Jump to content
Sign in to follow this  
Jahnny

Petteri Forsell (Cracovia 2017–)

Recommended Posts

Ammattilaisura

KPV 2007–2008

VPS 2009

IFK Mariehamn 2010–2012

Bursaspor 2012–2013

→ IFK Mariehamn 2013

IFK Mariehamn 2014–2015

Miedź Legnica 2016–2017

Cracovia 2017–

 

Vihdoin siirto Petteri Forsellin uran kannalta, jolta ainakin itse nyt odotan jotain. Turkissa ei onnistanut, joten Forsell lähti sitten lopulta Suomen Cupin voitettuaan pelaamaan Puolan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle Legnicaan, missä viettikin noin viimeiset puolitoista kautta. Nyt sitten hyvä työ palkittiin ja siirto ilmaiseksi Puolan pääsarjaan Cracovian riveihin.

 

Legnicassa tuntui palaset loksahtelemaan paikoilleen ja paluu maajoukkueeseenkin tapahtui. Itsekin tämän siirron kannalta aluksi hieman kriittinen olin, mutta jälkikäteen voidaan sanoa, että järkevä ja kärsivällinen ratkaisu suomalaiselta keskikenttäpelaajalta. Rooli oli keskikentän keskustan sijaan käsittääkseni enimmäkseen keskikentän vasemmalla laidalla, mutta myös toisena kärkihyökkääjänä muistaakseni ajoittain pelasi.

 

Puolaan saapuessaan kesken kauden ehti helmikuusta toukokuuhun pelata 14 ottelussa (1.150'), joissa syntyi 4 maalia ja 1 maalisyöttö. Seuraavalla kaudella sitten oli jo seurassa avainpelaajia, vaikka tuohon rooliin murtautuikin hyvin pian, ja pelasi lopulta 32 ottelua (2.750'), joissa Forsell teki yhteensä 15 maalia ja antoi 9 maalisyöttöä, mikä onkin keskikenttäpelaajalta loistavat näytöt, mitkä odotetusti sitten tuotti tulosta myös urakehityksen osalta. Näistä 2 ottelua oli Puolan Cupissa, joissa syntyi 2 maalia ja 1 maalisyöttö.

 

Forsellillahan oli jo ensimmäisen kauden jälkeen viime kesänä sekä nyt talvellakin sopimustarjouksia Puolan pääsarjatasolta, mutta päätti lopulta pelata kauden loppuun Legnicassa, joka taisteli myös sarjanoususta. Cracovia on ollut materiaaliltaan hyvin paljon Puolan keskikastin seura, joka pelaa muodostelmalla 4-2-3-1. Saa nähdä, että miten vastuuta on luvassa, mutta ainakin seura on ollut jo kauemmin kiinnostunut, joten tuskin kovin vähäiselle peliajalle tulee jäämään. Viime kaudellahan Cracovian keskikentän vasemmalla laidalla pelasi kärkihyökkääjä Mateusz Szczepaniak. Avauskokoonpano on muutenkin suhteellisen laadukas, mutta vaihtopenkki puolestaan varsinkin keskikentän osalta hyvin heikko. Toivottavasti Petteri saa kuitenkin mahdollisuuden ja onhan suomalaisilla nyt yleensä mukavasti tuolla Puolan suunnalla sujunutkin. Pelinumerona 11 ei myöskään ole huono merkki tulevaisuuden kannalta.

 

fccd8ecd564c4ee981b94b17fdfe98af.jpg

 

Jalkapalloilija Petteri Forsell on solminut kolmen vuoden sopimuksen Puolan pääsarjassa pelaavan Cracovian kanssa.
 
Hän siirtyy krakovalaisseuraan maan kakkosliigasta pelaavasta Miedz Legnicasta, jossa on pelannut kevätkaudesta 2016 lähtien. Kovapotkuinen Forsell teki Legnicassa 13 liigamaalia kaudella 2016–17 ja sijoittui sarjan maalipörssissä viidenneksi.
 
Cracovia sijoittui 14. sijalle Puolan liigassa päättyneellä kaudella. Seura on vanhin toimiva puolalainen jalkapalloseura. Se on toiminut vuodesta 1906 lähtien.
 
Kokkolasta lähtöisin oleva Forssell on 26-vuotias. Hän kertoi sopimuksestaan Legnican kanssa tammikuussa näin. Alkuvuonna Forsell kertoi Ilta-Sanomille myös siitä, miksi ei ole koskenut elämässään alkoholiin tai tupakkaan. Juttu kiinnosti lukijoita reippaasti. Voit lukea tarinan täältä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×