Jump to content
Il Fenomeno Vero

Fantrax - EPL fantasyliiga

Recommended Posts

Morjens! Löytyisikö täältä kahta-neljää (parillinen määrä) innostunutta jauhamaan meidän fantasykimppaan Fantraxiin. Aiemmin ollaan jauhettu Toggan fantasyliigaa neljä kautta ja nyt kun sen taru tuli päätökseen, niin joudutaan vaihtamaan tuonne Fantraxin puolelle, kun sinne voi viedä Toggan pisteytyksen, ja myös muokata sitä. FPL:ää ja FT:ki on tullut pelailtua useampi kausi, mutta Togga on ollut ylivertainen suosikki tähän saakka ja toivottavasti Fantraxista on täyttämään sen jättämän tyhjiön ensi kaudella.

Lyhyesti Toggasta (muokkaamme Fantraxin sarjajärjestelmän ja säännöt samoiksi): Aluksi järjestetään managereiden kesken draftitilaisuus, johon vuorojärjestys arvotaan ja sitten omalla vuorolla draftataan jäljellä olevista pelaajista. Draftin jälkeen draftaamatta jääneet pelaajat menevät vapaiden pelaajien osioon, joista voi vapaasti hakea vaihtoja omaan rosteriin. Vaihtojen määrää ei ole rajoitettu.  Tähän saakka ollaan pelattu aina 12 joukkueen liigaa ja nyt meitä olisi 10 manageria koossa. 14 on mielellään se maksimimäärä, niin porukalle riittää se pari isompaa nimeä/jengi. Täksi kaudeksi ollaan vaan vaihtamassa pari manageria, koska jonkunlainen aktiivisuus olisi erittäin toivottavaa tuolla. Sen takia kyselen täältä, kun täältä löytyy varmasti kohtalaisen aktiivisia FPL:kin pelaavia kirjoittajia ja, jonkinlaisesta fantasyliigojen pelailutaustasta on hyötyä. 

Draftin ohella yksi tuon fantasyalustan hienouksia on pelaajakaupat, joita voi vapaasti suorittaa managereiden kesken - toki jonkinlaisten herrasmiessääntöjen mukaan. Kusetus-treidit puretaan. Sarjaa pelataan h2h liigana, jossa jokaisella kierroksella managerit kohtaavat toisensa ottelupareissa, jotka voivat päättyä voittoon, tasuriin tai tappioon. Sarja kestää saman 38 kierrosta, mitä Valioliiga muutenkin ja pytyn pokkaa eniten pisteitä kerryttänyt joukkue. Pisteytysjärjestelmä on huomattavasti monipuolisempi kuin vaikkapa FPL:n tai FT:n puolella. Perinteisten maalien, maalisyöttöjen, korttien ja nollapelien lisäksi pistetiliä kartuttavat mm. ns. avainsyötöt, jotka johtavat maalintekoyritykseen, onnistuneet keskitykset, onnistuneet harhautukset, pallonmenetykset, taklaukset, purkupallot, voitetut pääpallot jne..

Meidän kimpassa panoksena on ollut 50€ ja sarjan top3 on päässyt palkintorahoille. Lisäksi jokaisen kuukauden manageri (eniten pisteitä kyseisen kuukauden aikana kerännyt joukkue) voittaa kuukausikisan. Tuolla ollaan pyritty pitämään edes jonkunlaista mielenkiintoa niidenki managereiden osalta, joiden joukkueet rypevät muuten pohjamudissa. 

VALITETTAVASTI draftitilaisuus järjestetään jo huomenna maanantaina klo. 21:00, eli hirveästi aikaa opetteluun ei ole uusille halukkaille. Jos parillista määrää ei täältä tule, niin siinä tapauksessa täytyy vetää nykyisellä kymmenellä. Mikäli kiinnostusta ja aikaa noin pikaisellakin aikataululla löytyy, niin suosittelen perehtymään esim. whoscored -sivustoon opetellessaan pelaajien arvoja(esim. avainsyötöt ja maalia kohti suuntautuvat laukaukset ovat arvokkaita). 
 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään


×