Jump to content
tractor girl

5.11.2017 Chelsea vs Manchester United@Stamford Bridge

Recommended Posts

                     brand.gif?itok=nPoHPWDR VS manchester_united_fc_thumb.png

                                    Sunnuntai Marraskuu 05 2017
                                                       Klo: 18.30 
                                      Stamford Bridge, London

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Valion viisi edellistä peliä:

 

2. Manchester United: WWDLW

 

4. Chelsea: WLLWW

 

Manulla maaleja päästetty tällä kaudella 4+1(CL), chelskillä 10+7(CL). Conten puolustuspeli ei ole vielä vakuuttanut tällä kaudella. Manulla tieten hyökkäys tökkinyt viime peleissä. Kentälle mieluusti...

 

De Gea

Bailly-Smalling-Jones

Valencia-Herrera-Matic-Young

Rashford-Lukaku-Martial

 

Miki ja Lingard vaihdosta. McTominay myös kelpaisi avariin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vaikein vieraspelipaikka Unitedille ollut aina, eikä Chelsea mitenkään heikossa vireessä varsinaisesti ole liigan puolella. Ja vaikka olisikin, United heittää double-deckeriä maalilleen joka tapauksessa. Pienten marginaalien ottelu, jossa yksi virhe todennäköisesti ratkaisee ja ensimmäisen maalin tekijä tullee kamppailun voittamaan. Jos veikkaa tuloksia 0-0, 1-0, 0-1 loppulukemiksi, niin tuskin voi kovin pahasti mennä metsään. 

 

------------------------------------------

 

Avaustoive itsellä täysin sama kuin tuossa ylempänä. Rashfordin pitää mielestäni pelata avauksessa. Martial vielä tuohon mukaan ja tällöin Chelsea joutuisi puolustamaan molempia laitoja tarkemmin.

 

No Pogba in this squad on MEN.

United's provisional squad vs Chelsea
 

De Gea, Romero, Pereira, Valencia, Darmian, Tuanzebe, Bailly, Lindelof, Jones, Smalling, Blind, Shaw, Young, Matic, Herrera, McTominay, Mata, Mkhitaryan, Lukaku, Rashford, Martial

 

United are still waiting on Lingard, who could be included. Rojo should return after the international fortnight. Pogba and Fellaini could also return later this month.

 

-----------------------------------------

 

Vanha kunnon José: 

 

7Ljw6CE.png

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

8 pojoa cityä perässä ja kun vertaa manun pelejä liverfoolin, kelssin tai vittu vaikka huddersfieldiin niin aika paskaa on. Tässä nyt mennään pari viikkoa tolla tokana ollaan ajattelulla. Sen jälkeen tajutaan että kärki on karannut mutta edelleen ajatellaan että no ainakin top 4 paikka on hallussa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

1-0 tuli turpiin mutta joku Babayoko olisi voinut tehdä kolmekin rysää jos olisi onnistanut. Moratakin munasi tuhannen taalan paikan. Totta ollaan altavastaajia kun ruodussa kuitenkin Lingardia,Felliä ym.

Vahvistuksia edelleen tarvitaan keskikentälle ja maalipaikkojen luomiseen. Nyt alkaa loukkaantumiset näkyä. Pogbaa tarvitaan ja Felli oli aika raakile tänään. Syötti pari maalia , onneksi chelski tupelsi ne.

Tällä hetkellä/miehistöllä pelataan kakkospaikasta. City menee menojaan, luulen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En nyt yhden pelaajan niskaan likasankoa kaataisi. Kyllähän toi joukkueen kokonaispeli on sakannut suunnilleen Pogban loukkaantumisesta alkaen enemmän tai vähemmän. Liikaa vaan on edelleen turisteja kehissä. Tästä voidaan sitten osoittaa syyttävää sormea managerin suuntaan. Tänäänkin peli aloitettiin pirteästi, hetken jälkeen päätettiin, että 0-0 riittää ja lopulta hävittiin :/

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Eiköhän jokainen tajunnut siinä vaiheessa kun avainpelaajat loukkaantuivat, että top 4 jää haaveeksi tänäkin vuonna. Se että nyt ollaan vielä toisena on huikea suoritus näillä pelaajilla. Kunhan kaikki kärkijoukkueet ollaan kohdattu niin eiköhän tilanne ole toisenlainen sarjasijoituksen osalta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ihmetytti kyllä taktiikka tässä ottelussa. Alku ihan pirteää ja kivan näköistä yrittämistä eikä Chelsea saanut mitään supervaarallista poislukien Bakayokon pari paikkaa. Sitten totaalinen passivoituminen ja taistelua pisteestä. Annettiin Chelsealle kaikki avaimet voittoon ja kun he tänään myös halusivat voittaa. Lopussa vasta pientä kirivaihdetta mutta vasta aivan lopussa.

 

Mistään mestaruudesta yms ei voida puhua jos joukkue ei edes yritä tai halua voittaa. Joskus Moun bussi taktiikat toimi mutta tällä miehistöllä ei pelejä voiteta jos pitää luottaa että yhdestä paikasta pitää maali tehdä.

 

Paljon pitää (jälleen) tapahtua. Ensiaskel toki,että saadaan Pogba ja Zlatan parsittua kasaan. Zlatulle olisi ollut nyt suurta käyttöä, kun Lukakun maalihanat tyrehtyi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täytyi vähän kasailla ajatuksia pelin jälkeen. Monin tavoin hyvin odotettu tulos ja esitys, mutta silti pistää harmittamaan. United näytti alussa lähtevän rohkeasti liikkeelle, joten miksi täydellinen passivoituminen? Eilistä Chelseaa vastaan kolme pistettä olisi ollut täysin otettavissa, vaikka Bridge hankala paikka nyt onkin mille joukkueelle tahansa. 

 

Mä en ole edelleenkään ihan varma mitä siellä treenikentällä harjoitellaan hyökkäämisen osalta. Unitedin peli toimii melko hyvin pallottomana ja siihen saakka kun pallo voitetaan, mutta sen jälkeen alkavat vaikeudet. Pelaajien on tehtävä paljon aktiivisemmin taustanousuja ja tarjottava syöttösuuntia muille. Koheesiota puolustuksen ja keskikentän, ja toisaalta taas keskikentän ja hyökkäyksen välillä ei tällä hetkellä vain ole. 

 

Mainitaan muutama esimerkki. Valencialla oli taas monta kertaa umpikuja vastassa, kun edessä ei ollut kymmenien metrien säteellä ketään, kenelle syöttää. Lukaku sai taas aika yksin painia kärjessä. Lukaku on tällä hetkellä heikossa vireessä, ja hän voisi välillä yrittää pitää paremmin palloa ja tuoda muita mukaan peliin. Isompi ongelma kuitenkin on, että lähes kaikki miehelle tarjoiltavat pallot ovat vaikeita kukkupalloja ja sitten kun Lukaku pelivälineen saa paremmin kontrolliin, apuja ei vierellä ole. Unitedin wingbackit tekevät alaspäin duunia hienosti, mutta kyllä Unitedin pitäisi edes jommalla kummalla puolella olla laadukkaampi pelaaja hyökkäyssuuntaan, varsinkin näihin otteluihin. "Uutena" asiana eilen pisti silmään, että vaikka Unitedin topparit ovat (enimmäkseen) hyviä puolustamaan, pelin avaamisessa kukaan ei ole erityisen hyvä. Syötöissä kestää usein pitkään ja ensimmäinen ratkaisu on usein sivuttaissyöttö viereiselle kaverille. Smallingin pallollista peliä eilen katsellessa ei ole suoranaisesti yllätys, että Southgate jätti pelaajan pois maajoukkueryhmästään.

 

Mkhitaryan aloitti kohtalaisen pirteästi, mutta katosi pelistä myöhemmin kokonaan. Kaikesta näkee, ettei kaveri ole lainkaan omalla mukavuusalueellaan joukkueen tärkeimpänä pelintekijänä. Mkhitaryan ei tiedä, milloin tulla palloa vastaan, milloin liikkua tyhjään tilaan pelattavaksi, jne. Pallollisesta pelaamista tuskin tarvitsee edes mainita mitä se tällä hetkellä on. Pahinta kuitenkin on, että kaikesta tekemisestä paistaa suoranainen laiskuus ja välinpitämättömyys. No, ei teilata pelaajaa sen enempää, ei hän kuitenkaan ainoa syyllinen eilen ollut. 

 

Joku voisi sanoa että Unitedilta puuttuu järkevä pelisuunnitelma bussin parkeerauksen ohella. Kyllä mä tuolta eilenkin olin silti melko selkeän hyökkäyssuunnitelman näkevinäni, ja kuten alku osoitti niin ei United ihan aseettomana otteluun lähtenyt. Palloa yritettiin pelata maata pitkin Rashfordille ja Lukakulle, mutta Chelsean saatua pelin kontrolliinsa palattiin siihen roiskimiseen jota on viime aikoina nähty aivan liikaa. Onkohan vain niin, että yhden Pogban puuttuminen keskikentältä vaikuttaa noin paljon Unitedin pelaamiseen? Sekä Lukakun että Mkhitaryanin tehojen katoaminen tuskin on sattumaa. Toisaalta tulee vain mieleen, että onko peli rakennettu jo liikaa yhden avainpelaajan varaan. Eihän United niissä alkukauden murskavoitoissaan aina mitään dominoivaa peliä esittänyt, mutta Pogba oli kuitenkin se luova pelaaja, jonka kautta peli lähes kokonaan kulki ja jolta kärkinelikko sai laadukkaita palloja. Eilen lopussa Martial, Rashford ja Lukaku olivat linnoittautuneet vastustajan boxiin, mutta eihän siitä nyt voi paljoa odottaa, jos laidoilla on Young ja Valencia antamassa keskityksiä ja pelinrakentelu muutoin Herreran ja Maticin varassa. 

 

Selvää on, että United tarvitsee lisää laatua hyökkäyksen kahdelle ylimmälle oksalle sekä etenkin laidoille, vaikka paremmalla valmennuksella osa ongelmista olisi luultavasti korjattavissa. Jos keskitysten antaminen on pääasiallinen pelisuunnitelma 90% ajan peleistä ja laidoilla ei ole käytännössä lainkaan kunnollisia keskittäjiä, jotain on mennyt jossain kohtaa pieleen. Mourinho kuitenkin nimenomaan näissä peleissä luottaa siihen, että yksilötaidon, erikoistilanteiden tai vastustajan virheiden avulla saadaan ne ratkaisevat 1-2 maalia tehtyä ja sen pitää riittää, jos omissa pidetään nollat. Kuten tuossa edellä mainittiin niin tällä hetkellä joukkueen laatutaso ei vain yksinkertaisesti ole niin kova, että näin voitaisiin tehdä. Isoa kuvaa ajatellessa pystyn silti hyväkysymään Josén ääripragmaattisen asennoitumisen näihin top6-otteluihin. Ei vanha konna tuosta tulee enää muuttumaan, parempi se on vain hyväksyä. Aina voi toki parantaa ja jos miehelle annetaan aikaa rakentaa joukkueensa valmiiksi, niin kyllä ne tulokset näissäkin peleissä varmasti paranevat. 

 

+++ De Gea

++ Matic

+ Bailly

 

--- Mkhitaryan 

-- Jones

- Herrera

 

Maajoukkuetauko ei olisi voinut tulla yhtään aikaisemmin ja toivottavasti seuraava rupeama tarjoaisi huomattavasti enemmän ilonaiheita. Pogbaa odotellessa..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä en ole edelleenkään ihan varma mitä siellä treenikentällä harjoitellaan hyökkäämisen osalta. Unitedin peli toimii melko hyvin pallottomana ja siihen saakka kun pallo voitetaan, mutta sen jälkeen alkavat vaikeudet. Pelaajien on tehtävä paljon aktiivisemmin taustanousuja ja tarjottava syöttösuuntia muille. Koheesiota puolustuksen ja keskikentän, ja toisaalta taas keskikentän ja hyökkäyksen välillä ei tällä hetkellä vain ole. 

 

 

Mielestäni esität itse vastauksen pohdintoihin:

 

Onkohan vain niin, että yhden Pogban puuttuminen keskikentältä vaikuttaa noin paljon Unitedin pelaamiseen? 

 

 

Pogba nyt vain on yksinkertaisesti se pelaaja Unitedissa joka kykenee toimimaan palloa kontrolloivana linkkinä keskikentän ja hyökkäyksen välissä. Esim. Herreran ja Maticin kyvyt eivät tähän riitä ja Miki todennäköisesti on vain parempi silloin kun pallo liikkuu nopeasti vastahyökkäyksiin eikä peliä aleta sen ihmeellisemmin rakentamaan. 

 

Olihan se Moratan puskumaali erittäin hyvä yksilösuoritus, mutta samalla myös huonosti puolustettu tilanne Unitedilta. Todellisuudessa Chelsea voitti pelin aika pitkälti keskialueen dominoinnilla, koska saivat jälleen Kanten takaisin kokoonpanoon, mikä jätti Bakayokolle ja varsinkin Fabregasille tilaa tehdä oikeastaan mitä huvittaa pallon kanssa. Tämä sitten jätti Unitedille vaihtoehdoksi tutun ja turvallisen "pitkä päätyyn ja Lukaku perään"-tyyppisen strategian, kun keskeltä ei päästy läpi, johtuen aika pitkälti Unitedin pelaajien kyvyistä ottaa Chelsean keskikentältä tila pois ja rauhoittaa pallo itselle. Ja mitä noihin kukku- ja keskityspalloihin muutoin tulee, niin koskikohan Lukaku eilen vastustajan rangaistusalueen sisällä kertaakaan palloon? Tuskin, sillä mies oli käytännössä täysin palloja toiseen aaltoon tiputtavassa roolissa, ja sieltä sitten puuttui täysin hyökkäystä tukevat pelaajat, koska välimatkat oli aivan auttamattoman pitkät keskikentän ja hyökkäyksen osalta.

 

Unitedin olisi pitänyt ehdottmasti pystyä haastamaan Chelsean puolustus, koska sinisten takalinja ei ole viime aikoina vakuuttanut juurikaan. Mutta eilen nähtiin Unitedin tämän hetken taso siinä vaiheessa, kun vastustaja pystyy blokkaamaan maata pitkin suuntautuvat syöttölinjat ja saa prässättyä tarvittavan tilan aktiivisesti pois.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään


×