Hyppää sisältöön


Kuva
- - - - -

Arsenal F.C. 2017–2018 – Still The Arsenal


 • Kirjaudu vastataksesi
5 vastausta aiheeseen

#1 Jahnny

Jahnny

  Senior Member

 • Members
 • 8 149 Viestit
 • LocationTurku

Lähetetty 05.07.2017 - 20:13

Jatketaan samalla teemalla:

 


 • Mati tykkää tästä

Football is like chess, only without the dice.


#2 Jahnny

Jahnny

  Senior Member

 • Members
 • 8 149 Viestit
 • LocationTurku

Lähetetty 05.07.2017 - 20:32

Lacazette Arsenaliin! No nyt tuli kyllä erittäin kova hankinta. Olen sulkenut Arsenalin seuraamisen lähestulkoon koko elämäni ulkopuolelle hetkeksi, mutta pakkohan se oli tulla hehkuttamaan, kun tälläisen somesta bongasi. Nyt kun vielä Sanchezista pidettäisiin kiinni...

 

e. Vielä linkki: https://www.arsenal....es-join-arsenal

 

Mulla ollut enemmän tai vähemmän sama meininki, kuin Tolppa-Apinalla. Lacazette on niitä harvoja huippukärkiä, joihin Arsenalilla oli mahdollisuuksia. Puhutaan sen luokan viimeistelijästä, että hieman jopa ihmettelin miksei kilpailua ollut pelaajasta enempää (ainakaan julkisesti). Jos jollain käsittämättömällä tavalla saataisiin Alexis pidettyä edes jouluun asti, niin olisihan Arsenalin hyökkäys melko vaarallinen, siinä vielä Özil taustalla jakelemassa. En jaksa millään uskoa, että kesän ostokset olisi tässä, sen verran ajoissa on nyt lähdetty liikenteeseen. Seuraavaksi sitten hankkimaan sitä Mahrezia.

 

 

--------------Lacazette---Giroud------------

Alexis--------------Özil----------------Mahrez

 

(koska Wengerhän on tunnettu tästä kahden kärjen taktiikastaan....) 

 

Nyt täytyy olla todella hyvissä fiiliksissä tästä hankinnasta. Niin kauan juuri kyseisestä pelaajasta unelmoinut. Itseasiassa tänään tuli juuri naureskeltua, kun FIFA 10 pelasi Career Modea juuri Arsenalilla ja tapana oli sitten hankkia tuntemattomia nimiä aina Ranskasta, ja tuolloin muuan 18-vuotias Lacazette (60 overall, 76 potential) oli oma vakioni muiden joukossa, mikä toistui sitten vuosittain tähän päivään asti kyseistä videopeliä tahkoessani.

 

Yksi Euroopan parhaimmista maalintekijöistä jo muutaman vuoden ajalta, niin ei tässä voi kuin myhäillä. Arsènehan on pelaajaa itse jo 10 vuotta seurannut, joten pistää allekirjoittanuttakin vielä parilla vuodella paremmaksi. Moni kritisoinut siirtoa, koska pelaaja ei ole mahtunut Deschampsin suunnitelmiin Ranskan maajoukkueessa, mutta mielestäni tuo ei poista faktaa kuinka tasokas pelaaja on siitä huolimatta todistanut jo pidemmällä aikavälillä olevansa Ligue 1:ssa sekä Euroopassa. Ranskan maajoukkueessahan tilanne on se, että Deschamps vaatii kokoonpanoon yhden suurikokoisemman kärkihyökkääjän (Gignac, Giroud, jne.), sekä rinnalle sitten mahdollisesti Griezmannin tai vastaavan, jota nyt on haastava syrjäyttää. Lacazetten roolihan on maajoukkueessa ollut oikeastaan keskikentän oikealla laidalla, missä ei aivan elementissään ole, ja minkä takia sitten on jäänyt vähemmälle vastuulle, vaikka tuloksellisesti paikan joukkueesta ansaitsisikin.

 

 

Mati tuota kokoonpanoa spekuloikin, mutta en usko itse aivan kahden kärkihyökkääjän taktiikkaan. Giroudia ollaan viety huhuissa pois, mutta näkisin pelaajan jäävän, sillä haluaa jatkaa Arsenalissa ja asenne kohdallaan, vaikka joutuisikin jälleen vastuusta kilpailemaan. Vastuuta varmasti riittää. Näkisin tuon 3-4-2-1 olevan jatkossakin mahdollinen, jossa Lacazette ylhäällä sekä Alexis ja Özil alapuolella. Alexisin kohdalla näyttää nyt tilanne olevan se, että pelaaja jää vielä kaudeksi, sillä vaikka Arsenal siirtosumman pelaajasta saisikin, niin ei tuolle rahalle olisi juuri käyttöä, kun tilanne ei siitä ole kiinni, vaan ollaan valmiita päästämään pelaaja ilmaiseksi ensi kesänä, joka mahdollistaisi paremmin myös siirron Bayerniin tai Juventukseen, jotka eivät ole valmiita maksamaan tämänhetkistä vaadittua siirtosummaa. Tämä riski mahdollistaa myös seuran puolesta lisäaikaa todistaa Alexisille, että joukkue on kilpailukykyinen ja kenties Chilen maajoukkuetähti jopa sen jatkosopimuksenkin voisi tulevan kauden aikana sieltä pöydältä allekirjoittaakin.

 

Mahrez ollut vahvasti huhuissa, mutta ilmeisesti nyt ollaan laittamassa uutta tarjousta Lemarista, josta Monaco hylkäsi jo £30 miljoonan suuruisen tarjouksen – aivan odotetustikin. Eiköhän seuraava tarjous lähentele jo vastaavia lukemia kuin Lacazetten kohdalla ja päälle jonkinlaiset optiot, jonka seurauksena Monacon on jo välttämätöntä harkita, sillä Mbappé puolestaan näyttää seuraan jäävän. Mahrezista varmaan voidaan tuollaista £25-30 miljoonaa tarjota myös, mistä en pahastuisi myöskään. Lemar pelasti loistavan kauden ja potentiaalia on mihin vain, mutta pidän Mahrezia siitä huolimatta valmiimpana pelaajana, ja vaikka viime kausi Englannissa olikin heikompi kuten koko seurajoukkueella, niin Euroopassa näytti tasonsa ja onhan kyseessä siitä huolimatta vielä nuori pelaaja, joka valittiin toissa kaudella Englannin pääsarjan parhaimmaksi. Ei näitä voi vain maton alle pyyhkäistä samantien. Tämä mahdollistaisi sitten varmaan myös 4-2-3-1:n, jossa Lacazette ylhäällä sekä alapuolella sitten Alexis, Özil ja Lemar, tai Mahrez. Muistelisin nähneeni Lemarin pelaavan myös 3-4-3:ssa keskikentän laidalla, eikä siis laitahyökkääjänä, kuten Mahrezinkin kohdalla vähintään kerran, joten ei kai nuokaan olisi täysin poissuljettuja vaihtoehtoja. Jos Kolasinacin haluaa väkisin avauskokoonpanoon, niin Bundesligan viime kauden paras vasen laitapuolustaja sopii fysiikaltaan myös vasemmaksi keskuspuolustajaksi, missä Monreal pelannut myös, ja löytyyhän bosnialaiselta vastaavasta roolista kokemustakin muiden lukuisten pelipaikkojen lisäksi.

 

Vähän siirtohuhujen puolellehan nämä kuuluisivat, mutta odotan myös keskikentän keskustaan vahvistusta. Matuidi olisi saatavilla Pariisista, mutta Seri nyt eniten ollut huhuissa kuten myös Goretzka. Näkisin, että kaksi jälkimmäistä sopisivat hyvin tuohon Xhakan rinnalle, koska Ramsey ei nyt millään pysty kaikkia otteluita pelaamaan. Paljon tekee myös Cazorlan sama pitkittynyt vaiva, joka pitää espanjalaisen pitkään sivussa ja Wilsheren pelikuntoiseen en luottaisi, mikä varmaan nyt varasuunnitelmana rotaatiossa tämän takaiskun seurauksena. Cazorlan kohtalo harmittaa suuresti, sillä ei näitä maailmanluokan pelaajia hirveästi Arsenalissa ole viime vuosina ollut ja tekniikaltaan väittäisin, että espanjalaista parempaa pelaajaa saa etsiä yli kymmenen vuoden takaa. Kerrassaan ainutlaatuinen pelaaja.


 • Mati tykkää tästä

Football is like chess, only without the dice.


#3 Jahnny

Jahnny

  Senior Member

 • Members
 • 8 149 Viestit
 • LocationTurku

Lähetetty 06.07.2017 - 16:56

Colosimon videot ovat aina kultaa. Tuli kuin tilauksesta tämä viimeisin:

 


Football is like chess, only without the dice.


#4 Jahnny

Jahnny

  Senior Member

 • Members
 • 8 149 Viestit
 • LocationTurku

Lähetetty 06.07.2017 - 17:21

Lyonin asioista hyvin perillä oleva L'Equipen toimittaja Bilel Ghazi muuten avasi tuossa siirron aikana vähän kuvioita taustalta. Pakko antaa Arsenalille nyt propsit siitä, että asiat hoidettiin nopeasti kuntoon, sillä Lacazetten saatavuutta olivat kyselleet myös Arsenalin ja Atlético Madridin lisäksi muun muassa Manchester Utd, Paris ja Dortmund. Pariisiin pelaaja ei päätynyt, sillä halusi Englantiin, koska on viimeiset pari vuotta ottanut englannin kielikurssejakin tätä varten. Dortmund puolestaan halusi ratkaista ensin Aubameyangin kohtalon ja Unitedinkin kohdalla odottaminen sitten meni pidemmälle. Arsenal puolestaan oli ensimmäisenä hereillä ja Aulasin kanssa kauppa sujui tällä kertaa yllättävänkin sujuvasti. Tietysti suuren painoarvon antaa Lacazetten valinnalle myös se, että Arsènea arvostetaan Ranskassa yli kaiken pelaajien keskuudessa, mistä saa aina kuulla kuinka juuri Arsenal pelaisi hienointa jalkapalloa Euroopassa, ja tavallaan jopa ranskalaiset juuret omaava Arsenal on perinteidensäkin vuoksi sellainen houkuttava unelmaratkaisu jokaiselle ranskalaispelaajalle, joka haluaa englantilaista jalkapalloa päästä maistamaan. Ehkä hieman aliarvostettujakin pointteja nämä, kun spekuloidaan tiettyjen pelaajien kiinnostusta edustaa Arsenalia, vaikka Champions League jäikin nyt sivusuun tämän kauden ajaksi.

 

Na_ytto_kuva_2017-07-06_kello_18.11.22.p

Substitutes: Szczesny, Bellerín, Mertesacker ©, Monreal, Coquelin, Walcott, Giroud

Reserves: Martínez, Macey, Gabriel, Elneny, Wilshere, Cazorla, Iwobi, Welbeck

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Rumoured to be signed: Goretzka, Seri, Lemar, Mahrez

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Rumoured to be loaned: Chambers, Toral, Akpom

Rumoured to be sold: Ospina, Gibbs, Debuchy, Jenkinson, Campbell, Lucas

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

U21: Keto, Bielik, Sheaf, Reine-Adelaïde, Dragomir, Maitland-Niles, Nwakali, Malen, Mavididi

U21 rumoured to be loaned: Pleguezuelo, Bramall, Moore, Kamara, Bennacer, Zelalem, Crowley


 • Mati tykkää tästä

Football is like chess, only without the dice.


#5 Jahnny

Jahnny

  Senior Member

 • Members
 • 8 149 Viestit
 • LocationTurku

Lähetetty 10.07.2017 - 23:31

Arsenal pre-season squad 2017/2018

Australia Tour

Na_ytto_kuva_2017-07-11_kello_0.26.45.pn

On holiday: Alexis, Bellerín, Chambers, Holding, Mustafi

CONCACAF Gold Cup 2017: Campbell

Injured: Gabriel, Cazorla, Wilshere, Adelaide

Left out: Szczesny, Debuchy, Jenkinson, Gibbs, Akpom, Lucas


Football is like chess, only without the dice.


#6 Jahnny

Jahnny

  Senior Member

 • Members
 • 8 149 Viestit
 • LocationTurku

Lähetetty 13.07.2017 - 15:57

Tänään pelattiin harjoitusottelu, jossa vastaan asettui Sydney FC. Valitettavasti en ottelua nähnyt, mutta nyt sitten koosteita katsonut duunipäivän jälkeen.

 

Ihan pätevä kauden ensimmäinen ottelu, jossa nuoret pääsivät hyvin esille myös. Positiivista oli ehdottomasti Mertesackerin onnistuminen maalinteossa jo 4' kohdalla. Ja siihen kylkeen sitten Lacazetten onnistumiset heti, sillä ranskalainen onnistui myös maalinteossa heti 15' jälkeen saavuttuaan kentälle. Özil näytti olevan myös kovassa kunnossa.

 

Ottelun ensimmäiset 68' avauskokoonpano oli muotoa (5-2-3): Cech; Nelson, Bielik, Mertesacker ©, Kolasinac, Bramall; Coquelin, Willock; Özil, Welbeck, Walcott. Pelaajista Kolasinac siis vasempana keskuspuolustajana. Nuorukainen Nelson pelasi oikeana hyökkäävänä laitapuolustajana, vaikka pelipaikaltaan onkin kärkihyökkääjä tai sitten oikeana laitahyökkääjänä. Toisella puoliajalla sitten puolestaan mentiin muodossa (5-2-3): Martinez; Nketiah, Maitland-Niles, Elneny, Monreal ©, Malen; Oxlade-Chamberlain, Xhaka; Iwobi, Giroud, Lacazette. Tuossa nyt ei pelipaikoilla juuri ollut väliä. Nketiah nousi vahvasti ja Maitland-Niles levitti laidalle. Xhaka nousi ylemmäksi ja jätti Monrealin yksinäiseksi keskuspuolustajaksi. Niin kutsutuksi laitapuolustajaksi tullut Malen pelasi myös hyvin ylhäällä, mitä voi olettaakin nuorelta hyökkääjältä. Jokainen pelipaikka liikkui runsaasti ja Oxlade-Chamberlain oli kaikkialla kenttää. Lacazette ja Giroud olivat oikeastaan kaksi kärkihyökkääjää. Vaikeahan tuota on oikeastaan lähteä purkamaan, koska pallo oli Arsenalilla ja numerot paperilla eivät siinä vaiheessa merkitse Arsenalin osalta enää mitään. Monreal näyttää ansaitusti nauttivan suuresta vastuusta Arsenalissa, sillä sai kapteeninnauhan kantaakseen, kun Mertesacker poistui kentältä.

 


Football is like chess, only without the dice.

0 käyttäjää lukee aihetta

0 jäsentä, 0 vierasta, 0 anonyymiä käyttäjää