Jump to content
Sign in to follow this  
Haltsu

Newcastle United 2017-2018

Recommended Posts

NEWCASTLE UNITED 2017-2018

 

 

14381165.jpg

 

Kausi 2016-2017 - perustuksen valaminen

 

Uusi aikakausi alkoi seurassa virallisesti 25.5.2016, kun Ashleyn onnistui saamaan Rafan kirjoittamaan nimensä kolmen vuoden sopimukseen nostaakseen Newcastlen takaisin Valioliigaan Mestaruussarjasta heti ensi yrittämällä. Kyseessä oli managerisopimus - eli jo tässä vaiheessa kannattajat pystyivät aistimaan muutoksien tuulet johtoportaassa, sillä Ashley oli aiemmat vuodet palkannut pelkästään päävalmentajia, johtoportaan hoitaessa muut kuin valmennukselliset asiat, kuten pelaajien rekrytoinnit. Tämä oli kuitenkin päällimmäinen ehto Rafan jatkamiselle Newcastlessa - olla seuran manageri.
 
Oli alusta alkaen selvää, kun putoaminen Valioliigasta vuosi sitten varmistui, että seura ja silloinen pelaajisto tarvitsisi rankasti uudistamista uutta identiteettiä varten. Joukkue oli kaikkea muuta kuin Rafan näköinen. Vaikea sanoa, oltaisiinko niin rankkaa uudistusta nähty, jos Newcastle olisi jollain ilveellä säilynytkin Valioliigassa, esimerkiksi Wijnaldum ja Sissoko oltaisiin kenties onnistuttu pitämään seurassa. Kumpikin näistäkin pelaajista oli kuitenkin esimerkki siitä, minkä vuoksi viime vuodet olivat olleet mollivoittoisia Newcastlessa, joten heidän myyntinsä tuli seuralle tarpeen niin imagollisessa, kuin taloudellisessa mielessä. Pelkästään näiden kahden myynnistä Newcastle nettosi liki 60 miljoonaa puntaa siirtokorvauksia, joilla pystyttiin kattamaan uuden - Rafan valitseman - joukkueen hankinta.
 
Hankinant, kesä 2016:

 

14381170.jpg

 

 

Rafa sai käyttöönsä vajaat 55 miljoonaa(!), mikä on hirvittävän suuri summa ja panostus Ashleylta. Tässä vaiheessa kannattajatkin älysivät, että muutos on oikeasti käsillä. On pelaajia, joiden hankkimista en vieläkään ymmärrä (Lazaar, Sels). Gaylesta maksettu siirtokorvaus tuntui vielä viime kesänä liian kovalta, mutta mies teki lopulta 23 maalia 32 liigapeliin, kuka tietää mihin olisi pystynyt ilman loukkaantumista, joka vesitti tuon tammikuu-huhtikuu jakson Gaylen kohdalla.

 

Myös Clarkin hankinta tuntui erittäin oudolta aikanaan, kyseessä Villan entinen huippulupaus josta kuitenkin viime vuosina oli tullut Villan omienkin kannattajien naurun kohde. Surkea ukko suoraan sanottuna viime vuosina, mutta Rafa näki edelleen tässä lunastamatonta potentiaalia, joka sitten paljastuikin tässä kauden mittaan. Menee Newcastlen top-3 onnistujiin kuluneella kaudella ja oli tällä tasolla erittäin, erittäin vakuuttava. Jännä nähdä, onnistuuko siirtämään tason Valioliigaan, joka on erityylinen liiga; paljon teknisempi ja taidokkaampi kuin perinteisestä brittifutiksesta tunnettu Mestaruussarja.

 

Kaiken kaikkiaan onnistujia on joukkueessa todella paljon. Mitrovicin, Diamén ja Mbemban kohdalla kausi oli vaikea ja näistä jokaisen tulevaisuus on epäselvä. Mbemba tosin pelasi hyvin aina kun pääsi pelaamaan, mutta ei tunnu kuuluvan Rafan suunnitelmaan.

 

Kausi 2017-2018 - uhka vai mahdollisuus

 

Kaiken kaikkiaan tässä pitäisi olla juhlan ja onnellisuuden aika käsillä. Siltä se pinnallisesti näyttääkin, mutta pinnan alla muhii kyllä niin paljon kysymysmerkkejä, ettei oikein tiedä mistä sitä oikein edes aloittaisi.

 

1. Jatkaako Rafa?

 

Tämä on se kaiken a ja o. Rafa on sanonut, että näkisi itsensä Newcastlessa vaikka seuraavan 10 vuoden ajan, mutta ei myöskään pystynyt lyömään varmaksi sitä, jatkaako tämä edes tulevan kesän yli Newcastlessa. Mies lyö painetta Ashleyn suuntaan ja hyvä niin. Tämä antoi seurajohdolle sen mitä tältä pyydettiin, eli välittömän nousun takaisin Valioliigaan. Nyt on sitten ikään kuin seurajohdon vuoro vastata huutoon sponsoroimalla Rafaa kesän siirtomarkkinoilla. Kaikki riippuu siitä, että mätchääkö sekä Rafan että seurajohdon suunnitelmat seuran eteenpäin viemiseksi, ovatko kummatkin osapuolet yhtä menestyksen nälkäisiä. Seuraavat viikot käytetään tämän asian jännittämiseen, kun Rafa lyö suunnitelmansa Ashleyn pöytään. Brittilehdistöjen mukaan suunnitelmaan kuuluu arviolta 70 miljoonan punnan siirtokassa, vaan mitä vastaa tähän herra Ashley?

 

2. Joukkueen uudelleen rakentaminen Valioliigaa varten

 

Mitä? Taas? Vastahan joukkue uudelleen rakennettiin melkein 60 miljoonalla? Totta. Olen sitä mieltä että nuo 60 miljoonaa oltaisiin voitu käyttää viime kesänä viisaamminkin hankkimalla joukkueeseen enemmän sellaisia pelaajia, joita oltaisiin voitu kehittää kuluneella kaudella niin, että he olisivat nyt sitten Valioliigaan valmiita. Tottahan tuollaisiakin pelaajia joukkueesta löytyy, esim. edellä mainittu Clark on tehnyt kaiken tarvittavan tällä kaudella ansaitakseen uuden mahdollisuuden Valioliigassa. Ritchie, Hayden, Yedlin, Gayle, ... Kyllähän näitä löytyy. Silti Selsin, Hanleyn, Diamén, Lazaarin ja Murphyn tyylisiin pelaajiin upotettiin yhteensä peräti 23 miljoonaa puntaa - kaikki Murphya lukuun ottamatta käytännössä hyödyttömiä kuluneella kaudella muussa kuin ringinlevennys mielessä. Murphyn listaaminen tuohon joukkoon toisaalta ehkä vääryys, sillä mies oli aina hyvä ja tehokas kuin pääsi pelaamaan, mutta tulevaisuutta 34-vuotiaalla ei hirveästi ole enää jäljellä.

 

Siispä, aivan puhtaita papereita ei Rafa saa joukkueen rakentamisestaan. Totta kai ymmärrän, että mies halusi varmistaa viime kesänä hankinnoillaan sen, että rinki on riittävän leveä yli 50 ottelua varten, kun lasketaan mukaan cup-kalinat. Mutta yllättävän vähän mies edes lopulta harrasti sitä rotaatiota.

 

Tämän vuoksi, joukkuetta on rukkailtava jälleen uuteen uskoon ja kun tarkemmin miettii, edes se huhuosastolla pyörinyt 70 miljoonaa ei välttämättä riitä kuin juuri ja juuri sarjapaikan säilyttämiseen; Valioliigassa taso on hirvittävän kova, mutta toisaalta marginaalitkin pieniä. Kannattajat ja Rafa haluavat enemmän, toivottavasti seurajohtokin.

 

3. HMRC - mitä helvettiä nyt taas?

 

Kaikki vaikutti liian hyvältä ollakseen totta Newcastlessa. Juuri varmistettu nousu, Rafa hymyilee, fanit hymyilee ja PUM. Seuraa epäillään veropetoksista ja media maalailee piruja seinille pistemenetyksien, siirtobannien sekä jopa sarjaportailta tiputtelujen (à la Rangers) muodossa.

 

Tässä on nyt reilu viikko menty ilman minkäänlaisia päivityksiä/uutisia tilanteeseen liittyen, mutta fakta on se että tilanne on vakava. Ei toimitusjohtajia noin vain pidätetä kesken aurinkoisen päivän. Charnley tietysti vapautettiin vielä saman päivän aikana, mutta ei savua ilman tulta. Tässä nyt sitten vaan jännitetään sitä, onko Newcastle tieten tahtoen toiminut väärin ja siten ansaitsisi kaiken tulevan paskan niskaansa. Ilmeisesti pääepäiltynä on jokin agenttijoukkio, joka ylettyy Panamaan asti kikkailujensa vuoksi - onko Newcastle United tässä vyyhdissä "vahingossa" mukana?

 

Tässä ja tässä pari artikkelia aiheesta, jotka avaavat asiaa paremmin kuin meikäläinen osaisi.

 

Ykkösjoukkueen sopimustilanne 1.7.2017

 

 

14381151.jpg

 

 

Siinä tämän hetkinen sopimustilanne niistä pelaajista, jotka palaavat lomiltaan pre-seasonille Newcastlen harjoituskeskukseen heinäkuun alussa. Listaan ei siis olla luettu mukaan Anitaa, Gouffrania tai Ameobia, sillä tämän hetkisen tilanteen mukaan koko kolmikko päästetään vapaiden pelaajien markkinoille. Anitan ja Gouffranin tilanne on Rafan mukaan vielä auki, mutta Ameobin tilanne lienee taputeltu.

 

32 sopimuspelaajaa tällä hetkellä. Se on aivan liikaa Valioliigaan. Jos itseltä kysytään, niin kesällä ulostettavien pelaajien määrän tulisi olla siellä kymmenen tietämillä. Lainalta tulevat ovat ensimmäisten joukossa (Woodmania, Armstrongia, Mbabua ja Toneyta lukuunottamatta), tämän hetkinen mielipiteeni on että Krul ja de Jong saavat näytönpaikat pre-seasonilla; Saivetin ja Rivièren kohtalo lienee reserviin hautaus, elleivät saa siirtoa muualle. Thauvinin pysyvä siirto Marseilleen lienee taputeltu.

 

Mitä seuraavaksi?

 

Uusi paitasponsori julkaistaan tällä viikolla, ja mitä ilmeisimmin uusi kotipaita siinä samalla. Paitasponsori on kiinalainen nettikasinofirma, mikä toisaalta ei kyllä mene arvokkuutensa suhteen yhtään yksyhteen seuran 125-vuotissynttäreiden kanssa, joiden perusteella uudet peliasutkin ollaan suunniteltu. Niistä paidoista on lupa odottaa tyylikkäitä, teasing-kuvasta päätellen. 

 

Mutta joo. Tuo kiinalainen vedonlyöntifirma (huhujen mukaan Fun88 (entinen Burnleyn paitasponsori)) on pettymys itselle, kun vielä syksyllä spekuloitiin Newcastle Brown Alesta yms. Toisaalta ilmeisen rahakas diili kyseessä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei tarvinnut kauaa soutaa ja huopaa - Club confirm positive discussions

 

Eli Rafa jatkaa! Mike Ashley omin sanoin lupaa, että kaikki rahat mitä on tullakseen esim. nousun ja pelaajamyyntien myötä, ovat Rafan käytettävissä.

 

Huikeeta! En ole perehtynyt tarkkaan summaan, paljonko nousun/Valioliiga-paikan myötä Newcastle tulee saamaan rahaa, mutta SkySports puhuu 70 miljoonan alustavasta siirtokassasta, johon sitten lisätään pelaajamyynneistä saatavat siirtokorvaukset. Jos myynnit onnistuvat ja ns. turhakkeista päästään eroon, 20 miljoonaa lienee realistinen summa mitä Newcastle voisi minimissään myynneistä saada.

 

Joko tää homma menee ihan totaalisesti reisille, tai sitten Newcastlella tulee olemaan vahva joukkue vahvalla managerilla ensi kaudella. This good.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Newcastle-United-Home-Shirt-2017-18.png

 

Sponsori...  :scream: Paitahan on ihan hyvännäköinen tuollainen klassinen ja yksinkertainen mustavalkoraitapaita, ilman mitään ylimääräsiä sinisiä viivoja tms. Mutta niin se vaan on että Wonga-vuosien jälkeenkin saadaan kituutella paskannäköisen paitasponsorin kanssa. Voi kumpa ne neuvottelut Carlsbergin kanssa olisivat menneen marraskuussa paremmin, niin oltaisiin voitu saada se nykyään heidän omistuksessaan oleva Newcastle Brown Ale takaisin koristamaan paitaa... Ei voi mitään, jäätävän ruma sponsori :D Olisi edes mustalla tuo teksti.

 

Saapa muuten nähdä, onko hihoissa erillinen sponsorilätkä? Sallittua sellainenkin vissiin nykyään..

 

Ei ole muuten vieläkään virallista tiedotetta tullut tuosta sponsorisopimuksesta, vaikka ChronicleLive lupaili sen tapahtuvan jo viime viikolla. Toivottavasti kyseessä on max 2 vuoden sopimus... En nyt tarkalleen voi sanoa, mutta sellainen mielikuva mulla näistä kiinalaisverkkokasinoista on, että eivät ole pitkiä sopimuksia tehneet muidenkaan Valioliiga-seurojen kanssa, ainakaan niin pitkiä, mitä Wongan kanssa oli (4 vuotta).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Linkin takana vähän uutta materiaalia uudesta pelipaidasta. Punaiset numerot ja kirjaimet toimii. Niilläkin on kuitenkin pitkät perinteet Newcastle Unitedin historiassa, ja sillä periaatteellahan tämä uusi, seuran 125-vuotista historiaa juhlistava peliasu ollaankin suunniteltu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cheick Tioté on menehtynyt. :(

 

En löydä oikein sanoja. Nousi ihan suosikkipelaajakseni heti siirryttyään Newcastleen kesällä 2010. Vaatekaapista löytyy #24 paitakin jota pidin päälläni ensimmäisellä ja toistaiseksi ainoalla St. James' Park visiitilläni.

 

Aivan järkyttävä uutinen, vastahan se oli vielä Newcastlen listoillakin...

 

 

Tämäkin peli, ihan kuin olisi vasta pelattu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

On suhteellisen hiljainen kesä meneillään. Viikolla Graham Carr päätti irtisanoutua yhteisymmärryksessä seuran kanssa 8 vuoden sopimuksestaan pääskoutin virastaan, jossa oli viides vuosi meneillään. Carr teki muutaman todellisen löydön parilla miljoonalla (Sissoko, Cabaye, Ben Arfa, Debuchy, jne), jotka sitten onnistuttiin myymään moninkertaisella summalla eteenpäin. Toki niitä hutikutejakin oli, kuten Yanga-Mbiwa ja Rivière.

 

Tosiaan kovasti seurakin painotti, että ihan hyvillä ja kiitollisilla mielin kaikki osapuolet jatkavat tästä eteenpäin, mutta jotenkin on sellainen näppituntuma että Rafa tässä halusi itselleen enemmän valtaa siirtojen suhteen - tai sitten päinvastoin, että Carr ei ollut enää niin tyytyväinen siihen, että hänenkin sananvaltansa oli pienentynyt viimeisen vuoden aikana, kun Rafa on ollut talossa.

 

Joka tapauksessa, seuran uudeksi pääskoutiksi nimitettiin toissa päivänä Steve Nickson, joka on ollut jo vuosia skouttina seurassa ja on saanut kiitosta mm. Ayozen löytämisestä. Nyt sitten vaan odottelemaan niitä siirtoja, joita varten piti olla hunajainen 100 miljoonan siirtokassa jne..... Pre-season alkaa huomenna, ja lehtien mukaan Rafa ei ole todellakaan tyytyväinen siihen, ettei Charnleyn ole Atsun jälkeen onnistunut tekemään valmiiksi yhtäkään siirtoa, kun pre-season alkaa. Toisaalta, ei tässä ainoita olla joilla on vastaavanlainen hiljainen kesä meneillään, ehkäpä se tuossa muutaman viikon sisään starttaa sitten kunnolla siirtojenkin osalta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Siitä uutta kolmoasua. Todella huonolaatuisia kuvia tarjolla tuosta uudesta pelipaidasta, mutta kokomusta vaikuttaa kyllä ihan hyvännäköiseltä.

 

NUFC-Black-Strip-17-18.jpg

 

Huomenna ensimmäinen harjoituspeli Heartsia vastaan, kello 21:45 Suomen aikaa.

 

Alla lista kesän muista harjoituspeleistä:

 

Saturday, 22nd July
Preston North End v Newcastle United
Kick-off 3pm at Deepdale

 

Wednesday, 26th July
Bradford City v Newcastle United
Kick-off 7.30pm at the Northern Commercials Stadium at Valley Parade

 

Saturday, 29th July

1. FSV Mainz 05 v Newcastle United
Kick-off 4pm local time at the Opel Arena

 

Wednesday, 2nd August

VfL Wolfsburg v Newcastle United
Kick-off 4pm local time at the AOK Stadion

 

Sunday, 6th August

Newcastle United v Hellas Verona
Kick-off 3pm at St. James' Park

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se ois vajaan tunnin päästä kenraaliharjoitus. Tänään vastassa Hellas Verona St. James' Parkilla, ensi sunnuntaina Spurs St. James' Parkilla. Alla pre-seasonin harkkapelien tulokset:

 

  • Heart of Midlothian 1-2 Newcastle United (Gayle x2)
  • Preston North End 1-1 Newcastle United (Mitrovic)
  • Bradford City 0-4 Newcastle United (Gayle, Mitrovic, J.Murphy x2)
  • Mainz 2-1 Newcastle United (Gámez)
  • Wolfsburg 1-3 Newcastle United (Mitrovic, Ritchie, Atsu)

 

Kokoonpano tänään on seuraava:

 

NUFC (4-4-1-1): Elliot; Manquillo, Lejeune, Clark, Dummett; Ritchie, Shelvey, Hayden, Atsu; Pérez; Mitrović.

Subs: Darlow, Gámez, Lascelles, Mbemba, Aarons, De Jong, Diamé, Merino, Murphy.

 

Gayle sivussa, ilmeisesti loukkaantuminen mikä vain alleviivaa sitä, kuinka kovasti uusi hyökkääjä tähän joukkueeseen tarvitaan, olkoonkin että Mitrovic on esiintynyt todella pirteästi harkkapeleissä. Yedlin ja Sterry ovat niin ikään loukkaantuneina ja kumpikin heistä missaa Valioliigan kauden avauksen. Manquillo on pelannut hyvin oikeana pakkina ja myöskin Merinoa kiiteltiin Wolfsburg-pelin jälkeen. Kuitenkin, yllä oleva vaikuttaisi olevan se kokoonpano, jolla Spursia tällä hetkellä lähdettäisiin kaatamaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ai että! 15:30 se viimeinkin pärähtää käyntiin myöskin Newcastlen osalta, kun Tottenham matkaa St. James' Parkille. Spurs on todentotta yksi sarjan kovimmista joukkueista ja siten vaikea avausvastustaja, MUTTA, Newcastle ei ole hävinnyt Spursille viimeiseen 25 otteluun kuin ainoastaan 6 kertaa. Edellisen kerran kun nämä kaksi seuraa kohtasivat, Newcastle rökitti Spursia numeroin 5-1, tämä oli siis toissa kauden viimeinen ottelu, Newcastle oli jo aiemmin varmistanut putoamisensa Mestaruussarjaan mutta kuitenkin! Newcastle St. Jamesilla on eräänlainen bogey team Liljanvalkoisille.

 

Newcastlella on alla lievästi sanottuna myrskyinen kesä mediamyllerryksillä höystettynä, paljon on revitty otsikoita siitä miten Rafa Benítez on äkäinen seurajohdolle epäonnistuneesta siirtokesästä jne... Rafa itse on kertonut jo useaan otteeseen, viimeksi eilen, että aikoo jatkaa vastoinkäymisistä huolimatta ja näkee tämän projektin isommassa mittapuussa, kuin pelkästään tämän yhden kesän urakkana. Media on lytännyt Newcastlen mahdollisuudet Valioliiga-kautta ajatellen jo pitkän aikaa, koska seura ei ole panostanut tänä kesänä tarpeeksi ja blaablaablaa. Oikeastaan ihan hirvittävää paskaa tuon saaren median ulosanti, nyt vasta tänä kesänä se on itsellenikin tullut selväksi ihan kantapään kautta...

 

Newcastle ei ehkä ole käyttänyt tänä kesänä niin paljoa rahaa kuin odotettiin, mutta reilu 30 miljoonaa tässä ollaan silti kulutettu. Plus, harva muistaa viime kesän 50 miljoonan hankinnat. Joukkueessa ei ehkä ole enää niitä Georginio Wijnaldumin ja Moussa Sissokon kaltaisia nimimiehiä, mutta rehellisesti sanottuna olen enemmän kuin tyytyväinen tähän tilanteeseen, että Newcastlessa on kerrankin pitkästä aikaa tasapaksu joukkue isolla jiillä. Starat puuttuvat, mutta Rafa on jo vuoden verran rakentanut tätä joukkuetta omannäköisekseen. Joukkue on työteliäs ja puhaltaa yhteen hiileen, se on sellainen asia minkä voimin tämä joukkue voi päästä todella pitkälle - ja tämä asia unohtuu näiltä Mersonin tyylisiltä paskapäiltä. Mä itse näen Newcastlen todella potentiaalisena ja yllättävänä joukkueena tällä kaudella Valioliigassa.

 

Mike Ashley on taas eilen ja tänään puhunut suunsa puhtaaksi (?) seuran nykytilanteesta, ja omasta mielestäni varsin rehellisesti tuo tuntuu nykyään vastaavan kysymyksiin. Myöntää suoraan, että rahat ovat loppu ja että tilanne on yksinkertaisesti se, että Rafa alkaa saamaan käyttöönsä rahaa heti, kun Valioliiga alkaa sitä seuralle työntämään, eli aikaisintaan ensi kesänä voi oikeasti odottaa jo niitä isompia hankintoja. Toinen vaihtoehto on pelaajamyynnit. Tässä ja tässä on Ashleyn SkySportsin haastattelut eiliseltä ja tältä päivältä.

 

Joukkueeseen mahtuisi edelleenkin yksi keskikenttäpelaaja sekä ennen kaikkea hyökkääjä, mutta muutoin rosteri on mielestäni todella valmis alkavaan kauteen. Nämäkin hankinnat riippuvat hyvin pitkälti siitä, miten paljon myyntejä saadaan tehtyä, ja miten herkästi muut seurat alkavat päästämään pelaajiaan lainalle (Arsenalin Lucas Pérez ja Jack Wilshere?). Mutta kuitenkin, siellä nykyisessäkin rosterissa on potentiaalisia sekä jo tasonsa osoittaneita pelaajia vaikka kuinka paljon. Managerikin voisi olla paljon paljon huonompi... Joten hyvillä fiiliksillä lähdetään! Veikkaan, että kotiyleisö on tänään äänekäs, mutta kannustava.

 

Newcastlen avauskokoonpano:

4-2-3-1: Elliot; Manquillo, Lejeune, Clark, Dummett; Shelvey, Hayden; Ritchie, Ayoze, Atsu; Gayle.

Subs: Darlow, Lascelles, Mbemba, Merino, Murphy, Aarons, Mitrovic.

 

Tottenhamin avauskokoonpano:

4-2-3-1: Lloris; Walker-Peters, Alderweireld, Vertonghen, Davies; Dier, Dembele; Sissoko, Eriksen, Dele; Kane.

Subs: Vorm, Carter-Vickers, Wimmer, Wanyama, Winks, Son, Janssen.

 

Florian Lejeune debytoi tänään heti kauden avauspelissä, kuten myös Javier Manquillo, joka pelaa siis loukkaantuneen DeAndre Yedlinin paikalla oikeana pakkina. Muuten avauskokoonpano on tuttu viime kaudelta, eli Rafa suosii tuota yhden kärkipelaajan taktiikkaa. Dwight Gayle siis pelikunnossa. Jamaal Lascelles on tälläkin kaudella kapteeni, muttei tänään mahdu avauskokoonpanoon.

 

Vaihtopenkki on kyllä mielenkiintoinen, en rehellisesti sanottuna osaa sanoa että ketkä kolme sieltä haluaisin tänään pelikentällä nähdä. Eli positiivinen pulma tuokin, kun vaihtopenkillä on laatua ja leveyttä. Siem de Jong ei mahtunut tänään pelaavaan kokoonpanoon, kuten ei myöskään Mohamed Diamé tahi Jack Colback, joka otti ilmeisesti viikolla yhteen Rafan kanssa, ja on vapaa etsimään itselleen uuden seuran. Hyvä vaan...

 

Sissokolla varmaan lämmin vastaanotto luvassa kotiyleisöltä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olipas fiksua käytöstä Shelveyltä. Sai suoran punaisen tallattuaan tahallaan Dele Allin jalan päälle. Onhan Allikin aikamoinen kusipää kentällä mutta ei tuota voi silti käsittää. Newcastle joutui lisäksi vaihtamaan ulos Dummettin ja Lejeunen loukkaantumisten takia, pitkä kausi tulossa Magpiesin faneille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tämän Shelveyn ratkaisut ei enää jaksa edes yllättää. Harmittavan tärkeä pelaaja Newcastlelle, hyökkäyspelaamisesta katoaa se viimeinenkin idea kun tämä on sivussa pelikentiltä. Siinäpä Rafalle aivojumppaa... Ei tuolla hyökkäyspelillä liikaa ainakaan maaleja tehdä.

 

Puolustuskaan ei vakuuta. Tosin sekä Dummett että Lejeune ulos aikaisin ensimmäisellä puoliajalla loukkaantumisten vuoksi. Ekassa Spursin maalissa nukkui Lascelles ja toisessa Clark.

 

Seuraavaksi Huddersfield vieraissa. Toivottavasti on siihen mennessä hankittu vähintään se uusi keskikenttäpelaaja. Ei taida Gaylestakaan ihan siihen ykköspyssyn rooliin olla tällä sarjatasolla...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllähän tämä hankalalta kaudelta alkaa vaikuttamaan. Periaatteessa materiaalin puolesta tässä ei pitäisi niinkään olla hätää, liigassa on vaikka kuinka paljon heikompiakin nippuja kuin Newcastle, mutta se mikä tässä nyt koituu Harakoiden kohtaloksi näköjään on se, että momentumia ei tosiaan enää ole, kuten vaikkapa eilisellä vastustajalla Huddersfieldillä on. Eilen siis 1-0 vierastappio, ja kyllähän siinä tosiaan vissi ero on näiden kahden seuran välillä; toisella on alla erittäin positiivinen siirtoikkuna ja toisella taas ei. Varsinkin Newcastlen kohdalla nämä epäonnistuneet ja alta odotusten menevät siirtoikkunat aiheuttavat todella nopeasti sen doom and gloom -reaktion kannattajien keskuudessa. Ja mikä pahinta, Rafa tuntuu lähteneen itsekin tähän buumiin mukaan, myönsi eilenkin että nousubuumi on mennyt ohi jo kuukausia sitten... 

 

Nämä kuluneet viikot ovat muutenkin olleet mun mielestä pettymyksiä managerimme osalta, että siinä missä hänkin on pettynyt epäonnistuneisiin hankintayrityksiin, hän antaa sen pettymyksen näkyä liikaa... Rafan pitäisi nyt vaan hyväksyä nykyinen joukkueensa ja luoda uskoa siihen ryhmään mikä on käytössään, eikä manailla koko ajan mediassa että kun "ei olla valmiita, joukkue ei ole tarpeeksi hyvä, jne...". Ihan perusjuttuja ainakin omasta mielestäni. Pukukoppi on nyt ihan ensimmäisenä saatava hyvälle hengelle, joukkue on tarpeeksi hyvä Valioliigaan!

 

On totta, että varmaan toukokuun keskusteluissa on lupailtu asioita Rafalle joilla tämä on saatu jatkamaan Newcastlessa, ja nämä lupaukset eivät ole toteutuneet. Totta kai jokainen menestyksenjanoinen ihminen olisi pettynyt tuossa tilanteessa, kuten Rafakin on. Ashley on aina ollut kiero ukko, ja viime viikkojen ulosannit mediallekin vaikuttavat paniikinomaisilta kilven kiillotusyrityksiltä... Mutta niin, deal with it tai sitten toinen vaihtoehto on se irtisanoutuminen managerin pestistä. Ei ole muita vaihtoehtoja tai mitään välimaastoa tämän asian kanssa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cupista ulos heti kättelyssä, eipähän olla näin nopeasti lennetty pihalle Liigacupista 24:ään vuoteen. Alkaa vituttamaan tuo, miten Rafa käsittelee näitä cup-pelejä omina henk.koht. mielenosoituksinaan, kuten eilen varmasti halusi osoittaa Ashleyn suuntaan tuolla kokoonpanollaan, että materiaali ei riitä. Aivan tarpeettoman kovaa rotaatiota eilisessäkin cup-pelissä, kentällä/vaihtopenkillä oli Hanleyn, Saivetin ja Lazaarin kaltaisia pelaajia jotka varmaan olivat eilen mukana vaan sen takia, että lisää ostajaehdokkaita ilmaantuisi. Ei tässä vaiheessa kautta tarvitse harrastaa noin rankkaa rotaatiota, nyt se kostautui ja se vituttaa mua henkilökohtaisesti todella paljon, cupit kun ovat ainoita menestyksen väyliä tälle seuralle.

Newcastle United (4-4-1-1): Karl Darlow; Jamie Sterry, Chancel Mbemba, Grant Hanley, Jesus Gamez; Jacob Murphy, Dan Barlaser, Henri Saivet, Rolando Aarons; Mohamed Diame; Aleksandar Mitrovic.
Substitutes: Freddie Woodman, Javier Manquillo, Jamaal Lascelles, Achraf Lazaar, Isaac Hayden, Matt Ritchie, Joselu.

Darlow ja Hanley kirottu alimpaan helvettiin suoritustensa valossa, puhtaat paperit paikallistoimittajien mukaan saivat nuoret Jamie Sterry, Dan Barlaser, upean maalin täräyttänyt Rolando Aarons sekä yllättäen Henri Saivet. Mitrolle kanssa tärkeä onnistuminen heti 3. minuutilla, mutta lienee turha toivoa avauspaikkaa seuraavaan liigamatsiin. Gayle on kyllä kanssa yksi turisti tällä tasolla...

 

Florian Lejeune lienee taas pelikuntoinen ensi liigamatsiin, Paul Dummettilla paluu saattaa venyä jopa marraskuulle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vapauttava 3-0 kotivoitto West Hamista eilisessä kello 17:00 tv-pelissä. Oli Harakoilta vahva suoritus, vaikka West Ham nyt onkin heikko mittapuu. Joselulle Newcastle-uransa ensimmäinen maali 36. minuutilla, hieno esityö sekä Merinolta että Atsulta tässä maalissa. Toisen teki Clark Ritchien mahtavasta alustuksesta 72. minuutin kohdalla, kolmannen upotti vaihdosta sisään tullut Mitrovic 86. minuutilla.

 

Mikel Merino mun mielestä ehkä jopa se MotM eilen. Kasvaa rooliinsa peli peliltä ja alkaa saamaan temmosta kiinni. Passiarsenaali on todellakin hyvä kuten ensimmäisessäkin maalissa nähtiin, tekee Shelveyn poissaolosta siedettävän. Merino on täyttänyt vasta 21 vuotta ja saa pysyvän siirron Newcastleen, mikäli pelaa tietyn ottelumäärän. Tällä hetkellä vaikuttaa todella hyvältä hankinnalta ja homma toimii Haydenin kanssa tuossa keskikentän pohjalla, Haydenin ollessa se ankkuri. Shelveytä melkein voisi kokeilla sitten tuossa ylempänä 10-paikalla, kun palaa kokoonpanoon. En lähtisi rikkomaan tuota keskustan pohjaa nyt.

 

Atsu ja Ritchie myös todella vahvoja eilen. Ok, Atsulla oli vaikeuksia mennä Zabaletan ohi mutta muutoin kyllä antaa aina viimeisellä kolmanneksella aihetta huoleen vastustajan puolustuksessa. Josko se potentiaali alkaisi pikkuhiljaa realisoitua. Clark lienee joukkueen paras puolustaja nykyään, todella tärkeä pelastus maaliviivan tietämiltä Chichariton yritykseen ja sitten tosiaan jämäkkä puskumaali toisella puoliajalla. En kyllä uskonut, että Clarkista näin hyvä pakki saataisiin, silloin kun vuosi sitten Harakoihin hankittiin vaikeiden Villa-vuosiensa jälkeen.

 

Vaikea miettiä heikkoja suorituksia eilen. No Diamé nyt on aina paska kun kentälle pääsee, noloa että 10-paita kuuluu tälle nykyään. Manquillo parantaa koko ajan, Mbemba linkkasi hyvin yhteen vasemmalla laidalla Atsun kanssa, Joselu vaikuttaa nappihankinnalta. Edelleen joukkueesta puuttuu ehkä se 1-2 kovemman luokan hankintaa, mutta kyllä tällä joukkueella sarjassa mun mielestä pysytään. Siellä on tosiaan niin paljon noita vielä toistaiseksi pienessä tietoisuudessa olevia kehityskelpoisia pelaajia, jotka vasta ovat alkamassa hankkimaan itselleen sitä nimeä. 1-2 Rafan mieleistä hankintaa, niin rauhottuisi tuo mediamylläkkä senkin puolesta sitten.

 

Jälleen on tullut mm. SkySportsilta sellaista tietoa, että West Hamin johto arvostaa Rafaa ja tietää hänen 5 miljoonan punnan ulosostoklausuulistaan, jos/kun Bilicin ulos potkivat. Henkilökohtaisesti en näe kovin montaa syytä Rafalle vaihtaa Lontooseen. Joku voisi sanoa että saisi enemmän rahaa käytettäväkseen, mutta onhan Newcastle tänäkin kesänä käyttänyt nettona enemmän rahaa siirtoihin, kuin West Ham. Pelaajalista siellä on toki laadukkaampi tällä hetkellä, mutta kyllä mä näen Newcastlen potentiaalin suurempana, kuin West Hamin, mutta paljon riippuu siitä, miten tulehtuneet ne välit Ashleyhyn oikeasti ovat. Uskaltaako Rafa odottaa isompia siirtokassoja tammikuussa ja ensi kesänä? Joka tapauksessa, välit Rafan ja fanien välillä ovat niin hyvät molemmin puolin että se saattaa olla jopa se suurin syy jatkoon Newcastlessa, jos tarjous West Hamista tulisi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Todella maukas 0-1 vierasvoitto Swanseasta. Voiton takuumiehenä kapteeni Lascelles, joka ensin liukui Abrahamin vedon eteen estääkseen varman maalin, mutta myös teki tuon voittomaalin 77. minuutilla kulmasta. Todella vahva muutenkin tuo puolustus, pari vastustajan pystysyöttöä meni läpi, mutta muuten kyllä varsinkin kukkupalloissa erittäin tasaista suorittamista. Pienellä rahalla on Rafa taikonut tiiviin puolustusnelikon. Erityismaininta myös 32-vuotiaalle Jesús Gámezille, joka esiintyi eilen vasta viidennen kerran Newcastle-paidassa siirryttyään Harakoihin vuosi sitten, todella kypsää ja varmaa toimintaa vasemman pakin tontilla kumpaankin suuntaan.

 

Ylöspäin pelattaessa kaikki menee kanssa hyvin oikeastaan niin kauan, kun Ayoze ei palloon koske. Vähän harmi kyllä, että seuran ainoat 10-paikan osaajat ovat Ayoze ja Diamé, jotka eivät kyllä vastaa tasoiltaan sitä, mitä tuolle pelipaikalle vaadittaisiin Valioliigassa. Melkein kokeilisin Jonjoa seuraavassa ottelussa tuolla paikalla, vaikka ehkä toimiikin paremmin keskikentän pohjalla.

 

Joselu on ollut siirtosummaansa ja vaikeiden Valioliiga-vuosiinsa nähden todella positiivinen yllätys, on jatkuvasti vaarallinen boksissa etenkin noissa pääpalloissa. Olisi eilenkin tehnyt upean puskumaalin, ellei Fabianski olisi tehnyt tuota huikeaa reaktiotorjuntaansa.

 

Rafaa ei siis nähty eilen dugoutilla, syynä nivusleikkaus, jonka vuoksi seurasi ottelun kotisohvaltaan Liverpoolista ja antoi korvamikin kautta neuvoja assistantilleen Mikel Antíalle. Eilen muuten nähtiin ekaa kertaa käytössä myöskin tuo uusi hihasponsori, joka julkistettiin viikon puolivälissä. Intialainen rengasvalmistaja MRF Tyres.

 

Seuraavaksi sitten Stoke St. James' Parkille ensi lauantaina. Alla kaksi voittoa, enkä nää mitään syytä miksei tämä putki tuosta vielä kasvaisikin.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Stoke tänään ja Rafakin palaa dugoutille. Teen tässä nyt tälläsen positiivisuus-viestin, jinx jinx!

 

On kyllä mukavaa nähdä kun keskitytään pelkästään siihen seuraavaan peliin ja jätetty siirtoulinat takavasemmalle, ihan noin niinkun mediankin osalta. Mersonin Paulikin joutunut ennustamaan Newcastlelle tältä kierrokselta jotain muuta tulosta, kuin tappiota. Meillä on puikoissa erinomainen manageri, joka valmentaa Walesistakin vierasvoiton vaikka WhatsAppilla. Nautitaan hetkestä ja eletään yksi peli kerrallaan. Ei mietitä mitä tapahtuu tammikuussa taikka ensi kesänä, vaan otetaan tänään taas 3 pistettä. 

 

Mukava nähdä Valioliigassa Newcastle, joka pelaa täydellä sydämmellä. Ei tarvitse enää kertaakaan miettiä, että onkohan pelaajilla 110-lasissa, sillä jokaisella on niin paljon näytönhalua. Joukkueessa on paljon nuoria lupauksia joiden kehitystä on todella mielenkiintoista seurata kannattajana. Nautitaan nyt näistä mikelmerinoista ja muista, kun vielä keretään.

 

Saivetin Henkkakin saanut väen väkisin uuden mahiksen seurassa. Olen sitä mieltä, että tikissä ollessaan on erinomainen keskikenttäpelaaja tällä tasolla, ominaisuuksia on. Toivottavasti käyttää mahdollisuutensa. Merino, Hayden, Shelvey, Saivet on hyvä nelikko keskustaan.

 

14227449.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

2-1 kotivoitto plakkariin ja kolmen ottelun voittoputkessa mennään. Seuraavaksi vastassa Brighton St. Jamesilla.

 

Tänään maalintekijöinä Atsu ja voittomaalin jälleen tehnyt Lascelles. Ritchieltä nappi keskitykset kumpaankin maaliin, todella tärkeä on skottikin tälle joukkueelle. Joselu oli kolme kertaa nokikkain Butlandin kanssa, mutta tällä kertaa ei pää kestänyt entistä seuraansa vastaan. Kovasti mies itsekin viikolla medialle puhui kuinka haluaa näyttää Hughesille, mutta tosiaan tänään paineet olivat liian kovat espanjalaiskärjelle.

 

Tosiaan Jamaal pelaa itseään kyllä kohtsillään maajoukkekuvioihin mukaan näillä otteilla. Ilmeisesti siellä on jo uusi 5 vuoden jatkosopimuskin tehty seuran kanssa, joka odottaa vaan julkaisuaan. Valioliigan tämän hetken nuorin kapteeni kyseessä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kolmen ottelun orastava voittoputki katkesi eilen Brightonissa numeroin 1-0. Tässä pelissä nähtiin sitten se, missä ne puutteet Newcastlen materiaalissa ovat, ja miksi fanit ja media rummuttivat kovemman kaliiperin hyökkääjän perään kesän siirtomarkkinoilla. Onneksi Mitrovicin pelikielto on nyt ohitse.

 

Joselulla oli jälleen miltei täydellinen maalipaikka, mutta kääntölaukaus meni tolpan huonommalle puolelle. Joselu aloitti hyvin Newcastle-uransa, mutta nyt Stoke-pelistä alkaen on ollut huomattavissa, miten herkästi tämän mentaalipuoli järkkyy epäonnistumisten takia, joita alkoi tulemaan siis tuossa Stoke-pelissä. Nyt vaikka olisi kuinka tyhjä maali, ampuisi varmaan ohi.

 

Ayoze saa toisena pelaajana suurimmat risut eiliseltä. Rafan kannattaisi kyllä nyt jo viimeistään antaa Teneriffan pojalle vauhtia vaihtopenkin kautta, kun mietitään seuraavaa peliä (Liverpool). Penkillä istuu 12 miljoonan hankinta nimeltä Jacob Murphy - raakile - mutta potentiaalinen ja monipuolinen väkkärä. Hänet, Aaronsin tai Shelveyn laittaisin 10-paikalle ensi peliin. Vaihtoehtoja on.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sunnuntailta 1-1 tasuri Liverpoolin isäntänä ja kyllähän tuohon sopii tyytyväinen olla, vaikkakin kotipeleihin lähdetään aina siinä 3 pisteen ajatusmaailmassa. Newcastlen ainokaisen teki onnekkaasti Joselu, kun Matipin liukukatko kimposi espanjalaisen säärisuojan kautta tolpan juureen. Tärkeä "onnistuminen" Joselulle ottaen huomioon kahdessa aiemmassa pelissä tapahtuneet hutiloinnit maalinedustalla. Ayozen avauspaikka ihmetyttää edelleen. Shelvey palasi avauskokoonpanoon, Merinon viereen, Haydenin aloittaessa vaihdossa. Shelveyltä huippu pystysyöttö tuohon Joselun maaliin. Periaatteessa aivan oikeutettu Englannin maajoukkueeseen, jos sinne joku Winksikin pääsee kourallisella ottelumäärällään.

 

Omistajanvaihdosuutiset ovat voimistuneet viimeisen 1-2 viikon aikana. Aluksi uutisoitiin, että aasialaiset olisivat etunenässä sommittelemassa tarjousta Mike Ashleylle, joka pitää seuran kohdalla noin 380 miljoonan hinta-arviota. Kaikki nämä Justin Barnesit ja Keith Bishopit ollaan palkattu kesäkuun jälkeen seuraan epävirallisiin virkoihin, hoitamaan paperit ja mediaulosannit, ostokiinnostusten herättämisen toiveissa. Kumpikaan näistä Ashleyn kavereista ei siis ole seuran virallisessa payrollissa, vaan Mikelle tuttuja kaveruksia Sports Directin puolelta. Jossain määrin homma on heidän kanssaan edennytkin, sillä nyt viime sunnuntaina lehtereillä oli tämä rouvapohatta:

 

nintchdbpict000261285452.jpg?strip=all&w

 

Kyseessä siis Amanda Staveley joka SkySportsin mukaan on kiinnostunut peräti 3 eri Valioliiga-seuran ostosta, joista yksi siis olisi Newcastle. Ilmeisesti ollut aiemmin Liverpoolinkin perässä, fani kun on. Multimiljonääri, tiedä sitten mentäisiinkö hänenkin kanssaan bisnes edellä niin kuin Ashleyn kanssa, vai jalkapallo edellä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt on ihan seurakin julkaissut virallisen tiedotteen, jossa vahvistetaan myyntipuheet, joita tässä on kesästä asti ilmassa vellonut.

 

As one of the Premier League's oldest and best supported football clubs - and for the benefit of its many fans and supporters in the UK and across the world - Newcastle United requires a clear direction and a path to a bright and successful future.


To give the club the best possible opportunity of securing the positioning and investment necessary to take it to the next level, at what is an important time in its history, its present ownership has determined that it is in the best interests of Newcastle United and its fans for the club to be put up for sale.

To give an incoming owner the maximum possible flexibility to make meaningful investment in the club, including in its playing squad, the sale process will give interested parties the opportunity of deferring substantial payments.

A process will now commence of identifying new ownership for the club that will be capable of delivering the sustained investment in and dedication to the club that is necessary for it to achieve its ambitions.

 

Rafa varmasti innoissaan tästä ja niin oikeastaan minäkin, vaikka uuden omistajankin mukana tulee aina riskinsäkin. Seura on kyllä varmasti kiinnostava kohde vakaan taloutensa, stadioninsa ja uskollisen kannattajakuntansa vuoksi, eikä Rafan asema managerin pallillakaan varmastikaan mikään negatiivinen tekijä ole. Lähtökohdat todelliseksi huippuseuraksi ovat enemmän kuin kohdillaan, jos uusi omistaja vaan työntää rahaa seuraan kuin sheikki mansour konsanaan.

 

Ashleyn lakimies puhuu, että tämä haluaisi seurasta eroon jouluun mennessä, mutta se huhuttu 380 miljoonan punnan hintapyyntö kyllä tekee varmastikin tuosta vaikean yhtälön. Pahimmillaan tässä käy kun naapuriseuran kanssa, että seura on myynnissä seuraavat vuodet, kun omistaja ei tahdo tulla vastaan neuvottelupöydässä...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Paikallinen Shields Gazette koonnut tämän hetken neljä todennäköisintä Newcastlen uutta omistajatahoa:


 

 

MIKHAIL PROKHOROV

The 6ft 9in Russian billionaire is said to be looking to sell NBA basketball side Brooklyn Nets for $2 billion, so word we have received of him being keen on United may be more than just a tall story. Moscow-based Prokhorov completed a full takeover of the Nets for £1.7billion in December 2015, but has not overseen a transformation in the struggling club’s fortunes. There are suggestions that Prokhorov has eyes for a Premier League club investment, and with a personal fortune estimated at almost $9bn, the 52-year- old may not need to sell the Nets before buying into football. 

 

AMANDA STAVELEY

Perhaps the favourite to launch a bid for the club after her appearance at the Premier League clash with Liverpool earlier this month, she certainly knows the ins and outs of a takeover. Through her connections in the Middle East, she helped push through the sale of Manchester City, which pocketed her firm, PCP Capital Partners, around £10million. So could she be keen on brokering another Premier League deal? Informal talks are reported to have taken place between Staveley, Ashley and his PR man Keith Bishop. And reports today claim that Staveley is genuinely interested in a £300m bid, with an extra £150m put inside for investment in the team.

 

ROBERT KRAFT

After the New England Patriots and the New England Revolution, could Newcastle United be the latest addition to US business mogul Kraft’s sporting stable? The 76-year-old has previously hinted at interest in investing in a Premier League team - so could the Toon catch his eye? Having made his original fortune in paper and packaging, Kraft has focused his recent investments on sport, and now has a stake in in UFC and an e-sports team in Boston. With an estimated worth of $6.2billion, meeting Ashley’s asking price should be no problem. But there is no concrete evidence yet that Kraft’s sporting empire will spread to English football. 5 key issues for Newcastle to consider ahead of potential takeover

 

CHINESE WHISPERS

Word of Chinese interest in Newcastle has grown louder as Midlands clubs West Brom, Aston Villa, Birmingham and Wolves have been the subject of Far East takeovers. Those whispers grew louder earlier this year, when reports suggested concrete interest in United from Beijing, while the Magpies are now sponsored by far Eastern gaming company Fun888. But Ashley may have to wait on a Chinese bid for Newcastle, at least while challenges in China to a recently passed law restricting domestic businesses there from investing abroad are debated.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Päivitelläänpä hiukan. Kaksi edellistä peliä ovat tuoneet Harakoille 4 pistettä (Soton 2-2, Palace 1-0) ja tällä haavaa joukkue pitää hallussaan liigan 7. sijaa 14 pisteellä. Hienosti on siis kausi lähtenyt käyntiin, ilman suurempia loukkaantumisia. Paul Dummett on ainoa pitkäaikaispotilas, palannee kentille marras-joulukuun vaihteessa. Dwight Gayle missasi edellisen kierroksen Palace-pelin, ehkä sivussa ensi maanantai-illan vierasottelustakin, Burnleyn vieraana ollaan silloin.

 

Kaiken kaikkiaan hyvin pyyhkii. Rafa on saanut puolustuspelaamisen tiiviimmäksi, ja silloin tällöin kun joku käy neppaamassa sen yhden maalin, on ottelut päättyneet hyvin Newcastlen kannalta. Tuossa onkin sitten ehkä se ongelmakohta, kun joukkueessa ei oikein ole potentiaalia enempään, kuin 1-2 maaliin per ottelu. Joselu, Gayle ja Mitrovic ovat jokainen enemmän tai vähemmän kelvollisia ykköstykin rooliin tällä tasolla, mutta muutakaan ei oikein nyt ole. Mitrovichan noista omaa selvästi sen suurimman potentiaalin, mutta tekee homman itselleen niin vaikeaksi; juuri kun on ansaitsemassa Rafan luottamusta, menee ja ottaa ulosajon jostain ylilyönnistä. Gayle on ollut hidas ja aneeminen, Joselu taas tarvitsee vähintään sen 4 paikkaa ennen kun osuu... Tammikuun siirtoikkunalle on siis selvät sävelet, ykköshyökkääjä on joukkueeseen hankittava.

 

Tosiaan kuten sanoin, puolustus pelaa todella tiiviisti tätä nykyä ja kapteeni Lascellesin johdolla pullat ovat hyvin uunissa siltä osin. Kesän hankinta Florian Lejeune on viimeisimmän maajoukkuetauon jälkeen syrjäyttänyt Ciaran Clarkin vaihdon puolelle, ja on nyt avannut kaksi viimeistä peliä Lascellesin rinnalla. Lejeune siis palasi tuossa Soton-vieraspelissä kokoonpanoon, oltuaan avauskierrokselta asti loukkaantuneena. Tuo Soton-ottelu meni ranskalaiselta penkin alle, mutta nyt Palace-peli oli jo positiivinen suoritus ja näytti, miksi Rafa miehen halusi kesällä Eibarista. Taustalla Clarkin kanssa sitten vielä Mbemba, jonka päivät Newcastlen topparina lienevät luetut, ellei jotain pahoja loukkaantumisia nyt sitten ilmene. Onnekseen pelaa laitapakkina hyvin, siellä ne tämän peliminuutit jatkossakin ovat.

 

Laitapakkiosasto on taas vähän sellainen, että ei nyt edelleenkään oikein osaa täysin tyytyväinen olla. Yedlin on pelannut syyskuusta alkaen oikeana pakkina ja on ollut aika lailla vaikeuksissa, vasemman pakin tontilla ollaan sitten nähty milloin Mbembaa, Manquilloa ja Gámezia; kaikki oikeajalkaisia. Dummett on Rafan(kin) mieleen, joten hän ottaa taas tuon tontin haltuunsa, jahka kuntoutuu. Haïdara on vasenjalkainen laitapuolustaja mutta ei saa Rafalta luottoa, sopimus päättyy ensi kesällä.

 

Keskikenttä on ollut todella positiivinen yllätys itselle. Laidat varsinkin Ritchien ja Atsun kanssa ovat toimineet melkeinpä joka pelissä. Ritchiellä vielä maalisarake nollissa mutta maalisyöttöjä jo 4 kappaletta; Atsun tilasto on 1+1. Vaikka tilastot näillä kahdella nyt eivät olekaan mitkään maailman parhaat, ovat kumpikin olleet hyvällä jalalla liikenteessä ja aktiivisina paikkojen luomisessa. Taustalla kesän hankinta Jacob Murphy, joka ei ole vielä päässyt kunnolla irti. 10 miljoonaa miehestä maksettiin ja siinä missä potentiaalia onkin reippaasti, tarvitsee mies nähdyn perusteella vielä aikaa ja sisäänajoa. Rolando Aarons on siellä kanssa sitten vaihtoehtona, mutta ei nyt ole oikeastaan elokuun jälkeen mahtunut edes vaihtopenkille. Potentiaalia on hänelläkin, mutta ei vain mahdu mukaan.

 

Keskusta on luvalla sanoen timanttia, käytettyihin miljooniin nähden. Rafan Newcastlen xabialonso eli Mikel Merino (yht. 10 milj.£) siis hankittiin viikko sitten pysyvästi seuraan ja miten hieno juttu se onkaan. Merino on todellinen jalokivi tässä joukkueessa ja se millä tasolla 21-vuotias pelaa jo nyt... Puski voittomaalin Palacea vastaan. Hayden (1,5 milj.£) sopii todella hyvin sekä Merinon että Shelveyn rinnalle rikkovampana kaverina, siinä missä kaksi jälkimmäistä ovat enemmänkin playmakereita. Haydenkin avasi maalisaldonsa tuossa toissa viikonlopun Soton-pelissä, komea kaukolaukaus alanurkkaan. Eli Merino, Shelvey (12 milj.£), Hayden; erittäin hyvän tuntuinen kolmikko.

 

Maalivahtitilanne on sellainen, että Elliot pelaa ykkösenä ja viime kauden ykkönen Darlow istuu penkillä. Matz Sels lähti takaisin Belgiaan ja Anderlechtiin vuoden mittaiselle lainalle, ja raporttien mukaan ei kyllä vakuuta sielläkään - enää. Elliot on erinomainen kakkonen ja aina välillä mies muistuttaakin tästä, kun esim. häviää kulmapallon vastustajan kolossille. Puutteita irlantilaisen pelaamisessa on, mutta tasapaksuisena (miehellä on myös pieni kaljavauva) kaverina toimii niin ja näin. En enää ihmettele, miksi Rafa niin aktiivisesti haki ykkösveskaa kesällä - tosin olen myös edelleen sitä mieltä, että Darlow olisi potentiaalinen Englannin maajoukkuevahtikin, ei vaan tunnu kuuluvan Rafan suunnitelmiin. Tammikuulle ollaan huhuttu niin Alphonse Areolaa, Fernando Musleraa kuin Gerónimo Rullia.

 

Seuraa siis kaupitellaan aktiivisesti ja tavoitteena edelleenkin saada uusi omistaja puikkoihin vuoden vaihteeseen, jotta Rafa saa täyden ilon irti tammikuun siirtoikkunasta. Amanda Staveley on kyllä oma suosikki uudeksi omistajaksi, jotenkin tuntuu että britin kanssa riskejä olisi kaikista vähiten; muiden vaihtoehtojen ollaan puhuttu olevan Venäjältä, Aasista ja Lähi-Idästä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

SkySportsin ja lukuisten muiden mukaan Amanda Staveleyn johtama PCP Capital Partners on jättänyt 300 miljoonan punnan tarjouksen Mike Ashleylle seurasta. Ashleyn puhuttiin vielä lokakuussa pitävän seuraa 380-400 miljoonan arvoisena, mihin tämä kyllä toisaalta on oikeutettu lainattuaan liki 150 miljoonaa seuralle sen lainojen lyhentämiseen + tulevat tv-rahat. Niinhän noi lehdetkin arvelevat, että tällä 300 miljoonalla ei seuran omistajuus vielä siirry, mutta peli on nyt avattu ja neuvottelut pääsevät alkamaan.

 

Ashley haluaa seurasta eroon ja muutaman 10 miljoonan näkemysero tuskin tulee olemaan neuvotteluissa ongelma. Kummatkin osapuolet haluavat omistajanvaihdoksen tapahtuvan vuoden vaihteeseen mennessä niin, että Benítez saisi koko tammikuun siirtoikkunan hyödyt irti. On ollut puhetta, että Staveley olisi antamassa n. 250 miljoonaa puntaa Rafalle käyttöön kahden seuraavan siirtoikkunan aikana.

 

Kaiken kaikkiaan erittäin iloisia uutisia. Siinä missä joukkue taapertaa tällä hetkellä nurmikolla (3 perättäistä tappiota), nämä omistajanvaihdosuutiset pitävät mielen korkealla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×