Hyppää sisältöön


Kuva
- - - - -

Newcastle United 2017-2018


 • Kirjaudu vastataksesi
8 vastausta aiheeseen

#1 Haltsu

Haltsu

  Junior Member

 • Members
 • 1 691 Viestit

Lähetetty 08.05.2017 - 15:38

NEWCASTLE UNITED 2017-2018

 

 

14381165.jpg

 

Kausi 2016-2017 - perustuksen valaminen

 

Uusi aikakausi alkoi seurassa virallisesti 25.5.2016, kun Ashleyn onnistui saamaan Rafan kirjoittamaan nimensä kolmen vuoden sopimukseen nostaakseen Newcastlen takaisin Valioliigaan Mestaruussarjasta heti ensi yrittämällä. Kyseessä oli managerisopimus - eli jo tässä vaiheessa kannattajat pystyivät aistimaan muutoksien tuulet johtoportaassa, sillä Ashley oli aiemmat vuodet palkannut pelkästään päävalmentajia, johtoportaan hoitaessa muut kuin valmennukselliset asiat, kuten pelaajien rekrytoinnit. Tämä oli kuitenkin päällimmäinen ehto Rafan jatkamiselle Newcastlessa - olla seuran manageri.
 
Oli alusta alkaen selvää, kun putoaminen Valioliigasta vuosi sitten varmistui, että seura ja silloinen pelaajisto tarvitsisi rankasti uudistamista uutta identiteettiä varten. Joukkue oli kaikkea muuta kuin Rafan näköinen. Vaikea sanoa, oltaisiinko niin rankkaa uudistusta nähty, jos Newcastle olisi jollain ilveellä säilynytkin Valioliigassa, esimerkiksi Wijnaldum ja Sissoko oltaisiin kenties onnistuttu pitämään seurassa. Kumpikin näistäkin pelaajista oli kuitenkin esimerkki siitä, minkä vuoksi viime vuodet olivat olleet mollivoittoisia Newcastlessa, joten heidän myyntinsä tuli seuralle tarpeen niin imagollisessa, kuin taloudellisessa mielessä. Pelkästään näiden kahden myynnistä Newcastle nettosi liki 60 miljoonaa puntaa siirtokorvauksia, joilla pystyttiin kattamaan uuden - Rafan valitseman - joukkueen hankinta.
 
Hankinant, kesä 2016:

Spoiler

 

Rafa sai käyttöönsä vajaat 55 miljoonaa(!), mikä on hirvittävän suuri summa ja panostus Ashleylta. Tässä vaiheessa kannattajatkin älysivät, että muutos on oikeasti käsillä. On pelaajia, joiden hankkimista en vieläkään ymmärrä (Lazaar, Sels). Gaylesta maksettu siirtokorvaus tuntui vielä viime kesänä liian kovalta, mutta mies teki lopulta 23 maalia 32 liigapeliin, kuka tietää mihin olisi pystynyt ilman loukkaantumista, joka vesitti tuon tammikuu-huhtikuu jakson Gaylen kohdalla.

 

Myös Clarkin hankinta tuntui erittäin oudolta aikanaan, kyseessä Villan entinen huippulupaus josta kuitenkin viime vuosina oli tullut Villan omienkin kannattajien naurun kohde. Surkea ukko suoraan sanottuna viime vuosina, mutta Rafa näki edelleen tässä lunastamatonta potentiaalia, joka sitten paljastuikin tässä kauden mittaan. Menee Newcastlen top-3 onnistujiin kuluneella kaudella ja oli tällä tasolla erittäin, erittäin vakuuttava. Jännä nähdä, onnistuuko siirtämään tason Valioliigaan, joka on erityylinen liiga; paljon teknisempi ja taidokkaampi kuin perinteisestä brittifutiksesta tunnettu Mestaruussarja.

 

Kaiken kaikkiaan onnistujia on joukkueessa todella paljon. Mitrovicin, Diamén ja Mbemban kohdalla kausi oli vaikea ja näistä jokaisen tulevaisuus on epäselvä. Mbemba tosin pelasi hyvin aina kun pääsi pelaamaan, mutta ei tunnu kuuluvan Rafan suunnitelmaan.

 

Kausi 2017-2018 - uhka vai mahdollisuus

 

Kaiken kaikkiaan tässä pitäisi olla juhlan ja onnellisuuden aika käsillä. Siltä se pinnallisesti näyttääkin, mutta pinnan alla muhii kyllä niin paljon kysymysmerkkejä, ettei oikein tiedä mistä sitä oikein edes aloittaisi.

 

1. Jatkaako Rafa?

 

Tämä on se kaiken a ja o. Rafa on sanonut, että näkisi itsensä Newcastlessa vaikka seuraavan 10 vuoden ajan, mutta ei myöskään pystynyt lyömään varmaksi sitä, jatkaako tämä edes tulevan kesän yli Newcastlessa. Mies lyö painetta Ashleyn suuntaan ja hyvä niin. Tämä antoi seurajohdolle sen mitä tältä pyydettiin, eli välittömän nousun takaisin Valioliigaan. Nyt on sitten ikään kuin seurajohdon vuoro vastata huutoon sponsoroimalla Rafaa kesän siirtomarkkinoilla. Kaikki riippuu siitä, että mätchääkö sekä Rafan että seurajohdon suunnitelmat seuran eteenpäin viemiseksi, ovatko kummatkin osapuolet yhtä menestyksen nälkäisiä. Seuraavat viikot käytetään tämän asian jännittämiseen, kun Rafa lyö suunnitelmansa Ashleyn pöytään. Brittilehdistöjen mukaan suunnitelmaan kuuluu arviolta 70 miljoonan punnan siirtokassa, vaan mitä vastaa tähän herra Ashley?

 

2. Joukkueen uudelleen rakentaminen Valioliigaa varten

 

Mitä? Taas? Vastahan joukkue uudelleen rakennettiin melkein 60 miljoonalla? Totta. Olen sitä mieltä että nuo 60 miljoonaa oltaisiin voitu käyttää viime kesänä viisaamminkin hankkimalla joukkueeseen enemmän sellaisia pelaajia, joita oltaisiin voitu kehittää kuluneella kaudella niin, että he olisivat nyt sitten Valioliigaan valmiita. Tottahan tuollaisiakin pelaajia joukkueesta löytyy, esim. edellä mainittu Clark on tehnyt kaiken tarvittavan tällä kaudella ansaitakseen uuden mahdollisuuden Valioliigassa. Ritchie, Hayden, Yedlin, Gayle, ... Kyllähän näitä löytyy. Silti Selsin, Hanleyn, Diamén, Lazaarin ja Murphyn tyylisiin pelaajiin upotettiin yhteensä peräti 23 miljoonaa puntaa - kaikki Murphya lukuun ottamatta käytännössä hyödyttömiä kuluneella kaudella muussa kuin ringinlevennys mielessä. Murphyn listaaminen tuohon joukkoon toisaalta ehkä vääryys, sillä mies oli aina hyvä ja tehokas kuin pääsi pelaamaan, mutta tulevaisuutta 34-vuotiaalla ei hirveästi ole enää jäljellä.

 

Siispä, aivan puhtaita papereita ei Rafa saa joukkueen rakentamisestaan. Totta kai ymmärrän, että mies halusi varmistaa viime kesänä hankinnoillaan sen, että rinki on riittävän leveä yli 50 ottelua varten, kun lasketaan mukaan cup-kalinat. Mutta yllättävän vähän mies edes lopulta harrasti sitä rotaatiota.

 

Tämän vuoksi, joukkuetta on rukkailtava jälleen uuteen uskoon ja kun tarkemmin miettii, edes se huhuosastolla pyörinyt 70 miljoonaa ei välttämättä riitä kuin juuri ja juuri sarjapaikan säilyttämiseen; Valioliigassa taso on hirvittävän kova, mutta toisaalta marginaalitkin pieniä. Kannattajat ja Rafa haluavat enemmän, toivottavasti seurajohtokin.

 

3. HMRC - mitä helvettiä nyt taas?

 

Kaikki vaikutti liian hyvältä ollakseen totta Newcastlessa. Juuri varmistettu nousu, Rafa hymyilee, fanit hymyilee ja PUM. Seuraa epäillään veropetoksista ja media maalailee piruja seinille pistemenetyksien, siirtobannien sekä jopa sarjaportailta tiputtelujen (à la Rangers) muodossa.

 

Tässä on nyt reilu viikko menty ilman minkäänlaisia päivityksiä/uutisia tilanteeseen liittyen, mutta fakta on se että tilanne on vakava. Ei toimitusjohtajia noin vain pidätetä kesken aurinkoisen päivän. Charnley tietysti vapautettiin vielä saman päivän aikana, mutta ei savua ilman tulta. Tässä nyt sitten vaan jännitetään sitä, onko Newcastle tieten tahtoen toiminut väärin ja siten ansaitsisi kaiken tulevan paskan niskaansa. Ilmeisesti pääepäiltynä on jokin agenttijoukkio, joka ylettyy Panamaan asti kikkailujensa vuoksi - onko Newcastle United tässä vyyhdissä "vahingossa" mukana?

 

Tässä ja tässä pari artikkelia aiheesta, jotka avaavat asiaa paremmin kuin meikäläinen osaisi.

 

Ykkösjoukkueen sopimustilanne 1.7.2017

 

Spoiler

 

Siinä tämän hetkinen sopimustilanne niistä pelaajista, jotka palaavat lomiltaan pre-seasonille Newcastlen harjoituskeskukseen heinäkuun alussa. Listaan ei siis olla luettu mukaan Anitaa, Gouffrania tai Ameobia, sillä tämän hetkisen tilanteen mukaan koko kolmikko päästetään vapaiden pelaajien markkinoille. Anitan ja Gouffranin tilanne on Rafan mukaan vielä auki, mutta Ameobin tilanne lienee taputeltu.

 

32 sopimuspelaajaa tällä hetkellä. Se on aivan liikaa Valioliigaan. Jos itseltä kysytään, niin kesällä ulostettavien pelaajien määrän tulisi olla siellä kymmenen tietämillä. Lainalta tulevat ovat ensimmäisten joukossa (Woodmania, Armstrongia, Mbabua ja Toneyta lukuunottamatta), tämän hetkinen mielipiteeni on että Krul ja de Jong saavat näytönpaikat pre-seasonilla; Saivetin ja Rivièren kohtalo lienee reserviin hautaus, elleivät saa siirtoa muualle. Thauvinin pysyvä siirto Marseilleen lienee taputeltu.

 

Mitä seuraavaksi?

 

Uusi paitasponsori julkaistaan tällä viikolla, ja mitä ilmeisimmin uusi kotipaita siinä samalla. Paitasponsori on kiinalainen nettikasinofirma, mikä toisaalta ei kyllä mene arvokkuutensa suhteen yhtään yksyhteen seuran 125-vuotissynttäreiden kanssa, joiden perusteella uudet peliasutkin ollaan suunniteltu. Niistä paidoista on lupa odottaa tyylikkäitä, teasing-kuvasta päätellen. 

 

Mutta joo. Tuo kiinalainen vedonlyöntifirma (huhujen mukaan Fun88 (entinen Burnleyn paitasponsori)) on pettymys itselle, kun vielä syksyllä spekuloitiin Newcastle Brown Alesta yms. Toisaalta ilmeisen rahakas diili kyseessä.


 • ippe ja Jahnny pitää tästä

"I've never heard noise like it in my life when Newcastle United scored, this place is unbelievable." - Petr Čech St. James' Parkista


#2 Haltsu

Haltsu

  Junior Member

 • Members
 • 1 691 Viestit

Lähetetty 10.05.2017 - 20:03

Ei tarvinnut kauaa soutaa ja huopaa - Club confirm positive discussions

 

Eli Rafa jatkaa! Mike Ashley omin sanoin lupaa, että kaikki rahat mitä on tullakseen esim. nousun ja pelaajamyyntien myötä, ovat Rafan käytettävissä.

 

Huikeeta! En ole perehtynyt tarkkaan summaan, paljonko nousun/Valioliiga-paikan myötä Newcastle tulee saamaan rahaa, mutta SkySports puhuu 70 miljoonan alustavasta siirtokassasta, johon sitten lisätään pelaajamyynneistä saatavat siirtokorvaukset. Jos myynnit onnistuvat ja ns. turhakkeista päästään eroon, 20 miljoonaa lienee realistinen summa mitä Newcastle voisi minimissään myynneistä saada.

 

Joko tää homma menee ihan totaalisesti reisille, tai sitten Newcastlella tulee olemaan vahva joukkue vahvalla managerilla ensi kaudella. This good.....


"I've never heard noise like it in my life when Newcastle United scored, this place is unbelievable." - Petr Čech St. James' Parkista


#3 Haltsu

Haltsu

  Junior Member

 • Members
 • 1 691 Viestit

Lähetetty 15.05.2017 - 11:34

Newcastle-United-Home-Shirt-2017-18.png

 

Sponsori...  :scream: Paitahan on ihan hyvännäköinen tuollainen klassinen ja yksinkertainen mustavalkoraitapaita, ilman mitään ylimääräsiä sinisiä viivoja tms. Mutta niin se vaan on että Wonga-vuosien jälkeenkin saadaan kituutella paskannäköisen paitasponsorin kanssa. Voi kumpa ne neuvottelut Carlsbergin kanssa olisivat menneen marraskuussa paremmin, niin oltaisiin voitu saada se nykyään heidän omistuksessaan oleva Newcastle Brown Ale takaisin koristamaan paitaa... Ei voi mitään, jäätävän ruma sponsori :D Olisi edes mustalla tuo teksti.

 

Saapa muuten nähdä, onko hihoissa erillinen sponsorilätkä? Sallittua sellainenkin vissiin nykyään..

 

Ei ole muuten vieläkään virallista tiedotetta tullut tuosta sponsorisopimuksesta, vaikka ChronicleLive lupaili sen tapahtuvan jo viime viikolla. Toivottavasti kyseessä on max 2 vuoden sopimus... En nyt tarkalleen voi sanoa, mutta sellainen mielikuva mulla näistä kiinalaisverkkokasinoista on, että eivät ole pitkiä sopimuksia tehneet muidenkaan Valioliiga-seurojen kanssa, ainakaan niin pitkiä, mitä Wongan kanssa oli (4 vuotta).


"I've never heard noise like it in my life when Newcastle United scored, this place is unbelievable." - Petr Čech St. James' Parkista


#4 Haltsu

Haltsu

  Junior Member

 • Members
 • 1 691 Viestit

Lähetetty 20.05.2017 - 11:23

Linkin takana vähän uutta materiaalia uudesta pelipaidasta. Punaiset numerot ja kirjaimet toimii. Niilläkin on kuitenkin pitkät perinteet Newcastle Unitedin historiassa, ja sillä periaatteellahan tämä uusi, seuran 125-vuotista historiaa juhlistava peliasu ollaankin suunniteltu.


"I've never heard noise like it in my life when Newcastle United scored, this place is unbelievable." - Petr Čech St. James' Parkista


#5 Haltsu

Haltsu

  Junior Member

 • Members
 • 1 691 Viestit

Lähetetty 05.06.2017 - 17:32

Cheick Tioté on menehtynyt. :(

 

En löydä oikein sanoja. Nousi ihan suosikkipelaajakseni heti siirryttyään Newcastleen kesällä 2010. Vaatekaapista löytyy #24 paitakin jota pidin päälläni ensimmäisellä ja toistaiseksi ainoalla St. James' Park visiitilläni.

 

Aivan järkyttävä uutinen, vastahan se oli vielä Newcastlen listoillakin...

 

 

Tämäkin peli, ihan kuin olisi vasta pelattu...


 • Jahnny tykkää tästä

"I've never heard noise like it in my life when Newcastle United scored, this place is unbelievable." - Petr Čech St. James' Parkista


#6 Haltsu

Haltsu

  Junior Member

 • Members
 • 1 691 Viestit

Lähetetty 02.07.2017 - 15:30

On suhteellisen hiljainen kesä meneillään. Viikolla Graham Carr päätti irtisanoutua yhteisymmärryksessä seuran kanssa 8 vuoden sopimuksestaan pääskoutin virastaan, jossa oli viides vuosi meneillään. Carr teki muutaman todellisen löydön parilla miljoonalla (Sissoko, Cabaye, Ben Arfa, Debuchy, jne), jotka sitten onnistuttiin myymään moninkertaisella summalla eteenpäin. Toki niitä hutikutejakin oli, kuten Yanga-Mbiwa ja Rivière.

 

Tosiaan kovasti seurakin painotti, että ihan hyvillä ja kiitollisilla mielin kaikki osapuolet jatkavat tästä eteenpäin, mutta jotenkin on sellainen näppituntuma että Rafa tässä halusi itselleen enemmän valtaa siirtojen suhteen - tai sitten päinvastoin, että Carr ei ollut enää niin tyytyväinen siihen, että hänenkin sananvaltansa oli pienentynyt viimeisen vuoden aikana, kun Rafa on ollut talossa.

 

Joka tapauksessa, seuran uudeksi pääskoutiksi nimitettiin toissa päivänä Steve Nickson, joka on ollut jo vuosia skouttina seurassa ja on saanut kiitosta mm. Ayozen löytämisestä. Nyt sitten vaan odottelemaan niitä siirtoja, joita varten piti olla hunajainen 100 miljoonan siirtokassa jne..... Pre-season alkaa huomenna, ja lehtien mukaan Rafa ei ole todellakaan tyytyväinen siihen, ettei Charnleyn ole Atsun jälkeen onnistunut tekemään valmiiksi yhtäkään siirtoa, kun pre-season alkaa. Toisaalta, ei tässä ainoita olla joilla on vastaavanlainen hiljainen kesä meneillään, ehkäpä se tuossa muutaman viikon sisään starttaa sitten kunnolla siirtojenkin osalta.


"I've never heard noise like it in my life when Newcastle United scored, this place is unbelievable." - Petr Čech St. James' Parkista


#7 todeaalto13

todeaalto13

  Junior Member

 • Members
 • 574 Viestit

Lähetetty 02.07.2017 - 17:47

Älä huoli... meillä West hamissa omistajat on tyytyväisiä nykyjoukkoon kärkeä lukuunottamatta 😂 Ei tolla sakilla kpvin pitkälle pötkitä...

#8 Haltsu

Haltsu

  Junior Member

 • Members
 • 1 691 Viestit

Lähetetty 13.07.2017 - 12:56

Siitä uutta kolmoasua. Todella huonolaatuisia kuvia tarjolla tuosta uudesta pelipaidasta, mutta kokomusta vaikuttaa kyllä ihan hyvännäköiseltä.

 

NUFC-Black-Strip-17-18.jpg

 

Huomenna ensimmäinen harjoituspeli Heartsia vastaan, kello 21:45 Suomen aikaa.

 

Alla lista kesän muista harjoituspeleistä:

 

Saturday, 22nd July
Preston North End v Newcastle United
Kick-off 3pm at Deepdale

 

Wednesday, 26th July
Bradford City v Newcastle United
Kick-off 7.30pm at the Northern Commercials Stadium at Valley Parade

 

Saturday, 29th July

1. FSV Mainz 05 v Newcastle United
Kick-off 4pm local time at the Opel Arena

 

Wednesday, 2nd August

VfL Wolfsburg v Newcastle United
Kick-off 4pm local time at the AOK Stadion

 

Sunday, 6th August

Newcastle United v Hellas Verona
Kick-off 3pm at St. James' Park


"I've never heard noise like it in my life when Newcastle United scored, this place is unbelievable." - Petr Čech St. James' Parkista


#9 Haltsu

Haltsu

  Junior Member

 • Members
 • 1 691 Viestit

Lähetetty 17.07.2017 - 23:51

Uusi vierasasu, jatkaa nostalgialinjalla... Cityä muistuttaa, mutta on kyllä jotenkin omaan silmään ihan raikas veto, toimii.

 

away-kit-puma.jpg


"I've never heard noise like it in my life when Newcastle United scored, this place is unbelievable." - Petr Čech St. James' Parkista

0 käyttäjää lukee aihetta

0 jäsentä, 0 vierasta, 0 anonyymiä käyttäjää