Jump to content
Sign in to follow this  
20Legend

Yle MM-kisoissa

Recommended Posts

Ylen panostus näihin kisoihin on ollut melko vahvaa, vaikka kritisoimistakin toki löytyy.

Selostuskopissa Härkösen Masa on noussut Ylen selkeäksi ykkösfutisselostajaksi. En aiemmin Härkösen äänestä oikein pitänyt, mutta nyt tuohon on jo aika mukavasti tottunut. Kaikkien vähänkään kovempien pelien pitäisi mennä hänelle. Myös Viasatin puolella vaikuttanut Tero Kainulainen on sitten ehkä se toiseksi paras ja muut valitettavasti enemmän turistitasoa. Ei ole enää Sametti-Tapsaa saati sitten takavuosien Möörtziä luomassa tunnelmaa, mikä on tietysti harmi. Selostukseen ei homma silti nytkään kaadu ja saahan ne selostukset pois tai ruåttille niin halutessaan. 

Studioisännistä kaikki kolme olleet ihan ookoo. AJ Sipilää ei pitkiö aikoja kerrallaan jaksaisi kuitenkaan katsoa. Petran, Litin ja Twiklun johdolla vedetty iltapäivä oli toistaiseksi parasta antia. Ensinmainittu uskalsi haastaakin välillä Littiä, joka eksyy usein sivuraiteille päästessäänn vauhtiin. Litti on silti studion selkeä kuningas vaikkei vieläkään jaksa joukkueisiin suuremmin perehtyä. Muilta osin parantunut kuin vanha viini ja ulosanti selkeästi aiempaa ryhdikkäämpi. Hyvä Litti! Muista asian tuntijoista omia suosikkejani ovat Miklu sekä Väykkä. Ehkä pieni kritiikki sille, että entisiä pelaajia tuntuu olevan studiossa vähän liikaa, eikä taktiikkapuolen asiat ole yleensä näiden vahvuuksia. Mieluiten siis vain yksi ex-pelaaja kerrallaan studioon, ettei joukkueiden käsittely menisi vain pintaraapaisuksi. 

Studiolavasteiden osalta EM-2016:n loistavuutta on vaikea ylittää. Ajavat asiansa kuitenkin mainiosti.  

Pelien välissä nähtävä sisältö ollut erinomaista. Lauantaina mahtavat nostalgiapätkät 86' ja 98'-kisoista, lisäksi kuultiin Niemen ja Erkan paitakertomukset. Näin jälkikäteen pitää vielä peukutella Yle puheen 24:n neljän tunnin höpinöitä. Saksan osiota tuli kuunneltua Areenasta ja ihan terävästi siellä pojat heittivät analyysiä aamuyön tunteina :thumbsup1: 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nämä virtuaalihassuttelut pelien jälkeen on mainioita. Varsinkin Litin ja Miklun tykittelyt olikos nyt viime perjantaina nosti virneen naamalle. Aika kontrasti samalla siihen, kun katsoo Ylen haudanvakavia studiopätkiä kultaiselta 90-luvulta. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vähän hymyilyttää nää kaikenmaailman fanikoneet kyl. Siis jos et löydä suosikkiasi, tee kysely ja kone kertoo sen!! Vola! Kaikenlaista hömppää.... No, kokeilinpa minäkin 32 vuotta ja rapiatkin päälle Three Lionsia kannattaneena, mikä tulee? Islanti! Hyi olkoon.... No, onneks tuo on hömppää :D 

Mutta kauhulla olen aina odottanut, että ei kait vaan Antero Mertaranta tule selostamaan. Onneks ei ole tullut tähän asti, niihin mitä itte olen katellu! Mitä ihmettä porukka siinä näkee? Ja joku vielä kiekkokisoihin maksoi extraa hänen selostuksistaan?!? Toki makuasioita, joista pitää kiistellä, mutta että eihän tuo futikseen sovi, jos mihinkään muuhunkaan? Saunomisen MM on ehkä paras ;)  Oli kuitenkin nimetty kisojen selostajatiimiin...

Matti Härkönen paras, ja hyviä nämä muutkin olleet! Tää yks selostaja muuten kuulostaa ihan JP Jalolta. Piti oikeen kerran tarkistaa, onko JP, mutta ei ollut.... :)  

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 tuntia sitten, tractor girl kirjoitti:

Wiss oli hyvä tyyppi tv studiossa eilissä iltana ja miklu on yllättänyt tarinoillaan positiivisesti. Evp Lehtola ei sytytä.

Wissiin sama, Erkkaan eri. Erkka on asiantuntijoista ehkä parhaiten tehnyt pohjatyönsä ja osaa myös esiintyä. Tämä Lahden valmentaja on itselle uusi tuttavuus. Vaikuttaa ihan pätevältä, ja pienen alkukankeuden jälkeen alkaa juttua tulemaan eri tavalla. 

Musiikkivalinnat pelien välillä olleet tähän saakka todella hyviä. Virallista MM-kisabiisiä en tosin ole tainnut kuulla kertaakaan. Nuo lienee nykyään jo niin kuraa, ettei varmaan kannata soittaakaan..

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jep, jep, ei muakaan sytytä tuo Erkka-Veli-Pekka Lehtola. Mut kuten sanottua, makuasioitahan nämä.

Nuo pelien välissä näytetyt muistelot yms on muuten kivoja! Tuttuja kisoja ittellekin monet noista. Tosiaan 86 Mexicosta asti muistaa hyvin. 82 kisatkin jotenkin, finaalissa tais olla Ita-Ger,  mutta sillon olin vielä aika pieni ja nuori :D 

Kommentaattoreista jos puhutaan, niin ehdoton ykkönen kautta aikain, ei kahta sanaa, Atik Ismail! Oon tän todennu jo 100 kertaa aikaisemminkin, mut ohan hän legenda! Muistan kun kerran Atik antoi vakio-vihjeitä jollain tauolla tai matsien välis "KeuPa - KiuPa, pakko olla varma X, ihan pelkästään jengien nimien takia!"  Tai se klassikko "Pönttövuoren tunneli oli tänää harvinaisen pimee!" ja "puukkofutis"!!  :thumbsup1::thumbsup1:

Share this post


Link to post
Share on other sites
46 minuuttia sitten, tractor girl kirjoitti:

Mikä mahtaa olla oikea ääntäminen?

Debräin, Debreene vai Debryin .

Mies itse sanoo De Brööne: https://www.youtube.com/watch?v=ekb7tdvzqIc

Tuolta kun katselee niin hollantilainen uy-äänne kuuluu muodossa "äy", eli De Bräyne tuskin sekään menee kovin pahasti metsään.. https://en.wikipedia.org/wiki/Dutch_orthography

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×