Jump to content
Sign in to follow this  
Jahnny

UEFA Champions League 2016–2017

Recommended Posts

200px-UEFA_Champions_League_logo_2.svg.p

 

 

Olisikohan ajankohtaista avata tämän kauden kilpailulle ketjunsa, kun ollaan jo lohkovaiheiden arvonnoissa?

 

Arvonta alkaa siis aivan näillä näppäimillä. Jotkut muut saavat kilpailla siitä kuka on se nopein, jotka nuo lopulliset lohkot tänne postaavat.

 

Mitään alustustakaan tässä ei oikein ehdi kirjoittamaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

UEFA Champions League 2016–2017

 

Group Stage

 

Group A

- PSG (France)

- Arsenal (England)

- FC Basel (Switzerland)

- Ludogorets (Bulgaria)

 

Group B

- SL Benfica (Portugal)

- Napoli (Italy)

- Dinamo Kiev (Ukraine)

- Besiktas (Turkey)

 

Group C

- FC Barcelona (Spain)

- Manchester City (England)

- Bor. M'gladbach (Germany)

- Celtic (Scotland)

 

Group D

- FC Bayern (Germany) 

- Atlético Madrid (Spain)

- PSV (Netherlands)

- FC Rostov (Russia)

 

Group E

- CSKA Moscow (Russia)

- Bayer 04 (Germany)

- Spurs (England)

- AS Monaco (France)

 

Group F

- Real Madrid (Spain)

- Bor. Dortmund (Germany)

- Sporting CP (Portugal)

- Legia Warszawa (Poland)

 

Group G

- Leicester City (England)

- FC Porto (Portugal)

- Club Brugge (Belgium)

- FC København (Denmark)

 

Group H

- Juventus (Italy)

- Sevilla FC (Spain)

- Olym. Lyonnais (France)

- Dinamo Zagreb (Croatia)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heitetään vähän kommenttiakin ja veikkauksia. (Suluissa niin sanottu toivesijoitus.)

 

Group A

1. PSG (France) (2.)

2. Arsenal (England) (1.)

3. FC Basel (Switzerland)

4. Ludogorets (Bulgaria)

 

Ensimmäisessä lohkossa onkin tähän suuntaan sitten oikein mielenkiintoinen ottelupari luvassa, kun Arsenal ja PSG kohtaavat toisensa lohkovaiheessa. Täytyy todeta, että vaikka PSG on viime vuosina antanut hyvinkin dominoivan kuvan itsestään, niin Arsenalilla on aivan yhtälailla mahdollisuudet voittaa lohko. Toivoisin vaihtelun vuoksi Arsenalia lohkovoittajaksi, sillä tämä mahdollistaisi etenemisen pidemmällekin. En kuitenkaan usko Unai Emeryn manageroiman PSG:n taipuvan lohkon huipulta. Kaksi muuta FC Baselin ja Ludogoretsin muodossa sitten ovat omissa silmissäni selvät näin. Suurella mielenkiinnolla odotan tulevia otteluita.

 

Group B

1. Napoli (Italy)

2. SL Benfica (Portugal)

3. Besiktas (Turkey)

4. Dinamo Kiev (Ukraine)

 

Äärimmäisen tasainen lohko tarjolla, jossa voi käydä vähän miten vain. Uskotaan kuitenkin Napolin pystyvän vaihteeksi suorittamaan kiitettävästi Euroopassa, sillä jonkinlaiset sympatiat ansaitsevat täältä suunnalta. SL Benfica sitten toisena, kun taas Besiktas jatkaa Europa Leaguessa. Dinamo Kiev joutuu pettymään.

 

Group C

1. FC Barcelona (Spain)

2. Manchester City (England)

3. Bor. M'gladbach (Germany)

4. Celtic (Scotland)

 

Eiköhän järjestys ole tämä. FC Barcelona on materiaaliltaan niin omaa luokkaansa, että ei edes Manchester City pysty haastamaan Pep Guardiolan johdolla. Bor. M'gladbach jatkaa sitten Europa Leaguessa, jossa mahdollisuudet ovat mennä pitkällekin. Antavat varmasti haasteen kahdella suuremmalle, mutta jatkoon ei saksalaisten panos riitä. Celtic tulee olemaan heittopussi ja Brendan Rodgersin miehistö tulee päästämään melkoisen määrän maaleja.

 

Group D

1. FC Bayern (Germany) 

2. Atlético Madrid (Spain)

3. FC Rostov (Russia)

4. PSV (Netherlands)

 

Uskon Carlo Ancelottin joukkueen voittavan lohkon kivenkovaa Atlético Madridia vastaan. Italialainen on vanha konkari ja Diego Simeonenkin joukkueiden taika saattaa alkaa hiipumaan, kun joukkueet oppivat pelaamaan tätä epämiellyttävää vastustajaa vastaan. Venäläisseura FC Rostov yllättää positiivisesti kuten kotimaan sarjassaan eikä jää lohkossa kolmanneksi, kun taas PSV joutuu pettymään.

 

Group E

1. Bayer 04 (Germany)

2. AS Monaco (France)

3. Spurs (England) (4.)

4. CSKA Moscow (Russia) (3.)

 

Ikävästi uskon, että CSKA Moscow'n matka ei tule jatkumaan, mutta toiveissa olisi Roman Eremenkolle ja kumppaneille paikka lohkokolmosena sekä Europa League, jossa olisivat olemassa mahdollisuudet menestyäkin. Saatetaan myös nähdä suomalaiskohtaaminen, sillä Joel Pohjanpalon Bayer 04 löytyy lohkosta, ja uskon saksalaisseuran olevankin vahvoilla. Spurs on seurana sellainen, että sijoitus voi olla mitä tahansa, mutta valmistaudutaan tottumuksesta Spurs-kannattajien pettymykseen, kun AS Monaco jatkaa lohkosta toisena.

 

Group F

1. Real Madrid (Spain)

2 Bor. Dortmund (Germany)

3. Sporting CP (Portugal) (4.)

4. Legia Warszawa (Poland) (3.)

 

Tämäkin näyttää omissa silmissäni melko selvältä lohkolta. Sporting CP saattaa aiheuttaa jonkin verran harmaita hiuksia. Bor. Dortmund ja Real Madrid puolestaan on omassa kastissaan, ja eiköhän hallitseva mestari voita lohkonsa. Toiveissani olisi Kasper Hämäläisen edustaman Legia Warszawan yllättäminen ja jatkopaikka lohkokolmosena. En tähän kuitenkaan usko, sillä portugalilaiset ovat yleensä vähintään kohtalaisia Euroopassa.

 

Group G

1. FC Porto (Portugal)

2. Leicester City (England)

3. Club Brugge (Belgium)

4. FC København (Denmark)

 

Leicester Citylla kävi sitten varsinainen onni lohkoarvonnoissa. Eiköhän jatkopaikkakin mahdollisesti irtoa ja satumainen tarina saa jatkoa. Ennustan kuitenkin, että ensikertalaiset tulevat olemaan ongelmissa belgialaisia ja tanskalaisia vastaan. FC Porto voittaa lohkon. Club Brugge kolmantena, sillä FC Københavnin meno ei ole vakuuttanut itseäni enää vähään aikaan kuten muutama vuosi sitten.

 

Group H

1. Juventus (Italy)

2. Sevilla FC (Spain) (3.)

3. Olym. Lyonnais (France) (2.)

4. Dinamo Zagreb (Croatia)

 

Juventus ja Sevilla FC pääsivät jälleen samaan alkulohkoon. Kiusaksi tulee Olym. Lyonnais, jolla olisi mahdollisuudet jatkoonkin. Paljon perustellaan espanjalaisten putoamista, sillä olisivat heikentyneet ja uusi manageri Jorge Sampaoli on astunut puikkoihin. Seura ehkä menetti tärkeitä pelaajiaan kesällä, mutta on siitä huolimatta tehnyt järkeviä täsmähankintoja noin yhdeksän pelaajan verran ja joukkue näyttää rakenteensa puolesta kyllä vahvemmalta kuin aikaisemmin. Jos esitykset ovat kiitettäviä pelillisestikin, niin mitään ongelmia ei tulisi olla. Ranskalaisseura on mainettaan parempi, mutta helppoa ei siis tule olemaan. Tasainen kamppailu näiden kahden välillä siitä, että kumpi jatkaa. Omissa toiveissani olisi Olym. Lyonnais jatkopeleissä, kun taas Sevilla FC nähtäisiin jälleen Europa Leaguessa rikkomassa ennätyksiä. Dinamo Zagreb jääköön viimeiseksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heitetään omatkin ennustukset tiskiin.


 


Group A


1. Arsenal 


2. PSG 


3. FC Basel


4. Ludogorets


 


Mielestäni PSG on heikentynyt Zlatanin lähdön myötä. Di Maria aiheuttaa laidalta käsin hankaluuksia ja Jesé sekä HBA ovat päteviä pelaajia, mutta kykeneekö Cavani kantamaan ykköskärjen viittaa ensi kertaa muutamaan vuoteen? Mielestäni Arsenal on materiaaliltaan parempi joukkue, joskin heillä on ollut tapana hävitä alkulohkossa myös itseään heikommille joukkueille. Arsenal ja PSG ovat varmat jatkajat ja Basel napannee pidemmän korren Ludogoretsista. Veikataan nyt Arsenalille lohkovoittoa, toki lentävät tuttuun tapaan ulos heti playoffien ekalla rundilla, mutta se on eri keskustelu se.


 


Group B


1. SL Benfica


2. Napoli


3. Dinamo Kiev


4. Besiktas


 


Melkoinen sekametelisoppa ja kukin joukkue on varmasti tyytyväinen ollessaan osana tätä lohkoa. Periaatteessa kenellä tahansa on mahdollisuudet jatkoon ja pienten yllätysten siivittämänä lohkovoittokin voi mennä melkein kenelle tahansa. Uskon, että Napoli on hankaluuksissa seuran jouduttua myymään Higuainin ja Benfica nappaa tästä lohkovoiton vahvan rutiininsa turvin, vaikka esim. Gaitanin ovatkin joutuneet kauppaamaan muualle. Dinamo Kiev haastanee tiukasti jatkopaikasta, mutta jää lopulta kolmanneksi. Besiktasin nippu on aika mitäänsanomaton ja kannattajien larppaus vie varmaan mielenkiinnon.


 


Group C


1. FC Barcelona 


2. Manchester City


3. Bor. M'gladbach


4. Celtic


 


Aika selvän oloinen lohko minusta. On näkemisen arvoinen asia, kun Barcelona voittaa Etihadilla Pep Guardiolan Manchester Cityn iskemällä terävästi vastaan katsellen Cityn pyörittävän palloa tuloksetta. Manchester City nappaa kuitenkin kakkospaikan yhtä selvällä marginaalilla kuin Barcelona ykköstilan. Celticin penkin päässä istuva Brendan Rodgers ei osaa koutsata altavastaajaa ja varmaan skoteilla pestään lattiaa useampaankin otteeseen.


 


Group D


1. FC Bayern


2. Atlético Madrid


3. FC Rostov


4. PSV


 


Uskon, että Atletico saattaa tänä kautena viimein voittaa koko paskan oltuaan finaalissa kahdesti kolmen kauden sisään. Vielä lohkovaiheessa Simeonen Atleti ei ihmeitä esitä vaan tyytyy tekemään tarvittavan napatakseen jatkopaikan, mikä ei tästä lohkosta lopulta mahdottomia vaadi. Bayern nappaa kovan materiaalinsa turvin lohkovoiton ja FC Rostov napannee kolmannen tilan ja näin ollen paikan Europa Leaguen pudotuspeleistä.


 


Group E


1. Tottenham


2. AS Monaco


3. Bayer Leverkusen


4. CSKA Moscow


 


Tottenhamin leirissä lohkoarvonta oli taatusti mieluisa. Spurs on materiaaliltaan lohkon kovin joukkue ja uskon, että UCL-kiima siivittää pohjois-lontoolaiset jatkoon lohkovoittajina. Leverkusen ihastuttaa taatusti, mutta AS Monaco nappaa lohkon toisen tilan vahvemman rutiininsa ja paremman puolustuspelin ansiosta. CSKA Moscow on mukana keräämässä kokemusta ja varmaan seuran fanit keksivät taas jonkun hauskan tempauksen, jonka johdosta pelaavat pari peliä tyhjille katsomoille lämpömittarin ollessa 10 astetta pakkasen puolella.


 


Group F


1. Real Madrid


2 Bor. Dortmund


3. Sporting CP


4. Legia Warszawa


 


Vaikuttaa aika selvältä lohkolta. Real on ykkönen ja Dortmund yhtä selvä kakkonen. Realin ja Dortmundin kamppailut ovat taatusti alkulohkojen viihdyttävintä antia ja uskon BVB:n pärjäävän näissä hyvin, mutta ehkä sitten lipsuvat Sportingia vastaan tasapeliin, mihin Real ei tule sortumaan. Real voittaa lohkon Crisun iskiessä neljä maalia Legian vieraillessa Bernabeulla. 


 


Group G


1. FC Porto


2. Leicester City 


3. Club Brugge 


4. FC København


 


Leicester sai arvonnoista ihan mukavan lohkon. FC Porto on vahvojen muutosten kourissa, mutta etenivät kuitenkin lohkovaiheeseen hakiessaan 1-4 vierasvoiton AS Roman vieraana, mitä ei kovin usein näe tapahtuvan. Leicester ja Porto pelaavat varmasti tiukat kamppailut ja uskon, että Leicester on ainakin kotonaan lähellä kolmea pistettä, mutta Kettujen kokemattomuus tulee esiin muissa peleissä joissa se lipsuu tasurihin ja jopa tappioihin. Porto voittaa lohkon rutiininsa turvin, Leicester tulee toiseksi ja belgialaiset kolmoseksi.


 


Group H


1. Juventus


2. Sevilla FC


3. Olym. Lyonnais


4. Dinamo Zagreb


 


Juventus on vahvistunut kesällä vaikka myivätkin Pogban. Juve ei ole ollut alkulohkoissa murhaavan tehokas, mutta vaikea nähdä etteivätkö he voittaisi tätä lohkoa. Sevilla ja Lyon vetivät molemmat viime kauden lohkovaiheen täysin vihkoon jäädessään kuuteen ja neljään pisteeseen ja tämän kaksikon välillä voi käydä jälleen mitä tahansa. Espanjalaisten materiaali on kuitenkin parempi, joten eivätköhän he nappaa jatkopaikan Lyonin kustannuksella. Zagrebille lankeaa lähinnä kiusaajan rooli, mutta en yllättyisi jos he onnistuisivat kaatamaan esim. Lyonin kotikentällään.


Share this post


Link to post
Share on other sites

6178526d513e3c0395dad697df6d0d89.png

 

Olipas Cityltä kyllä loistava ottelu eilen. 1-1 maalin jälkeen Barcelona oli täysin aseeton ja Cityn keskikenttä riisti pallon Barcelonalta kerta toisensa jälkeen. Gündogan on varsinkin erinomaisessa vireessä iskettyään kaksi maalia jo toisessa ottelussa perätysten ja mieshän ei ole varsinaisesti maalintekolahjoistaan tunnettu, vaikkei mikään puolustava pelaaja olekaan. 

 

Eilisestä tuli jotenkin viime kevään City - PSG ottelut mieleen. Vaikka tällöinkin City pelasi materiaaliltaan parempaa vastaan niin Etihadilla City painaa silti pallon vaikka väkisin vastustajan päähän. Ei siellä nyt missään nimessä mitään maailman äänekkäintä stadionia ole, mutta varmasti Cityn pelaajat saavat siitä tarvittavaa voimaa ja sitten kun on näitä Agüeron ja KDB:n tasoisia pelaajia, jotka voivat taikoa maaleja tyhjästä niin jälki on toisinaan ihan vakuuttavaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei kyllä parempaa tv-ottelua olisi voinut valita. Sevillaa seurattu tällä kaudella runsaasti kuten myös Juventuksen edesottamuksia, niin voi olla pettynyt, jos tästä ei viihdyttävää futisiltaa tulekaan.

 

Sevillasta lyhyesti, että on LaLigassa sarjataulukon 3. sijalla ja kovassa nosteessa, vaikka paljon spekuloitiinkin, että Emeryn ja tiettyjen pelaajien lähdöt olisivat olleet merkittäviä. En itse ole nähnyt pitkään aikaan näin vahvaa Sevillaa ja Sampaolin onnistuminen lämmittää myös mieltä, sillä valittiinhan myös viime kuukauden LaLigan parhaaksi manageriksi.

 

Sevillalta täytyy ehdottomasti nostaa esille N'Zonzi, joka on viimeistään tällä kaudella noussut pelipaikkansa yhdeksi parhaaksi Euroopassa ja Sampaolin alaisuudessa tuntuu saaneen sitä puhtia vähän enemmänkin pelaamiseen. Escudero vasempana laitapuolustajana myös vakuuttanut ja sinetöinyt paikkansa avauskokoonpanossa Trémoulinasin poissaollessa. Lisäksi puolustuspään hankinta ja Argentiinan maajoukkuemies Mercado on yllättänyt ainakin allekirjoittaneen positiivisesti. Nasri on myös osoittautunut elintärkeäksi ja uudella roolituksella keskikentän keskustassa ollut kuin uudelleensyntynyt, mutta ei löydy tänään ainakaan avauskokoonpanosta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kokoonpanot vielä:

 

Sevilla FC (3-4-1-2): Rico; Mercado, Rami, Pareja; Mariano, Iborra, N'Zonzi, Escudero; Vitolo; Vázquez ©, Vietto.

Substitutes: Sirigu, Carriço, Kranevitter, Sarabia, Ganso, Kiyotake, Ben Yedder.

 

Juventus (4-1-4-1): Buffon ©; Alves, Bonucci, Rugani, Evra; Marchisio; Cuadrado, Khedira, Pjanic, Alex Sandro; Mandzukic.

Substitutes: Neto, Chiellini, Lemina, Sturaro, Asamoah, Hernanes, Kean.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Katotteko kukaan Dortmund - Legiaa?

 

Tauolle Dortmundin 5-2 johdossa, hurjat maalikarkelot käynnissä. Viihdyttävää peliä ollut, Legian puolustuspelaaminen kyllä aika hukassa. Eivät oikein pysy Dortmundin hyökkääjien perässä. Legian Prijovicilla oli lähellä hattutemppu tuossa kun laittoi pallon ylärimaan. 

 

Mikäli Legia hieman piristyisi toiselle nelivitoselle, niin tästä voisi vielä tulla jännä matsi. Jos eivät niin Dortmund menee muuten menojaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Älyttömän hyvä ja viihdyttävä ottelu meneillään.

 

Huikeaa futista Sampaolin miehistöltä. Ei odotuksiinkan nähden odottanut näin hyvää peliä. Ensimmäisellä puoliajalla kentällä oli oikeastaan vain yksi joukkue.

 

Clattenburgin ei kannata tämän ottelun jälkeen Sevillassa baariin mennä. Ensimmäinen varoitus Vázquezille, kun protestoi Cuadradon jatkettua pelaamista, sillä kolumbialainen oli juuri aikaisemmin huitaissut kyynerpäällä Escuderoa naamaan. Hölmöä toimintaa tämä ensimmäinen. Toinen sitten hetken päästä rikkeestä, josta varoituksen olisi voinutkin antaa, ja annettiinkin. Miehen vajaalla ei näyttänyt Sevillan meno hiipuvan, mutta pahan maunhan jättää tällainen suuhun, kun Bonucci meni 45+2' maihin 16-alueella aivan omiaan, josta seurauksena rangaistuspotku Juventukselle ja puoliajalle näin ollen siis 1-1 lukemin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dortmund - Legia päättyi lukemiin 8-4. Oliskohan tuo nyt joku ennätys Mestarien Liigassa, eniten maaleja yhdessä matsissa. Legia pyrki nopeisiin vastahyökkäyksiin tällä toisella jaksolla, Dortmund piti palloa enemmän. Legian hyökkäyspeli toimii ihan hienosti, lähtevät todella räväkästi ja Dortmundilla oli vaikeuksia pysyä noissa tilanteissa mukana. Legian hyökkääminen näkyy sitten omassa päässä jonne niitä maaleja tehdään. Legialle on tehty näissä viidessä ottelussa 24 maalia joka kertoo siitä että puolalaisjoukkueen puolustus on aika heikko.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olipa huikea ottelu näin puolueettomalle katsojalle, vaikka kyllä Sevilla tässä itsensä puolelleen voitti. Toinen puoliaika tuntui vähän hiljaisemmalta ensimmäisen hulinan jälkeen, mutta ei tuokaan nyt aivan tapahtumaköyhää meininkiä ollut.

 

Olisihan tässä Sevilla tasapelin ehkä jostain näkökulmasta ansainnut, vaikka tekihän espanjalaiset tämän vähän itselleen, mutta pelin etenemisen merkitystä ei voida aliarvioida. Lopputuloksena 1-3 Juventukselle kyllä mairittelee italialaisia näin surkean esityksen päätteeksi.

 

Odotin paljon erilaista ottelua, mutta ei tämä silti yhtäkään katsojaa varmaan kylmäksi jättänyt.

 

Bonucci olisi yleensä se pelaaja, jolle Juvelta mieluiten onnistumisia toivon. Mahtava pelaaja ja persoonakin. Tänään kuitenkin olisin ehkä tuon rangaistuspotkuun johtaneen tilanteen seurauksena toivonut, että tuollaista ei olisi tänään nähty.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dortmund - Legia päättyi lukemiin 8-4. Oliskohan tuo nyt joku ennätys Mestarien Liigassa, eniten maaleja yhdessä matsissa.

 

1969: KR Reykjavík 2–12 Feyenoord

 

Tuollainen tulos löytyy vuodelta 1969. Tietysti uudelleenbrändäyksen (1992) jälkeen ei sitten näin suuria maalimääriä olla nähty.

 

2003: AS Monaco 8–3 RC Deportivo

 

Tuossa edellinen ennätys nykyisen Champions Leaguen ajalta, jos nyt haluaa syrjäyttää European Champion Clubs' Cupin täysin.

 

Muut suurilukuiset ottelut (väh. 10 maalia) ovat:

 

1973: Dinamo Bukarest 11–0 Crusaders

1964: Lokomotiv Sofia 8–3 Malmö FF

1966: FC Haka 1–10 RSC Anderlecht

1961: B1909 Odense 9–2 Spora Luxemburg

1980: Liverpool 10–1 OPS

1965: Ferencváros 9–1 Keflavík ÍF

1973: FC Basel 6–4 Club Brugge

1990: Real Madrid 9–1 FC Tirol

1983: Standard Liège 8–2 Athlone Town

1969: Leeds United 10–0 FK Lyn

1960: Real Madrid 7–3 Frankfurt

1970: Mönchengladbach 10–0 EPA Larnaca

1956: Manchester Utd 10–0 RSC Anderlecht

1990: Ipswich Town 10–0 Floriana

1968: FC Reipas Lahti 1–9 Spartak Trnava

1965: SL Benfica 10–0 Stade Dudelange

1957: Red Star Belgrad 9–1 Stade Dudelange

1979: Ajax 10–0 Omonia Nikosia

 

Seurasitko Jahnny missään välissä tuota Dortmund - Legia matsia?

 

Vähän, mutta en oikeastaan. Enemmän muita.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ensimmäistä kertaa moneen, moneen vuoteen tullut alkulohkoista fiilis, että muillakin kuin Barcelonalla, Bayernilla, Realilla tai Atleticolla on oikea mahis voittaa turnee. Klassista herkkusienipallottelua ollaan nähty maali-ilotteluiden ja dramaattisten otteluiden myötä, tätä UCL:ää minä liputan jatkoon. En sitä muutaman seuran oligarkiaa jota mielenkiintoisempaa on virkkuun piirimestaruuskisat.

Voi toki olla ja varmasti onkin, että esille tuodut joukkueet vaihtavat isompaa vaihdetta silmään playoff vaiheessa, mutta nyt on vähän sellainen kutina, että yllätykset voivat olla mahdollisia. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Luulen että olet väärässä. Zidane näyttää saaneen Realin kovimpaan iskuun vuosiin ja joukkue on mitä todennäköisemmin finaalissa jollei vastaan tule Barca jossain vaiheessa. Atleticoon en usko, liigassa menee heikohkosti ja se tullennee näkymään myös ML:n myöhemmissä vaiheissa.

Barca hävisi Citylle mutta mielestäni joukkue tyytyi siinä tappioonsa kun lohkovoitto on kuitenkin tulossa. Real ja Barca ovat selviä suosikkeja omissa papereissani ja toinen niistä on varmasti finaalissa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Luulen että olet väärässä. Zidane näyttää saaneen Realin kovimpaan iskuun vuosiin ja joukkue on mitä todennäköisemmin finaalissa jollei vastaan tule Barca jossain vaiheessa. Atleticoon en usko, liigassa menee heikohkosti ja se tullennee näkymään myös ML:n myöhemmissä vaiheissa.

Barca hävisi Citylle mutta mielestäni joukkue tyytyi siinä tappioonsa kun lohkovoitto on kuitenkin tulossa. Real ja Barca ovat selviä suosikkeja omissa papereissani ja toinen niistä on varmasti finaalissa.

 Voin toki ollakin ja ilmaisin uskoni edellämainittujen joukkueiden kykyyn nostaa suorituskykyä panosten kasvaessa. Lohkovaiheen pelejä tarkastellessa voidaan kuitenkin sen verran sanoa, että tasaisimmalta UCL kisalta vaikuttaa vuosiin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Heitetään omatkin ennustukset tiskiin.

 

Group A

1. Arsenal 

2. PSG 

 

Group B

1. SL Benfica

2. Napoli

 

 

Group C

1. FC Barcelona 

2. Manchester City

 

 

Group D

1. FC Bayern

2. Atlético Madrid

 

 

Group E

1. Tottenham

2. AS Monaco

3. Bayer Leverkusen

4. CSKA Moscow

 

 

Group F

1. Real Madrid

2 Bor. Dortmund

 

 

Group G

1. FC Porto

2. Leicester City 

 

 

Group H

1. Juventus

2. Sevilla FC

 

 

Yllä siis omat ennustukset lohkovaiheesta ja ihan hyvin näytti spekulaatiot osuvan, mistä nyt ei voi kovin suurta kunniaa ottaa, koska eihän tässä vaiheessa yleensä suuria yllätyksiä nähdä. A-D lohkot ratkaistiin jo tiistaina ja niissä ei jatkoonmenijöiden osalta yllätyksiä nähty. Atletico Madrid onnistui voittamaan lohkon ennen Bayern Müncheniä, mutta ei tämäkään mikään sen suurempi yllätys ole, kun tarkastellaan Atletin viime kausien saavutuksia. A-lohkossa Arsenal lopulta nappasi kuin nappasikin pidemmän korren pariisilaisista, mutta tällä kaudella lohko kakkosten korissa on muutama todellinen jättiläinen eikä 1. ja 2. korin välillä ole yhtä suurta tasoeroa kuin mihin on joskus totuttu.

 

E-H lohkot ratkaistiin eilen ja vaikka jatkajat olivat aika pitkälti selvillä niin järjestys oli silti avoinna useammassakin tapauksessa. Tasaisena pidetty E-lohko oli itsellä se, jonka ennustamisessa meni eniten väärin kiitos Spursin pupelluksen. Neljästä englantilaisesta Tottenham oli ainoa, joka ei selviytynyt jatkoon ja heidän matkansa jatkuu sitten Europa Leaguen puolella. Nuori Monacon joukkue osoitti tasonsa voittamalla lohkon ja viihdyttävä Bayer Leverkusen tuli toiseksi, joten saatamme nähdä Joel Pohjanpalon tositoimissa pudotuspelien alkaessa!

 

F-lohkossa nähtiin eilisen kovin peli, kun Real Madrid hukkasi kotonaan 2-0 johtoaseman 2-2 tasapeliin ja Dortmund nappasi lohkovoiton ja teki tempun, johon ei moni uskonut. Jos nyt kuitenkin rehellisiä ollaan, niin lohkovoitto on Dortmundille paljon suurempia asia, kuin mitä se olisi ollut Realille.Real Madrid on selkeä suosikki jokaista lohkoykköstä vastaan, mutta samaa ei voida sanoa Dortmundista, jolle lohkovoitto oli sikälikin erinomainen, että se välttää arvonnoissa vaikeimman lohko kakkosen eli Bayernin.

 

G-lohkossa Leicester oli varmistanut lohkovoiton jo ennen eilistä, mutta päätöspäivänä 5-0 Portolle kärsitty tappio jätti vähän karvaan maun heidän alkulohkostaan. Porto jatkaa odotetusti toisena joukkueena kevääseen. Viimeisessä eli H-lohkossa Juventus kantoi ennakkosuosikin paineet ja voitti lohkon, mutta sekin oli tipalla, sillä Sevilla laittoi heidät todella tiukoille Espanjassa pelatussa pelissä. Sevilla eteni jatkoon toisena joukkueena ja tarjoaa varmasti kovan vastuksen kelle tahansa.

 

Tässä vielä kaikki lohkovoittajat ja toiseksi tulleet:

 

Group winners

Arsenal (ENG)

Atlético Madrid (ESP)

Barcelona (ESP) 

Borussia Dortmund (GER)

Juventus (ITA)

Leicester City (ENG)

Monaco (FRA)

Napoli (ITA)

Runners-up

Bayern München (GER)

Benfica (POR) 

Bayer Leverkusen (GER) 

Manchester City (ENG)

Paris Saint-Germain (FRA)

Porto (POR)

Real Madrid (ESP)

Sevilla (ESP)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×