Jump to content
Sign in to follow this  
tractor girl

27.4.2017 Manchester City vs Manchester United@Etihad Stadium

Recommended Posts

                                      1086199-man-city-logos-679.png VS 705886d1415857956-manchester-united-new- 

                                               Torstai Huhtikuu 27 2017
                                                            Klo. 22.00
                                            Etihad Stadium, Manchester

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ai se olikin jo tänään. Voin nähdä Unitedin kykenevän voittamaan tämän pelin vaikka joukko pelaajia on sivussa Pogba mukaanlukien. 

 

-------------------DDG-----------------------
---------Darmian--Bailly---Blind-------------
Valencia------------------------------Shaw
---------Herrera--------Fellaini------------
------------------Mkhitaryan---------------------
----------Lingard---Rashford----------

 

3-5-2 toiveissa Chelsea-ottelun tavoin. Eipä sitä kokoonpanoa tätä paremmaksi enää saa. 0-1 ManUlle

Share this post


Link to post
Share on other sites

On muuten Valioliigan top 4 sijoitusten kannalta erittäin iso peli. Ennen kauttahan tämä oli potentiaalisesti niitä pelejä, missä ratkaistaan mestaruus ja vaikka molempien joukkueiden kausi onkin sen suhteen ollut pettymys niin pelattavaa kuitenkin riittää. Unitedin paras sauma UCL:lään saattaa olla Europa Leaguen puolelta, mutta kuten tuolla Liverpoolin kausiketjussa ennakoin niin täysin mahdollista se on myös Valioliigan puolelta. Manchester Citykään ei ole UCL-paikkojen suhteen vielä varmoilla vesillä ja tappio tänään pudottaisi seuran viidenneksi. Ei Citystäkään oikein koskaan tiedä mitä saa ennen kuin peli alkaa niin myös taivaansiniset saavat pelata lopun kautta ihan tosissaan.

 

Kummankin joukkueeen sairastuvalla on aika hyvin tunkua ja esim. Cityn puolella Agüeron, David Silvan, Fernandinhon, Sagnan ja Stonesin pelikunto on arvoitus ennen ottelua. Unitedilta puuttuu niin ikään puoli joukkueellista pelaajia. Vaikka Ole Gunnar tuossa ennakoikin nuoria kavereita hyökkäykseen niin mahtaisiko jopa Wayne Rooney saada tänään avauksenpaikan Burnley pelin tapaan todennäköisesti uransa viimeisessä Manchesterin Derbyssä?

 

Liverpoolin kannattajana tasapeli tai Cityn voitto olisi tänään oiva tulos. United on toisaalta viime viikkoina pelannut tuloksellisesti oikein hyvin, joten paha sanoa mitä on tänään luvassa. 

 

Avaukselle :thumbsup1:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unitedilta puuttuu niin ikään puoli joukkueellista pelaajia. Vaikka Ole Gunnar tuossa ennakoikin nuoria kavereita hyökkäykseen niin mahtaisiko jopa Wayne Rooney saada tänään avauksenpaikan Burnley pelin tapaan todennäköisesti uransa viimeisessä Manchesterin Derbyssä?

 

Lingardin roolin näkisin tässäkin aika tärkeänä. Unitedin hyökkäys on vähän liikaa Rashfordin pystyjuoksujen varassa mikäli Lingard ei ole liikkeellään vastustajan pakkaa hämmentämässä. Rooney pelasi yllättävän pirteästi edellisessä pelissä mutta silloin olikin vastassa Burnley. Ja kyllä mä mieluummin Mkhitaryanin avaukseen laittaisin, jos pitää näiden kahden pelaajan osalta valita. 

 

Avaukselle :thumbsup1:

 

Hyvä sentään että joku näitä jaksaa availla, vaikka samaan hengenvetoon on todettava, että tämän kaliiberin otteluun voisi tosiaan panostaa enemmänkin. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mielenkiintoiseksi asiaksi nousee nyt myös, kenen kautta Manu yrittää palloa ylös pelata. Pogban kauttahan sitä on enimmäkseen yritetty ja Zlatanin kanssa vielä aika räikeästi pitkää palloa isolle miehelle taktiikalla. Nyt target pelaaja puuttuu ja saa nähdä ketä Pogban roolin ottaa. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mielenkiintoiseksi asiaksi nousee nyt myös, kenen kautta Manu yrittää palloa ylös pelata. Pogban kauttahan sitä on enimmäkseen yritetty ja Zlatanin kanssa vielä aika räikeästi pitkää palloa isolle miehelle taktiikalla. Nyt target pelaaja puuttuu ja saa nähdä ketä Pogban roolin ottaa. 

 

Tää on helppo, Fellaini jatkaa dominointiaan nyt myös playmakerin roolissa. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chitty hallitsi mutta joutuiko De Gea töihin? Ei! Eli chitty jatkoi samalla linjalla kun tällä kaudella aikaisemminkin. Peli oli sinällään täysin odotettu. Lähtökohtaisesti vastustajalla selvä materiaalietu kentällä että penkillä. Pogban puuttuminen näkyi manun pelissä erittäin selvästi. Fellaini törttöli aivan järjettömällä tavalla ja samalla lisäsi kokoonpanoongelmia seuraavaan peliin. Joukkue ansaitsee kehut taisteluilmeestään. Piste voi osoittautua vielä hyvinkin merkitykselliseksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse peli jäi näkemättä ja nähtävästi hyvä niin

 

Itse tykkäsin jollain masokistisella tavalla siitä toisen jakson puolustustaistelusta, jossa jokainen pelaaja noudatti annettua taktiikkaa. Mutta makuasioitahan nämä on, monille kannattajille peli oli varmasti sellaista Unitedia mitä ei mielellään haluaisi nähdä ihan heti uudestaan, kun kaikki pelaajat Rashfordia lukuunottamatta olivat toisella jaksolla pallon alla. Omalta osaltani tämä oli kuitenkin heittämällä kauden jännittävimpiä otteluita.

 

Mourinhon pitäisi ehkä katsoa Simeonen taktiikkakirjasta hieman oppia miten hyökkäyksissä voi olla ideaa, vaikka valtaosa pelistä käytettäisiin puolustamiseen. Toki Unitedilla oli myös paikkansa ensimmäisellä jaksolla, tällä kertaa Mkhitaryan ja Herrera jättivät tilanteensa käyttämättä. Näistä Herreran oli ehkä vielä parempi, sillä espanjalainen oli takatolpalla täysin merkkaamattomana keskityksen tullessa. City ei De Geaa juuri työllistänyt, eikä DDG joutunut mitään kovempia gamesavereita edes tekemään. Yksi pallonkoppaus ensimmäisellä jaksolla nähtiin, josta Neuerkin olisi tyytyväinen. Toisaalta City sortui useampaan otteeseen silti huonoon viimeistelyyn ja laukaukset menivät tolppien ulkopuolelle, ja kyllähän tässä naapurit lähempänä voittoa olivat. 

 

ManUlta ottelun parhaimpana näkisin Carrickin, joka suojasi hyvin puolustusta ja hoiti tonttinsa luotettavasti. Ei ole hänen vikansa, että pelinrakentelu oli täysin jäässä mitä pidemmälle ottelu eteni, sillä kyllähän United olisi kaivannut Pogban kaltaista linkkiä hyökkäyksen ja keskikentän väliin. Ilman Pogbaa Toure sai vapaat kädet pitää palloa keskikentällä eikä United toisaalta saanut riittävästi palloja Rashfordille. Ensimmäiseltä jaksolta muistuu mieleen tilanne, jossa Fellaini olisi helposti voinut pelata Rashfordin läpiajoon, mutta sen sijaan tyytyi antamaan helpon syötön sivulle. Puolustussuuntaan Fellaini pelasi kelvollisen ottelun. Ulosajo tuli onneksi aivan lopussa, sillä paljoa pidempään United tuskin olisi kestänyt.

 

Aku-eero selvästi lähti hakemaan tuota haastoa ja sai täsmälleen sen reaktion minkä halusikin. 

 

https://zippy.gfycat.com/WarpedSkinnyCrayfish.webm

 

Nimenomaan, ja on siinä argentiinalainen luultavasti jotain sanonutkin Fellainin suuntaan ennen kuin belgialainen kirjaimellisesti kävelee päin tätä. Arvostan Agüeroa pelaajana jne. mutta tällaiset asiat ovat viime aikoina vieneet sitä arvostusta jokseenkin paljon. Ei se toki poista sitä, että Fellainin ei näin helppoon olisi pitänyt mennä, ottaen huomioon vielä miten vaikeassa tilanteessa United on nyt poissaolojen osalta. Saa nyt nähdä miten pitkä bänni tuosta tulee. 

 

Toisella jaksolla City prässäsi kovaa ja Unitedilla oli isoja vaikeuksia päästä omalta alueeltaan yhtään mihinkään. Lisäksi Unitedin laitapeli oli hyökkäyssuuntaan olematonta, koska valtaosa pelaajien energiasta kului puolustamiseen. Jopa Martial teki todella tunnokkaasti töitä alaspäin.

 

Carrickin ohella näkisin Unitedilta parhaimpina onnistujina Baillyn, Valencian ja Herreran. Baillyn työskentelyä on etenkin ilo katsoa, kaveri tekee oikeita ratkaisuja kentällä kerta toisensa perään ja näyttäisi kauden aikana selvästi kasvaneen pelaajana. Hieno asia tulevaisuuden kannalta. Herrera taisi kertaalleen tympääntyä Atkinsonin toimintaan kun vapaapotkuja ei tahtonut tulla oikein mistään. Välillä ärsyttää hivenen fanillakin Herreran mussutukset tuomareille, mutta samalla se kertoo siitä, että intohimoa löytyy ja derbyn kaltaisessa ottelussa tätä en näkisi kovin huonona asiana. Valencialta sitten oli taas sellainen peruspeli, harvemmin näkee huonoa tai edes keskinkertaista ottelua tältä pelaajalta. Blindiltä pelasi myös tasapainoisen ottelun Baillyn toppariparina. 

 

Mkhitaryanin vire on viime aikoina laskenut selvästi. Odotin derbyssä enemmän, mutta tämä ei nyt paljoa eronnut siitä alkukauden heikosta suorituksesta samaista vastustajaa vastaan. Armenialaisella on selvästi vaikeuksia sopeutua Valioliigan kiivaaseen tempoon, jossa aikaa ja tilaa on vähemmän kuin nyt vaikka Bundesliigassa. Pallo vietiin jaloista aivan liian usein ja liian helposti. Tasaisuutta pitäisi vain otteisiin saada lisää. Teilataan kuitenkin enemmän vasta sitten, kun otteluita on takana hiukan enemmän. Kaksi kautta katsoisin nyt ensi alkuun ainakin, miten peli lähtee oikeasti sujumaan. 

 

Atkinson oli tosiaan linjansa kanssa todella sallivalla päällä, ei siellä paljoa turhia kaatumisia jääty noteeraamaan. Ottelun luonteen tietäen en pitäisi tätä niin pahana juttuna, mutta moni hyvin selkeä tilanne jäi siinä sivussa viheltämättä. Enemmän näitä tilanteita meni kotijoukkueen eduksi. Sen sijaan avustavalle antaisin tästä pelistä kunniamaininnan; lopussa Cityn tekemä maali vihellettiin täysin oikein paitsioksi, ja jo ennen sitä kaksi haastavampaa paitsiotilannetta menivät kuten pitikin. 

 

TL;DR

 

Hyvä puolustustaistelu Unitedilta, sekä erittäin Mourinhon näköinen ottelu. Minimitavoite saavutettiin ja pisteeseen voi olla olosuhteet huomioiden tyytyväinen, vaikka enempäänkin paikat oli. 

 

+++ Carrick

++ Bailly

+ Valencia

 

-- Fellaini

- Mkhitaryan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×