Jump to content
Sign in to follow this  
Mati

Arsenal F.C. 2018–2023– Uusi aikakausi

Recommended Posts

 

Kahdeksan vuotta sitten Paitsio.comin ennakko alkoi sanoilla: "Arsenalin viime vuodet ovat olleet kuin Päiväni murmelina – elokuva". Jo vuosikymmenen taitteessa Arsenal kannattajat olivat vuosia puhuneet siitä miten vuodet vierivät, mutta samat asiat tapahtui uudelleen ja uudelleen. Vähitellen tämä oravanpyörä alkoi kääntyä johtoa vastaan ja syytetyn penkille istutettiin niin Kroenke, kuin Wenger. Se tapa miten Arsenalin kannattajat alkoivat hajota kahteen eri ryhmittymään oli rumaa katseltavaa ja riitely meni varsinkin sosiaalisessa mediassa hyvinkin rumaksi.

Nyt, kun uusi aikakausi Emeryn johdolla on alkanut, tarkoittaa se samalla kahta asiaa Arsenalissa; Niin joukkueen rakentamista taktisesti nykyaikaisemmaksi, kuin myös riitautuneiden kannattajien voittamista puolelleen. Emeryn vaikuttaa sympaattiselta valmentajalta ja monet kannattajat (myös Wengerin kannattajat) ovatkin valmiita antamaan uudelle päävalmentajalle mahdollisuuden. Se mitkä odotukset kannattajilla on saattaa silti olla eriasia. Suurin osa kannattajista ymmärtää sen, että vuorta ei valloiteta päivässä. Valioliiga on todella kovatasoinen sarja ja sekaisin olevan joukkueen kurssia ei käännetä hetkessä. Liverpoolin tapa toimia, kun Klopp astui ruorin ääreen, voisi olla hyvä malliesimerkki. Väitän, kirkkain silmin, että Arsenalin kokoisella seuralla on täysin samanlaiset mahdollisuudet, kuin Liverpoolillakin nousta lähelle maailman kärkeä. Se vain vaatii nöyryyttä, kovaa työtä sekä järkevää pelaajapolitiikka. 

Mitä olen Emeryn valmennusmetodeja seurannut, niin kyseessä ei ole mikään ehdoton maailman huippu "manageri". Sensijaan Emery on loistava valmentaja, jonka valmennusmetodeja on pelaajat kehuneet. Osittain tästäkin syystä Wengerin ajan vastuu on jaettu Emeryn, Mislinatin ja Sanllehin kesken. Näin jokainen voi keskittyä nimenomaa siihen omaan osaamisalueeseensa, saavuttaen tehokkaimman lopputuloksen. 

Kausi 2018/2019:

Arsenal lähtee ensi kauteen suhteellisen vapautuneesti. Joukkue on vahvistunut viime tammikuun ja nyt kesän aikana, siitä mitä se on ollut, eikä siksi anna juurikaan tasoitusta muille Valioliigan huippujoukkueille. Arsenal lähtee selvästi takaa-ajajana, jos haluaa palata ensi kaudeksi mestareideenliigaan osoittaville sijoituksille. Etuna tykkimiehillä on se, että perus joukkue on aina ollut hyvä mutta on jo vuosia alisuorittanut. Ennen Arsenal lähti pelaamaan pallonhallintapeliä poikkeuksetta jokaista vastustajaa vastaan ja tämä johti siihen, että Arsenalin pelikirjaa oli todella helppo lukea ja sitämyöten helppo pelata vastaan. Emeryn pelifilosofiaan kuuluu se, että joukkue pyrkii vaihtamaan taktiikkaa vastustajan mukaan. Tämä on nykyaikaista ja tuntuu erikoiselta, että Arsenal ei ole tähän aikaisemmin kyennyt. Myöskään MM-kisat ei juurikaan ole Arsenalin pelaajia väsyttäneet, vaan melko tuoreille jaloissa pääsee koko joukkue kauteen, mikä on kilpailijoihin nähden selkeä etu kauden edetessä. Toivottavasti Arsenal kykenee käyttämään tämän edun hyväksi edes jollain tavalla. 

Siirtoikkuna:

Emery on lähtenyt vahvistamaan nimenomaan Arsenalin puolustuspäätä, mikä onkin fiksuinta. Uudeksi "ykkösmaalivahdiksi" on hankittu Saksalainen Bernd Leno, joka parina viimevuotena on osoittanut olevansa yksi Bundesliigan parhaimpia maalivahteja. Juventuksesta tarttui ilmaissiirrolla Stephan Lichtsteiner, joka lähtökohtaisesti on Bellerinin varamies oikeana laitapakkina, mutta ehdottomasti myös rotaatio mielessä loistava hankinta. Lisäksi Lichtsteiner tietää jotain voittamisesta ja kokemusta puolustuspää nimenomaan tarvitsee. Keskuspuolustukseen Arsenal hankki Kreikkalaisen Sokratiksen, joka ei ehkä ole aivan maailman kärkeä, mutta hyvä paikkaaja Koschielnylle joka on sivussa ainakin tämän vuoden loppuun. Keskikentän ankkuriksi hankittiin Lucas Torreira, joka on sitten jo lähellä maailman kärkeä omalla pelipaikallaan. Jännä, että Emery onnistui ensimmäisenä kesänään hankkimaan korvaajan Vieiralle. Asia mitä Wenger ei pystynyt kolmeentoista vuoteen hoitamaan. Lisäksi Arsenal on tehnyt muutamia hankintoja tulevaisuutta varten, joista ykkösjoukkueen mukaan pääsi Mattéo Guendouzi, nuori Ranskalainen keskikenttäpelaaja, jolta on lupa odottaa hyviä otteita tulevaisuudessa.

Avainpelaajat:

Arsenalilla on yksi Valioliigan terävimmistä hyökkäystrioista. Alexandre Lacazette ja Pierre-Emerick Aubameyang ovat perjaatteessa kilpailijoita samasta pelipaikasta, mutta tuntuu, että ovat ystävystyneet nopeasti ja muutaman harjoituspelin perusteella en näe mitenkään mahdotomana, etteikö Arsenal lähtisi kauteen kahden kärjen taktiikalla. Kyseessä on kuitenkin kaksi maalinälkäistä ja ehdottomasti kovatasoista hyökkääjää, jotka voivat molemmat tehdä yli 15 maalia ensi kaudella (jos kaikki tähdet on kohdillaan). Kolmikon takana häärii Mesut Özil, joka ollut viimeaikoina monen huulilla hänen lopetettua Saksan maajoukkueessa. Özilillä varmasti näyttöhaluja ja koska maajoukkueura on takanapäin, saa hän myös tarpeeksi lepoa pitkin kautta. 

Keskikentän työmyyränä tullaan näkemään Lucas Torreira, joka on omalla pelipaikallaan yksi maailman huipuista. Pieni koko ei tunnu haittaavan, vaan taisteluilmettä löytyi (ainakin mitä Uruguayn otteita tuli seurattua). Aaron Ramsey, on itseoikeutetusti omalla paikallaan keskellä, jos vain tekee jatkosopimuksen nyt kesän aikana. Emeryllä olisi selkeästi kiinnostusta pitää Ramsey ja monet kannattajat haluaisivat palkita Ramseyn kapteeninnauhalla, jos vain nimi paperiin ilmestyy. Aaron Ramsey on osoittanut, että jos fysiikka toimii, niin parhaimmillaan hän on todella laadukas keskikenttäpelaaja. Valitettavasti parina viime kautena hän on jäänyt auttamatta vähän sivuun. 

Mahdollinen kokoonpano:

Kuten aikaisemmin mainitsin saattaa Arsenalin taktiikka vaihdella vastustajasta riippuen. Samalla saattaa myös vaihdella aloittava kokoonpano. Sevillassa Emery suosi taktiikkaa 4-2-3-1, enkä näe mitään syytä miksei sama taktiikka voisi toimia myös Arsenalissa. 

 

lineup.png.1157c2a26219b700fb8089149583614d.png

 

Tämä tosiaan melko veikkailu kokoonpano, kun tässä vaiheessa ei juurikaan varmuutta mitä Emery joukkueeltaan haluaa ja millä ryhmittymällä. Varmasti kauden aikana selvemmin selkiää pelipaikat ja miten paljon esimerkiksi Xhaka on avauksessa ja kenen kustannuksella. Wengerin aikoihin oli usein puhetta miksi ei Aubameyang ja Lacazette ole yht'aikaa kentällä ja nyt harjoituskaudella ovat päässeet ja jälki on ollut lupaavaa. Toivottavasti kaksikko nähdään vastaisuudessa yhdessä. 

 

Arvio sijoituksesta: Sydän sanoo, että koska Arsenal on vahvistunut kesän aikana ja taktiikat on pantu uusiksi, niin tykkimiehet nähtäisiin taistelevan tosissaan mestaruudesta. Realististi ajatellen Arsenal kilpailee pääsystä neljän joukkoon, sillä niin vahvasti on Arsenalin taustoja pistetty uusiksi, että vaikutus varmasti näkyy myös kentällä. Voisi kuvitella, että Arsenalin sijoitus ensikaudella on 4-6, mutta samalla se on raikas tuulahdus ja lupaus siitä, että parempaa on luvassa muutaman vuoden kuluttua, jos kehitys lähtee hyvin käyntiin. Täydelliseen romahdukseen en jaksa uskoa, mutta koska puhutaan Valioliigasta, ei sitäkään voida täysin pois sulkea.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pelaajat kaudelle 2018/2019: (Ennen siirtoikkunan sulkeutumista)

 

Squad No. Position Player
1 GK Petr Cech
2 DF Hector Bellerin
4 MF Mohamed Elneny
5 DF Sokratis Papastathopoulos
6 DF Laurent Koscielny
7 MF Henrikh Mkhitaryan
8 MF Aaron Ramsey
9 FW Alexandre Lacazette
10 MF Mesut Ozil
11 MF Lucas Torreira
12 DF Stephen Licsteiner
13 GK David Ospina
14 FW Pierre-Emerick Aubameyang
15 MF Ainsley Maitland-Niles
16 DF Rob Holding
17 FW Alex Iwobi
18 DF Nacho Monreal
19 GK Bernd Leno
20 DF Shkodran Mustafi
21 DF Calum Chambers
22 MF Jeff Reine-Adelaide
23 FW Danny Welbeck
25 DF Carl Jenkinson
26 GK Emiliano Martinez
27 DF Konstantinos Mavropanos
28 FW Lucas Perez
29 MF Matteo Guendouzi
31 DF Sead Kolasinac
32 FW Chuba Akpom
34 MF Granit Xhaka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Atletico - Arsenal 1-1 (2-1 rangaistuspotkujen jälkeen) 

Arsenal pelasi Singaporessa harjoitusottelun Atletico Madridia vastaan. Arsenalilla oli pitkälti koko ykkösjoukkue mukana, tosin Elneny, Iwobi, Ozil ja Martinez katsoivat ottelua katsomassa. Emery kertoi, että kyseinen Elneny, Iwobi ja Özil ei vielä ole aivan pelikunnossa, sillä treenaaminen MM-kisojen jälkeen jäänyt vähälle. Atletico oli melkoisella raakilejoukkueella liikkeellä, sillä ottelusta puuttui monia isoja nimiä, kuten Diego Costa, Lucas Hernandez, Griezmann ja Thomar Lemar. 

Arsenalin avauskokoonpano: Leno; Bellerin, Chambers, Mustafi, Kolasinac; Ramsey, Guendouzi, Smith Rowe; Nelson, Lacazette, Aubameyang.

Atleticon avauskokoonpanoOblak, Juanfran, Montero, Partey, Olabe, Moya, Rodri, Munoz, Gameiro, Vietto, Correa

Molempien joukkueiden kokoonpanot melko kokeilevia ja sen kyllä huomasi ottelun edetessä. Käytännössä Arsenal vei peliä (pallonhallinta 61%) ja Atletico puolusti kurinalaisesti. Vanhat muistot siitä, että pallonhallinta pysyy, mutta vastustaja rokottaa tuli, kun 41. minuutilla Vietto sai rangaistusalueella pallon Holdingin hölmöillessä puolustettavan pelaajansa kanssa. Tarkka veto ja Leno oli lyöty. 

Toisen puoliajan jälkeen Arsenal jatkoi painamistaan ja roolin päätti ottaa yksi jännittävimmistä nuorista Englantilaisista, vasta 17 -vuotias Emile Smith Rowe (täyttänee ylihuomenna 18), joka piti suorastaan pilkkanaan Atleticon "puolustusta" (Atleticolla oli tuossa vaiheessa vain pari varsinaista puolustajaa kentällä) ja laukoi komeasti Arsenalin tasoihin.   

Tämän jälkeen käytännössä molemmat joukkueet vaihtoivat koko joukkueensa ja loppu olikin enemmän tai vähemmän pelailua ja siirryttiin rankkareille. Näissä Atletico oli vahvempi ja näin voitto Espanjalaisille.

 

Ottelu itsessään oli mielenkiintoinen. Arsenalilla paljon nuoria lupaavia pelaajia, jotka ovat murtautumassa edustukseen. Osa näistä tullaan todennäköisesti lainaamaan kaudeksi muualla, mutta esimerkiksi Emile Smith Rowe voi hyvinkin saada edustuksessa mahdollisuuksia, jopa Valioliigassa. Maitland-Niles jo viimekaudella osoitti olevansa ykkösjoukkueen pelaaja ja uskon, että kauden myötä tulee myös taistelemaan avauspaikasta. Monien mielestä yksi ottelun hahmoista oli myös 19 -vuotias Ranskalainen Matteo Guendouzi, joka siirtyi nyt kesällä Arsenlin riveihin. Nuoresta miehestä voi odottaa suuria, sillä sen verran kypsä esitys oli. 

 

Eihän näistä treenipeleistä juuri kannata sen kummoisemmin toiveita tai pelkoja herätellä, mutta monta asiaa on tehty oikein. Puolustus on Arsenalilla edelleen usein sekaisin ja pallo pomppii turhan usein vaarallisesti omalla rangaistusalueella. Uskon kuitenkin, että kyseessä on nimenomaa Wengerin perintöä, ei niinkään Emeryn aikaan saannosta. Ja tottakai pitää Atleticollekkin antaa arvoa, vaikka melko B-joukkueella mukana olivatkin. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arsenal - PSG 5-1 (1-0)

13. 1-0 Özil

60. 1-1 Nkunku (Rankaistuspotku)

67. 2-1 Lacazette

71. 3-1 Lacazette

87. 4-1 Holding

90. 5-1 Nketiah

Arsenalin kokoonpano: Leno; Bellerin, Sokratis, Mustafi, Kolasinac; Guendouzi, Elneny, Özil (C); Mkhitaryan, Iwobi, Aubameyang 

PSG:n kokoonpano: Buffon; Mbe Soh, Nsoki, Rimane; Georgen, Lass Diarra, Bernede, Rabiot; Nkunku, Toufiki; Weah

Nyt on toinen Singaporen ottelu pelattu ja lähes ykkösjoukkueellinen tykkimiehiä kävi pelailemassa PSG:n nurin. Ranskalaisista huomasi, että Tuckelin taktiikat ei ole vielä purreet ja joukkue oli muutenkin kovin reservipitoinen. Arsenal taas on saanut treenata jo jokusen viikon Emeryn kanssa ja se näkyi otteissa. Ottelu oli itseasiassa hyvinkin tasainen yli puolet ajasta ja esimerkiksi maalintekoyritykset lopulta kirjattiin Arsenalille 15-14. Toisella puoliajalla pääsi tykkimiehiltä nimenomaa näitä nuorempia kavereita vauhtiin ja PSG ei vain pystynyt vastaamaan samalla tavalla. 

Hyökkäyspää ja keskikenttä vaikuttaa vahvalta. Guendouzi pelasi jälleen hyvin ja tulee antamaan hyvin kilpailua Xhakalle kauden aikana, jos vain peliotteet pysyvät hyvinä ja kehitys jatkuu. Puolustus sentään mielestäni vielä sekaisin. Toki 2 maalia Atleticoa ja PSG:tä vastaan kahdessa ottelussa ei ole liian huono, mutta puhutaan kuitenkin reservijoukkueista ja niistä, nimenomaa henkilökohtaisista, virheistä olisi paremmat pelaajat jo rokottaneet. 

Joukkueessa vallitsee hyvä henki ja pelitapa on paljon joustavampi, kuin Wengerin aikana. Joukkueessa on paljon ilmettä ja toivottavasti se heijastuu pitkin kautta. Uskon, että seuraava ottelu Chelseaa vastaan elokuun 1. päivänä antaa paljon enemmän osviittaa siitä missä Arsenal tällähetkellä on joukkueena.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Emile Smith Rowe kirjoittanut pitkän jatkosopimuksen Arsenalin kanssa. Nopeasti seuran johto huomasi 18 -vuotiaan kyvyt, tämän ollessa Singaporessa matkassa ykkösjoukkueen kanssa. Maali Atleticoa vastaan, maalisyöttö PSG:tä vastaan sekä hyvä otteet läpi harjoituskauden takasivat sen, että Smith Rowe tulee saamaan jatkossakin vastuuta ja mahdollisuuksia näyttää osaamisensa. Kauden alkuun ei ole enää paljoa aikaa ja "poika" treenaa edelleen ykkösjoukkueen mukana. Niin se vain menee, että kun tilaisuus koittaa siihen on tartuttava. Nyt kaikki on auki Emilellä ja jatko on täysin itsestä kiinni. Lähtökohdat tälle "uudelle Wilsherelle" on jokatapauksessa mitä parhaimmat.

 

smithrove.jpg

 

Lähde: https://www.arsenal.com/news/emile-smith-rowe-signs-new-contract

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arsenal - Chelsea 1-1 (0-1) 

LowRidingMonkeyn loistava analyysi

---

Nyt on toiseksi viimeinen harjoitusottelu pelattu, kun vastaan asettui Chelsea ja kentällä kirmasi jo aika lähelle se joukkue, joka tulee avaamaan Cityä vastaan. Toki keskikentällä pelasi ensimmäisellä puoliajalla juuri 18 -vuotta täyttänyt Smith Rowe ja 19 -vuotias Guendouzi, jolta tänäänkin vahva ottelu. Cityä vastaan keskellä pelannee todennäköisesti Xhaka, Ramsey tai sitten Torreira. 

Chelsea pelasi varsinkin ensimmäisellä puoliajalla todella fiksusti ja varsinkin ensimmäisen 15 minuutin aikana Arsenal oli todella hätää kärsimässä. Rudiger siirsi jo viidennellä minuutilla Chelsean johtoon ja 10 minuuttia myöhemmin sai rangaistuspotkun, jonka Cech torjui. Ei olisi ollut oikeusmurha, jos puoliajalle oltaisiin menty 0-3 tappioasemassa. Puolustuspää on edelleen melkoisen sekaisin, eikä sitä edesatuttanut se, että kommunikointiongelmat (Cesc-Sokratis kohteltaminen). 

Toisella puoliajalla molemmat joukkueet vaihtoivat melkoisesti ja Arsenal sai otetta. Laidoille tuli enemmän vauhtia, mutta silti läpi ottelun paistoi se kylmä tosiasia, että Arsenal tarvitsee hyvän laiturin. Nyt joukkueessa ei sellaista ole, vaan nousut tapahtuu lähinnä laitapakkien osalta. Tämä ei nykyjalkapallossa oli missään tapauksessa harvinaista, mutta kun Bellerin pelasi näinkin huono ottelun ja vastaavasti ottelussa loukkaantunut Kolasinac jäi melkoisen pimentoon, ei laidoilta tullut juurikaan vaaratilanteita, vaan hyökkäykset jämähti keskikentän sumputtamiseksi. Ottelun tasoitusmaali syntyi käytännössä viimeisestä mahdollisesta paikasta, kun Lacazette viimeistei, hyvin Harry Kane tyylisesti, Nelsonin syötöstä. 

Yhteenvetona voisi sanoa, että Arsenal hyökkää edelleen hyvin. Kuitenkin Aubameyang tarvitsisi vierelle toista hyökkääjää, joten kahden kärjen taktiikka olisi ainakin itseäni miellyttävin taktiikka. Lacazette ja Aubameyang on pelanneet hyvin yhdessä, kun saaneet siihen mahdollisuuden. Keskikentästä en uskalla sanoa vielä oikein mitään, koskta Xhaka eikä Torreira ei ole siellä vielä hääränneet ja molempien voisi olettaa olevan avauskokoonpanossa (Ramseyn ohella). Koska puolustuspää on hyvin haavoittuvaisen oloinen paineen olla olisi tärkeää, että keskikenttä osallistuisi aktiivisemmin puolustamiseen. Smith Rowe ja Guendouzi on molemmat lahjakkaita nuoria pelaajia, joilta voi odottaa hyviä otteita jatkossakin, mutta kyseessä on kuitenkin edelleen kokemattomia pelaajia, joiden varaan ei missään nimessä kannata vielä tässä vaiheessa laskea. Puolustukseen tuskin ostetaan tällä siirtoikkunalla enää ketään, mutta Emery saa tosissaan miettiä, että kannattaisiko välttää antamasta Bellerinille kausikorttia avaukseen. Eilen Bellerinin tilalle tullut Chambers oli todella pirteä ja ainakin itse koin, että Chambersille voisi antaa lisää mahdollisuuksia laidalla. Myös Lichtsteiner kokeneena pelaajana, voisi olla avauksessa, antamassa tukea puolustukselle ja ohjeistamassa, ettei samankaltaisia hölmöilyjä enää tulisi, kuin preseasonilla. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noniin katkaistaas Matin yksinpuhelu! :) Uudet tuulet puhaltaa, ja ainakin siirtomarkkinoilla on tänä kesänä onnistuttu. Kukaan ei ole myöskään rasittanut itseään sen enempää kesän aikana arvokisoissa, joten kauden alkuun on hyvät lähtökohdat. Toivottavasti uudet palaset loksahtavat kohdalleen, ja ainakin sitä nelossijapokaalia voidaan jälleen lähteä tavoittelemaan. Kilpailu tulee siitä toki olemaan ennennäkemättömän kovaa, City, United, Liverpool ja Spurs kun voivat kaikki kisata jopa mestaruudesta. Arsu ja Chelsea yrittävät sitten pysyä perässä.

Suurimpana ongelmana pidän tällä hetkellä Aaron Ramseyn tulevaisuuden epävarmuutta. Mitä pidemmälle walesiläisen jatkosopimus lykkääntyy, sitä hatarammalla pohjalla on mielestäni koko joukkue tällä hetkellä. Emery taisi sanoa haluavansa rakentaa joukkueen Ramseyn ja Aubameyangin ympärille, ja se tästä nyt puuttuisi jos Rambo johonkin vielä myytäisiin tämän kuun aikana. Arsenalissa ei oikein johtajatyyppejä tällä hetkellä liiaksi ole, ja itse ainakin antaisin Rambolle mahdollisuuden ottaa toden teolla sitä roolia tällä kaudella, kapteeninnauha käsivarressa. Mitenköhän onnistuu, kun mies oli taas ilmeisesti loukannut itseään..

Ongelma nro. 2 on juuri tuo laitapelaajien puute. En tiedä auttaisiko se laiturihankintakaan tässä vaiheessa, kun joukkueessa ei tällä hetkellä ole yhtä ainoata puhdasta laitapelaajaa. Lacazette-Aubameyang vaikuttaa tosiaan toimivan, joten kannatan itsekin kahden kärjen taktiikkaa. Alemmaksi voi taikoa vaikka kenet vaan tämänhetkisestä suht laajasta keskikenttämiehistöstä. Tällä kaudella vaaditaan suurta onnistumista kaksikolta Özil-Mkhitaryan. Hirveästi en kaksikkoon tällä hetkellä luota, mutta toivotaan onnistumista.

Puolustuspäässä uusilla tulokkailla Torreiralla, Sokratiksella ja Lenolla tulee olemaan kädet täynnä, mutta toivottavasti suoriutuvat haasteesta. Xhaka toivottavasti pääsee nyt enemmän elementtiinsä, ja jos ei, niin mahtavasti harkkamatseissa pelannut Guendouzi ajaa pian ohi. Vaikuttaa hämmästyttävän kypsältä kaverilta, vaikka on meikäläistäkin vuoden nuorempi. :D Bellerinin pitää sen sijaan viimeistään tällä kaudella kypsyä kunnolla, tai Lichsteiner saa puolestani avata oikealla. Kolasinacia olisi ollut kiva nähdä enemmän tällä kaudella vasemmalla, mutta näinköhän bosnialaisen kausi meni heti pilalle polven mentyä.. No, Nachoon on luottoa.

Voi olla, että ainakin päivittely jää tällä kaudella vähän vähemmälle kun pitää keskittyä aseen puhdistamiseen ja hernekeiton hotkimiseen, mutta eiköhän sillekin aikaa löydy. Tänään on vissiin kenraalin aika sitten Laziota vastaan Tukholmassa, toivottavasti ainakin vältytään uusilta loukkaantumisilta. Torreira taitaa olla ensimmäistä kertaa remmissä? COYG!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eilen Arsenal voitti Lazion, Tukholmassa 2-0. Maalintekijöinä kunnostautui Nelson ja Auba. Matsi oli ehkäpä koko harjoituskauden tylsin ja sitä myöten mitäänsanomattomin ottelu. Lähinnä jäi mieleen Lichtsteinerin suorastaan v*ttumainen pelitapa, joka väistämättä toi mieleen Winterburnin. Tämänkaltaista pelaajaa, joka pelaa mutta ei pelkää Arsenal on kaivannut pitkään. Siitä on aikaa, kun tykkimiehillä ollut pelaajaa, jota vastustajat vihaa sydämensä pohjasta. Harmi sinänsä, että Sveitsiläinen on jo tuon ikäinen, mutta tuo ehdottomasti tarvittavaa kovuutta puolustukseen, joka ollut jo vuosia melko heiveröinen. Puolustuksesta tuli mieleen, että Laziota vastaan ensimmäistä kertaa panin merkille miten hyvin Arsenal on ominut Emeryn ajaman "Susilauma" -puolustuksen, jossa heti pallon menetettyä koko joukkue käy prässäämään korkealta ja kovaa. Samaa pelimekaniikkaahan on City ja Liverpool käyttäneet menestyksekkäästi. Mitä olen ymmärtänyt, niin nimenomaa fysiikkatreeniä on tullut huomattavasti lisää sitten Wengerin aikojen. 

Arsenalissa on tehty paljon oikeita asioita ja uskon, että kauden mittaan joukkue hitsautuu vielä paremmin yhteen ja tulosta alkaa tulla. 

EDIT: Tsemppiä muuten Tolppis inttikauteen! Nopeasti se menee ohitse :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

London Cowboys

Yhä useampi uutislähde puskee tietoa, että Arsenalin toiseksi suurin omistaja Ališer Usmanov olisi hyväksynyt Stan "Nauta" Kroenken tarjouksen 30% osakkeestaan hintaan £550 miljoonaa (tarkoittaen, että Arsenalin kokonaisarvo olisi noin £1,8 miljardia). Näin ollen koko Arsenal siirtyisi lähes täysin Amerikkalaisen (Kroenke Sports & Entertainment) omistukseen. Tästä seurannee se, että Stanin poika Jos siirtynee Ivan Gazidiksen tilalle ja tämä taas antaisi selityksen sille, miksi Ivania on viime viikkoina vahvasti huhuiltu Milaniin.

Arsenal kannattajien riveissä on täysin ymmärrettävästi huolissaan mitä kaupasta seuraa, sillä Kroenke ei ole perinteisesti ollut mikään joukkueeseen sijoittaja, vaan nimenomaa se joka kerää kermat kakun päältä. Tämä on näkynyt lähes jokaisessa Stanin omistamassa joukkueessa (Los Angeles Rams, Denver Nuggets, Colorado Avalance, Colorado Rapids). Se mikä Arsenalista tekee poikkeuksen on se, että joukkue pelaa Euroopassa, eikä uudella mantereella. Tästä syystä Stan halunnee pistää poikansa johtoon, jottei miehen itse tarvitsisi alvariinsa lennellä mantereelta toiselle. 

Koska vielä ei pysty kukaan ennustamaan mitä Arsenalille tulee jatkossa tapahtumaan, voi yksinäinen kannattaja vain todeta, että "Voi räkä". 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arsenal Trust vastaa:

Lainaa

AST response to Kroenke plans to take Arsenal private

Posted Tuesday 7th August 2018

AST statement on Kroenke offer for Arsenal Football Club

This news marks a dreadful day for Arsenal Football Club.

 Stan Kroenke taking the Club private will see the end of supporters owning shares in Arsenal and their role upholding custodianship values.

 By taking the Club private Stan Kroenke will be able to implement the following detrimental actions:

·         Pay management fees and dividends without any check or balance

·         No Annual General Meeting to hold the Board to account

·         Remove the Independent Directors

·         Place debt onto Arsenal to support his other business interests

 The AST is also extremely concerned to note that this purchase is being funded by a loan.

The most dreadful part of this announcement is the news that Kroenke plans to forcibly purchase the shares held by Arsenal fans. Many of these fans are AST members and hold their shares not for value but as custodians who care for the future of the club. Kroenke's actions will neuter their voice and involvement. It is in effect legalised theft to remove shareholder scrutiny on how Arsenal is managed.

The AST is wholly against this takeover.  Arsenal remains too important to be owned by any one person.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arsenal - Mancester City

Niin se kausi alkaa tykkimiehilläkin ja avausvastustajana se "pahin mahdollinen" elikä Manchesterin siniset. Arsenalilla takana hyvä ja ehjä preseason ja lähtökohtaisesti tämä on paras mahdollinen hetki kohdata City. Vaaleansinisillä huomattavasti vähemmän ollut aikaa treenailla yhdessä, sillä iso osa Cityn pelaajista ollut mukana MM-kisoissa suhteellisen loppuun asti, kun taas Arsenal päässyt hyvin vähällä tämän asian suhteen. Joukkueessa vallitsee hyvä henki ja monta asiaa on tehty oikein kesän aikana. Arsenalilla tulee menemään vielä kausi, jos toinenkin, jotta asiat saadaan edes välttävästi toimimaan, mutta joukkueessa on kuitenkin valtavasti potentiaalia. Uskon, että vaikka Arsenal tänään häviäisikin, niin tykkimiehet aliarvioidaan läpi kauden, mikä aiheuttaa loistavan mahdollisuuden yllätyksiin. Tämä voi hyvinkin olla sellainen ottelu (tai sitten nähdään vuosisadan teurastus).

Arsenalin kokoonpano:

----------------------------Cech------------------------------

Bellerin--Sokratis--Mustafi--Maitland-Niles

--------------Guendouzi--------Xhaka-----------------

Mkhitaryan---------Ramsey---------------Özil-----

-----------------------Aubameyang----------------------

 

 

Kokoonpanossa ei ehkä juuri yllätyksiä. Maitland-Niles vasempana laitapakkina aiheuttaa hieman huolia, mutta kyseessä erittäin lupaava keskikenttäpelaaja, joka mm. viimekaudella pelasi hyvin Liverpoolia vastaan, sekä pitkin kesää osoittanut kypsyytensä. Toinen nuori kaveri Guendouzi, jonka esityksiin tuskin joukkue tänään kaatuu. Näin innokkaana en ole itse vuosiin aloittanut kautta, eikä edes tappio tänään tänä olotilaa miksikään muuta. Arsenal on takaisin! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arsenal - Manchester City 0-2

Niinhän se ottelu päättyi Cityn ansaittuun voittoon. City yksinkertaisesti on vain noilla numeroilla Arsenalia parempi, eikä siinä ole mitään nokan koputtamista. Tappiosta huolimatta huomaan ainakin itse olevani melko hyvällä päällä. Monta asiaa on tehty oikein ja henkilökohtaiset virheet, kun poistaa ja hieman tuuria olisi ottelu voinut päättyä myös eritavalla. Silti paljon on Emeryllä työtä edessä, jotta Arsenal realistisesti taistelisi mestaruudesta. Itse olen valmis antamaan Espanjalaiselle jopa kolme vuotta aikaa rakentaa joukkuetta. Siinä ajassa ehtii tapahtua paljon myös muilla joukkueilla, mutta jos kehitys jatkuu tasaisena, ei Arsenalia voi mitenkään laskea suurten ulkopuolelle. Tuntuu hyvältä kaikenkaikkiaan seurata jalkapalloa pitkästä aikaa. Se fiilis, että pystyy hymyilemään kahden maalin tappiossa ja näkemään hyvät puolet joukkueessa on sellaista, mihin en ole viimeiseen kymmeneen vuoteen kyennyt. Nyt se on mahdollista. Tämä ottelu selvästä tappiosta huolimatta antoi paljon hyvää kautta ajatellen ja uskon, että seuraavassa ottelussa Chelseaa vastaan tykkimiehet pystyvät kehittymään entisestään. Se, että riittääkö se pisteisiin tällä kertaa on toinen asia. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt näin kuukautta myöhemmin alkaa pikkuhiljaa olemaan lisää dataa, mistä kirjoittaa. Alun kahden tappion jälkeen (City, Chelsea) jatkuu oman pelin hakeminen edelleen. Tuntuu, että Arsenal on parhaimmillaan nimenomaa toisella puoliajalla, kunnes joukkue on enemmän mukautunut vastustajan tyyliin. Kahden tappion jälkeen seurasi kolme voittoa (West Ham kotona, Cardiff vieraissa ja Newcastle myöskin vieraissa). Merkittävää viime kauteen onkin, nimenomaa se, että nyt kyetään napsimaan voittoja myös näistä lähtökohtaisesti heikommista joukkueista ja myös vieraissa. Viime kaudella Arsenal onnistui voittamaan koko kaudella vain neljä kertaa ja nyt jo ollaan päästy puoleen tuosta viiden ottelun jälkeen. 

Arsenalin kokoonpano ei ole juurikaan muuttunut kauden mittaan. Nyt tosin viimein Aubameyang ja Lacazette on päässeet yhtä aikaa avaukseen. Tulosta onkin tullut nimenomaa silloin, kun kaksikko on yhdessä kentällä. Kannattajat vaativat Torreiraa avaukseen, mutta minkäs teet, kun nuori 19 -vuotias Guendouzi ansaitusti pelannut niin hyvin, ettei avauspaikka tahdo irrota. Sensijaan merkittävää onkin, niinkuin aikaisemmin mainitsin, että Arsenalin toinen puoliaika on ollut tällä kaudella parempi. Muutos parempaa on tullut nimenomaa lähes aina sen jälkeen, kun Torreita on tullut keskikentän pohjalle. Joukkueen pelityyli muuttuu Uruguaylaisen tullessa kentälle melkoisesti nopeammaksi ja nimenomaa hyökkäävämpään formiin. 

Kausi jatkuu suhteellisen helpolla ohjelmalla jokusen viikon, joten nyt on mainio aika kehittää omaa pelityyliä ennen seuraavaa "kovempaa" peliä, joka pelataan marraskuun alussa Liverpoolia vastaan kotona. Jokainen ottelu vie joukkuetta eteenpäin ja positiinen olotila kannattajilla jatkuu. Uskon edelleen vahvasti, että Arsenal kykenee taistelemaan neljän parhaan joukkoon, ilman merkittäviä loukkaantumisia. Kovia on kuitenkin kilpakumppanit, eikä Valioliigassa mitään saa ilmaiseksi. Sen takia juuri nämä "helpommat" pelit on nimenomaa voitettava, sekä kotona, että vieraissa. 

EDIT: Puolustuspäästä sen verran, että siellä se ongelma edelleen on. Arsenalille tehty tällä kaudella jo 9 maalia, joka muistuttaa häntäpään joukkueiden saldoa. Se vain on niin, että vaikka maaleja tehtäisiin kuinka ja voittoja seuraisi, niin ennemmin tai myöhemmin vuotava puolustuspää alkaa aiheuttamaan pistemenetyksiä. Puolustuspäästä löytyy se kohta, mihin Emeryn kuuluu ensimmäisenä kiinnittää huomiota. Joukkuepuolustusta on ollut ja siihen on pyritty, mutta paljon on vielä tehtävää valmennusjohdolla. Suunta on kuitenkin oikea. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aika samankaltaista viestiä olin tulossa kirjoittamaan kuin Mati yllä. :) Tää Newcastle-matsi tais toki olla eka kokonainen matsi minkä ehdin näkemään tällä kaudella. Ei Arsu missään nimessä ole valmis paketti, mutta suunta on tosiaan oikea. Todella harmi, että Cityä ja Chelseaa vastaan tuli tappiot, sillä etenkin Chelseaa vastaan se oli lähinnä huonoa tuuria. Nyt onnistuu sentään vierasvoitot, vaikkakin ne on revitty heikoista Cardiffista & Newcastlesta, sekä alkukauden flopista West Hamista. Ohjelma on suht helppo lähitulevaisuudessa, mutta haparoiva puolustus joutuu kyllä kovaan testiin jokaisessa tulevassa matsissa. Sokratis pelasi mielestäni hyvin tässä Newcastlea vastaan, mutta Mustafia olen vähän kiroillut joka kerta kun olen matsien ääreen ehtinyt. Ehkä se siitä.. Hyökkäyspäässä Lacazette näyttää ihan eri kaverilta kuin viime kaudella. Diggaan kovasti hänen ja Aubameyangin muodostavasta kaksikosta. Ramsey vielä formiin niin alkaa hymyilyttää.

Seuraavaksi näköjään vastassa joku ukrainalainen kyläseura Europa Liigassa. Hyvä heittää kakkoset kehiin niin Everton kaatuu sitten sunnuntaina. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin se kausi etenee hyvissä tuulissa. Fulham kaatui vieraissa 1-5 ja sarjataulukossa Arsenal hienosti neljäntenä vain kaksi pistettä kärkeä jäljessä, kun kahdeksan ottelua sarjaa pelattuna. Tuo 1-5 tulos nosti maalimäärän jo yhdeksääntoista ja se on toisiksi eniten koko sarjassa. Toisaalta ei pitäisi olla mikään ihme, sillä juuri hyökkäyspää on se, mitä itse pidin kauden alkaessa Arsenalin parhaimpana osa-alueena. Valioliigassa Arsenalilla jo 10 eri maalintekijää, joista Lacazette ja Auba molemmat tehneet 4 maalia. Juuri tuo onnistuminen laajalla rintamalla antaa positiivisia sävyjä kohti tulevaa. 

Emeryn "kuherruskuukausi" sen, kuin jatkuu ja vain ottelut Cityä ja Chelseaa vastaan on tuoneet pistemenetyksiä. Tästä päästääkin siihen seikkaan, että mitä tapahtuu, kun vastaan asettuu marraskuun alussa Liverpool. Arsenal on osoittanut, että pystyy punnertamaan voittoja jopa huonoilla peleillä, mutta nyt vastustajina on ollut keskitason tai sen alapuolella olevia joukkueita, eikä niinkään näitä TOP6 joukkueita, paitsi edellämainitut Chelsea ja City, joista seurasi tappiot. Kun Liverpoolin punaiset saapuu vastaan pystytään paremmin kertomaan miten hyvin Arsenal todella pärjää nykykunnolla huippujoukkueita vastaan. Varsinkin ensimmäinen puoliaika on ollut välillä jopa järkyttävän näköistä, kun vastustajat on takoneet tykkimiehiä kohti nurkkaa. Liverpoolia vastaan varmasti omissa soi, sillä sen verran kovia maalintekijöitä punaisissa löytyy. Toisella puoliajalla Arsenal on ollut Cityn ohella kauden kovin joukkue. Jostain syystä aina toiselle puoliajalle Arsenal tulee töysin erilaisella asenteella/pelitavalla ja mitä pidemmälle ottelu etenee sen varmemmin Arsenal saa luotua maalipaikkoja, jotka onkin tällä kaudella kiitettävällä prosentilla löytäneet verkon. 

Toinen mielenkiintoinen asia on se, että Arsenalilla on nyt yhdeksän voiton putki päällä, joista kuusi on Valioliigasta. Mitä tapahtuu, kun tulee se seuraava tappio? Pystyykö joukkue nousemaan välittömästi takaisin vai seuraako suvantovaihe. Wengerin aikakaudella saattoi tulla näitä hyviä kausia, jotka usein loppuivat kuin seinään ensimmäisen pistemenetyksen jälkeen. Miten hyvin Emery pystyy kehittämänä voittajakulttuurin joukkueeseen, jossa tappiosta noustaan välittömästi ylös? Valioliigassa pystyy pääsemään neljän joukkoon, vaikkei top 4 joukkueita voittaisikaan. Tämän jo Wenger vuosia sitten meille opetti. Kuitenkaan ei voida puhua mistään mestaruuksista ennen, kuin Arsenal on kyennyt osoittamaan, että voi voittaa kenet tahansa myös huonolla pelillä. Uskon, että tähän menee vielä vuosia ja niin meni myös Kloppin Liverpoolilla, jonka Kloppin aikaista ensimmäistä kautta pidän parhaimpana vertailukohtana nykyajan Arsenaliin. 

Helppo otteluohjelma on antanut Arsenalille aikaa kehittyä ja hyvä niin. Tällä tasolla erot voivat olla pieniä ja itseluottamuksen rakentaminen on tärkeää jo heti alussa. Joukkueen on uskottava, että kykenee mihin vain ja nyt suunta on oikea. Itseluottamuksen palaaminen on myös aiheuttanut sen, että myös kannattajat on alkaneet löytää takaisin stadioneille. Pitkästä aikaa Emirates tuntuu muultakin, kuin kirjastolta ja vieraskannattajat huutavat, sikälimikäli edes mahdollista, vielä kuuluvammin, kuin ennen. Onnistuminen ruokkii uusia onnistumisia ja tämä pätee myös kannattajissa. Nyt on hyvä henki päällä koko organisaatiossa. 

Emeryn aikana pelaajatkin on päässeet kehittymään lisää. Ehkä parhaimpana esimerkkinä on Iwobi, joka on joukkueen harvoja niinsanottuja puhtaita laitureita. Ennen kauden alkua pidettiin välttämättömänä, että laituri pitäisi ehdottomasti hommata. Edelleen tammikuun siirtoikkunassa huippulaituria pitää lähteä etsimään, mutta sen tarpeellisuus on Iwobin kehittymisen kautta vähentynyt. Nigerialaisenglantilainen Iwobi tekee haastoja ja on saanut rutkasti lisää itseluottamusta ja sitä myöten myös peliaikaa. 

Torreira on napannut nyt itselleen avauspaikan ohi Guendouzin, voisipa sanoa, että odotetusti. Joukkue puolustaa paljon organisoidummin, kun Uruguaylainen on keskikentän pohjalla. Myös maaleja joukkue on viimeisimmissä peleissä päästänyt huomattavasti vähemmän, kuin kauden alkaessa, mikä oli alkukauden suurin ongelma. Nyt alkaa puolustuspää muistuttamaan jo hyvän joukkueen puolustuspelaamista ja siihen on vaikuttanut myös Lenon toiminta maalilla, Cechin loukkaannuttua. Leno ei puhtaasti maalivahtina oli Tsekkiläistä kolleegaansa parempi, mutta Emeryn pelikirjaan soveltuu huomattavasti paremmin. Maalivahti on se 11. kenttäpelaaja, joka lähtee rakentamaan hyökkäystä. Lenon luottamus jalalla aiheuttanut sen, että esimerkiksi Mustafi puolustaa paljon rennommin, Holding vierellään. Koschielnyn ja Sokratiksen loukkaantumiset on aiheuttaneet Holdingille mahdollisuuden ja nuori Englantilainen on käyttänyt tilaisuutensa hyvin. Todella hyvällä itseluottamuksella Holding pelannut heikompia vastustajia vastaan. Se on sitten toinen asia, miten mies pärjää, kun pideltävänä on vaikkapa Salah. Silloin taas joukkueen on puolustettava tiiviisti yhdessä ja Torreiralla on merkittävä osuus tämän joukkuepuolustuksen tiivistämisessä. Joukkue hyökkää ja puolustaa yhdessä.

Arsenal solminut paitasopimuksen Adidaksen kanssa. Hyvä niin, että vihdoin päästään näistä Puman räteistä eroon. Aivan kamalia olleet mielestäni alusta alkaen. 

 

pl-adidas-takeover-arsenal-away.png

Kyllähän tämä banaanipaita saisi takaisin tulla. :proud:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oho joku on vastannut ketjuun! :D Intoa kirjoitella Arsenalista ei ole pahemmin kauden aikana ollut. Vähän liiankin monta ottelua on silti tullut nähtyä, ja on vain toivottava vahvaa lopetusta kaudelle. Arsulla on helpompi ottelu viimeisellä kierroksella kuin Chelsealla ja Spursilla, ja Eurooppa-liigassa on tietysti pokaali tarjolla. Ensin pitää tietty Brighton klaarata..

e. No ei tietenkään klaarattu. :D:( 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitäs ihmettä.. 10 kuukautta sujahtanut, kun viimeeksi mitään Arsenalin puolle kirjoittelin. Aikahan menee, kuin siivillä eikä minkäänlaista motiivatiota kirjoittaa uutta kausiotsikkoa. Sääli sinänsä sillä Arsenal elää murrokautta ja joukkue on Emeryn aikakaudella muuttunut melkoisesti siitä mihin Wenger joukkueen jätti. Kauden 2019/2020 ensimmäinen ottelu Newcastlea vastaan oli monen mielestä Arsenalilta heikko esitys, mutta itselleni se oli lupauksia herättävä. Viime kaudella vieraspeleissä Arsenal kykeni vain kertaalleen pitämään nollat omassa päässään ja nyt se sama onnistui jo ensimmäisessä pelissä. Totuuden nimissä Newcastlen hyökkäys ei ole tällä hetkellä aivan maailman huippua, mutta nollapeli on aina nollapeli. 

Toinen itselleni positiivinen asia oli se, että nuoret pelaajat 19-21 -vuotiaat saa vastuuta ja pienistä virheistä huolimatta täytti oman paikkansa varsin hyvin. Tästä on hyvä jatkaa tykkimies perheessä kohti ensi viikonloppua ja ensimmäistä kotipeliä, kun vastaan asettuu Burnley. Tästä ottelusta voisi jo hyökkäyskin herätä ja saada vähän enemmän dataa siitä millainen joukkue todella onkaan kasassa. 

Herttaisen sinisilmäisesti ja viattomasti uskon, että Arsenal kykenee taistelemaan jopa kolmannesta paikasta, sillä joukkue on selvästi mennyt viime kaudesta eteenpäin (okei, yksi ottelu vasta takana).

 

EDIT: Kävin "kilpailevalla" foorumilla hieman kirjoittelemassa ja sain henkisen syövän viikon jälkeen. Oli kiire takaisin paitsioon. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tervehdys! Itseltä on jotenkin mennyt into kirjoitella mitään sen järkevämpää oikeastaan ollenkaan jalkapallosta tässä viime vuosina, mitä nyt tulee välillä naapurin puolella spämmättyä Meksikon futiksesta, sekä hajanaisesti provoiltua Arsunkin puolella. Ehkä sitä on keksinyt järkevämpääkin tekemistä. Tai sitten sen suurimman intohimon, eli Arsenalin meno on tehnyt kaikkea muuta kuin inspiroinut. Olkoonkin, että tälle kaudelle jos joskus tulee lähdettyä erittäin positiivisin mielin - viime kauden pettymystä on paikkailtu melko kiitettävällä menestyksellä, ja tästä iso käsi uudelle seurajohdolle. Jopa niin positiivisin mielin ollaan tällä hetkellä, että suunnittelin jo ristiretkeä Lontooseen, sekä uuden pelipaidan tilaamista. Olkoonkin, että näihin uppoaisi nykyhinnoilla tän kuun kesäduunit.

Seuraavat pari matsia taitavat toimia kauden suunnannäyttäjinä. 4 pistettä olisi toiveissa, mutta Pool ja Spurs ovat tällä hetkellä erittäin kovia molemmat..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kovin on surulliseksi kääntynyt tämä kausi, vaikka jossain kohtaa oli toivoa paremmasta. Emery ulos? Kunhan sieltä ei tule Mourinhoa tilalle, niin olisin valmis päästämään espanjalaisen lomalle. Ote on nyt vaan hukassa, vaikka se ei ainoastaan hänen syytään ole. Joukkueesta puuttuu se esimerkillinen johtaja, joka on toisaalta puuttunut jo ties kuinka kauan. Nuoria on tällä kaudella noussut kunnolla esiin, ja etenkin Guendouzi on ottanut harppausta nähdäkseni. Mutta liikaa noille raakileille kuitenkin on vastuuta annettu, esmes Sakalle.

Miten vain, lähden joulukuussa katsomaan Arsenal-Chelseaa Lontooseen! Kausi ei taaskaan tule päättymään ainakaan liigamenestykseen, joten odotan joukkueelta paljon etenkin paikalliskamppailuissa. Chelsea on itselle ollut aina se kaikista vihatuin, joten lähden stadionilta ottelun jälkeen joko elämäni ekstaattisimmissa fiiliksissä, tai maani myyneenä. Pitänee samalla hakea kaupasta tuo uusi kolmiraitapaita. Tiedä kenet valikoin paidan selkämykseen, sillä joukkue on tällä hetkellä jotenkin niin persoonaton palkka-armeija, enkä usko kenenkään olevan täysin lojaali seuralle. David Luiz on niin iso meemi toki, että ehkä mennään sillä. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
41 minuuttia sitten, Mati kirjoitti:

Sanokoon muut mitä haluaa, niin mielestäni Tierney on yksi parhaimmista laitapuolustajista valioliigassa. Skotti on ehdottomasti tulevaisuuden kapteeniainesta. 

Näin takaa huudeltuna aika vakuuttava esitys häneltä. Tavallaan ihan kiva, että tekin pääsitte sieltä putoamistaistelusta euromestataisteluihin mukaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×