nyt ei liitolle tai päävalmentajalle tukea halua antaa, niin annetaan se nyt edes joukkueelle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En nähnyt tai kuullut ennen ottelua annettuja kommentteja, vain tuon Backen ottelun jälkeisen jossa sanoi vain tuon minkä kirjoitin. Ei varmaankaan potkut ole tällä hetkellä kenelläkään mielessä, mutta hemmetin paljon on mielestäni tapahduttava jos Suomi noista karsinnoista tulee jatkossa pisteitä haalimaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aikaa kylmä fakta on se, että tällaiset pelit KOTONA pitäisi vaan pystyä voittamaan. Huolestuttavaa kyllä oli se, kuinka paljon viekkaampi ja taitavampia kosovolaiset hyökkäyspäänpelaajat olivat verrattuna suomalaisiin. Pohjanpalo ainoa, joka välillä väläytteli viekkautta pallon kanssa. 

Palloliiton kannattaisi miettiä, tuhlatako rahaa siihen, että palkkaa kommentaattorin maajoukkuekoutsiksi vai sitten panostaisi mielummin ulkomaiseen valmennukseen junioripuolella. Tolla materiaalilla ei pitkälle pötkitä ja kun Eremenkoakaan ei näytä oikein nappaavan, niin ei siellä ole maalivahtia lukuunottamatta kansainvälisessä top 4 sarjassa itseään vielä pelaajana todistanutta jamppaa ollenkaan kentällä. Eremenkokaan ei toki top 4 sarjassa pelaa, mutta onhan hän tasoltaan kuitenkin sitä luokkaa. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aikaa kylmä fakta on se, että tällaiset pelit KOTONA pitäisi vaan pystyä voittamaan. Huolestuttavaa kyllä oli se, kuinka paljon viekkaampi ja taitavampia kosovolaiset hyökkäyspäänpelaajat olivat verrattuna suomalaisiin. Pohjanpalo ainoa, joka välillä väläytteli viekkautta pallon kanssa.

 

Palloliiton kannattaisi miettiä, tuhlatako rahaa siihen, että palkkaa kommentaattorin maajoukkuekoutsiksi vai sitten panostaisi mielummin ulkomaiseen valmennukseen junioripuolella. Tolla materiaalilla ei pitkälle pötkitä ja kun Eremenkoakaan ei näytä oikein nappaavan, niin ei siellä ole maalivahtia lukuunottamatta kansainvälisessä top 4 sarjassa itseään vielä pelaajana todistanutta jamppaa ollenkaan kentällä. Eremenkokaan ei toki top 4 sarjassa pelaa, mutta onhan hän tasoltaan kuitenkin sitä luokkaa.

Pitäisi voittaa, sitä ei kiellä kukaan.

 

Ei pitäisi yllättyä siitä, että joukkue on täynnä Saksassa syntyneitä ja siellä huippuseuroissa jalkapallokasvatuksensa saaneita pelaajia, joilla kokemusta nuoresta pitäen kovemmistakin ympyröistä. Ei siellä ollut vastassa mikään joukkue täynnä jostain Kosovon ympyröistä kerättyä tuntemattomia pelaajia. Profiililtaan osalla olisi riittänyt nimi ja taso meidänkin pelaajien edelle, kuten myös toisinpäin.

 

Vaikka Backe toimi kommentaattorina viimeksi, niin on kyseessä siitä huolimatta myös jalkapallovalmentaja. Kokemusta lukuisista seuroista ja isommistakin organisaatioista. Ei sinne mitään turhaa tv-kasvoa oo hankittu. Taisin tästä kirjoittaa enemmän aikaisemminkin. Tietysti tulosten tulisi olla parempia, mutta aika ronski väite.

 

Olen itse kylläkin käsittänyt, että Suomessa on junioripuolella haettu kokemusta ulkomailtakin eikä olla enää niin lapsen kengissä kuin muutama vuosi sitten. Menty omissa silmissäni reilusti eteenpäin ja taitavampia mieleenpainuvampia yksilöitä näyttää tulevan vastaan enemmän. Muutenkin siellä on tehty tulosta ja toivon jonkinlaisen islantilaismaisen tavoitteen ja onnistumisen sieltä tulevan tulevaisuudessa. Aina voi huudella kuinka pitäisi asiat tehdä, mutta entä mitä siellä tehdään? Ei se tulos heti tule. Tulevan nuoren sukupolven osalta projekti on vielä kesken.

 

Roman haluttomuudesta pelata en osaa kommentoida. Itse näin miehen olevan ensimmäisen puoliajan yksi aktiivisimmista pelaajista pallottomana, joka teki työtä joukkueelleen niska limassa. Pallon saadessaan oli hyvin tiukassa merkinnässä, mitä oli koko ottelun muutenkin ja vierestä ei löytynyt tukea laitapuolustajilta tai muilta keskikentiltä. Loppuun koko joukkueenkin epäonnistumiset ja turhautumiset, jotka tuntuivat muuttavan kaiken. Tietysti ansaitsee kritiikkinsä, koska tuon tason pelaajan tulisi pystyä siitä huolimatta parempaan, mutta olisi Roman tehtävänkin voinut tehdä helpommaksi.

 

Ensin yllätytään vastustajien tasosta. Sitten pitäisi löytyä useampia Luken kaltaisia nimiä Euroopan parhaimmista sarjoista. Ei siellä Kosovollakaan tällaisia tähtinimiä ole. Täytyy ottaa huomioon pienemmätkin vaikuttavat tekijät ja se, jos pelaa esimerkiksi Puolan tai Tanskan sarjassa ottelusta toiseen huipputasolla, niin ei tarkoita, että taso ei yksinkertaisesti riittäisi muualle. Tietenkään ei välttämättä puhuta huippusarjassa itsensä todistaneesta nimestä, mutta yleisen tason puolesta pitäisi pystyä suoriutumaan hyvin tällaisesta ottelusta, ja runko joukkueessa on sinänsä aivan hyvässä kunnossa, kun puhutaan Suomen tasoisesta joukkueesta. Ymmärrän tosin sen, että turhauttaa, mutta outoa etsiä väkisin syypäitä, kun se jätettäisiin 1–0 tuloksen jälkeen tekemättä.

 

Palloliittoa puolestaan en lähde kommentoimaan. Olisi voinut valinnat tehdä monen asian suhteen toisin, mutta en tiedä olisiko sekään miellyttänyt tai ollut parempi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pitäisi voittaa, sitä ei kiellä kukaan.

 

Ei pitäisi yllättyä siitä, että joukkue on täynnä Saksassa syntyneitä ja siellä huippuseuroissa jalkapallokasvatuksensa saaneita pelaajia, joilla kokemusta nuoresta pitäen kovemmistakin ympyröistä. Ei siellä ollut vastassa mikään joukkue täynnä jostain Kosovon ympyröistä kerättyä tuntemattomia pelaajia. Profiililtaan osalla olisi riittänyt nimi ja taso meidänkin pelaajien edelle, kuten myös toisinpäin.

 

Vaikka Backe toimi kommentaattorina viimeksi, niin on kyseessä siitä huolimatta myös jalkapallovalmentaja. Kokemusta lukuisista seuroista ja isommistakin organisaatioista. Ei sinne mitään turhaa tv-kasvoa oo hankittu. Taisin tästä kirjoittaa enemmän aikaisemminkin. Tietysti tulosten tulisi olla parempia, mutta aika ronski väite.

 

Olen itse kylläkin käsittänyt, että Suomessa on junioripuolella haettu kokemusta ulkomailtakin eikä olla enää niin lapsen kengissä kuin muutama vuosi sitten. Menty omissa silmissäni reilusti eteenpäin ja taitavampia mieleenpainuvampia yksilöitä näyttää tulevan vastaan enemmän. Muutenkin siellä on tehty tulosta ja toivon jonkinlaisen islantilaismaisen tavoitteen ja onnistumisen sieltä tulevan tulevaisuudessa. Aina voi huudella kuinka pitäisi asiat tehdä, mutta entä mitä siellä tehdään? Ei se tulos heti tule. Tulevan nuoren sukupolven osalta projekti on vielä kesken.

 

Roman haluttomuudesta pelata en osaa kommentoida. Itse näin miehen olevan ensimmäisen puoliajan yksi aktiivisimmista pelaajista pallottomana, joka teki työtä joukkueelleen niska limassa. Pallon saadessaan oli hyvin tiukassa merkinnässä, mitä oli koko ottelun muutenkin ja vierestä ei löytynyt tukea laitapuolustajilta tai muilta keskikentiltä. Loppuun koko joukkueenkin epäonnistumiset ja turhautumiset, jotka tuntuivat muuttavan kaiken. Tietysti ansaitsee kritiikkinsä, koska tuon tason pelaajan tulisi pystyä siitä huolimatta parempaan, mutta olisi Roman tehtävänkin voinut tehdä helpommaksi.

 

Ensin yllätytään vastustajien tasosta. Sitten pitäisi löytyä useampia Luken kaltaisia nimiä Euroopan parhaimmista sarjoista. Ei siellä Kosovollakaan tällaisia tähtinimiä ole. Täytyy ottaa huomioon pienemmätkin vaikuttavat tekijät ja se, jos pelaa esimerkiksi Puolan tai Tanskan sarjassa ottelusta toiseen huipputasolla, niin ei tarkoita, että taso ei yksinkertaisesti riittäisi muualle. Tietenkään ei välttämättä puhuta huippusarjassa itsensä todistaneesta nimestä, mutta yleisen tason puolesta pitäisi pystyä suoriutumaan hyvin tällaisesta ottelusta, ja runko joukkueessa on sinänsä aivan hyvässä kunnossa, kun puhutaan Suomen tasoisesta joukkueesta. Ymmärrän tosin sen, että turhauttaa, mutta outoa etsiä väkisin syypäitä, kun se jätettäisiin 1–0 tuloksen jälkeen tekemättä.

 

Palloliittoa puolestaan en lähde kommentoimaan. Olisi voinut valinnat tehdä monen asian suhteen toisin, mutta en tiedä olisiko sekään miellyttänyt tai ollut parempi.

Ei ole tähtinimiä, mutta perustaidoiltaan yksinkertaisesti parempia. Ja tämä ei koske vain Kosovon pelaajia. Tässä Suomen lohkossa vain Islanti on taitotasoltaan vastaava jengi, muut maat edellä kuten Kosovo tai reilusti edellä kuten Kroatia ja Turkki. Juniorityön tulokset ei tietenkään näy heti, siitä ei ollutkaan kysymys. Backe ei tosiaan ole vain tv-kasvo, mutta ennen Suomi-pestiä oli viimeksi 2012 valmennushommissa. Teki Tanskassa hyvää jälkeä, sen jälkeen iha ok-tasoa, mutta kysymys onkin, voiko Suomi sen pelaajamateriaalilla pärjätä ihan-ok valmentajalla. Muurinen ei pystynyt siihen 2000-luvun golden generationin kanssa...

 

Ihan Puolan ja Tanskan pääsarjoja halveksumatta, niin totuus on se, että sinne huippusarjoihin pitäisi vaan saada pelaajia. Saat jatkuvasti kovatasoisia pelejä, jolloin opit todennäköisemmin pelaamaan paremmin kovissa peleissä ja paikoissa. 

 

Juniorityöstä ja palloliitosta sen verran, että niitä tulosvastuita pitää pikkuhiljaa alkaa kasaamaan. Aina ei vaan voi lykätä pöytään korttia jossa katsotaan, että sittenkin seuraava sukupolvi on se millä pärjätään. Sanotaan nyt sekin, että mielestäni siihen nähden, että futiksella on eniten harrastajia Suomessa niin Palloliitto tekee aika surkeaa työtä sen potentiaalin valjastamiseksi. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×