Jump to content
Sign in to follow this  
Jahnny

(UEFA Europa League: Final) 24/05/2017: Ajax – 21:45 – Manchester Utd @ Friends Arena (Solna)

Kuinka paljon Moyesin pitäisi saada aikaa osoittaa kykynsä Unitedin peräsimessä?  

44 members have voted

This poll is closed to new votes
 1. 1. Kuinka paljon Moyesin pitäisi saada aikaa osoittaa kykynsä Unitedin peräsimessä?

  • Kauden loppuun saakka. Jos neljättä sijaa ei pystytä saavuttamaan, uusi mies tilalle.
   10
  • Joulukuuhun asti. Elleivät otteet rupea paranemaan, monoa.
   7
  • Kaksi kokonaista kautta.
   10
  • 3-4 kautta.
   5
  • Sopimuksen mukaiset kuusi vuotta.
   12


Recommended Posts

135px-Europa_League.svg.png

FINAL

 

220px-Ajax_Amsterdam.svg.png          220px-Manchester_United_FC_crest.svg.png

 

24/05/2017

Ajax – 21:45 Manchester Utd

@ Friends Arena (Solna)

 

UEFA Europa Leaguen finaali on aivan ovella, kun kaksi jalkapallohistorian menestyneintä seuraa kohtaavan niin kutsutun Euroopan toiseksi suurimman kansainvälisen seurajoukkuekilpailun loppuottelussa. Henkilökohtaiset odotukset ovat kyseistä kilpailua kohtaan aina suuret ja tämäkin kohtaaminen on välttämätöntä katsastaa. Suomessa ottelun esittää ISTV, JIM ja Ruutu.

 

Joukkueuutiset

Manchester Unitedilla tulee olemaan odotetusti runsaasti poissaoloja, joista osa ovat pidempiaikaisia ja odotettujakin. Zlatan Ibrahimovic ei valitettavasti polvivammansa vuoksi pääse pelaamaan kotimaassaan finaalia, jossa ruotsalaisella olisi mahdollisuus voittaa myös uransa ensimmäinen pokaali Euroopassa. Lisäksi muun muassa Marcos Rojo, Luke Shaw ja Ashley Young eivät ole käytettävissä. Marouane Fellaini on kärsinyt lihasvammasta ja Chris Smallingilla ollut ongelmia varpaansa kanssa, mutta ovat nyt harjoitelleet jälleen, vaikka eivät pelanneetkaan Premier Leaguen viimeisessä ottelussa Crystal Palacea vastaan. Pelikunto kuitenkin osittain epävarmaa. Eric Bailly puolestaan on sivussa pelikieltonsa vuoksi, jonka sai viimeisestä ottelustaan Celta Vigoa vastaan. José Mourinho on varmistanut kokoonpanosta sen verran, että David De Gea saa pysyä odotetusti sivussa ja vastuu finaalissa asettuu Sergio Romeron harteille.

 

Ajax kärsii myös pelikiellosta, sillä Nick Viergever on sivussa tämän vuoksi. Oikeastaan ainoa poissaolo tämän lisäksi on Daley Sinkgraven, joka palasi jokin aika sitten harjoituksiin polvivammansa jälkeen ja saattaa olla jo valmis avauskokoonpanoakin ajatellen. Osittain epävarma kylläkin. Peter Bosz on antanut vähän informaatiota joukkuettaan ajatellen, jonka perusteella kapteeni Davy Klaassen nyt ainakin löytyy varmana nimenä avauskokoonpanosta ja myös Chelseasta lainalla olevaa Bertrand Traoréa on syytä odottaa kentälle avausvihellyksestä asti.

 

 

Statistiikkaa

Sinänsä nautinnollista vaihtelua nähdä alankomaalaisseura UEFA:n kilpailun loppuottelussa – ja varsinkin näin kansainvälisestikin tunnettu jättiläinen kuten Ajax – sillä viimeisen kerran Alankomaista tuleva seura on pelannut UEFA Cupin tai Europa Leaguen finaalissa vuonna 2002, kun tämän kauden 2016/17 mestari Feyenoord voitti Borussia Dortmundin lukemin 3–2. Englantilaisseuroja puolestaan on viime vuosina nähtykin ja Manchester United tulee olemaan nyt kolmas viimeisen viiden kauden sisään finaaliottelussa. Edeltäjinä siis 2013 kilpailun voittanut Chelsea ja viime vuonna 2016 Sevillalle tappion kärsinyt Liverpool. Saa nähdä, että nähdäänkö Englannin neljästä suurimmasta mahdollisesti vielä Arsenal ensi kauden päätteeksi samassa tilanteessa.

 

Ajaxilla ja Manchester Unitedilla on myös yhteistä historiaa Euroopassa. Kohtaamisia ei ole kovin montaa, mutta neljä ottelua on seurojen välillä pelattu. Kaksi ensimmäistä ottelua ovat UEFA Cupissa, mutta saadaan mennä niinkin pitkälle kuin 1976/77 kaudelle asti. Tuoreemmat muistot nyt varmasti monella ovat Europa Leaguesta kaudelta 2011/12, kun joukkueet kohtasivat toisensa 32 parhaan joukossa. Molemmat joukkueet ovat näistä neljästä ottelusta voittaneet kaksi, joten varsinaista niskaotetta ei kummallakaan historian puolesta ole.

 

Jos historiaan haluaa katsoa vielä enemmän, niin englantilaisseurojen ja alankomaalaisseurojen välillä kohtaamiset ovat muutenkin olleet suhteellisen tasaisia. Finaalissa kyseisten maiden seurat ovat kohdanneet kahdesti aikaisemmin, joista ensimmäisen Feyenoord voitto Tottenham Hotspuria vastaan vuonna 1974 kaksiosaisessa ottelussa lukemin 2–2 ja 2–0 (yhteismaalein 4–2). Jälkimmäinen sitten muutama vuosi myöhemmin 1981, kun Ipswich Town kaatoi AZ Alkmaarin lukemin 3–0 ja 2–4 (yhteismaalein 5–4).

 

Tämä on Ajaxin ensimmäinen kerta Euroopassa finaaliottelussa sitten kauden 1995/96, kun joukkue kärsi Champions Leaguen finaalissa tappion Juventukselle rangaistuspotkukilpailun päätteeksi. Tuotahan edelsi suomalaisten silmissä ainoa syy muistaa vuosi 1995, kun Jari Litmanen voitti kauden päätteeksi Champions Leaguen ja finaalissa kaatui Milan lukemin 1–0. UEFA Cupin tai Europa Leaguen loppuottelussa seura pelasi viimeksi 1991/92 kaudella, kun voittivat mestaruuden kaataen lopulta Torinon kaksiosaisessa ottelussa lukemin 2–2 ja 0–0 (yhteismaalein 2–2, mutta vierasmaalisääntö ratkaisi). Lisäksi menestystä löytyy muun muassa kolme perättäistä voittoa Champions Leaguessa (1971, 1972 ja 1973) sekä European Cup Winners' Cup (1987). Manchester Unitedin puoleltahan historiaa löytyy kolminkertaisena Champions Leaguen voittajana, joista viimeinen varmasti vielä tuoreessa muistissa kaudelta 2007/2008. Tuohon päälle tietysti myös muun muassa European Cup Winners' Cup (1991). Seura ei kuitenkaan ole koskaan nostanut ilmaan UEFA Cupin tai UEFA Europa Leaguen pokaalia – tosin tämä on myös seuran ensimmäinen kerta kyseisen kilpailun loppuottelussa.

 

Na_ytto_kuva_2017-05-24_kello_1.22.25.pn

 

Mielenkiintoista triviaa äsköiseenkin kappaleeseen liittyen on se, että tämä tuleva finaali pelataan päivälleen tasan 22 vuotta tuon viimeisen Champions Leaguen voiton jälkeen. Jos nyt joku ei vielä tiedä, niin nykyisessä Ajaxin joukkueessahan pelaa Justin Kluivert, kun taas isänsä Patrick Kluivert edusti tuota legendaarista Ajaxin ryhmää. Vastaava esimerkki löytyy Manchester Unitedin puolelta, sillä tuossa finaalissa pelasi myös Danny Blind, joka puolestaan Daley Blindin isä.

 

Ajax on voittanut 6 viimeisestä 8 finaalistaan Euroopassa, kun taas Manchester Unitedille vastaava lukema on 4 viimeisestä 6 ottelusta, joista nämä kaksi tappiota tulivat viimeisten muutamien kausien aikana muuan FC Barcelonalle. Manchester United on ollut tässä kilpailussa nyt 10 ottelua tappiotta voittaen 7 ja pelaten tasan 3 kertaa, sekä siinä sivussa päästäneet vain 4 maalia. Ajaxin historia englantilaisseuroja vastaan ei ole vakuuttavin UEFA Cupissa tai Europa Leaguessa, sillä viimeisestä 4 ottelusta ovat hävinneet 3 ja voittaen näin ollen siis vain 1 kerran. Tosin Unitedinkin kohdalla tilanne on, että ovat hävinneet viimeisestä 3 ottelustaan 2 ja voittaneet vain 1 kerran.

 

Viimeisestä 16 finaaliottelusta kyseisessä kilpailussa vain 2 on ratkaistu rangaistuspotkukilpailun päätteeksi. Ensimmäinen kaudelta 2006/07, kun Sevilla kaatoi La Ligasta tutun vastustajansa Espanyolin, ja toinen kaudelta 2013/14, kun Benfica joutui taipumaan jälleen finaalitappioon. Näistä 16 ottelusta 10 on päättynyt varsinaisen peliajan päätteeksi ja 4 ratkaistu jatko-ottelulla.

 

José Mourinhon tilastot Ajaxia vastaan ovat kuitenkin vakuuttavat, sillä portugalilaismanageri on voittanut kaikki 6 otteluaan alankomaalaisseuraa vastaan. Nämä kaikki kylläkin tapahtuivat Real Madridin peräsimessä.

 

Seurattavat pelaajat

Nuori Marcus Rashford on ollut Unitedin kantava voima viime otteluissa ja ollutkin mukana viimeisessä 4 maalissa viimeistellen itse näistä 2 ja antaen maalisyötöt 2 maaliin. Ajaxin puolelta taas tärkeimpiä nimiä on marokkolaistaituri Hakim Ziyech, joka pelaa loistavaa kautta ja antanut viimeiseen 3 otteluun yhteensä 4 maalisyöttöä. Jo mainittu Bertrand Traoré on myös toinen nimi, sillä yksikään pelaaja ei ole tällä kaudella ollut mukana useammassa maalissa, kun taas burkinafasolaisella on osansa 8 osumassa, joista tehnyt itse 4 maalia ja syöttänyt puolestaan toiset 4.

 

Ei varmaankaan ole myöskään väärin todeta, että Ajaxin nuoret tähdet tässä suurimman tarkkailun alla saattavat olla. Tanskalainen huippulupaus Kasper Dolberg on tehnyt kilpailussa 6 maalia ja saattaa rikkoa Ajaxin ennätyksen eniten maaleja kyseisessä kilpailussa tehnyt teini-ikäinen pelaaja. Ennätystä pitävät 7 osumallaan Ton Blanker ja Patrick Kluivert.

 

Unitedin puolustus saa olla tarkkana myös Amin Younesin kanssa, jolla on tällä kaudella eniten onnistuneita haastoja (73) kyseisessä kilpailussa. Itseasiassa enemmän kuin kahdella seuraavalla, Paul Pogballa (37) ja Bertrand Traorélla (31), yhteensä

 

Na_ytto_kuva_2017-05-24_kello_1.22.52.pn

 

Odotukset

Tosiaan Ajax ja United kohtaavat toisensa ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2012. Ajax on ollut tällä kaudella Euroopassa suveneeri kotiotteluissaan voittaen 7 ottelustaan kaikki 7, mutta taas vieraissa voittanut vain 1 kerran 7 kohtaaisesta. Unitedilla puolestaan saldona tuo 10 ottelun tappioton putki, mutta myös seuran omatkin kannattajat varmasti voivat myöntää, että näin paperilla kyseinen toteamus vähän imarteleekin liikaa, sillä ei joukkue helpolla päässyt, vaikka ennakkosuosikki otteluissaan olikin, ja varsinkin viimeisessä ottelussa Celta Vigoa vastaan finaalipaikka olisi voinut hyvinkin mennä läpi sormien.

 

Otteluun mentäessä voidaan todeta, että molemmilla on varmasti moraali korkealla. Ajaxilla on myös realistiset mahdollisuudet kaataa englantilaisjättiläinen ja menestyä Euroopassa aivan todenteolla tämän kauden osalta. United on ehkä jossain mielessä jonkinlainen ennakkosuosikki, mutta välieräparit ja muut erinäiset tekijät tuntuvat heiluttavan vaakaa myös huomattavasti tasaisemmaksi. Tällaisissa cup-muotoisissa kilpailuissa tietysti myös se, että paljon voi tapahtua ja yksi ottelu ratkaisee, joten pelkillä kertoimilla vedonlyöntitoimistojen kertoimet ja pelaajien yksilötaidot eivät välttämättä riitä, sillä toisen nälkä saattaa laittaa monet asiat epätasapainoon.

 

Jos katsoo tämän kauden kilpailua taaksepäin, niin mielestäni loppujen lopuksi kumpikaan joukkue ei taida nousta toisen yläpuolelle. On vaikea laittaa kumpaakaan toisen varjoon, jos katsoo pelkästään miten seurat ovat Euroopassa esiintyneet.

 

Yritän olla tässä mahdollisimman neutraali ja toivottavasti olen siinä onnistunutkin, mutta pakostikin jalkapalloromantikkoni kuitenkin huutaa sisälläni, että Ajaxille toivoisin voittoa, mutta tosin kuten jo aikaisemmin perustelin, niin siihen voi uskoakin. Ajax edustaa kuitenkin seurana monella tavalla sitä, mistä jalkapallossa todellakin on kyse.

 

Tulosveikkaus: Ajax 2–1 Manchester Utd

 

 

Ajax – Manchester Utd

* Suluissa koko joukkue, kun taas verrattuna tilastot odotettujen avauskokoonpanojen osalta.

(24) 19 – Maalit – 11 (22)

(15) 11 – Maalisyötöt – 6 (14)

22.3 – Keski-ikä – 27.0

181.5 – Keskipituus – 182.5

(1.3) 1.5 – Laukaukset per ottelu – 1.3 (1.1)

(46%) 48% – Voitetut pääpallot – 58% (60%)

(1.2) 0.9 – Onnistuneet haastot per ottelu – 0.8 (0.9)

(2.0) 1.9 – Onnistuneet taklaukset per ottelu – 1.4 (1.8)

 

Kokoonpanoveikkaukset

Ajax (4-3-3)

Na_ytto_kuva_2017-05-24_kello_0.56.54.pn

Substitutes: Boer, Tete, Westermann, van de Beek, Nouri, Neres, Kluivert

 

Manchester Utd (4-3-3)

Na_ytto_kuva_2017-05-24_kello_1.06.45.pn

Substitutes: De Gea, Tuanzebe, Mitchell, Martial, Mata, McTominay, Rooney

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tällä hetkellä huominen ottelu tuntuu kovin toissijaiselta. 

 

Toivottavasti joukkue pystyy silti kasaamaan ajatukset ja keskittymään kunnolla peliin. Massiivinen ottelu edessä Josén, Unitedin ja seuraavien kausienkin osalta. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ajax jakanut upean pätkän YouTube-kanavallaan. Huikeaa Ajax, huikeaa.

 

 

Dear Europe: We Are Back

✖️✖️✖️

Dear Europe, welcome.

Welcome to our dream.

I bet you still know us.

Know us from our famous shirt.

How we reinvented football.

From the youngsters, who became legends.

And today, we're still the same.

We never changed.

✖️✖️✖️

Here we don't care about age.

We don't care about status.

We care about creativity.

About bravery.

We play for the applause.

For pushing boundaries

For the pride of the city.

✖️✖️✖️

We can't buy a 100 million midfielder.

We don't sell up any jerseys every year.

But we do believe in our own DNA.

We play with the stars of tomorrow.

For the ones we miss everyday.

Creating history with the future.

✖️✖️✖️

We are Ajax.

We are back.

✖️✖️✖️

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toivottavasti tänään nähdään hieno ottelu. United lähestyy ottelua varmaan samalla tapaa kuin Mourinho isoja pelejä yleensä eli vahvasti puolustuksen kautta. Varmaan siellä on 7-8 kenttäpelaajaa jatkuvasti pallon alla ja pitkällä pallolla pyritään sitten hakemaan kärjestä Rashfordia. Ajaxille tämä sopii sillä joukkueen historia suorastaan velvoittaa pelaamaan kaunista pallonhallintaan perustuvaa peliä. Ajaxin puolustus näyttää kyllä aika heikolta tai ainakin jampat ovat itselle hyvin vieraita. Veltman nyt on tuttu kaveri, mutta enemmän topparin tontilta eikä niinkään laitapakin roolista. Hakim Ziyech tulee varmasti aiheuttamaan Unitedille hankaluuksia eikä maaliahne Kasper Dolberg vaadi kovin montaa maalipaikkaa heiluttaakseen maaliverkkoja.

 

Veikkaan Ajaxille 2-1 voittoa. Dolberg tekee kaksi maalia, mutta Ajaxin maalivahti nyrkkeilee yhden omiin joten Unitedkin pääsee maalin makuun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Veltman on pelannut koko kauden oikeana laitapuolustajana, joten ei tuo ole mikään hätäratkaisu. Tuttu pelipaikkahan tuo pelaajalle on ennestäänkin, mutta vasta tälle kaudelle sinetöi kyseisen tontin itselleen. Sánchez puolestaan on pelannut erinomaisen kauden ja valittiin Eredivisien kauden tähdistöönkin. Sitten taas de Ligt puolestaan on varmaankin Ajaxin lupaavin nuori puolustaja, joka tehnyt läpimurron tällä kaudella ja loisti varsinkin Lyonia vastaan.

 

Sinkgraven ei olekaan vielä riittävän pelikuntoinen, minkä seurauksena vasempana laitapuolustajana nähdäänkin varmaan tänään Riedewald. Jos Sinkgraven ei myöskään ole tuttu nimi, niin saattaisi auttaa, jos muistelee pelaajaa hyökkäyspäässä, sillä pelasi ennen tätä kautta enimmäkseen hyökkäävänä keskikenttänä ja laitahyökkääjänä.

 

Samahan se sinänsä on, että kuka ne maalit tekee, mutta olisi kuin tähtiin kirjoitettu, että 18-vuotias Justin Kluivert tekisi voittomaalin kuten isänsä teki myös 18-vuotiaana Champions Leaguen finaalissa 22 vuotta sitten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kauden tärkein peli ja toivottavasti Miki, Pogba ja Rashford nousevat tasolleen. Varsinkin ensimmäinen ollut välillä tosi ailahteleva. Rashfoordille jää sitten maalivastuu. Bailly ja Rojo olisi kiva ollut nähdä pelissä mutta ei kun ei. Saa nähdä miten nopsat Ajaxin nuoret pysäytetään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos kello olisi enemmän niin tuohon olisi voinut helposti nukahtaa.

 

Tiedä sitten onko Ajaxin nuorella joukkueella vähän jännäkakkaa housussa vai mistä johtuu, mutta aivan karmaisevaa katsottavaa toi syöttötyöskentely. Dolberg täysin pihalla pelistä ja Ajaxin keskikenttää ei näkynyt kyllä missään. Traorelta hyvää vääntämistä ja tuossa varmaan Ajaxin toivo elääkin jos meinaa tästä ottelusta jotain ottaa. ManU ei ole tänään joutunut esittämään juurikaan mitään. Yksi onnekas pomppu maaliin ja sen jälkeen tyytynyt puolustamaankin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Blindiltä hyviä palloja, jatkot vaan sattunu menee aivan harakakoille. Smalling luutinu hyvin muutamat pääpallot 100-0. Sydärihän täsä varmaan tulee, jos ei onnistuta tekeen jostain vastahyökkäyksestä 0-2. Miki pois ja Lingaard tilalle ei varmaan ois paskin vaihto, huomaa kyllä että puolustuspäähän mentäessä miki joutuu varoon koko ajan ettei vahingossa vedä kintuille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onnittelut Unitedille mestaruudesta. Siinä kylkijäisenä sitten paikka ensi kauden Champions Leaguesta.

 

Otteluhan itsessään oli hyvin odotetunlainen. Ajax dominoi pallonhallintaa lähes 70 prosenttisesti, kun taas United puolusti mourinhomaisen varmasti. Nuorilla pelaajilla eivät rahkeet riittäneet, vaikka yritystä riitti ja maalintekopaikat menivät lopulta hyvin tasaisesti. Pogba vei joukkueensa johtoon onnekkaalla kimmokkeella, jonka jälkeen José varmasti myhäili sisällään tyytyväisenä, koska peli näytti kulkevan juuri kuten halusi. Mkhitaryanin maalin jälkeen oli vaikea uskoa enää, että amsterdamilaiset tuosta nousisivat.

 

Ennen kaikkea kuitenkin täytyy todeta, että ottelun lopputuloksesta huolimatta tämä oli todella merkittävä ottelu Ajaxin miehistölle, sillä tällaisia kokemuksia nuorukaiset kaipaavat, joista varmasti lähes jokaiselle voi odottaa positiivista tulevaisuutta jalkapallomaailman huipulla. Tästä kertoo jotain myös se, että Schønen marssiessa vaihtoon, niin Veltman oli kentän kokenein pelaaja ja ikää alankomaalaispuolustajalla kuitenkin vain 25 vuotta. Tietysti menestys olisi tehnyt hyvää tämän kauden osalta ja saattanut jättää jopa Feyenoordin mestaruuden varjoonsa näin alankomaalaisseurojen näkökulmasta, mutta ei tämän ryhmän tarvitse olla lainkaan leuka rinnassa. Niin hienon kauden loppujen lopuksi pelasivat.

 

Jos nyt unohdetaan mestaruudet, niin tuo kilpailuun sisällytetty bonushan tässä oli Unitedille huomattavasti se herkullisempi ja merkityksellisempi, sillä Ajax on kuitenkin varmistanut paikkansa Champions Leaguen kolmannelta karsintakierrokselta Eredivisien sarjasijoituksen kautta. Valoisaa tulevaisuutta seuralle, ei muuta voi toivoa.

 

Fellaini oli tänään ottelun hahmo ja Smalling pelasi vaihteeksi todella varman pelin puolustuksessa. Rashford sen sijaan oli tänään todella heikko ja ehkä näin suuressa ottelussa voidaan katsoa tuonne psyykkiselle puolelle kuten useamman Ajaxin nuoremman pelaajan kohdalla.

 

Loppuun vielä, että selostajana Pepe Jürgens on kyllä ehkä jotain hirveintä, mitä voi joutua jalkapallo-ottelun ohella koskaan kuuntelemaan. Ei minkäänlaista lajitietoutta ja tuo niin kutsutun äijämäisyyden korostaminen aiheuttaa lähinnä myötähäpeää. Olkoonkin, että siellä muutamat pelaajat menivät aivan naurettavan helposti maihin, mutta ei jokaisessa tilanteessa nyt rehellisesti ollut mitään sen erityisempää, että täytyisi toistuvasti jaaritella samaa scheißea. Toisaalta, mitä muutakaan voi odottaa mieheltä, joka innostuu lapsenmielisesti, kun Rooney marssii kentälle ja on jo ennen kentälleen tuloa mies isolla M-kirjaimella, mikä kyllä täytyi tehdä selväksi.

 

Lyhyesti vielä, niin onnittelut Unitedille historiansa ensimmäisestä Europa Leaguen mestaruudesta, sillä siitä tämä kausi tullaan muistamaan. Nyt sitten vihdoin siinä kuuluisassa joukossa, jolta löytyy jokainen mahdollinen mestaruus, mikä kyseiselle seuralle on mahdollista voittaa (First Division/Premier League, FA Cup, League Cup, Community Shield, Champions League, Europa League, European Cup Winners' Cup, European Super Cup, Intercontinental Cup, Club World Cup). Matkalla kaatui Fenerbahçe, Feyenoord, Zorya Luhansk, AS Saint-Étienne, Rostov, RSC Anderlecht, Celta Vigo ja Ajax. Sekä Ajaxille kiitos upeasta kaudesta, sillä tuota nuoren nälkäisen ajoittain suorastaan kaunista jalkapalloa pelaavan ryhmän edesottamuksia on ollut nautinnollista seurata tämän kauden osalta.

 

Mourinhosta tuli muuten ensimmäinen Unitedin manageri seuran historiassa, joka on nostanut ilmaan kaksi pokaalia ensimmäisen kautensa aikana.

 

Niin, ja Zlatanille vielä erityisesti onnittelut 18-vuotisen uransa ensimmäisestä mestaruudesta Euroopassa.

 

Positiivisinta tässä Unitedin mestaruudessa on ehkä se, että vihdoin 4 vuoden jälkeen joku muu kuin espanjalaisseura nostaa pokaalia ilmaan Euroopassa (Champions League, Europa League).

 

Äänestyksessäkin klassiset ottelun jälkeen annetut äänet heräilevät vihdoin tuttuun tapaansa, niin voidaan sitten taas tyytyväisenä todeta, että olinpa oikeassa, ja näin. : )

 

DAn0hzzWAAACewF.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oli muuten seuraaville pelaajille ensimmäinen pokaali Euroopassa:

 

#20 – Sergio Romero

#40 – Joel Pereira

#45 – Kieran O'Hara

#3 – Eric Bailly

#4 – Phil Jones

#5 – Marcos Rojo

#12 – Chris Smalling

#17 – Daley Blind

#23 – Luke Shaw

#24 – Timothy Fosu-Mensah

#25 – Antonio Valencia

#36 – Matteo Darmian

#38 – Axel Tuanzebe

#6 – Paul Pogba

#14 – Jesse Lingard

#18 – Ashley Young

#21 – Ander Herrera

#22 – Henrikh Mkhitaryan

#27 – Marouane Fellaini

#9 – Zlatan Ibrahimovic

#11 – Anthony Martial

#19 – Marcus Rashford

 

Kun taas seuraavilta pelaajilta mestaruuksia kansainvälisistä seurajoukkuekilpailuista jo löytyikin:

 

#1 – David De Gea (09/10 Europa League)

#8 – Juan Mata (11/12 Champions League, 12/13 Europa League)

#16 – Michael Carrick (07/08 Champions League)

#10 – Wayne Rooney (07/08 Champions League)

 

Sanoisin, että tämänkin kannalta merkittävä voitto kyseinen mestaruus. Tuo 84% on kuitenkin todella suuri prosentuaalinen lohko ryhmästä, joka tästä menestyksestä nyt taisteli ja sitä pääsi lopulta maistamaankin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Job done ja lisää silverwarea kaappiin. Hienoin hetki eilen oli Mourinhon ja Pogban halailut päätösvihellyksen jälkeen. :) Täytyy olla ihan järjettömän iso helpotus Moulle, niin stressaantuneelta mies eilen pelin jälkeisessä haastattelussakin näytti. Ja kyllähän se pojan kanssa juhliminenkin jotain kertoi. 

 

Peli oli totaalisen hyvin Unitedin hallinnassa alusta loppuun ja klassinen Mourinhon tactical masterclass tämä kaikin puolin oli. En tiennyt Ajaxin tehneen kuluvalla kaudella yli 100 maalia, eikä sitä ottelun perusteella millään olisi arvannutkaan, niin aseettomia hollantilaiset olivat. Isät vastaan pojat -fiilis tuli varmasti itse kullekin katsojalle ottelusta. 

 

Toivottavasti ei aikoihin enää tässä kilpailussa pelata, mutta olihan se upeaa täydentää puuttuva palanen pyttyjen osalta. Unohtamatta näitä asioita:

 

- Suora paikka UCL:ään

- Ensimmäinen kilpailullinen peli ensi kaudella Real Madridia tai Juventusta vastaan. 

- Pelaajien hankkiminen siirtomarkkinoilla huomattavasti helpompaa.

 

Woody, it's up to you now ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×