Hyppää sisältöön


Kuva
- - - - -

Veikkausliiga 2017


 • Kirjaudu vastataksesi
9 vastausta aiheeseen

#1 Böö

Böö

  Junior Member

 • Members
 • 101 Viestit

Lähetetty 22.01.2017 - 20:48

TV: ?
Ajankohta: Ke 5.4. - La 28.10. 2017

 

Virallinen sivu:
Otteluohjelma:
Wikipedia:

 

Veikkaus sarjasijoituksista ?
Mitä joukkuetta kannatat ?
Joukkueanalyysit: ?

 

Joukkueet:
HIFK Helsinki
HJK Helsinki

IFK Mariehamn Maarianhamina
Ilves Tampere
Inter Turku
JJK Jyväskylä
KuPS Kuopio
Lahti Lahti
PS Kemi Kemi
RoPS Rovaniemi
SJK Seinäjoki
VPS Vaasa#2 ippe

ippe

  Senior Member

 • Members
 • 7 454 Viestit

Lähetetty 17.02.2017 - 13:34

SJK:sta kuuluu kun seura on erottanut Simo Valakarin ja palkannut tilalle Sixten Boströmin! TIedä sitten mitä siellä kulisseissa on tapahtunut, mutta tuskin Valakarin tarvitsee kovin pitkään työttömänä olla.

 

http://www.mtv.fi/sp...lakarin/6315276#3 mmkay

mmkay

  Junior Member

 • Members
 • 246 Viestit

Lähetetty 17.02.2017 - 16:06

Olipa uutispommi tälle päivälle. Ilmeisesti Valakarilla ja seurajohdolla erimielisyyksiä pelaajapolitiikassa, jonka seurauksena erimielisyydet kasvoivat. Valakari itse sanoi haastattelussa, että tilanne oli huono, kun 11 pelaaja lähti ja vain kaksi hankittu. Ilmeisesti siirroissa seurajohdolla melko paljon valtaa.

Vaikuttaa SJK:n alamäki alkavan.

#4 LowRidingMonkey

LowRidingMonkey

  Junior Member

 • Members
 • 2 559 Viestit

Lähetetty 08.04.2017 - 17:45

IFK MariehamnJJK 5-2 (1-2)

 

5’ Toni Tahvanainen 0-1

9’ Tomi Petrescu 0-2

31’ Philip Sparrdal Mantilla []

45+1’ Brian Span 1-2

52’ Aleksei Kangaskolkka 2-2

63’ Robbin Sellin 3-2

70’ Kristian Kojola 4-2

90+2’ Luckymore Mkosana 5-2

 

Veikkausliiga-kausi korkattiin JJK:n toimesta vierasottelulla puolustavaa mestaria IFK Mariehamnia vastaan. Loistavan alun jälkeen JJK palapeli hajosi totaalisesti ja IFK nousi kahden maalin takaa selvään voittoon. Etenkin toisella jaksolla ei ollut epäselvää kumpi joukkueista oli Veikkausliigan mestari ja kumpi sarjanousija. Tehokkuus maalipaikoissa oli JJK:lla ihan kohdillaan, mutta surkeasti toiminut puolustus esti pisteiden napsimisen.

 

JJK aloitti ryminällä ja menikin jo viiden minuutin kohdalla johtoon. Mikko Mannisen syöttö kimpoaa onnekkaastikin Jani Lyyskistä Toni Tahvanaiselle. Tahvanaisen laukaus 16 metrin tuntumasta uppoaa vasempaan alakulmaan ohi Andreas Vaiklan, 1-0 JJK! Muutamaa minuuttia myöhemmin vieraat ovat jo kahden maalin johdossa. Tomi Petrescu voittaa Bobbie Friberg Da Cruzin kamppailussa pallosta rankkarialueella ja laukoo tarkasti takakulmaan, 2-0 JJK:lle! 20 minuuttia pelattu, kun Tommi Kari kokeile kauempaa. Vaikla nappaa pomppivan pallon varmasti syliinsä. Jakson puolessa välissä IFK saa ensimmäisen paikkansa. Patrick Poutiainen katkoo keskityspallon suoraan 16 metriin Brian Spalille joka tykittää pallon maalin yli. Reilun 40 minuutin jälkeen Aleksei Kangaskolkka ohjaa hieman vasemmalta ohi Robbin Sellinin syötöstä. Lisäajalla IFK tekee kavennusmaalin. Spal saa pitkän syötön rankkarialueelle. Spal saa jalkansa vapaaksi vaikka kaksi JJK:n pelaajaa on ainakin näennäisesti hyvissä asemissa. Tarkka laukaus uppoaa maalin vasempaan nurkkaan ohi Teppo Marttisen, 1-2. Tasoituskaan ei kovin kaukana ole. Sellin saa pystysyötön ja laukoo pienestä kulmasta. Marttinen torjuu ja irtopallo siivotaan kulmapotkuksi.

 

Mariehamn jatkaa vahvaa otettaan tauon jälkeen. Kangaskolkka saa pallon rankkarialueella ja pääsee pyörimään Samu Niemisen edessä. Nieminen ei saa pidettyä Kangaskolkkaa kurissa ja hyökkääjä laukoo pallon oikeaan alakulmaan, 2-2. Luckymore Mkosana on viedä kotijoukkueen johtoon paria minuuttia myöhemmin. Luckyn ohjaus maalin edestä nousee kuitenkin yli. Tunnin kohdalla JJK:lla on paikan tynkää kulmapotkusta. Felix Gustavsson menee kuitenkin kurkottelemaan palloon selkä maaliin päin ja vie näin vetopaikan kutiaan jo virettelemässä olleelta Manniselta. Toisessa päässä pitkä rajaheitto tuottaa ongelmia JJK:n puolustukselle. Luckyn ja Kristian Kojolan laukaukset saadan kuitenkin blokattua. Hetkeä myöhemmin IFK saa vihdoin johtomaalinsa tehtyä. Marttinen torjuu Spalin laukauksen, mutta Spal saa irtopallon takaisin. Syöttö Sellinille joa hakeutuu vetopaikkaan ja laukoo takakulmaan aivan tolpan juureen, 3-2 IFK:lle. Lisää lunta JJK:n tupaan tulee 70 minuutin kohdalla. Spal jatkaa kulmapotkun oikealle tolpalle ja Kojola tökkii pallon maaliin, 4-2. Vartti ennen loppia JJK hyvä rakentelu. Antto Tapaninen laittaa pitkän pallon hyökkäykseen ja Tahvanainen jatkaa Manniselle. Manun kuti jää puolustuksen blokkaukseen. Viimeisen kympin alkun Marttinen torjuu jalallaan Sellinin laukauksen ja Nieminen hoitaa irtopallon. JJK käy lähellä kolmatta maalia hetkeä myöhemmin. Poutiainen keskittää ja Manninen laukoo tolppaan. Varsinaisen peliajan loppuhetkillä kulmapotku jää pyörimään JJK:n boksiin. Marttinen torjuu hienosti jalallaan Lyyskin laukauksen. Lisäajalla nähdään vielä yksi maali. Sellin työntää Tapanisen selästä irti pallosta ja syöttöö Luckylle joka viimeistelee varmasti ja vapaasti viidestä metristä, 5-2.

 

Teppo Marttinen Pari hyvää jalkatorjuntaa. Jalalla avaaminen heikkoa. Maaleille ei hirveästi jakoa. Ehkä jonkun olisi voinut parempana päivänä pelastaa.

Antto Tapaninen Koki vääryyttä Mariehamni viimeisessä maalissa. Ei välttämättä muninut pahasti, mutta ei toisaalta mikään loisteliaskaan peli.

Samu Nieminen Jäi liian helposti kakkoseksi Kangaskolkan osumassa.

Matti Lähitie Loukkasi jalkaansa ja joutui vaihtoon avausjakson puolessavälissä.

Samu Suoraniemi Alaspäin aika kevyttä kauraa. Ylöspäin ei päässyt esille.

Patrick Poutiainen Hieno pallo Manun tolppavetoon.

Tommi Kari Yksi heppoiseksi jäänyt kaukolaukaus, muutoin ylöspäin melko pimennossa.

Benno Hanslian Sai hankkittua muutaman kulman haastoillaan.

Mikko Manninen Syötti avausmaalin ja oli muutenkin JJK:n ykkönen pallon kanssa.

Tomi Petrescu Kulmat pääosin heikkoja. Muutenkin olisi toivonut pallollisena parempaa.

Toni Tahvanainen Pääsi heti maalin makuun. Noin muutoin pelillinen anti oli aika vähäistä.

 

Felix Gustavsson (22’ Lähite) Pallon kanssa vaarallinen omille. Eikä puolustuspelikään priimaa ollut.

Saku Leppänen (75’ Suoraniemi) Kovin jäi näkymättömäksi.

Settyslas Loutelamio (85’ Petrescu) Ei ehtinyt tai päässyt esille.


 • Torres9 tykkää tästä

#5 LowRidingMonkey

LowRidingMonkey

  Junior Member

 • Members
 • 2 559 Viestit

Lähetetty 15.04.2017 - 23:09

HIFK - JJK 0-0

 

51’ Xhevdet Gela []

54’ Mika Väyrynen []

73’ Pekka Sihvola []

83’ Samu Suoraniemi []

90+2’ Matias Hänninen []

 

JJK jatkoi kauttaan vieraspelillä Helsingissä HIFK:ta vastaan. Kettupaidat onnistuivat avaamaan pistetilinsä maalittoman tasapelin myötä. Puolustuspelissä oli nähtävissä parannusta avausotteluun verrattuna. Tosin HIFK:n hyökkäyspää ja peli ei yltänyt MIFK:n tasolla. JJK:n oma hyökkäyspeli oli kovin ponnetonta ja siihen pitäisi jotain liemiä keitellä. Peli oli kokonaisuudessaan aikamoista tahkoamsita. Kotijoukkue hieman edellä maalipaikoissa, mutta viimeistely oli huonoa.

 

HIFK vei pallollista peliä alussa, mutta kunnon maalipaikoille se ei johtanut. JJK:n Mikko Manninen saikin ottelun ensimmäisen vedon maalia kohti. Laukaus jäi heppoiseksi ja Tomi Maanoja torjuikin helposti. Vartin paikkeilla Patrick Poutiainen pääsi laukomaan irtopalloon 20 metrin tuntumasta. Patun kuti viuhui maalin ohi. Jakson puolivälissä IFK:n Pekka Sihvola haki taidokasta osumaa vastahyökkäyksestä JJK:n kulmapotkun jälkeen. Nosto reilusta 20 metristä meni kuitenkin liian korkeaksi ja maalin yli. Puolen tunnin lähestyessä Honar Abdilta hyvä keskityspallo oikealta laidalta takatolpalle. Samu Suoraniemi puski pallon maalin yli. Heti perään toisessa päässä on Sihvolalla hyvä maalipaikka. Sijoitus 14 metristä menee aavistuksen oikealta ohi. Viimeisellä vitosella HIFK saa vielä pari paikkaa. Aleksi Ristola keskittää vasemmalta ja Esa Terävä puskee vitosen oikealta kulmalta hieman maalin ohi. Sihvola laukoo vielä yli pilkun tuntumasta Matias Hännisen syötöstä.

 

Toisen jakson ensimmäinen tilanteen poikanen osuu JJK:lle. Tommi Karilta hyvä riisto keskialueella ja puolenvaihto Abdille. Abdin laukaus jää heikoksi ja Maanoja torjuu ilman ongelmia. Tunnin jälkeen Mika Väyrynen tarjoilee Juho Mäkelälle paikan. Mäkelän laukaus pilkun tuntumasta menee niukasti oikealta ohi. Vitonen ennen loppua Mikael Forssell laukoo 20 metristä suoraan Teppo Marttisen syliin. JJK saa pallon maaliin 88. minuutilla. Elias Ahde nousee vasemmalta laidalta ja löytää Karin keskeltä 20 metristä. Karin laukaus osuu tolppaan ja Gael Etock laittaa irtopallon maaliin. Tilanne liputetaan kuitenkin paitsioksi. Ahde pääsee hetkeä myöhemmin vielä laukomaan, mutta puolustus saa blokattua.

 

Teppo Marttinen Vaarallisimmat tilanteet menivät maalin ohi. Varmoja hakuja keskityspallohin.

Antto Tapaninen Pari heikompaa hetkeä, mutta plussan puolella kokonaisuutena.

Samu Nieminen Ei suuremmin esillä, perusvarma esitys.

Severi Vielma Varsin hyvä pallon kanssa. Pallottomanakin pärjäsi kivasti.

Samu Suoraniemi Harhasyöttöjä lukematon määrä. Pääsi kerran puskemaan hyökkäyspäässä.

Patrick Poutiainen Pari väläytystä hyökkäyspäässä. Pallottomana ei suuria ongelmia. Teki kovasti hommia.

Tommi Kari Yksi loistava riisto. Ei isoja virheitä. Hyvää puurtamista.

Honar Abdi Hyviä nousuja laidoilta. Pallon kanssa varma ja rohkea.

Mikko Manninen Jäi aikalailla näkymättömiin, kun ei saanut juurikaan palloa jalkaan.

Tomi Petrescu Jokseenkin samaa ongelmaa kuin Manulla, liian vähän pallossa.

Toni Tahvanainen Tarjontaa ei ollut joten jäi aika tyhjän pantiksi.

 

Elias Ahde (46’ Tahvanainen) Oli pitkään Tahvismaisesti tyhjän panttina. Lopussa kuitenkin pariin otteeseen hyvin pallossa.

Gael Etock (84’ Petrescu) Ei ehkä kaikkein kliinisin viimeistely, mutta sai pallon maaliin. Harmi, että oli tai ainakin liputettiin paitsioksi. Jätti hyvän fiiliksen vähillä minuuteilla.


 • John#95 tykkää tästä

#6 LowRidingMonkey

LowRidingMonkey

  Junior Member

 • Members
 • 2 559 Viestit

Lähetetty 24.04.2017 - 15:00

JJK - HJK 1-5 (0-1)

 

6’ Aapo Halme 0-1

48’ Moshtagh Yaghoubi erp

58’ Elias Ahde 1-1

60’ Evans Mensah 1-2

65’ Anthony Annan 1-3

71’ Mensah 1-4

83’ Alfredo Morelos 1-5

 

JJK:n kotiavauksessa kävi hieman kuten Veikkausliigan avauskierroksellakin. Puolustus alkoi rakoilemaan toisella jaksolla. Avausjaksolla Kettupaidat pysyivät vielä ihan hyvin HJK:n kyydissä. HJK kyllä piti palloa, mutta lopulta maalipaikat menivät aika tasan. Toisella jaksolla JJK pääsi säikäyttelemään vieraitaan tasoituksen muodossa, mutta sen jälkeen Klubi tuntui lisäävän kierroksia ja isännät putosivat kyydistä.

 

HJK:n ensimmäistä maalia ei jouduttua kovin kauaa odottelemaan. Viisi minuuttia ehtii juuri ja juuri täyttymään, kun vieraat iskevät ottelun avausmaalin kulmapotkusta. Neljäs kulma samaa könttiin tuottaa vihdoin HJK:n kannalta toivotun tuloksen, kun Aapo Halme jatkaa Moshtagh Yaghoubin keskityksen etukulmasta sisään, 1-0 HJK. HJK hallitsee tämän jälkeen palloa, mutta isommat tilanteet jäävät tulematta. JJK puolestaan ei meinaa saada millään peliään kulkemaan. Syöttöpeli sakkaa joten hyökkäyspäähän ei juuri ole asiaa. Puolen tunnin lähestyessä kotijoukkue saa vihdoin jotain aikaan. Patrick Poutiainen päästää Mikko Mannisen syötön Tomi Petresculle. Petrescun laukaus varsin hyvästä paikasta karkaa kuitenkin maalin yli. Hetkeä myöhemmin Mosalla on mahdollisuus tuplata vierasjohto, mutta Antto Tapaninen saa blokattua laukauksen vitosen tuntumasta. Tauon häämöttäessä viiden minuutin päässä JJK:lla on maalipaikka. Tommi Kari keskittää oikealta laidalta vapaapotkun jälkitilanteesta. Elias Ahde laukoo niukasti vasemman tolpan väärälle puolelle JJK:n kannalta. HJK puolestaan rakentelee keskustan kautta vetopaikan Demba Savagelle. Laukaus painuu vasemmalta ohi. Honar Abdi saa tilaa laukoa 20 metrin tuntumasta avausjakson viime hetkillä. Puolustus on edessä. Lisäajalla Halme on lähellä toista osumaa. Pusku kulmapotkuun menee riman kautta maalin yli.

 

Toisen jakson alkuun vieraat saavat rankkarin, kun Tapaninen kampittaa Savagen. Mosa ei saa kuitenkaan pilkulta palloa maaliin, vaan Teppo Marttinen torjuu matalan ja liiaksi keskelle jäävän laukauksen. Samantien toiseen päähän. Poutiainen tuo pallon hyvin 20 metriin, mutta laukaus karkaa maalin yli. 50 minuutin jälkeen Rafinhalta hyvä syöttö Alfredo Morelosille rankkarialueelle. Morelas hakee takatolpalta Vincent Onovoa, mutta Vincent on hieman myöhässä eikä ehdi palloon. Vajaan tunnin kohdalla Harju on revätä liitoksistaan, kun JJK tasoittaa. Karilta riisto keskialueella ja syöttö Ahteelle. Ahde syöttää Gael Etockille jonka laukauksesta pallo kimpoaa takaisin Ahteelle. JJK-hyökkääjä pääsee nokikkain HJK-vahti Thomas Dähnen kanssa ja laukoo pallo varmasti maaliin, 1-1! Tätä riemua ei kestä kuin parisen minuuttia, kun HJK on taas johtoasemassa. Kulmapotkua ei saada purettua ja pallo tulee Evans Mensahille 16 tuntumaan. Kova matala laukaus painuu maaliin ja HJK johtaa 2-1. Vincetillä on heti perään paikka iskeä kolmas maali helsinkiläisille. Laukaus Savagen syöttöön karkaa pahasti maalin yli/ohi. Eikä aikaakaan, kun Morelos on puolittain läpi. Viimeistely on heikko ja menee selvästi ohi. Hyvä ote tuottaa kuitenkin kolmannen maalin. Poutiaisen puskupurku hankalasta asennosta ajautuu Anthony Annanille kaaren kieppeille. Annan laukoo pallon vasempaan alakulmaan, 3-1. Kari kokeilee seuraavasta hyökkäyksestä kavennusta. Laukaus 20 metristä ei ole suurikaan haaste Dähnelle joka napsii pallon helposti käsiinsä. 20 minuuttia jäljellä, kun HJK tekee jälleen maalin. Mensah saa pitää palloa rauhassa rp-alueen tuntumassa ja laukoo lopulta vasempaan alakulmaan, 4-1. Viimeisen kympin alkupuolella Klubi iskee vielä kerran. Rafinha keskittää oikealta ja Morelos ei anna Tapaniselle mitään saumaa pääpallossa ja puskee pallon maaliin, 5-1. Pari minuuttia myöhemmin Morelos pääsee laukomaan Savagen syötöstä. Laukaus menee Marttisen syliin.

 

Teppo Marttinen Torjui rankkarin. Annanin maali olisi kenties pitänyt ottaa.

Honar Abdi Yritti pelata pallolle eikä vain roiskia. Välilä meni paremmin , välillä huonommin.

Antto Tapaninen Paempiakin pelejä on nähty. Aiheutti rankkarin ja hävisi pääpallon 1-5-maalissa 100-0.

Samu Nieminen Pari hyvää katkoa avausjaksolla.

Severi Vielma Vasemman pakin tontti ei ole ihan se ykköspaikka. Siinä mielessä ihan ok esitys.

Mikko Manninen Aloitti oikealla laidalla, mutta siirtyi varsin nopeasti vasemmalle. Kun sai pallon herätti lupauksia. Olisi vaan pitänyt saada palloa enemmän.

Tommi Kari Useampi hyvä riisto joista yhdestä lähti rakentumaan tasoitusmaali.

Saku Leppänen Ei juuri esillä. Joutui taktisen vaihdon uhriksi.

Tomi Petrescu Ajoittain hyvin pallossa.

Patrick Poutiainen Aloitti kymppinä, putosi Karin pariksi pelin edetessä. Toi pallon muutaman kerran hyvin ylös.

Gael Etock 10nä parempi kuin piikissä. Piti palloa hyvin sen saadessaan ja syötteli hyvin.

 

Elias Ahde (36’ Leppänen) Hyvä viimeistely 1-1-maalissa. Teki hyviä juoksuja puolustuksen taakse.

Samu Suoraniemi (78’ Petrescu) Jäi ainakin itselleni täysin pimentoon.

Aatu Manninen (78’ Poutiainen) Veikkausliiga-debyytti. Ei jäänyt sen suuremmin mieleen.#7 LowRidingMonkey

LowRidingMonkey

  Junior Member

 • Members
 • 2 559 Viestit

Lähetetty 29.04.2017 - 17:39

FC Lahti – JJK 1-1 (1-0)

 

27’ Stenio 1-0 rp

49’ Tomi Petrescu 1-1

60’ Petrescu []

72’ Severi Vielma []

74’ Patrick Poutiainen []

 

JJK kasvatti pistepottiaan yhdellä, kun Lahdesta irtosi tasapelipiste. Haastavissa olosuhteissa pelattu ottelu ei juuri hienouksia tarjonnut. Pikkunätit syöttökombinaatiot olivat vähemmistössä, mutta toisaalta suoraviivainen ilmojen halkikaan eteneminenkään ei aina ottanut onnistuakseen tuulen vuoksi.

 

Stenio on heti 20 sekunnin jälkeen maalipaikassa, mutta heppoiseksi jäänyt yritys ei yllätä Teppo Marttista. Parisen minuuttia myöhemmin Marttinen torjuu kulmaksi Mikko Kuninkaan matalan laukauksen. Seuranneesta kulmasta Marko Simonovski puskee pallon jonnekin maaliviivan tuntumaan. Marttinen kauhoo palloa nurmen pinnasta, ehkä jopa maalin puolelta. Tuomariston näkemyksen mukaan pallo ei käy maalissa ja peli jatkuu. Gael Etock lämmittelee Lahden maalivahti Aleksandr Vasiutinia kaukolaukauksella suoraan syliin. 10 minuutin jälkeen pallo pomppii Tomi Petresculle takakulmalle. Petrescun laukaus jää kuitenkin Lahti-puolustajan blokkiin. Etockille vetopaikka vartin jälkeen 20 metriin, kun pallo tulee pakin katkosta JJK-pelaajalle. Laukaus painuu maalin ohi. Hetkeä myöhemmin Simonovski laukoo hyvin rakennetusta hyökkäykestä niukasti oikeasta yläkulmasta ohi. Puolen tunnin alkaessa lähestymään Mikko Manninen osuu vahingossa kädellään/kyynärpäällään palloon 16 tuntumassa. Pilli soi ja varsin yllättäen tuomarin näyttö on rangaistuspotku. Vapari olisi ollut oikea tuomio, mutta minkäs teet. Stenio laukoo rankkarin maalin oikeaan alakulmaan, 1-0. Vitonen ennen taukoa Patrick Poutiainen pääsee laukomaan kulmapotkun jälkeen rp-alueen ulkopuolelta. Laukaus karkaa maalin yli. Hetkeä myöhemmin Etockin kaukolaukaus kokee saman kohtalon.

 

Toisen jakson alkuun Stenio laukoo suoraan Marttisen syliin 16 rajalta. Muutamaa minuuttia myöhemmin JJK tasoittaa kulmapotkusta. Ei tosin ihan sillä perinteisimmällä tyylillä. Petrescun sisäänpäin kiertävä kulmapotku kaartaa maalivahti Vasiutinin yli ja painuu suoraan takakulmaan, 1-1! Tunnin kohdalla Kuningas pääsee laukomaan 16 tuntumasta. Pallo kimpoilee parinkni pelaajan kautta ja menettää voimansa. Vartti jäljellä, kun JJK rakentelee oivallisen hyökkäyksen. Saku Leppänen syöttää pystyyn Elias Ahteelle. Ahde löytää puolenvaihdolla Honar Abdin. Abdin laukaus blokataan. Muutama minuutti ennen loppua Simonovski puskee maalin yli. Lisäajan alkuun Samu Suoraniemeltä vahva nousu boksiin. Laukaus etukulmaan pysähtyy Vasiutinin jalkatorjuntaan.

 

Teppo Marttinen Otti helpot kudit varmasti. Hyvä loppuun asti taistelu esti maalin syntymisen/hyväksymisen alkuhetkillä.

Honar Abdi Tasapainoinen esitys. Puolusti hyvin ja tuki hyökkäyksiäkin aina tilaisuuden tullen.

Antto Tapaninen Hoiti tonttinsa suuremmin loistamatta, mutta varmoin ottein.

Samu Nieminen Hyvä peli. Yksi loistava viime hetken väliintulo maalin edessä.

Severi Vielma Puolusti hyvin. Ylöspäin ei yhtälailla esillä kuin Abdi toisella laidalla.

Mikko Manninen Epäonninen sekä käsivirheessä, että seuranneessa tuomiossa. Muutamia hyviä ideoita, mutta ratkaisupallo jäi hieman vajaaksi.

Tommi Kari Taisteluilme oli jälleen tommikarimaisen hyvä. Sai lopussa ikävästi Helmken nappiksesta nokkaansa ja joutui vaihtoon nenä veressä.

Patrick Poutiainen Yksi varsin hyvä vetopaikka ja yksi hieman riskialttiimpi liukkari josta saikin varoituksen jäivät mieleen.

Tomi Petrescu Hieno maali kulmasta. Toiseenkin maaliin tai vielä siinä vaiheessa ensimmäiseenkin oli sauma.

Gael Etock Piti ainakin ajoittain hyvin palloa. Vedot jäivät aika heikoiksi.

Elias Ahde Lähtee aktiivisesti juoksuihin aina paikan tullen. Harmi ettei palloa saatu pelattua useammin Eliakselle.

 

Saku Leppänen (68’ Petrescu) Rakentamassa yhtä hyvää hyökkäystä.

Toni Tahvanainen (80’ Ahde) Ei rhtinyt nousemaan esille.

Samu Suoraniemi (87’ Kari) Paremmalla viimeistelyllä olisi noussut sankariksi.#8 LowRidingMonkey

LowRidingMonkey

  Junior Member

 • Members
 • 2 559 Viestit

Lähetetty 06.05.2017 - 20:50

JJKInter 1-2 (1-0)

 

45’ Gael Etock 1-0

52’ Benjamin Källman 1-1

79’ Alan Henrique 1-2

88’ Macoumba Kandji []

90+2’ Njazi Kuqi []

 

Ei avautunut voittotili vieläkään JJK:lla. Inter oli hieman vahvempi ja haki pisteet Harjulta. Aina pettymys, kun ei johtoasemasta saa otettua voittoa. Päästetyt maalit JJK:n kannalta luvattoman helppoja. Jälleen kerran vastustaja iski kulmapotkusta. Yleisilme kuitenkin hyvä ja toiveet paremmasta elävät vahvana. Virheistä vain pitäisi päästä eroon.

 

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. JJK:lla oli ensimmäisenä hieman paikan tynkää, kun Elias Ahteen ja Mikko Mannisen prässi tuotti tulosta syvällä hyökkäysalueella. Mannisen syöttö takatolpalle Gael Etockille päästiin kuitenkin katkomaan. Julien Faubert pääsi laukomaan hieman rankkarialueen ulkopuolelta viiden minuutin kohdalla. JJK:n puolustus oli sopivasti välissä ja pallo kimpoili hieman maalin ohi. 10 minuutin tietämillä Etock pääsi laukomaan 16 läheltä melko keskeltä. Laukaus epäonnistui ja Jere Koponen nappasikin pallon helposti. Toisessa päässä Faubertin nosto tavoittaa Njazi Kuqin rankkarialueelta. Kuqin laukaus pienestä kulmasta hieman takakulmasta ohi. Tämän jälkeen mentiin pitempi jakso ilman suurempia tapahtumia. Puolen tunnin jälkeen vieraat saivat maalipaikan vapaapotkusta. Alan Henrique pääsi puskemaan keskitykseen, mutta ei saanut voimaa kunnolla ja Teppo Marttinen koppasikin pallon varmasti käsiinsä. Pari minuuttia ennen taukoa ex-JJK Niko Markkula pääsi laukomaan vaparin rp-alueen kaaren tuntumasta. Laukaus karkasi pahemman kerran maalin yli. JJK meni johtoon aivan avausjakson loppuun. Tomi Petrescu antoi vaparin okealta laidalta. Ahde pudotti vapaaksi unohtuneelle Etockille joka laukoi tarkasti oikeaan alakulmaan, 1-0!

 

Toisen jakson alkuun Benjamin Källman on maalipaikassa. Laukaus jää kuitenkin totaalisen torsoksi ja Marttinen torjuu. Hetkeä myöhemmin Källman on jälleen paikassa ja enää Inter-hyökkääjä ei epäonnistu. Lucas Garcian syöttö vasemmalta laidalta löytää Källmanin, kun Antto Tapaninen ei onnistu katkossa vaan potkii pallon ohi. Källman laukoo pallon saatuaan varmasti oikeaan alakulmaan, 1-1. Tunnin jälkeen JJK:lla on saumat toiseen maaliin. Samu Suoraniemeltä hyvä keskitys oikealta laidalta. Etock pääsee puskemaan, mutta puskee takakulmasta ohi. Jäi vähän tuollaiseksi puoliksi maalintekoyritykseksi ja puoliksi syötöksi Ahteelle. Muutamaa minuuttia myöheemin Ahteelta hyvä riisto. Syöttö Etockille ei kuitenkaan mene perille ja hyvänoloinen tilanne kuihtuu kasaan. Vartti jäljellä, kun Njazi Kuqi rynnistää vahvasti pystysyötön perään. Marttinen selvittää kulmaksi. Muutaman minuutin päästä Inter menee johtoon. Marttinen lipsauttaa Faubertin vaparikeskityksen kulmapotkuksi ja tietäähän sen mitä on tulossa. Faubert lähettää pallon kulmalta maalille ja Alan Henrique puskee voimalla pallon maalin vasempaan nurkkaan, 2-1 Interille. JJK:n loppukiri jää heikoksi eikä edes paikan puolikkaita päästä rakentamaan. Pisteet matkaavat näin Turkuun.

 

Teppo Marttinen Tuli hyvin katkomaan puolustuksen taakse tulleet syötöt rankkarialueen ulkopuolelle. Avaukset vähän sitä sun tätä. Harmillisesti lipsautti Faubertin vaparikeson kulmaksi josta Inter pääsi rankomaan.

Antto Tapaninen Muuten ihan ok, mutta Interin tasoituksessa suti pahasti pallon ohi.

Samu Nieminen Varsin hyvä peli. Loukkasi nivustaan(?) ja joutui vaihtoon toisella jaksolla.

Severi Vielma Pallon kanssa ajoittain ongelmissa.

Samu Suoraniemi Muutama hyvä nousu. Keskitykset voisivat olla parempia.

Patrick Poutiainen Kovaa tsemppiä. Ei suurempia ongelmia jos ei valtavaa loistoakaan.

Tommi Kari Lenteli välillä kaksinkamppailuissa kuin märkä rätti, mutta hoitaa kyllä tonttinsa hyvin.

Tomi Petrescu Hyvä vapari johtomaaliin johtaneessa tilanteessa. Joitakin näppäriä syöttökuvioita.

Mikko Manninen Ei päässyt ns. lentoon.

Gael Etock Mainio viimeistely 1-0-osumaan. Pärjäsi pallon kanssa mainiosti.

Elias Ahde Paiskii kovasti hommia. Hieman malttia niin välttäisi paitsiot useammin. Millin tarkka pudotus Etockin osumassa.

 

Felix Gustavsson (61’ Nieminen) Jätti paremman kuvan kuin kauden avauksessa MIFKiä vastaan vaikka 1-2-maalissa taisi Felixin mies ollakin joka maalin puski.

Toni Tahvanainen (72’ Ahde) Ei päässyt peliin kiinni.#9 LowRidingMonkey

LowRidingMonkey

  Junior Member

 • Members
 • 2 559 Viestit

Lähetetty 13.05.2017 - 12:46

SJK – JJK 1-0 (0-0)

 

65’ Erfan Zeneli 1-0’

81’ Facundo []

85’ Aristote Mboma []

89’ Severi Vielma []

 

Eipä karttunut JJK:n pistepussi SJK:n vieraana vaan tuloksena oli niukka tappio. Pelin hallinnallisesti maalin ero tosin mairittelee JJK:ta. Ensimmäiset 70 minuuttia jyväskyläläisillä meni vain puolustaessa. Viimeisellä 20 minuuttisella oli parikin hyvää paikkaa, mutta viimeistely sakkasi. Ei auta kuin jatkaa eteenpäin. Seuraava tilaisuus kauden avausvoittoon on tarjolla VPS:aa vastaan ensi viikon perjantaina.

 

SJK:n vahvasta hallinnasta huolimatta ensimmäistä kunnon paikkaa jouduttiin odottamaan vartin paikkeille. Billy Ions hääri vahvasti rankkarialueella ja Matti Klinga pääsi puskemaan hieman sekavankin tilanteen jälkeen pallon maalilta hieman ulkona olleen Teppo Marttisen yli. JJK:n onneksi Antto Tapaninen pelasti maaliviivan tuntumasta. Viitisen minuuttia myöhemmin Ions hakeutuu vetopaikkaan 16 tuntumaan. Samu Niemiseltä hyvä laukauksen blokkaus. Puolen jakson jälkeen Johannes Laaksonen kokeilee hieman kauempaa. Laukaus karkaa maalin yli. Puoli tuntia täynnä, kun Klinga on lähellä maalintekoa. Laukaus hyvän syöttökuvion päätteeksi rankkarialueen tuntumasta menee niukasti vasemmalta ohi. Muutamaa minuuttia myöhemmin Marcos Vales pääsee puskemaan Erfan Zenelin kulmapotkusta takakulmalta. Hieman heppoiseksi jäänyt pusku päätyy Marttisen käsiin. 40 minuutin lähestyessä JJK pääsee hyökkäämään. Mikko Mannisen laukaus 20 metristä päätyy maalin yli. Ions koettelee Marttista vedollaan muutama minuutti ennen taukoa. Ei huono kuti, mutta jää kuitenkin Marttisen torjuntaan. Zenelin laukaus blokataan vielä juuri ennen taukoa.

 

Toisen jakson alussa Mehmet Hetemaj pääsee puskemaan lyhyenä pelatun kulmapotkun jälkeen. Pusku suuntautuu vähän vasemmalta ohi. Tunnin jälkeen SJK menee johtoon. Richard Dorman keskittää oikealta laidalta ja Zeneli puskee pallon maaliin, 1-0. Hetkeä myöhemmin Facundo tekee itselleen vetopaikan loistavalla kuljetuksella. Laukaus menee kuitenkin hieman maalin yli. Tämän jälkeen JJK:lta hieman parempaa vaihetta pelissä. Tomi Petrescu pelaa lyhyen kulman Samu Suoraniemelle joka keskittää. Samu Nieminen jatkaa päällään Manniselle jonka pusku selkä maaliin päin menee suoraan Mihkel Aksalulle. Muutamaa minuuttia myöhemmin Petrescun kääntölaukaus blokataan kulmaksi. Kulmapotkusta Petrescu syöttää 16 tuntumaan Patrick Poutiaiselle jonka laukaus nousee maalin yli. Viimeisen kympin alkuun Toni Tahvanainen pääsee puskemaan reilusta viidestä metristä Mannisen keskitykseen. Tahvis nikkaa pallon harmittavasti suoraan Aksalun syliin. Muutama minuutti ennen loppua Tahvanainen on jälleen puskupuuhissa. Tällä kertaa keskityksen antaa Patrescu. Tulos on kuitenkin edellisen kaltainen ja Aksalu on jälleen pallon tiellä. Lisäajalla SJK:lla on pari paikkaa kaunistella lukemia. Cheman laukaus blokataan ja Aristote Mboma laukoo sivuverkkoon.

 

Teppo Marttinen Torjui ja haki keskityspalloja varsin varmoin ottein.

Antto Tapaninen Hukkasi Zenelin SJK:n 0-1–osumassa, mutta muuten pelasi hyvin.

Samu Nieminen Hyviä blokkeja ja muutenkin terävää puolustuspeliä.

Felix Gustavsson Pallo jalassa heikko, puolustuspeli sujui paremmin.

Samu Suoraniemi Pääsi sentään kerran pari hyökkäämäänkin wingbackin tontilta.

Patrick Poutiainen Yksi hyvä vetopaikka, mutta ei saanut edes maalia päin.

Tommi Kari Haki palloa alhaalta, mutta ei saanut avattua peliä merkittävästi toppareita paremmin. Kovaa taistelua kuten tapoihin kuuluu.

Severi Vielma Ei parhaimmillaan pallon kanssa. Lisäksi jätti käyttämättä pari potentiaalisen nousupaikan.

Mikko Manninen Muutaman kerran vaarallinen pallon kanssa.

Tomi Petrescu Alusti pari paikkaa. Yksi mainio kuljetus jäi myös mieleen.

Gael Etock Jäi aika tyhjän päälle yksinäisenä kärkenä, kun JJK ei saanut pidettyä palloa juuri lainkaan.

 

Toni Tahvanainen (74’ Suoraniemi) Aineksia oli olla supersub, mutta puskuista puuttuivat parhaat tehot.#10 LowRidingMonkey

LowRidingMonkey

  Junior Member

 • Members
 • 2 559 Viestit

Lähetetty 20.05.2017 - 14:06

JJK – VPS 1-4 (1-1)

 

8’ Steven Morrissey 0-1

36’ Marko Meerits (oma maali) 1-1

55’ Felix Gustavsson []

69’ Gustavsson [] []

81’ Andre Clennon 1-2

83’ Morrissey 1-3

85’ Juho Lähde []

90’ Morrissey 1-4

90+2’ Patrick Poutiainen []

 

Tällä kertaa oli VPS:n vuoro hakea pisteet Harjulta JJK:n vieraana. JJK pysyi vaasalaisten mukana 70 minuuttia, kunnes joutui miehen vajaalle. Senkin jälkeen vielä 10 minuuttia onnistui JJK kestämään, mutta viimeisellä kympillä kotijoukkue romahti täysin ja VPS karkasi selvään voittoon.

 

VPS karkasi johtoon 8. minuutilla, kun JJK puolustuksessa oli pallon kanssa ongelmia ja Juho Lähde pääsi riistoon vasemmalla laidalla rankkarialueen tuntumassa / rankkarialueella. Lähde syötti nopeasti takaviistoon Steven Morrisseylle joka laukoi vapaasta paikasta tarkasti oikeaan alakulmaan, 1-0 VPS:lle. Puolen tunnin lähestyessä JJK:lle tuli paikan tynkää Markus Jurgensonin harhasyötön jälkeen. Pallo saatiin pelattua 16 metriin Tomi Petresculle jonka laukaus nousi maalin yli. Jurgenson oli vahvasti esillä myös seuraavassa tilanteessa. Puolen tunnin jälkeen JJK pääsi tasoihin, kun Jurgensonin syöttö omalle maalivahdille Marko Meeritsille epäonnistui pahemman kerran. Heikko kuntoisella nurmella pallo pomppasi juuri syöttöhetkellä ja syöttö nousi yli Meeritsin ja painui omaan maaliin, 1-1! Meerits sai ilmeisesti hieman päätään väliin, koska maali merkattiin Meeritsin omaksi eikä Jurgensonille. Tai JJK:n kakkosvahti Jere Pyhärannallehan tuo näyttää Veikkausliigan sivuilla olevan merkitty, mutta oletetaan sen tarkoittavan Vepsun Meeritsiä. Hetki tasoituksen jälkeen Meerits torjuu alakulmasta Gael Etockin laukauksen. Vitonen ennen taukoa Jerry Voutilainen jättää pallon Lähteelle komean kuljetuksen päätteeksi. Lähteen laukaus 16 metristä blokataan. Pari minuuttia myöhemmin Teppo Marttinen rynnistää maaliltaan katkomaan 16 metriin ja hieman ylikin. Marttinen ei kuitenkaan pääsee palloon (kunnolla) ja Joonas Vahtera pääsee palloon. Vahteran nosto menee Marttisen ja JJK:n onneksi maalin katolle. Lisäajalla Morrissey riistää Tommi Karilta pallon lyhyehkön kulman jälkeen. Morrissey ohittaa keskialueella Severi Vielman ja painaa läpi. Marttinen pelastaa kulmakis hyvällä vastaantulolla. Kulmasta Vahteran jatko maalin ohi.

 

Toisen jakson alkun Felix Gustavssonilta hyvä syöttö Mikko Manniselle. Manninen pelaa Etockille joka laukoo suoraan Meeritsin syliin. Tunnin kohdalla Morrissey on viedä VPS:n johtoon, mutta pusku painuu aavistuksen takakulmasta ohi. 70 minuuttia lähestyy ja JJK:lla pientä painostusta joka päättyy Patrick Poutiaisen blokattuun laukaukseen. Hetkeä myöhemmin JJK joutuu vajaalle, kun Gustavsson ottaa toisen varoituksen. Vepsun Jonas Levänen pääsee laukomaan 16 metristä purkupallon jäädessä heikoksi. Leväsen laukaus menee hieman vasemmalta ohi. Viimeisen kympin alkuun vieraat menevät johtoon. Morrissey syöttää maalin eteen Andre Clennonille jonka kääntölaukaus Antto Tapanisen edestä ohittaa Marttisen, 2-1. Pari minuuttia myöhemmin Morrissey karkaa keskiviivalta parin JJK-pelaajan välistä läpiajoon. VPS-hyökkääjä sijoittaa 16 metristä varmasti ohi Marttisen, 3-1. Varsinaisen peliajan viime hetkillä Morrissey kruunaa iltansa hattutemppuun. Jamaikalainen on taas läpiajossa ja kiertää vastaan tulevan Marttisen ja laittaa pallon sen jälkeen tyhjään maaliin, 4-1.

 

Teppo Marttinen Ei juuri ns. helppoja tilanteita vaan aina kun tapahtui niin oli sitten (melkeinpä) läpiajo. Pelasti yhden Morrisseyn lukuisista läpiajoista, mutta oli kolmesti voimaton estämään VPS-hyökkäjän maalintekoa.

Antto Tapaninen Eipä se taas kovin vahvasti mennyt. Heikko syöttö Vepsun avausmaalissa ja eikä saanut blokattua Clennonin vetoa voittomaalissa.

Samu Nieminen Topparilinjan paras tai ainakin vähiten negatiivisesti esillä.

Felix Gustavsson Pari typerää varoitusta. Ensimmäinen tuli täysin holtittomasta taklauksesta ja toisessa koputti hölmösti jaloille vaikka tiesi varoituksen olevan alla. Yksi hyvä pystysyöttö Manniselle jäi positiivisena mieleen.

Tomi Petrescu Ei päässyt kunnolla oikeuksiinsa keskikentän oikealla laidalla.

Tommi Kari Morrissey karkasi kerran läpi kapteenin pallon menetyksestä. Ei päässyt parhaalle tasolleen Karikaan.

Patrick Poutiainen Pääsi kerran laukomaan, mutta vaisuksi Patunkin pallollinen anti. Lopussa vielä osallistui turhaan tönimiskilpailuun josta nappasi onneksi vain keltaisen.

Severi Vielma Ei pahin töhöilijä joskaan ei kovin onnistunut iltapuhdekaan ollut.

Mikko Manninen Loukkasi takareittään ja joutui vaihtoon tunnin kohdalla.

Gael Etock Loukkasi reittään ja joutui vaihtoon kymppi ennen loppua. Manun ohella toinen joka pystyi/pystyy tekemään "jotain" pallon kanssa.

Elias Ahde Jäi kokolailla pallotta kärjessä.

 

Toni Tahvanainen (60’ M.Manninen) Ei suurempaa pelillistä antia.

Samu Suoraniemi (73’ Petrescu) Ei jäänyt mieleen oikein millään tavalla.

Aatu Manninen (79’ Etock) Pääsi / joutui lopun romahduksen ajaksi kentälle.


0 käyttäjää lukee aihetta

0 jäsentä, 0 vierasta, 0 anonyymiä käyttäjää