Jump to content
Sign in to follow this  
Public Enemy

Helsingin Jalkapalloklubi 2017

Recommended Posts

HJK-Media-Team.jpg

 

Huomenna alkaa taas uusi kausi niin ketjua pystyyn. Kahden tauon jälkeen tavoitteena on ainoastaan alkavalla kaudella Suomen mestaruus. Tämän lisäksi Klubi on pelannut tiensä preseasonilla Suomen Cupin finaaliin joten tuplamestaruutta tässä HJK lähtee hakemaan. Viime kauden toinen sija oikeuttaa myös tällä kaudella Eurooppa Liigan ensimmäiselle karsintakierrokselle jossa realistisena tavoitteena voi pitää viime vuosien perusteella lohkopaikkaa. 

 

Viime kauteen muutoksia on joukkueessa jonkun verran tehty ja topparipari on mm. mennyt kokonaan uusiksi, kun sekä Lum Rexhepillä että Ivan Tatomirovicille ei tarjottu seuran puolelta jatkoa. Rexhepihän vaikuttaa nykyään Eredivisiessä Go Ahead Eaglesin riveissä ja Tatomirovic löysi uuden seuran Rovaniemen Palloseurasta jossa myös Leo Väisänen nykyään pelaa. Taye Taiwo puolestaan siirtyi Sveitsiin, kun sopimus Helsingissä loppui. Sebastian Sorsa lähti taas hakemaan uusia tuulia Kuopiosta. Sisään on täksi kaudeksi puolustukseen tullut Hannu Patronen Norjan Sogndalista ja Faith Obilor Turun Interistä. RoPS:sta puolestaan saapui Taiwon jättämää aukkoa täyttämään Juha Pirinen. Kesken viime kauden joukkuettahan jo täydennettiin Rafinhalla ja Roni Peiposella joten Veikkausliigaan peleihin puolustuskaluston pitäisi olla riittävä ja myös riittävän hyvä haastamaan europeleissä.

 

Keskikentälle saapui erittäin tärkeä ja kova vahvistus Moshtagh Yaghoubin muodossa joka preseasonilla pelasi jo niin vahvasti, että ansaitsi otteillaan maajoukkuedebyytin Turkkia vastaan MM-karsinnoissa. Keskikentän keskustaan on sitten heittää Mosan pariksi Anthony Annania, Vincent Onovoa ja viime kaudella loistanutta Sebastian Dahlströmiä. Obed Malolon suhteen potentiaali on jo pitkään ollut tiedossa ja valitettavasti vielä hieman piilossa muutamaa väläytystä lukuunottamatta. Kauden laina voisi tehdä Obedille täksi kaudeksi hyvää.

 

Keskikentän laidoilta poistui viime kauden jälkeen Nikolai Alho joka lähti Allsvenskaniin Halmstadin riveihin ja Nnamdi Oduamadi jonka lainasopimus AC Milanista loppui. Alhoa ja Odua paikkaamaan saapui täksi kaudeksi Häckenistä Klubiin palannut Demba Savage ja jo viime kaudella rinkiin liittynyt Evans Mensah joka on nyt preseasonilla saannut vastuuta ja vakuuttanut kyllä noissa pelaamissaan peleissä. Muita vaihtoehtoja laitaan myös kesken viime kauden Klubiin palanneet Akseli Pelvas ja Ousman Jallow. Nuoremmista kundeista sitten Lassi Lappalainen, Lucas Lingman ja Eetu Vertainen myös sellaisia nimiä jotka saattavat tuonne laidalle päästä pörräämään. Saku Ylätupa lähti Rovaniemelle lainalle hakemaan liigakokemusta. Kymppipaikalle itseoikeutetusti löytyy Atomu Tanaka. Valitettavasti varamiestä ei Atomille ole vieläkään hankittu ja Atomin loukkaantuessa pitää taas hieman soveltaa.

 

Veikkausliigan ykköspyssy Alfredo Morelos lunastettiin jo lainasopimuksen päätteeksi omaksi ja kuten vähän arvelinkin niin tammikuun siirtoikkunassa ei tullut sellaisia tarjouksia johon Klubin tai Morelosin kannatti tarttua. Morelos aloittaa siis kauden Helsingissä, mutta elokuussa kutsunee jo isommat areenat. Mikael Forssel ei viime kaudella pahemmin kentälle päässyt jonka johdosta Klubin uuden sopimuksen tarjoaminen ja Forssellin sen hyväksyminen olikin jo epätodennäköinen skenaario. Pelvas ja Jallow sitten stunttaa Morelosia parhaan mukaan ja riippuen ihan siitä miten kausi etenee ja pelaajat pelaavat niin siirtoikkunan kesällä auetessa Klubi saattaa hankkia taas uutta ykköshyökkääjää.

 

Viime kaudella myös valmennukseen tehtiin muutoksia ja Mika Lehkosuolle katseltiin kauden päätteeksi korvaajaa, mutta kun vaihtoehdot eivät mielyttäneet niin Bana jatkaa myös tällä kaudella Klubin peräsimessä. Lehkosuo on kuitenkin kaikesta päätellen ottanut opikseen viime kaudella tehdyistä virheistä ja nyt preseasonilla viime kaudella Klubiin tullut Jose Riveiro onkin saannut isompaa roolia Banan kakkosmiehenä. Hongasta Klubiin palanneen Juho Rantalan rooli on puolestaan jäännyt allekirjoittaneelle hieman epäselväksi. Klubin tiedotteen mukaan Rantalan rooli on "seuratason valmennuksen ja pelaajien kehittäminen.", mutta mitä se tarkoittaa käytännössä niin jäänee nähtäväksi. 

 

Morelos

Mensah - Atom - Savage

Annan - Yaghoubi

Pirinen - Patronen - Obilor - Rafinha

Dähne

 

Klubin ykkösavaus lienee jotakin tuon suuntaista. Huomenna vastassa VPS ja tässä olisi nyt erittäin tärkeää heti kauden aluksi iskeä pöytään sellainen esitys, että heti käy selväksi, että tällä kaudella ei pelleillä vaan pelataan. Niin ja pelihän pelataan Telia 5G-areenalla, kun Töölön jalkapallostadion nimettiin tuon Soneran ja Telia Finlandin yhdistymisen jälkeen uusiksi. Tosin Finskihän se edelleen mulle on.

 

Nimen lisäksi Finskille tulossa myös rempan lisäksi muutoksia. Näkyvin näistä on molempien päätyjen eteen ripustetut verkot. Joksenkin ylireagoimista suomalaiseen futishuliganismiin, mutta ilmeisesti nämä ovat käytössä vain derbyjen aikaan. Tosin enpä ihmettelisi yhtään mikäli siellä ei jaksettaisi noita otteluiden välissä ottaa alas..

 

Klubipäätyyn myös tulossa remonttia, mutta millä aikataululla tuo sitten toteutetaan jää vielä arvailujen varaan. Klubin matseissa aloittaa myös startup-yritys Yonoton. Eli jatkossa voi stadionilla tilata ja maksaa tuotteita sovelluksen kautta. Tervetullut uudistus ja toivottavasti tämä nyt toimisi niin kuin sen kuvaillaan toimivan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Malolo sitten lähti SJK:n riveihin. Ja kyseessä ei siis ole se toivottu/huhuiltu lainasopimus. Harmillinen homma sillä potentiaalia kyllä riittää.

 

Kauden avauksessa Klubi iski heti pöytään varoituksen muille seuroille ja VPS:stä siis puhdas 5-0 voitto. Atomille kaksi maalia, Morelosille yksi, Pelvakselle yksi ja yksi meni sitten VPS:n pelaajasta omiin. Yaghoubi dominoi odotetusti keskikentällä ja Klubin prässipeli aiheutti VPS:llä jatkuvasti vaikeuksia. Mensah ei ihan preseasonilla esitettyihin otteisiin yltänyt, mutta muilta osin aika vakuuttavaa pelaamista läpi miehistön Klubilta. Pirinen varsinkin vasemman laitapakin tontilla näytti aika hyvin täyttävän tuota Taiwon jättämää aukkoa. 

 

Tänään sitten vastassa kotona Sebastian Sorsalla vahvistunut KuPS. KuPS:lle tämä on vasta kauden ensimmäinen ottelu joten joukkueen kunnosta on paha sanoa mitään. Kahdessa edellisessä harjoitusottelussa kaatui kuitenkin KPV ja AC Oulu.

 

Avauskokoonpanon uskoisin olevan aika lähellä samaa mitä kaudena avausottelussa. Savage mahdollisesti avaa Mensahin sijaan ja kokonaan kauden avauksesta sivussa ollut Annan on myös käytettävissä. Kapteenin nauhaa kantava Rafinha ehkä myös Jalaston tilalla avaukseen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

1,2 miljoonaa kuulostaa aika reilusti alakanttiin. Tiedä sitten miten tuo siirtosumma on kokonaisuudessaan neuvoteltu, mutta eiköhän tosta nyt lähemmäs sitä kahta miljoonaa tullut.

 

Buffalon korvaajaksi sitten haettu esiin mediassa ne "usual suspects" eli Aleksandr Kokko ja Berat Sadik. Sadik liikkuisi ilmaiseksi ja Kokosta mahdollisesti joutuisi jotain maksamaan. Tosin Australiassa hommat ei ole ihan lähtenyt rullaamaan joten kaipa tuossakin on mahdollisuus, että päästävät ilmaiseksi pois. Molemmat pelaajat kuitenkin pelaajatyypiltään ei ole ihan yks yhteen Morelosin korvaajia ja hyökkäyskuvioihin tulisi pakosti vähän muutoksia Kokon tai Sadikin saapuessa. Jotain huhua nyt liikkunut Kemin Filip Valencicin ympärillä. Valencic tosin ei ole mikään puhdas kärki joten näinköhän olisi slovenialaisesta apua tähän tilanteeseen. Kemi on kuitenkin kertonut jo, että miehellä on viisinumeroinen ulosostohinta joten tuosta varmasti saisi nyt ainakin rinkiä leventämään ihan laadukkaan pelimiehen. Varsinkin jos Pelvas siirtyy entistä enemmän hyökkääjäksi tuolta laiturin tontilta. 

 

Toinen nimi mitä itse olen pyöritellyt on JJK:n Gaël Etock. Pelaajaprofiililtaan ainakin sopisi tähän Klubiin paremmin mitä Kokko tai Sadik. Kyseessä vielä suht nuori kaveri jolla ihan kohtalainen CV joten mahdollisuudet eteenpäin myymiselle vielä olemassa. JJK:lle voisi tarjota vaikka Lappalaista vaihdossa lainalle kärkeen ja/tai jotain prosentteja mahdollisesta Etockin jatkosiirrosta eteenpäin. 

 

Ja toki olemassa on vielä tämä vähän unohdettukin kuvio eli ne Japanin markkinat. Olin ainakin siinä uskossa silloin, kun sieltä Atom tuli, että yhteistyö tuonne olisi jatkuvaa, mutta eipä tosta ole mitään kuulunut pitkään aikaan. Toinen potentiaalinen vaihtoehto on sitten Kolumbian ja Etelä-Amerikan pelaajamarkkinat. Voisin kuvitella, että tämä Morelosin siirto aukaisi vähän ovia ja Klubiin voisi houkutella lisää samanlaisia pelaajia.

 

Klubi puolestaan eilen tiedotti, että Evans Mensahin lainasopimuksessa ollut ostopykälä on käyetty ja Mensahin kanssa on solmittu kolmen vuoden sopimus yhden lisävuoden optiolla. Mensah on ollutkin nyt kauden aikana juuri niin hyvä kuin tuo preseason antoi olettaa. Alkuun vähän ehkä turhaa innostuneisuutta mukana pelissä ja tuntui hakevan jatkuvasti vain omia ratkaisuja hyökkäyspäässä, mutta kauden edetessä on löytänyt hienosti yhteisen sävelen muiden kanssa ja peli kulkee tällä hetkellä loistavasti. Tuntuu myös nauttivan tällä hetkellä jokaisesta hetkestä kentällä ja on ottanut yleisönsä kyllä täydellisesti. JJK:ta vastaan varsinkin oli toisen maalin jälkeen hienoa nähdä, kun lähti heittämään läpyt päädyn ja idän alariveille :thumsup1: 

 

Noin muuten mitä tulee kauteen niin vähän paha tässä on mistään valittaa. Peli kulkee ja pisteitä tulee. Jos jotain pitäisi keksiä niin preseasonilla nähdystä kovasta prässistä on Klubi liikaa tällä kaudella lipsunut ja antanut vastustajan määrittää pelin temmon. Laitapelaamistakin voisi mun mielestä vähän paremmin hyödyntää. Klubi pelaa mielestäni vähän turhan kapealla ja pyrkii puskemaan väkisin siitä keskeltä läpi. Toki siellä on nyt toisella laidalla ollut Atom joten siltä osin ihan ymmärrettävää, että japanilainen on ajautunut tuohon keskelle. Ja mitä tulee laitapelaamiseen niin Demba Savage kaipaa kyllä kipeästi niitä onnistumisia. Mies on ollut vain varjo siitä mitä viime visiitillään esitti ja ehkä se yksi maali voisi vähän aukaista gambialaisen pelaamista. Keskikentällä homma on toiminut juuri niin hyvin kuin Mosan ja Annanin kaltaisilta pelaajilta voi odottaa. Mosan poissaoloakin Klubi on hyvin pystynyt paikkaamaan ja varsinkin Vincent on noussut hyvin esille keskikentällä. Puolustus puolestaan ollut todella rautainen josta kauden aikana päästetyt kuusi maalia kertoo omaa kieltään. Tatomirovicin päästäminen pois aiheutti hieman ihmetystä, mutta Obilor ja Patronen ovat olleet kyllä loistavia täsmähankintoja.

 

Tänään sitten vastassa MIFK. Kauden alussa tasattiin pisteet Ahvenanmaalla 1-1. Hallitseva mestari pelannut kauden alun ailahtelevasti joten paha sanoa mitä sieltä tulee vastaan. Kliseisesti sanottuna kuitenkin jos Klubi pystyy pelaamaan omalla tasollaan niin kyllä tästä voitto tulee.

Share this post


Link to post
Share on other sites

HJK SOLMI KAKSI UUTTA PELAAJASOPIMUSTA

 

Sisään jo se aiemmin huhuiltu Filip Valencic Kemistä ja hinnaksi lopulta taisi tulla aika maltillinen 30k€. Toinen saapuja onkin sitten vähän tuntemattomampi nimi. Norsunluurannikkolainen Jean-Jaques Bougouhi siis lisävaihtoehdoksi kärkeen. Pelannut nyt viime kaudet Venäjällä ensin kolmannella sarjatasolla olevassa Torpedo Armavirissä ja viime kaudella pääsarjan FC Uralissa. Sitä ennen voittanut maalikuninkuuden Armenian pääsarjassa FC Shirakin riveissä.

 

Valencic nyt paperilla aika sopiva palanen Klubin palettiin ja ensisijaisesti vaihtoehtona kymppipaikalle jolloin viime aikoina laidalla pelannut Atom jäisi myös laidalle. Toki pystyy pelaamaan myös laidalla ja tarpeen vaatiessa myös kärjessä. Bougouhi tosiaan sitten melkoinen arpalippu. Mitä nyt katseli noita YouTube-pätkiä miehen Armenian ajoista niin ainoa johtopäätös minkä tuosta voi vetää on, että Armenian liiga on aika heikkotasoinen. Tavallaan toki ihan mielenkiintoista katsoa millainen arpa tästä paljastuu :lol:

 

EL:ssä mentiin lopulta aika selvästi jatkoon walesialaisvastustajaa vastaan. Hätäisimmät ehti jo vaatia taas potkuja Banalle ensimmäisen osaottelun jälkeen :D Seuraavalla kierroksella vastassa makedonialainen FK Shkëndija joka nyt joukkueena on täysin tuntematon, mutta varmasti kovempi vastustaja kuin mitä Nomads. Ensimmäinen osaottelu jo nyt tulevana torstaina Makedoniassa. Liigassa vastassa sunnuntaina Ilves ennen kuin pelataan toi toinen osaottelu alta pois. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään sitten kauden viimeinen derby joka näillä näkymin saattaa jäädä viimeiseksi derbyksi vähään aikaan.

 

Edellisessä derbyssä Klubin tekeminen näytti jo siltä kuin sen kuuluisikin ja kentällä voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä. Samaa tänään kiitos. 

 

Klubia on tullut myös vahvistamaan Rasmus Schüller loppukauden lainalla ja onkin tänään avauksessa saatuaan jo viime viikolla minuutteja alle Vaasassa. Edellisessä viestissä mainituista Valencicsta ja Bougouhista kävi vähän niin kuin osasi arvailla. Valencic ollut ehdoton vahvistus, kun taas Bougouhi on parin matsin jälkeen lähdössä jo Turkkiin. Tosin Bougouhi alkoi loppua kohden väläyttelemään, mutta kaipa tässä otetaan nyt vaan rahat irti, kun siirtokorvaus tuosta vielä irtoaa. Loppukausi pitäisi pärjätä kuitenkin nykyisellä miehistöllä ihan hyvin ja Pelvaskin on viime aikoina päässyt ihan hyvään iskuun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cupin finaalissa kaatui SJK 1-0 ja kaappiin siis kauden ensimmäinen pysti.

 

Huomenna olisikin mahdollisuus varmistaa jo liigamestaruus. Toki siellä nytkin vastustajat voivat päästä maksimissaan tasapisteisiin Klubin kanssa ja Klubilla on 30 maalia parempi maaliero joten melkoisen omituinen loppukausi pitäisi nähdä jotta Klubi mestaruuden sössisi. Huomenna pistekin riittää varmistamaan matemaattisesti sen, että Klubia ei enää kukaan kiinni saa. Vastassa MIFK joka ei ole Klubin vieraana vielä koskaan voittanut.

 

Toppariosastolla muutamia poissaoloja ja Obilorin parina aloittanee taas Valtteri Vesiaho joka on pelannutkin varsin mallikkasti debyyttinsä jälkeen. Atom myös tuonut paluunsa jälkeen kaivattua lisäpotkua hyökkäyspäähän, varsinkin, kun Mensah on iltojen kylmetessä vähän hiipunut. Roni Peiponenkin on kaiketi vielä hengissä vaikka miehestä ei minkäänlaista havaintoa ole koko kauden aikana tehty. Eikä tuostakaan ole nyt sen kummemmin ilmoitettu mikä miestä vaivaa. Saa nähdä miten vaikuttaa miehen sopimukseen Molden kanssa. Vähintäänkin voisi odottaa uutta lainapestiä puskevan päälle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×