Hyppää sisältöön


Kuva
- - - - -

Football Manager 2017


 • Kirjaudu vastataksesi
13 vastausta aiheeseen

#1 tomine

tomine

  Senior Member

 • Members
 • 10 218 Viestit

Lähetetty 19.09.2016 - 15:18#2 tomine

tomine

  Senior Member

 • Members
 • 10 218 Viestit

Lähetetty 14.10.2016 - 21:17#3 Jahnny

Jahnny

  Senior Member

 • Members
 • 8 221 Viestit
 • LocationTurku

Lähetetty 30.10.2016 - 18:07


Football is like chess, only without the dice.


#4 ippe

ippe

  Senior Member

 • Members
 • 7 593 Viestit

Lähetetty 30.10.2016 - 18:36

Kuinka moni foorumisti on hankkimassa maailman parhaan pelisarjan uusimman painoksen? Itse on ole Betaa pelannut, vaan odotan ensi viikon perjantaihin (4.11) ja pistän sen jälkeen kokoversion lataukseen, jonka jälkeen kaikki vapaa-aika meneekin sitten taas FM:män parissa. 

 

Jos joku hankkii pelin ja on kiinnostunut niin voin edelleen osallistua mahdollisiin nettipeleihin tai yhteiseen tallennukseen tms. Omasta ensimmäisestä tallenuksestakin on jo suunnitelma, mutta kirjoittelen siitä sitten pelin ilmestymisen jälkeen lisää!


 • KyyhkyBoy tykkää tästä

#5 Jakke76

Jakke76

  Junior Member

 • Members
 • PistePistePiste
 • 51 Viestit

Lähetetty 31.10.2016 - 11:11

Mä olen jo ostanut ja jonkin verran Betaa pelaillutkin. Tää pelisarja on jotenkin mun heikkous ja vaimon valituksen kohde :)

 

Perusurat ManUtd:lla ja Accringtonilla taas lähtee käyntiin.#6 tomine

tomine

  Senior Member

 • Members
 • 10 218 Viestit

Lähetetty 03.11.2016 - 19:17

FourFourTwo

Miles Jacobson: How we make Football Manager, the future – and where YOU come into it
FFT’s Joe Bewin spoke to the game’s head honcho about what it takes to put together the social life-sapping phenomenon, the most requested feature that won't get made and much more. Here's the first-person account...
http://www.fourfourtwo.com/features/miles-jacobson-how-we-make-football-manager-future-and-where-you-come-it?utm_m_medium=t&utm_source=Facebook&utm_medium=Social

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

UrheiluSanomat numero 44 – 2016

Peli tuli pelin luo
Tietokonepeli Football Manager loi niin hyvät pelaajatarkkailuverkostot, että maailman suurimmat jalkapalloseurat kiinnostuivat siitä.

…elikkäs kyseisessä lehdessä olis parin aukeaman juttu kyseisestä aiheesta…..#7 ippe

ippe

  Senior Member

 • Members
 • 7 593 Viestit

Lähetetty 04.11.2016 - 10:51

Mietin kuumeisesti omaa aloitusjoukkuettani, mutta mikään joukkue ei tuntunut sopivalta. Samaan aikaan luin tämän Guardianin uutisen, joka kertoo Julian Nagelsmannista. Mies nimitettiin 28 vuotiaana Hoffenheimin päävalmentajaksi 10.2.2016 ja monet Saksassa pitivät tätä puhtaana mediatempauksena eikä Nagelsmannin niskaan ladattu kovinkaan suuria odotuksia. Nagelsmannin nimityksen hetkellä Hoffenheim oli sarjassa toiseksi viimeisenä viisi pistettä playoff-paikasta ja seuran odotettiin putoavan pois pääsarjasta. Toisin kuitenkin kävi ja Nagelsmann koutsasi Hoffenheimin kuiville voittaen 12 ensimmäisestä ottelustaan peräti 7. Kuluva kausi Bundesliigassa on alkanut Hoffenheimin ja Nagelsmannin osalta vähintäänkin erinomaisesti ja tällä hetkellä seura on ainoa voittamaton joukkue Bundesliigassa ja löytyy sarjasta komeasti kolmannelta sijalta. Saksassa Nagelsmann onkin kääntänyt epäilijät kannattajikseen ja koko maassa ollaan ihmeissään, että mikäs tämä herra oikein on miehiään. Bundesliigan ystävät ovatkin kehittäneet "Nagelsmann Tabellen", jossa on huomioitu Bundesliigan ottelut Nagelsmannin nimityksestä tähän päivään. Kyseisen taulukon mukaan Hoffenheim on kerännyt Nagelsmannin alaisuudessa kolmanneksi eniten pisteitä heti Bayern Münchenin ja Borussia Dortmundin jälkeen. Itse olen hyvin inspiroitunut Nagelsmannin tarinasta ja päätinkin hakea tästä virikkeitä myös tulevaan Football Manager tallennukseeni.

 

53756e2ab30f4b1fccdf231123ee742a.png

 

Das ist Nagelsmann herausforderung!

 

Eli tämä on Nagelsmann haaste! Tehtävänäni on simuloida Football Manager 2017 peliä helmikuuhun 2017 ja ottaa 10. päivänä sarjassa toiseksi viimeisenä oleva joukkue haltuuni. Ensimmäisen vajaan puolikkaan kauden tavoite on tietysti hinata seura kuiville keinolla millä hyvänsä ja toisella kaudella lähdetään sitten tavoittelemaan mainetta ja mammonaa eli pyrin sijoittumaan europeleille oikeuttavalle sijoille. Bundesliigan sijaan aloitan tallennukseni kuitenkin Englannin Valioliigasta. 

 

Simuloinnin jälkeen seurakseni valikoituu...

 

Spoiler

 #8 ippe

ippe

  Senior Member

 • Members
 • 7 593 Viestit

Lähetetty 04.11.2016 - 15:33

9dd9508fcac255ea7ac25ddfeb50b12a.jpg

 

Hull City kausi 2016-17 - Is there enough time to make a great escape?

 

Aloitin siis Hullin puikoissa 10.2.2017 jolloin Valioliigaa oli pelattu 25 kierrosta ja Hullilla oli kasassa 17 pistettä. Tilanne ei rehellisyyden nimissä ollut kovinkaan hyvä, mutta lähtökohdat Nagelsmann Challengeen olivat hyvät, sillä olin vain neljän pisteen päässä selviytymisestä. 

 

Ennen värväämistäni Hull City oli tehnyt muutamia hankintoja. Ei siellä rehellisyyden nimissä mitään huippunimiä oltu hankittu, mutta lukuisia lainoja edeltäjäni oli onnistunut tekemään. Lainattuja pelaajia olivat Douglas Sporting CP:stä, Ben Chilwell Leicesteristä, James Forrest Celticistä, Kylian Mbappé AS Monacosta ja Vaclav Kadlec Sparta Prahasta.

 

Koko pelaajiston näkee tästä:

Spoiler

 

Tiesin, että olen ajatunut erittän hankalaan paikkaan, mutta olin toiveikas säilymisen suhteen. Loppukausi meni kuitenkin täysin vihkoon siitä ei päästä mihinkään. Voitin jäljellä olevasta 13 ottelusta ainoastaan kaksi, pelasin kolmesti tasan ja hävisin peräti kahdeksan ottelua. Molemmat voitot tulivat Manchesterin porukoista, joka on hieman omituista, mutta se ei paljoa lohduta se. Tietysti käsissä oli sarjan heikoin materiaali jne. mutta olihan tämä pettymys.

 

Laitetaan tähän lähtötilanne ja lopullinen sarjataulukko:

Spoiler

 

Taktiikkana yritin käyttää Antonio Conten Chelseasta tuttu 3-4-3 muodostelmaa, mikä mielestäni toimikin ihan hyvin. Harvassa ottelussa olin kuitenkin pelillisesti selkeä vastaantulija vaan homma kaatui enemmänkin siihen, että omat hyökkäävät pelaajat eivät saaneet palloa maaliin, kun taas puolustajat lahjoittivat vastustajalle maaleja ihan urakalla.

 

3107e78fadcf43d91252e3ba09b40ec6.png

 

Vaikka olin sarjassa lopulta viimeinen niin en ilmeisesti saa kenkää, joten Jürgen ippensmannin tarina jatkuu! Nagelsmann Challenge meni heti vituiksi, koska putosin, mutta tästä on suunta kirjaimellisesti vain ylöspäin. Tulevana kesänä aion myydä suuren osan pelaajistani ja nuorentaa joukkuetta. Championshipistä pitää saavuttaa nousu Valioliigaan yhdessä kaudessa ja onnistua kauden aikana luomaan sellainen joukkue, jolla on helppoa säilyä Valioliigassa. Aion siis nuorentee joukkuetta kovalla kädellä ja kasata oman näköisen joukkueen.#9 Dzeko

Dzeko

  Junior Member

 • Members
 • 498 Viestit

Lähetetty 04.11.2016 - 22:16

Hmm..joskus tää edeltäjä Championship Manager oli tosi kovas käytös,mut sitku tuli se 3 vai mikä 99/00,tuli todettua et ei suju..lähinnä vierasmatsien takia ei menestystä tullu!!#10 Mati

Mati

  Moderator

 • Members
 • 1 652 Viestit

Lähetetty 05.11.2016 - 16:55

Kertokaas hieman tästä pelistä. FM Managerit siis tuttuja ja itsellä edellinen osa omistuksessa ja jonkin verran pelattuna. Pointti lähinnä se, että Steamin arvosteluissa tämän vuoden versio haukuttu melko rajusti. Kuulemma pelimoottori olisi rikki? Onko todella näin? 


"Play for the name on the front of the shirt and they'll remember the name on the back." -Tony Adams


#11 ippe

ippe

  Senior Member

 • Members
 • 7 593 Viestit

Lähetetty 06.11.2016 - 08:50

Kertokaas hieman tästä pelistä. FM Managerit siis tuttuja ja itsellä edellinen osa omistuksessa ja jonkin verran pelattuna. Pointti lähinnä se, että Steamin arvosteluissa tämän vuoden versio haukuttu melko rajusti. Kuulemma pelimoottori olisi rikki? Onko todella näin? 

 

 

En voi kyllä allekirjoittaa noita haukkuja. Olen pelannut vähän yli 50 peliä eikä tässä omien taktiikoiden lisäksi ole mikään rikki, eikä tästäkään voi varmaan Sports Interactivea syyttää. En oikein muutenkaan ymmärrä tuota jokavuotista vouhotusta, joita jotkut pitävät, että peli olisi muka pelattavassa kunnossa vasta vuodenvaihteessa lukuisten patchien jälkeen. Aiemmissa versioissa oli näitä tiettyjä vikoja, että keskitykset toimivat liian hyvin ja pelaajat tekevät todennäköisemmin maalin 35 metristä kuin 1vs1 tilanteesta pilkun kohdalta, muttta mielestäni ottelut ovat menneet realistisempaan suuntaan, eikä tässä vaikuta olevan mitään selkeitä bugeja. Ainakin itse suosittelen ostamaan pelin jos vähänkään kiinnostusta löytyy!


 • Mati tykkää tästä

#12 ippe

ippe

  Senior Member

 • Members
 • 7 593 Viestit

Lähetetty 11.11.2016 - 10:30

9dd9508fcac255ea7ac25ddfeb50b12a.jpg

 

Hull City kausi 2017-18 - Defence is number one Prior-ity

 

Edellinen kausi päättyi Jürgen ippensmannin osalta pettymykseen, kun Hullia helmikuussa pelastamaan tullut mies ei onnistunut pitämään joukkuetta Valioliigassa, joten matka jatkui seuraavalla kaudella Championshipin puolella. ippensmann lähtee kuitenkin Champiomnshipiin vain nousu mielessään ja hän näkee tämän tilanteen loistavana mahdollisuutena kehittää nuoria pelaajia Valioliigan vaatimuksiin.

 

Siirrot

 

ippensmann lupasi edellisen kauden päätteeksi paljon siirtoja ja niitä myös saatiin. Aloitetaan hankintojen läpi käyminen todellisella huippuhankinnalla, joka sai jalkapallomaailman haukkomaan henkeään. Tämä pelaajasiirto oli ippensmannin ensimmäinen todellinen voimannäyttö.

 

Spoiler

 

Käydään loput pelaajasiirrot läpi yhdessä. Kuten spoilerin sisältä näkee, niin liikehdintää tuli erittäin paljon molempiin suuntiin. Siirtojen punainenlanka oli, että vanhempia ja kankeampia pelaajia vaihdetaan nuoriin, vikkeliin ja hyvä kuntoisiin yksilöihin. Jotain Jürgen ippensmannin "Wheeling and Dealing" -asenteesta kertoo se, että kaksi kesällä hankittua pelaajaa myytiin jo tammikuussa eteenpäin...

 

Spoiler

 

 

Championship 2017/18

 

Hankinnoista huolimatta vaiko juuri runsaista hankinnoista johtuen ippensmannin kauden aloitus oli huikea pettymys. Ensimmäisestä kahdeksasta ottelustaan Championshipistä ippensmann nappasi saldon 1-3-4 ja media sekä kaikki kolme Hull Cityn fania alkoivat jo kyseenalaistaa ippensmannin managerikykyjä. Kausi oli ippensmannille muutenkin hankala. Nuori saksalais-talentti joutui ravaamaan boardroomin pakeilla kuin maitokaupassa. Siirtomarkkinoilla rahaa polttanut seura kynsi myös sarjaporrasta alempanaja ippensmann kutsuttiin hyvin usein johtajien eteen selvittämään tekosiaan. Kahdesti ippensmann selvisi leijonan luolasta vetoamalla huonoon tuuriin, mutta kolmannella kerralla hän ei enää saanut johtajia samaan ansaan, vaan boardroom alkoi vaatia tuloksia, ippensmannin tulisi saada seuraavista viidestä ottelusta 11 pinnaa tai kenkä heiluisi. Lopulta ippensmannin onnistui saamaan tarvittavat pisteet ja hän sai pitää työpaikkansa, mutta otteet eivät vieläkään kohentuneet kuin hetkellisesti ja eipä aikaakaan, kun ippensmann sai sähköpostiinsa nimettömän viestin egyptiläisestä sähköpostiosoitteesta, että mikäli seuraavasta ottelusta ei tule voittoa, saa ippensmann pakata tavaransa ja häipyä seurasta.

 

ippensmann selvisi tästäkin koettelemuksesta ja lopulta kevään mittaan peli alkoi parantua ja Hull City napsi voittoja. Voitot riittivät heikon alkukauden jälkeen sijalle neljä, joten ippensmannia ja Hull Cityä odottivat hermoja raastavat nousukarsinnat. Hull hävisi playoffien-ensimmäisen osan vieraissa Bristolille 1-0, mutta voitti sitä vastoin kotiottelunsa murskaavasti 4-0, joten ippensmannin joukkue eteni nousukarsintafinaaliin, johon vastaan tuli Brughton. Brighton lyötiin ottelun ensimmäisen 10 minuutin aikana Lucas Piazonin ja Tammy Abrahamin nopeilla maaleilla, eikä Brighton tästä enää toipunut, vaan Hull voitti ottelun 2-0 ja nousi takaisin Valioliigaan! Sarjataulukko alla!

 

Spoiler

 

ippensmannin koettelemukset eivät valitettavasti olleet ohitse, sillä 1,5 vuotta ilmassa velloneet huhut seurakaupasta toteutuivat ennen nousukarsintoja ja uudet omistajat halusivat korvata ippensmannin Tony Pullisilla!

 

c5b9317684875427be6d37de97ce819b.png

 

ippensmannin voitettua nousun Valioliigaan tarjosivat uudet omistajat kuitenkin jatkosopimusta, ja ippensmann hyväksyi tämän hymyssä suin. Viikkopalkka on maltillinen £20k viikossa, mutta se riittää hankkimaan maanläheisyydestään tunnetulle ippensmannille Bentleyn, kartanon ja kasan arvokelloja, ja muuta tämä vaatimaton saksalainen supermanageri ei vaadi.

 

c4068d14338d206ff3ebb741b850e301.png

 

Taktiikat + pelaajat

 

Raportti venyikin vähän tarkoitettua pidemmäksi, joten lopetetaan lyhyesti. Alkukausi pelattiin 3-4-3 systeemillä, joka ei toiminut, josta siirryin sitten tuttuun puolustavaan 4-4-2 systeemiin, mikä on käytännössä se oma bravuuri. Tämäkään ei toiminut ihan halutulla tavalla ja loppukaudesta vaihdoin mentalityn Attackille ja dominoin pelejä. Näin olisi pitänyt pelata alusta alkaen niin ippensmann olisi todennäköisesti voittanut sarjan, mutta nousukarsinnoista saadaan hyvä fiilis Valioliigaan.

 

Loppuun vielä pelaajatilastot ja spoileriin myös pari kommenttia kauden onnistujista.

 

Spoiler


 • Jahnny tykkää tästä

#13 tomine

tomine

  Senior Member

 • Members
 • 10 218 Viestit

Lähetetty 13.11.2016 - 17:05

Football Manager 2017 Wonderkids list - hidden stats for the highest-potential best Wonderkids in FM17
Rankings and hidden stats for the very best wonderkids in FM17.
http://www.eurogamer...players-in-fm17#14 Dzeko

Dzeko

  Junior Member

 • Members
 • 498 Viestit

Lähetetty 07.04.2017 - 11:37

Tässä pelisarjassa vierasottelut alkoivat tuntua todella pahoilta,ankeilta..oli joukkue sitten AS Roma tai HSV tai Ajax tai Valkeakosken Haka.

 

Turpaan tuli! Kotiotteluissa sentään voittojakin tuli ja homma toimi jotenkin..


0 käyttäjää lukee aihetta

0 jäsentä, 0 vierasta, 0 anonyymiä käyttäjää