Jump to content
Sign in to follow this  
tomine

Football Manager 2017

Recommended Posts

Kuinka moni foorumisti on hankkimassa maailman parhaan pelisarjan uusimman painoksen? Itse on ole Betaa pelannut, vaan odotan ensi viikon perjantaihin (4.11) ja pistän sen jälkeen kokoversion lataukseen, jonka jälkeen kaikki vapaa-aika meneekin sitten taas FM:män parissa. 

 

Jos joku hankkii pelin ja on kiinnostunut niin voin edelleen osallistua mahdollisiin nettipeleihin tai yhteiseen tallennukseen tms. Omasta ensimmäisestä tallenuksestakin on jo suunnitelma, mutta kirjoittelen siitä sitten pelin ilmestymisen jälkeen lisää!

Share this post


Link to post
Share on other sites

FourFourTwo

Miles Jacobson: How we make Football Manager, the future – and where YOU come into it
FFT’s Joe Bewin spoke to the game’s head honcho about what it takes to put together the social life-sapping phenomenon, the most requested feature that won't get made and much more. Here's the first-person account...
http://www.fourfourtwo.com/features/miles-jacobson-how-we-make-football-manager-future-and-where-you-come-it?utm_m_medium=t&utm_source=Facebook&utm_medium=Social

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

UrheiluSanomat numero 44 – 2016

Peli tuli pelin luo
Tietokonepeli Football Manager loi niin hyvät pelaajatarkkailuverkostot, että maailman suurimmat jalkapalloseurat kiinnostuivat siitä.

…elikkäs kyseisessä lehdessä olis parin aukeaman juttu kyseisestä aiheesta…..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mietin kuumeisesti omaa aloitusjoukkuettani, mutta mikään joukkue ei tuntunut sopivalta. Samaan aikaan luin tämän Guardianin uutisen, joka kertoo Julian Nagelsmannista. Mies nimitettiin 28 vuotiaana Hoffenheimin päävalmentajaksi 10.2.2016 ja monet Saksassa pitivät tätä puhtaana mediatempauksena eikä Nagelsmannin niskaan ladattu kovinkaan suuria odotuksia. Nagelsmannin nimityksen hetkellä Hoffenheim oli sarjassa toiseksi viimeisenä viisi pistettä playoff-paikasta ja seuran odotettiin putoavan pois pääsarjasta. Toisin kuitenkin kävi ja Nagelsmann koutsasi Hoffenheimin kuiville voittaen 12 ensimmäisestä ottelustaan peräti 7. Kuluva kausi Bundesliigassa on alkanut Hoffenheimin ja Nagelsmannin osalta vähintäänkin erinomaisesti ja tällä hetkellä seura on ainoa voittamaton joukkue Bundesliigassa ja löytyy sarjasta komeasti kolmannelta sijalta. Saksassa Nagelsmann onkin kääntänyt epäilijät kannattajikseen ja koko maassa ollaan ihmeissään, että mikäs tämä herra oikein on miehiään. Bundesliigan ystävät ovatkin kehittäneet "Nagelsmann Tabellen", jossa on huomioitu Bundesliigan ottelut Nagelsmannin nimityksestä tähän päivään. Kyseisen taulukon mukaan Hoffenheim on kerännyt Nagelsmannin alaisuudessa kolmanneksi eniten pisteitä heti Bayern Münchenin ja Borussia Dortmundin jälkeen. Itse olen hyvin inspiroitunut Nagelsmannin tarinasta ja päätinkin hakea tästä virikkeitä myös tulevaan Football Manager tallennukseeni.

 

53756e2ab30f4b1fccdf231123ee742a.png

 

Das ist Nagelsmann herausforderung!

 

Eli tämä on Nagelsmann haaste! Tehtävänäni on simuloida Football Manager 2017 peliä helmikuuhun 2017 ja ottaa 10. päivänä sarjassa toiseksi viimeisenä oleva joukkue haltuuni. Ensimmäisen vajaan puolikkaan kauden tavoite on tietysti hinata seura kuiville keinolla millä hyvänsä ja toisella kaudella lähdetään sitten tavoittelemaan mainetta ja mammonaa eli pyrin sijoittumaan europeleille oikeuttavalle sijoille. Bundesliigan sijaan aloitan tallennukseni kuitenkin Englannin Valioliigasta. 

 

Simuloinnin jälkeen seurakseni valikoituu...

 

 

acef2407b2b91133843eceed7d9abe84.png

d6056824e2e9005ed67499d0b61f1ee3.png

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

9dd9508fcac255ea7ac25ddfeb50b12a.jpg

 

Hull City kausi 2016-17 - Is there enough time to make a great escape?

 

Aloitin siis Hullin puikoissa 10.2.2017 jolloin Valioliigaa oli pelattu 25 kierrosta ja Hullilla oli kasassa 17 pistettä. Tilanne ei rehellisyyden nimissä ollut kovinkaan hyvä, mutta lähtökohdat Nagelsmann Challengeen olivat hyvät, sillä olin vain neljän pisteen päässä selviytymisestä. 

 

Ennen värväämistäni Hull City oli tehnyt muutamia hankintoja. Ei siellä rehellisyyden nimissä mitään huippunimiä oltu hankittu, mutta lukuisia lainoja edeltäjäni oli onnistunut tekemään. Lainattuja pelaajia olivat Douglas Sporting CP:stä, Ben Chilwell Leicesteristä, James Forrest Celticistä, Kylian Mbappé AS Monacosta ja Vaclav Kadlec Sparta Prahasta.

 

Koko pelaajiston näkee tästä:

ea90ff06c4ed7f9780005c3f35798b24.jpg

 

 

Tiesin, että olen ajatunut erittän hankalaan paikkaan, mutta olin toiveikas säilymisen suhteen. Loppukausi meni kuitenkin täysin vihkoon siitä ei päästä mihinkään. Voitin jäljellä olevasta 13 ottelusta ainoastaan kaksi, pelasin kolmesti tasan ja hävisin peräti kahdeksan ottelua. Molemmat voitot tulivat Manchesterin porukoista, joka on hieman omituista, mutta se ei paljoa lohduta se. Tietysti käsissä oli sarjan heikoin materiaali jne. mutta olihan tämä pettymys.

 

Laitetaan tähän lähtötilanne ja lopullinen sarjataulukko:

d6056824e2e9005ed67499d0b61f1ee3.png9fc422ac38506dfd4c8d6518e20a0ca7.png

 

 

Taktiikkana yritin käyttää Antonio Conten Chelseasta tuttu 3-4-3 muodostelmaa, mikä mielestäni toimikin ihan hyvin. Harvassa ottelussa olin kuitenkin pelillisesti selkeä vastaantulija vaan homma kaatui enemmänkin siihen, että omat hyökkäävät pelaajat eivät saaneet palloa maaliin, kun taas puolustajat lahjoittivat vastustajalle maaleja ihan urakalla.

 

3107e78fadcf43d91252e3ba09b40ec6.png

 

Vaikka olin sarjassa lopulta viimeinen niin en ilmeisesti saa kenkää, joten Jürgen ippensmannin tarina jatkuu! Nagelsmann Challenge meni heti vituiksi, koska putosin, mutta tästä on suunta kirjaimellisesti vain ylöspäin. Tulevana kesänä aion myydä suuren osan pelaajistani ja nuorentaa joukkuetta. Championshipistä pitää saavuttaa nousu Valioliigaan yhdessä kaudessa ja onnistua kauden aikana luomaan sellainen joukkue, jolla on helppoa säilyä Valioliigassa. Aion siis nuorentee joukkuetta kovalla kädellä ja kasata oman näköisen joukkueen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm..joskus tää edeltäjä Championship Manager oli tosi kovas käytös,mut sitku tuli se 3 vai mikä 99/00,tuli todettua et ei suju..lähinnä vierasmatsien takia ei menestystä tullu!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kertokaas hieman tästä pelistä. FM Managerit siis tuttuja ja itsellä edellinen osa omistuksessa ja jonkin verran pelattuna. Pointti lähinnä se, että Steamin arvosteluissa tämän vuoden versio haukuttu melko rajusti. Kuulemma pelimoottori olisi rikki? Onko todella näin? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kertokaas hieman tästä pelistä. FM Managerit siis tuttuja ja itsellä edellinen osa omistuksessa ja jonkin verran pelattuna. Pointti lähinnä se, että Steamin arvosteluissa tämän vuoden versio haukuttu melko rajusti. Kuulemma pelimoottori olisi rikki? Onko todella näin? 

 

 

En voi kyllä allekirjoittaa noita haukkuja. Olen pelannut vähän yli 50 peliä eikä tässä omien taktiikoiden lisäksi ole mikään rikki, eikä tästäkään voi varmaan Sports Interactivea syyttää. En oikein muutenkaan ymmärrä tuota jokavuotista vouhotusta, joita jotkut pitävät, että peli olisi muka pelattavassa kunnossa vasta vuodenvaihteessa lukuisten patchien jälkeen. Aiemmissa versioissa oli näitä tiettyjä vikoja, että keskitykset toimivat liian hyvin ja pelaajat tekevät todennäköisemmin maalin 35 metristä kuin 1vs1 tilanteesta pilkun kohdalta, muttta mielestäni ottelut ovat menneet realistisempaan suuntaan, eikä tässä vaikuta olevan mitään selkeitä bugeja. Ainakin itse suosittelen ostamaan pelin jos vähänkään kiinnostusta löytyy!

Share this post


Link to post
Share on other sites

9dd9508fcac255ea7ac25ddfeb50b12a.jpg

 

Hull City kausi 2017-18 - Defence is number one Prior-ity

 

Edellinen kausi päättyi Jürgen ippensmannin osalta pettymykseen, kun Hullia helmikuussa pelastamaan tullut mies ei onnistunut pitämään joukkuetta Valioliigassa, joten matka jatkui seuraavalla kaudella Championshipin puolella. ippensmann lähtee kuitenkin Champiomnshipiin vain nousu mielessään ja hän näkee tämän tilanteen loistavana mahdollisuutena kehittää nuoria pelaajia Valioliigan vaatimuksiin.

 

Siirrot

 

ippensmann lupasi edellisen kauden päätteeksi paljon siirtoja ja niitä myös saatiin. Aloitetaan hankintojen läpi käyminen todellisella huippuhankinnalla, joka sai jalkapallomaailman haukkomaan henkeään. Tämä pelaajasiirto oli ippensmannin ensimmäinen todellinen voimannäyttö.

 

 

ippensmann hankki ensitöikseen ei enempää eikä vähempää kuin Real Madridi suurlupauksen Marco Asension. ippensmann näki edellisen kauden päätteeksi jo putoamisen varmistuttua, että Asensio on siirtolistattu Real Madridin toimesta, joten hän päätti scoutata pelaajaa. Kaikkien yllätykseksi paljastui, että Asensio olisi halukas siirtymään Hulliin, joten ippensmann hankki pelaajan välittömästi suhteellisen maltillisella £11 miljoonan siirtokorvauksella. Välittömästi siirron tultua julkisuuteen media alkoi spekuloida, että mahtoikohan Asensio tietää Hullin pudonneen Championshipiin ja ehkä ippensmann saattoi hieman taivuttaa totuutta, kun kertoi Asensiolle Hull Citystä... Niin tai näin, ippensmann teki Asensiosta luultavasti parhaan koskaan Championshipissä pelanneen pelaajan.

 

1fdbed4aff5cd35eced75c8086092c3b.png

 

 

Käydään loput pelaajasiirrot läpi yhdessä. Kuten spoilerin sisältä näkee, niin liikehdintää tuli erittäin paljon molempiin suuntiin. Siirtojen punainenlanka oli, että vanhempia ja kankeampia pelaajia vaihdetaan nuoriin, vikkeliin ja hyvä kuntoisiin yksilöihin. Jotain Jürgen ippensmannin "Wheeling and Dealing" -asenteesta kertoo se, että kaksi kesällä hankittua pelaajaa myytiin jo tammikuussa eteenpäin...

 

 

Championshipiin putoamisesta huolimatta ippensmann sai hankittua pelaajia seuroista, kuten Real Madrid, Arsenal, Chelsea, Liverpool ja Bayern München, joten ippensmann osoitti 23 vuoden iästään huolimatta olevansa melkoinen kettu neuvottelupöydässä. Hullissa piti tehdä nuorennusleikkaus ja ippensmann poimikin valioliigaseurojen riveistä parhaat englantilaiset nuoret pelaajat, kun puolustukseen saapuivat Rob Holding, Joe Gomez ja lainalle tullut Brendan Galloway ja kärkeen sitten Chelsean Tammy Abraham. ippensmann vahvisti joukkuetta kauttaaltaan ja hankki kauden aikana jokaiselle pelipaikalle uuden pelaajan. Maalille tuli nuori ranskalainen Jerome Prior, josta väänsin hieman läpyskää kausiotsikossa ja puolustuksen oikealle laidalle Hull oli ehtinyt ennen ippensmannin nimitystä tekemään esisopimuksen Bayern Münchenin Rafinhan kanssa.

 

Kuten hankintojen päivämääristä näkyy niin hankin vielä neljä pelaajaa tammikuun siirtoikkunassa tuomaan laajuutta ja osin myös kokemusta rinkiin. Näistä pelaajista Jack Colback oli lopulta ainoa, joka lunasti itselleen säännöllisen avauksenpaikan, muttei muidenkaan panosta sovi väheksyä. Ilmaissiirrolla tulleet Yaser Kasim ja Ainsley Maitland-Niles eivät onnistuneet nappaamaan roolia joukkueesta, ja kun tammikuussa heistä tarjottiin kelvollisia siirtokorvauksia niin ippensmann kauppasi pelaajat pois yhteensä noin £10m siirtosummalla.

 

a86c8e219d39adcd04d5d50dd7c819e5.png

104b16ebb92a34285acf015ea75dcf20.png

 

 

 

Championship 2017/18

 

Hankinnoista huolimatta vaiko juuri runsaista hankinnoista johtuen ippensmannin kauden aloitus oli huikea pettymys. Ensimmäisestä kahdeksasta ottelustaan Championshipistä ippensmann nappasi saldon 1-3-4 ja media sekä kaikki kolme Hull Cityn fania alkoivat jo kyseenalaistaa ippensmannin managerikykyjä. Kausi oli ippensmannille muutenkin hankala. Nuori saksalais-talentti joutui ravaamaan boardroomin pakeilla kuin maitokaupassa. Siirtomarkkinoilla rahaa polttanut seura kynsi myös sarjaporrasta alempanaja ippensmann kutsuttiin hyvin usein johtajien eteen selvittämään tekosiaan. Kahdesti ippensmann selvisi leijonan luolasta vetoamalla huonoon tuuriin, mutta kolmannella kerralla hän ei enää saanut johtajia samaan ansaan, vaan boardroom alkoi vaatia tuloksia, ippensmannin tulisi saada seuraavista viidestä ottelusta 11 pinnaa tai kenkä heiluisi. Lopulta ippensmannin onnistui saamaan tarvittavat pisteet ja hän sai pitää työpaikkansa, mutta otteet eivät vieläkään kohentuneet kuin hetkellisesti ja eipä aikaakaan, kun ippensmann sai sähköpostiinsa nimettömän viestin egyptiläisestä sähköpostiosoitteesta, että mikäli seuraavasta ottelusta ei tule voittoa, saa ippensmann pakata tavaransa ja häipyä seurasta.

 

ippensmann selvisi tästäkin koettelemuksesta ja lopulta kevään mittaan peli alkoi parantua ja Hull City napsi voittoja. Voitot riittivät heikon alkukauden jälkeen sijalle neljä, joten ippensmannia ja Hull Cityä odottivat hermoja raastavat nousukarsinnat. Hull hävisi playoffien-ensimmäisen osan vieraissa Bristolille 1-0, mutta voitti sitä vastoin kotiottelunsa murskaavasti 4-0, joten ippensmannin joukkue eteni nousukarsintafinaaliin, johon vastaan tuli Brughton. Brighton lyötiin ottelun ensimmäisen 10 minuutin aikana Lucas Piazonin ja Tammy Abrahamin nopeilla maaleilla, eikä Brighton tästä enää toipunut, vaan Hull voitti ottelun 2-0 ja nousi takaisin Valioliigaan! Sarjataulukko alla!

 

 

061349a3d3bdfac98057e24496194c13.png

 

 

ippensmannin koettelemukset eivät valitettavasti olleet ohitse, sillä 1,5 vuotta ilmassa velloneet huhut seurakaupasta toteutuivat ennen nousukarsintoja ja uudet omistajat halusivat korvata ippensmannin Tony Pullisilla!

 

c5b9317684875427be6d37de97ce819b.png

 

ippensmannin voitettua nousun Valioliigaan tarjosivat uudet omistajat kuitenkin jatkosopimusta, ja ippensmann hyväksyi tämän hymyssä suin. Viikkopalkka on maltillinen £20k viikossa, mutta se riittää hankkimaan maanläheisyydestään tunnetulle ippensmannille Bentleyn, kartanon ja kasan arvokelloja, ja muuta tämä vaatimaton saksalainen supermanageri ei vaadi.

 

c4068d14338d206ff3ebb741b850e301.png

 

Taktiikat + pelaajat

 

Raportti venyikin vähän tarkoitettua pidemmäksi, joten lopetetaan lyhyesti. Alkukausi pelattiin 3-4-3 systeemillä, joka ei toiminut, josta siirryin sitten tuttuun puolustavaan 4-4-2 systeemiin, mikä on käytännössä se oma bravuuri. Tämäkään ei toiminut ihan halutulla tavalla ja loppukaudesta vaihdoin mentalityn Attackille ja dominoin pelejä. Näin olisi pitänyt pelata alusta alkaen niin ippensmann olisi todennäköisesti voittanut sarjan, mutta nousukarsinnoista saadaan hyvä fiilis Valioliigaan.

 

Loppuun vielä pelaajatilastot ja spoileriin myös pari kommenttia kauden onnistujista.

 

 

Asensio oli rankingin mukaan seuran paras pelaaja, mutta espanjalainen keskittyi kauden mittaan enemmänkin vaatimaan siirtoa muualle kuin pelaamaan Hullin värien puolesta. Espanjalaisella on sopimuksessaan £46m buyout clause ja siihen hintaan voin miehen myydä, mutta muuten Asensio pysyy Tiikereiden riveissä. Hyökkääjät Zivkovic ja Abraham heräsivät henkiin vasta keväällä, kun vaihdoin hyökkäävään taktiikkaan, mutta tällöin jäli olikin sitten vakuuttavaa. Abrahamilla oli kauden aikana yksi iso loukkaantuminen, minkä vuoksi ottelumäärä jäi vähän pienemmäksi.

 

1af15b0ae2f4e01c80d042911f626a01.jpg

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tässä pelisarjassa vierasottelut alkoivat tuntua todella pahoilta,ankeilta..oli joukkue sitten AS Roma tai HSV tai Ajax tai Valkeakosken Haka.

 

Turpaan tuli! Kotiotteluissa sentään voittojakin tuli ja homma toimi jotenkin..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×