Jump to content
Sign in to follow this  
Böö

Veikkausliiga 2017

Recommended Posts

Olipa uutispommi tälle päivälle. Ilmeisesti Valakarilla ja seurajohdolla erimielisyyksiä pelaajapolitiikassa, jonka seurauksena erimielisyydet kasvoivat. Valakari itse sanoi haastattelussa, että tilanne oli huono, kun 11 pelaaja lähti ja vain kaksi hankittu. Ilmeisesti siirroissa seurajohdolla melko paljon valtaa.

 

Vaikuttaa SJK:n alamäki alkavan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

IFK MariehamnJJK 5-2 (1-2)

 

5’ Toni Tahvanainen 0-1

9’ Tomi Petrescu 0-2

31’ Philip Sparrdal Mantilla []

45+1’ Brian Span 1-2

52’ Aleksei Kangaskolkka 2-2

63’ Robbin Sellin 3-2

70’ Kristian Kojola 4-2

90+2’ Luckymore Mkosana 5-2

 

Veikkausliiga-kausi korkattiin JJK:n toimesta vierasottelulla puolustavaa mestaria IFK Mariehamnia vastaan. Loistavan alun jälkeen JJK palapeli hajosi totaalisesti ja IFK nousi kahden maalin takaa selvään voittoon. Etenkin toisella jaksolla ei ollut epäselvää kumpi joukkueista oli Veikkausliigan mestari ja kumpi sarjanousija. Tehokkuus maalipaikoissa oli JJK:lla ihan kohdillaan, mutta surkeasti toiminut puolustus esti pisteiden napsimisen.

 

JJK aloitti ryminällä ja menikin jo viiden minuutin kohdalla johtoon. Mikko Mannisen syöttö kimpoaa onnekkaastikin Jani Lyyskistä Toni Tahvanaiselle. Tahvanaisen laukaus 16 metrin tuntumasta uppoaa vasempaan alakulmaan ohi Andreas Vaiklan, 1-0 JJK! Muutamaa minuuttia myöhemmin vieraat ovat jo kahden maalin johdossa. Tomi Petrescu voittaa Bobbie Friberg Da Cruzin kamppailussa pallosta rankkarialueella ja laukoo tarkasti takakulmaan, 2-0 JJK:lle! 20 minuuttia pelattu, kun Tommi Kari kokeile kauempaa. Vaikla nappaa pomppivan pallon varmasti syliinsä. Jakson puolessa välissä IFK saa ensimmäisen paikkansa. Patrick Poutiainen katkoo keskityspallon suoraan 16 metriin Brian Spalille joka tykittää pallon maalin yli. Reilun 40 minuutin jälkeen Aleksei Kangaskolkka ohjaa hieman vasemmalta ohi Robbin Sellinin syötöstä. Lisäajalla IFK tekee kavennusmaalin. Spal saa pitkän syötön rankkarialueelle. Spal saa jalkansa vapaaksi vaikka kaksi JJK:n pelaajaa on ainakin näennäisesti hyvissä asemissa. Tarkka laukaus uppoaa maalin vasempaan nurkkaan ohi Teppo Marttisen, 1-2. Tasoituskaan ei kovin kaukana ole. Sellin saa pystysyötön ja laukoo pienestä kulmasta. Marttinen torjuu ja irtopallo siivotaan kulmapotkuksi.

 

Mariehamn jatkaa vahvaa otettaan tauon jälkeen. Kangaskolkka saa pallon rankkarialueella ja pääsee pyörimään Samu Niemisen edessä. Nieminen ei saa pidettyä Kangaskolkkaa kurissa ja hyökkääjä laukoo pallon oikeaan alakulmaan, 2-2. Luckymore Mkosana on viedä kotijoukkueen johtoon paria minuuttia myöhemmin. Luckyn ohjaus maalin edestä nousee kuitenkin yli. Tunnin kohdalla JJK:lla on paikan tynkää kulmapotkusta. Felix Gustavsson menee kuitenkin kurkottelemaan palloon selkä maaliin päin ja vie näin vetopaikan kutiaan jo virettelemässä olleelta Manniselta. Toisessa päässä pitkä rajaheitto tuottaa ongelmia JJK:n puolustukselle. Luckyn ja Kristian Kojolan laukaukset saadan kuitenkin blokattua. Hetkeä myöhemmin IFK saa vihdoin johtomaalinsa tehtyä. Marttinen torjuu Spalin laukauksen, mutta Spal saa irtopallon takaisin. Syöttö Sellinille joa hakeutuu vetopaikkaan ja laukoo takakulmaan aivan tolpan juureen, 3-2 IFK:lle. Lisää lunta JJK:n tupaan tulee 70 minuutin kohdalla. Spal jatkaa kulmapotkun oikealle tolpalle ja Kojola tökkii pallon maaliin, 4-2. Vartti ennen loppia JJK hyvä rakentelu. Antto Tapaninen laittaa pitkän pallon hyökkäykseen ja Tahvanainen jatkaa Manniselle. Manun kuti jää puolustuksen blokkaukseen. Viimeisen kympin alkun Marttinen torjuu jalallaan Sellinin laukauksen ja Nieminen hoitaa irtopallon. JJK käy lähellä kolmatta maalia hetkeä myöhemmin. Poutiainen keskittää ja Manninen laukoo tolppaan. Varsinaisen peliajan loppuhetkillä kulmapotku jää pyörimään JJK:n boksiin. Marttinen torjuu hienosti jalallaan Lyyskin laukauksen. Lisäajalla nähdään vielä yksi maali. Sellin työntää Tapanisen selästä irti pallosta ja syöttöö Luckylle joka viimeistelee varmasti ja vapaasti viidestä metristä, 5-2.

 

Teppo Marttinen Pari hyvää jalkatorjuntaa. Jalalla avaaminen heikkoa. Maaleille ei hirveästi jakoa. Ehkä jonkun olisi voinut parempana päivänä pelastaa.

Antto Tapaninen Koki vääryyttä Mariehamni viimeisessä maalissa. Ei välttämättä muninut pahasti, mutta ei toisaalta mikään loisteliaskaan peli.

Samu Nieminen Jäi liian helposti kakkoseksi Kangaskolkan osumassa.

Matti Lähitie Loukkasi jalkaansa ja joutui vaihtoon avausjakson puolessavälissä.

Samu Suoraniemi Alaspäin aika kevyttä kauraa. Ylöspäin ei päässyt esille.

Patrick Poutiainen Hieno pallo Manun tolppavetoon.

Tommi Kari Yksi heppoiseksi jäänyt kaukolaukaus, muutoin ylöspäin melko pimennossa.

Benno Hanslian Sai hankkittua muutaman kulman haastoillaan.

Mikko Manninen Syötti avausmaalin ja oli muutenkin JJK:n ykkönen pallon kanssa.

Tomi Petrescu Kulmat pääosin heikkoja. Muutenkin olisi toivonut pallollisena parempaa.

Toni Tahvanainen Pääsi heti maalin makuun. Noin muutoin pelillinen anti oli aika vähäistä.

 

Felix Gustavsson (22’ Lähite) Pallon kanssa vaarallinen omille. Eikä puolustuspelikään priimaa ollut.

Saku Leppänen (75’ Suoraniemi) Kovin jäi näkymättömäksi.

Settyslas Loutelamio (85’ Petrescu) Ei ehtinyt tai päässyt esille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

HIFK - JJK 0-0

 

51’ Xhevdet Gela []

54’ Mika Väyrynen []

73’ Pekka Sihvola []

83’ Samu Suoraniemi []

90+2’ Matias Hänninen []

 

JJK jatkoi kauttaan vieraspelillä Helsingissä HIFK:ta vastaan. Kettupaidat onnistuivat avaamaan pistetilinsä maalittoman tasapelin myötä. Puolustuspelissä oli nähtävissä parannusta avausotteluun verrattuna. Tosin HIFK:n hyökkäyspää ja peli ei yltänyt MIFK:n tasolla. JJK:n oma hyökkäyspeli oli kovin ponnetonta ja siihen pitäisi jotain liemiä keitellä. Peli oli kokonaisuudessaan aikamoista tahkoamsita. Kotijoukkue hieman edellä maalipaikoissa, mutta viimeistely oli huonoa.

 

HIFK vei pallollista peliä alussa, mutta kunnon maalipaikoille se ei johtanut. JJK:n Mikko Manninen saikin ottelun ensimmäisen vedon maalia kohti. Laukaus jäi heppoiseksi ja Tomi Maanoja torjuikin helposti. Vartin paikkeilla Patrick Poutiainen pääsi laukomaan irtopalloon 20 metrin tuntumasta. Patun kuti viuhui maalin ohi. Jakson puolivälissä IFK:n Pekka Sihvola haki taidokasta osumaa vastahyökkäyksestä JJK:n kulmapotkun jälkeen. Nosto reilusta 20 metristä meni kuitenkin liian korkeaksi ja maalin yli. Puolen tunnin lähestyessä Honar Abdilta hyvä keskityspallo oikealta laidalta takatolpalle. Samu Suoraniemi puski pallon maalin yli. Heti perään toisessa päässä on Sihvolalla hyvä maalipaikka. Sijoitus 14 metristä menee aavistuksen oikealta ohi. Viimeisellä vitosella HIFK saa vielä pari paikkaa. Aleksi Ristola keskittää vasemmalta ja Esa Terävä puskee vitosen oikealta kulmalta hieman maalin ohi. Sihvola laukoo vielä yli pilkun tuntumasta Matias Hännisen syötöstä.

 

Toisen jakson ensimmäinen tilanteen poikanen osuu JJK:lle. Tommi Karilta hyvä riisto keskialueella ja puolenvaihto Abdille. Abdin laukaus jää heikoksi ja Maanoja torjuu ilman ongelmia. Tunnin jälkeen Mika Väyrynen tarjoilee Juho Mäkelälle paikan. Mäkelän laukaus pilkun tuntumasta menee niukasti oikealta ohi. Vitonen ennen loppua Mikael Forssell laukoo 20 metristä suoraan Teppo Marttisen syliin. JJK saa pallon maaliin 88. minuutilla. Elias Ahde nousee vasemmalta laidalta ja löytää Karin keskeltä 20 metristä. Karin laukaus osuu tolppaan ja Gael Etock laittaa irtopallon maaliin. Tilanne liputetaan kuitenkin paitsioksi. Ahde pääsee hetkeä myöhemmin vielä laukomaan, mutta puolustus saa blokattua.

 

Teppo Marttinen Vaarallisimmat tilanteet menivät maalin ohi. Varmoja hakuja keskityspallohin.

Antto Tapaninen Pari heikompaa hetkeä, mutta plussan puolella kokonaisuutena.

Samu Nieminen Ei suuremmin esillä, perusvarma esitys.

Severi Vielma Varsin hyvä pallon kanssa. Pallottomanakin pärjäsi kivasti.

Samu Suoraniemi Harhasyöttöjä lukematon määrä. Pääsi kerran puskemaan hyökkäyspäässä.

Patrick Poutiainen Pari väläytystä hyökkäyspäässä. Pallottomana ei suuria ongelmia. Teki kovasti hommia.

Tommi Kari Yksi loistava riisto. Ei isoja virheitä. Hyvää puurtamista.

Honar Abdi Hyviä nousuja laidoilta. Pallon kanssa varma ja rohkea.

Mikko Manninen Jäi aikalailla näkymättömiin, kun ei saanut juurikaan palloa jalkaan.

Tomi Petrescu Jokseenkin samaa ongelmaa kuin Manulla, liian vähän pallossa.

Toni Tahvanainen Tarjontaa ei ollut joten jäi aika tyhjän pantiksi.

 

Elias Ahde (46’ Tahvanainen) Oli pitkään Tahvismaisesti tyhjän panttina. Lopussa kuitenkin pariin otteeseen hyvin pallossa.

Gael Etock (84’ Petrescu) Ei ehkä kaikkein kliinisin viimeistely, mutta sai pallon maaliin. Harmi, että oli tai ainakin liputettiin paitsioksi. Jätti hyvän fiiliksen vähillä minuuteilla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

JJK - HJK 1-5 (0-1)

 

6’ Aapo Halme 0-1

48’ Moshtagh Yaghoubi erp

58’ Elias Ahde 1-1

60’ Evans Mensah 1-2

65’ Anthony Annan 1-3

71’ Mensah 1-4

83’ Alfredo Morelos 1-5

 

JJK:n kotiavauksessa kävi hieman kuten Veikkausliigan avauskierroksellakin. Puolustus alkoi rakoilemaan toisella jaksolla. Avausjaksolla Kettupaidat pysyivät vielä ihan hyvin HJK:n kyydissä. HJK kyllä piti palloa, mutta lopulta maalipaikat menivät aika tasan. Toisella jaksolla JJK pääsi säikäyttelemään vieraitaan tasoituksen muodossa, mutta sen jälkeen Klubi tuntui lisäävän kierroksia ja isännät putosivat kyydistä.

 

HJK:n ensimmäistä maalia ei jouduttua kovin kauaa odottelemaan. Viisi minuuttia ehtii juuri ja juuri täyttymään, kun vieraat iskevät ottelun avausmaalin kulmapotkusta. Neljäs kulma samaa könttiin tuottaa vihdoin HJK:n kannalta toivotun tuloksen, kun Aapo Halme jatkaa Moshtagh Yaghoubin keskityksen etukulmasta sisään, 1-0 HJK. HJK hallitsee tämän jälkeen palloa, mutta isommat tilanteet jäävät tulematta. JJK puolestaan ei meinaa saada millään peliään kulkemaan. Syöttöpeli sakkaa joten hyökkäyspäähän ei juuri ole asiaa. Puolen tunnin lähestyessä kotijoukkue saa vihdoin jotain aikaan. Patrick Poutiainen päästää Mikko Mannisen syötön Tomi Petresculle. Petrescun laukaus varsin hyvästä paikasta karkaa kuitenkin maalin yli. Hetkeä myöhemmin Mosalla on mahdollisuus tuplata vierasjohto, mutta Antto Tapaninen saa blokattua laukauksen vitosen tuntumasta. Tauon häämöttäessä viiden minuutin päässä JJK:lla on maalipaikka. Tommi Kari keskittää oikealta laidalta vapaapotkun jälkitilanteesta. Elias Ahde laukoo niukasti vasemman tolpan väärälle puolelle JJK:n kannalta. HJK puolestaan rakentelee keskustan kautta vetopaikan Demba Savagelle. Laukaus painuu vasemmalta ohi. Honar Abdi saa tilaa laukoa 20 metrin tuntumasta avausjakson viime hetkillä. Puolustus on edessä. Lisäajalla Halme on lähellä toista osumaa. Pusku kulmapotkuun menee riman kautta maalin yli.

 

Toisen jakson alkuun vieraat saavat rankkarin, kun Tapaninen kampittaa Savagen. Mosa ei saa kuitenkaan pilkulta palloa maaliin, vaan Teppo Marttinen torjuu matalan ja liiaksi keskelle jäävän laukauksen. Samantien toiseen päähän. Poutiainen tuo pallon hyvin 20 metriin, mutta laukaus karkaa maalin yli. 50 minuutin jälkeen Rafinhalta hyvä syöttö Alfredo Morelosille rankkarialueelle. Morelas hakee takatolpalta Vincent Onovoa, mutta Vincent on hieman myöhässä eikä ehdi palloon. Vajaan tunnin kohdalla Harju on revätä liitoksistaan, kun JJK tasoittaa. Karilta riisto keskialueella ja syöttö Ahteelle. Ahde syöttää Gael Etockille jonka laukauksesta pallo kimpoaa takaisin Ahteelle. JJK-hyökkääjä pääsee nokikkain HJK-vahti Thomas Dähnen kanssa ja laukoo pallo varmasti maaliin, 1-1! Tätä riemua ei kestä kuin parisen minuuttia, kun HJK on taas johtoasemassa. Kulmapotkua ei saada purettua ja pallo tulee Evans Mensahille 16 tuntumaan. Kova matala laukaus painuu maaliin ja HJK johtaa 2-1. Vincetillä on heti perään paikka iskeä kolmas maali helsinkiläisille. Laukaus Savagen syöttöön karkaa pahasti maalin yli/ohi. Eikä aikaakaan, kun Morelos on puolittain läpi. Viimeistely on heikko ja menee selvästi ohi. Hyvä ote tuottaa kuitenkin kolmannen maalin. Poutiaisen puskupurku hankalasta asennosta ajautuu Anthony Annanille kaaren kieppeille. Annan laukoo pallon vasempaan alakulmaan, 3-1. Kari kokeilee seuraavasta hyökkäyksestä kavennusta. Laukaus 20 metristä ei ole suurikaan haaste Dähnelle joka napsii pallon helposti käsiinsä. 20 minuuttia jäljellä, kun HJK tekee jälleen maalin. Mensah saa pitää palloa rauhassa rp-alueen tuntumassa ja laukoo lopulta vasempaan alakulmaan, 4-1. Viimeisen kympin alkupuolella Klubi iskee vielä kerran. Rafinha keskittää oikealta ja Morelos ei anna Tapaniselle mitään saumaa pääpallossa ja puskee pallon maaliin, 5-1. Pari minuuttia myöhemmin Morelos pääsee laukomaan Savagen syötöstä. Laukaus menee Marttisen syliin.

 

Teppo Marttinen Torjui rankkarin. Annanin maali olisi kenties pitänyt ottaa.

Honar Abdi Yritti pelata pallolle eikä vain roiskia. Välilä meni paremmin , välillä huonommin.

Antto Tapaninen Paempiakin pelejä on nähty. Aiheutti rankkarin ja hävisi pääpallon 1-5-maalissa 100-0.

Samu Nieminen Pari hyvää katkoa avausjaksolla.

Severi Vielma Vasemman pakin tontti ei ole ihan se ykköspaikka. Siinä mielessä ihan ok esitys.

Mikko Manninen Aloitti oikealla laidalla, mutta siirtyi varsin nopeasti vasemmalle. Kun sai pallon herätti lupauksia. Olisi vaan pitänyt saada palloa enemmän.

Tommi Kari Useampi hyvä riisto joista yhdestä lähti rakentumaan tasoitusmaali.

Saku Leppänen Ei juuri esillä. Joutui taktisen vaihdon uhriksi.

Tomi Petrescu Ajoittain hyvin pallossa.

Patrick Poutiainen Aloitti kymppinä, putosi Karin pariksi pelin edetessä. Toi pallon muutaman kerran hyvin ylös.

Gael Etock 10nä parempi kuin piikissä. Piti palloa hyvin sen saadessaan ja syötteli hyvin.

 

Elias Ahde (36’ Leppänen) Hyvä viimeistely 1-1-maalissa. Teki hyviä juoksuja puolustuksen taakse.

Samu Suoraniemi (78’ Petrescu) Jäi ainakin itselleni täysin pimentoon.

Aatu Manninen (78’ Poutiainen) Veikkausliiga-debyytti. Ei jäänyt sen suuremmin mieleen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

FC Lahti – JJK 1-1 (1-0)

 

27’ Stenio 1-0 rp

49’ Tomi Petrescu 1-1

60’ Petrescu []

72’ Severi Vielma []

74’ Patrick Poutiainen []

 

JJK kasvatti pistepottiaan yhdellä, kun Lahdesta irtosi tasapelipiste. Haastavissa olosuhteissa pelattu ottelu ei juuri hienouksia tarjonnut. Pikkunätit syöttökombinaatiot olivat vähemmistössä, mutta toisaalta suoraviivainen ilmojen halkikaan eteneminenkään ei aina ottanut onnistuakseen tuulen vuoksi.

 

Stenio on heti 20 sekunnin jälkeen maalipaikassa, mutta heppoiseksi jäänyt yritys ei yllätä Teppo Marttista. Parisen minuuttia myöhemmin Marttinen torjuu kulmaksi Mikko Kuninkaan matalan laukauksen. Seuranneesta kulmasta Marko Simonovski puskee pallon jonnekin maaliviivan tuntumaan. Marttinen kauhoo palloa nurmen pinnasta, ehkä jopa maalin puolelta. Tuomariston näkemyksen mukaan pallo ei käy maalissa ja peli jatkuu. Gael Etock lämmittelee Lahden maalivahti Aleksandr Vasiutinia kaukolaukauksella suoraan syliin. 10 minuutin jälkeen pallo pomppii Tomi Petresculle takakulmalle. Petrescun laukaus jää kuitenkin Lahti-puolustajan blokkiin. Etockille vetopaikka vartin jälkeen 20 metriin, kun pallo tulee pakin katkosta JJK-pelaajalle. Laukaus painuu maalin ohi. Hetkeä myöhemmin Simonovski laukoo hyvin rakennetusta hyökkäykestä niukasti oikeasta yläkulmasta ohi. Puolen tunnin alkaessa lähestymään Mikko Manninen osuu vahingossa kädellään/kyynärpäällään palloon 16 tuntumassa. Pilli soi ja varsin yllättäen tuomarin näyttö on rangaistuspotku. Vapari olisi ollut oikea tuomio, mutta minkäs teet. Stenio laukoo rankkarin maalin oikeaan alakulmaan, 1-0. Vitonen ennen taukoa Patrick Poutiainen pääsee laukomaan kulmapotkun jälkeen rp-alueen ulkopuolelta. Laukaus karkaa maalin yli. Hetkeä myöhemmin Etockin kaukolaukaus kokee saman kohtalon.

 

Toisen jakson alkuun Stenio laukoo suoraan Marttisen syliin 16 rajalta. Muutamaa minuuttia myöhemmin JJK tasoittaa kulmapotkusta. Ei tosin ihan sillä perinteisimmällä tyylillä. Petrescun sisäänpäin kiertävä kulmapotku kaartaa maalivahti Vasiutinin yli ja painuu suoraan takakulmaan, 1-1! Tunnin kohdalla Kuningas pääsee laukomaan 16 tuntumasta. Pallo kimpoilee parinkni pelaajan kautta ja menettää voimansa. Vartti jäljellä, kun JJK rakentelee oivallisen hyökkäyksen. Saku Leppänen syöttää pystyyn Elias Ahteelle. Ahde löytää puolenvaihdolla Honar Abdin. Abdin laukaus blokataan. Muutama minuutti ennen loppua Simonovski puskee maalin yli. Lisäajan alkuun Samu Suoraniemeltä vahva nousu boksiin. Laukaus etukulmaan pysähtyy Vasiutinin jalkatorjuntaan.

 

Teppo Marttinen Otti helpot kudit varmasti. Hyvä loppuun asti taistelu esti maalin syntymisen/hyväksymisen alkuhetkillä.

Honar Abdi Tasapainoinen esitys. Puolusti hyvin ja tuki hyökkäyksiäkin aina tilaisuuden tullen.

Antto Tapaninen Hoiti tonttinsa suuremmin loistamatta, mutta varmoin ottein.

Samu Nieminen Hyvä peli. Yksi loistava viime hetken väliintulo maalin edessä.

Severi Vielma Puolusti hyvin. Ylöspäin ei yhtälailla esillä kuin Abdi toisella laidalla.

Mikko Manninen Epäonninen sekä käsivirheessä, että seuranneessa tuomiossa. Muutamia hyviä ideoita, mutta ratkaisupallo jäi hieman vajaaksi.

Tommi Kari Taisteluilme oli jälleen tommikarimaisen hyvä. Sai lopussa ikävästi Helmken nappiksesta nokkaansa ja joutui vaihtoon nenä veressä.

Patrick Poutiainen Yksi varsin hyvä vetopaikka ja yksi hieman riskialttiimpi liukkari josta saikin varoituksen jäivät mieleen.

Tomi Petrescu Hieno maali kulmasta. Toiseenkin maaliin tai vielä siinä vaiheessa ensimmäiseenkin oli sauma.

Gael Etock Piti ainakin ajoittain hyvin palloa. Vedot jäivät aika heikoiksi.

Elias Ahde Lähtee aktiivisesti juoksuihin aina paikan tullen. Harmi ettei palloa saatu pelattua useammin Eliakselle.

 

Saku Leppänen (68’ Petrescu) Rakentamassa yhtä hyvää hyökkäystä.

Toni Tahvanainen (80’ Ahde) Ei rhtinyt nousemaan esille.

Samu Suoraniemi (87’ Kari) Paremmalla viimeistelyllä olisi noussut sankariksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

JJKInter 1-2 (1-0)

 

45’ Gael Etock 1-0

52’ Benjamin Källman 1-1

79’ Alan Henrique 1-2

88’ Macoumba Kandji []

90+2’ Njazi Kuqi []

 

Ei avautunut voittotili vieläkään JJK:lla. Inter oli hieman vahvempi ja haki pisteet Harjulta. Aina pettymys, kun ei johtoasemasta saa otettua voittoa. Päästetyt maalit JJK:n kannalta luvattoman helppoja. Jälleen kerran vastustaja iski kulmapotkusta. Yleisilme kuitenkin hyvä ja toiveet paremmasta elävät vahvana. Virheistä vain pitäisi päästä eroon.

 

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. JJK:lla oli ensimmäisenä hieman paikan tynkää, kun Elias Ahteen ja Mikko Mannisen prässi tuotti tulosta syvällä hyökkäysalueella. Mannisen syöttö takatolpalle Gael Etockille päästiin kuitenkin katkomaan. Julien Faubert pääsi laukomaan hieman rankkarialueen ulkopuolelta viiden minuutin kohdalla. JJK:n puolustus oli sopivasti välissä ja pallo kimpoili hieman maalin ohi. 10 minuutin tietämillä Etock pääsi laukomaan 16 läheltä melko keskeltä. Laukaus epäonnistui ja Jere Koponen nappasikin pallon helposti. Toisessa päässä Faubertin nosto tavoittaa Njazi Kuqin rankkarialueelta. Kuqin laukaus pienestä kulmasta hieman takakulmasta ohi. Tämän jälkeen mentiin pitempi jakso ilman suurempia tapahtumia. Puolen tunnin jälkeen vieraat saivat maalipaikan vapaapotkusta. Alan Henrique pääsi puskemaan keskitykseen, mutta ei saanut voimaa kunnolla ja Teppo Marttinen koppasikin pallon varmasti käsiinsä. Pari minuuttia ennen taukoa ex-JJK Niko Markkula pääsi laukomaan vaparin rp-alueen kaaren tuntumasta. Laukaus karkasi pahemman kerran maalin yli. JJK meni johtoon aivan avausjakson loppuun. Tomi Petrescu antoi vaparin okealta laidalta. Ahde pudotti vapaaksi unohtuneelle Etockille joka laukoi tarkasti oikeaan alakulmaan, 1-0!

 

Toisen jakson alkuun Benjamin Källman on maalipaikassa. Laukaus jää kuitenkin totaalisen torsoksi ja Marttinen torjuu. Hetkeä myöhemmin Källman on jälleen paikassa ja enää Inter-hyökkääjä ei epäonnistu. Lucas Garcian syöttö vasemmalta laidalta löytää Källmanin, kun Antto Tapaninen ei onnistu katkossa vaan potkii pallon ohi. Källman laukoo pallon saatuaan varmasti oikeaan alakulmaan, 1-1. Tunnin jälkeen JJK:lla on saumat toiseen maaliin. Samu Suoraniemeltä hyvä keskitys oikealta laidalta. Etock pääsee puskemaan, mutta puskee takakulmasta ohi. Jäi vähän tuollaiseksi puoliksi maalintekoyritykseksi ja puoliksi syötöksi Ahteelle. Muutamaa minuuttia myöheemin Ahteelta hyvä riisto. Syöttö Etockille ei kuitenkaan mene perille ja hyvänoloinen tilanne kuihtuu kasaan. Vartti jäljellä, kun Njazi Kuqi rynnistää vahvasti pystysyötön perään. Marttinen selvittää kulmaksi. Muutaman minuutin päästä Inter menee johtoon. Marttinen lipsauttaa Faubertin vaparikeskityksen kulmapotkuksi ja tietäähän sen mitä on tulossa. Faubert lähettää pallon kulmalta maalille ja Alan Henrique puskee voimalla pallon maalin vasempaan nurkkaan, 2-1 Interille. JJK:n loppukiri jää heikoksi eikä edes paikan puolikkaita päästä rakentamaan. Pisteet matkaavat näin Turkuun.

 

Teppo Marttinen Tuli hyvin katkomaan puolustuksen taakse tulleet syötöt rankkarialueen ulkopuolelle. Avaukset vähän sitä sun tätä. Harmillisesti lipsautti Faubertin vaparikeson kulmaksi josta Inter pääsi rankomaan.

Antto Tapaninen Muuten ihan ok, mutta Interin tasoituksessa suti pahasti pallon ohi.

Samu Nieminen Varsin hyvä peli. Loukkasi nivustaan(?) ja joutui vaihtoon toisella jaksolla.

Severi Vielma Pallon kanssa ajoittain ongelmissa.

Samu Suoraniemi Muutama hyvä nousu. Keskitykset voisivat olla parempia.

Patrick Poutiainen Kovaa tsemppiä. Ei suurempia ongelmia jos ei valtavaa loistoakaan.

Tommi Kari Lenteli välillä kaksinkamppailuissa kuin märkä rätti, mutta hoitaa kyllä tonttinsa hyvin.

Tomi Petrescu Hyvä vapari johtomaaliin johtaneessa tilanteessa. Joitakin näppäriä syöttökuvioita.

Mikko Manninen Ei päässyt ns. lentoon.

Gael Etock Mainio viimeistely 1-0-osumaan. Pärjäsi pallon kanssa mainiosti.

Elias Ahde Paiskii kovasti hommia. Hieman malttia niin välttäisi paitsiot useammin. Millin tarkka pudotus Etockin osumassa.

 

Felix Gustavsson (61’ Nieminen) Jätti paremman kuvan kuin kauden avauksessa MIFKiä vastaan vaikka 1-2-maalissa taisi Felixin mies ollakin joka maalin puski.

Toni Tahvanainen (72’ Ahde) Ei päässyt peliin kiinni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

SJK – JJK 1-0 (0-0)

 

65’ Erfan Zeneli 1-0’

81’ Facundo []

85’ Aristote Mboma []

89’ Severi Vielma []

 

Eipä karttunut JJK:n pistepussi SJK:n vieraana vaan tuloksena oli niukka tappio. Pelin hallinnallisesti maalin ero tosin mairittelee JJK:ta. Ensimmäiset 70 minuuttia jyväskyläläisillä meni vain puolustaessa. Viimeisellä 20 minuuttisella oli parikin hyvää paikkaa, mutta viimeistely sakkasi. Ei auta kuin jatkaa eteenpäin. Seuraava tilaisuus kauden avausvoittoon on tarjolla VPS:aa vastaan ensi viikon perjantaina.

 

SJK:n vahvasta hallinnasta huolimatta ensimmäistä kunnon paikkaa jouduttiin odottamaan vartin paikkeille. Billy Ions hääri vahvasti rankkarialueella ja Matti Klinga pääsi puskemaan hieman sekavankin tilanteen jälkeen pallon maalilta hieman ulkona olleen Teppo Marttisen yli. JJK:n onneksi Antto Tapaninen pelasti maaliviivan tuntumasta. Viitisen minuuttia myöhemmin Ions hakeutuu vetopaikkaan 16 tuntumaan. Samu Niemiseltä hyvä laukauksen blokkaus. Puolen jakson jälkeen Johannes Laaksonen kokeilee hieman kauempaa. Laukaus karkaa maalin yli. Puoli tuntia täynnä, kun Klinga on lähellä maalintekoa. Laukaus hyvän syöttökuvion päätteeksi rankkarialueen tuntumasta menee niukasti vasemmalta ohi. Muutamaa minuuttia myöhemmin Marcos Vales pääsee puskemaan Erfan Zenelin kulmapotkusta takakulmalta. Hieman heppoiseksi jäänyt pusku päätyy Marttisen käsiin. 40 minuutin lähestyessä JJK pääsee hyökkäämään. Mikko Mannisen laukaus 20 metristä päätyy maalin yli. Ions koettelee Marttista vedollaan muutama minuutti ennen taukoa. Ei huono kuti, mutta jää kuitenkin Marttisen torjuntaan. Zenelin laukaus blokataan vielä juuri ennen taukoa.

 

Toisen jakson alussa Mehmet Hetemaj pääsee puskemaan lyhyenä pelatun kulmapotkun jälkeen. Pusku suuntautuu vähän vasemmalta ohi. Tunnin jälkeen SJK menee johtoon. Richard Dorman keskittää oikealta laidalta ja Zeneli puskee pallon maaliin, 1-0. Hetkeä myöhemmin Facundo tekee itselleen vetopaikan loistavalla kuljetuksella. Laukaus menee kuitenkin hieman maalin yli. Tämän jälkeen JJK:lta hieman parempaa vaihetta pelissä. Tomi Petrescu pelaa lyhyen kulman Samu Suoraniemelle joka keskittää. Samu Nieminen jatkaa päällään Manniselle jonka pusku selkä maaliin päin menee suoraan Mihkel Aksalulle. Muutamaa minuuttia myöhemmin Petrescun kääntölaukaus blokataan kulmaksi. Kulmapotkusta Petrescu syöttää 16 tuntumaan Patrick Poutiaiselle jonka laukaus nousee maalin yli. Viimeisen kympin alkuun Toni Tahvanainen pääsee puskemaan reilusta viidestä metristä Mannisen keskitykseen. Tahvis nikkaa pallon harmittavasti suoraan Aksalun syliin. Muutama minuutti ennen loppua Tahvanainen on jälleen puskupuuhissa. Tällä kertaa keskityksen antaa Patrescu. Tulos on kuitenkin edellisen kaltainen ja Aksalu on jälleen pallon tiellä. Lisäajalla SJK:lla on pari paikkaa kaunistella lukemia. Cheman laukaus blokataan ja Aristote Mboma laukoo sivuverkkoon.

 

Teppo Marttinen Torjui ja haki keskityspalloja varsin varmoin ottein.

Antto Tapaninen Hukkasi Zenelin SJK:n 0-1–osumassa, mutta muuten pelasi hyvin.

Samu Nieminen Hyviä blokkeja ja muutenkin terävää puolustuspeliä.

Felix Gustavsson Pallo jalassa heikko, puolustuspeli sujui paremmin.

Samu Suoraniemi Pääsi sentään kerran pari hyökkäämäänkin wingbackin tontilta.

Patrick Poutiainen Yksi hyvä vetopaikka, mutta ei saanut edes maalia päin.

Tommi Kari Haki palloa alhaalta, mutta ei saanut avattua peliä merkittävästi toppareita paremmin. Kovaa taistelua kuten tapoihin kuuluu.

Severi Vielma Ei parhaimmillaan pallon kanssa. Lisäksi jätti käyttämättä pari potentiaalisen nousupaikan.

Mikko Manninen Muutaman kerran vaarallinen pallon kanssa.

Tomi Petrescu Alusti pari paikkaa. Yksi mainio kuljetus jäi myös mieleen.

Gael Etock Jäi aika tyhjän päälle yksinäisenä kärkenä, kun JJK ei saanut pidettyä palloa juuri lainkaan.

 

Toni Tahvanainen (74’ Suoraniemi) Aineksia oli olla supersub, mutta puskuista puuttuivat parhaat tehot.

Share this post


Link to post
Share on other sites

JJK – VPS 1-4 (1-1)

 

8’ Steven Morrissey 0-1

36’ Marko Meerits (oma maali) 1-1

55’ Felix Gustavsson []

69’ Gustavsson [] []

81’ Andre Clennon 1-2

83’ Morrissey 1-3

85’ Juho Lähde []

90’ Morrissey 1-4

90+2’ Patrick Poutiainen []

 

Tällä kertaa oli VPS:n vuoro hakea pisteet Harjulta JJK:n vieraana. JJK pysyi vaasalaisten mukana 70 minuuttia, kunnes joutui miehen vajaalle. Senkin jälkeen vielä 10 minuuttia onnistui JJK kestämään, mutta viimeisellä kympillä kotijoukkue romahti täysin ja VPS karkasi selvään voittoon.

 

VPS karkasi johtoon 8. minuutilla, kun JJK puolustuksessa oli pallon kanssa ongelmia ja Juho Lähde pääsi riistoon vasemmalla laidalla rankkarialueen tuntumassa / rankkarialueella. Lähde syötti nopeasti takaviistoon Steven Morrisseylle joka laukoi vapaasta paikasta tarkasti oikeaan alakulmaan, 1-0 VPS:lle. Puolen tunnin lähestyessä JJK:lle tuli paikan tynkää Markus Jurgensonin harhasyötön jälkeen. Pallo saatiin pelattua 16 metriin Tomi Petresculle jonka laukaus nousi maalin yli. Jurgenson oli vahvasti esillä myös seuraavassa tilanteessa. Puolen tunnin jälkeen JJK pääsi tasoihin, kun Jurgensonin syöttö omalle maalivahdille Marko Meeritsille epäonnistui pahemman kerran. Heikko kuntoisella nurmella pallo pomppasi juuri syöttöhetkellä ja syöttö nousi yli Meeritsin ja painui omaan maaliin, 1-1! Meerits sai ilmeisesti hieman päätään väliin, koska maali merkattiin Meeritsin omaksi eikä Jurgensonille. Tai JJK:n kakkosvahti Jere Pyhärannallehan tuo näyttää Veikkausliigan sivuilla olevan merkitty, mutta oletetaan sen tarkoittavan Vepsun Meeritsiä. Hetki tasoituksen jälkeen Meerits torjuu alakulmasta Gael Etockin laukauksen. Vitonen ennen taukoa Jerry Voutilainen jättää pallon Lähteelle komean kuljetuksen päätteeksi. Lähteen laukaus 16 metristä blokataan. Pari minuuttia myöhemmin Teppo Marttinen rynnistää maaliltaan katkomaan 16 metriin ja hieman ylikin. Marttinen ei kuitenkaan pääsee palloon (kunnolla) ja Joonas Vahtera pääsee palloon. Vahteran nosto menee Marttisen ja JJK:n onneksi maalin katolle. Lisäajalla Morrissey riistää Tommi Karilta pallon lyhyehkön kulman jälkeen. Morrissey ohittaa keskialueella Severi Vielman ja painaa läpi. Marttinen pelastaa kulmakis hyvällä vastaantulolla. Kulmasta Vahteran jatko maalin ohi.

 

Toisen jakson alkun Felix Gustavssonilta hyvä syöttö Mikko Manniselle. Manninen pelaa Etockille joka laukoo suoraan Meeritsin syliin. Tunnin kohdalla Morrissey on viedä VPS:n johtoon, mutta pusku painuu aavistuksen takakulmasta ohi. 70 minuuttia lähestyy ja JJK:lla pientä painostusta joka päättyy Patrick Poutiaisen blokattuun laukaukseen. Hetkeä myöhemmin JJK joutuu vajaalle, kun Gustavsson ottaa toisen varoituksen. Vepsun Jonas Levänen pääsee laukomaan 16 metristä purkupallon jäädessä heikoksi. Leväsen laukaus menee hieman vasemmalta ohi. Viimeisen kympin alkuun vieraat menevät johtoon. Morrissey syöttää maalin eteen Andre Clennonille jonka kääntölaukaus Antto Tapanisen edestä ohittaa Marttisen, 2-1. Pari minuuttia myöhemmin Morrissey karkaa keskiviivalta parin JJK-pelaajan välistä läpiajoon. VPS-hyökkääjä sijoittaa 16 metristä varmasti ohi Marttisen, 3-1. Varsinaisen peliajan viime hetkillä Morrissey kruunaa iltansa hattutemppuun. Jamaikalainen on taas läpiajossa ja kiertää vastaan tulevan Marttisen ja laittaa pallon sen jälkeen tyhjään maaliin, 4-1.

 

Teppo Marttinen Ei juuri ns. helppoja tilanteita vaan aina kun tapahtui niin oli sitten (melkeinpä) läpiajo. Pelasti yhden Morrisseyn lukuisista läpiajoista, mutta oli kolmesti voimaton estämään VPS-hyökkäjän maalintekoa.

Antto Tapaninen Eipä se taas kovin vahvasti mennyt. Heikko syöttö Vepsun avausmaalissa ja eikä saanut blokattua Clennonin vetoa voittomaalissa.

Samu Nieminen Topparilinjan paras tai ainakin vähiten negatiivisesti esillä.

Felix Gustavsson Pari typerää varoitusta. Ensimmäinen tuli täysin holtittomasta taklauksesta ja toisessa koputti hölmösti jaloille vaikka tiesi varoituksen olevan alla. Yksi hyvä pystysyöttö Manniselle jäi positiivisena mieleen.

Tomi Petrescu Ei päässyt kunnolla oikeuksiinsa keskikentän oikealla laidalla.

Tommi Kari Morrissey karkasi kerran läpi kapteenin pallon menetyksestä. Ei päässyt parhaalle tasolleen Karikaan.

Patrick Poutiainen Pääsi kerran laukomaan, mutta vaisuksi Patunkin pallollinen anti. Lopussa vielä osallistui turhaan tönimiskilpailuun josta nappasi onneksi vain keltaisen.

Severi Vielma Ei pahin töhöilijä joskaan ei kovin onnistunut iltapuhdekaan ollut.

Mikko Manninen Loukkasi takareittään ja joutui vaihtoon tunnin kohdalla.

Gael Etock Loukkasi reittään ja joutui vaihtoon kymppi ennen loppua. Manun ohella toinen joka pystyi/pystyy tekemään "jotain" pallon kanssa.

Elias Ahde Jäi kokolailla pallotta kärjessä.

 

Toni Tahvanainen (60’ M.Manninen) Ei suurempaa pelillistä antia.

Samu Suoraniemi (73’ Petrescu) Ei jäänyt mieleen oikein millään tavalla.

Aatu Manninen (79’ Etock) Pääsi / joutui lopun romahduksen ajaksi kentälle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

RoPSJJK 2-1 (2-0)

 

20’ Emeka Friday Eze 1-0

41’ Ivan Tatomirovic 2-0

64’ Elias Ahde 2-1

73’ Tommi Kari []

90+1’ Antto Tapaninen []

 

Ei riitä millään JJK:n pelaamisen taso voittoihin. Avausjaksolla sattui tällä kertaa takaiskuihin johtaneet erheet. Toisella jaksolla ajoittain hyvääkin otetta, mutta se ei riittänyt kuin yhteen maaliin.

 

JJK:n Tomi Petresculla oli jo puolen minuutin kohdalla loistopaikka viedä vieraat johtoon, mutta laukaus täysin vapaasta paikasta noin viidestä metristä meni hieman vasemmalta ohi. Toisessa päässä Samu Nieminen blokkasi hyvin Emeka Friday Ezen laukauksen kulmaksi parin minuutin paikkeilla. Hieman 10 minuutin jälkeen JJK:lla oli toinen varsin hyvä paikka. Mikko Manniselta hyvä pallo päädystä oikealta laidalta maalille. Elias Ahden jatkoi pallon maalin yli. Reilu vartti takana, kun RoPSin Timo Stavitski heiluttaa verkkoa. JJK:n onneksi vain sivusta ja ulkopuolelta. Pari minuuttia myöhemmin rovaniemeläiset pääsevät johtoon. Antto Tapaniselta heikko pallon suojaus päädyssä ja RoPSin pelaaja saa tökättyä pallon peliin. Nieminen pelaa jatkotilanteen heikosti ja Eze riistää JJK-topparilta pallon. Eze laukoo pallon Kettu-vahti Jere Pyhärannan jalkojen välistä maaliin, 1-0. Viitisen minuuttia myöhemmin Eetu Muinoselle avautuu vetopaikka 20 metriin. Muinosen laukaus painuu niukasti maalin ohi. 30 minuuttia kellossa ja RoPS rakentelee taas hyvän paikan. Anselmi Nurmelalta mainio matala syöttö boksiin Cem Felekille. Felekin laukaus nousee maalin yli. Vitonen ennen taukoa Stavitski pääsee puskemaan Saku Ylätuvan keskityksestä, Pyhäranta torjuu hyvin hieman heppoiseksi jäävän puskun. Heti perään Stavitski vaihtaa roolia syöttäjäksi ja tarjoilee paikan Ezelle. RoPS-hyökkääjän laukaus kimpoaa kulmaksi. Kulmapotku lähetetään takakulmalle jossa Ivan Tatomirovic irtoaa Honar Abdin vartioinnista ja puskee pallon maaliin Pyhärannan jäädessä tilanteessa hieman omien blokkaamaksi, 2-0.

 

Toisen jakson alkuun Ezeltä hyvä rynnistys rangaistusalueelle. Pallo ajautuu lopulta Muinoselle jonka laukaus 16 metristä nousee maalin yli. Tunnin jälkeen Ahde pääsee hyvin rankkarialueelle, mutta laukaus jää heikoksi ja Antonio Ruguero torjuu helposti. Muutama minuutti eteenpäin ja nyt Ruguero ei mahda mitään Ahteen upealle viimeistelylle. Manninen keskittää oikealta laidalta Ahteelle vitosen vasemmalle kulmalle ja hyökkääjä laukoo suoraan ykkösellä lkomeasti takakulmaan, 1-2! Maalin jälkeen JJK hyvää otetta pelistä, mutta hallinta ei aivan johda kunnon tilanteisiin. Pari potentiaalista tilannetta kuivuu Gael Etockin hieman ruosteisiin pallokosketuksiin. Viimeisen kympin alkuun Ezeltä hyvä yritys rp-alueen oikealta reunalta kohti takakulmaa. Pyhäranta venyttää hienoon turjuntaan ja pelastaa kulmapotkuksi. JJK:n loppukiri jää lopulta melko vaisuksi ja pisteet jäävät Rovaniemelle.

 

Jere Pyhäranta Yksi hyvä torjunta. Ekalle ei voinut mitään, toisessa olisi pitänyt suoriutua paremmin.

Antto Tapaninen Saa ottaa suurilta osin itselleen RoPSin ensimmäistä maalia. Noin muutoin pärjäsi varsin hyvin.

Samu Nieminen Oli aivan liian kevyt kaksinkamppailussa Ezeä vastaan 1-0-maalissa, vaikkakin tilanne hieman yllättäen tulikin. Muutama hyvä katko.

Severi Vielma Perusvarma esitys. Pysyi erossa topparipariensa kaltaisista isommista virheistä.

Tomi Petrescu Ei kerta kaikkiaan saisi hukata noita paikkoja mikä oli heti ensimmäisellä minuutilla.

Tommi Kari Ihan ok raastamista. Pallon kanssa olisi voinut olla ajoittain nopeampi.

Patrick Poutiainen Repii ja rouhii kivasti. Ylöspäin toivoisi kuitenkin enemmän.

Honar Abdi Avausjakso heikompi toinen parempi. Tatomirovic karkasi ikävästi 2-0-osumassa.

Mikko Manninen Pari mainiota palloa boksiin.

Toni Tahvanainen Eipä juuri näkynyt.

Elias Ahde Pari hienoa viimeistelyä joista yksi tuli valitettavasti paitsiosta. Osaamista löytyy, pitäisi sain saada enemmän palloja.

 

Gael Etock (68’ Tahvanainen) Yleensä taitavasti palloa hallitseva kamerunlainen oli tällä kertaa varsin kohmeisen oloinen.

Samu Suoraniemi (76’ Petrescu) Ei päässyt suuremmin esille.

Aatu Manninen (90+3’ Tapaninen) Ehti olla kentällä parisen minuuttia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

JJKIlves 3-1 (2-0)

 

3’ Jasin Abahassine []

11’ Severi Vielma 1-0

28’ Tomi Petrescu []

29’ Gael Etock 2-0

41’ Tommi Kari []

45’ Samu Suoraniemi []

84’ Tuco 2-1 rp

88’ Etock 3-1

 

Tulihan se voitto sieltä! Harjulla päästiin vihdoin ja viimein kotivoiton makuun, kun JJK nappasi kolme pistettä Ilvestä vastaan. Avausjakso oli JJK:lta ajoittain erinomaistakin pallollista peliä. Toisella jaksolla Kettupaidat joutuivat enemmän puolustustaisteluun. Se sujui sikäli hyvin ettei Ilves juuri päässyt tilanteisiin. Kavennusmaalin jälkiin oli hetken aikaa jännät paikat, mutta kolmas maali oli helpottava ja loppuhetket menivätkin jo voittoa juhliessa.

 

JJK oli ottelun alussa niskan päällä ja pääsikin Ilvestä enemmän hyökkäyksiin. Ensimmäinen puolittainne tilanne oli Samu Niemisen wondergoal yritys 30 metristä. Maali jäi haaveeksi pallon noustessä varsin selvästi maalin yli. Gael Etock oli seuraavana yrittäjänä. Tällä kertaa Ilves-puolustus oli välissä. 10 minuutin jälkeen JJK:n hyvä ote tuotti maalin. Tomi Petrescu antoi vaparikeskityksen ja Nieminen vei pääpallon Felipe Aspegreniltä. Nieminen puski pallon Felix Gustavssonille joka ohjasi vitosen tuntumassa Severi Vielmalle. Vielma päätti näyttävän kuvion laukomalla pallon maaliin, 1-0! Ilves on vaatimassa hetken päästä rankkaria, kun Tuco kaatuu boksissa Gustavssonin jalkaan/kampitukseen. Pilli ei kuitenkaan soi. 20 minuutin kohdalla vieraat viittoilevat jälleen rankkarin merkiksi. Kulmapotkun jälkeen pallo tulee 20 metriin ja Ilves-pelaaja pääsee laukomaan. Pallo kimpoilee rankkarialueella ja osuu Vielman käteen, mutta tämäkään ei johda rankkariin. Puoli tuntia alkaa lähestymään, kun JJK osuu toistamiseen. Honar Abdilta vahva työ oikealla laidalla ja syöttö rankkarialueelle Etockille. Etock ottaa pallon rinnalla alas ja laukoo nahkakuulan ohi Mika Hilanderin, 2-0! Muutamaa minuuttia myöhemmin Adbi keskittää jälleen. Nyt Tatu Miettunen on välissä, mutta purkaa suoraan Patrick Poutiaiselle. Patun laukaus painuu aavistuksen oikealta ohi. Muutama minuutti ennen taukoa Younes Rahimi laukoo vaparin aivan 16 tuntumasta päin muuria. Ilves pääsee vielä 4vs2-hyökkäykseen, mutta Jere Pyhäranta torjuu loistavasti Tucon laukauksen Emile Paul Tendengin syötöstä.

 

Toisen jakson alkupuolella Tendeng pääsee laukomaan kulmapotkun jälkeen. Pelaajamassa maalin edessä ja rankkarialueella on niin valtava ettei pallo tule siitä millään läpi. Hetkeä myöhemmin Pyhäranta nyrkkeilee Reuben Ayaman vaparikeskityksen suoraan Tendengille 20 metriin. Pyhäranta ja/tai Nieminen saavat selvitettyä laukauksen kulmaksi. Tämän jälkeen Ilves saa muutaman kovemman painetilanteen rankkarialueelle, mutta JJK kestää. Ilves joutuukin odottelemaan kavennusmaalia aina viimeiselle 10 minuuttiselle. Vieraat saavat rangaistuspotkun, kun keskityspallo osuu Poutiaisen käteen. Tällä kertaa pilli soi rankkarin merkiksi. Ei näitä kyllä aina ole vihelletty vastaavia tilanteita, mutta minkäs teet. Tuco laukoo pallon varsin varmoin ottein maalin oikeaan nurkkaan. Pyhäranta on erittäin hyvin mukana, mutta ei saa torjuttua, 1-2. Pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua JJK iskee lopullisen niitin. Etock karkaa Ilveksen kulmapotkun jälkeen läpiajoon ja laukoo rp-alueen kaarelta pallon alakulmaan, 3-1! Lisäajalla tarjolla on vielä neljäs maali, mutta Toni Tahvanaisen laukaus menee niukin naukin takakulmasta ohi.

 

Jere Pyhäranta Pari mainiota torjuntaa. Rankkarissakin oli loistavasti mukana. Kaikenkaikkiaan varma eleinen peli.

Felix Gustavsson Katkoi loistavasti useampia Ilveksen hyökkäyksiä. Ottelun parhaita pelaajia.

Samu Nieminen Luuti vahvasti topparikolmikossa.

Severi Vielma Ottelun ja Veikkausliiga-uran avausmaali. Hyvä peli. Varma otteisempi topparina kuin wingbackina.

Honar Abdi Tuki vahvasti hyökkäyksiä nousuillaan. Muutama hyvä keskityskin jalasta lähti. Muutamia harhojakin mahtui mukaan, mutta niistä selvittiin. Loukkasi nivustaan ja joutui vaihtoon. Sääli, sillä oli juuri toipunut pelikuntoon.

Tommi Kari Paiski hommia kuin viimeistä päivää keskikentällä. Arvokasta työtä joukkueen eteen vaikka ei uutisotsikoissa paistattelekkaan.

Patrick Poutiainen Myös Patu painoi töitä tuhannen miehen tarmolla. Epäonninen rankkariin johtaneessa tilanteesta.

Samu Suoraniemi Ei yhtä näkyvä kuin Abdi toisella laidalla. Kuitenkin täytti paikkansa.

Tomi Petrescu Suu kävi ajoittain kiivaasti, mutta onneksi myös jalat toimivat vähintäänkin tyydyttävästi.

Gael Etock Kaksi hienoa maalia. Ensimmäisessä taidokas haltuun otto ja hallittu viimeistely. Toisessa piti päänsä kylmänä ja ratkaisi varmalla sijoituksella.

Jasin Abahassine Alligaattori raastoi hurjan määrän pallottomana. Sai pidettyä palloa varsin kivasti selkämaaliin päin ja osallistui myös syöttökuvioihin. Lupaava startti Veikkausliiga-kaudelle.

 

Toni Tahvanainen (64’ Abahassine) Lopussa oli tehdä maalin. Tekee hyvin töitä alaspäin.

Antto Tapaninen (72’ Abdi) Pari hyvää katkoa ehti ottamaan viimeisen vartin aikana.

Aatu Manninen (80’ Petrescu) Ei päässyt ihmeellisemmin esille JJK:n joutuessa pääosin puolustamaan loppuhetket.

Share this post


Link to post
Share on other sites

JJKKuPS 0-0

 

17’ Felix Gustavsson []

71’ Ville Saxman []

89’ Patrick Poutiainen []

 

Kahden ottelun tappioton putki, Jee! Nolla omissa on loisto juttu. Yksi pistekin lämmittää. Kolme oli ainakin periaatteessa tarjolla, mutta ei JJK:sta ollut voittoa ottamaan. Ei sillä, että JJK sitä olisi ansainnutkaan. Tarjolla se kuitenkin oli. KuPS ei myöskään saanut voittoa napattua vaikka hieman niskan päällä olivatkin. Eivät tosin kovinkaan merkittävästi. Ei mikään klassikkomatsi, mutta mielummin sitä katsoo hieman heikommankin pelin, kun ei peliä ollenkaan.

 

KuPSin Ilmari Niskanen teki itselleen hyvällä kuljetuksella vasemman laidan kautta vetopaikan alkuhetkillä, mutta laukaus epäonnistui ja valui heppoisena JJK-vahti Jere Pyhärannalle. 10 minuutin lähestyessä vieraat saavat tilanteen Severi Vielman heikosta purkupallosta. Reuben Gabrielin laukaus jää sekin heikoksi ja pomppii voimattomana Pyhärannalle. 10 toiselle puolelle siirryttäessä JJK saa vaaran paikan kulmapotkusta. Tomi Petrescu laittaa pallon kulmasta maalille ja lopulta Gael Etockin jatko osuu tolppaan. Tilanne on kuitenkin samassa vihelletty poikki. 20 minuutin lähestyessä Vielmalle sattuu pallon menetys hyökkäyspäässä, Tommi Karin syöttö tilanteessa ei tosin ollut ihan priimaa. Gbolahan Salami painaa terävästi hyökkäykseen ja hakee maalin edestä syötöllään Niskasta. Samu Nieminen on viime hetkillä välissä. Petrescun kulmasta tulee JJK:n toinenkin vaarallisempi tilanne. Otso Virtanen saa torjuttua Petrescun sisään päin kiertyneen kulman aivan maaliviivan tuntumasta. Vielman rikkeeksi tuo kuitenkin lopulta vihellettiin joten suurempaa vaaraa ei todellisuudessa ollut. Jakson puolivälissä Etockilta hyvä puolen vaihto Petresculle oikealle laidalle. Petresculta kova matala pallo maalille joka näyttää vaaralliselta, mutta KUPSin puolustus selvittää. Puolen tunnin jälkeen Toni Tahvanainen pääsee puskemaan, mutta puskusta pallo osuu KuPSin puolustajaan ja pallo jää matkan varrelle Virtasen poimittavaksi. Hetkeä myöhemmin toisessa päässä Ville Saxman pääsee laukomaan 16 metristä. Pyhäranta on hieman ongelmissa laukauksen kanssa, mutta saa torjuttua maalin yli. Juuri ennen taukoa Urho Nissilä pääsee myös kokeilemaan 16 tuntumasta. Nissilän laukauksesta jää voimaa puuttumaan ja Pyhäranta koppaa varmasti.

 

Toinen jakso on varsin tilanne köyhä eikä edes puolittaisia paikkoja ole melkeinpä lainkaan. Saxmanilla jakson alussa paras paikka. Hyvä laukaus 16 metristä pysähtyy Pyhärannan mainioon torjuntaan oikeasta alakulmasta. Vartti ennen loppua Niskanen rakentelee paikkaa Ats Purjelle, mutta tämä ei osu palloon vitosen tuntumassa. Etock oli kertaalleen lähellä päästä rankkarialueella palloon, mutta ei aivan yltänyt jalkoineen nahkakuulaan kiinni. Siinäpä ne olivatkin maalipaikat toisella jaksolla.

 

Jere Pyhäranta Pari hyvää torjuntaa. Haki/nyrkkeili keskityspallot vahvasti.

Antto Tapaninen Puolusti ansiokkaasti oikealla laidalla. Hyökkäyspäässä keskitykset karkailivat minne sattuu.

Felix Gustavsson Ei ihan Ilves-ottelun dominanssia, mutta hyvää peliä (pallottomana) kuitenkin.

Samu Nieminen Avausjaksolla yksi hieno viime hetken katko. Perusvarmaa työskentelyä.

Severi Vielma Pallo ei pysynyt jaloissa sitten millään eikä syötöt löytäneet omia. Pallottomana pärjäsi paremmin.

Tomi Petrescu Pallon kanssa Etockin kanssa harvoja jotka saivat jotain aikaiseksi. Muutamia hyviä palloja maalille.

Aatu Manninen Jokseenkin ongelmissa pelin tempon suhteen.

Tommi Kari Teki erinomaista työtä puolustavassa roolissa.

Samu Suoraniemi Pari kohtuullista pyrähdystä laidalta, mutta ei saanut lopulta aikaan mitään kovinkaan merkittävää.

Toni Tahvanainen Kerran pääsi puskemaan, mutta muutoin ei jäänyt mieleen.

Gael Etock Hallitsi pallon ajoittain äärimmäisen taitavasti. Ns. final ball oli kuitenkin liian usein hukassa.

 

Patrick Poutiainen (46’ A.Manninen) Toi kokemuksellan tiettyä ryhtiä A.Manniseen verrattuna.

Jasin Abahassine (46’ Tahvanainen) My name is Jasin eli suomeksi kovan onnen kundi. Nivusvaivat(?) vievät takaisin penkille jo vajaan tunnin kohdalla.

Mikko Manninen (57’ Abahassine) Muutamat kivan näköiset, mutta lopulta tehottomat kiemurat. Toivotaan ettei käynyt pahasti, kun sai lopussa kovan tällin päähänsä Gabrielin kyynärpäästä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

PS KemiJJK 1-1 (1-1)

 

28’ Jere Pyhäranta []

29’ Filip Valencic 1-0

31’ Gael Etock 1-1

55’ Severi Vielma []

83’ Antto Tapaninen []

86’ Tomi Petrescu []

88’ Vielma [] []

90+1’ Toni Tahvanainen []

 

Pettymyksen tuntuinen tasapeli jäi käteen JJK:lle PS Kemin vieraana. JJK:lla oli useampi loistava maalipaikka, mutta viimeistelyssä oli vikaa. Tietysti PS Kemilläkin oli tilaisuutensa ja olisi voitto sillekin puolelle voinut vierähtää. Tasapeli siis tuskin oikein tyydyttää kumpaakaan.

 

Alku meni PS Kemin hallitessa palloa. Suuremmilta vaaratilanteilta JJK:n maalilla kuitenkin vältyttiin. Pahimman paikan Antto Tapaninen selvitti hyvällä liukutaklauksella. Pikku hiljaa myös vieraat alkoivat saamaan hyökkäyksiä aikaan. 20 minuutin lähestyessä Gael Etock karkasikin läpi. Etock yritti nostaa 16 tuntumasta pallon yli useamman metrin vastassa olleen Oskari Forsmanin, mutta nosto ei onnistunut kunnolla ja Kemi-vahti selvitti tilanteen kulmapotkuksi. Etockilla oli toinen mainio maalipaikka pian jakson puolivälin jälkeen. Tomi Petrescu syötti keskialueen vapaapotkusta matana rankkarialueen ssälle Etockille. Laukaus lähti hieman hätäisesti ja menikin varsin selvästi maalin ohi. Puoli tuntia alkoi olemaan kohta täynnä, kun Kemi meni johtoon. JJK:n maalivahti tuli katkomaan tilannetta hieman rankkarialueen ulkopuolella, mutta syyllistyi rikkeeseen. Filip Valencic laukoi seuranneesta vapaapotkusta pallon maaliin. Pyhäranta sai hieman näppejään väliin, mutta pallo painui siitä huolimatta takayläkulmaan, 1-0 PS Kemille. JJK pääsi kuittaamaan pian tasoihin kotijoukkueen vahvalla avustuksella. Toppari Juuso Laitinen yritti puskea pallon 16 metristä Forsmanille, mutta ei saanut voimaa puskuunsa juuri lainkaan. Etock pääsi palloon kiinni ja laukoi tasoituksen tyhjään maaliin, 1-1! Hieman ennen taukoa Honar Abdi keskitti oikealta laidalta. Etock otti pallon hyvin rinnalla haltuun ja laukoi selkä maaliin päin päänsä yli. Forsman torjui. Rasmus Karjalaisella on vielä vetopaikka, mutta laitapelaaja ei saa palloa maalia päin.

 

Toisen jakson alkuun Patrick Poutiainen pääsee laukomaan 20 metristä Etockin pudotuksesta. Forsman venyttää hyvällä torjunnalla kulmaksi. Samu Suoraniemi tekee itselleen vetopaikan 16 tuntumaan, mutta laukoo selvästi yli. Etock pääsee vielä laukomaan nopeasta hyökkäyksestä JJK:n hyvän vaiheen päätteeksi. Forsman torjuu alakulmasta. Matias Ojalalla on Kemin ensimmäinen paikka toisella jaksolla. Pyhäranta nyrkkeilee pallon suoraan Ojalle. Severi Vielma saa kuitenkin peitettyä laukauksesta voiman pois ja Pyhäranta pääsee nappaamaan lopulta pallon käsiinsä. Tunnin kohdalla JJK saa pallon maaliin. Petrescu karkaa ja kiertää Forsmanin. Pallo kuitenkin karkaa hieman Petresculta. Etock pääsee kuitenkin laukomaan pallon maaliin. Maalia ei kuitenkaan hyväksytä sillä Petrescu on rikkonut tilanteessa Abdoulie Mansallya suojatessaan palloa Etockille. Hetkeä myöhemmin Etock laittaa pallon maalin Forsmanin jalkojen välistä Petrescun syötöstä, mutta tilanne on paitsio. Ojala on lähellä puskea kotijoukkueen johtoon 70 minuutin lähestyessä. Karjalaiselta kova pallo vasemmalta laidalta takakulmalle jossa Ojala ei aivan pääse kunnolla pallolle. Hetkeä myöhemmin Karjalainen laukoo itse 20 metristä kohti etukulmaa. Pallo pullahtaa Pyhärannan torjunnasta JJK:n kannalta onneksi päätyrajan yli. Momodou Ceesay ohjaa maalin ohi hyökkääjän päästessä irtopalloon heikon JJK-pelaajan purun jälkeen. Toisessa päässä Petrescu laukoo suoraan Forsmanin syliin. Viimeinen kymppi alkaa Kemin maalipaikalla. Aleksi Gullsten keskittää vasemmalta ja Ojala pääsee puskemaan. Pallo ottaa vielä pomun nurmen pinnasta, mutta Pyhäranta torjuu hyvin. Jatkotilanteesta Sneyder Julian Guevara laukoo hieman maalin ohi. Muutaman viime minuutin JJK joutuu pelaamaan vajaalla Vielman saatua toisen varoituksen ja täten kentältä poiston. Loppuhetket ovat varsin vauhdikkaat, mutta molemmilla joukkueilla on viimeisen syötön kanssa ogelmia ja kunnon maalipaikat jäävät puuttumaan.

 

Jere Pyhäranta Pari hyvää torjuntaa. Hölmöili maaliin johtaneen vaparin. Ajoittain vaikeuksissa keskityspalloissa vaikka useamman varmasti hakikin.

Antto Tapaninen Pelasi vahvasti läpiottelun. Syöttöpelissä parannettavaa.

Felix Gustavsson Jatkoi hienoa otteitaan puolustuspäässä.

Severi Vielma Ojala oli lähellä rankaista hävitystä pääpallosta. Ensimmäinen varoitus taisi tulla typerästi pallon pelaamisesta vihellyksen jälkeen.

Honar Abdi Tuki hyökkäyksiä varsin vahvasti ja puolusti hyvin.

Tommi Kari Ihan mukiin menevä esitys vaikka parempaankin on rahkeita.

Patrick Poutiainen Oli aktiivisesti pelissä mukana. Toi palloa ylöspäin muutamalla terävällä kuljetuksella. Yksi varsin hyvä laukauskin nähtiin.

Samu Suoraniemi Ei kovinkaan paljon esillä. Viimeiset ratkaisuvat pallon kanssa vähän niin ja näin.

Mikko Manninen Avausjaksolla oli hyvin rakentelemassa peliä. Toisella jaksolla ei päässyt enää niin vahvasti esille.

Tomi Petrescu Vahvasti esillä hyvässä ja pahassa tai ei ainakiin niin hyvässä. Loi useamman maalipaikan. Parissa tilanteessa hieman hidasta tai hölmöä toimintaa.

Gael Etock Paikkoja oli useampaan maalin. Teki yhden (lahjamaalin).

 

Toni Tahvanainen (79’ Suoraniemi) Yksi laukaus reippaasti yli/ohi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

HJK JJK 4-0 (2-0)

 

8’ Akseli Pelvas 1-0

10’ Juha Pirinen []

36’ Anthony Annan []

42’ Vincent 2-0

65’ Tomi Petrescu []

71’ Evans Mensah 3-0

79’ Patrick Poutiainen []

83’ Mensah 4-0

 

Ennakkoon jotain tämän kaltaista tulosta saattoi odotellakin, mutta kyllähän yhden miehen ylivoimalla pitäsi saada jotain muuta aikaan kuin suuri numeroinen tappio. Vaan minkäs teet, kun joukkueiden tasossa on useamman pykälän ero jota ei näköjään yksi ulosajo tasoittanut käytännössä lainkaan. Olihan siinä JJK:lla pari kolme hyvääkin paikkaa, mutta viimeistelyn laatu ei riittänyt.

 

Viiden minuutin kohdalla HJK oli siirtyä johtoon, kun Sebastian Dahlström syötti Evans Mensahille boksiin. Jere Pyhärata tuli hyvin vastaan ja sai torjuttua Mensahin laukauksen kulmapotkuksi. Muutama minuutti eteenpäin ja kotijoukkue ottaa varhaisen johtoaseman. Pallo ajautuu Akseli Pelvakselle parin blokatun vedon jälkeen ja Klubi-hyökkääjä laukoo pallon maaliin reilusta viidestä metristä, 1-0. Juha Pirinen saa punaisen kortin 10 minuutin kohdalla, kun laitapakki repii karkumatkalla olleen Mikko Mannisen olkapäästä nurin. Seuranneesta vapaapotkusta olisi ollut tarjolla hyvääkin saumaa tasoitukseen, mutta Tomi Petrescu laukoo päin muuria. Irtopallon Petrescu saa vielä rankkarialueelle, mutta Felix Gustavssonin pusku menee suoraan HJK-vahti Markus Uusitalo syliin. 20 minuutin kohdalla Pelvas hakee illan toista osumaansa saatuaan keskialueen vapaapotkusta nopean syötön hyökkäyspäähän. Samu Nieminen saa blokattua vedon kulmaksi. Kulma pelataan Anthony Annanille jonka laukauksen Pyhäranta torjuu etukulmasta. Puolen tunnin lähestyessä Petrescu on puolittaisella karkumatkalla, mutta ajautuu lopulta hämmentävästi päätyrajasta yli. 30 minuutin jälkeen Gael Etock saa pallon boksiin, mutta ei saa vetoa aikaan. Sen sijaan Patrick Poutiainen saa. 16 metristä lähtenyt laukaus jää kuitenkin kotijoukkueen blokkaukseen. Reilut 35 mnuuttia pelattuna, kun Uusitalo torjuu loistavasti Tommi Karin vapaapotkun. Hetken päästä tapahtuu jo toisessa päässä. Pelvas on Annanin loistapassista maalipaikassa, mutta Pyhäranta torjuu jalallaan kulmaksi kohti vasenta alakulmaa menneen vedon. Kulmapotkusta Mensahille vetopaikka 16 metriin. Pyhäranta torjuu oikeasta alakulmasta. Vajaat viisi minuuttia ennen taukoa HJK osuu alivoimaisena. Mensah syöttää rankkarialueelle Vincentille jonka loistava haltuunotto tuo tilaa laukoa. Pallo tarkasti maalin vasempaan nurkkaan, 2-0. JJK:lla on vielä kavennus sauma, kun Samu Suoraniemen syöttö maalin eteen tuottaa ongelmia. Uusitalo torppaa pallon eteensä ja Faith Friday Obilorin purkukin jää heikoksi. Petrescu pääsee laukomaan, mutta laukoo hieman oikealta ohi.

 

70 minuutin lähestyessä Honar Abdilla varsin hyvä hakeutuminen vetopaikkaan reiluun 20 metriin. Laukaus karkaa hieman yli. Muutama minuutti myöhemmin HJK tekee maalin. Nopea vastahyökkäys jossa pallo liikkuu Vincentin kautta Pelvakselle joka löytää rankkarialueelta vapaaksi jääneen Mensahin. Mensahilla on helppo työ ohjata pallo tyhjään maaliin, 3-0. Vartti ennen loppua Gael Etock laukoo reilusta 20 metristä oikealta ohi. Hetkeä myöhemmin Poutiainen käynnistää vastahyökkäyksen syöttämällä Toni Tahvanaiselle. Tahvanainen pitää hetken palloa kunnes syöttää Etockille joka laukoo suoraan Uusitalolle. Viimeisen kympin alkuun HJK tekee vielä yhden. Mensah saa pallon rankkarialueella. Pyhäranta torjuu ensimmäisen vedon, mutta toinen yritys on liikaa ja pallo on maalissa, 4-0. Manninen juonii vielä loppussa tilanteen JJK:lle. Oskari Sallinen ei osu (kunnolla) palloon ja Abdin laukauksen Uusitalo torjuu mainiosti.

 

Jere Pyhäranta Useampi erittäin hyvä torjunta.

Antto Tapaninen Nousi ajoittain hyökkäyksien tueksi, mutta viimeisten ratkaisujen suhteen meni sormi vähän suuhun. Puolustuspäässä välillä turhan pehmeä.

Felx Gustavsson Viime peleissä vakuuttavasti esiintynyt toppari ei tällä kertaa yltänyt yhtälailla vahvaan suoritukseen. Ei välttämättä suuria virheitä, mutta tietty jämäkkyys puuttui joka oli ominaista parissa viime pelissä.

Samu Nieminen Yksi mainio blokki avausjaksolla Pelvaksen ollessa puolittain karussa.

Honar Abdi Pari kertaa nousi vahvasti hyökkäykseen. Puolustuspäässä välillä aikalailla ongelmissa.

Tomi Petrescu Oli sinänsä paljonkin esillä, mutta hukkasi kuitenkin paikkansa.

Patrick Poutiainen Ajoittain vahvastikin esillä. Jäi kuitenkin aika tehottomaksi pörräämiseksi.

Tommi Kari Jäi Patun varjoon keskikentän keskustan kaksikossa.

Samu Suoraniemi Yksi hyvä pallo avausjakson lopulta jäi mieleen.

Mikko Manninen Juoni muutaman (puolittaisen) tilanteen.

Gael Etock Pari kertaa pääsi ainakin kohtuullisiin vetopaikkoihin, mutta laukauksista puuttui laatu.

 

Toni Tahvanainen (67’ Petrescu) Näytti hyvää malttia alustaessaan Etockille vetopaikan vastahyökkäyksestä.

Aatu Manninen (82’ Suoraniemi) Ei päässyt esille.

Oskari Sallinen (84’ Kari) Väänsi kaksinkamppailu voiton Rafinhaa vastaan ja oli kertaalleen maalipaikassa, mutta osuma palloon oli olematon tai ainakin vaatimaton.

Share this post


Link to post
Share on other sites

IFK MariehamnJJK 2-1 (2-1)

 

4’ Robbin Sellin 1-0

20’ Aleksei Kangaskolkka 2-0

30’ Samu Suoraniemi 2-1

88’ Gael Etock []

 

Ainakin piste oli JJK:lle tarjolla IFK:n vieraana. JJK oli hyvin pelissä mukana, mutta maalinteon tehokkuus ei ollut riittävä. Puolustuksessa oltiin myös unessa pari kartaa ja IFK rankaisi armotta.

 

JJK:lla oli ottelun ensimmäinen tilanne, kun Mikko Manninen pääsi puskemaan parin minuutin kohdalla. Pusku vitosen tuntumasta vei pallon maalin yli. IFK Mariehamn puolestaan osui hetkeä myöhemmin omasta ensimmäisestä paikastaan. Aapo Mäenpää(?) syötti vasemmalta laidalta rankkarialueelle. Aleksei Kangaskolkka otti pallon haltuun ja syötti reiluun viiteen metriin Robbin Sellinille joka laukoi pallon maaliin, turhan vapaasti näin JJK:n kannalta nähtynä. 1-0. 10 minuutin jälkeen Gael Etock pääsi laukomaan 16 metristä. Kamerunlaisen kuti meni suoraan Andreas Vaiklan syliin. Paria minuuttia myöhemmim Sellin laukoi 16 metristä kierteisen vedon hieman vasemmasta yläkulmasta ohi. 20 minuutti oli meneillään, kun kotijoukkue osui toistamiseen. Kangaskolkka sai pallon 16 metrissä rankkarialueen oikean kulman tuntumassa. JJK:n pelaajat eivät antaneet hyökkääjällä lainkaan painetta ja Kangaskolkka käytti tämän täydellisesti hyväkseen. Tarkka matala laukaus painui aivan vasemman tolpan juureen Teppo Marttisen ulottumattomiin, 2-0. JJK kavensi puolen tunnin kohdalla. Toni Tahvainen hakji irtpallon päädystä rankkarialueella ja syötti Samu Suoraniemelle. Suoraniemi laukoi suoraan syötöstä Vaiklan yli takakulmaan, 1-2! Etockilla on tasoituksen paikka heti perään. Laukaus 14 metristä menee kuitenkin oikealta ohi. Samantien toiseen päähän jossa Amos Ekhalie ohjaa etukulmasta hieman ohi. Jakson loppuun Sellin laukoo vaparin 17 metristä kaareen oikealta puolelta hieman yli.

 

Toisen jakson alkuun IFK:lla hyvä paine vaparikeskityksestä. Marttinen ei saa kunnolla ohjattua palloa sivuun ja Brian Span(?) saa puskettua maalin eteen. Samu Nieminen pelastaa maalin edestä kulmapotkuksi. 50 minuutin jälkeen JJK saa kaksi vaparia hyvistä paikoista. Tommi Karin yritys jää muuriin, mutta Etockin laukaus on parempi. Vaikla torjuu hienosti kulmaksi. Tunnin lähestyessä Etock on päästä nokikkain Vaiklan kanssa. Mannisen keskitys tulee Kristian Kojolan jalan kautta Etockille joka ei saa kuitenkaan palloa haltuun ja Vaikla korjaa pallon ”parempaan talteen”. Spanin laukaus pienen kimmokkeen kautta Marttisen syliin ja minuuttia myöhemmin Tahvanainen on puolittaisessa paikassa Saku Leppäsen poikittaissyötön jälkeen. Laukaus päin puolustajaa. Tunnin jälkeen Tahvanainen on äärimmäisen lähellä tasoitusta. Manninen keskittää oikealta laidalta ja Tahvanainen jatkaa päällään vain niukasti vasemman tolpan väärälle puolelle. Vajaa vartti ennen loppua Robin Sid hakeutuu vetopaikkaan, mutta Nieminen on blokkaamassa. Tahvanainen laukoo toisessa päässä matalan vedon suoraan Vaiklalle. Pää vaihtuu jälleen, kun Jani Lyyski puskee vaparikeskityksen hieman yli. 80 minuuttia täynnä, kun Felix Gustavsson pääsee ohjaamaan Mannisen syöttöön/keskitykseen. Pallo nousee ilmaan ja pyörii maalin edustalla. Maaliin saakka ei palloa kuitenkaan saada. Marttiselle hieman torjuntatöitä, kun Sellin laukoo matalan vedon. Antto Tapaninen laukoo loppuhetkillä korkean vedon joka päätyy helposti Vaiklan käsiin. Lisäajalla Mariehamn pääsee ylivoimahyökkäykseen. Rezgar Amani syöttää ja Sellin laukoo hieman oikealta ohi.

 

Teppo Marttinen Pari helppoa koppia, välillä hieman ongelmia keskitysten kanssa.

Honar Abdi Takareisivamma vei vaihtoon reilun puolen tunnin jälkeen.

Antto Tapaninen Sinänsä ok peliä, mutta nukahtelee ajoittain. Oikealle laidalle Abdin loukin myötä.

Matti Lähitie Takaisin loukkaantumisen jälkeen. Pelituntuma ei parasta luokkaa ja se näkyi aika ajoin.

Severi Vielma Kangaskolkan osumassa ei ollut hereillä, kuten ei kukaan muukaan. Puolusti noin muuten ihan ok. Ylöspäin ei tarjoa kovinkaan paljoa.

Mikko Manninen Rakenteli paikkoja.

Saku Leppänen Yksi hieno poikkittaissyöttö jäi erityisesti mieleen. Täytti paikkansa vaikka ehkä kuitenkin ”jotain” jäi kaipaamaan.

Tommi Kari Jakoi palloa ihan kivasti keskikentän pohjalta.

Samu Suoraniemi Veikkausliigassa maalitili auki, eikä lainkaan hullummalla osumalla. Työteliäs.

Gael Etock Jatkoi syöttöjä yhdellä ja kahdella kosketuksella kivasti omille. Pari paikan tynkääkin oli.

Toni Tahvanainen Syötti maalin ja oli senttien päässä tasoitusmaalista. Kaikkineen hyvällä otteella pelissä.

 

Samu Nieminen (36’ Abdi) Pari hyvää blokkia jäi mieleen.

Felix Gustavsson (77’ Suoraniemi) Toppari tuli kärkeen loppuhetkille. Pari kertaa oli päästä paikoille, mutta vähän jäi piippuun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

JJKHIFK 0-3 (0-0)

 

60’ Pauli Kuusijärvi 0-1

62’ Severi Vielma []

65’ Xhevdet Gela 0-2

70’ Matias Hänninen []

72’ Matti Lähitie []

73’ Mikael Forssell 0-3 rp

90+4’ Kim Raimi []

 

JJK:lle selvä tappio jumbofinaalissa HIFK:a vastaan. Aivan luokaton peli JJK:lta. Hyökkäyspeli ei kulkenut ja puolustuskin romahti toisella jaksolla. Viime peli oli tappiosta huolimatta jokseenkin lupauksia herättävä, mutta tämä menee samaan kastiin HJK-pelin kanssa.

 

HIFK hallitsi selvästi pelin alkua. Jani Bäckman pääsi yrittämään avausmaalia vapaapotkusta 25 metristä vajaan viiden minuutin kohdalla. Backmanin laukaus pysähtyi muuriin. Paria minuuttia myöhemmin Pekka Sihvolalla on avopaikka maalin edessä viedä vieraat johtoon. JJK-vahti Jere Pyhäranta kauhoo kuitenkin viime hetkellä kätensä pallon tielle ja pelastaa kotijoukkueen takaiskulta estäen jo varmalta näyttäneen maalin. 10 minuutin jälkeen Pauli Kuusijären laukaus rp-alueen vasemmalta laidalta pakottaa Pyhäjären torjumaan pallon maalin yli. JJK sai hieman parempaa otetta pelistä jakson edetessä, mutta (kunnon) tilanteita ei Kettupaidat luoneet. Tomi Petresculla oli hieman samantyyppinen idea kuin Kuusijärvellä, mutta yritys oli luokkaa heikompi ja painui maalin ohi. Patrick Poutiaisella oli vetopaikka puolen tunnin jälkeen, mutta laukaus epännostui ja meni selvästi maalin ohi.

 

Toisen jakson alkuhetkillä Gael Etockilta hyvä spurtti vasemmalta laidalta ja syöttö 16 metriin Tommi Karille. JJK-kapteenin matala laukaus hieman vasemmalta leveäksi. Tunnin kohdalla saadaan maalihanat auki, mutta valitettavasti vieraiden toimesta. Mikael Forssell pelaa oikeaan laitaan Jukka Halmeelle joka keskittää. Keskitystä ei saada katkottua ja Kuusijärvi pääsee tälläämään pallon maaliin reilusta 10 metristä, 1-0 HIFK. Viisi minuuttia myöhemmin palloa kaivetaan taas JJK:n maalista. Bäckmanin kulmapotku tulee etukulmalle ja pienen pomppupallon jälkeen Xhevdet Gela laukoo vieraat 2-0-johtoon. JJK pääsee käväisemään HIFK:n maalilla 20 minuuttia ennen loppua. Mikko Manniselta varsin hyvä pallo boksiin, mutta Etock ei pääse kunnolla puskemaan ja pallo menee vasemmalta ohi. Forssell on pian toisessa päässä huippupaikassa, mutta laukoo päin Pyhärantaa. Irtopallosta Antto Tapaninen blokkaa Esa Terävän vedon. Reilu vartti jäljellä, kiun HIFK saa rankkarin Matti Lähitien kaataessa Terävä. Forssell laukoo pallon varmasti vasempaan alakulmaan, 3-0. Lisäajalla Juho Mäkelällä on hyvä paikka vastahyökkäyksestä. Pyhäranta torjuu hyvin. Etock laukoo vielä vaparin hieman maalin yli.

 

Jere Pyhäranta Useampi hyvä pelastus.

Antto Tapaninen Hyvä blokki Terävän vetoon, muutoin aika tasapaksu esitys alaspäin. Ei tarjoa juuri mahdollisuuksia ylöspäin pelatessa.

Samu Nieminen Aika mitään sanomatonta peliä.

Matti Lähitie Pallollisena luotettavimman oloisin alakerrasta, muuten hieman kankeahkoa peliä.

Severi Vielma Ei tarjoa juuri apuja hyökkäyspelissä.

Mikko Manninen Pari väläytystä.

Saku Leppänen Ei jäänyt mieleen sen paremmin hyvässä kuin pahassakaan.

Tommi Kari Yksi hyvähkö vetopaikka toisen jakson alussa.

Patrick Poutiainen Painoi hommia, mutta palkinto siitä ei ollut kummoinen.

Tomi Petrescu Ei saanut suurempia aikaan.

Gael Etock Piti välillä palloa hyvin. Joutui tosin hakemaan pallot melko alhaalta joten hyökkäyspäähän ei jäänyt ketään.

 

Toni Tahvanainen (64’ Petrescu) Ravasi pallon ja vastustajien perässä, mutta ei sinänsä saanut oikein mitään aikaan.

Samu Suoraniemi (64’ Leppänen) Ei tuonut suurempaa piristystä laitapelaamiseen.

Felix Gustavsson (81’ Manninen) Jälleen kärkeen loppuhetkille. Jäi tyhjäksi arvaksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

10 maalia sitten tänään kahdessa pelissä. Tosin aika yksipuolisesti noita tänään mätettiin, kun MIFK kaatoi Interin 5-0 ja FC Lahti HIFK:n 4-1. 

 

Ihan viihdyttävä tuo FC Lahden ja HIFK:n ottelu jossa tapahtumia riitti mainiosti. Ottelun avausmaali hieman kummallinen oma maali, kun puolustaja yritti purkaa, mutta liukui pallon omaan maaliinsa. Toisessa sitten Lahden kundi makaili maassa ja HIFK:n puolustuksella pallo jotka sitten lopettivat pelaamista ja Hostikka karkasi läpiajoon ja viimeisteli kyllä tyylikkäällä nostolla 2-0 osuman. Tiedä sitten menikö ihan kirjoittamattomien sääntöjen mukaan, mutta kyllähän se jo junnuissa on opetettu, että vihellykseen asti pelataan. Ja olihan tossa Kuusijärvellä tilaisuus pistää se pallo yli sivurajasta, mutta jäi vain seisoskelemaan joten siltä osin omaan piikkiinkin voi tuota laittaa. Forssell kavensi vielä ensimmäisellä puoliajalla ja toisesta puoliajasta oli odotettavissa vielä kiinnostava näytös.

 

Tosin tauolle lähtiessä siellä oli Bäckman mennyt soittamaan suutaan tuomarille ja sai siitä toisen keltaisen korttinsa. Huvittavinta olikin, että ISTV:n selostaja ei missään vaiheessa edes huomannut, että HIFK pelasi toisen puoliajan vajaalla :lol:. Ja tohon toisen puoliajan alkuun vielä koominen 3-1 maali, kun Lody purki boksissa pyörineen pallon suoraan Hertsin jalkaan ja siitä pallo kimposi maaliin. 4-1 maalin sitten Lahti namutteli vastahyökkäyksestä.

 

HIFK:n onneksi siellä vetää JJK vielä surkeammin, mutta ei toi HIFK:n meno nyt todellakaan ketään vakuuta. Muurisen soppari taitaa olla sen verran kallis, että vaikea nähdä tuota purettavan. Forssellkin tuppaa nykyään tekemään maaleja vaan jos pallo sattuu kohdalle tulemaan. Minkäänlaista liikettä ei mieheltä ikävä kyllä enää löydy. Mika Väyrynen saattaa vielä HIFK:n pelastaa karsijan paikalta kun kuntoutuu, mutta muilta osin joukkue on täynnä sen luokan sekundaa, että sarjasijoitus on ihan kohdillaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

JJK – FC Lahti 1-3 (1-0)

 

35’ Tommi Kari 1-0

47’ Gael Etock []

51’ Stenio 1-1

55’ Loorents Hertsi 1-2

72’ Hertsi 1-3

81’ Mikko Hauhia []

 

Ei ollut JJK:n päivä eilen(kään). Avausjaksolla JJK pysyi vielä varsin hyvinkin Lahden kyydissä vaikka omaa pallollista peliä ihan hirveästi ollut. Yhden maalin kotijoukkkue kuitenkin kävi tekemässä. Toinen jakso ja etenkin sen alku olivat sitten sysimustia ja vieraat nousivat ensin rinnalle ja hetkeä myöhemmin ohi, lopulta parin maalin voittoon. Olihan siinä JJK:lla ylärima ja pari muutakin puolittaista paikkaa, mutta heikoksi jäi anti toisellakin jaksolla hyökkäyspäässä.

 

Lahti oli hieman terävämmin liikkeellä ainakin pallollisesti ottelun alussa. Ihan priimaa ei vieraidenkaan peli kuitenkaan ollut ja JJK sai puolustettua aika helpostikin hyökkäykset vaarattomiksi. Vartin kohdalla Mikko Kuningas pääsi laukomaan rankkarialueen sisältä oikealta reilusta 10 metristä. Laukaus suuntautui suoraan Jere Pyhärannan syliin. 20 minuutin jälkeen Marko Simonovski on hyvässä maalipaikassa saatuaan syötön puolustuksen taakse 16 metriin. Simonovskin nostaa pallon Pyhärannan yli, mutta nostaa myös harmikseen samalla maalin yli. Stenion syöksypusku Santeri Hostikan keskityksestä menee suoraan Pyhärannalle. Puolen tunnin lähestyessä Pyhärannan syöttöyritys kimpoaa Simonovskista kohti tyhjää maalia. JJK-vahti ehtii kuitenkin palloon pari metriä ennen maaliviivaa. JJK menee johtoon jokseenkin yllättäen hieman 30 minuutin jälkeen. Gael Etock syöttää hyökkäyspäässä keskellä Tomi Petresculle joka levittää oikeaan laitaan Samu Suoraniemelle. Suoraniemen keskitys löytää rankkarialueelta vasemmalta laidalta Tommi Karin joka puskee vapaasti pallon takakulmaan, 1-0! Patrick Poutiainen pääsee laukomaan hieman ennen taukoa 18 metristä vaparin jälkitilanteesta. Lahden pelaaja on välissä ja pallo menee maalin ohi.

 

Toisen jakson alkuun Lahti tulee väkevästi. Simonovski laukoo maalin ohi, mutta muutamaa minuuttia myöhemmin vieraat tasoittavat. Hostikka keskittää vasemmalta laidalta ja Stenio vie pääpallon Matti Kohoselta 100-0 puskien 1-1-tasoituksen. Pyhäranta lähtee hakemaan keskityspalloa, mutta ei pääsee lähellekkään palloa. Hetkeä myöhemmin Hostikka on taas rakentamassa maalia. Tällä kertaa syöttö takakulmalle josta Loorents Hertsi ohjaa pallon maaliin, 2-1 Lahdelle. JJK käy lähellä tasoitusta tunnin pelin jälkeen. Suoraniemen laukaus pysähtyy kuitenkin ylärimaan. Hetkeä myöhemmin Lahdella on loistopaikka iskeä, kun Antto Tapaninen haparoi pallon kanssa ja Stenio syöttää Simonovskin karkumatkalle. Pyhäranta tulee hyvin vastaan ja selvittää tilanteen. 20 minuuttia ennen loppua Hertsi osuu toistamiseen. Pyhäranta torjuu ensin Stenion puskun. Hertsi on irtopallossa, mutta Pyhäranta torjuu tämänkin. Vielä tulee yksi irtopallo ja tähän ei enää Pyhäranta mahda mitään vaan Hertsi saa pallon maaliin, 3-1 Lahdelle. Karilla on paikka kaventaa heti seuraavasta hyökkäyksestä. Aleksandr Vasiutin torjuu hyvin Karin matalan vedon. Puolustus hoitaa irtopallon. Hertsi tavoittelee kolmatta maaliaan vartti ennen loppua. Pyhäranta selvittää etukulmasta päätyrajan yli. Viimeisellä kympilla JJK:lla on pari puolittaista paikkaa. Samu Nieminen ei saa kunnon jatkoa Etockin keskitykseen ja sama kohtalo on Toni Tahvanaisella Mikko Mannisen järjestämässä paikassa.

 

Jere Pyhäranta Huono ulostulo 1-1-maalissa. Jäi täysin yksin 1-3-maalissa ja kaksi loistavaa torjuntaa menivät hukkaan.

Samu Suoraniemi Pari hyvää nousua, hieno keskityspallo 1-0-maaliin ja ylärimaveto. Alaspäin suurissa ongelmissa.

Antto Tapaninen Kusessa pallon kanssa ja ilman.

Samu Nieminen Selvästi jämäkin puolustuslinjan pelaajista, ainakin pallottomana.

Matti Kohonen Avausjaksolla pari hyvää katkoa. Toinen jakso oli painajaismaista peliä kaikin puolin.

Aatu Manninen Ei päässyt esille millään tavalla.

Patrick Poutiainen Taisteluilme oli hyvä. Pallon kanssa ajoittain huolimaton, etenkin haltuunotoissa.

Saku Leppänen Ei suuria mokia, mutta ei toistaalta loistanutkaan.

Tommi Kari Jäi laidalla välillä täysin tyhjän pantiksi. Puskumaali oli loistelias. Lisäksi yksi hyvä laukaus.

Tomi Petrescu Oli rakentamassa maalia, mutta muuten ei jäänyt suuremmin mieleen.

Gael Etock Pallollinen loistokkuus oli ns. kielen päällä, mutta ei sitten kuitenkaan päässyt esille toivotulla tavalla. Jakoi palloa muutaman kerran hienosti yhdellä/kahdella kosketuksella.

 

Mikko Manninen (59’ A.Manninen) Ei täydessä iskussa ja se kyllä näkyy. Syötöt karkailivat. Yksi hyvä haasto ja keskitys.

Toni Tahvanainen (69’ Petrescu) Yksi ohjauspaikka oli, mutta ei osunut kunnolla palloon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

InterJJK 4-0 (0-0)

 

58’ Lucas Garcia []

73’ Timo Furuholm 1-0

85’ Guy Gnabouyou 2-0

89’ Mika Mäkitalo 3-0

90+1’ Niko Markkula 4-0

 

Varsin tuttua tarinaa oli tarjolla. JJK pysyi vastustajan, tällä kertaa Inter, matkassa pitkän aikaa, mutta lopulta tuloksena oli selkeä tappio.

 

Ensimmäinen maalipaikan tynkä tuli Interille vajaan viiden minuutin kohdalla. Mika Mäkitalo antoi vaparikeskityksen ja Alan Henrique puskee. Teppo Marttinen torjuu alakulmasta ja irtopallo hoituu kuin hoituukin päätyrajan yli. 10 minuutin jälkeen on JJK:n vuoro. Saku Leppänen pääsee laukomaan ja Kalle Kauppi blokkaa kulmaksi. 20 minuutin korvilla JJK:lta hyvä kuvio vasemman laidan kautta. Samu Suoraniemi syöttää Leppäselle joka tuikkaa pallon pilkun tuntumaan Toni Tahvanaiselle. Tahvanainen jättää Tommi Karille. Ari Nyman blokkaa JJK-kapteenin laukauksen. Pallo osuu Nymanin käteen, mutta ei rankkarin arvoisesti. Ei tuomarin eikä meikäläisenkään mielestä. Puolen tunnin lähestyessä Timo Furuholm pääsee nousemaan varsin vapaasti vasemmalta laidalta. Voisi puhua jopa puolittaisesta läpiajosta. Furuholmin laukaus napsahtaa Marttista otsaan ja JJK selviytyy ilman takaiskua. Inter on lähellä johtomaalia reilu vitonen ennen taukoa. Furuholm keskittää ykkösellä rajaheiton jälkeen. Njazi Kuqi vie pääpallon vitosen tuntumassa, mutta jatkaa harmikseen aavistuksen maalin oli.

 

JJK pääsee toisen jakson alkupuolella vastahyökkäykseen. Tahvanaisella tuntuu menevän tilanteessa hieman sormi suuhun. JJK-hyökkääjä päättää lopulta laukoa. Jere Koponen torjuu etukulmasta päätyrajan yli. Muutamaa minuuttia myöhemmin Kuqi puskee vitosen tuntumasta maalin yli. Lucas Garcia täräyttää juuri ennen tunnin täyttymistä ylärimaan 18 metristä. Tunnin jälkeen Koponen napsii helposti Leppäsen ja Gael Etockin laukaukset. Etenkin Leppäsen tilanteessa oli potentiaalia selvästi parempaan. Tahvanaisella on loistopaikka viedä vieraat johtoon reilut 20 minuuttia ennen loppua. Henrique puskee pallon suoraan Tahvanaiselle joka laukoo pilkun tietämiltä päin Koposta. Marttinen torjuu hyvin Mäkitalon matalan vedon viimeiselle 20 minuuttisella siirryttäessä. Tämän jälkeen Inter saa pari kulmapotkua joista jälkimmäistä ei JJK saa purettua kunnolla. Pallo pusketaan takaisin rankkarialueelle ja lopulta Furuholm pääsee liukumaan pallon maaliin reilusta viidestä metristä, 1-0. Kuqi saattoi olla tilanteessa paitsiossa pelatessaan pallon Furuholmille. Viimeisen kympin alkuun Furuholm syöttää Kuqin maalipaikkaan. Hyökkääjä järkäleen laukaus kuitenkin epäonnistuu ja pallo valuu Marttisen poimittavaksi. Toisessa päässä Antto Tapaninen taiteilee vetopaikkaan, mutta Koponen vetää pidemmän korren. Irtopallosta Mikko Manninen pääsee vielä laukomaan, mutta raitapaita on tiellä. Viimeinen vitonen ja lisäaika on synkkä JJK:n kannalta. Ensin Guy Gnabouyou karkaa Julien Faubertin syötöstä läpi ja laukoo Marttisen käsien kautta pallon maaliin, 2-0. Hetkeä myöhemmin Marttinen torjuu mainiosti Kuqin vedon loistopaikasta. Torjunnasta pallo kimpoaa kuitenkin suoraan Mäkitalolle joka puskee pallon maaliin, 3-0. Lisäajalla ex-Kettu Niko Markkulakin pääsee vielä maalin makuun. Seinäpeli Furuholmin kanssa päättyy tarkkaa sijoitukseen takakulmaan aivan tolpan juureen, 4-0.

 

Teppo Marttinen Pari hyvää torjuntaa. Maaleihin ei suuria mahdollisuuksia. Ehkä toisessa maalissa oli voinut tulla aggrella vastaan.

Antto Tapaninen Loppupuolella pääsi hyvin vetopaikkaan, mutta muutoin ei suurempiin hurraa huutoihin ollut aihetta.

Samu Nieminen Ei suuremmin esillä.

Felix Gustavsson Pari komeaa pitkää syöttöä. Alaspäin mureni muiden tapaan loppua kohden.

Severi Vielma Ylöspäin anti olematon. Alaspäin ei juuri parempi.

Tommi Kari Ei pääse laidalla oikeuksiinsa. Koko joukkueen heikko pallollinen peli ei tietysti ainakaan helpota tilannetta.

Patrick Poutiainen Patulle tyypillinen sähäkkyys hieman hukassa.

Saku Leppänen Pari kertaa välähdyksen oimaisesti esillä hyökkäyspäässä yhden syötön ja yhden vedon muodossa. Teki itselleen vetopaikan hienosti, mutta itse laukaus oli valitettavan vaisu.

Samu Suoraniemi Oli rakentamassa yhtä hyvää hyökkäystä avausjaksolla. Tauolla vaihtoon.

Gael Etock Ei palloon juuri lainkaan joten parhaita avuja ei saatu käyttöön.

Toni Tahvanainen Parikin potentiaalista maalipaikkaa, mutta ei saanut käytettyä niitä. Etenkin hetki enenn Interin maalia ollut paikka oli sellainen joita ei vain saisi hukata.

 

Mikko Manninen (46’ Suoraniemi) Etockin tyyliin, ei palloa ei hyötyä.

Aatu Manninen (83’ Kari) Ei päässyt esille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

JJK – SJK 0-2 (0-1)

 

5’ Aristote Mboma 0-1

27’ Samu Nieminen []

60’ Matti Klinga []

67’ Marc Vales []

84’ Sergi Arimany 0-2

 

Pisteiden tai edes pisteen kerääminen osoittautui jälleen hankalaksi JJK:lle. Ensimmäinen evakkopeli Vaajakoskella toi parin maalin tappion SJK:n käsittelyssä. Surkea syöttötyöskentely vei parhaan terän JJK:n pelistä. Oli sitten prässiä tai ei niin helpotkin syötöt päätyivät aivan liian usein joko SJK:n pelaajalle tai sitten rajoista ulos. Sitä kautta hyökkäysten rakentaminen oli kovin hankalaa. Yritystä kyllä oli, aina alhaalta saakka. Muutama paikkakin JJK:lle lopulta tulikin, mutta ylärima viimeistään esti maalinteon. SJK pääsi ikävästi niskan päälle jo alkuminuuteiila eikä otteestaan oikeastaan koskaan luopunut. 70 minuutin jälkeen oli hetken aikaa hankalampaa seinäjokisilla, mutta muutoin ei suurta hätää vierailla ollut.

 

SJK sai otteluun vahvan alun ja Aristote Mboma veikin vieraat johtoon pelikellon käydessä viidettä minuuttia. Mboma sai pystysyötön rankkarialueelle ja pääsi laukomaan. Teppo Marttinen JJK-maalilla torjui. Irtopallo siivottiin kuitenkin harmillisesti Felix Gustavssonin toimesta takaisin Mbomalle. SJK-hyökkääjä laukoi pallon voimalla maaliin, 1-0. 10 minuutin paikkeilla käväistään pikaisesti SJK:n rangaistusalueen tuntumassa. Tommi Karin laukaus 20 metristä menee kuitenkin oikealta maalin ohi. Vartin kohdalla SJK vapaapotkun noin 20 metristä, ehkä metrin pari kauempaa. Erfan Zenelin laukaus painuu vasemmalta ohi. Muutamaa minuuttia myöhemmin Mehmet Hetemajlle pelataan vasemman laidan kautta erinomainen tai ainakin hyvä maalipaikka rp-alueen sisään. Hetemaj laukoo suoraan Marttisen syliin. Puolen tunnin lähestyessä JJK pääsee rakentelemaan paikan puolikasta. Gael Etock joutuu kuitenkin venyttämään ohjaukseen ja pallo menee maalin ohi. Toisessa päässä Billy Ions rakentaa itselleen vetopaikan. Kierre ei ole aivan kohdillaan ja pallo menee takakulmasta ohi. Muutama minuutti ennen taukoa Zeneli laukoo suoraan Marttiselle 20 metristä. Etockilla on vielä hyvä puskupaikka Saku Leppäsen keskityksestä lyhyen kulmapotkun jälkeen. Etockin osuma palloon jää hieman heikoksi ja pallo menee oikealta maalin ohi.

 

Ions on heti toisen jakson alkuminuuteilla tuplata vierasjohdon, mutta puskee Matti Klingan kesityksen hieman maalin yli. Heti perään Mboba rynnii maalipaikalle vasemman laidan kautta. Marttinen torjuu hyvin jaloillaan etukulmasta. Marttinen ottaa hetkeä myöhemmin toisen mainion pelastuksen, kun JJK-vahti torjuu Marc Valesin puskun kulmapotkusta maalin yli. Ions puskee toistamiseen yli ennen kuin 50 minuuttia on täynnä. Tällä kertaa keskityspallon antaa Zeneli. 20 minuuttia jäljellä, kun JJK saa hetkeksi vahvan otteen pelistä. Leppänen pääsee ohjaamaan Mikko Mannisen syötön kohti yläkulmaa, mutta maali jää haaveksi Mihkel Aksalun torjuessa upeasti yläkulmasta. Tästä seuraa useamman kulmapotkun mylly josta kolmannesta Toni Tahvanainen ohjaa takakulmata ylärimaan. Sergi Arimanyn vahva pelaaminen boksissa tuottaa vetopaikan Ionsille viimeisen kympin alkuun. Marttinen saa kauhottua pallon alakulmasta päätyrajan yli. Pari minuuttia myöhemmin Marttinen torjuu kulmajälkitilanteesta tulleen Arimanyn laukauksen. Noin vitonen ennen loppua Arimany vie SJK:n kahden maalin johtoon. Kuljetus vasemmalta laidalta boksiin ja vastustamaton kuti takayläkulmaan, 2-0. Etock ja Manninen pelaavat vetopaikan Samu Niemiselle pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Niemisen laukaus kutittelee sivuverkkoa ulkopuolelta. Lisäajalla Leppäselle vielä vetopaikka lyhyen kulman jälkeen. Laukaus karkaa selvästi ohi.

 

Teppo Marttinen Pari kolme erinomaista torjuntaa. Maaleille ei voinut mitään. Jalalla pelaaminen ontuvaa.

Antto Tapaninen Kerran pari pelissä onnistuu tekemään hieman yllättäenkin hyvän nousun laidalta. Keskityspallot vain ovat aivan liian heikkoja. Perussyötöissä huimia ongelmia.

Felix Gustavsson Töhöili syöttöjensä kanssa useaan otteeseen. Paikkasi sentään virheensä usein katkomalla seuranneen hyökkäyksen.

Samu Nieminen Sai ihmeellisen varoituksen 30 kieppeillä. Katsomoon näytti enemminkin JJK:n vaparilta kyseinen tilanne. Ei yhtä selvästi pulassa kuin Antto & Felix.

Severi Vielma Ehkä vähiten ongelmissa syöttöjensä kanssa alakerran pelaajista, tosin enemmän pelattiinkin toisen laidan puolelta.

Mikko Manninen Myös Manulla oli ajoittain obgelmia helpoissakin syötöissä. Intoutui pariin näyttävään kuljetukseen.

Patrick Poutiainen Väänti sen minkä pystyi. Vältti pahimmat hasardit tai sitten ne ei ainakaan itselleni jääneet mieleen.

Saku Leppänen Pari kertaa pääsi tilanteeseen ja syötti yhden kaksi (puolittaista) paikkaa.

Samu Suoraniemi Väläyttelee silloin tällöin hyvirn kuljetusten muodossa. Liian usein viimeinen ratkaisu jää heikoksi tai puuttumaan kokonaan.

Gael Etock Jakoi palloa välillä paremmin ja välillä heikommin. Pari paikkaa oli tarjolla, mutta viimeistely yritykset hankalia ja/tai pehmeitä.

Tommi Kari Painoi tällä kertaa hyökkäjänä pää kolmantena jalkana. Prässäsi kovasti SJK:n alakertaa, kuitenkin liian usein yksinäisenä pelaajana.

 

Toni Tahvanainen (70’ Gustavsson) Ylärima esti maalinteon. Muutenkin ihan pirtsakka sisääntulo.

Verneri Välimaa (85’ Suoraniemi) Muutama minuutti lopusta Veikkausliiga-debyytissään. Paljoa ei ehtinyt näyttää, mutta vaikutti enemmän kovalta tsemppaajalta kuin taitoniekalta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

VPS – JJK 1-1 (1-0)

 

17’ Steven Morrissey 1-0

28’ Markus Jurgenson []

31’ Severi Vielma []

53’ Gael Etock 1-1

70’ Andre Clennon []

 

JJK katkaisi kuuden ottelun tappioputkensa, kun VPS:n vieraana irtosi 1-1-tasapeli. Varsin maistuva tasuripinna näin JJK:n kannalta katsottuna. VPS:lla oli kuitenkin pari tolppaa ja muutenkin olivat hallitsevampi osapuoli. JJK:n maali oli Harjun ottelun tapaan vahvasti vaasalaisten avittama, mutta kaikki otetaan mitä saadaan. Josko tästä taittuisi parempi pätkä aluilleen ja RoPSia vastaan päästäisiin jo voitonkin makuun.

 

Steven Morrissey se ei vaan malta olla maalaamatta JJK:n verkkoon. Harjulle Vepsu-hyökkääjä nakutteli hatullisen ja tänään Morrissey vastasi ottelun avausmaalista. Hieman vartin jälkeen vahvemmin aloittaneen VPS:n ote palkittiin maalilla hienon hyökkäyksen päätteeksi. Juho Lähde syötti 18 metriin Morrisseylle joka puolestaan syötti Joonas Vahteralle. Vahtera jatkoi taitavasti ykkösellä takaisin rp-alueelle pujahtaneelle Morrisseylle joka laukoi pallon varmasti vasempaan alakulmaan, 1-0. Hallinnasta huolimatta VPS sai verrattain vähän maalipaikkoja, mutta ne vähäiset olivat aina vaarallisia. Jakson puolessa välissä Jesper Engström keskitti vasemmalta laidalta ja Vahtera ohjasi/laukoi tolppaan. JJK:n ensimmäinen vaarallisemman puoleinen paikka tulee 30 minuutin kohdalla. Mikko Manninen syöttää Hindrek Ojamaalle joka ei kuitenkaan saa lopulta edes laukausta aikaan vaan Ville Koskimaa vie pallon vahvalla liukutaklauksella. Hieman jäi taakse Manun syöttö. 40 minuutin lähestyessä VPS kolauttelee jälleen tolppaan. Vahtera ja Morrissey pelaavat mainiosti yhteen ja vain tolppa estää Morrisseyn toisen maalin. Jakson loppuun vielä paikan tynkää JJK:lle Patrick Poutiainen ohjaa Mannisen keskityksen maalin ohi. Tommi Kari pääsee pariinkin otteeseen yrittämään juuri ennen taukoa. Ensimmäisen Koskimaa blokkaa ja jatkotilanteen Marko Meerits selvittää kulmaksi.

 

JJK aloittaa toisen jakson hyvin ja saa palkinnoksi maalin. Hieman onnekkaastikin, mutta kuitenkin. Samu Nieminen puskee pallon keskiviivan tuntumasta VPS:n boksiin. Koskimaa arvioi pallon lentoradan väärin ja puskee ohi roikkupallosta. Gael Etock puolestaan on ajoituksensa kanssa täysin oikeassa ja puskee yhden pompun jälkeen pallon Meeritsin yli maaliin, 1-1! Juha Hakola on viedä vaasalaiset uudelleen johtoon jo seuraavasta hyökkäyksestä. Hakola on jo nokikkain Teppo Marttisen kanssa, mutta Marttinen selvittää tilanteen erinomaisella vastaantulolla torjuen Hakolan vedon. Tunnin jälkeen JJK saa vaparin rp-alueen kaaren tuntumasta. Maalia ei kuitenkaan saada aikaan Karin laukauksen osuessa muuriin. 20 minuuttia ennen loppua Etock tällää suoraan Samu Suoraniemen keskityksestä aavistuksen maalin yli. Heti perän toiseen päähän jossa Morrissey tarjoilee hyvin maalille, mutta Andre Clennon ei osu palloon. Muutama minuutti eteenpäin ja Vahteran laukaus Engströmin syötöstä viuhuu hieman maalin oli. Loppuhetkillä VPS jauhaa vielä puolivaarallisesti, mutta ei löydä riittäviä aukkoja JJK:n puolustuksesta. Näin ottelu päättyy 1-1-tasapeliin.

 

Teppo Marttinen Hyvä pelastus Hakolan loistopaikassa. Pitkät avaukset karkailivat rajoista yli.

Hindrek Ojamaa Varsin mainiota peliä debytantilta. Toivotaan, että käyrä on aina vaan ylöspäin ja ainakin semmoinen nikomarkkula-lite olisi tässä JJK:n käsissä. Olihan tuo selvää eteenpäin menoa, että siellä pelaa oikea laitapuolustaja eikä toppari oikeana laitapakkina.

Antto Tapaninen Suuremmilta kommelluksilta vältyttiin tällä kertaa. Hakolan tilanteessa ei aivan saanut katkottua syöttöä.

Samu Nieminen Syötti tai ainakin oli sinällään vahvasti mukana tasoitusmaalissa. Varsin pätevä esitys noin muutenkin.

Severi Vielma Puolusti hyvin. Ylöspäin ei paljoa tarjonnut, mutta ei toisaalta ollut odotuksissakaan.

Mikko Manninen Aika hyvää yhteispeliä oli aika ajoin kehitteillä Ojamaan kanssa. Sai tällin polveensa ja joutui lopulta vaihtopenkin puolelle.

Patrick Poutiainen Tuttua sähinää ja heikkoja laukauksia.

Saku Leppänen Perusvarma ilman suurempia fanfaareja.

Samu Suoraniemi Hyvä pallo toisella jaksolla Etockille, juuri muuta ei jäänyt mieleen.

Gael Etock Käytti hienosti hyväkseen Koskimaan erheen. Toinen maali oli tehtävissä, mutta laukoi hieman yli.

Tommi Kari Harmi ettei saanut avausjakson loppuun palloa maaliin varsin hyvästä paikasta.

 

Toni Tahvanainen (70’ M.Manninen) Ei yhtälailla terävänä kuin SJK:a vastaan.

Verneri Välimaa (82’ Leppänen) Tuoreita jalkoja lopun puolustustaisteluun. Hoiti tonttinsa hyvin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

JJK RoPS 1-1 (0-0)

 

50’ Antto Tapaninen []

56’ Sasa Jovovic 1-0

80’ Juho Hyvärinen 1-1

90+2’ Samu Suoraniemi []

 

Tasapeli oli varsin oikeutettu tulos tilanteisiin nähden, mutta niin JJK:lla kuin RoPSillakin on syynsä olla pettynyt tulokseen. JJK:lla pettymyksen puolelle menee johtoaseman hukkaaminen. Voittomaali oli tarjolla, mutta tolppa ja paitsio estivät vuoroillaan maali(e)n synnyn. RoPS puolestaan loi hieman enemmän hyviä maalia paikkoja. Viimeistelyjä vaivasi kuitenkin pehmeys ja saaliiksi jäi vain yksi maali ja piste.

 

JJK aloitti terävästi ja saikin luotua parin ensimmäisen minuutin sisään kaksi hyvähköä tilannetta. Saku Leppäsen laukaus blokataan ja hetkeä myöhemmin Gael Etockin kuti jää tuhnuksi eikä jaksa maalille saakka vaan puolustus selvittää tilanteen jo aiemmin. Ottelun avausmaali on (seuraavan kerran) lähellä 20 minuutin pelin jälkeen Etockin laukauksen osuessa tolppaan. Heti perään RoPSilla on loistopaikka mennä johtoon, mutta Eetu Muinonen puskee viidestä metristä ohi täysin vapaasta paikasta. Jälleen vaihdetaan päätyä. JJK:n kapteeni Tommi Kari yrittää laukoa suoraan ilmasta keskityspalloon ja laukookin. Pallo painuu maalin yli. Puolen tunnin lähestyessä Etock jälleen aiheuttamassa harmaita hiuksia vieraiden alakerralle. Laukaus menee aavistuksen ohi vasemmasta yläkulmasta. 30 minuutin jälkeen Leo Väisänen puskee takatolpalta kulmapotkusta. Antto Tapaninen on päineen valppaana ja saa blokattua puskun. Tuore JJK-hankinta Sasa Jovovic pääsee laukomaan Etockin syötöstä 16 tuntumasta. Laukaus nousee maalin yli. Mikko Manniselta hyvä ajo vasemmalta laidalta keskustaan. Harmittavasti laukaus blokataan. Leppänen pääsee kuitenkin palloon ja syöttää Etockille. Etockin laukaus jää voimattomaksi eikä tuota ongelmia.

 

RoPSin aloitus toisella jaksolle on hyvä ja vieraat pääsevätkin maalipaikoille. Simo Roiha kokeilee 20 mestristä, suoraan Teppo Marttisen syliin. Heti perään Charles Trafford on lähellä viedä RoPSin johtoon, mutta Marttinen torjuu hyvin jalalla. Antti Okkonen vapauttaa Emeka Friday Ezen maalipaikkaan loistavalla syötöllä. Eze ajautuu hieman pienehköön kulmaan ja Marttinen selvittää vedon kulmaksi. RoPSin hyvästä paineesta huolimatta JJK on se joka tekee ottelun avausmaalin vajaan tunnin kohdalla. Vastahyökkäyksestä Antonio Reguero torjuu Etockin laukauksen eteensä ja Jovovic laukoo irtopallon verkon perukoille, 1-0! Seuraavastikin tilanteesta pallo on RoPSin maalissa. Hindrek Ojamaa laukoo irtopallon maaliin Etockin puskun jälkeen. Ilo 2-0-maalista jää lyhyeen avustavan nostaessa lippunja paitsion merkiksi. Oikein liputettu. Tunnin jälkeen Anselmi Nurmela laukoo 20 metristä heppoisen vedon Marttisen napattavaksi. 70 minuutin kohdalla Ezen laukaus kokee saman kohtalon. Hetkeä myöhemmin Lassi Lappalainen häärii vaarallisen näköisesti rangaistusalueella, mutta puolustus saa estettyä suuremmat tuhot. Tuloksena kulmapotku. Kulman jälkitilanteesta Lappalaiselta maino keskitys takatolpalle josta Ivan Tatomirovic puskee maalin ohi. Vartti ennen loppua Marttinen on jälleen jalkoineen oikeasa paikassa ja torjuu Ezen laukauksen. 10 minuuttia ennen loppua RoPS tekee vihdoin ilmassa roikkuneen maalinsa. Kulmapotkusta pallo tulee Juho Hyväriselle joka puskee pallon vasempaan alakulmaan, 1-1. Molemmilla on vielä mahdollisuudet voitto-osumaan. Etock laukoo päin Regueroa ja Roiha ohjaa maalin ohi Lappalaisen hyvästä syötöstä.

 

Teppo Marttinen Useampi loistava jalkatorjunta. Okei RoPSin viimeistelyt eivät olleet ihan priimaa, mutta ei ote mitään Tepolta pois.

Hindrek Ojamaa Muutama hyvä nousu hyökkäykseen. Pienestä kiinni, että oli livahtanut paitsion puolelle ja Veikkausliiga-uran avausmaali jäi vielä tekemättä.

Antto Tapaninen Ajoittain ongelmissa RoPSin päästessä prässäämään. Hyvä blokki Väisäsen puskuun avausjaksolla.

Samu Nieminen Myös Samulla oli omat vaikeat hetkensä pallon kanssa, mutta varsin hyvä esitys kaikkinensa.

Honar Abdi Jälleen pelikunnossa! Toi pallollista varmuutta alakertaan vaikka ei ihan parhaimmillaan heti paluuottelussa ollutkaan.

Mikko Manninen Oli varsin vahva pallollisena kuljetuksineen ja syöttöineen.

Saku Leppänen Pari kertaa hieman enemmän esillä pallon kanssa.

Patrick Poutiainen Sähisee ja sihisee aktiivisesti pallottomana. Pallon kanssa jotain puuttuu.

Tommi Kari Avausjaksolla varsinkin vahva pallon kanssa. Toisella jaksolla hieman hiljaisempi vaikka välillä hyvin esillä olikin.

Gael Etock Vahvasti mukana 1-0-maalissa. Tolppa ja pari vaisumpaa laukausta estivät maalinteon. Paikkoja kyllä oli.

Sasa Jovovic Maali debyytissä on aina kova juttu. Toi röyhkeyttä hyökkäyspäähän. Pallottomana ajoittain sanotaanko hieman neuvoton.

 

Samu Suoraniemi (77’ Leppänen) Sai varoituksen, muuta ei jäänyt mieleen.

Toni Tahvanainen (90+1’ M.Manninen) Loppuhetkiksi Manun tilalle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

IlvesJJK 2-1 (2-1)

 

15’ Gael Etock 0-1

23’ Iiro Järvinen 1-1

41’ Tatu Miettunen 2-1

69’ Felix Gustavsson []

74’ Teemu Penninkangas []

 

Ei ollut JJK:sta ottamaan toista voittoa Ilvestä vastaan vaikka johtoasemassa jyväskyläläiset kävivätkin. Ilves peliä kuitenkin vei ja kotijoukkueen voitto ei pelitapahtumiin nähden mikään yllätys saatika vääryys ollut. Lopussa Ilvekselle oli vielä tarjolla useampaakin osumaa, kun JJK nosti miehiä hyökkäyspäähän, mutta tuhlailu jätti voittomarginaaliksi vain yhden maalin.

 

Ilves hallitsi peliä alusta lähtien, mutta varsinaisille maalipaikoille ei ollut asiaa. JJK menikin vartin kohdalla varkain johtoon, kun Gael Etock laukoi vaparin aivan 16 tuntumasta hienosti takakulmaan, 1-0 Ketuille! Tasoitus oli lähellä hetkeä myöhemmin. Thomas Agyiri keskitti vaarallisesti vasemmalta laidalta ja pallo oli kimmota Honar Abdin kautta omaan maaliin. Teppo Marttinen sai kuitenkin pysäytettyä pallon maaliviivalle. Tuure Siira pääsee laukomaan 20 minuutin molemmin puolin. Ensimmäinen blokataan kulmaksi ja toinen menee vasemmalta maalin ohi. Välissä Teemu Penninkangas puskee kulmapotkusta takakulmalta hieman maalin ohi. Jakson puolessa välissä Ilves onnistuu tasoittamaan. Ex-JJK Iiro Järvinen saa syötön Lauri Ala-Myllymäeltä ja laukoo pallon etukulmasta maaliin reilusta viidestä metristä, 1-1. Hindrek Ojamaa puskee toisessa päässä maalin ohi Abdin keskityksestä ja Etock suoraan Mika Hilanderille. Puolen tunnin jälkeen Järvinen on lähellä tehdä toisen. Pilkun tietämiltä lähenyt laukaus suoraan Agyirin keskityksestä viuhuu hieman maalin ohi. Samu Nieminen koettelee Hilanderia puskullaan Ojamaan keskityksestä. Ilves-vahti koppaa pallon suuremmitta ongelmitta. Vitonen ennen taukoa Felipe Aspegren puskee Reuben Ayarnan keskityksen hieman maalin ohi. Heti perään Tuco on puskupuuhissa ja Marttinen torjuu kulmaksi. Seurannut kulmapotku tuottaa Ilvekselle maalin, kun pallo kimpilee vitosen sisään Tatu Miettuselle joka ohjaa pallon maaliin, 2-1. Ilveksen kolmas maali käy lähellä vielä ennen taukoa. Kulmapotkusta kova paine maalilla, mutta Sasa Jovovic selvittää jostain maaliviivan tuntumasta.

 

Toisen jakson alkuhetkillä Patrick Poutiainen taistelee pallon Etockille. Laukaus rp-alueen sisältä epäonnistuu ja tuloksena on vain kulmapotku. Felix Gustavsson laukoo kulmapotkusta suoraan Hilanderille. Järvinen rakentelee paikan Aspegrenille pian 50 minuutin jälkeen. Nieminen blokkaa kulmaksi. Ayarna laukoo pari minuuttia myöhemmin matalan vedon 20 metristä hieman oikealta ohi. Tunnin lähestyessä Ala-Myllymäki puskee Järvisen noston maalin editse takakulmasta ohi. Tunnin jälkeen Mikko Manniselta vahvaa rakentelua ja keskitys takatolpalle. Ojamaan jatko maalin ohi. Hetkeä myöhemmin JJK:lla on kulmapotku josta pallo saadaan vaarallisesti pomppien maalille. Onni ei kanna loppuun saakka ja pallo kimpoaa lopulta Gustavssonin kautta maalin yli. Vartti ennen loppua Emile Paul Tendengillä hyvä paikka lisätä Ilveksen johtoa. Laukaus vastahyökkäyksen päätteeksi nousee maalin yli. 80 minuutin kohdalla Ilves saa vahvaa painetta kulmapotkusta. Marttinen selvittää Tucon yrityksen ja Miettusen jatkosta selvitään Ojamaan(?) avulla. Viimeinen viisi minuuttinen tarjoa tukun maalipaikkoja isännille. Ensin Penninkangas nostaa maalin yli vaparin jälkitilanteesta. Sitten on Antto Hilska maalipaikassa. Ylivoimahyökkäyksessä ex-JJK päätyy omaan ratkaisuun, sijoitus takakulmasta ohi. Tendeng laukoo suoraan Marttiselle tehtyään hienosti itselleen vetopaikan 14 metriin. Agyiri tällää vielää ylärimaan varsinaisen peliajan päätteeksi. Lisäaika ei ihmeitä tarjoa ja Ilves korjaa kolme pistettä taskuunsa.

 

Teppo Marttinen Pari hyvää venymistä pallon tielle.

Hindrek Ojamaa Tuki hyvin hyökkäyksiä. Viimeistely jäi vajaaksi.

Severi Vielma Keskitykset ja erikoistilanteet olivat varsin hankalia, kuten koko alakerralle. Isossa kuvassa kuitenkin enemmän kotonaan keskustassa kuin laidalla.

Samu Nieminen Pari vahvaa blokkia.

Honar Abdi Ylöspäin varsin terävä. Puolustuspelissä jäi hiomista.

Mikko Manninen Jäi suht vähille palloille ja panoskin jäi jokseenkin väläyttelyyn.

Saku Leppänen Ei noussut esille.

Patrick Poutiainen Melko näkymätön oli Patukin. Yhden paikan rakensi hyvin.

Tommi Kari Painoi kovasti hommia, mutta anti ylöspäin oli verrattain vähäinen.

Gael Etock Hieno maali vaparista.

Sasa Jovovic Pallo kosketukset todella vähissä.

 

Felix Gustavsson (46’ Leppänen) Toi apua keskitysten puolustamiseen kolmeen toppariin siirryttäessä.

Samu Suoraniemi (74’ Abdi) Ei päässyt vaikuttamaan peliin oikein millään tavalla.

Toni Tahvanainen (82' M.Manninen) Ei Tahvista juuri kentällä huomannut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×