Jump to content
Sign in to follow this  
20Legend

1.1.2018 Everton - Manchester United @ Goodison Park

Recommended Posts

Eric Bailly, Antonio Valencia, Michael Carrick, Romelu Lukaku, Marouane Fellaini, Chris Smalling, Zlatan Ibrahimović ja Matteo Darmian poissa vissiin. Nyt sitten nähdään miten maaleja tehdään ilman Lukakua. Ja upottaako Rooney Manun?

Olisiko:

De Gea
Lindelof Jones Blind Shaw
Herrera Matic Pogba
Mata Lingard
Martial

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unitedilla näköjään perinteinen loukkaantumissuma päällänsä sopivasti ennen vuodenvaihdetta. Tosta ylläolevasta listasta Eric Bailly, Antonio Valencia, Romelu Lukaku, Marouane Fellaini ja Chris Smalling olisivat kaikki käyttökelpoisia pelaajia juuri nyt peliruuhkan ollessa kiivaimmillaan. Pientä hymistelyä myös siihen leiriin, joka väittää, että Lukakun poissaolo olisi jonkinnäköinen "blessing in disguise". Ei se ole, huomenna nähdään paperilla melko hampaaton United, mitä tulee kärkipelaajaan. Onhan Rashford hyvä pelaaja, eikä ansaitse kaikkea kritiikkiä jota on viime aikoina tullut, mutta ei silti ole valmis kantamaan päävastuuta yksinäisenä kärkenä nykyisessä ryhmässä. Vaikka asioita yrittäisi optimistisin lasein katsoa, Unitedilla tulee olemaan huomenna vaikeaa. Everton on saanut ihan hyvin naarattua tuloksia sen jälkeen, kun manageri vaihtui edes jossain määrin osaavaan brittiläiseen herrasmieheen. Big Sam nyt varmaan tuon materiaalin kanssa pystyy tekemään muutakin kuin vain hilaamaan seuran putoamisviivan ylitse. Olkoonkin, että lauantaina tuli pataan Bournemouthin vieraana, mutta sitä ennen tuloslistalta löytyvät mm. tasapelit sitä toista liverpoolilaisseuraa sekä Chelseaa vastaan.

 

Vähän haiskahtaa myös sille, että Wayne Rooney saattaisi nyt osua entistä seuraansa vastaan, mikä luonnollisesti tarkoittaisi lisää suolaa José Mourinhon jo vuotaville haavoille. Valmistautumisaika tähän otteluun on kummallakin joukkueella epäinhimillinen, mutta eipä tuosta voi valittaa, sillä tilanne on molemmille sama. Treenikentällä ei ihmeitä ehditä tässä ajassa tekemään, joten täytyy vain toivoa, että United saisi maalin aikaiseksi jo ensimmäisellä jaksolla. Muuten on helppo nähdä, että viime aikojen epäonnistumiset alkavat kummittelemaan pelaajien päässä. Veikataan 1-2-lopputulosta punaisille, maalinteossa onnistuvat Anthony Martial sekä Jesse Lingard

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jaahas, näköjään Ashley Young ansiokkaasti bannattiin BT Sportin toimesta 3 ottelun pelikieltoon, joten varmaan tuo avausehdotukseni menee joka tapauksessa uusiksi. No, eiköhän Victor Lindelöf aloita Matteo Darmianin sijasta neljän pelaajan linjassa oikeana laitapuolustajana. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pitää sanoa, että on kaameella tasolla United pelaajien henkilökohtainen tekeminen. Tuntuu ettei kahta hyvää syöttöä tai syötön haltuunottoa peräkkäin tule. Jotenkin surullista kattoa, kun ammatikseen jalkapalloa pelaavat kaverit on perus syöttöjenkin kanssa välillä aivan pulassa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vähän parempaa peliä kuin mitä on aiemmissa otteluissa nähty, mihin ei tosin ihmeitä vaadita. Kokonaisuutena aika heikkotasoinen matsi menossa ja kummallakin joukkueella on vaikeuksia luoda järkeviä hyökkäyksiä. Kaukolaukauksilla taas menty enemmän Unitedin osalta kun mikään muu ei tunnu toimivan. Harmi että Unitedin keskikentän taso on myös tipahtanut pahasti tässä joulupyhien aikana. Matic arvatenkin pelaa yhä puoliksi loukkaantuneena ja liikkuminen näyttää aika kankealta. Herreralta pari hyvää syöttöä ylöspäin mutta muuten ei paljoa kehumista pelissä. Pogbalta vaaditaan myös enemmän, mutta hankala tuossa on tietysti tilanteita rakennella, kun joukkuepeli on muuten melko heikolla tasolla. 

 

Positiivisia asioita jos haetaan, niin Shawlta ja Rojolta on nähty ihan mukiinmenevää peliä toistaiseksi. Lukelta hyvä läpisyöttö avausjaksolla Martialille ja äsken maali oli jo aika lähellä Shawn keskityksestä.

 

No nyt oli jo parempaa tekemistä Unitedilta! Hieno ulkosyrjäsyöttö Pogbalta keskustaan, ja Martialilta päälle upea viimeistely ylänurkkaan. 

 

Marriner :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Perussettiä kun ollaan johdossa. Valutaan alas ja annetaan paikkoja niin saadaan tasuri. Park the bus Mou

 

En mä usko, että on kokonaan ohjeistettua. Tuolla mm. Pogba näytti muille pelaajille, että nostakaa pakkaa ylemmäs. Enemmän tuo valuminen on seurausta siitä, että Unitedilla ei ole kykyä kontrolloida otteluja kovin pitkiä aikoja kerrallaan. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Perinteistä nyky-Unitedita toisella puoliajalla. Ensin toiseen päähän kolme tuhannen taalan paikkaa, mistä saadaan yksi maali tehtyä. Vaststajalle yksi hyvä hyökkäys, kaikki paskovat housuun ja seurauksena kymmenen minuuttia paniikkipurkuja ja pallonmenetyksiä. Pogba etunenässä.

 

Miten se voi olla niin vaikeaa rauhoittaa peliä ja pitää palloa hallussaan, kun vastustaja alkaa saamaan momenttumia? Miksi United on ainoa huippujoukkue, joka alkaa tässä tilanteessa pelaamaan kilpparia ja roiskimaan palloa joka suuntaan?

 

Ja Jesse ratkaisee!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Everton on ollut Rooneyn vaihdon jälkeen varsin hampaaton, mutta kolmen keskusta on toiminut tänään ihan hyvin molempiin suuntiin. Täälläkään ei varmasti kukaan ole yllättynyt, että Pogba on pelannut parasta peliään vähään aikaan.

 

Olisi erittäin mielenkiintoista nähdä, miten tämä kokoonpano toimisi, jos ysinä olisi ihan tyylipuhdas kärkipelaaja. Väittäisin, että vuoden 2012 Javier Hernandez olisi tehnyt hatun tässä pelissä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pogba joo oli pääasiassa hyvä, välillä konttaili ja heilutteli käsiään. Shaw pirteä, Mata yritti myös ratkaista peliä laukauksillaan. Hienoa pyöritystä siinä toisen jakson alussa. Muta ei kai Everton mikään tehonmittari ole tällä hetkellä. Voitto pääasia. Cup peli seuraava sitten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jesseltä suorastaan cristianoronaldomainen suoritus toiseen maaliin!

 

Luke Shaw ollut tänään erinomainen. Alkaa olla sitä alkuaikojen potentiaalia taas nähtävissä.

Samaa mieltä, Shaw ansaitsee lisää näyttöpaikkoja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anthony Martial 0-1

Jesse Lingard 0-2

 

Itsellä ei ole kaksijakoiset, vaan enimmäkseen hyvät fiilikset tällä hetkellä, vaikka vastassa olikin vain Everton. Toinen jakso oli Unitedilta huomattavasti suoraviivaisempaa kuin aiemmin ja näytti sille, että hyökkäyksissä oli selkeä ajatus. Vähän tuossa mainitsin ennen peliä Lukakun poissaolosta, niin ehkä se sitteen kuitenkin oli tähän kohtaan "blessing in disguise". Unitedin hyökkäyskolmikko oli pelasi todella aktiivisesti, vaihtoi paikkoja ja loi tilaa toisilleen, mitä ei ole oikeastaan pitkään aikaan Unitedilla tapahtunut. Martial oli Lukakua astetta liikkuvampi ysipaikalla, ja mahdollisti (vai pakotti?) Unitedin pelaamaan palloa maata pitkin, eikä heittämään pitkää palloa yksinäiselle kärkipelaajalle. Lingard jatkoi vahvaa virettään ja oli liikkeellään repimässä Evertonin linjoja auki. Hienoa nähdä oman kasvatin pelaavan näin hyvin, ja vaikkei Lingard ehkä pitemmän päälle ole ihan sen kaliiberin pelaaja mitä vaaditaan, täytyy olla tyytyväinen tilanteeseen kun Mikistä ei paljoa iloa nykyisellään ole. Pogba oli parin heikomman ottelun jälkeen vakuuttava ja avainroolissa hyökkäysten rakentelun osalta. Pogban ympärille peli kannattaisi muutenkin rakentaa ja eilen saatiin pientä väläytystä siitä, kuinka hyvä pelaaja voi olla kyseessä, kun palaset ympärillä alkavat loksahtaa kohdilleen. Ei tuo vielä varmasti parasta Pogbaa ollut, mutta kertoo aika paljon, että kaveri oli tälläkin esityksellä melko helposti kentän paras pelaaja. 

 

Puolustustaminen oli huomattavasti varmempaa kuin aiemmin. Rojolta ja Jonesilta hyvä peli toppareina, Lindelöf oli tarpeeksi solid oikealla, ja Shaw piti vasemman laidan kiinni. Toki Everton nyt lienee niitä Valioliigan heikoimpia nippuja mitä tulee hyökkäyspelaamiseen, mutta ihan rohkaisevaa kuitenkin ja pelaajat saavat nollapelistä tärkeää itseluottamusta. Avausjaksolla Evertonilla oli lähinnä se Niassen tilanne, ja toisella jaksolla 10 minuutin heikko jakso, jolloin United pelasi muutenkin todella huolimattomasti. Aika rauhassa De Gea sai silti läpi pelin olla maalillaan. Tuollaisia painostusjaksoja kuin Evertonilla eilen oli, tulee edelleen Unitedille liikaa. Eipä siihen mitään yksiselitteistä syytä ole, mutta pari voisi tässä kuitenkin mainita. Puolustuslinja nyt ensinnäkin koostuu tämän hetken Unitedilla kakkosvaihtoehdoista Jonesia lukuun ottamatta. Näillä puolestaan on keskenään aika vähän pelikokemusta. Shaw ja Rojo eivät ole täydessä kunnossa vielä, mikä varmasti näkyy. Vastustajan prässätessä kotiyleisönsä edessä kovaa, virheiden todennäköisyys kasvaa. Toiseksi Unitedilla on keskikentän tasapainossa vielä reilusti parannettavaa. Herrera oli tosin nyt paremmalla pelipäällä, mutta pitemmässä juoksussa tuonne kaivattaisiin pallovarmempaa pelaajaa, joka pystyy mielellään myös rauhoittamaan peliä tuollaisilla hetkillä, kuten eilen oli. Nykyisistä pelaajista siihen pystyvät lähinnä Mata ja varauksin Matic. Pogban tehtävä ei ole kontrolloida pelin virtausta, vaan avut ovat jossain ihan muualla. Ei se tietenkään poista sitä faktaa, että Pogba itsekin syyllistyy välillä lahjoittamaan palloa vastustajalle kovan prässin seurauksena. 

 

De Goat 6 - Ei torjuntoja. Avaaminen olisi voinut olla tarkempaa. Nollapeli pitkästä aikaa oli tärkeää. 

Lindelof 6 - Solid oikealla. Ei tietenkään mikään Valencian tasoinen apu hyökkäyksissä ole, mutta pärjäsi sillä saralla myös ihan kelvollisesti. 

Jones 7 - Otti hyvin alakertaa komentoonsa. Vahva esitys. 

Rojo 7 - Paljon parempi peli tähän paikkaan. Syöttöpeli ajoittain todella hyvää. Loistava blokkaus Niassen ensimmäisen jakson yritykseen ja sillä United todennäköisesti pelastui takaiskulta. 

Shaw 7 - Mukava nähdä Shawn parantavan ottelu ottelulta. Puolustuspelaaminen alkaa olla jo aika vakuuttavaa. Hyökkäyksissä Shaw repi vasenta laitaa auki Martialin ja Pogban kanssa. Toinen maali sai alkunsa Shawn katkosta. 

Matic 6 - Kelvollinen peli Maticilta, vaikka varsinkin avausjakso oli tahmeaa tekemistä. Ansaittu lepo tulee nyt tarpeeseen. 

Ander Herrera 6 - Auttoi Maticia puolustustehtävissä. Liikkuminen astetta parempaa ja syöttöpelissä myös tarkkuutta hieman enemmän aikaisempaan verrattuna. Toivomisen varaakin jäi, mutta tästä on hyvä jatkaa.

Pogba 8 - Kapteenilta kapteenin arvoinen esitys toisella jaksolla. Ensimmäisellä jaksolla ei ihan vakuuttanut, mutta jälkimmäisellä puolikkaalla murtavat syötöt ja driblaukset olivat tuttua Pogbaa. Nautti vapaasta roolista ylempänä. Alustajana molemmissa maaleissa. MotM. 

Mata 7 - Avausjaksolla hidasti hyökkäyksiä vähän liikaa. Toinen jakso huomattavasti terävämpi. Komea laukaus tolppaan. 

Lingard 7 - Erinomaista liikettä pallottomana ja upeasti tehty maali. 

Martial 7 - Hieno peli myös Martialilta. Taidokkaasti viimeistelty maali kauempaa. 

 

Rashford 6 - Martialin paikalle vasemmalle. Muutamia kosketuksia ehti ottamaan, muttei mitään ihmeempää. 

Blind - Tuli tiivistämään alakertaa loppuminuuteilla. 

Tuanzebe - Hienoa nähdä Tuanzebe pitkästä aikaa kentällä, olkoonkin sitten jämäsekunneilla. Mielellään näkisi pelaajan Valenciaa tuuraamassa jossain kohtaa. 

 

Hieno tietää, että brutaali pelirupeama on tältä erää ohitse, ja perjantaina useampi avainpelaaja saanee vihdoin lepoa. Joulun otteluruuhka meni niin tuloksien kuin peliesitysten osalta vähän vihkoon, mutta ainakin voittoon on mukava lopettaa. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×