Hyppää sisältöön


Kuva
- - - - -

Manchester United - Kausi 2017/18


 • Kirjaudu vastataksesi
37 vastausta aiheeseen

#1 Ole Gunnar

Ole Gunnar

  Senior Member

 • Members
 • 4 946 Viestit

Lähetetty 25.08.2017 - 08:40

UCL:n lohkoarpa oli Unitedille suosiollinen: 

 

ELuDSNS.jpg

 

Otteluohjelma näyttää myös hyvälle: 

 

DIBCNDuXoAIUJEB.jpg


Not arrogant, just better.


#2 Ole Gunnar

Ole Gunnar

  Senior Member

 • Members
 • 4 946 Viestit

Lähetetty 29.08.2017 - 08:30

René FullTimeDevilsin vieraana. 

 


Not arrogant, just better.


#3 Ole Gunnar

Ole Gunnar

  Senior Member

 • Members
 • 4 946 Viestit

Lähetetty 30.08.2017 - 16:44

Simon Stone toteaa tänään seuraavaa BBC:n livefeedissä:

 

The big deal for a "fourth signing" Jose Mourinho wanted has never really materialised. There is no interest in Riyad Mahrez as I understand it and if there are any deadline day deals to be done, it does seem they will be pretty low level.

 

 

Näin ollen laitan oman arvioni pöytään Unitedin siirtokesästä 2017. 

 

IN

Victor Lindelöf - Benfica £30,000,000

Romelu Lukaku - Everton £75,000,000
Nemanja Matić - Chelsea £35,000,000
Zlatan Ibrahimović - Free

 

OUT
Joshua Harrop - Released 
Regan Poole - Northampton Town / Loan
Wayne Rooney - Everton / Free
Dean Henderson - Shrewsbury Town / Loan
Adnan Januzaj - Real Sociedad £9,800,000
Sam Johnstone - Aston Villa / Loan
Devonte Redmond - Scunthorpe United / Loan
Cameron Borthwick-Jackson - Leeds United / Loan
Timothy "Tofu" Fosu-Mensah - Crystal Palace / Loan
Guillermo Varela - Peñarol / Free

 

Näkisin, että Unitedin seurajohto painotti ennen kesää hankintojen tärkeysjärjestyksen karkeasti ottaen seuraavasti: 

 

ST/SS, CB

DM, LW/RW

LB 

RB

 

Boldattuna toteutuneet hankinnat. 

 

Zlatanin ja Rojon loukkaantumiset asettivat hyökkääjän ja keskuspuolustajan hankinnat etusijalle. Kontrolloivaa keskikenttäpelaajaa tarvittiin, koska Carrickin ohella Unitedilla ei toista tällaista pelaajaa varsinaisesti ollut. Laitahyökkääjän hankintaa oli ehdottomasti harkittava Rashfordin, Mkhitaryanin, Martialin jne. viime kauden tehoja katsottaessa. Vasemman laitapuolustajan tontille Unitedilla oli viime kaudella leveyttä, muttei tarpeeksi laatua, ja Valencia tarvitsi mahdollisesti tuuraajaa oikealle.

 

Vähän yllättäen kesän alkuun hankittiin Benficasta ruotsalainen Victor Lindelöf, jonka voi nähdä enemmän tulevaisuuden potentiaalisena "Vidicinä", kuin pelaajana, joka vahvistaa alakertaa välittömästi. United koki kuitenkin ison takaiskun Atletícon siirtobännin myötä, ja niinpä Antoine Griezmannin siirto vesittyi. Viimeistään siinä vaiheessa isoa hankintaa alettiin miettimään suoraan Zlatanin tilalle kärkeen. En usko, että Lukakuun olisi upotettu yli 70 miljoonaa, jos Griezmann olisi hankittu. Vähän vaisunpuoleisen kesän jälkeen Lukakun siirto toi lisää uskoa seurajohdon tekemiseen. Maukkaamman siirrosta teki se, että Lukaku oli luotettavien lähteiden mukaan ollut ykkösvaihtoehto Chelsealle, mutta belgialainen halusi nimenomaan pelata Old Traffordilla. Omaan silmään Lukaku sopii Unitedin pelisysteemiin paremmin kuin Zlatan, ja tuskin tehoissakaan jää pahemmin jälkeen. 

 

Keskikentälle saatiin myös vahvistusta samaisesta osoitteesta eli Chelseasta, kun Nemanja Matic otti yhteyttä Mourinhoon ja ilmoitti halustaan pelata Manchesterin punaisissa. Nimet laitettiin nopeasti paperiin ja ainakin ensimmäisten otteluiden perusteella Michael Carrick olisi vihdoin_ja_viimein saanut arvoisensa korvaajan. Kausi on toki vielä nuori, mutta nyt Matic on osoittanut sellaista asennetta, jota ei enää loppuaikoina Chelsean riveissä ollut. Maticin jälkeen saatiin kuulla odotettu uutinen, kun Zlatan ilmoitti jatkavansa vielä vuoden verran Manchesterissa. Ruotsalainen tuo kaivattua kokemusta suhteellisen nuoreen ryhmään ja antaa Lukakulle mahdollisuuden hengähtää raskaina talvikuukausina. 

 

United koki merkittävän muutoksen, kun seuralegenda, ja kaikkien aikojen maalintekijä Wayne Rooney lähti takaisin kasvattajaseuraansa Evertoniin Lukakun siirron yhteydessä. Waynen lähtö tarkoittaa sitä, että seurassa on taas hieman vähemmän Sir Alexin aikaista voittamisen kulttuuria. Toisaalta pidempään Unitedia seuranneille oli jo useamman vuoden ollut selvää, että Rooneyn oli korkea aika mennä. Muista merkittävistä lähtijöistä mainittakoon Adnan Januzaj (Real Sociedad) sekä Guillermo Varela (Penarol). Sam Johnstone (AV), Timothy Fosu-Mensah (Crystal Palace) sekä Cameron Borthwick-Jackson (Leeds) puolestaan lähtivät lainapesteille. Ehkä jonkun muun (Young, Smalling?) olisi voinut vielä odottaa lähtevän, mutta nämä ehtinee hoitaa myöhemminkin. 

 

Moni kannattaja on toivonut (itseni mukaan luettuna) vahvistuksia laitahyökkääjän tahi vasemman laitapuolustajan paikoille, mutta turhaan. Mourinho totesi preseasonin aikana, että "yhtä pelaajaa haetaan vielä laidoille." Tämä hankinta nyt jäi sitten toteutumatta, mutta ehkä samalla voidaan miettiä, oliko markkinoilla sittenkään sellaista pelaajaa, joka olisi A) ollut saatavilla B ) ollut selkeä vahvistus nykyisiin vaihtoehtoihin nähden C) sopinut Mourinhon vaatimaan pelitapaan ja mentaliteettiin. Danny Rosen tai Ivan Perisicin kaltaiset pelaajat ovat ehkä vähän siinä ja hiinä, kannattaako näistä 50 miljoonaa puntaa maksaa.

 

Siirtomarkkinat ovat kuluneena kesänä ylikuumentuneet enemmän kuin koskaan, kiitos PSG:n ja Manchester Cityn, ja United on fiksusti panostanut täsmähankintoihin guardiolamaisen shopping spreen sijaan. Siitä on toki vaikea sanoa, kuinka paljon Glazereilla oli siirtoihin budjetoituna, mutta ei se oikein siltäkään vaikuta, että kukkaronnyörejä olisi siltä suunnalta kiristetty. Kolme tärkeimpiin lukeutuvaa pelaajatyyppiä, eli hyökkääjä, keskuspuolustaja sekä puolustava keskikenttä saatiin hankittua. Mourinho on toistaiseksi toiminut siirtomarkkinoilla hyvinkin loogisesti, ja tässä on mielestäni selvä suunnanmuutos Moyesin ja LVG:n aikoihin nähden. Tilanne alkaa pikkuhiljaa heijastumaan myös kentälle päin. Unitedilla on Valioliigan yksi parhaiten yhteenhitsautuneista joukkueista. En ole aivan varma, riittääkö materiaali sittenkään mestaruuteen, mutta jos vain nykyisistä hyökkääjistä saadaan alkukauden tapaan tehoja irti, mahdollisuudet siihen ovat olemassa. Mourinholla on katse varmasti jo tulevaisuudessa, ja hän tulee parantelemaan ongelmakohtia laidoilla, mikäli haluaa olla seurassa pidempään. Tällä hetkellä näyttäisi vahvasti siltä, että Josélla on aiemmasta poiketen pidempiaikainen projekti menossa. 

 

Arvioni Unitedin kuluneesta siirtoikkunasta: 8½ 


Not arrogant, just better.


#4 tractor girl

tractor girl

  Senior Member

 • Members
 • 723 Viestit
 • LocationSavo

Lähetetty 30.08.2017 - 17:43

Vielä vähän aikaa siirtoikkunaa..harmittaa vain tuo neljännen hankinnan jääminen.Tällä hetkellä pelit pyörii mutta loukkaantuminen tai kaksi ja CL pelit tuovat lisämaustetta yllin kyllin. Toivotaan, toivotaan.

Ipswich Town :heart: ,Manchester United :heart:


#5 Crisu7

Crisu7

  Junior Member

 • Members
 • 694 Viestit

Lähetetty 30.08.2017 - 22:17

Hyvää tekstiä!!

Vaikka vasta kolme peliä mennyt niin uskaltaisin uumoilla mestaruuden olevan selvästi kolmen kauppa. Liverfool, City ja Manu. En näe muista olevan kamppailaan mestaruudesta. Cityn ja liverin näkisin olevan hieman manua edellä, mutta varmaan tasaista tulee. Jatkuuko Pepin opettelu vielä valioliigassa? Se voi pudottaa cityltä pisteitä, kun Pep pitää itsepäisesti kiinni pelityylistä paikassa kuin paikassa. Liver taasen saanut puolustuksen kuntoon ja näyttää pelottavan vahvalta. Maaleja tulee joka puolelta ja se taas mielestäni manulta puuttuu.
Toivotaan nyt ettei järjestys ole edellä mainitun kaltainen, mutta pahaa pelkään että historiallinen valioliigakausi on tulossa.

#6 Needles

Needles

  Junior Member

 • Members
 • 2 671 Viestit

Lähetetty 31.08.2017 - 14:15

Ajatusleikkinä Matan vaihtaminen nuorempaan, nopeampaan ja haastovoimaisempaan Mahreziin olisi kyllä ollut todella mielenkiintoinen, mutta eiköhän Carringtonissa ole tänään varsin vaisu päivä. Ihan kuten Fergusonin aikaan.

 

Jos diilit jää viimeiselle päivälle, niin se on ollut yleensä merkki siitä, että kesällä ei ole asioita hoidettu tarpeeksi hyvin.


When in doubt, play the kids.


#7 Crisu7

Crisu7

  Junior Member

 • Members
 • 694 Viestit

Lähetetty 31.08.2017 - 15:29

Liver vahvistuu Oxilla ja City todennäköisesti Sanchezilla. Ei aina huono päivä tehdä businesta...kyllähän manunkin historiasta myöhäisiä siirtoja muistetaan, Rooney ja RvP nyt tulee mieleen...

#8 tractor girl

tractor girl

  Senior Member

 • Members
 • 723 Viestit
 • LocationSavo

Lähetetty 31.08.2017 - 16:36

Juu ja ihmetyttää kun arsu luottaa omiinsa eli myy mieluummin. City ostaa vielä, luulen. Mahrez olisi kyllä kelvannut mulle.

Ipswich Town :heart: ,Manchester United :heart:


#9 Ole Gunnar

Ole Gunnar

  Senior Member

 • Members
 • 4 946 Viestit

Lähetetty 31.08.2017 - 19:53

Aika loistava deadline day näin Unitedin näkökulmasta. Ei voi kuin myhäillä kilpailijoiden toimintaa katsellessa, samalla kun omat diilit ovat olleet hyvän aikaa tehtynä. 


Not arrogant, just better.


#10 Crisu7

Crisu7

  Junior Member

 • Members
 • 694 Viestit

Lähetetty 02.09.2017 - 00:25

Deadline day ja city ei saanut Sanchezia. Liver piti Kutittavinhonsa. Hence, liver omasta mielestä onnistuneella ikkunalla ja pelottavalla hyökkäyksellä se joukkue, joka pitää voittaa jos mielii tällä kaudella mestariksi. Voi ottaa talteen, valitettavasti 😌

#11 Ole Gunnar

Ole Gunnar

  Senior Member

 • Members
 • 4 946 Viestit

Lähetetty 02.09.2017 - 09:24

Liverpoolin puolustus ei tosin viime kaudesta ole vahvistunut lähes ollenkaan. United, Spurs ja Chelsea ovat materiaalin puolesta sarjan tasapainoisimmat joukkueet. United ehkä hieman noita kahta muuta edellä, jos lähdetään pelaajia paikka paikalta vertailemaan. Cityllä puolestaan on laadukkain joukkue paperilla mutta eipä se ole viime vuosina paljoakaan merkannut. 

 

Valioliigan voittaminen vastaa maratonia. Vaikka hoitaisit isommat joukkueet tyylillä, mestaruus ratkaistaan oikeasti siinä, miten hyvin onnistuu nämä pienemmät kaatamaan. Unitedin startti muistuttaa joitakin Josén aiempia mestaruuskausia ja toivottavasti momentum kantaa pitkälle syksyyn. 


Not arrogant, just better.


#12 tractor girl

tractor girl

  Senior Member

 • Members
 • 723 Viestit
 • LocationSavo

Lähetetty 02.09.2017 - 09:45

Liverpoolin puolustus ei tosin viime kaudesta ole vahvistunut lähes ollenkaan.


Samaa ajattelin. Liverillä ehkä paras hyökkäyspää tällä hetkellä mutta vastaavasti huonoin puolustuspää.Siis top 5 porukoista. Tieten sama jos mestaruus tulee maalierolla 80-50 tjsp eli hyökkääjät tekee maaleja 3-4 pelissään niin on siinä vara puolustuksen vähän vuotaa. Ei tämä ole vielä kirjoitettu sivu. Kausi on pitkä ja loukkaantumiset saattaa tehdä omat kuvionsa. Paperilla kaikki näyttää erilaiselta.

Ipswich Town :heart: ,Manchester United :heart:


#13 Needles

Needles

  Junior Member

 • Members
 • 2 671 Viestit

Lähetetty 02.09.2017 - 10:31

Fosu-Mensahille ensimmäinen peli Hollannin paidassa ja saldoksi heti 90 minuuttia Ranskaa vastaan. TFM pelasi oikeana laitapuolustajana ja kellotti ottelussa eniten taklauksia (9 kpl). Hollanti hävisi 4-0, mutta Whoscored antoi TFMlle arvosanaksi 7.0. Korkeamman sai Hollannista vain vasemmalla pelannut Blind (7,4).

 

Fosu-Mensahilla on lähtenyt kausi todella mukavasti käyntiin, kolme peliä liigassa ja melkein täysillä minuuteilla. Toivottavasti sama meno saa jatkoa, sillä jokainen minuutti Valioliigassa kasvattaa mukavasti korkoa ensi kautta ja Unitedia varten.

 

Samoin Espanjassa täytyy alkaa seuraamaan Valencian otteita tarkemmin. Toivotaan, että Pereira saa TFM:n tavoin vastuuta avauskokoonpanossa.


 • Ole Gunnar tykkää tästä

When in doubt, play the kids.


#14 Needles

Needles

  Junior Member

 • Members
 • 2 671 Viestit

Lähetetty 20.09.2017 - 23:00

Pereiralla alkanut kausi Espanjassa varsin mukavasti. Tähän mennessä on ollut osallisena kaikissa kolmessa pelissä. Kahdessa ensimmäisessä tunnin kohdalla vaihtoon ja kolmannessa tunnin kohdalla sisään. Pelipaikkana on toistaiseksi ollut vasen laita. Granadassa pelasi hyvin keskemmällä ja rakensi kavereille paikkoja, mutta vakituinen peliaika on miehen kohdalla nyt kaikkein tärkeintä.

 

TFM:n kohdalla on vähän huonompia merkkejä ilmassa. Palace antoi kenkää De Boerille ja tilalle tuli vanha kunnon Hodari. Tähän mennessä TFM on päässyt pelaamaan täysiä minuutteja, mutta tuleeko samalla lailla luottoa myös uudelta valmentajalta?

 

CBJ:n kohdalla voitaneen alkaa jo heittämään pyyhettä kehään. Yksi peli Championshipissa 12.8. ja sen jälkeen joko penkillä tai kokoonpanon ulkopuolella. 


When in doubt, play the kids.


#15 Ole Gunnar

Ole Gunnar

  Senior Member

 • Members
 • 4 946 Viestit

Lähetetty 04.10.2017 - 12:51

Hyvin mielenkiintoinen analyysi Fellainista. Laitan tähän ketjuun, koska kaikkien United-fanien rakastamalle belgialaispelaajalle ei omaa ketjua (vielä) ole. 

 


Not arrogant, just better.


#16 tractor girl

tractor girl

  Senior Member

 • Members
 • 723 Viestit
 • LocationSavo

Lähetetty 06.10.2017 - 14:13

Vaikka vasta kolme peliä mennyt niin uskaltaisin uumoilla mestaruuden olevan selvästi kolmen kauppa. Liverfool, City ja Manu. En näe muista olevan kamppailaan mestaruudesta. Cityn ja liverin näkisin olevan hieman manua edellä, mutta varmaan tasaista tulee.Liver taasen saanut puolustuksen kuntoon ja näyttää pelottavan vahvalta. Maaleja tulee joka puolelta ja se taas mielestäni manulta puuttuu.


Tältähän se näytti, mutta...


Ipswich Town :heart: ,Manchester United :heart:


#17 Ole Gunnar

Ole Gunnar

  Senior Member

 • Members
 • 4 946 Viestit

Lähetetty 20.10.2017 - 09:31

United on päästänyt kalenterivuoden aikana 12 maalia, vähiten top5-liigoista. Ei yllätys Mourinhon joukkueelta, mutta hieno tilasto kuitenkin. 

 

1. Manchester United conceded 12 goals

2. Atletico Madrid conceded 17 goals

3. Spurs and PSG conceded 18 goals

4. Bayern and Juventus conceded 20 goals

5. Monaco conceded 21 goals

6. Manchester City conceded 22 goals

7. Napoli conceded 23 goals

8. Barcelona conceded 24 goals

9. Roma conceded 25 goals

10. Dortmund conceded 26 goals

11. Chelsea conceded 28 goals

12. Liverpool conceded 32 goals

13. Real Madrid and Inter Milan conceded 33 goals

14. Arsenal conceded 35 goals

15. AC Milan conceded 38 goals

Not arrogant, just better.


#18 tractor girl

tractor girl

  Senior Member

 • Members
 • 723 Viestit
 • LocationSavo

Lähetetty 20.10.2017 - 21:59

Visu on.


Ipswich Town :heart: ,Manchester United :heart:


#19 Crisu7

Crisu7

  Junior Member

 • Members
 • 694 Viestit

Lähetetty 22.10.2017 - 19:06

Kannattikohan se bussin parkkeeraaminen ja ihan saatanan tylsä ja negatiivinen pelitapa poolia vastaan...

#20 Ole Gunnar

Ole Gunnar

  Senior Member

 • Members
 • 4 946 Viestit

Lähetetty 22.10.2017 - 19:36

Kannattikohan se bussin parkkeeraaminen ja ihan saatanan tylsä ja negatiivinen pelitapa poolia vastaan...

 

Unitedin hyökkäyspelaaminen ja joukkuepeli eivät vain valitettavasti ole Tottenhamin tai Cityn tasolla tällä hetkellä, tai edes lähellä niitä. 

 

Mourinho on luottanut yksilöihin siellä missä ikinä onkaan valmentanut. Tosta yhtälöstä kun otetaan edes yksi avainpelaaja pois (Pogba), niin en mä ihmettele tippaakaan miksi peli näyttää tuolta. Pelikirjaan kaipaisi uusia sivuja lisää mutta mahtaako kaveri enää tässä vaiheessa osata mukautua uusille tavoille. No, viikon päästä on sitten aika hemmetin tärkeä peli koko kauden kannalta. Tappio Spursia vastaan ja taistelu neljännestä sijasta kutsuu, voitto antaisi kuitenkin ihan eri lailla uskoa seuran tekemiseen. Tuolle keskikentälle on pakko tehdä ainakin jotain, 3-5-2 on toiminut aiemmin hyvin niin josko mentäisiin vaikka sillä. 


Not arrogant, just better.

0 käyttäjää lukee aihetta

0 jäsentä, 0 vierasta, 0 anonyymiä käyttäjää