Jump to content
Sign in to follow this  
Sami Paakkanen

Avoimia psyykkisen valmennuksen iltoja Liikuntamyllyssä. Kevät 2018

Recommended Posts

Terve.

 

Nyt on sovittu alustavasti ajat psyykkisen valmennuksen avoimiin iltoihin Liikuntamyllyssä. Mukaan hommaa tukemaan lähti Helsingin Kaupungin Liikuntapalvelut. Ajatuksena psyykkisen valmennuksen iltoja jatkumona, jota urheilijat ja valmentajat voisivat hyödyntää. Voisin tänne kirjoittaa ylös asioita, joista siellä keskusteltu ja millaisia ongelmia koettu. 

Kuukauden ensimmäinen torstai olisi jatkumona ehkä hyvä ja aina samaan aikaan klo 18-20. Paikkana toimisi Liikuntamyllyn iso kokoustila. Tuo tila sijaitsee alakerrassa, kun tullaan parkkipaikalta sisälle ja käännytään heti vasemmalla. Käytävään perällä olevista lasiovista sisään ja sit olet jo aika lähellä.

Kokeilemme aluksi miltä tällainen työskentely tuntuu ja miten urheiluväki ottaa vastaan. 1.3.2018 (tämä aika siis peruuntui) olisi ensimmäinen kerta näillä näkymin ja klo 18-20. Seuraavat kaksi kertaa olisivat siis 6.4.2018 ja 4.5.2018. Kaikki aina samaan aikaan klo 18-20. Ilmainen pääsy kaikille kiinnostuneille. Illan teema/teemat muodostuvat osallistujien omista esille nostamista psyykkisen puolen tekijöistä, joista ovat kiinnostuneita/halukkaita puhumaan.

 

Sami

Share this post


Link to post
Share on other sites

No ni.. päivämäärä lyöty lukkoon. Ens perjantaina 6.4.2018 klo 18-20 kaikille avoin psyykkisen valmennuksen ilta Liikuntamyllyssä. Tervetuloa :)

 

Toinen päivä myös tulossa, mutta en vielä laita päivämäärää tähän varmaksi, vaikka sen tuohon ylös jo korjasinkin. On mentävä nyt vähän kädestä suuhun, kun rakkaudessa on pieniä ryppyjä. Yritän varmistaa toisen päivän tänne viimeistään viikkoa ennen sen ajankohtaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt vähän jännää tuo huominen. Ilmoituksia viety viime viikolla Liikuntamyllyn tiloihin ja tänään kävin kattelemassa niin ovat nuo suurimmaksi osaksi paikallaan saaneet olla. Nyt ei enää tarvii jännittää muuta kuin onko ketään tulossa paikalle ja kuin onnistun kursimaan homman lennossa kasaan. Olis aika ankeeta vetää yksin toi ilta :D  Toisaalta aika mukavaa mennä rykäsemään tonne ja nähdä millainen tilaus moiselle on ja sitähän nämä parikertaa nyt ovat, kokeillaan onko moiselle tarvetta.

-Sami

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eka avoin psyykkisen valmennuksen ilta takana. Paikalla 3 ihmistä. Ajattelin että ilta voisi vetää paikalle 0 - 50 ja näin siis kävikin. Olisin toivonut paikalle enemmän urheilijoita ja mietin miksei heitä ilmaantunut. Mainontani oli ehkä hieman puutteellista. En käyttänyt yhden valmentajan minulle suosittelemaa facebookia tai oikein muitakaan internetin ihmeellisiä keinoja. Facebook, jota kuulemma kaikki urheilijat kyttäävät, olisi voinut toimia hyvin, mutta... Moista somea ei minulla ole eikä tule.. Ilmoituksia illasta olin laitellut Liikuntamyllyn seinille 6 kpl. Yritin kalastella kriittisiä paikkoja, mutten tainnut onnistua. Olikohan ilmoitukset nähty vai ei? Täytyy tuumailla lissee.. Kuukausi aikaa tuumailulle. Palataan.

Itseä jäi kaivelemaan oma työskentelyni. Olin aika lukossa. Nyt aamusta tajusin miksi. En ole kirjannut alkuviikon psyykkisiä valmennuksia "ulos itsestäni". Minulla on aina tapana kirjata jokainen kerta eli tehdä muistiinpanot puhutuista aiheista ja välillä asioista joita jään miettimään. Nyt kun kirjasin alkuviikon valmennuksia niin huomaan että mieli vapautuu taas ajattelemaan. Harmi. Ei ollut kovin laadukasta työni eilen. Pitää skarpata. Ja yksi oma homma on jäänyt tekemättä. Tuo aloittamani työnohjaus. Se auttaa pitämään mielen keskittyneenä oikeisiin asioihin. En sopinut aikaa työnohjaajani kanssa viime kuun lopulle, vaikka minun piti tehdä niin. Se myös auttaa käymään tässä hommassa kohtaamiani ristiriitoja tai kokemiani hankaluuksia itseni kanssa jollain tavalla läpi. Myös tämä viikkoja jatkunut puolittainen flunssa on verottanut selvästi voimia ja vaikuttaa tekemiseen. Eilen valmennuksen jälkeen suoraan nukkumaan..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Perjantaina 4.5 klo 18-20 olisi seuraava setti Liikuntamyllyssä. Katsotaan tuleeko urheilijoita/valmentajia kokeilemaan ryhmässä tehtävää psyykkistä valmennusta. Nähtäväksi jää onko enemmän innostusta kuin ensimmäisellä kerralla. Mainonta jäi vähän viime tinkaan.. :( Kun ei ole tuota naamakirjaa, jossa kuulemma hyvä urheilijoiden sivusto niin jää mainostus seinille liisteröitäviin lappusiin. Katellaan kuin käy.

(Kävin tuossa Kisahallissa päivänä eräänä ja kyselin vähän sieltä samaisesta hommasta. Tilat löytyisi ja sain mestan pomon tiedot. Varmaan sinne myös yhteyttä ja avointa iltaa myös tuon paikan urheilijoille, joutuu vähän tuumimaan, onko paikalla aiheesta kiinnostuneita urheilijoita. Enemmän sekalaista seurakuntaa siellä, mutta ehkä voisi toimia..)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

No niin, toinen ilta räpylässä. Tulos tai ulos eli melko hiljaisella liekillä mentiin, paikalla 0 osallistujaa ja meikä ulos. Kukaan ei tullut paikalle. Se ei tavallaan yllättänyt, kun ensimmäinen kerta antoi jo suuntaa. Vielä lisänsä antoi ensimmäisen kerran jähmeys itselläni, joten saatoin hyvin olettaa ettei siihen osallistuneet tulisi seuraavalle kerralle. En ihan kunnolla saanut kiinni, mistä oma jähmeyteni johtui tuolloin, mutta se ei ole ainoa tekijä, miksi väkeä ei eilen tullut paikalle. Mietin hieman syitä sille. Toki olisi mukavaa, jos te myös miettisitte täällä ääneen, miksei homma vedä puoleensa? Miksi te ette ottaisi osaa psyykkiseen valmennukseen, jota on ilmaiseksi tarjolla?

Itse mietin näitä seuraavia tekijöitä. Mainostaminen. Se oli liian vähäistä ja liian myöhään toteutettu. Laitoin ilmoituksen tälle eiliselle kerralle vasta keskiviikkona. Toki mietin ettei kaikki urheilijat lähde perjantaisin baariin eli sen puolesta olisi tulijoita voinut ollakin. Nyt tein näkyvämmän mainoksen, hieman isommat tekstit ja vähän usemman pitkin myllyn seiniä ja ilmoitustauluja. 9 mainosta ja Liikuntamylly ei niin iso paikka ole. Mietin myös että miten paljon vaikuttaa ryhmätyöskentely? Se on monelle iso kynnys ja varsinkin kun monilla aiemmat kokemukset ryhmistä voivat olla melko karuja. Ajattelevatko ihmiset (yksilöurheilijat Liikuntamyllyn tapauksessa) voivansa tulla ryhmään saamaan/osallistumaan psyykkiseen valmennukseen? En ole tuttu kenellekään ja vielä ryhmässä eli voin olla vaikka mikä hullu ja . . Varmasti yksi tekijä on se ettei tiedä mitä odottaa ja toiseksi osa haastettelemistani urheilijoista koki ettei mitään tarvetta psyykkiselle valmennukselle. Joillakin kokemuksia psyykkisestä valmennuksesta ja usein kyselyjeni mukaan melko huonosta sellaisesta ja ne myös värittävät ajattelua. Ehkei haluta tulla, jos siellä on tuttuja urheilijoita ja ne näkevät minut siellä. Onhan se melkosta heikkoutta käydä psyykkisessä valmennuksessa. Vai onko? Mitä te ajattelette, onko psyykkinen -sanan kaiku vielä tässä maassa niin sairauteen viittaava että se karsii väkeä? Kertooko se heikkoudesta ja jostain mikä pitää piilottaa? Pelko/häpeä? Onkohan viikonpäivällä väliä? Milloin urheilijat lepäävät? Jos kuvittelen nyt pyrkiväni huipulle urheilussa niin psyykkinen valmennus olisi yksi apu siinä missä muutkin harjoittelun muodot. Kokeilisin etsiä keinoja mennä ohi muista, olla se paras. Itse uskon että ne paskat kokemukset tästä valmennusmuodosta ovat isossa roolissa. Kuten se mitä tuo ensimmäinen kerta Liikuntamyllyssä minulta oli. Paska kokemus ja seuraavaan kertaan ei enää tultu.

Mietin että tätä kokonaisuutta hankaloitti tilan varauksen ongelma. En voinut koskaan ajoissa tehdä mainoksia, kun tilasta ei ollut varmuutta. Tämä homma pitää saada paremmalle tolalle niin se ainakin siltä osin helpottaa ihmisten löytämistä tilaa almanakoistaan. Yksi rikka rokassa.

 

Mitä te tuumitte, millaiset asiat vaikuttavat ehkä isoimmin tähän osallistumattomuuteen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×