Jump to content
Sign in to follow this  
Jahnny

Arsenal F.C. 2017–2018 – Still The Arsenal

Recommended Posts

Lacazette Arsenaliin! No nyt tuli kyllä erittäin kova hankinta. Olen sulkenut Arsenalin seuraamisen lähestulkoon koko elämäni ulkopuolelle hetkeksi, mutta pakkohan se oli tulla hehkuttamaan, kun tälläisen somesta bongasi. Nyt kun vielä Sanchezista pidettäisiin kiinni...

 

e. Vielä linkki: https://www.arsenal.com/news/alexandre-lacazette-agrees-join-arsenal

 

Mulla ollut enemmän tai vähemmän sama meininki, kuin Tolppa-Apinalla. Lacazette on niitä harvoja huippukärkiä, joihin Arsenalilla oli mahdollisuuksia. Puhutaan sen luokan viimeistelijästä, että hieman jopa ihmettelin miksei kilpailua ollut pelaajasta enempää (ainakaan julkisesti). Jos jollain käsittämättömällä tavalla saataisiin Alexis pidettyä edes jouluun asti, niin olisihan Arsenalin hyökkäys melko vaarallinen, siinä vielä Özil taustalla jakelemassa. En jaksa millään uskoa, että kesän ostokset olisi tässä, sen verran ajoissa on nyt lähdetty liikenteeseen. Seuraavaksi sitten hankkimaan sitä Mahrezia.

 

 

--------------Lacazette---Giroud------------

Alexis--------------Özil----------------Mahrez

 

(koska Wengerhän on tunnettu tästä kahden kärjen taktiikastaan....) 

 

Nyt täytyy olla todella hyvissä fiiliksissä tästä hankinnasta. Niin kauan juuri kyseisestä pelaajasta unelmoinut. Itseasiassa tänään tuli juuri naureskeltua, kun FIFA 10 pelasi Career Modea juuri Arsenalilla ja tapana oli sitten hankkia tuntemattomia nimiä aina Ranskasta, ja tuolloin muuan 18-vuotias Lacazette (60 overall, 76 potential) oli oma vakioni muiden joukossa, mikä toistui sitten vuosittain tähän päivään asti kyseistä videopeliä tahkoessani.

 

Yksi Euroopan parhaimmista maalintekijöistä jo muutaman vuoden ajalta, niin ei tässä voi kuin myhäillä. Arsènehan on pelaajaa itse jo 10 vuotta seurannut, joten pistää allekirjoittanuttakin vielä parilla vuodella paremmaksi. Moni kritisoinut siirtoa, koska pelaaja ei ole mahtunut Deschampsin suunnitelmiin Ranskan maajoukkueessa, mutta mielestäni tuo ei poista faktaa kuinka tasokas pelaaja on siitä huolimatta todistanut jo pidemmällä aikavälillä olevansa Ligue 1:ssa sekä Euroopassa. Ranskan maajoukkueessahan tilanne on se, että Deschamps vaatii kokoonpanoon yhden suurikokoisemman kärkihyökkääjän (Gignac, Giroud, jne.), sekä rinnalle sitten mahdollisesti Griezmannin tai vastaavan, jota nyt on haastava syrjäyttää. Lacazetten roolihan on maajoukkueessa ollut oikeastaan keskikentän oikealla laidalla, missä ei aivan elementissään ole, ja minkä takia sitten on jäänyt vähemmälle vastuulle, vaikka tuloksellisesti paikan joukkueesta ansaitsisikin.

 

 

Mati tuota kokoonpanoa spekuloikin, mutta en usko itse aivan kahden kärkihyökkääjän taktiikkaan. Giroudia ollaan viety huhuissa pois, mutta näkisin pelaajan jäävän, sillä haluaa jatkaa Arsenalissa ja asenne kohdallaan, vaikka joutuisikin jälleen vastuusta kilpailemaan. Vastuuta varmasti riittää. Näkisin tuon 3-4-2-1 olevan jatkossakin mahdollinen, jossa Lacazette ylhäällä sekä Alexis ja Özil alapuolella. Alexisin kohdalla näyttää nyt tilanne olevan se, että pelaaja jää vielä kaudeksi, sillä vaikka Arsenal siirtosumman pelaajasta saisikin, niin ei tuolle rahalle olisi juuri käyttöä, kun tilanne ei siitä ole kiinni, vaan ollaan valmiita päästämään pelaaja ilmaiseksi ensi kesänä, joka mahdollistaisi paremmin myös siirron Bayerniin tai Juventukseen, jotka eivät ole valmiita maksamaan tämänhetkistä vaadittua siirtosummaa. Tämä riski mahdollistaa myös seuran puolesta lisäaikaa todistaa Alexisille, että joukkue on kilpailukykyinen ja kenties Chilen maajoukkuetähti jopa sen jatkosopimuksenkin voisi tulevan kauden aikana sieltä pöydältä allekirjoittaakin.

 

Mahrez ollut vahvasti huhuissa, mutta ilmeisesti nyt ollaan laittamassa uutta tarjousta Lemarista, josta Monaco hylkäsi jo £30 miljoonan suuruisen tarjouksen – aivan odotetustikin. Eiköhän seuraava tarjous lähentele jo vastaavia lukemia kuin Lacazetten kohdalla ja päälle jonkinlaiset optiot, jonka seurauksena Monacon on jo välttämätöntä harkita, sillä Mbappé puolestaan näyttää seuraan jäävän. Mahrezista varmaan voidaan tuollaista £25-30 miljoonaa tarjota myös, mistä en pahastuisi myöskään. Lemar pelasti loistavan kauden ja potentiaalia on mihin vain, mutta pidän Mahrezia siitä huolimatta valmiimpana pelaajana, ja vaikka viime kausi Englannissa olikin heikompi kuten koko seurajoukkueella, niin Euroopassa näytti tasonsa ja onhan kyseessä siitä huolimatta vielä nuori pelaaja, joka valittiin toissa kaudella Englannin pääsarjan parhaimmaksi. Ei näitä voi vain maton alle pyyhkäistä samantien. Tämä mahdollistaisi sitten varmaan myös 4-2-3-1:n, jossa Lacazette ylhäällä sekä alapuolella sitten Alexis, Özil ja Lemar, tai Mahrez. Muistelisin nähneeni Lemarin pelaavan myös 3-4-3:ssa keskikentän laidalla, eikä siis laitahyökkääjänä, kuten Mahrezinkin kohdalla vähintään kerran, joten ei kai nuokaan olisi täysin poissuljettuja vaihtoehtoja. Jos Kolasinacin haluaa väkisin avauskokoonpanoon, niin Bundesligan viime kauden paras vasen laitapuolustaja sopii fysiikaltaan myös vasemmaksi keskuspuolustajaksi, missä Monreal pelannut myös, ja löytyyhän bosnialaiselta vastaavasta roolista kokemustakin muiden lukuisten pelipaikkojen lisäksi.

 

Vähän siirtohuhujen puolellehan nämä kuuluisivat, mutta odotan myös keskikentän keskustaan vahvistusta. Matuidi olisi saatavilla Pariisista, mutta Seri nyt eniten ollut huhuissa kuten myös Goretzka. Näkisin, että kaksi jälkimmäistä sopisivat hyvin tuohon Xhakan rinnalle, koska Ramsey ei nyt millään pysty kaikkia otteluita pelaamaan. Paljon tekee myös Cazorlan sama pitkittynyt vaiva, joka pitää espanjalaisen pitkään sivussa ja Wilsheren pelikuntoiseen en luottaisi, mikä varmaan nyt varasuunnitelmana rotaatiossa tämän takaiskun seurauksena. Cazorlan kohtalo harmittaa suuresti, sillä ei näitä maailmanluokan pelaajia hirveästi Arsenalissa ole viime vuosina ollut ja tekniikaltaan väittäisin, että espanjalaista parempaa pelaajaa saa etsiä yli kymmenen vuoden takaa. Kerrassaan ainutlaatuinen pelaaja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lyonin asioista hyvin perillä oleva L'Equipen toimittaja Bilel Ghazi muuten avasi tuossa siirron aikana vähän kuvioita taustalta. Pakko antaa Arsenalille nyt propsit siitä, että asiat hoidettiin nopeasti kuntoon, sillä Lacazetten saatavuutta olivat kyselleet myös Arsenalin ja Atlético Madridin lisäksi muun muassa Manchester Utd, Paris ja Dortmund. Pariisiin pelaaja ei päätynyt, sillä halusi Englantiin, koska on viimeiset pari vuotta ottanut englannin kielikurssejakin tätä varten. Dortmund puolestaan halusi ratkaista ensin Aubameyangin kohtalon ja Unitedinkin kohdalla odottaminen sitten meni pidemmälle. Arsenal puolestaan oli ensimmäisenä hereillä ja Aulasin kanssa kauppa sujui tällä kertaa yllättävänkin sujuvasti. Tietysti suuren painoarvon antaa Lacazetten valinnalle myös se, että Arsènea arvostetaan Ranskassa yli kaiken pelaajien keskuudessa, mistä saa aina kuulla kuinka juuri Arsenal pelaisi hienointa jalkapalloa Euroopassa, ja tavallaan jopa ranskalaiset juuret omaava Arsenal on perinteidensäkin vuoksi sellainen houkuttava unelmaratkaisu jokaiselle ranskalaispelaajalle, joka haluaa englantilaista jalkapalloa päästä maistamaan. Ehkä hieman aliarvostettujakin pointteja nämä, kun spekuloidaan tiettyjen pelaajien kiinnostusta edustaa Arsenalia, vaikka Champions League jäikin nyt sivusuun tämän kauden ajaksi.

 

Na_ytto_kuva_2017-07-06_kello_18.11.22.p

Substitutes: Szczesny, Bellerín, Mertesacker ©, Monreal, Coquelin, Walcott, Giroud

Reserves: Martínez, Macey, Gabriel, Elneny, Wilshere, Cazorla, Iwobi, Welbeck

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Rumoured to be signed: Goretzka, Seri, Lemar, Mahrez

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Rumoured to be loaned: Chambers, Toral, Akpom

Rumoured to be sold: Ospina, Gibbs, Debuchy, Jenkinson, Campbell, Lucas

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

U21: Keto, Bielik, Sheaf, Reine-Adelaïde, Dragomir, Maitland-Niles, Nwakali, Malen, Mavididi

U21 rumoured to be loaned: Pleguezuelo, Bramall, Moore, Kamara, Bennacer, Zelalem, Crowley

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arsenal pre-season squad 2017/2018


Australia Tour


Na_ytto_kuva_2017-07-11_kello_0.26.45.pn


On holiday: Alexis, Bellerín, Chambers, Holding, Mustafi


CONCACAF Gold Cup 2017: Campbell


Injured: Gabriel, Cazorla, Wilshere, Adelaide


Left out: Szczesny, Debuchy, Jenkinson, Gibbs, Akpom, Lucas


Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään pelattiin harjoitusottelu, jossa vastaan asettui Sydney FC. Valitettavasti en ottelua nähnyt, mutta nyt sitten koosteita katsonut duunipäivän jälkeen.

 

Ihan pätevä kauden ensimmäinen ottelu, jossa nuoret pääsivät hyvin esille myös. Positiivista oli ehdottomasti Mertesackerin onnistuminen maalinteossa jo 4' kohdalla. Ja siihen kylkeen sitten Lacazetten onnistumiset heti, sillä ranskalainen onnistui myös maalinteossa heti 15' jälkeen saavuttuaan kentälle. Özil näytti olevan myös kovassa kunnossa.

 

Ottelun ensimmäiset 68' avauskokoonpano oli muotoa (5-2-3): Cech; Nelson, Bielik, Mertesacker ©, Kolasinac, Bramall; Coquelin, Willock; Özil, Welbeck, Walcott. Pelaajista Kolasinac siis vasempana keskuspuolustajana. Nuorukainen Nelson pelasi oikeana hyökkäävänä laitapuolustajana, vaikka pelipaikaltaan onkin kärkihyökkääjä tai sitten oikeana laitahyökkääjänä. Toisella puoliajalla sitten puolestaan mentiin muodossa (5-2-3): Martinez; Nketiah, Maitland-Niles, Elneny, Monreal ©, Malen; Oxlade-Chamberlain, Xhaka; Iwobi, Giroud, Lacazette. Tuossa nyt ei pelipaikoilla juuri ollut väliä. Nketiah nousi vahvasti ja Maitland-Niles levitti laidalle. Xhaka nousi ylemmäksi ja jätti Monrealin yksinäiseksi keskuspuolustajaksi. Niin kutsutuksi laitapuolustajaksi tullut Malen pelasi myös hyvin ylhäällä, mitä voi olettaakin nuorelta hyökkääjältä. Jokainen pelipaikka liikkui runsaasti ja Oxlade-Chamberlain oli kaikkialla kenttää. Lacazette ja Giroud olivat oikeastaan kaksi kärkihyökkääjää. Vaikeahan tuota on oikeastaan lähteä purkamaan, koska pallo oli Arsenalilla ja numerot paperilla eivät siinä vaiheessa merkitse Arsenalin osalta enää mitään. Monreal näyttää ansaitusti nauttivan suuresta vastuusta Arsenalissa, sillä sai kapteeninnauhan kantaakseen, kun Mertesacker poistui kentältä.

 

https://www.youtube.com/watch?v=nV1zM7RRU4w

Share this post


Link to post
Share on other sites
Arsenal: Cech, Holding, Monreal, Kolasinac, Bellerin, Elneny, Xhaka, Oxlade-Chamberlain, Ozil, Welbeck, Lacazette

Subs: Ospina, Mustafi, Coquelin, Ramsey, Iwobi, Walcott, Giroud.

 

 

Jaahans veljet, se on jälleen kauden alun paikka. Totaalista housuunpaskomista pelätessä, sekä murskavoittoa toivoessa on hyvä elää, this is the life we choose! Pahoittelut omasta panoksesta foorumille, taikka siis sen puutteesta. Tässä on ollut vähän kaikenlaista, mutta kauden mittaan lupaan vähintään muutamaan kertaan käydä täälläkin!

 

Puolustuslinja on jokseenkin hämmentävä, mutta kesäteräinen Vardy ja muuten aika heikonlainen Leicester tuskin onnistuu missään - siitä pitää Kolasinac huolen vaikka yksinään. Toisessa päässä olisi kiva nähdä Lacazettelle onnistuminen jo ekassa matsissa. Kausi alkakoon, COYG!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lesterin touhu oli aika elävä esimerkki mitä käy, kun lopettaa pelaamisen tyystin ja yrittää kovaa joukuetta vastaan pelkästään puolustaa johtoasemassa. Arsun puolustus oli kuitenkin erittäin haavoittuva, joten miksi passivoitua tyystin.

 

Toinen puoliaika arsulta suhteellisen varmaa tekemistä, mutta näkyy kun Kocielny poissa puolustuspelaamisessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arsenal 4-3 Leicester

1-0 Alexander Lacazette (Elneny) 2'

1-1 Shinji Okazaki (Maguire) 5'

1-2 Jamie Vardy (Albrighton) 29'

2-2 Danny Welbeck (Kolasinac) 45+2'

2-3 Jamie Vardy (Mahrez) 56'

3-3 Aaron Ramsey (Xhaka) 84'

4-3 Olivier Giroud (Xhaka) 86'

 

Mitä draaman kaarta jälleen Emiratesilla! Ehkä juuri tämänkaltaiset ottelut tekivät alunperinkin Arsenalin seuraamisesta niin kiehtovaa. Ei kahta minuuttiakaan olla pelattu, ja uusi tähtihankinta onnistuu maalinteossa, ja kaikki on hyvin. Ja mitä vielä. Seuraavat 80 minuuttia saadaan vaipua hiljalleen kohti synkkiä ajatuksia. Striimiselostuksen lomasta kuuli viiden minuutin välein jonkun keski-ikäisen lontoolaisäijän purkaen jälleen edellisien kausien tapaan alkaneen kauden aiheuttamaa vitutusta tiuskien Özilille "you're shit", mikä kieltämättä ei tänään ollut kaukana todellisuudesta (ja oletan puolen stadionia vähintään kerran pohtineen asiaa ääneen tunnelmasta päätellen), mutta lopun maalien jälkeen laulu raikui Emiraateilla kuin joku olisi tappanut kaikki Arsenal-kannattajien demonit. Jalkapallo ja Arsenal osaavat aina yllättää.

 

Arsenal vaikuttaa kyllä iskukykyiseltä, kunhan samalla tavalla ei oma pää vuoda isoja vastaan. Toki sieltä puuttui nyt puolustuksesta isoja nimiä, ei hyvänen aika enää tuollaisella rivillä liikenteeseen kiitos. Kolasinac, tuo Bosnian Hulk, on kyllä parin nähdyn matsin jälkeen matkalla suosikkilistalleni. Upea löytö! Sead nousee topparin paikalta välillä hyökkäyksen kärkeen, ja silti juoksee aina alas. Voisi sanoa valmentajan painajaiseksi, mutta Wengerin tuntien tämä on hänelle varsin jees.

 

Lacazette oli sitä puhuttua world classia, ja tuosta kun tottuu vielä kavereihin, niin mitä vain voi tapahtua. Sanchez vielä vierelle, niin avot. Eikä nyt helvetissä myydä mihinkään Chelseaan £50 millillä, vaan maksetaan vaikka yhdestä kaudesta sen verran. Özililtä vähän hutipeli, mutta näitä sattuu. Welbz oli ekalla jaksolla hyvä, hänestä varmasti tällä kaudella paljon vielä iloa. Keskikenttä saa olla vähän tarkempi jatkossa, toki Xhakalta ihan hyvää duunia ja pari syöttöäkin. Vaihtomiehet onnistuivat. Palaako Ramsey viimein parin kauden takaiseen loistoonsa? Giroudille teki varmasti hyvää voittomaali ja nimikkolaulun kuunteleminen, sillä kakkosmieheksi valuminen ei taatusti ole ollut helppoa.

 

Seuraavaksi nähdään sitten iskukyky legendaarisessa Stoke öveissä, mutta tänään ollaan ainakin top of the league. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lesterin touhu oli aika elävä esimerkki mitä käy, kun lopettaa pelaamisen tyystin ja yrittää kovaa joukuetta vastaan pelkästään puolustaa johtoasemassa. Arsun puolustus oli kuitenkin erittäin haavoittuva, joten miksi passivoitua tyystin.

 

 

 

Samaa mieltä ja syyllinen löytyy pakostakin penkiltä, eli Shakespeare. Tuo on varmin tapa menettää johtonsa kun passivoituu täysin ja lopettaa kokonaan hyökkäämisen, etenkin Arsenalin kaltaista hyökkäysvoittoista joukkuetta vastaan. Mahtava ja viihdyttävä alku kaudelle toki, ei ollut yhtään tylsää hetkeä ottelussa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heitetään nyt omiakin ajatuksia pelistä. Katsoin ottelusta 10 minuutin koosteen töiden takia, mutta kyllähän siitäkin sai jotain irti. Ensimmäinen huomio on, että Leicester tulee olemaan tällä kaudella kovempi, kuin viime kaudella. Jos eivät olisi lopettaneet pelaamistaan, niin huhheijaa ja perinteikäs Arsenal olisi takaisin. Toinen huomio oli, että tylsä Arsenal ei tällä kaudella ainakaan ole. Jos omat kannattajat seuraa nitron voimalla, niin muut (varsinkin neutraalit) kannattajat voi hyvällä omallatunnolla napata popparit kainaloon, kun Arsun pelejä katselee. Näköjään ihan kaikkea voi tapahtua. Mike Dean on tuomarina edelleen aivan kamala, mutta koosteen perusteella ei ratkaissut ottelua suuntaan, eikä toiseen. Twitterin kiukuttelusta tosin voi päätellä, että viisi minuuttia lisäaikaa oli melkoisesti liikaa?

 

Arsenalin hyökkäys tuntuu olevan uomissaan, ainakin Leicesterin puolustusta vastaan. Onnistumisia tuli hyvässä rintamassa, vaikka viimekauden paras maalintekijä hämmästeli katsomossa. Lacazette - Giroud kaksikkoa voisi hyvinkin kokeilla peluutta enemmän kahden kärjen taktiikalla, samalla tavalla, kuin Ranska peluuttaa Griezmannia ja Giroudta. Yhteispeli tuntui toimivan. Giroud vahvisti eilisen voiton jälkeen jatkavansa Arsenalissa, joten tulevaisuus hyökkäyksen osalta tulee olemaan pitkälti tämä.

 

Xhaka oli pelin alussa melko kuutamolla, mutta saa synninpäästön kahden maalisyötön myötä. Aktiivinen muutenkin varsinkin toisella puoliajalla. Oxlade-Chamberlain jäänyt monelta mainitsematta. Ox jaksoi painaa läpi ottelun ja ja teki hurjaa duunia molempiin suuntiin. Tälläistä työmyyrää ei yksinkertaisesti vain saa päästää hyppysistään.

 

Ottelun kannalta ratkaisu (Leicesterin kuoreen vetäytymisen yhteydessä) oli Elnanyn vaihtaminen Ramseyyn. Elneny on hyvä pelaaja, mutta eilen ei oikein löytänyt paikkaansa. Välillä tuntui, että Arsenalilla oli vain yksi keskikenttäpelaaja, kun Elneny viipelsi menemään ties missä. Kun Ramsey tuli tilalle, tuli myös järki hyökkäyspeliin. Walesilainen luo tietynlaista uhkaa, vaikka mukavan näköinen kaveri muuten onkin.

 

Isoin ongelma on puolustuspää. Wenger henkselit paukkuen kerkesi ja tokaista, että viime kaudella Arsenal oli hyvä puolustamaan kulmia (miksi muistan jotain ihan muuta?), joten ongelma helppo kitkeä. Jos puolustuslinja on tasoa Holding-Monreal-Kolasinac, niin vaikeuksia tulee. Pidän Holdingista ehdottomasti. Nuori englantilainen, joka pelasi viimekaudella itsensä monen kannattajat sydämiin oli valitettavan hukassa eilen. Toisaalta, jos vierellä ensimmäistä valioliigapeliä pelaava Kola ja laitapakki Monreal, niin kokemusta tuosta rivistä ei paljoa ole. Kyllähän monessa asiassa näki, että puolustuslinjassa olisi pitänyt Koscielnyn olla mukana tai Mertesackerin. En usko, että noista kulmista olisi kolmea mennyt sisään, jos edes toinen normaaleista toppareista olisi ollut mukana kuvioissa. Toisaalta sitten olisi ehkä tullut jokin perinteinen yksilömoka, josta olisi rankaistu.. mistä näistä tietää. Paljon saa vielä Wenger tehdä töitä, että tästä joukkueesta saa kompaktin paketin, mutta hyökkäyspää on itsessään ehdottomasti siinä kunnossa, että ei moni Valioliigajoukkue voi paremmaksi pistää.

 

Edit: Muistan omiani. Arsenal päästi vain kolme maalia koko viimekaudella kulmapotkuista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unohtakaa mestaruus, tällä menolla nelossija kutsuu jälleen, jos taaskaan sekään. Stoke oli pirun hyvä, mutta ei se nyt vaan voi mennä tuollaiseksi nysväykseksi. Lopussa pelaajista huomasi, että voittoa ei edes haluttu. Lacazette teki maalin mikä hylättiin mukamas paitsiona, mutta ei tämä nyt voi jäädä tekosyyksi. Paikan puolikkaita oli moneenkin maaliin mm. Welbeckillä, Giroudilla ja Ramseylla, mutta ei mennyt sitten sisään. Stoken maalissa jälleen kerran Xhakalta paha syöttövirhe, mikä kostautui. Nyt on jengin skarpattava toden teolla ensi viikolla Poolia vastaan, varsinkin kun mukamas loukkaantunut Sanchez ei ole ratkaisemassa matseja yksin. Vittu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unohtakaa mestaruus, tällä menolla nelossija kutsuu jälleen, jos taaskaan sekään. Stoke oli pirun hyvä, mutta ei se nyt vaan voi mennä tuollaiseksi nysväykseksi. Lopussa pelaajista huomasi, että voittoa ei edes haluttu. Lacazette teki maalin mikä hylättiin mukamas paitsiona, mutta ei tämä nyt voi jäädä tekosyyksi. Paikan puolikkaita oli moneenkin maaliin mm. Welbeckillä, Giroudilla ja Ramseylla, mutta ei mennyt sitten sisään. Stoken maalissa jälleen kerran Xhakalta paha syöttövirhe, mikä kostautui. Nyt on jengin skarpattava toden teolla ensi viikolla Poolia vastaan, varsinkin kun mukamas loukkaantunut Sanchez ei ole ratkaisemassa matseja yksin. Vittu.

Selvä paitsiohan se, mutta useimmat olisivat jättäneet liputtamatta. Aika hankalaa on ollut kauden alku aika monella porukalla. Toistaiseksi vain Mansen punaisten kannattajat ovat 2 kierroksen jälkeen tyytyväisiä viime kauden top6:sta. Aika siis ripustaa Wenger out -kyltit Emiratesille vai mikä se kotistadion nyt onkaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sama kysymys viime kaudelta, eli onko häviämisellä enää edes mitään merkitystä? Vastaus on niinkin simppeli, että ei ole. FA Cupissa onnistumiset toivat jonkinlaista lohtua ja hyvää oloa, mutta arki on kuitenkin sitä tuttua. Tappiot ja voitot eivät enää herätä ajatuksia. Kautta mennyt nyt muutama ottelu ja ei ole yhdessäkään näistä kohtaamisista ilmekään värähtänyt. Ihan kuin mitään ei olisi koskaan tapahtunutkaan. Seura on edelleen ylitse kaiken, mutta onhan tämä nyt jotenkin ristiriitaista ja jopa kyseenalaista toimintaa moneltakin kannalta. Ei tunnu edes uudelta kaudelta. Ainoastaan West Ham on päästänyt enemmän maaleja tämän kauden osalta.

 

Tässä on enää muutama vuorokausi jäljellä siirtoikkunaa ja pelaajia on pakko hankkia. Tällä hetkellä ei ole mitään merkitystä, että mitä pelaajia lähtee ulos, sillä yksikään pelaaja ei tällä hetkellä ole korvaamaton, vaan jokainen on kaupan oikeaa summaa vastaan. Muutama näistä jopa kaksi yhden hinnalla.

 

Käsittämättömiä valintoja Liverpoolia vastaan muutenkin. Odotin muutaman maalin tappiota Liverpoolia vastaan, mutta uskoin jonkinlaiseen 3–2 tulosta kotijoukkueelle Anfieldilla, sillä vastustajalla on ollut aivan samanlaisia ongelmia ja tuota puolustusta vastaan olisi tullut tehdä edes yksi maali, mutta sen sijaan nämä kentällä olleet klovnit eivät saaneet laukaustakaan maalia kohti ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen. Keskikentän ylitse juostiin, kun Ramsey ja Xhaka syöttelivät sivuttain ja puolustussuuntaan kukaan ei halunnut pelata, jos nyt vai sanoa, että sitä tahtoa oli lainkaan. Vasemmalla avasi Bellerín, joka ei osaa alkuunkaan puolustaa ja ei edes omista vasenta jalkaa. Samaan aikaan Bundesligan paras vasen laitapuolustaja ja elämänsä vireessä oleva Kolasinac on vaihtopenkillä. Kärkihyökkääjänä nähtiin Welbeck, joka voisi rehellisesti sanoen olla yksi parhaista kärkihyökkääjistä – jos osaisi potkaista palloa alkuunkaan. Siinä samalla seuran historian kallein pelaajahankinta Lacazette, joka on todistanut itsensä lukuisia kertoja, niin löytyy vaihtopenkin puolelta. Tässä puhutaan samalla pelaajasta, jota Arsenal on tavoitellut vuosikymmenen ajan jo. Olkoonkin, että tehdään muutoksia ja kilpailutetaan pelaajia, niin ei se seuran kahdesta parhaista kärkihyökkääjistä toinenkaan, Giroud, löytynyt sen lähempää avauskokoonpanoa.

 

Kaikki kunnia Liverpoolille, sillä joukkue oli selvästi parempi. Mané oli huikea ja Alexis voi jättää nauramisen vähemmälle, sillä senegalilaisen esityksen jälkeen Chilen ihmeellinen poika saisi lähinnä vain hävetä. Aivan järkyttävä esitys joukkueen parhaimmaltakin pelaajalta. Toivottavasti saa jättää seuran, jotta päästään eteenpäin.

 

Tässä saa kyllä katsoa sekä manageri että pelaajat peiliin. Uskomattomia pelaajavalintoja kokoonpanon osalta ja ne ymmärrettävätkin valinnat näyttivät olevan aivan kujalla omasta tarkoituksestaan.

 

Chamberlain näyttää nyt päätyvän Chelseaan ja en pahastu tästä kyllä lainkaan. Ei ole koskaan todistanut tarpeeksi ansaitakseen £180 tuhannen viikkopalkkaa, vaikka Chelseassakaan tuskin aivan noin paljon tulee saamaan, ja £35 miljoonaa on aivan riittävästi, vaikka olisi ne keväämmällä huhutut £25 miljoonaakin jo lämmittäneet. Myönnän pitäväni pelaajasta ja potentiaalia löytyvän, mutta nyt ei vaatimukset oikein vain tunnu kohtaavan. Alexisin kohdalla roskalehdet jo kirjoittivat siirtopyynnöstä, mutta nuo poistettiinkin hyvin pian. Ei juuri hetkauttaisi lainkaan. Saa nyt lähinnä nähdä, että kuka pelaaja uskaltaa tulla seuraan sisään.

 

TELEMMGLPICT000138482486_trans_NvBQzQNjv

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huhhuh, mikä siirtoikkuna. En uskonutkaan, että seura voi mennä enää tästä koomisemmaksi. Ei sillä, että ei olisi vielä tuoreessa muistissa kuinka kesän siirtoikkunan ainoa hankinta oli Cech, koska eihän seura tietenkään kenttäpelaajia tarvitse.

 

Premier Leaguessa on 20 seuraa, jotka nauttivat viime kaudella £100 miljoonan televisiotuloista. Tähän päälle Arsenalilla on £150 miljoonaa tuolla odottamassa, ja jokaisena ottelupäivänä seura tekee £3,5 miljoonan lipputulot maailman kalleimmista lipuista. Eikä unohdeta, että kyseessä on myös 6. rikkain seura koko maailmassa. Kaiken järjen mukaan oli syytä uskoa, että seura pystyisi tekemään jotain markkinoillakin. Lopputuloksena ainoastaan Swansea City käytti vähemmän rahaa kuin Arsenal. Kaikki mahdollisuudet käyttää kunnolla budjettia, mutta lopulta jäätiin £30 miljoonaa voitolle pelkästään pelaajakaupoista. H*****ti soikoon Brighton ja Huddersfield dominoivat Arsenalia tässä siirtoikkunassa. Tässä sai odottaa 6 vuotta lähes maailmanluokan kärkihyökkääjää, joka sitten lopulta saatiin Lacazetten muodossa, mutta valitettavasti nähty sen enempää, vaikka antoi jopa luvan odottaa, että jospa tällä kertaa. Kolasinac tietysti yksi kesän parhaimmista hankinnoista ja kutsuisin jopa aliarvostetuimmaksi, sillä pelaaja sentään tuli ilmaiseksi. Leikit jätettiin kuitenkin hyvin paljon kesken ja lopulta käteen ei jäänyt paljoakaan. Yhteensä 24 pelaajaa ulos, mutta vain 2 pelaajaa sisään.

 

Ulos seurasta kyllä riitti nimeä. Seuran merkityksettömin hankinta Lucas lähti takaisin RC Deportivoon lainalle, jossa osto-optio. Pelaaja, joka teki maalin tai antoi maalisyötön aina kentällä ollessaan, mutta ei siitä huolimatta saanut riittävästi vastuuta. Kentälle tullessaan näytti muutenkin aina asenteen olevan kunnossa, mutta jokin meni sitten tämänkin kanssa pieleen. Onneksi pääsi takaisin kotiinsa, jossa kyseistä huippuluokan hyökkääjää osataan arvostaa enemmän kuin Lontoon huumorikerhossa. Kaikkea hyvää, sillä ei pelaajaa voi syyttää lainkaan, että halusi jättää Arsenalin taakseen. Campbell jatkoi myös matkaansa lainalle Real Betisiin, jossa pelannut aikaisemminkin. Nyt costaricalainen on ollut Arsenalin kirjoilla jo oliko kuusi vuotta, mutta ei saa vastuuta, vaikka sitä saadessaan pelasi mainiosti. Ei tämä laitapelaajien tilanne nyt muutenkaan seurassa kovin ihanteellinen ole, ja vaikka Joel ei mikään huipputason pelaaja olekaan, niin olisi tällä kaudella ollut mahdollisesti annettavaa, kun katsoo näitä vaihtoehtoisia nimiä joukkueesta. Seuran lupaava maalivahti Martínez lähti lainalle kehittymään Getafe CF:n riveihin, mikä sinänsä nyt ihan ymmärrettävää, mutta olisin ihan mielelläni nähnyt Emilianon saavan vastuuta seurassa enemmänkin, vaikka joukkueesta Cech ja Ospina löytyykin. En yllättyisi, jos argentiinalaisen kohdalla kävisi samanlailla, että lopulta menetettäisiin lahjakkuus muualle kuten kävi Szczesnyn kanssa, joka ei selvästikään ole muka riittävän tasokas pelaaja Arsenaliin, mutta kelpaa kyllä moninkertaiselle Serie A:n voittajalle Juventukselle. Wojciech lähti todistamaan tasonsa Romaan ja sen teki, mutta ei näköjään riittänytkään lontoolaisseuran johtoportaalle näyttöinä, joten puolalainen päätti jatkaa matkaansa ja saakin nauttia nyt tulevaisuudessa sitten varmasti menestyksestä Italiassa.

 

 

Juventus maksoi muuten pelaajasta vain £11 miljoonaa. Muutenkin huvittavaa, että Arsenal päästää pelaajia aivan naurettavan pienillä summilla pois – pelaajista, jotka hankittiin seuraan mitättömillä summilla vuosia sitten. Otetaan nyt kuitenkin huomioon, että millaisella vauhdilla nämä hinnat ovat kasvaneet siirtomarkkinoilla viimeisten vuosien aikana. Tämä näkyy kaikkialla, mutta ei millään tavalla kyseisessä seurassa. Jopa Arsenalin todellinen oma poika Gibbs päästettiin lähtemään West Bromiin. Watford ja West Brom tarjosivat pelaajasta £10 miljoonaa, joka hylättiin odotettavasti. Tässä vaiheessahan varmasti kaikki odottivat, että oikein tehty, sillä pelaajasta täytyy saada enemmän, sillä kyseessä on kuitenkin runsaasti kokemusta sekä Premier Leaguessa että Champions Leaguessa omaava pelaaja, joka pelannut uransa suhteellisen suuressa seurassa ja on vielä homegrown-statuksen omaava pelaaja, jolla myös Englannin maajoukkueessa esiintymisiä. Mikä se parempikaan ratkaisu siis kuin hyväksyä heti perään £7 miljoonaa pelaajasta. Toivottavasti Kieran saa uransa nyt kuitenkin nousuun, sillä mahdollisuudet on nousta takaisin Englannin maajoukkueeseenkin. Ei mitään pahaa sanottavaa pelaajasta muutenkaan.

 

DIhszYnWsAApo2Z.jpg

 

Chamberlain sitten lähti Liverpooliin. £40 miljoonaa, joista mahdollisesti £5 miljoonaa optioita, niin aivan mahtava ratkaisu seuralta, sillä palkkapyynnöt ja esitykset ottaen huomioon, niin pelaaja ei ole tuon arvoinen Arsenalille. Ehkä nyt nähdään vihdoin Bellerín omalla pelipaikallaankin, jossa osaisi edes jonkin verran potkaista palloa. Chamberlain tosiaan täytti tavallaan unelmansakin tässä. Elinikäinen Liverpool-kannattaja, jonka kaikkien aikojen suosikkipelaaja on Gerrard. Saa myös varmasti mahdollisuuksia enemmän pelata keskikentän keskustassa, missä näkee tulevaisuutensa kehittyä pelaajana. Seuran suuntaan sitten ehkä enemmän kritiikkiä jälleen, mikä on ainoa syy, miksi olen tähän toimintaan pettynyt. Pelaajan kohdalla on monesti toistettu kuinka kuuluu seuran suunnitelmiin ja vakuutettu, että pelaaja ei tule lähtemään. Sitten lopulta peluutetaan jokaisessa ottelussa läpi pre-seasonin ja alkukauden, kuten myös tietenkin viimeisessä tragedianäytöksessä Liverpoolia vastaan – seuraa vastaan, jonka kanssa viimeistelee siirtonsa oikeastaan heti seuraavana päivänä. Aivan hirveä esityskin pelaajalta tuo. Sinänsä kova isku myös kuinka viime kaudella Alex oli aina kannattajien puolella ja otti huomioon, mikä sai monet vielä uskomaankin, että tässä olisi pelaaja, joka ei seurasta lähtisi. Ei kuitenkaan lainkaan pahitteeksi Oxin näkökulmasta, että valitsi nyt seuran, jossa pelataan viihdyttävää kaunista jalkapalloa, josta löytyy selvän suunnitelman omaava manageri Kloppin muodossa ja päälle mahdollisuus pelata Champions Leaguessa, mihin ei Arsenalilla näytä ainakaan nyt olevan mikään kiire. Niin, ja lähtihän huippulupaava Malen myös PSV Eindhoveniin, sillä akatemiassakaan ei pelaajilla näytä olevan enää uskoa seuraan.

 

Sitten löytyy Alexis, jonka kohdalla tehtiin selväksi, että pelaajasta pidetään kiinni, vaikka Chilen supertähti voisi tehdä esisopimuksen haluamansa seuran kanssa jo tammikuussa ensi kesäksi, kun pääsisi lähtemään seurasta veloituksetta. Taustalla varmasti ajatus, että jossain skenaariossa pelaaja voisikin tehdä vielä sen jatkosopimuksen ja jäädä seuraan. Olisi vain mukava tietää, että mistä tuollaisen skenaarion on kukaan saanut rakennettua, kun tulevaisuuden kuvat näyttävät tämän tilanteen osalta olevan melko selvät jo jonkin aikaa. Siinä sivussa muistuteltiin, että kuinka rahallisesti ei pelaajan myyntiin viitaten ole mitään tarvetta ja kuinka Alexisin tasoisen pelaajan pitäminen seurassa on voitto näitä rahakkaita diilejä vastaan, joka todistaisi, että kaikessa ei ole kyse rahasta. Ei tuossa nyt mitään sinänsä, mutta nyt jälkikäteen sitten tuli selväksi, että Arsenalin palkkakatto on siinä tilanteessa, että ei uusia hankintojakaan pystyisi muka tekemään ilman, että Alexis myytäisiin, mikä sitten lopulta puri omaan nilkkaan. Ja tämäkin saadaan tietoisuuteen vasta aivan viimeisillä hetkillä. Tässä olisi ollut koko kesä aikaa kaupata pelaaja esimerkiksi Pariisiin tai Müncheniin, jossa olisi varmasti ollut halukkuutta maksaa enemmän tai vähemmän maailmanluokan hyökkääjästä – tai miksi ei jopa Manchesteriin, jonne pelaaja näyttäisi nyt lopulta päätyvän kuitenkin. Koomistahan tässä oli myös se, että lopulta viimeisenä päivänä Arsenal hyväksyi Manchester Cityn tarjouksen pelaajasta, joka oli £60 miljoonaa, josta £5 miljoonaa optioina. Cityn edustajat olivat matkustaneet jo Chileen viimeistelemään siirron ja kaiken piti olla kunnossa. Ainoa ongelma oli siinä, että Arsenalin täytyi vielä viimeisinä tunteina pakko lähteä yrittämään Lemaria, josta oli hylätty jo kaksi vai kolme tarjousta tämän kesän aikana. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan ei todellakaan ole aina parempi, sillä oli aivan mahdotonta nähdä AS Monacon myyvän pelaajan enää viimeisenä päivänä mistään £92 miljoonan tarjouksesta huolimatta, koska seura menetti Mbappénkin jo samana päivänä Paris Saint-Germainiin. Loppuun yhteenvetona siis, että tässä hävisi lopulta Alexis, Arsenal, Manchester City ja Lemar – tai ehkä ei Lemar, mutta kaikki muut. Chilen maajoukkuehyökkääjä ei halua enää pelata seuralle, Arsenal ei hyödy mistään mitään ja City ei saanut haluamaansa, vaikka tosin saa sen kuitenkin lopulta ilmaiseksi.

 

Joissain lähteissähän kerrottiin jopa, että Monacossa hyväksyttiin Arsenalin tarjous pelaajasta, mutta Pohjois-Lontoossa painettiin paniikkinappulaa, että siirtoa ei ehdittäisikään saada tehtyä, mikä jäädytti kaiken Alexisin ja Lemarin kohdalla paikoilleen. Suolaa haavoihin myös, että joissain villeimmissä huhuissa kerrotaan kuinka Giroud, Koscielny ja Lacazette olisivat yrittäneet vakuuttaa Lemaria tekemään niin kutsutun oikean ratkaisun, mutta pelaaja ei lopulta ollut edes itsekään kiinnostunut, vai oliko, kuka tietää. Käytännössähän Arsenal tässä maksoi säästämällä Citylta £60 miljoonaa, jotta sai lainalle manchesterilaisseuran maailmanluokan laitahyökkääjän. Sääli vain, että kyseinen pelaaja ei ole motivoitunut edustamaan seuraa ja odottaa vain pääsevänsä minne kuuluu 8 kuukauden päästä. Ja vaikka paljon on vaikuttanut siltä, että Özil jäisi seuraan, niin ei tästäkään enää voi olla varma. Alexis ja Mesut ovat molemmat ihanteellisessa tilanteessa, sillä voivat täysin hallita tulevaisuuttaan ja tämän lisäksi mahdollisilla ilmaissiirroillaan jopa saada mukavat bonukset, kun kirjoittavat sopimuksensa uusien seurojensa kanssa. Ja näitä vastaavanlaisessa tilanteessa olevia pelaajiahan seurasta löytyy vielä ainakin Cazorla ja Wilshere myös, joista ensimmäinen nyt sitten se viimeisin maailmanluokan nimi kenttäpelaajista, joka seurasta enää löytyisi kahden näkyvimmän vuoksi. Tietysti Santinkin kohdalla kysymysmerkkinä, että millainen pelaaja sieltä palaa pitkän loukkaantumisen jälkeen lokakuussa.

 

Surullista oli tuon Deadline Dayn aikana katsoa Ranskan ja Alankomaiden välistä ottelua. Lemarilta suorastaan maailmanluokan viimeistely volleysta ja teki vielä toisen maalin, kun vei pallon Lacazetten nenän edestä, johon Griezmann taidokkaasti maalipaikan rakensi. Hauska ajatella muutenkin, että Alexandren tulisi pelata muutenkin nyt Atlético Madridissa hyvän ystävänsä rinnalla ja vieläpä avauskokoonpanossa eikä vaihtopenkillä Arsenalissa jonkun Welbeckin takana. Tämän esti vain Atletin saama kielto rekisteröidä pelaajia joukkueeseen tämän siirtoikkunan aikana. Ei mitään pois Kolasinacilta, joka on tasoltaan aivan loistava puolustaja ja kuten jo todettu, niin ansaitusti viime kauden paras Bundesligassa pelipaikallaan, mutta olisihan tämä nyt suhteellisen naurettavaa, että jos oikeus olisi toteutunut, niin Arsenal olisi tehnyt tämän kesän aikana ainoastaan yhden hankinnan ja tämänkin ilmaiseksi.

 

Ja loppuun vielä todettakoon, että harmittava totuushan tässä on se kuinka pelaajat lähtevät, managerit vaihtuvat, tai ainakin niiden tulisi näin tehdä, seurajohdossa tapahtuu muutoksia, ja näin, niin kannattajat silti jäävät samaan asemaansa. Hyvin kykenemättömän olotilan jättää, kun valtaosin saa vain seurata vierestä. Onneksi sentään aina voi keskittää kiinnostuksen ja tukensa esimerkiksi ranskalaiselle jalkapallolle tai Ranskan maajoukkueelle, jota on suorastaan ilo seurata.

 

Mutta hei, sentään Asano teki maalin Japanille, joka varmisti siinä sivussa Japanin paikan 2018 World Cupista ja murskasi sympaattisen Australian kisaunelmat. Kolasinacilta myös dominoivaa tekemistä Kyprosta vastaan ja tyylikäs maalisyöttö pitkän juoksun päätteeksi.

 

Kroenke ulos jo. Varmasti joku seurasta oikeasti kiinnostunut olisi valmis ostamaan Arsenalin parempiin käsiin. Lontoossa ei tehdä mitään muuta kuin rahaa yritysmielessä, joka sitten lypsätään Stanin erinäisiin harrastuksiin Yhdysvalloissa ja Arsenal kuihtuu käsiin. Ainoa oikea ratkaisu olisi nyt vain tukea seuraa, mutta ei yritystä. Pitäisi nähdä tyhjä Emirates Stadium ja kannattajien seurata Arsenalia kotisohvalta tai pubista käsin. Tulisi jättää kaikki pelipaidat ja muut rihkamat ostamatta. Samaan aikaan Arsenal neuvottelee nyt Islingtonin valtuuston kanssa, jotta Emiratesia voitaisiin laajentaa suuremmaksi. Ja seurassa ei pitänyt olla rahaa lainkaan, mitä viimeksi kuulin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kauden alkaessa herää aina se toivonkipinä, mikä tällä kaudella sammui kyllä alta aikayksikön. Kipinän sammuessa tilalle jää kyyninen tyhjyys, joka masentaa enemmän kuin mikään muu asia elämässä. Arsenal ja jalkapallo ainakin alitajuntaisesti on niitä harvoja asioita, joilla itselle lopulta on oikeasti merkitystä. Jos vuosi toisensa jälkeen joutuu katsomaan tätä samaa paskaa, niin aivot vaan alkavat ajattelemaan ihan kaiken suhteen, että millään ei ole mitään merkitystä. Kroenke, Gazidis ja kumppanit eivät ymmärrä tästä sentin vertaa, ja narsistinen vanhuudenhöperö Arsene ei suostu ikinä myöntämään olevansa eläkeiässä. Siinä on kyllä mies, joka pomminvarmasti ryyppää itsensä hengiltä, ellei onnistu näinä viimeisinä vuosina. Ja jos tämä sama touhu tulee ikuisesti jatkumaan, odottaa sama kohtalo lukuisia kannattajia.

 

Onneksi Arsenal ei sentään ole ihan koko elämä, vaikka lukuisille itseni mukaanlukien se sitä lähestulkoon onkin. Jos jonain päivänä Arsenal sattuu vielä menestymään, se tulee varmasti toki tuntumaan joltain ihan käsittämättömältä. Voittaminen nyt tietystikään ei ole missään mielessä se olennaisin osa jalkapallossa. Voittajia on loppujen lopuksi vain muutaman seuran joukko, vaikka joku Leicester sattuukin joku vuosi räjäyttämään pankin. Itse on skidinä sattunut "valitsemaan" jostain syystä lontoolaisen menestyneen suurseuran suosikkijoukkueekseen, vaikka Lontooseen ei satu olemaan mitään siteitä. Siitä lähtien tätä noidankehää on pitänyt katsoa, eikä sille tällä menolla loppua näy. Tappioita enemmän tässä sapettaa, kuinka voittamiseen on oikeasti käsissä ne avaimet, mutta mitään ei asian eteen tehdä. Otetaan vaikka Liverpool. Siinä on toinen seura, jonka kannattajat ovat saaneet syödä paskaa jo aikakauden, mutta Merseysidella edes yritetään. Manageriksi on viimein löydetty huumorikoutsien jälkeen todellinen valmentaja, jolla on kasassa kova joukkue. Ei viime viikkoisen tuloksen pitäisi yllättää pätkääkään. Mieluummin näkisin Poolin voittajana, kuin esim. Cityn, ManU:n tai Chelsean. Puhumattakaan Spursista, joka hallitsee tällä hetkellä täysin kiistattomasti Pohjois-Lontoota. Heille tosin en toivo mitään hyvää..

 

En oikein tiedä miksi edes vaivauduin avautumaan taas, enkä kyllä oikein tiedä miksi vaivaudun matsejakaan katsomaan. Jotain muita harrastuksia tässä pitäisi varmaan keksiä ainakin tälle kaudelle, että ei tarvitsisi matsi toisensa jälkeen vaipua syvemmälle. Pitäisi varmaan uskoon tulla. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

David Ornstein tehnyt yhteenvedon Arsenalin siirtoikkunasta, mikä vahvistaa hyvin paljon tuota aikaisempaa viestiäni:

 

- Arsenal spent more than £100m in the summer of 2016 and I was told by several sources that even greater finance would be available for the transfer window just gone.

- The club say a significant chunk of the budget went on Alexandre Lacazette's transfer fee – in excess of £50m – and the salaries of Lacazette and Sead Kolasinac.

- To make further major signings – Thomas Lemar was the key target – and fulfil Arsène Wenger's pledge of keeping Alexis Sánchez, Mesut Özil and Alex Oxlade-Chamberlain, Arsenal would have to bolster their transfer kitty and create space on a wage bill in need of careful management to avoid breaching the Premier League's salary control rules.

- As such, clubs and agents were made aware that offers would be entertained for the likes of Wojciech SzczesnyOlivier GiroudJack WilshereMohamed ElnenyKieran GibbsCalum ChambersCarl JenkinsonChuba Akpom and others.

- Clearly this process did not go smoothly, for example: Giroud and Wilshere decided to stay; Wenger changed his mind on Chambers; Lucas Pérez asked to leave, was told to stay as it seemed Giroud was leaving, only for Giroud to stay so Pérez could leave, but he was priced out of a permanent move so ended up on loan; the departure of Gibbs took longer than expected; Gabriel was suddenly sold and Shkodran Mustafi asked to leave, which suited Arsenal because it gave them the chance to replace a player they were disappointed with last season, except they failed to land a replacement.

 

- Meanwhile, Arsenal encountered problems with some of those they did not want to lose, for example: Héctor Bellerín returned from the U21 Euros to tell Wenger he wanted to leave amid interest from Barcelona; Oxlade-Chamberlain rejected a new deal and eventually told Wenger he wanted out; no contract talks took place with Özil and have not since March; and Sánchez also made clear his desire to exit the Emirates.

- Given Özil generated little interest, Sánchez could only go if Arsenal got huge money plus a top-quality replacement, and it was inconceivable to lose three key players on free transfers next summer, Oxlade-Chamberlain was always the most realistic sale. Nonetheless, Wenger genuinely wanted and tried to keep the trio. He was stunned and bitterly disappointed when Oxlade-Chamberlain rejected the club's final contract offer (an enormous pay rise that would have earned him close to £180,000 per week if Arsenal made it back into the Champions League) and I'm told Wenger did not hold back when Oxlade-Chamberlain told him face-to-face that he wanted to move on.

- Oxlade-Chamberlain's price was an initial £35m, while money also came in for Szczesny, Gabriel and Gibbs. On the face of it that left Arsenal in profit for the window, although it is unclear if or how much of Oxlade-Chamberlain's fee was owed to his former club Southampton via a sell-on clause.

 

- Towards the end of the window, Arsenal made it clear that there was no money remaining for any more major signings. This was relayed to clubs and agents offering higher-end players to Arsenal and even journalists making regular enquiries. The explanation followed that while some money was obviously available, it was not at the level required to make top-class signings and cover their salaries. Bidding £92m for Lemar when £55/60m was set to come in for Sánchez suggests that they had at least £30m, excluding wages, to play with. Apparently the leftover funds will be used to safeguard Arsenal going forward – in other words, boost the budget for the next two windows.

- Arsenal's stated aim this season is to win the Premier League and, publicly at least, they are adamant they can defy expectations to do so. They know they cannot compete financially with the Manchester clubs and Chelsea, but point to Leicester as an example of success being achieved without exorbitant spending. Having filled the positions Wenger identified as a priority, retained Sánchez and Özil, and shifted plenty of players out, Arsenal feel they are stronger than a year ago. There is certainly internal concern that central midfield went unaddressed – and I understand that in the days leading up to the deadline Wenger did look at rectifying this, though it was too late – but generally the hierarchy claim they were happy with the window and optimistic for the campaign.

- The noises from the top are that owner Stan Kroenke is desperate and hungrier than ever to win trophies, but there is no hiding the fact that he will not be injecting a penny of his own wealth to assist the quest. Kroenke and the club are said to believe Arsenal can punch above their weight to triumph using their existing model. Bearing in mind that model has shown little sign of leading Arsenal to the level of glory they profess to crave, and that some of their rivals are accelerating away on and off the pitch, it remains to be seen if the commitment to self-sustainability will be reconsidered in the future.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Universumi ei selvästikään halua, että Arsenal pelaa Europa Leaguessa.

 

Ottelua siirretty nyt ainakin tunnilla, sillä Lontooseen matkustanut 20,000 Kölnin kannattajaa, joista vierassektioon mahtuu noin 3,000 vai maksimissaan 5,000. Kölnin pankeista oli loppunut englannin punnatkin tämän johdosta. Ongelmana nyt siis se, että nuo saksalaiskannattajat ovat nyt Emirates Stadiumilla laittamassa paikkoja rikki ja tappelemassa, koska eivät pääse stadionille ilman lippuja. Osa ostanut englantilaisilta kotijoukkueen kannattajilta lippuja ja näiden paikkojen sijaan hyppivät katsomoiden läpi kohti vierassektiota, jossa ei ole riittävästi tilaa. Poliisilla ilmeisesti melkoisia ongelmia.

 

Viimeiset raportit nyt BT Sportsilta olivat, että stadion täyttyy, mutta hyvin hitaasti. Ottelu kuitenkin pelattaisiin vielä tänään, minkä vahvistanut UEFA:kin.

 

Kokoonpano tänään:

 

Arsenal (5-2-3): Ospina; Bellerín, Holding, Mertesacker ©, Monreal, Maitland-Niles; Iwobi, Elneny; Walcott, Giroud, Sánchez.

Substitutes: Macey, Mustafi, Kolasinac, Nelson, Wilshere, Reine-Adélaïde, Akpom.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tässähän voitettiin sitten lopulta monellakin tapaa. Köln seurana muuten sympaattinen, vaikka tuolla osa kannattajaryhmistä ovatkin melkoisia, mitä nyt löytyy jokaisen seuran kannattajista. Tuntui olevan seurojen välillä muutenkin suhteellisen hyvät välit ennen ottelua ja seuraikoni Podolski nyt nautti ottelusta varsinkin yli kaiken. Ongelmathan syntyi lähinnä siitä, että lukuisat saksalaiset olivat ostaneet itselleen Arsenal Membershipin, jonka avulla oli saaneet kotikannattajana lippunsa. Olivat tulleet stadionille Arsenalin paidoissa ja osa väreissä, jotka nyt muutenkin punaiset ovat kuten Kölnilla, mutta kääntäneet luonnollisesti sitten takkia, kun olivat paikoilleen päässeet.

 

Nähtiinpä kuitenkin vihdoin tunnelmaa englantilaisstadionilla, mihin ei olla Englannissa pahemmin totuttu. Kannattajat hyppi, lauloi ja rummut soi läpi ottelun. Monta asiaa, josta voi ottaa myös esimerkkiä. Muutenkin Kölnin suuntaan pystyy antaa myös suuresti kunnioitusta, vaikka osasta heidän toimintaansa, mistä ei tietenkään voi yleistää, tai vaikka osittain ehkä mautonta ja turhaa olikin, niin hieno seura ja tekevät monia asioita oikein.

 

Arsenal lopulta nappasi toisen puoliajan jälkeen melko rutiininomaisen voiton, vaikka ensimmäinen puoliaika näyttikin hieman päämäärättömältä. Ottelun siirtyminen varmasti vaikutti sekä kotikenttäedun olemattomuus, mutta myös taktiikat ja tietyt pelaajavalinnat. Esimerkiksi Maitland-Niles tuntui olevan hyvin ulkona näin isossa pelissä ja varsinkin tuolla vasemmalla laidalla jäi hyvin näkymättömäksi. Pääsi myöhemmin kyllä loistavasti mukaan, mutta alku oli todella nihkeää. Toinen nuori, Holding, ei pelannut myöskään parasta otteluaan, vaikka teki huonompien suoritusten lisäksi hyviäkin, mutta lopulta ansaitsi tulla vaihtoon puoliajalla, sillä jotain oli tehtävä. Avain voittoon oli osittain myös muutos taktiikkaan, kun siirryttiin neljän puolustajan linjaan. Bellerín omassa roolissaan ja vaihdosta sisään tullut Kolasinac dominoi vasemmalla. Sead teki myös tässäkin kilpailussa debyytissään maalin, josta Poldikin olisi varmasti ylpeä. Alexis syttyi myös joukkueen mukana ja laukoi kaunokaisen takaylänurkkaan. Héctor viimeisteli lukemat ja espanjalainen oli ainakin omissa papereissani Man of the Match.

 

Nelson oli mukava nähdä ja toivottavasti saa tällä kaudella enemmänkin vastuuta. Hyvä sisääntulo. Kuitenkin mieleen jäi parhaiten Wilsheren paluu. Jackilta todella hyvää tekemistä. Oivaltavia jättöjä ja tarkkoja syöttöjä tuossa hyökkäävän keskikentän roolissa. Tuntui omalla tekemisellään yhdistävän koko joukkueen hyökkäyspään pelaajat ja tuloksena kauniita syöttökombinaatioita, joita ei olla nähty sitten Rosickyn aikojen. Toivottavasti saa näissä Cup-muotoisissa kilpailuissa enemmänkin vastuuta, ja onnistuessaan yhtälailla jatkossakin, niin miks ei myös Premier Leaguessa. Oikein käytettynä kuten viime kaudella Bournemouthissa, niin Jackin kanssa voidaan onnistua hyvinkin.

 

GettyImages-846020292.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hahaaa, tasuri Chelskin vieraana tuntuu Anfieldin jälkeen melkeinpä murskavoitolta! Ja olihan siinä voittoonkin avaimet, mielestäni Arsenal oli se parempi joukkue kentällä. Ei kyllä mitään käryä, miksi Alexis aloitti penkillä, ja Lacazette otettiin aikaisin pois, mutta ei kumpikaan toisaalta mitään ihmeitä saanut tänään aikaiseksi. Ramsey oli keskikentän moottori, ja erittäin lähellä maalia, minkä jatkotilanteesta Lacazette mokasi totaalisesti. Ei voi mitään. Puolustuspää toimi tänään erittäin hyvin. Paljon luotettavampi fiilis tämänhetkiseen kokoonpanoon, vrt. että siellä olisi joku Holding sekoilemassa.

 

Ei ainakaan joukkueen henki hajonnut jälleen kerran murskatappioon, joten tästä on hyvä jatkaa. Seuraavat viisi matsia liigassa pitäisi voittaa. Sen jälkeen City ja Spurs vastassa, ja niissä matseissa määritetään lopullisesti kauden suunta. COYG!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×