Jump to content
Jahnny

07/05/2017: Arsenal – 18:00 – Manchester Utd @ Emirates Stadium (London)

Recommended Posts

07/05/2017

Arsenal – 18:00 – Manchester Utd

@ Emirates Stadium (London)

 

200px-Arsenal_FC.svg.png               220px-Manchester_United_FC_crest.svg.png

 

 

Loppukauden suurimpia otteluita ja äärimmäisen tärkeä kohtaaminen molempien seurojen kannalta, jos katsotaan sarjataulukkoa sekä mahdollista paikkaa ensi kauden Champions Leaguesta. Hyvin vaikeassa tilanteessa molemmat, sillä voitto olisi aikalailla välttämätön. Manchester Unitedilla tosin hyvä tilanne Europa Leaguen osalta, jossa toinen mahdollisuus, mutta Arsenalin kohdalla panos on tänään vielä suurempi.

 

Itse odotan, että nämä kaksi joukkuetta saavat tasaisen ottelun aikaiseksi. Lopputuloksen puolestaan odotan miellyttävän ehkä enemmän Liverpoolia ja Manchester Citya, sillä en välttämättä usko, että näistä kahdesta tänään toisiaan vastaan pelaavasta joukkueesta kumpikaan onnistuu voiton puolelle taipumaan. Arsenalin kohdallahan on mukana vielä se kuuluisa mauste, että Wenger ei ole koskaan Mourinhoa onnistunut voittamaan kilpailullisessa kohtaamisessa. Ainoa helpotus Arsenalille saattaa olla, että Unitedilta voidaan nähdä runsaampaa rotaatiota juuri Europa Leaguen takia. Arsenalin kannalta tänään ei kelpaa mikään muu kuin voitto ja Unitedin tappiottoman putken katkeaminen, mutta realistisesti odottaisin vastaavia lukemia kuin aikaisemmin tällä kaudella nähtiin Old Traffordilla.

 

Poissaolot

Arsenalilla loukkaantumistilanne on hyvin samanlainen kuin ollut jo jonkin aikaa. Cazorla, Pérez ja Reine-Adelaïde ovat ainakin sivussa. Mustafi ja Xhaka puolestaan ovat palanneet harjoituksiin muutama vuorokausi sitten, mutta pelikunto saattaa olla vielä hieman epävarmaa jälkimmäisen kohdalla. Unitedilta puolestaan sivussa ovat varmasti Fosu-MensahIbrahimovicRojo, Shaw ja Young, sekä pelikieltoa kärsivä Fellaini. Lisäksi Jonesin ja Rashfordin tilanne on ilmeisesti hieman epävarma, mutta eiköhän ainakin ensimmäinen löydy tänään avauskokoonpanosta.

 

Kokoonpanot

Arsenal jatkaa mitä todennäköisimmin samalla muodostelmalla 3-4-2-1 kuin nyt totuttu. Maalivahtina Cech ja edessä kolme keskuspuolustajaa Gabriel, kapteeninnauhaa kantava Koscielny ja Mustafi. Keskikentän neljän linja puolestaan muodostuu nimistä Oxlade-ChamberlainRamseyCoquelin ja Monreal. Hyökkäyksessä yksinäisenä kärkihyökkääjänä Giroud sekä ranskalaisen alapuolella operoivat Özil ja Sánchez.

 

Unitedin voidaan tosiaan odottaa käyttävän ehkä jonkin verran rotaatiota, mutta tuo on vähän kysymysmerkin alla. On huhuttu jopa, että portugalilaismanageri olisi valmis antamaan muutamallekin oman akatemian kasvatille mahdollisuuden tänään, mikä nyt olisi osittain yllättävää tällaisessa ottelussa. Oletetaan nyt, että näin suuria muutoksia ei kuitenkaan nähdä. Maalivahtina siis De Gea ja edessä neljän puolustuslinjassa DarmianSmallingJones ja Blind. Keskikentän pohjalla kaksikko Carrick ja Pogba, joiden yläpuolella hyökkäävämmässä roolissa MataMkhitaryan ja Martial. Kärkihyökkääjäksi on odotettu myös Rooneya.

 

Arsenal (4-2-3-1)

Na_ytto_kuva_2017-05-07_kello_12.09.59.p

Substitutes: Ospina, Bellerín, Holding, Gibbs, Iwobi, Walcott, Welbeck

 

Manchester Utd (4-2-3-1)

Na_ytto_kuva_2017-05-07_kello_12.16.28.p

Substitutes: Romero, Valencia, Bailly, Tuanzebe, Herrera, Willock, Lingard

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei kaiken kaikkiaan kovin paljoa luottoa ole avaukseen. Kaksi pelaajaa suoraan lasaretista keskuspuolustukseen, väsynyt Herrera keskikentällä ja Rooney piikissä. Ilman Pogbaa Unitedin hyökkäyspelaaminen on tähän saakka ollut heikkoa. Tuanzebe tosin voi yllättää oikeana puolustajana. Jos peli etenee tasaisena toiselle jaksolle, niin penkillä on sentään heittää ihan mukavasti vaihtoehtoja. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Uskoisin viime viikonlopun Swansea-tasapelin olleen Josélle viimeinen pisara. Kyllä sen nyt huomasi, kun jo valmiiksi heikennettyä avausta heikennettiin tähän otteluun entisestään. Toisaalta ymmärrettävää, koska monella avainpelaajalla pelitahti on selvästi viime aikoina näkynyt. Kaikki munat nyt Euroopan torstailiigassa, joten sieltä olisi tulosta syytä tulla. 

 

Herreran arkailua ekassa maalissa itsekin ihmettelin, eikö sitä nyt voi ottaa iskua vastaan kuin mies. Muuten ottelu oli aika skeidaa Unitedilta 30 minuutin pelin jälkeen, ihme että jaksoin loppuun asti kärvistellä. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olin paikan päällä vieraskatsomossa tämän päiväisen tuskaisen näytelmän katsomassa. Manu ei kyllä edes halunnut lähteä hyökkäämään ja laitapakeille oli selvästi ohjeistettu jäämään puolustukseen. 

Manun kannattajia tappio ei suuresti harmittanut, sillä katsomossa kuultiin useasti "we're going to Stockholm.." :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Peliä näkemättä, teki kyllä pahaa huomata Welbeck maalinteossa ihan väärän joukkueen väreissä. Ja joo, itsehän mies halusi vaihta seuraa, mutta kyllä näistä oikeasti hyvistä "omista pojista" olisi syytä pitää kiinni paremmin.

Welbeckin ja M.Keanen näkisi tosiaan ManUssa mieluummin kuin vaikkapa nykykuntoisen Rooneyn. Nämä on niitä LVG:n ratkaisuja, joille ei vaan löydä järkeviä perusteita. Chicharito voidaan lisätä samaan ryhmään, vaikkei "omia poikia" olekaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sellainen huomio vielä paikan päältä, että Jose ei kauheasti ottanut kontaktia Mkhitaryaniin hänen tultua pois kentältä, kun taas esim. Herreralle antoi läpyt. Mkhitaryan puolusti heikosti maalin johtaneen tilanteen.

Ja Welbeck oli tosiaan vaarallinen ja teki muutenkin paljon juoksuja, joihin jostain syystä palloja ei kauheasti pelattu.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Welbeckistä sen verran, että onhan se aikamoinen lasinilkka plus aika tuhnu maalintekijänä, joten en tiedä olisko sellasta niin kauheen järkevää ollu roikuttaa mukana. Ei se mitään kovin kummallista oo Arsenalille tarjonnut sinä aikana kun siellä palloa potkinut. Pelipäällähän se on hyvä ja aina kova tsemppi, mutta off ja loukkaantumispäiviä vähän liikaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Welbeckistä sen verran, että onhan se aikamoinen lasinilkka plus aika tuhnu maalintekijänä, joten en tiedä olisko sellasta niin kauheen järkevää ollu roikuttaa mukana. Ei se mitään kovin kummallista oo Arsenalille tarjonnut sinä aikana kun siellä palloa potkinut. Pelipäällähän se on hyvä ja aina kova tsemppi, mutta off ja loukkaantumispäiviä vähän liikaa.

 

Täytyy myös ottaa vähän huomioon, että minkä takia pelaaja on ollut sivussa ja mikä syy taustalla. Arsenalissahan ensimmäisellä kaudella oli peruslihasvamma, minkä takia oli sivussa 6 ottelun verran ja tätä ennen ei ollut loukkaantuneena yli 3 vuoteen. Tuon jälkeen vanha vaiva polvilumpion kanssa vei sivuun ja vaati leikkauksen, minkä takia sivussa 41 ottelua ja tuon leikkauksen jälkeen vähän myöhemmin ympärille kerääntyi lasirustoa niin paljon, että kuntoon palaaminen vaati vielä 29 vuorokautta lisää. Tämän jälkeen ollut vain tällä kaudella jonkin pienen loukkaantumisen, avohaavan, takia sivussa 2 ottelua ja 1 ottelun varpaansa takia. En pidä siis mielestäni loukkaantumisherkkänä kuten esimerkiksi näitä pelaajia, jotka ovat useita kertoja sivussa erillisten loukkaantumisten vuoksi. Samalla periaatteella voisi muuten kutsua Mertesackeria loukkaantumisherkäksi, tai Cazorlaa, kun ovat ensimmäistä kertaa pidempään sivussa leikkauksen vuoksi.

 

Welbeck oli siis sivussa alkuun 6 ottelun verran, minkä jälkeen enimmäkseen toisella kaudella 70 ottelua polvivamman takia, joka vaati leikkauksen ja pidemmän hoidon. Tämän jälkeen ollut pari pientä kolhua, jotka vieneet 3 ottelusta sivuun, mitkä siis tällä kaudella ja puhutaan aika mitättömistä poissaoloista. Kun tuon muotoilee näin, niin antaa melkolailla erilaisen kuvan. Myös aikanaan Manchester Unitedissa ja Sunderlandissa joutui sivuun loukkaantumisen vuoksi vain 4 kertaa.

 

Otteluita Welbeckille on tullut kasaan yhteensä 64 kappaletta, joissa pelannut 3.799' ja näistä otteluista 32 kärkihyökkääjänä ja 32 joko keskikentän oikealla tai vasemmalla laidalla. Maaleja on syntynyt 17 kappaletta ja maalisyöttöjä 10. Ollut näin ollen maalissa mukana aina 140' välein, mikä on mielestäni kiitettävä määrä, sillä avauskokoonpanosta paikkoja ei ole hirveästi tullut eikä näin ollen samanlaista otetta kuin säännöllisesti peliaikaa saavilla.

 

Maalit Welbeckilla ovat syntyneet tärkeissä otteluissa tai tilanteissa, joten ei näitäkään tulisi vähätellä:

 

- 2–0 vs. Manchester Utd (2–0) – Merkittävä maali suuressa ottelussa.

- 1–2 vs. Liverpool (1–3) – Piti mahdollisuudet hengissä suuressa ottelussa.

- 1–0, 2–0 vs. Southampton (5–0) – Voittomaali.

- 1–0 vs. Norwich City (1–0) – Voittomaali.

- 1–0 vs. Everton (2–0) – Voittomaali.

- 1–2 vs. Watford (1–2) – Piti mahdollisuudet hengissä.

- 1–2 vs. Manchester Utd (2–3) – Piti mahdollisuudet hengissä suuressa ottelussa.

- 2–1 vs. Leicester City (2–1) – Voittomaali, joka herätti henkiin mahdollisuudet mestaruudesta paineen alla.

- 2–1 vs. Manchester Utd (2–1) – Voittomaali suuressa ottelussa.

- 2–0 vs. West Ham (2–1) – Voittomaali.

- 1–0 vs. West Brom (1–0) – Voittomaali.

- 2–2 vs. Hull City (2–2) – Ratkaiseva maali.

- 1–0, 2–0, 4–0 vs. Galatasaray (4–1) – Voittomaali ja hattutemppu.

- 2–0 vs. Aston Villa (3–0) – Tuloksen kannalta merkityksetön maali.

 

Ymmärrän itse ainakin, että minkä takia moni Unitedin kannattaja on vieläkin sitä mieltä, että Welbeckin päästäminen kilpailevaan seuraan £17 miljoonan siirtosummalla oli virhe. Onhan kyseinen 26-vuotias kärkihyökkääjä hyvä pelaaja ja potentiaalia on vielä murtautua nyt seuraavien parhaimpien pelivuosien aikana sinne huippuluokan hyökkääjien joukkoon, jos näin käy. Nopeus, tekniikka ja työmoraali tekee Dat Guysta hyvän aseen Arsenalille ja voisin näkeä muillakin seuroilla hyvin käyttöä kyseiselle pelaajalle.

 

Niin, ja vähän tuohon siirtosummaan nojaten vielä voi todeta, että ei nyt huonoa toimintaa pelaajamarkkinoilla lainkaan. Ottaen huomioon myös kansallisuuden ja HG-statuksen, minkä lisäksi on myös tehnyt 34 ottelussa (2.157') 14 maalia ja 4 maalisyöttöä Englannillekin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sieltä tulee muuten alle 23-vuotiaiden vastaava kohtaaminen tällä hetkellä. Suomalaisverta on Kamaran muodossa kentällä ja Keto löytyy vaihtopenkiltä.

 

Kellossa paraikaa 89' ja United pääsi muutama minuutti sitten 2–2 lukemiin. Maaleista vastanneet Arsenalilta Nelson ja Nketiah. Molempiin maaleihin antoi maalisyötön tammikuussa hankittu Bramall. Unitedin maalista vastasi Harrop ja syötöstä Kehinde. Tasoitus syntyi Johnsonin oman maalin seurauksena.

 

Kaikki Willockin veljekset löytyvät muuten kokoonpanoista, sillä Chris on Arsenalin avauksessa, Mattew puolestaan Unitedin ja Joseph tuli Arsenalilla vaihtopenkiltä sisään.

 

Arsenal (4-2-3-1): M. Macey; C. Jenkinson, C. Johnson, B. Sheaf, C. Bramall; A. Maitland-Niles, G. Kamara; S. Mourgos, R. Nelson, C. Willock; E. Nketiah

Substitutes: H. Keto, J. Olowu, V. Dragomir, J. Willock, D. Malen

 

Manchester Utd (4-2-3-1): K. O'Hara; M. Olosunde, C. Borthwick-Jackson, T. Warren, D. Mitchell; C. Scott, M. Willock; C. Gribbin, S. McTominay, J. Harrop; J. Bohui

Substitutes: T. Richardson, C. Whelan, T. Kehinde, E. Hamilton, Z. Dearnley

 

Edit. Ja 2–2 lukemiin ottelu myös päättyi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itselle tulee Wellbeckistä mieleen Lingard. Ihan kiva et "squad player" muttei missään nimessä pitäisi olla avauksen kamaa. Wellbeck on tehnyt nyt n. 3 kauden aikana 17 maalia, kun taas nuori ja lupaava Rashford esimerkiksi on tehnyt n. 1,5 kauden aikana 19 maalia.

 

Ei ainakaan itsellä ole ikävä ollut. Taas pari aika koomista viimeistely yritystä nähtiin boksin sisällä. Sinällään ihan hyvin pelasi itsensä paikkoihin, mutta odotetusti sähläsi ne sitten. Mutta se on vain hyvä asia jos Wellbeck on saanut uralleen nostetta ja Arsenal kaipaamansa huippuhyökkääjän. Ehkä tämä jopa voisi poikia Wengerille jatkosopimuksen, mikä olisi myös mahtava juttu.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Wellbeck on tehnyt nyt n. 3 kauden aikana 17 maalia, kun taas nuori ja lupaava Rashford esimerkiksi on tehnyt n. 1,5 kauden aikana 19 maalia.

 

Eiköhän tuosta aikaisemmasta viestistäni löydy vastaus siihen, että minkä takia Welbeck on tehnyt tuona aikana vain 17 maalia. Tulisi katsoa enemmän peliaikaa kuin kalenteria.

 

Sitä paitsi tulisi ehkä ottaa huomioon, että pelaaja on pelannut – kuten jo mainitsinkin – tuona aikana vain 3.799', jossa syntynyt näiden maalien lisäksi myös 10 maalisyöttöä. Rashfordilla puolestaan on peliaikaa huomattavasti enemmän, kun minuutteja tullut jopa 4.278' ja näiden 19 maalin lisäksi löytyy 7 maalisyöttöä. Saat tuolla muotoilulla kuulostamaan, että Danny olisi pelannut yhteensä noin 8.556' peliminuutteina (3 kautta verrattuna 1,5 kauteen), mikä nyt ei pidä paikkaansa, ja näin ollen pohja lähtee aika nopeasti alta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Eiköhän tuosta aikaisemmasta viestistäni löydy vastaus siihen, että minkä takia Welbeck on tehnyt tuona aikana vain 17 maalia. Tulisi katsoa enemmän peliaikaa kuin kalenteria.

 

Sitä paitsi tulisi ehkä ottaa huomioon, että pelaaja on pelannut – kuten jo mainitsinkin – tuona aikana vain 3.799', jossa syntynyt näiden maalien lisäksi myös 10 maalisyöttöä. Rashfordilla puolestaan on peliaikaa huomattavasti enemmän, kun minuutteja tullut jopa 4.278' ja näiden 19 maalin lisäksi löytyy 7 maalisyöttöä. Saat tuolla muotoilulla kuulostamaan, että Danny olisi pelannut yhteensä noin 8.556' peliminuutteina (3 kautta verrattuna 1,5 kauteen), mikä nyt ei pidä paikkaansa, ja näin ollen pohja lähtee aika nopeasti alta.

No tällä "muotoilulla" saan sen vaan näyttämään kummasta on ollut enemmän hyötyä joukkueelleen, vaikka mainitsitkin ettei ole loukkaantumis herkkä pelaaja. En tosiaan noita minuuttimääriä jaksanut etsiä, mutta eipä tuolla mulle ole mitään merkitystä. Hyvä näin :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään


×