Jump to content
Sign in to follow this  
20Legend

13.12.2017 Manchester United vs Bournemouth @ Old Trafford

Recommended Posts

11.pngvs200px-AFC_Bournemouth.svg.png 

 

Ke 13/12/2017 klo 22:00

Manchester United - Bournemouth

 

@ Old Trafford, Manchester

 

Uutta matoa koukkuun. Kotitaika murtui, mutta kaikki putket on tehty rikottaviksi. Mourinholla on työsarkaa valmistaa pelaajat seuraavaan otteluun, sillä seuraava kamppailu käydään jo keskiviikkona Eddie Howen Bournemouthia vastaan. 

 

Lukakulle voisi antaa lepoa välillä. Ibrahimovic ei kuitenkaan ole vakuuttanut otteillaan, joten Rashfordia voisi peluuttaa 9-paikalla. Olisiko jotain tällaista sitten:

 

Rashford
Martial - Lingard - Mata
Herrera - Fellaini
Shaw - Jones - Smalling - Valencia
De Gea

 

Sairastuvan kaveruksia olisi hyvä saada kentälle pikkuhiljaa. Fellaini ehkä pystyy jo aloittamaan keskikentällä. Jones pystyy yleensä hyppäämään kentälle suoraan loukkaantumisen jälkeen. Shawin näkisi mielellään vasemmalla ja Mata vaikutti pirteältä derbyssä, joten espanjalainen voisi ottaa paikan oikealta. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Matic lie jonkun sortin vaivainen, joten huilimaan. Lukaku voisi pitää myös vapaapäivän. Voisiko sitä Mikiä ja Ibraa jo käyttää kentällä? Lingard-Martial-Rashford etulinjaan. Mata taakse.

Peli tulee Viasatin kanavilta puolen yön jälkeen eisuorana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos De Gealle pisteistä! Lukaku oli lahjoittaa eka puoliajalla jälleen maalin vastustajalle onnettomalla purullaan rp.alueella. Mutta voittomaali puskemalla vastustajan pakkien puristuksesta oli hieno.

Onneksi maalintekopeli sillä Bournemouthilla oli mahdollisuutensa.

Saa nähdä mitä Mourinho ajattelee Shawn tulevaisuudesta, esitys oli ihan ok. Youngin vaihto lopussa kentälle osoitti jälleen hänen heikon kohdan eli alaspäin pelaamisen kun Bournemouth painoi peliä manun päätyyn.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oli kohtalaisen vaikean oloinen ottelu Unitedille. Toki pitää antaa creditit myös Bournemouthille, joka pystyi kohtalaisen hyvin organisoitumaan nopeasti omaan päätyyn mentäessä ja kaikki nopeat Unitedin vastahyökkäysyritykset tyrehtyivät heti alkuunsa. Toki silmiinpistävää tähän liittyen myös oli, että keskikaistalta Unitedilta kukaan ei edes lähtenyt keihäänkärkenä hakemaan palloja siinä vaiheessa, kun laitamenijät olivat jo pallon kanssa vauhdissa, joten oliko sitten lopulta Bournemouthin hyvyyttä vai Unitedin heikkoutta. Pallonhallintaa lukuunottamatta Bournemouth vei tilastojen puitteissa aika lailla ottelua, mutta eipä Unitedilla mitään suurempaa hätää missään vaiheessa ollut Bournemouthin lopun rynnistyksestä huolimatta, sillä vastustajan maalipaikat olivat läpi ottelun aika puolittaisia ja De Gea otti "ne pari varmaa" mitkä pitikin. Pelihän olisi aivan hyvin voinut päättyä myös 3-0 Unitedille, mikäli pallo olisi pomppinut hieman paremmin Martialin jalasta eikä olisi päätynyt 5m viivalta piippuhyllylle tai Rasfordin kaamea pommi rangaistusalueen ulkopuolelta yläkehikkoon olisi ollut sen pari senttiä matalampi. 1-0 kohtalaisen haastavassa säässä on kuitenkin parempi tulos kuin viime kauden vastaava ottelu, joka päättyi 1-1 lukemiin.

 

Sellainen huomio vielä eilisestä ottelusta, että Unitedin paidassa nähtiin mukavasti englantilaista väriä, joista yhteensä 5 oli avauksessa: Lingard, Shaw, Jones, Smalling, McTominay, Rashford (v), Young, (v).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haastava peli hankalissa olosuhteissa ja tavallaan alusta alkaen tiesi, mitä sieltä on luvassa. Bournemouth haistoi veren ilmassa sunnuntain jäljiltä ja lähti ensimmäisellä jaksolla rohkeasti hyökkäämään. Unitedilla oli ongelmia kontrolloida keskikenttää ja enimmäkseen laitojen kautta oli omia hyökkäyksiä rakennettava. Bournemouth piti pakkansa kuitenkin varsin tiiviinä. Lukakun maali tuli sopivaan paikkaan ja hieman yllättäen. Martial ehkä jonkun mielestä kyseenalaisesti työnsi Bournemouthin pelaajan sivuun, antoi pallon Matalle joka vastustajan näennäisestä estelystä huolimatta keskitti pallon Lukakulle. Åkella ei ollut tilanteessa mitään jakoja ja Lukakun viimeistely oli myös hyvä. Ennen taukoa tilanteita siunaantui enemmän vierailijoille ja lähimpänä oltiin, kun Fraser yritti laukoa palloa etukulmasta sisään keskityksen sijaan. DDG oli onneksi hereillä. 

 

Toisella jaksolla United sai keskikenttää paremmin haltuunsa ja tunnin kohdalla vei selvästi peliä. Siinä tuli myös paikka ratkaista ottelu, mutta Martial oli hieman ylimielinen ratkaisussaan ja laukoi pallon aivan maalin edestä yli. Pelailun sijaan United joutuii lopussa turhan tiukasti suojelemaan johtoaan. Painetta ei usein saatu purettua kunnolla ja avauksissa sorruttiin siihen Unitedin vanhaan perisyntiin eli turhaan hätäilyyn. Vaikkei tuossa nyt mitään aivan tuhannen taalan paikkoja ollutkaan niin parempi joukkue olisi todennäköisesti saanut pelin tasoihin. Ehkä jonain toisena päivänä antaisin enemmän risuja Unitedin esityksestä, mutta olosuhteiden vuoksi (ottelu kolme päivää derbyn jälkeen, kaatosade, vastustajien kompuroinnit) voi ihan hyvällä syyllä katsoa esitystä läpi sormien. 

 

Unitedin pelaajista jäi parhaiten mieleen Jonesin, Shawn ja McTominayn suoritukset. Jonesin no-nonsense -puolustamista on usein mahtava katsella ja kuten vähän ennakoinkin, pelituntuman puute ei kaverilla haitannut juuri yhtään. Shawlta taas väkevää nousemista vasemmalta laidalta. Minuutteja on kertynyt Shawlle ihan mukavasti ja samalla sijoittuminen sekä pelinluku puolustuspäässä näyttäisivät hiljalleen paranevan. McTominay aloitti pelin hieman varovasti, mutta toisella jaksolla heitti jo kunnon taklauksia peliin, lisäksi syötöt napsuivat tarkasti omille. Hyökkääjistä Mata pelasi parhaiten ja sai edes jonkin verran linkitettyä keskikenttää sekä hyökkäystä toisiinsa. 

 

De Gea 7 - Pallot tarttuivat hyvin näppeihin. 

Valencia 6 - Ei vaikuttanut pahemmin hyökkäyksissä mutta puolustamisen osalta melko solid. Siinä Valencian viime aikojen otteet tiivistettynä. 

Smalling 7 - Hyvä ottelu enimmäkseen. Lopussa nukahti, mikä oli kostautua. 

Jones 8 - Vahva pääpalloissa ja pallollisena selvästi Rojoa edellä. Pitkä syöttö Shawlle oli seksiä. MotM. 

Shaw 7 - Hyvää tekemistä jälleen. Hienoa nähdä Shawn lentävän laidalla kuten pari kautta sitten. Alkaisiko Mourinho hiljalleen lämpenemään Shawn otteille? Seuraava kuukausi on tärkeä Shawn kannalta.

Matic 6 - Vähän heikompi peli tähän väliin. Menetti yllättävän paljon palloja.

McTominay 7 - Kasvoi peliin mukaan ja paikoitellen aika väkevää vääntämistä keskikentällä. 

Mata 7 - Tarjosi hyvää liikettä ja näppärää pallollista peliä. Hieno keskitys Lukakun maaliin. 

Lingard 6 - Vaisuksi jäi Jessen peli, vaikka pieniä väläytyksiä siellä oli. Tuntuu olevan enemmän kotonaan 3-5-2:ssa kuin 4-2-3-1:ssä. 

Martial 6 - Avausmaalissa käytti fyysisyyttä hyväkseen. Muuten vähän hiljainen peli, olisi enemmänkin voinut olla pallossa kiinni. Olisi pitänyt laittaa peli pakettiin toisella jaksolla. 

Lukaku 7 - Iski voittomaalin joka varmasti tiputti eläintarhasta osan pois harteilta, vaikka tuuletukset nyt ehkä vähän laimeiksi jäivätkin. Taas pallot kimpoili välillä Lukakusta mutta kyllä mä enimmäkseen Lukakun pelistä pidin. Ongelmana tuntuu useimmiten olevan se, ettei Lukakun ja Martialin/Lingardin/Rashfordin välillä ole vielä kunnollista yhteisymmärrystä. Lukakun tiputtaessa korkean pallon, vierellä pitäisi aina olla kaveri vastaanottamassa palloa tai juoksemassa selustaan, sitä ei riittävän usein tapahdu. Todella usein myös näkee, että Lukakun tehdessä juoksua pelikaverit eivät tätä usein huomaa. Lukakusta itsestään näkyy sellainen raakilemaisuus ja se, että monella osa-alueella on vielä kehitettävää, jos aikoo tulla maailmanluokan hyökkääjäksi. Tällä hetkellä Lukaku saa joka tapauksessa turhan paljon kritiikkiä ja eipä tässä joukkueessa Lukakun puutteista huolimatta toista pelaajaa ole, joka yhtä tehokkaasti pystyisi Mourinhon taktiikassa kyseistä roolia pelaamaan. Ehkä naurettavinta on se, että jotkut kannattajat haluavat päästä miehestä eroon, ennen kuin kaverin ensimmäinen kausi Unitedissa on edes puolivälissä, vaikka tehoja on syntynyt liigassa ihan mukiinmenevät 9+4. 

 

Rashford 6 - Aijai kun tämä tykitys olisi mennyt sisään. 

Herrera 6 - Tiivisti keskikenttää, teki muutaman hyvän taklauksen mutta toisaalta ei tuonut rauhoittavaa vaikutusta Unitedin pallolliseen peliin. 

Young - Kymmenisen minuuttia pelasi lopusta. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×