Hyppää sisältöön


Kuva
- - - - -

Veikkausliiga 2017


 • Kirjaudu vastataksesi
5 vastausta aiheeseen

#1 Böö

Böö

  Junior Member

 • Members
 • 101 Viestit

Lähetetty 22.01.2017 - 20:48

TV: ?
Ajankohta: Ke 5.4. - La 28.10. 2017

 

Virallinen sivu:
Otteluohjelma:
Wikipedia:

 

Veikkaus sarjasijoituksista ?
Mitä joukkuetta kannatat ?
Joukkueanalyysit: ?

 

Joukkueet:
HIFK Helsinki
HJK Helsinki

IFK Mariehamn Maarianhamina
Ilves Tampere
Inter Turku
JJK Jyväskylä
KuPS Kuopio
Lahti Lahti
PS Kemi Kemi
RoPS Rovaniemi
SJK Seinäjoki
VPS Vaasa#2 ippe

ippe

  Senior Member

 • Members
 • 7 395 Viestit

Lähetetty 17.02.2017 - 13:34

SJK:sta kuuluu kun seura on erottanut Simo Valakarin ja palkannut tilalle Sixten Boströmin! TIedä sitten mitä siellä kulisseissa on tapahtunut, mutta tuskin Valakarin tarvitsee kovin pitkään työttömänä olla.

 

http://www.mtv.fi/sp...lakarin/6315276#3 mmkay

mmkay

  Junior Member

 • Members
 • 241 Viestit

Lähetetty 17.02.2017 - 16:06

Olipa uutispommi tälle päivälle. Ilmeisesti Valakarilla ja seurajohdolla erimielisyyksiä pelaajapolitiikassa, jonka seurauksena erimielisyydet kasvoivat. Valakari itse sanoi haastattelussa, että tilanne oli huono, kun 11 pelaaja lähti ja vain kaksi hankittu. Ilmeisesti siirroissa seurajohdolla melko paljon valtaa.

Vaikuttaa SJK:n alamäki alkavan.

#4 LowRidingMonkey

LowRidingMonkey

  Junior Member

 • Members
 • 2 538 Viestit

Lähetetty 08.04.2017 - 17:45

IFK MariehamnJJK 5-2 (1-2)

 

5’ Toni Tahvanainen 0-1

9’ Tomi Petrescu 0-2

31’ Philip Sparrdal Mantilla []

45+1’ Brian Span 1-2

52’ Aleksei Kangaskolkka 2-2

63’ Robbin Sellin 3-2

70’ Kristian Kojola 4-2

90+2’ Luckymore Mkosana 5-2

 

Veikkausliiga-kausi korkattiin JJK:n toimesta vierasottelulla puolustavaa mestaria IFK Mariehamnia vastaan. Loistavan alun jälkeen JJK palapeli hajosi totaalisesti ja IFK nousi kahden maalin takaa selvään voittoon. Etenkin toisella jaksolla ei ollut epäselvää kumpi joukkueista oli Veikkausliigan mestari ja kumpi sarjanousija. Tehokkuus maalipaikoissa oli JJK:lla ihan kohdillaan, mutta surkeasti toiminut puolustus esti pisteiden napsimisen.

 

JJK aloitti ryminällä ja menikin jo viiden minuutin kohdalla johtoon. Mikko Mannisen syöttö kimpoaa onnekkaastikin Jani Lyyskistä Toni Tahvanaiselle. Tahvanaisen laukaus 16 metrin tuntumasta uppoaa vasempaan alakulmaan ohi Andreas Vaiklan, 1-0 JJK! Muutamaa minuuttia myöhemmin vieraat ovat jo kahden maalin johdossa. Tomi Petrescu voittaa Bobbie Friberg Da Cruzin kamppailussa pallosta rankkarialueella ja laukoo tarkasti takakulmaan, 2-0 JJK:lle! 20 minuuttia pelattu, kun Tommi Kari kokeile kauempaa. Vaikla nappaa pomppivan pallon varmasti syliinsä. Jakson puolessa välissä IFK saa ensimmäisen paikkansa. Patrick Poutiainen katkoo keskityspallon suoraan 16 metriin Brian Spalille joka tykittää pallon maalin yli. Reilun 40 minuutin jälkeen Aleksei Kangaskolkka ohjaa hieman vasemmalta ohi Robbin Sellinin syötöstä. Lisäajalla IFK tekee kavennusmaalin. Spal saa pitkän syötön rankkarialueelle. Spal saa jalkansa vapaaksi vaikka kaksi JJK:n pelaajaa on ainakin näennäisesti hyvissä asemissa. Tarkka laukaus uppoaa maalin vasempaan nurkkaan ohi Teppo Marttisen, 1-2. Tasoituskaan ei kovin kaukana ole. Sellin saa pystysyötön ja laukoo pienestä kulmasta. Marttinen torjuu ja irtopallo siivotaan kulmapotkuksi.

 

Mariehamn jatkaa vahvaa otettaan tauon jälkeen. Kangaskolkka saa pallon rankkarialueella ja pääsee pyörimään Samu Niemisen edessä. Nieminen ei saa pidettyä Kangaskolkkaa kurissa ja hyökkääjä laukoo pallon oikeaan alakulmaan, 2-2. Luckymore Mkosana on viedä kotijoukkueen johtoon paria minuuttia myöhemmin. Luckyn ohjaus maalin edestä nousee kuitenkin yli. Tunnin kohdalla JJK:lla on paikan tynkää kulmapotkusta. Felix Gustavsson menee kuitenkin kurkottelemaan palloon selkä maaliin päin ja vie näin vetopaikan kutiaan jo virettelemässä olleelta Manniselta. Toisessa päässä pitkä rajaheitto tuottaa ongelmia JJK:n puolustukselle. Luckyn ja Kristian Kojolan laukaukset saadan kuitenkin blokattua. Hetkeä myöhemmin IFK saa vihdoin johtomaalinsa tehtyä. Marttinen torjuu Spalin laukauksen, mutta Spal saa irtopallon takaisin. Syöttö Sellinille joa hakeutuu vetopaikkaan ja laukoo takakulmaan aivan tolpan juureen, 3-2 IFK:lle. Lisää lunta JJK:n tupaan tulee 70 minuutin kohdalla. Spal jatkaa kulmapotkun oikealle tolpalle ja Kojola tökkii pallon maaliin, 4-2. Vartti ennen loppia JJK hyvä rakentelu. Antto Tapaninen laittaa pitkän pallon hyökkäykseen ja Tahvanainen jatkaa Manniselle. Manun kuti jää puolustuksen blokkaukseen. Viimeisen kympin alkun Marttinen torjuu jalallaan Sellinin laukauksen ja Nieminen hoitaa irtopallon. JJK käy lähellä kolmatta maalia hetkeä myöhemmin. Poutiainen keskittää ja Manninen laukoo tolppaan. Varsinaisen peliajan loppuhetkillä kulmapotku jää pyörimään JJK:n boksiin. Marttinen torjuu hienosti jalallaan Lyyskin laukauksen. Lisäajalla nähdään vielä yksi maali. Sellin työntää Tapanisen selästä irti pallosta ja syöttöö Luckylle joka viimeistelee varmasti ja vapaasti viidestä metristä, 5-2.

 

Teppo Marttinen Pari hyvää jalkatorjuntaa. Jalalla avaaminen heikkoa. Maaleille ei hirveästi jakoa. Ehkä jonkun olisi voinut parempana päivänä pelastaa.

Antto Tapaninen Koki vääryyttä Mariehamni viimeisessä maalissa. Ei välttämättä muninut pahasti, mutta ei toisaalta mikään loisteliaskaan peli.

Samu Nieminen Jäi liian helposti kakkoseksi Kangaskolkan osumassa.

Matti Lähitie Loukkasi jalkaansa ja joutui vaihtoon avausjakson puolessavälissä.

Samu Suoraniemi Alaspäin aika kevyttä kauraa. Ylöspäin ei päässyt esille.

Patrick Poutiainen Hieno pallo Manun tolppavetoon.

Tommi Kari Yksi heppoiseksi jäänyt kaukolaukaus, muutoin ylöspäin melko pimennossa.

Benno Hanslian Sai hankkittua muutaman kulman haastoillaan.

Mikko Manninen Syötti avausmaalin ja oli muutenkin JJK:n ykkönen pallon kanssa.

Tomi Petrescu Kulmat pääosin heikkoja. Muutenkin olisi toivonut pallollisena parempaa.

Toni Tahvanainen Pääsi heti maalin makuun. Noin muutoin pelillinen anti oli aika vähäistä.

 

Felix Gustavsson (22’ Lähite) Pallon kanssa vaarallinen omille. Eikä puolustuspelikään priimaa ollut.

Saku Leppänen (75’ Suoraniemi) Kovin jäi näkymättömäksi.

Settyslas Loutelamio (85’ Petrescu) Ei ehtinyt tai päässyt esille.


 • Torres9 tykkää tästä

#5 LowRidingMonkey

LowRidingMonkey

  Junior Member

 • Members
 • 2 538 Viestit

Lähetetty 15.04.2017 - 23:09

HIFK - JJK 0-0

 

51’ Xhevdet Gela []

54’ Mika Väyrynen []

73’ Pekka Sihvola []

83’ Samu Suoraniemi []

90+2’ Matias Hänninen []

 

JJK jatkoi kauttaan vieraspelillä Helsingissä HIFK:ta vastaan. Kettupaidat onnistuivat avaamaan pistetilinsä maalittoman tasapelin myötä. Puolustuspelissä oli nähtävissä parannusta avausotteluun verrattuna. Tosin HIFK:n hyökkäyspää ja peli ei yltänyt MIFK:n tasolla. JJK:n oma hyökkäyspeli oli kovin ponnetonta ja siihen pitäisi jotain liemiä keitellä. Peli oli kokonaisuudessaan aikamoista tahkoamsita. Kotijoukkue hieman edellä maalipaikoissa, mutta viimeistely oli huonoa.

 

HIFK vei pallollista peliä alussa, mutta kunnon maalipaikoille se ei johtanut. JJK:n Mikko Manninen saikin ottelun ensimmäisen vedon maalia kohti. Laukaus jäi heppoiseksi ja Tomi Maanoja torjuikin helposti. Vartin paikkeilla Patrick Poutiainen pääsi laukomaan irtopalloon 20 metrin tuntumasta. Patun kuti viuhui maalin ohi. Jakson puolivälissä IFK:n Pekka Sihvola haki taidokasta osumaa vastahyökkäyksestä JJK:n kulmapotkun jälkeen. Nosto reilusta 20 metristä meni kuitenkin liian korkeaksi ja maalin yli. Puolen tunnin lähestyessä Honar Abdilta hyvä keskityspallo oikealta laidalta takatolpalle. Samu Suoraniemi puski pallon maalin yli. Heti perään toisessa päässä on Sihvolalla hyvä maalipaikka. Sijoitus 14 metristä menee aavistuksen oikealta ohi. Viimeisellä vitosella HIFK saa vielä pari paikkaa. Aleksi Ristola keskittää vasemmalta ja Esa Terävä puskee vitosen oikealta kulmalta hieman maalin ohi. Sihvola laukoo vielä yli pilkun tuntumasta Matias Hännisen syötöstä.

 

Toisen jakson ensimmäinen tilanteen poikanen osuu JJK:lle. Tommi Karilta hyvä riisto keskialueella ja puolenvaihto Abdille. Abdin laukaus jää heikoksi ja Maanoja torjuu ilman ongelmia. Tunnin jälkeen Mika Väyrynen tarjoilee Juho Mäkelälle paikan. Mäkelän laukaus pilkun tuntumasta menee niukasti oikealta ohi. Vitonen ennen loppua Mikael Forssell laukoo 20 metristä suoraan Teppo Marttisen syliin. JJK saa pallon maaliin 88. minuutilla. Elias Ahde nousee vasemmalta laidalta ja löytää Karin keskeltä 20 metristä. Karin laukaus osuu tolppaan ja Gael Etock laittaa irtopallon maaliin. Tilanne liputetaan kuitenkin paitsioksi. Ahde pääsee hetkeä myöhemmin vielä laukomaan, mutta puolustus saa blokattua.

 

Teppo Marttinen Vaarallisimmat tilanteet menivät maalin ohi. Varmoja hakuja keskityspallohin.

Antto Tapaninen Pari heikompaa hetkeä, mutta plussan puolella kokonaisuutena.

Samu Nieminen Ei suuremmin esillä, perusvarma esitys.

Severi Vielma Varsin hyvä pallon kanssa. Pallottomanakin pärjäsi kivasti.

Samu Suoraniemi Harhasyöttöjä lukematon määrä. Pääsi kerran puskemaan hyökkäyspäässä.

Patrick Poutiainen Pari väläytystä hyökkäyspäässä. Pallottomana ei suuria ongelmia. Teki kovasti hommia.

Tommi Kari Yksi loistava riisto. Ei isoja virheitä. Hyvää puurtamista.

Honar Abdi Hyviä nousuja laidoilta. Pallon kanssa varma ja rohkea.

Mikko Manninen Jäi aikalailla näkymättömiin, kun ei saanut juurikaan palloa jalkaan.

Tomi Petrescu Jokseenkin samaa ongelmaa kuin Manulla, liian vähän pallossa.

Toni Tahvanainen Tarjontaa ei ollut joten jäi aika tyhjän pantiksi.

 

Elias Ahde (46’ Tahvanainen) Oli pitkään Tahvismaisesti tyhjän panttina. Lopussa kuitenkin pariin otteeseen hyvin pallossa.

Gael Etock (84’ Petrescu) Ei ehkä kaikkein kliinisin viimeistely, mutta sai pallon maaliin. Harmi, että oli tai ainakin liputettiin paitsioksi. Jätti hyvän fiiliksen vähillä minuuteilla.


 • John#95 tykkää tästä

#6 LowRidingMonkey

LowRidingMonkey

  Junior Member

 • Members
 • 2 538 Viestit

Lähetetty 24.04.2017 - 15:00

JJK - HJK 1-5 (0-1)

 

6’ Aapo Halme 0-1

48’ Moshtagh Yaghoubi erp

58’ Elias Ahde 1-1

60’ Evans Mensah 1-2

65’ Anthony Annan 1-3

71’ Mensah 1-4

83’ Alfredo Morelos 1-5

 

JJK:n kotiavauksessa kävi hieman kuten Veikkausliigan avauskierroksellakin. Puolustus alkoi rakoilemaan toisella jaksolla. Avausjaksolla Kettupaidat pysyivät vielä ihan hyvin HJK:n kyydissä. HJK kyllä piti palloa, mutta lopulta maalipaikat menivät aika tasan. Toisella jaksolla JJK pääsi säikäyttelemään vieraitaan tasoituksen muodossa, mutta sen jälkeen Klubi tuntui lisäävän kierroksia ja isännät putosivat kyydistä.

 

HJK:n ensimmäistä maalia ei jouduttua kovin kauaa odottelemaan. Viisi minuuttia ehtii juuri ja juuri täyttymään, kun vieraat iskevät ottelun avausmaalin kulmapotkusta. Neljäs kulma samaa könttiin tuottaa vihdoin HJK:n kannalta toivotun tuloksen, kun Aapo Halme jatkaa Moshtagh Yaghoubin keskityksen etukulmasta sisään, 1-0 HJK. HJK hallitsee tämän jälkeen palloa, mutta isommat tilanteet jäävät tulematta. JJK puolestaan ei meinaa saada millään peliään kulkemaan. Syöttöpeli sakkaa joten hyökkäyspäähän ei juuri ole asiaa. Puolen tunnin lähestyessä kotijoukkue saa vihdoin jotain aikaan. Patrick Poutiainen päästää Mikko Mannisen syötön Tomi Petresculle. Petrescun laukaus varsin hyvästä paikasta karkaa kuitenkin maalin yli. Hetkeä myöhemmin Mosalla on mahdollisuus tuplata vierasjohto, mutta Antto Tapaninen saa blokattua laukauksen vitosen tuntumasta. Tauon häämöttäessä viiden minuutin päässä JJK:lla on maalipaikka. Tommi Kari keskittää oikealta laidalta vapaapotkun jälkitilanteesta. Elias Ahde laukoo niukasti vasemman tolpan väärälle puolelle JJK:n kannalta. HJK puolestaan rakentelee keskustan kautta vetopaikan Demba Savagelle. Laukaus painuu vasemmalta ohi. Honar Abdi saa tilaa laukoa 20 metrin tuntumasta avausjakson viime hetkillä. Puolustus on edessä. Lisäajalla Halme on lähellä toista osumaa. Pusku kulmapotkuun menee riman kautta maalin yli.

 

Toisen jakson alkuun vieraat saavat rankkarin, kun Tapaninen kampittaa Savagen. Mosa ei saa kuitenkaan pilkulta palloa maaliin, vaan Teppo Marttinen torjuu matalan ja liiaksi keskelle jäävän laukauksen. Samantien toiseen päähän. Poutiainen tuo pallon hyvin 20 metriin, mutta laukaus karkaa maalin yli. 50 minuutin jälkeen Rafinhalta hyvä syöttö Alfredo Morelosille rankkarialueelle. Morelas hakee takatolpalta Vincent Onovoa, mutta Vincent on hieman myöhässä eikä ehdi palloon. Vajaan tunnin kohdalla Harju on revätä liitoksistaan, kun JJK tasoittaa. Karilta riisto keskialueella ja syöttö Ahteelle. Ahde syöttää Gael Etockille jonka laukauksesta pallo kimpoaa takaisin Ahteelle. JJK-hyökkääjä pääsee nokikkain HJK-vahti Thomas Dähnen kanssa ja laukoo pallo varmasti maaliin, 1-1! Tätä riemua ei kestä kuin parisen minuuttia, kun HJK on taas johtoasemassa. Kulmapotkua ei saada purettua ja pallo tulee Evans Mensahille 16 tuntumaan. Kova matala laukaus painuu maaliin ja HJK johtaa 2-1. Vincetillä on heti perään paikka iskeä kolmas maali helsinkiläisille. Laukaus Savagen syöttöön karkaa pahasti maalin yli/ohi. Eikä aikaakaan, kun Morelos on puolittain läpi. Viimeistely on heikko ja menee selvästi ohi. Hyvä ote tuottaa kuitenkin kolmannen maalin. Poutiaisen puskupurku hankalasta asennosta ajautuu Anthony Annanille kaaren kieppeille. Annan laukoo pallon vasempaan alakulmaan, 3-1. Kari kokeilee seuraavasta hyökkäyksestä kavennusta. Laukaus 20 metristä ei ole suurikaan haaste Dähnelle joka napsii pallon helposti käsiinsä. 20 minuuttia jäljellä, kun HJK tekee jälleen maalin. Mensah saa pitää palloa rauhassa rp-alueen tuntumassa ja laukoo lopulta vasempaan alakulmaan, 4-1. Viimeisen kympin alkupuolella Klubi iskee vielä kerran. Rafinha keskittää oikealta ja Morelos ei anna Tapaniselle mitään saumaa pääpallossa ja puskee pallon maaliin, 5-1. Pari minuuttia myöhemmin Morelos pääsee laukomaan Savagen syötöstä. Laukaus menee Marttisen syliin.

 

Teppo Marttinen Torjui rankkarin. Annanin maali olisi kenties pitänyt ottaa.

Honar Abdi Yritti pelata pallolle eikä vain roiskia. Välilä meni paremmin , välillä huonommin.

Antto Tapaninen Paempiakin pelejä on nähty. Aiheutti rankkarin ja hävisi pääpallon 1-5-maalissa 100-0.

Samu Nieminen Pari hyvää katkoa avausjaksolla.

Severi Vielma Vasemman pakin tontti ei ole ihan se ykköspaikka. Siinä mielessä ihan ok esitys.

Mikko Manninen Aloitti oikealla laidalla, mutta siirtyi varsin nopeasti vasemmalle. Kun sai pallon herätti lupauksia. Olisi vaan pitänyt saada palloa enemmän.

Tommi Kari Useampi hyvä riisto joista yhdestä lähti rakentumaan tasoitusmaali.

Saku Leppänen Ei juuri esillä. Joutui taktisen vaihdon uhriksi.

Tomi Petrescu Ajoittain hyvin pallossa.

Patrick Poutiainen Aloitti kymppinä, putosi Karin pariksi pelin edetessä. Toi pallon muutaman kerran hyvin ylös.

Gael Etock 10nä parempi kuin piikissä. Piti palloa hyvin sen saadessaan ja syötteli hyvin.

 

Elias Ahde (36’ Leppänen) Hyvä viimeistely 1-1-maalissa. Teki hyviä juoksuja puolustuksen taakse.

Samu Suoraniemi (78’ Petrescu) Jäi ainakin itselleni täysin pimentoon.

Aatu Manninen (78’ Poutiainen) Veikkausliiga-debyytti. Ei jäänyt sen suuremmin mieleen.


0 käyttäjää lukee aihetta

0 jäsentä, 0 vierasta, 0 anonyymiä käyttäjää