Jump to content
Sign in to follow this  
Jahnny

Ainsley Maitland-Niles (Arsenal 2014–)

Recommended Posts

Senior Career
Arsenal 2014–
→ Ipswich Town 2015–2016

 

How Ainsley was scouted while playing in the park

Ainsley Maitland-Niles may have been an Arsenal player since he was nine years old, but his journey to our academy started way before that.

The versatile midfielder, then just seven years old, was playing up front for local side Lakeview when he was first spotted by our scouts.
 
“I was playing in the park,” he told Arsenal Player. “They didn’t say anything to me but when I was sat in the car after the game, my dad turned around to me in the back seat and told me that there were scouts watching me."
 
“He didn’t exactly say who, but he told me that there were a few clubs watching me. I didn’t think anything of it at the time because I didn’t think about academies back then. I was just thinking that football was fun."
 
“I remember at my first Hale End trial there were loads of kids there,”
Maitland-Niles added. “There were about 60 or 70 kids and we were split up into different teams. There were lots of pitches with different matches going on at the same time."
 
“Now, I’d put joining the academy in the same category as making my first-team debut because now I know how much it really means to play for Arsenal. To go out there at Emirates Stadium every week is an amazing feeling."
 
“I don’t think I knew how much [joining Arsenal’s academy] meant to me back then but if I heard that about my own kid, if I had one, I’d be over the moon. I know how much it really means and what sort of pathway it can lead you to."

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ainsley Maitland-Niles on pelaaja, jonka yllättäväkin läpimurto ykkösjoukkueeseen tämän kauden aikana on ollut yksi positiivisimmista asioista hetkeen. Otetaan siis oman akatemian kasvatti erikoistarkkailuun kuten Héctor Bellerín ja Jack Wilshere myös. Vaikea uskoa, että 20-vuotiaalla nuorukaisella on jo 29 ottelua alla ykkösjoukkueessa.

Kasvanut nykyisessä ryhmässä yhdeksi suosikeista. Itse ainakin nautin aina suuresti, kun nuoret pelaajat nousevat esille ja ottavat vastuuta – varsinkin, kun kyseessä on pelaajat seuran omasta akatemiasta. Ainsley on hahmo myös kentän ulkopuolella ja ainakin itseeni tuollainen rento sekä jalat maassa oleva nuori kaveri iskee, joka samaan aikaan uskoo omaan tekemiseensä. Lisäksi, kun on ollut seurassa lapsesta asti, seuran kannattaja ja Lontoossa syntynyt, niin tietää kuinka paljon merkitsee pelata seuralle.

Näen tulevaisuuden Ainsleyn kohdalla mahdollisesti keskikentän keskustassa. Onhan pelaaja itsekin sanonut, että haluaisi kantaa selässään numeroa 4, mutta vaatimattomasti totesi myös, että on tyytyväinen nykyiseen pelinumeroonsa 30 ja tehnyt siitä nyt omansa yhtälailla. Maitland-Niles on pelannut oikeastaan jokaisella mahdollisella pelipaikalla kentällä keskuspuolustajasta kärkihyökkääjäänkin urallaan, mutta nyt pudonnut puolustavampaan rooliin hyökkäyksen laidalta ja pelannutkin laitapuolustajaa. Moni on tätä peluutusta kritisoinut, mutta allekirjoitan itse Arsène Wengerin ratkaisun tämän suhteen. Nuori pelaaja tarvitsee kokemusta puolustussuuntaan ja sitä kovuutta, mitä saanut nyt miesten peleissä Premier Leaguessa ja Europa Leaguessa. Esitystensä puolesta kilpaillut tällä kaudella tasaisesti Sead Kolasinacin ja kauden parhaan pelaajan Nacho Monrealin kanssa peliajasta. Näkisin myös vasemman laitapuolustajan roolin lisäksi toimivan vaihtoehtoisena ratkaisuna oikealle Héctorin tilalla varsinkin Euroopassa. Ehkä ensi kaudella sitten keskikentällä enemmän roolia, vaikka onhan tälläkin kaudella tullut joitain minuutteja tuossa keskustassa. Nuorella pelaajalla on kuitenkin aikaa kehittyä vielä runsaasti ja lähes 2 tuhatta peliminuuttia kaudella 2017/2018 ollut paljon enemmän kuin itse olisin voinut akatemiakasvatille toivoa.

Toivottavasti vastuuta tulee jatkossakin yhtälailla ja tarina etenee toivotunlaisesti. Tekee varmasti myös hyvää, että nyt viime vuosina, kun Maitland-Niles on harjoitellut ykkösjoukkueen kanssa, niin mukana ollut juuri tällaisia Arsenalin akatemiasta ykkösjoukkueeseen nousseita pelaajia kuten Bellerín, Jack, mutta myös Francis Coquelin sekä varsinkin viimeisimpänä ennen Ainsleya, niin Alex Iwobi, joka toimii vielä itsekin nuorena pelaajana hyvänä esimerkkinä ja motivaationa muille, että ei ole mahdotonta nähdä tulevaisuutta Arsenalissa, vaikka se ajoittain vaikealta vaikuttaisikin.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×