Jump to content
Sign in to follow this  
Jahnny

The Best FIFA Football Awards 2016 (Simon Skrabb for The FIFA Puskás Award 2016)

Kuinka paljon Moyesin pitäisi saada aikaa osoittaa kykynsä Unitedin peräsimessä?  

44 members have voted

This poll is closed to new votes
 1. 1. Kuinka paljon Moyesin pitäisi saada aikaa osoittaa kykynsä Unitedin peräsimessä?

  • Kauden loppuun saakka. Jos neljättä sijaa ei pystytä saavuttamaan, uusi mies tilalle.
   10
  • Joulukuuhun asti. Elleivät otteet rupea paranemaan, monoa.
   7
  • Kaksi kokonaista kautta.
   10
  • 3-4 kautta.
   5
  • Sopimuksen mukaiset kuusi vuotta.
   12


Recommended Posts

The_Best_FIFA_Football_Awards_2016.jpg

Pian on jälleen se aika vuodesta, kun 9. tammikuuta 2017 jaetaan jalkapallomaailman palkinnot vuoden parhaimmille pelaajille ja valmentajille. Tapahtuma järjestetään tuttuun tapaan Zürichissa, Sveitsissä.

 

Kriteerinä vuoden parhaalle pelaajalle (sekä miesten että naisten) on urheillulliset näytöt kentällä ja sen ulkopuolella aikaväliltä 20. marraskuuta 2015 ja 22 marraskuuta 2016. Valmentajien kohdalla katse kohdistuu näyttöihin kentällä sekä heidän joukkueidensa näyttöihin kentällä ja sen ulkopuolella samalta aikaväliltä. Äänistä vastaavan median edustajat, maajoukkueiden päävalmentajat ja niiden kapteenit. Tänä vuonna myös yleisöllä on ilmeisesti jonkin verran äänivaltaa.

 

Alapuolella olevien kategorioiden lisäksi on myös The FIFA Fair Play Award 2016 ja The FIFA Fan Award 2016, mutta näihin en ala sen enempää paneutumaan. 

 

Aloitetaanpa...

 

2847146_full-lnd.jpg

 

The Best FIFA Men's Player

 

Ehdolla on tuttuun tapaan 23 vuoden parasta miesjalkapalloilijaa, joihin kuuluvat:

- Sergio Agüero (Manchester City, Argentina)

- Gareth Bale (Real Madrid, Wales)

- Gianluigi Buffon (Juventus, Italy)

- Cristiano Ronaldo (Real Madrid, Portugal)

- Kevin De Bruyne (Manchester City, Belgium)

- Antoine Griezmann (Atlético Madrid, France)

- Zlatan Ibrahimovic (Paris/Manchester Utd, Sweden)

- Andrés Iniesta (FC Barcelona, Spain)

- N'Golo Kanté (Leicester City/Chelsea, France)

- Toni Kroos (Real Madrid, Germany)

- Robert Lewandowski (Bayern, Poland)

- Riyad Mahrez (Leicester City, Algeria)

- Lionel Messi (FC Barcelona, Argentina)

- Luka Modric (Real Madrid, Croatia)

- Manuel Neuer (Bayern, Germany)

- Neymar (FC Barcelona, Brazil)

- Mesut Özil (Arsenal, Germany)

- Dimitri Payet (West Ham, France)

- Paul Pogba (Juventus/Manchester Utd, France)

- Sergio Ramos (Real Madrid, Spain)

- Alexis Sánchez (Arsenal, Chile)

- Luis Suárez (FC Barcelona, Uruguay)

- Jamie Vardy (Leicester City, England)

 

Viime vuosina tuntuu olleen vähän teemana, että samat kasvot ovat tästä palkinnosta aina kilpailleet ja lisäksi itse äänestysmenetelmä ei ole itseäni koskaan oikein miellyttänyt, vaikka sitä nyt ei aivan helpolla välttämättä paremmaksi saisikaan. Tästä syystä annankin itse enemmän ehkä arvostusta sille, jos on pelaajana saanut ansaitsemansa huomion saavutuksillaan ja päässyt tälle 23 pelaajan listalle. Varmasti suuri asia pelaajille kuten Kanté, Mahrez, Payet ja Vardy, joiden läsnäoloa tuskin moni lähtee varmasti heiltä kieltämäänkään. Eiköhän tuossa nyt muutenkin ole aikalailla ne loput 19 nimeä nimenomaan ne, jotka ensimmäisenä tulee mieleen, kun ajattelee maailman parhaita jalkapalloilijoita, vaikka maalivahdeille ja puolustajille nyt vähemmän huomiota tuttuun tapaan on annettukin.

 

Jos nyt mietitään voittajaa, tai kolmea parasta finalistia, niin ennakkosuosikkina näkisin itse ehdottomasti Ronaldon. Mies voitti kuitenkin 2016 Champions Leaguen sekä Euro 2016:n, ja arvokisamenestystä ei voi koskaan lukea pois. On ollut myös joukkueensa avainpelaaja ja pelannut yksilönäkin loistavan kauden kuten yleensä, minkä lisäksi on toiminut kentän ulkopuolellakin esimerkillisesti ja ollut uutisissa paljon positiivisessa valossa. Toisena sitten nostaisin ylös Messin, sillä voitti kuitenkin LaLigan mestaruuden ja on edelleen vähintään maailman toiseksi parhain jalkapalloilija. Messilta jäi kuitenkin mestaruus saamatta Copa Américan osalta, kun finaalissa Chile oli lopulta Sánchezin johdolla parempi, ja on ollut myös kentän ulkopuolella vähän huonommassa valossa. Suárez varmasti on monen mielestä potentiaalinen ehdokas, mutta vaikka pelasikin loistavan kauden, niin oli omien tapahtumiensa vuoksi ulkona arvokisoista ja tuo on merkittävä asia, kun näitä lähdetään punnitsemaan. Neymar ei myöskään lopulta osallistunut Copa Américaan, vaan oli mukana Olympialaisissa. Olympialaiset on kuitenkin tarkastelun ulkopuolella. Ehkä sitä voisi nostaa kolmanneksi jopa Griezmannin, joka on ollut yksilönä korvaamaton Atlético Madridille ja Ranskalle saavuttaen finaalipaikan sekä Champions Leaguessa että Euro 2016:ssa. Hyvä vaihtoehto tavallaan voisi olla ehkä myös Bale, joka johdatti Walesin unohtumattomasti pitkälle kesän arvokisoissa ja oli tärkeässä osassa Real Madridin menestystä, joka on jatkunut myös pitkälle tähän kauteen.

 

2847141_full-lnd.jpg

 

The Best FIFA Men's Coach

 

Päävalmentajista ehdolla on 10 kappaletta, ja he ovat:

 

- Chris Coleman (Wales)

- Didier Deschamps (France)

- Pep Guardiola (Bayern, Manchester City)

- Jürgen Klopp (Liverpool)

- Luis Enrique (FC Barcelona)

- Mauricio Pochettino (Spurs)

- Claudio Ranieri (Leicester City)

- Fernando Santos (Portugal)

- Diego Simeone (Atlético Madrid)

- Zinédine Zidane (Real Madrid)

 

Monelle varmasti tuolta nousee esille sellaiset altavastaajatarinat kuten Leicester City ja Portugalin mestaruus, joiden johdosta Ranieri ja Santos ovatkin varmasti vahvoilla. Historiallinen Euroopan mestaruus on tietysti suuri asia, mutta jotenkin maajoukkueen menestystä on vaikeampi tarkastella, kun lyhyempi otanta ja lisäksi eihän Portugalin otteet tuon mestaruuden ulkopuolelta ollut sieltä vakuuttavimmasta päästä. Ranieri kirjoitti itsensä historian kirjoihin kuten myös koko joukkueensa ja tehnyt hyvää työtä myös Champions Leaguessa, mutta koska tässä katsastellaan pitkälle tähän kauteenkin, niin en usko näiden ihmeiden riittävän. Oma valintani olisikin veikkauksena Zidane, sillä Champions League on kuitenkin seurajoukkuetasolla se arvostetuin palkinto, jonka voi voittaa ja ottaen huomioon Real Madridin kerrassaan loistavat otteet, jotka ovat jatkuneet tappiottomana putkena keväästä pitkälle syksyyn, niin ei tässä juuri sanomisen varaa välttämättä ole.

 

2847147_full-lnd.jpg

 

The Best FIFA Women's Player

 

Naisten jalkapallon osalta ehdolla on myös 10 pelaajaa, ja nimensä ehdolle ovat saaneet:

 

- Camille Abily (OL-Lyon, France)

- Melanie Behringer (Bayern, Germany)

- Sara Däbritz (Bayern, Germany)

- Amandine Henry (Portland Thorns, France)

- Saki Kumagai (OL-Lyon, Japan)

- Carli Lloyd (Houston Dash, United States)

- Dzsenifer Marozsán (Frankfurt/OL-Lyon, Germany)

- Marta (FC Rosengård, Brazil)

- Lotta Schelin (OL-Lyon, Sweden)

- Christine Sinclair (Portland Thorns, Canada)

 

Tänä vuonna on tullut seurattua poikkeuksellisen vähän naisten jalkapalloa. Henkilökohtaisesti näen taitotason puolesta Lloydin tällä hetkellä maailman parhaimpana naisjalkapalloilijana, jonka jälkeen Marta ja Henry tulevat pian seuraavina. Jos nyt kuitenkin tarkastelee sekä maa- että seurajoukkueiden osalta, niin ei ole ihme, että ehdolla on useampi Olympique Lyonnaisin pelaaja, sillä seura voitti Ranskan mestaruuden ja lisäksi vielä Champions Leaguen. Ranska on myös ollut hyvin vakuuttava karsinnoissa ensi kesän arvokisoihin joten ainoa nimi, joka sopii yhtälöön onkin sitten Abily. Ei taida kuitenkaan olla aivan ennakkoon se suurin suosikki voittamaan kyseistä palkintoa, joten voidaankin nostaa esille Schelin, joka saavutti Ruotsin kanssa hopeaa kesän Olympialaisissa, jonka voitti lopulta Saksa. Olkoon tässä siis lopullinen valintani.

 

2847142_full-lnd.jpg

 

The Best FIFA Women's Coach

 

Tämänkin osalta 10 ehdokasta, ja nimet ovat:

 

- Philippe Bergeroo (France)

- Jill Ellis (United States)

- John Herdman (Canada)

- Silvia Neid (Germany)

- Vera Pauw (South Africa)

- Gérard Prêcheur (OL-Lyon)

- Pia Sundhage (Sweden)

- Vadão (Brazil)

- Martina Voss-Tecklenburg (Switzerland)

- Thomas Worle (Bayern)

 

Naisten jalkapallo on Olympialaisissa huomattavasti arvostetumpaa kuin miesten, jonka puolesta Neid on varmasti vahvoilla kuten myös Sundhage. Worle tehnyt hyvää työtä Bayernissa, mutta lyhyesti todettakoon, että eiköhän tuo Champions Leaguen voitto ja Ranskan mestaruus Prêcheurilla paina sen verran, että tässä olisi se oikea valinta.

 

2847148_full-lnd.jpg

 

The FIFA Puskás Award 2016

 

Hienoja maaleja nähtiin jälleen läpivuoden eri kilpailuissa ja näistä 10 parasta on päässyt ehdolle (linkit maaleihin ja kursivoituna pelaajan edustama joukkue):

 

- Mario Gaspar (Spain – England, International Friendly)

- Hlompho Kekana (Cameroon – South Africa, CAF Africa Cup of Nations qualifier)

- Marlone (Corinthians – Cobresal, Copa Libertadores)

- Lionel Messi (United States – Argentina, Copa América Centenario)

- Neymar (FC Barcelona – Villarreal CF, Spanish LaLiga)

- Saúl Ñíguez (Atlético Madrid – Bayern, Champions League)

- Hal Robson-Kanu (Wales – Belgium, Euro 2016)

- Daniuska Rodríguez (Venezuela – Colombia, Women's U-17 Sudamericano Championship)

- Simon Skrabb (Gefle IF – Åtvidabergs FF, Swedish Allsvenskan)

- Mohd Faiz Subri (Pulai Pinang – Pahang, Malaysia Super League)

 

Heti alkuun täytyy todeta, että ehdolla on tosiaan suomalaisväriäkin, kun meidän oma 21-vuotias huippulupaus Skrabb onnistui nostattamaan monien katsojien kulmakarvoja tehden kerrassaan upean maalin skorpionipotkullaan. Yritän väkisin hieman vääntää suomalaiseja linssejäni silmien edestä pois, mutta kyllähän tuo on uniikkiudessaan yksi hienoimmista, joita ehdolta löytyy. Olisi myös kerrassaan upeaa, jos Simon tämän palkinnon voittaisi. Pelkkä ehdolla oleminen tekee varmasti myös hyvää näin kansainvälistä tunnettavuutta ajatellen. Muista maaleista sitten Gasparin ja Saúlin suoritukset olivat omaan mieleeni. Joku Messin maali nyt on tuolla vain nimen vuoksi, mutta ei millään ole edes tämän äänestyksen kärkipäätä.

 

Näin suomalaista jalkapalloa ajatellen jokainen voisikin kantaa kortensa kekoon ja antaa äänensä Skrabbille. Kyseistä maalia, tai no miksi ei muutakin, voi äänestää täällä.

 

2847145_full-lnd.jpg

 

FIFA FIFPro World 11

 

Ja lopuksi on tietenkin vielä – kuten aina ennenkin – vuoden tähdistökentällinen, johon valitaan 11 pelaajaa, jotka muodostavat vuoden parhaimman kokoonpanon. Ehdolla on yhteensä 55 pelaajaa, joista riittää mukavasti valinnanvaraa:

 

Goalkeepers (5)

- Claudio Bravo (FC Barcelona/Manchester City, Chile)

- Gianluigi Buffon (Juventus, Italy)

- David De Gea (Manchester Utd, Spain)

- Keylor Navas (Real Madrid, Costa Rica)

- Manuel Neuer (Bayern, Germany)

 

Defenders (20)

- David Alaba (Bayern, Austria)

- Jordi Alba (FC Barcelona, Spain)

- Serge Aurier (Paris, Côte d'Ivoire)

- Héctor Bellerín (Arsenal, Spain)

- Jérôme Boateng (Bayern, Germany)

- Leonardo Bonucci (Juventus, Italy)

- Daniel Carvajal (Real Madrid, Spain)

- Giorgio Chiellini (Juventus, Italy)

- Dani Alves (FC Barcelona/Juventus, Brazil)

- Diego Godín (Atlético Madrid, Uruguay)

- Mats Hummels (Dortmund/Bayern, Germany)

- Philipp Lahm (Bayern, Germany)

- Marcelo (Real Madrid, Brazil)

- Javier Mascherano (FC Barcelona, Argentina)

- Pepe (Real Madrid, Portugal)

- Thiago Silva (Paris, Brazil)

- Raphaël Varane (Real Madrid, France)

 

Midfielders (15)

- Xabi Alonso (Bayern, Spain)

- Sergio Busquets (FC Barcelona, Spain)

- Kevin De Bruyne (Manchester City, Belgium)

- Eden Hazard (Chelsea, Belgium)

- Andrés Iniesta (FC Barcelona, Spain)

- N'Golo Kanté (Leicester City/Chelsea, France)

- Toni Kroos (Real Madrid, Germany)

- Luka Modric (Real Madrid, Croatia)

- Mesut Özil (Arsenal, Germany)

- Dimitri Payet (West Ham, France)

- Paul Pogba (Juventus/Manchester Utd, France)

- Ivan Rakitic (FC Barcelona, Croatia)

- David Silva (Manchester City, Spain)

- Marco Verratti (Paris, Italy)

- Arturo Vidal (Bayern, Chile)

 

Forwards (15)

- Sergio Agüero (Manchester City, Argentina)

- Gareth Bale (Real Madrid, Wales)

- Karim Benzema (Real Madrid, France)

- Cristiano Ronaldo (Real Madrid, Portugal)

- Paulo Dybala (Juventus, Argentina)

- Antoine Griezmann (Atlético Madrid, France)

- Gonzalo Higuaín (Napoli/Juventus, Argentina)

- Zlatan Ibrahimovic (Paris/Manchester Utd, Sweden)

- Robert Lewandowski (Bayern, Poland)

- Lionel Messi (FC Barcelona, Argentina)

- Thomas Müller (Bayern, Germany)

- Neymar (FC Barcelona, Brazil)

- Alexis Sánchez (Arsenal, Chile)

- Luis Suárez (FC Barcelona, Uruguay)

- Jamie Vardy (Leicester City, England)

 

Tämän nykyisen niin kutsutun World XI:n juuret ovat vuodelta 2009, kun FIFA ja FIFPro päättivät yhdistää voimansa, jotta voisivat palkita vuoden parhaat 11 pelaajaa 'dream teamina'. Tämä nykyinen malli oli käytössä tätä ennen FIFProlla, joka valitsi vuosien 2005 ja 2008 välillä samalla systeemillä tähdistökentällisensä.

 

Omissa papereissani maalivahdiksi olisi ehdolla vain Buffon ja Neuer, vaikka Navas voittikin Champions Leaguen sekä Bravo nosti mestaruuspokaalin ilmaan LaLigan ja Copa Américan osalta. Nämä kaksi ovat kuitenkin olleet esitystensä puolesta ylitse muiden. Juventus voitti Serie A:n ja Coppa Italian, kun taas Bayern teki samat temput Bundesligan ja DFB-Pokalin osalta. Arvokisoissa Saksa pudotti Italian rangaistuspotkukilpailun päätteeksi puolivälierissä, mutta sitten taas Buffon on rikkonut tässä henkilökohtaisia ennätyksiäkin vuoden aikana. Lopuksi voidaan ottaa huomioon vuoden tämä puolisko, kun Juventus on ollut esityksillään huomattavasti Bayernia vakuuttavampi, joten vuoden paras maalivahti on omissa papereissani näin ollen Gianluigi.

 

Puolustajien osalta on sitten haastavampaa ja varsinkin oikean laitapuolustajan osalta. Sanotaan nyt kuitenkin Alves, sillä voitti Espanjan mestaruuden ja jatkanut hyviä otteitaan Italiassa eikä maajoukkuettakaan voi unohtaa. Keskuspuolustajaksi näkisin nousevan Ramosin, sillä miehen arvostus on vain niin korkealla ympäri maailmaa, mutta tasonsa puolesta Boateng nousee lähelle myös. Ramos tosin voitti Champions Leaguen, kun taas niin teki myös Varane, joka oli myös avainroolissa Ranskan maajoukkueessa kesän arvokisoissa. Eiköhän Ramos kuitenkin sieltä nouse, vaikka itse eri mieltä vähän olenkin. Rinnalle sitten Pepe, joka voitti saman pystin ja lisäksi oli ehkä jopa Portugalin tärkein yksittäinen pelaaja, kun maa voitti vihdoin mestaruuden. Vasemmalle Marcelo, sillä tuota Real Madridin menoa ei voi yhtään väheksyä. 

 

Keskikentälle on myös vaikea valita nimiä. Payet on ollut aivan uskomaton läpivuoden sekä maa- että seurajoukkueessa, mutta pokaalit ovat kuitenkin jääneet saavuttamatta. Valitaan siis maajoukkuekollega Kanté, joka nousi lopulta mutkien kautta avainrooliin Ranskalle ja voitti historiallisen Englannin mestaruuden Leicester Cityn kanssa ennen siirtoa Chelseaan, jossa on ollut aivan pysäyttämätön. Rinnalle sitten Modric, joka saattaa hyvinkin olla omassa roolissaan tällä hetkellä maailman paras ja kolmanneksi Kroos, joka kilpailee hyvin tittelistä kroatialaisen kanssa. 

 

Hyökkäykseen ei tarvitse miettiä Ronaldoa kovin kauan, mutta loput nimet laittavat miettimään vähän enemmän. Kallistun kuitenkin Griezmannin puoleen, sillä ainoastaan Payet taisi ratkaista yhtä monta ottelua Ranskalle viimeisen kalenterivuoden aikana, kun kävin läpi maajoukkueen otteita. Lisäksi otteet seurajoukkueessa ja konfliktien puute jalkapallokentän ulkopuolella puhuu ranskalaisen puolesta. Haluaisin todellakin nimetä kolmanneksi Balen, sillä oli elintärkeä, kun piti Real Madridia pinnalla muuan portugalilaisen ollessa sivussa ja teki suuren urotyön Walesin kanssa. En kuitenkaan ole aivan varma, että riittääkö se. Messi voitti tosiaan LaLigan ja saavutti finaalipaikan arvokisoissa, mutta nuo tapahtumat kentän ulkopuolella puhuvat ikävästi vastaan. Kai se kuitenkin on kylmä totuus, että jos Messi on todennäköisesti ehdolla kolmen parhaan joukossa maailman parhaaksi pelaajaksi, niin kuuluu myös tähdistökentälliseen. Neymar ja Suárez joutuvat siis jäämään sivuun, sillä tällaisena arvokisavuotena ei vain puolikas loistokausi paina tarpeeksi, ja nimenomaan tulee ottaa huomioon, että ei puhuta viime kaudesta vaan enemmänkin tästä kalenterivuodesta.

 

Jahnny's FIFA FIFPro World 11

Cristiano Ronaldo (Real Madrid, Portugal) – Antoine Griezmann (Atlético Madrid, France) – Lionel Messi (FC Barcelona, Argentina)

Toni Kroos (Real Madrid, Germany) – N'Golo Kanté (Leicester City/Chelsea, France) – Luka Modric (Real Madrid, Croatia)

Marcelo (Real Madrid, Brazil) – Sergio Ramos (Real Madrid, Spain) – Pepe (Real Madrid, Portugal) – Dani Alves (FC Barcelona/Juventus, Brazil)

Gianluigi Buffon (Juventus, Italy)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt on myös äänestys lisätty.

 

Antakaa äänenne siis ja tietysti jälleen kerran olisi mukava kuulla muidenkin foorumistien mielipiteitä, vaikka nämä enemmän viihdettä onkin eikä aina voi niin tosissaan ottaa. Ne samat kritiikit, mitä joka vuosi ihan aiheestakin annetaan, ja niin edelleen.

 

Tässä myös pohja, jota voitte käyttää omissa viesteissänne:

 

The Best FIFA Men's Player

 

- ?

 

The Best FIFA Men's Coach

 

- ?

 

The Best FIFA Women's Player

 

- ?

 

The Best FIFA Women's Coach

 

- ?

 

The FIFA Puskás Award 2016

 

- ?

 

FIFA FIFPro World 11

 

- ?

 

?'s FIFA FIFPro World 11

?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei liity tähän aiheeseen, mutta France Football on julkaissut oman Ballon d'Or-voittajansa:

 

The France Football Ballon D’Or 2016 results were announced this evening:
1st – Cristiano Ronaldo, Real Madrid
2nd – Lionel Messi, FC Barcelona
3rd – Antoine Griezmann, Atlético Madrid
4th – Luis Suárez, FC Barcelona
5th – Neymar, FC Barcelona
6th – Gareth Bale, Real Madrid
7th – Riyad Mahrez, Leicester City
8th – Jamie Vardy, Leicester City
9th – Pepe, Real Madrid
9th – Gianluigi Buffon, Juventus
11th – Pierre-Emerick Aubameyang, Dortmund
12th – Rui Patrício, Sporting CP
13th – Zlatan Ibrahimovic, Manchester Utd
14th – Arturo Vidal, Bayern
14th – Paul Pogba, Manchester Utd
16th – Robert Lewandowski, Bayern
17th – Dimitri Payet, West Ham United
17th – Luka Modric, Real Madrid
17th – Toni Kroos, Real Madrid
 
Kaikille siis tiedoksi, että FIFA ja France Football eivät julkaise enää yhdessä FIFA Ballon d'Oria, vaan tämä on oma palkintonsa jälleen. FIFA julkaisee gaalassaan oman vuoden parhaan pelaajansa ja muut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Finalistit ovat nyt selvillä:

 

The Best FIFA Men's Player

Cristiano Ronaldo (Real Madrid, Portugal)

Antoine Griezmann (Atlético Madrid, France)

Lionel Messi (FC Barcelona, Argentina)

 

The Best FIFA Men's Coach

Claudio Ranieri (Leicester City)

Fernando Santos (Portugal)

Zinédine Zidane (Real Madrid)

 

The Best FIFA Women's Player

Melanie Behringer (Bayern, Germany)

Carli Lloyd (Houston Dash, United States)

Marta (FC Rosengård, Brazil)

 

The Best FIFA Women's Coach

Jill Ellis (United States)

Silvia Neid (Germany)

Pia Sundhage (Sweden)

 

The FIFA Puskás Award 2016

Marlone (Corinthians – Cobresal, Copa Libertadores)

Daniuska Rodríguez (Venezuela – Colombia, Women's U-17 Sudamericano Championship)

Mohd Faiz Subri (Pulai Pinang – Pahang, Malaysia Super League)

 

Eipä tuolla finalisteissa ollut juuri yllätyksiä. Miesten pelaajat ja valmentajat meni ennakkoon oikein. Naisten pelaajista Behringeria en odottanut, mutta luulisin Lloydin nyt vievän. Ellis tuli valmentajista omien veikkausteni ulkopuolelta.

 

Skrabb ei valitettavasti pärjännyt ehdolla vuoden hienoimmaksi maaliksi. Positiivista on tosin se, että ei voitosta kilpaile sen sijaan yksikään, joka olisi ollut mukana enemmän nimensäkään vuoksi.

 

Olisi ollut ihan mielenkiintoista kuulla perusteluja, että minkä vuoksi osa näki Lewandowskin ja Suárezin ehdolla kolmen parhaan pelaajan joukossa, tai valmentajien kohdalla Kloppin ja Simeonen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Muutamia yllätyksiä nähtiin sitten lopulta.

 

The Best FIFA Football Awards
 
The Best FIFA Men’s Player
- Cristiano Ronaldo (Real Madrid, Portugal)
 
The Best FIFA Women’s Player
- Carli Lloyd (Houston Dash, United States)
 
The Best FIFA Men’s Coach
- Claudio Ranieri (Leicester City)
 
The Best FIFA Women’s Coach
- Silvia Neid (Germany)
 
The FIFA Fair Play Award
- Atlético Nacional (Requested CONMEBOL to award Chapecoense with the 2016 Copa Sudamericana title after the plane crash)
 
The FIFA Award for an Outstanding Career
- Falcão ("As a result of his remarkable contribution to the sport")
 
The FIFA Puskás Award
- Mohd Faiz Subri (Pulau Pinang – Pahang, 2016 Malaysia Super League)
 
The FIFA Fan Award
- Borussia Dortmund and Liverpool supporters (Liverpool – Borussia Dortmund, 2015–16 UEFA Europa League)
 
FIFA FIFPro World11
GK - Manuel Neuer (Bayern Munich)
DF - Dani Alves (Barcelona/Juventus)
DF - Marcelo (Real Madrid)
DF - Gerard Piqué (Barcelona)
DF - Sergio Ramos (Real Madrid)
MF - Andrés Iniesta (Barcelona)
MF - Toni Kroos (Real Madrid)
MF - Luka Modric (Real Madrid)
FW - Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
FW - Lionel Messi (Barcelona)
FW - Luis Suárez (Barcelona)
 
Suhteellisen oikeaan suuntaan palkinnot, mutta tähdistökentällisen maalivahtina olisin tosiaan nähnyt ennemmin Buffonin, vaikka Neuer oli odotettu valinta myös, josta ei juuri valittamista. Puolustuslinjaan muuten tyytyväinen, mutta eiköhän sekä Euro 2016:n että Champions Leaguen voittanut Pepe olisi ansainnut paikkansa Piquén edeltä. Keskikentältäkin olisin mielelläni luovuttanut Iniestan paikan Kantélle, mutta ei Andrésin valintakaan suurin vääryys koskaan ole. Eniten ehkä ihmetyttää, että Griezmann valittiin maailman 3. parhaaksi pelaajaksi, mutta sen sijaan tilaa ei löytynyt maailman 3. parhaana hyökkääjänä, vaan samat äänestäjät nostivat Suárezin tuon osalta yläpuolelle. Suárez ei ollut parhaan pelaajan äänestyksessä edes 4. sijalla, kun Neymar jopa nousi edelle.
 
Erityisen upeaa oli nähdä myös Falcãon saavan tunnustuksen upeasta urastaan, sillä puhutaan kuitenkin varmasti siitä kaikkien aikojen parhaimmasta futsal-pelaajasta.
 
Ansaittuja palkintoja oli myös Dortmundin ja Liverpoolin kannattajien saama tunnustus liittyen tuohon JFT96:een. Ennen kaikkea kuitenkin vuoden hienoin teko taisi tulla Atlético Nacionalin osalta, joka luovuttu 2016 Copa Sudamericanan mestaruuden Chapecoenselle, jota kohtasi vuonna 2016 jalkapallomaailman yksi suurimmista tragedioista.
 
Nämä hulinat kuitenkin jälleen kerran purkissa. Kiitos taas kaikille, jotka jakoivat tämänkin kokemuksen kanssani.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tässä vielä kokonainen lista parhaiden pelaajien osalta.

 

Huomioitavaa on myös, että Buffon nousi äänillään jopa 8. parhaaksi pelaajaksi maailmassa tämän äänestyksen osalta, kun taas tähdistökentällisestä paikkansa ottanut Neuer oli vasta 16. sijalla.

 

The Best FIFA Men’s Player

1. Cristiano Ronaldo (Real Madrid, Portugal)

2. Lionel Messi (Barcelona, Argentina)

3. Antoine Griezmann (Atlético Madrid, France)

–––––––––––––––––

4. Neymar (Barcelona, Brazil)

5. Luis Suárez (Barcelona, Uruguay)

6. Gareth Bale (Real Madrid, Wales)

7. Riyad Mahrez (Leicester City, Algeria)

8. Gianluigi Buffon (Juventus, Italy)

9. Andrés Iniesta (Barcelona, Spain)

10. Toni Kroos (Real Madrid, Germany)

11. Alexis Sánchez (Arsenal, Chile)

12. Robert Lewandowski (Bayern Munich, Poland)

13. Luka Modric (Real Madrid, Croatia)

14. Mesut Özil (Arsenal, Germany)

15. Jamie Vardy (Leicester City, England)

16. Manuel Neuer (Bayern Munich, Germany)

17. Sergio Ramos (Real Madrid, Spain)

18. Zlatan Ibrahimovic (Paris Saint-Germain/Manchester United, Sweden)

19. Paul Pogba (Juventus/Manchester United, France)

20. Kevin De Bruyne (Manchester City, Belgium)

21. N’Golo Kanté (Leicester City/Chelsea, France)

22. Sergio Agüero (Manchester City, Argentina)

23. Dimitri Payet (West Ham United, France)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×